-
Είσαι υπερβολικός !
Π.χ. στο Αθήνα - Χαλκίδα (μιλάω μεταξύ διοδίων και με το δρόμο αποκλειστικά κλεισμένο για σένα ) μπορείς να είσαι με 230-240 (αν μπορεί και το τουτού βέβαια! ) την περισσότερη ώρα και να χρειαστεί να κόψεις 2 ή 3 (το πολύ) φορές. Είναι σίγουρο ότι θα έχεις μια μωτ πολύ πάνω από τα 200. Η πίστα έχει συνήθως μία μόνο ευθεία, δεν είναι ευθείες των 4-5-6 χλμ !
Π.χ. Διόδια Ελευσίνας-Διόδια Πάτρας σε 1 ώρα και 2 λεπτά, το θεωρείς φίδι ή εφικτό (αν θυμάμαι καλά είναι 180+- χλμ. Δεν θυμάμαι ακριβώς.) ?
Δεν προσπαθώ να σε πείσω για κάτι έτσι ?? Κουβέντα κάνουμε !
-
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
48,2 λεπτα για Τριπολη
το εχω κανει σε λιγοτερο απο ωρα( τριπολη==> αθηνα) μεχρι το χαιδαρι μετα επεσα σε κινηση και χρειαστηκα αλλη μιση ωρα να παω σπιτι μου
μονιμα πανω απο 160 και συνηθως με 170-200 και μπολικες φορες 200+το Αθηνα-Πατρα αν και το χω κανει πολυ περισσοτερες φορες σε καμια περιπτωση δεν το κανω σε τοσο λιγο χρονο οπως ο Professeur γιατι με φοβιζει ο δρομος
-
Τριπολη- Αθηνα(Καρεας ,350ΣΜ Νικη) σε μια ωρα και 20κατι λεπτα Κυριακη τελος Ιανουαριου του 96 .Ο δρομος ηταν αρκετα διαφορετικος τοτε απο την Κορινθο και μετα (Κακια Σκαλα,μετα τα διοδια της Κορινθου ο δρομος περναγε μεσα απο τα διυληστηρια) για οποιον θυμαται.Την ειχα κοπανησει απο οδηγος διοικητή και εσκασαν τα Ιμια .
Εφυγα στις 12 τα μεσανυχτα και στις 1,30 τα ακουγα απο τον μοιραρχο (Κουκος το ονομα του ) ,το αμαξι ηταν μια Αλφα Ρομεο Τζουλια στην οποια και κοιμομουνα για μια εβδομαδα γιατι δεν υπηρχαν κρεβατια αφου ειχαν ανασταλει ολες οι άδειες .Η μονη σταση που εκανα ηταν στην Λεωφορο ΑΛεξανδρας ,υπηρχε καποιο κεντρο Σφεντονα νομιζω , για να παρω τηλ απο περιπτερο την μανα μου να μην ανησυχει. -
απο ότι κατάλαβα, δηλαδή, έτρεχες , τόσο πολύ.......
ΟΧΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΆΝΝΑ ΣΟΥ !!!!
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Την ειχα κοπανησει απο οδηγος διοικητή και εσκασαν τα Ιμια .
Εφυγα στις 12 τα μεσανυχτα και στις 1,30 τα ακουγα απο τον μοιραρχο (Κουκος το ονομα του )Επιτέλους! Βρέθηκε άνθρωπος που την νύχτα των Ιμίων, δεν ήταν ούτε στο φουσκωτό, ούτε με το χέρι στην σκανδάλη!
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Την ειχα κοπανησει απο οδηγος διοικητή και εσκασαν τα Ιμια .
Εφυγα στις 12 τα μεσανυχτα και στις 1,30 τα ακουγα απο τον μοιραρχο (Κουκος το ονομα του )Επιτέλους! Βρέθηκε άνθρωπος που την νύχτα των Ιμίων, δεν ήταν ούτε στο φουσκωτό, ούτε με το χέρι στην σκανδάλη!
ΕΙΝΑΙ ολοφάνερο.
ο μοίραρχος λεγόταν Κούκος....
οι άλλοι τρείς, ΕΛΕΙΠΑΝ!! -
Ο χρήστης irou37 έγραψε:
απο ότι κατάλαβα, δηλαδή, έτρεχες , τόσο πολύ.......ΟΧΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΆΝΝΑ ΣΟΥ !!!!
Στο τσακ γλυτωσα το Αεροδικείο και τι μου λες εσυ τωρα .....
-
επειδή κάποιος άλλος μπορεί να βιάζεται :
ΠΡΟΤΕΙΝΩ:
Youtube Video -
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
Είσαι υπερβολικός !Γιατι ??
Εγω απλα αριθμους παρεθεσα.Π.χ. στο Αθήνα - Χαλκίδα (μιλάω μεταξύ διοδίων και με το δρόμο αποκλειστικά κλεισμένο για σένα ) μπορείς να είσαι με 230-240 (αν μπορεί και το τουτού βέβαια! ) την περισσότερη ώρα και να χρειαστεί να κόψεις 2 ή 3 (το πολύ) φορές. Είναι σίγουρο ότι θα έχεις μια μωτ πολύ πάνω από τα 200. Η πίστα έχει συνήθως μία μόνο ευθεία, δεν είναι ευθείες των 4-5-6 χλμ !
Oταν λεμε Αθηνα-Χαλκιδα αυτο ακριβως εννοουμε.Αν ηταν θα λεγαμε Αφιδνες-Σχηματαρι.
Και φυσικα δε μιλαμε για 'εργαστηριακες συνθηκες'.Μιλαμε για δρομο με καθημερινη κινηση και οτι απροοπτα μπορει να κρυβονται...Π.χ. Διόδια Ελευσίνας-Διόδια Πάτρας σε 1 ώρα και 2 λεπτά, το θεωρείς φίδι ή εφικτό (αν θυμάμαι καλά είναι 180+- χλμ. Δεν θυμάμαι ακριβώς.) ?
Nα σου απαντησω ειλικρινα??
ΝΑΙ μου φαινεται φιδι οχι γιατι θελω να αμφισβητησω τις ικανοτητες καποιου οδηγου ή/και αυτοκινητου αλλα γιατι αντικειμενικα μιλαμε για εναν απο τους πιο επικινδυνους δρομους στην Ευρωπη συν το οτι εχουμε κι εναν σταθμο διοδιων (Κορινθο). Οποτε μιλαμε για μ.ω.τ. 200+χαω στην Αθηνων Πατρων...Δεν προσπαθώ να σε πείσω για κάτι έτσι ?? Κουβέντα κάνουμε !
Φυσικα.Ουτε λογος...
-
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
... το οτι εχουμε κι εναν σταθμο διοδιων (Κορινθο). Οποτε μιλαμε για μ.ω.τ. 200+χαω στην Αθηνων Πατρων...
Ο σταθμός διοδίων με ι-πας περνιέται σε 10-12 δευτερόλεπτα χωρίς μάλιστα να πέσεις κάτω από 40 χλμ/ώρα. Δεν 'χαλάει' και τόσο πολύ τη μωτ. Είναι δεδομένο αυτό.
Η μωτ 200+ είναι επίσης υπερβολική γιατί σου έγραψα στην παρένθεση ότι η απόσταση μεταξύ διοδίων είναι στα 180 χλμ και ενδεχομένως και λίγο λιγότερο. Οπότε η μωτ πρέπει να είναι 185+- χλμ/ώρα και μάλλον και λίγο λιγότερο γιατί σε 2 λεπτά με 180 χλμ/ώρα καλύπτεις απόσταση 6 χλμ.Από ένα φίλο υπάρχουν 'αποδείξεις' (φωτό από κινητό με την ώρα. Τώρα κάποιος δύσπιστος θα μπορούσε να πει ότι έβγαλε αλάρμ και άλλαξε την ώρα αλλά σίγουρα δεν ισχύει αυτό) για 1 ώρα και 6 λεπτά (15:44 στα διόδια ελευσίνας και 16:50 στα διόδια Πάτρας + μία στάση για ανάγκη ). Για το 1:02 ήμουν μέσα αλλά αποδείξεις υπάρχουν μόνο τα λόγια μου !
Για κάτω από ώρα, μου το έχει δηλώσει γνωστός (σοβαρός άνθρωπος 50 χρονών, πρώην αγωνιζόμενος, πολύ γερό τιμόνι και στο δρόμο) πριν κάποια χρόνια με φτιαγμένη (πολύ φτιαγμένη όμως) Integrale. Επειδή γνώριζα και γνωρίζω καλά το συγκεκριμένο άνθρωπο και το ότι ούτε σαν έννοιες δεν γνωρίζει το 'κάνω φιγούρα και εμπορεύομαι κροταλίες' κλπ δεν είχα κανένα λόγο να μην το πιστέψω.
Γενικά όμως (χωρίς να απευθύνομαι σε σένα ) ΔΕΝ λέω ότι αυτό που άκουσες στην καφετέρια (για τα 20'. άλλωστε όπως σου είπα νομίζω ότι 'έκοψε' κάποια λεπτά κυρίως λόγο της τραγικής κατάστασης που είναι ο δρόμος μετά τα διόδια κοντά στη Χαλκίδα.) αλλά ότι κάποια πράγματα μπορεί και να ισχύουν ακόμη και ας μας φαίνονται ελαφρώς υπερβολή!
-
+1@Professeur
αυτοι οι χρονοι γινονται αλλα υπο προυποθεσεις.Δεν μπορεις να τους κανεις οποτε θελεις,αλλα οποτε σου ''κατσουν'' οι συνθηκες.Ενδεικτικα διοδια μεχρι Ισθμο 19 λεπτα.
Το 1 ωρα και 2 λεπτα για Πατρα γινεται εαν εχεις αυτοκινητο που μπορει να βγαλει με μεγαλη μωτ την αθηνων-κορινθου.Εαν κανεις 19 λεπτα μεχρι ισθμο,σου μενουν 43 λεπτα για 120? χλμ που δεν ειναι πολυ δυσκολο,παντα με αυτοκινητο που θα μπορει στις ευθειες να φτανει τα 240-270 χλμ για να ανεβασει την μωτ.Για οποινδηποτε αμφιβαλει υπαρχει συνφορουμιστας που περιμενε στην Κορινθο,και νομιζε οτι θα αργουσαμε στο ραντεβου μιας και 20 λεπτα πριν το ραντεβου ειμασταν 6-7 αυτοκινητα παρκαρισμενα στα διοδια περιμενοντας τον τελευταιο για να φυγουμε.
ο χρονος δλδ των 19 λεπτων δεν εγινε απο ενα αυτοκινητο,αλλα απο 4-5.υγ ετσι και το διαβασει κανας ιταλακιας τον ηπιαμε.
-
Ερπετά που ευδοκιμούν στο στρατό...
(Στη βολή)
'Καλά μιλάμε 10/10 πέτυχα. Ο εκπαιδευτής μου είπε ότι δεν έχει ξαναδεί κάτι τέτοιο'(Στον προσομοιωτή βολής ...που πέτυχε 2/10)
'Ρε είναι τελείως στραβό αυτό. Δεν μπορούσα να ρίξω με τίποτα'ΥΓ: Ξεκολλάτε με το Αθήνα-Τρίπολη... Θα πάρω κανά βράδυ σβάρνα τας Εθνικάς για να ποστάρω σκαναρισμένες αποδείξεις από διόδια...
με το κατάλληλο soundtrack φυσικά...
Youtube Video -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
...
με το κατάλληλο soundtrack φυσικά...
Youtube VideoKοιμήσικο είναι αυτό (αν και 'ιστορικό' σίριαλ).
Η 'σωστή' μουσική υπόκρουση για τέτοιες καταστάσεις είναι το επόμενο:http://www.youtube.com/watch?v=8uOti9vqhH4 (όπως και αρκετά ακόμη από τους συγκεκριμένους)
Το συγκεκριμένο τραγούδι δίνει τουλάχιστον έξτρα 20-30 άλογα στο οποιοδήποτε αυτοκίνητο !! Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε !
-
Μόλις ήρθε ένας ξάδερφος μου πιτσιρικάς 19 ετών, καγκουράκος που έχει στην κατοχή του ένα Saxo με εκκεντροφόρους, πρόγραμμα, πίτα γη χαμηλωμένο κλπ κλπ... 155 άλογα λέει:
Ξάδερφε εδώ το έχω το εργαλείο, έλα να το δείς. Ξερ'ς πως πάει???!!! Προχθές σε ανηφόρα έφυγα από ένα Ibiza FR με 210 άλογα!!!
Και ο φίλος μου που έχει Saxo με 170 άλογα έφυγε σε S3 με 280! -
Ο χρήστης Nick-K έγραψε:
Ξάδερφε εδώ το έχω το εργαλείο, έλα να το δείς. Ξερ'ς πως πάει???!!! Προχθές σε ανηφόρα έφυγα από ένα Ibiza FR με 210 άλογα!!!
Και ο φίλος μου που έχει Saxo με 170 άλογα έφυγε σε S3 με 280!Μου αρέσει που λέει και ιπποδυνάμεις!
(άλλες τριβές??? ) -
Ο χρήστης Nick-K έγραψε:
Μόλις ήρθε ένας ξάδερφος μου πιτσιρικάς 19 ετών, καγκουράκος που έχει στην κατοχή του ένα Saxo με εκκεντροφόρους, πρόγραμμα, πίτα γη χαμηλωμένο κλπ κλπ... 155 άλογα λέει:Ξάδερφε εδώ το έχω το εργαλείο, έλα να το δείς. Ξερ'ς πως πάει???!!! Προχθές σε ανηφόρα έφυγα από ένα Ibiza FR με 210 άλογα!!!
Και ο φίλος μου που έχει Saxo με 170 άλογα έφυγε σε S3 με 280!Τα χουν αυτα οι κατοχοι vts...ασ΄τα...ακουω συχνα πυκνα πολλα ωραια
-
Χθες άκουσα ένα καλό! Saxo Vts μαμά είναι γύρω στα 1350-1400 κιλά! Έγινε...
Μετά από λίγο: το Audi TT-RS έχει ατμοσφαιρικό 2,5 λίτρων με 360 άλογα.
Κι ένα παλιότερο πως τα Porsche δεν έχουν καλό σασί. Και ένας φίλος που στην κατοχή του είχε μια Carrera S για μια μέρα (οδηγός Astra OPC), είπε πως δεν πάει βήμα..
-
Ο χρήστης Nick-K έγραψε:
Μόλις ήρθε ένας ξάδερφος μου πιτσιρικάς 19 ετών, καγκουράκος που έχει στην κατοχή του ένα Saxo με εκκεντροφόρους, πρόγραμμα, πίτα γη χαμηλωμένο κλπ κλπ... 155 άλογα λέει:Ξάδερφε εδώ το έχω το εργαλείο, έλα να το δείς. Ξερ'ς πως πάει???!!! Προχθές σε ανηφόρα έφυγα από ένα Ibiza FR με 210 άλογα!!!
Και ο φίλος μου που έχει Saxo με 170 άλογα έφυγε σε S3 με 280!Απο FR δεν φευγει 155ρι σαξοραλλο, ντυμενο. 170ρι απο S3 1800ρι με 280 (οι τιμες αυτες δεν ξερουμε απο που εχουν βγει βεβαια), φεύγει σχετικα ευκολα. αλλα μιλαμε παντα για 0-400 μετρα και οχι για παραπανω χλμ.
Ειναι γεγονος παντως οτι οι σαξοραλακιδες ειναι πολυ φιδεμπορες. σχετικα με το τι αμαξι περασανε ή τι μετατροπη εχουν κανει στο αμαξι τους.
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
+1@Professeur
αυτοι οι χρονοι γινονται αλλα υπο προυποθεσεις.Δεν μπορεις να τους κανεις οποτε θελεις,αλλα οποτε σου ''κατσουν'' οι συνθηκες.Ενδεικτικα διοδια μεχρι Ισθμο 19 λεπτα.
Το 1 ωρα και 2 λεπτα για Πατρα γινεται εαν εχεις αυτοκινητο που μπορει να βγαλει με μεγαλη μωτ την αθηνων-κορινθου.Εαν κανεις 19 λεπτα μεχρι ισθμο,σου μενουν 43 λεπτα για 120? χλμ που δεν ειναι πολυ δυσκολο,παντα με αυτοκινητο που θα μπορει στις ευθειες να φτανει τα 240-270 χλμ για να ανεβασει την μωτ.Για οποινδηποτε αμφιβαλει υπαρχει συνφορουμιστας που περιμενε στην Κορινθο,και νομιζε οτι θα αργουσαμε στο ραντεβου μιας και 20 λεπτα πριν το ραντεβου ειμασταν 6-7 αυτοκινητα παρκαρισμενα στα διοδια περιμενοντας τον τελευταιο για να φυγουμε.
ο χρονος δλδ των 19 λεπτων δεν εγινε απο ενα αυτοκινητο,αλλα απο 4-5.υγ ετσι και το διαβασει κανας ιταλακιας τον ηπιαμε.
Ρίο βγαίνοντας από το φέρρυ μέχρι Κερατσίνι το έχω κάνει με το Astra 1h 15min το καλοκαίρι 2000 αν θυμάμαι καλά. Η διαδρομή έγινε πολύ πρωί, δηλαδή 4.30-5.30, ήταν και καλοκαίρι, άρα κίνηση καθόλου, μπλόκα ούτε κουβέντα, οπότε έγινε χαλαρά. Μάλιστα, βρέθηκε και πιο γρήγορος στην Κακιά Σκάλα (τότε με έργα και στροφές) με Rallye που με πέρασε και τον ακολουθούσα μέχρι που έστριψα δεξιά για Πειραιά στη Λ. Σχιστού.
Είναι σίγουρο πως αν είχα πιο γρήγορο αυτοκίνητο θα έκοβα αρκετά από το χρόνο αυτό καθώς το Astra φτάνει τελική στην Ε.Ο. ενώ υπάρχει ακόμα ευθεία και ασφάλεια για 200++.
Βέβαια, μου έχει τύχει και το ανάποδο, δηλαδή Αθήνα - Κόρινθος σε 4 h...!!!
Επίσης, τρελλός χρόνος πέρυσι τα Χριστούγεννα (26/12/2008) στο Αθήνα - Θεσσαλονίκη 3h 25min με το Astra και πάλι. Από αυτή τη διαδρομή έχω κρατήσει και διόδια και βίντεο σε κάποιες ευθείες που μπορούσα να χρησιμοποιώ κινητό. Δεν ήταν βασικά θέμα ταχύτητας μιας και σταθερά πήγαινα 160, αλλά έλλειψης κίνησης στα προβληματικά σημεία, Μαλιακός, Τέμπη, Πλαταμώνας κτλ. Αν υπολογίσεις και 2 ανεφοδιασμούς Πειραιά και Κορινό και παράκαμψη διοδίων Λεπτοκαρυάς, η διαδρομή κράτησε 3h 35min.
Ευχαριστώ.
-
Nα υποθέσω πως Μαλιακό/Τέμπη/Πλαταμώνα πήγαινες πάλι με σταθερά 160;
ΦΙΔΙΑ!