-
.....Συνέχεια του πρώτου....αντε και 50 σελίδες και σε αυτό.
-
-
-
Chris,
Σε αρθρο (απο παραπομπή στο forum 20VTurbo) κοίτα το σχόλιο.
Intercooling is often overlooked in the initial stages of upgrading a 1.8t-powered Volkswagen. A stock, 150-hp 1.8t will heat soak its intercooler by the end of third gear...
Πόσο μάλλον αν έχεις και chip επάνω.....
Πάντως αυτή η μικρή μετατροπή του δεξιού φτερού (εσωτερικό πλαστικό) με γρίλιες ή σίτα θα βοηθήση πάρα πολύ την ροή αέρα στο Intercooler.
Τα λέμε..
-
Θα προχωρήσουμε σε κανένα group buy για εξατμίσεις; Τί λέτε;
H τιμή για Supersprint από καταλύτη και πίσω (με κατάργηση του μεσαίου) περίπου 600 ΕUR. Supersprint είχα και στα προηγούμενα αυτ/τά μου (UNO 1.4 turbo, Alfa 33 1.4, Alfa 146 1.6) και ήμουνα αρκετά ευχαριστημένος (από την εξάτμιση, από τα αυτ/τα όχι εκτός του πρώτου και φυσικά του ανεπανάληπτου ήχου της 33). -
Ο χρήστης OctaviaABT έγραψε:
Θα προχωρήσουμε σε κανένα group buy για εξατμίσεις; Τί λέτε;
H τιμή για Supersprint από καταλύτη και πίσω (με κατάργηση του μεσαίου) περίπου 600 ΕUR. Supersprint είχα και στα προηγούμενα αυτ/τά μου (UNO 1.4 turbo, Alfa 33 1.4, Alfa 146 1.6) και ήμουνα αρκετά ευχαριστημένος (από την εξάτμιση, από τα αυτ/τα όχι εκτός του πρώτου και φυσικά του ανεπανάληπτου ήχου της 33).Πάντως φίλε OctaviaABT οι καλύτερες cat-back εξατμίσεις για τα δικά μας είναι της Milltek από Αγγλία. Επίσης ο Hans Dahlback στη Σουηδία (γνωστος και κορυφαίος βελτιωτής VAG) παραγγέλνει στη Milltek και μόνο βάζει στην απόληξη τη φίρμα του (Dahlback Racing). H τιμή τους είναι φθηνότερη από αυτη της Supersprint.
Εχεις δεί ή ξέρεις πόση ιπποδύναμη μπορεί να πάρει ένα chip-αρισμένο Octavia από αλλαγή cat-back εξάτμισης ??? 5-10 άλογα ??? Και σε ποιές στροφές ως επί το πλείστον ???
-
Ο χρήστης SKUDRS έγραψε:
Chris,Σε αρθρο (απο παραπομπή στο forum 20VTurbo) κοίτα το σχόλιο.
Intercooling is often overlooked in the initial stages of upgrading a 1.8t-powered Volkswagen. A stock, 150-hp 1.8t will heat soak its intercooler by the end of third gear...
Πόσο μάλλον αν έχεις και chip επάνω.....
Πάντως αυτή η μικρή μετατροπή του δεξιού φτερού (εσωτερικό πλαστικό) με γρίλιες ή σίτα θα βοηθήση πάρα πολύ την ροή αέρα στο Intercooler.
Τα λέμε..
Λουκά,
Ο δεξιός αεραγωγός είναι ανοικτός και πίσω ακριβώς βρίσκεται το intercooler ... Δεν αρκεί ο αέρας που έρχεται από τη μετώπη και χρειάζεται και μετατροπή του δεξιού φτερού? Αυτό δηλεδή θα λύσει το πρόβλημα ή χρειάζεται μεγαλύτερο FMIC ή δεύτερο μικρότερο γιά να ξεμπερδεύει κανείς μιά και έξω ... -
Λοιπον εκανα σημερα την δυναμομετρηση στο Power Magazine και ειπα να σας πω τα αποτελεσματα.
Τις συνθηκες με την ζεστη τις ξερετε, απλα να δωσουμε καποια ποιο συγκεκριμενα στοιχεια που εβγαλε το VAGCOM: θερμοκρασια μηχανης περιπου 95C και εισαγωγης αερα περιπου 50C. (Αρκετο heat soaking, οταν εβαλαν το αμαξι μεσα, ΠΡΙΝ βαλουν τους ανεμιστηρες για να κρυωσει, ειχε θερμοκρασια νερου 105! και αερα 77C !). Βενζινη ΑΠΛΗ αμολυβδη. ΧΛΜ 55000! Προγραμμα & φιλτρο μονο. Τελικο αποτελεσμα: 190ΗΡ και 28.5 ΚGr ροπη στις 3250 περιπου. Μου εκανε εντυπωση η ομαλοτητα της καμπυλης που εμοιαζε με την εργοστασιακη! Μου εδωσε την εντυπωση οτι θα εβγαζε παραπανω ετσι οπως την ειδα! Στις ψηλες στροφες υπηρξαν καποια 'σκαμπανεβασματα', μικρα μεν αλλα υπηρχαν. Δεν ξερω αν η ECU προσπαθουσε να ριξει την πιεση ή advance λογω ανεβασμα θερμοκρασιας ή υπηρχαν ασταθειες στην λειτουργια της Ν75 . ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ μπορεσα να κανω LOG με το VAG COM του ignition timing,boost level, N75 pulse ratio,& throtle opening . Αν και εβλεπα αυτα τα block να 'τρεχουν', οταν αρχιζε το 'πανηγυρι' μου ελεγε 'block xxx not available' και δεν ξερω γιατι. Φευγοντας που δοκιμασα να τα δω στο δρομο, δουλεψαν κανονικα και εκανα και logging . Καποιος απο τους χρηστες (skudrs,A418TQ) εχει αντιμετωπισει κατι παρομοιο? Χασαμε την ευκαιρια να εχουμε καποια γενικα στοιχεια για συγκριση Τεσπα, ειμαι ευχαριστημενος απο το αποτελεσμα και απο τις συνθηκες (σχετικη ζεστη και απλη βενζινη) και κυριως απο την ροπη που πλησιαζει του ΑΒΤ και του Passat1.8T. Κατι παραπανω ιππους τους χαριζω (αν και εγιναν διορθωσεις στο αποτελεσμα της δυναμομετρησεις, μην ξεχνατε τα 'fail safeties' που εχουν αυτες οι μηχανες και αυτο θα φανει απο τα παρακατω).
Μαζι ηταν και ενας νεαρος με LEON 4Χ4. Προγραμμα REVO Super unleaded high boost (μαλλον) για 220ΗΡ. Επιλογη απο μεταξυ απλου και 'ενισχυμενου' απο τον διακοπτη του cruise control αλα APR! Δεν συνδεθηκα με το VAGCOM για να μετρησω. 15000χλμ και super unleaded BP. Αποτελεσματα: 192ΗΡ και 29KGr @ 3500 (αν θυμαμαι καλα). 'Μαμα' 165ΗΡ νομιζω! Δυστυχως ο φιλος δεν μπαινει στα forum για να με διορθωσει αν και θα τα διαβασετε στο καινουριο Power. Αρκετο 'σκαμπανεβασμα' στις υψηλες στροφες. Ειχε μπαρομετρο και ηταν ΠΟΛΥ ευγλωτο! Ενω ξεκιναγε overboost 1.3 ! , η πιεση του επεφτε τελικα στις ψηλες στροφες στο 0.6 !!! οποτε τι περιμενετε να δειτε απο ιππους! Ιδια συμπεριφορα και με το 'μαμα' προγραμμα μονο που εκει το overboost ηταν μικροτερο. Ο ιδιος λεει οτι σε νυχτερινες βολτες και κρυο καιρο ειχε 1 bar σταθερο στις 5000 σαλ!
Tα συμπερασματα δικα σας.....
Water spray, water injection, FMIC, παγακια, κατι τις τελος παντων......
Υ.Γ. Λουκα για πες μας τι εκανες στο φτερο γιατι στις φωτογραφιες δεν φαινεται. Τελικα πρεπει επειγοντως να συναντηθουμε και να αρχισουν τα 'ψαχουλεματα'... -
Η 'δυναμομέτρηση' που κάνεις με το VAGCOM, αντιστοιχεί με αυτή που έκανες στο Power Magazine?
Μπορούμε δηλαδή χρησιμοποιώντας μόνο το VAGCOM να βγάλουμε κάποιο συμπέρασμα για την υποδύναμη?
-
Steve,
Οι τιμές που σου μέτρησαν είναι πολύ καλές.
Εχεις μετρήσεις απο το Vag-Com σου? (ετσι για σύγκριση).ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ μπορεσα να κανω LOG με το VAG COM του ignition timing,boost level, N75 pulse ratio,& throtle opening . Αν και εβλεπα αυτα τα block να 'τρεχουν', οταν αρχιζε το 'πανηγυρι' μου ελεγε 'block xxx not available' και δεν ξερω γιατι. Φευγοντας που δοκιμασα να τα δω στο δρομο, δουλεψαν κανονικα και εκανα και logging . Καποιος απο τους χρηστες (skudrs,A418TQ) εχει αντιμετωπισει κατι παρομοιο?
Εκανες ταυτόχρονα μέτρηση σε πολλαπλά Blocks? Αν ναι ίσως πρέπει να ρυθμίσεις το polling προς την ECU απο τα options.
Μαζι ηταν και ενας νεαρος με LEON 4Χ4. Προγραμμα REVO Super unleaded high boost (μαλλον) για 220ΗΡ. Επιλογη απο μεταξυ απλου και 'ενισχυμενου' απο τον διακοπτη του cruise control αλα APR! Δεν συνδεθηκα με το VAGCOM για να μετρησω. 15000χλμ και super unleaded BP. Αποτελεσματα: 192ΗΡ και 29KGr @ 3500 (αν θυμαμαι καλα).
Εχω φορτώσει το Revo Demo (low boost, 95 oct, up to 80% of the purchase program).
Η εντύπωσή μου τελικά είναι αυτό που μετρήθηκε. Δηλαδή μπόλικο overboost και καλή ροπή μεσαία αλλά μετά απο τις 4000-4500 οχι ανάλογη συνέχεια (με αίσθηση οτι ψηλά είναι σχεδόν ίδιο με το νορμαλ).
Α. για το RS όντως είναι 0,6 σταθερά)Water spray, water injection, FMIC, παγακια, κατι τις τελος παντων......
Ασε ρε steve βλέπω σε διάφορα sites (αμερικάνικα) για ολα αυτά, αλλά που να τα βρείς εδώ (και ο αμερικάνος αντε να σου τα στείλει).
Βρήκα ένα πολύ ωραίο κρυογενικό σπρέϋ για IC με χρήση υγρού CO2.
Ηταν super (για εμάς αντίο heat shocking ακόμα και σε καύσωνα). Το ίδιο κάνανε και για την σωλήνωση του καυσίμου (κρύωναν μέχρι -80).Πάντως οι αμερικάνοι είναι πρόθυμοι να σου στείλουν πράγματα αλλά δεν ξέρω πόσο τελικά θα φτάσει η τελική τιμή οταν έρθουν.
Λουκα για πες μας τι εκανες στο φτερο γιατι στις φωτογραφιες δεν φαινεται. Τελικα πρεπει επειγοντως να συναντηθουμε και να αρχισουν τα 'ψαχουλεματα'...
Στο εσωτερικό πλαστικό φτερό (δεξιά) μπορείς να κόψεις ενα κομμάτι πίσω απο το IC. Μετά βάζεις σίτα η γρίλλιες (για τις λάσπες) και βελτιώνεις πολύ την απαγωγή αέρα απο το IC.
Δεν το έχω κάνει αλλά θα το κάνω με την πρώτη ευκαιρία. Αν βρώ φωτό απο άλλα forum θα τις στείλω.
Συνάντηση οπωσδήποτε... -
Το Leon 4x4, μαμά έπρεπε να βγάλει 180HP? ή δικαιολογούνται τα 165 επειδή ήταν στον τροχό? Διευκρίνησε...
Πές και τι χρώμα ήταν γιατί μπορεί να είναι γνωστός.
-
Για την συνάντηση, τι θα λέγατε για καμμιά Ανάβυσσο ένα απογευματάκι καθημερινή?
-
Μέσα,
Πού ακριβώς (γεωγραφικό μήκος και πλάτος)..
-
Ο χρήστης georgex έγραψε:
Η 'δυναμομέτρηση' που κάνεις με το VAGCOM, αντιστοιχεί με αυτή που έκανες στο Power Magazine?
Μπορούμε δηλαδή χρησιμοποιώντας μόνο το VAGCOM να βγάλουμε κάποιο συμπέρασμα για την υποδύναμη?Οσοι ειναι 'μαμα' μπορουν να κανουν με το VAGCOM logging sto block 120 οπου απο αποθηκευμενους χαρτες μπορουν με μεγαλη ακριβεια να μετρηθουν. Οι 'πειραγμενοι' κανουν εμμεσα, δηλαδη μετραν στροφες μηχανης-ταχυτητα-χρονο και γνωριζοντας το βαρος του αυτοκινητου μεσω του Excel βγαζουν στο περιπου την ισχυ τους. Εγω το μονο που εκανα ειναι να κοιταω παραμετρους της λειτουργιας και αυτο οπως διαβασατε για καποιον αγνωστο λογο δεν πετυχε
Εκανες ταυτόχρονα μέτρηση σε πολλαπλά Blocks? Αν ναι ίσως πρέπει να ρυθμίσεις το polling προς την ECU απο τα options.
Το υποπτευθηκα και αυτο και εκανα polling 1 block only. Το ιδιο αποτελεσμα. Αν με το 'GO' ξαναρχιζα την μετρηση λειτουργουσε για λιγο και ξανασταματαγε. Στο δρομο αργοτερα χωρις να αλλαξω το polling εβλεπε 3 blocks χωρις προβλημα (καλα, sampling 0.8, αστα να πανε )
Δηλαδή μπόλικο overboost και καλή ροπή μεσαία αλλά μετά απο τις 4000-4500 οχι ανάλογη συνέχεια (με αίσθηση οτι ψηλά είναι σχεδόν ίδιο με το νορμαλ).
Αυτο με ενδιαφερει και εμενα. Αν μου εδινε 1.3 overboost για 30+ Kgr στις 3500, ΔΕΝ θα με ενοιαζε αν εχω 0.6 και μονο 190ΗΡ στις 6500!!
Βρήκα ένα πολύ ωραίο κρυογενικό σπρέϋ για IC με χρήση υγρού CO2.
Ηταν super (για εμάς αντίο heat shocking ακόμα και σε καύσωνα).Στο εσωτερικό πλαστικό φτερό (δεξιά) μπορείς να κόψεις ενα κομμάτι πίσω απο το IC. Μετά βάζεις σίτα η γρίλλιες (για τις λάσπες) και βελτιώνεις πολύ την απαγωγή αέρα απο το IC.
Ο Α418ΤQ θα βαλει ψεκασμο νερου στο IC του (home made, δεν ξερω αν ηδη το εφτιαξε) και νομιζω οτι εκει πρεπει να στραφουμε. Δεν θα ειναι βεβαια σαν CO2 αλλα κατι θα κανει...
Ποσο λενε οτι δουλευει αυτο με τις γρυλιες στο φτερο? Εγω επειδη ολο και σε κατι λασπες-χιονια πεφτω, με ανησυχει να ειναι ανοικτος ο θολος παρ'ολη την σιτα.Το Leon 4x4, μαμά έπρεπε να βγάλει 180HP? ή δικαιολογούνται τα 165 επειδή ήταν στον τροχό? Διευκρίνησε...
Πές και τι χρώμα ήταν γιατί μπορεί να είναι γνωστός.Η δυναμομετρηση ειναι στον στροφαλο. Αν εβγαζα 190ΗP στον τροχο θα εριχνα πυροτεχνηματα!
Δεν ξερω αν η REVO στο 'μαμα' προγραμμα εχει δικο της ή της 'μαμας' SEAT. Οσο για τα 165ΗΡ, οπως εγραψα, ΝΟΜΙΖΩ οτι ηταν τοσα, δεν εδωσα τοση σημασια...Για την συνάντηση, τι θα λέγατε για καμμιά Ανάβυσσο ένα απογευματάκι καθημερινή?
Αν μπορουν και τα αλλα παιδια ειμαι μεσα (γιατι νομιζω μενουν προς Πειραια μερια).
Eχεις σκοτεινους σκοπους το διεσθανομαι ;). Παντως σε πληροφορω οτι συνηθως φυσαει ΒΑ-Α εκει αυτες τις ημερες. Πρεπει να μου δωσεις και το CD που ειχαμε πει.... -
σήμερα το απόγευμα κατά τις 7:00 είναι καλά ??
-
Σήμερα κιόλας???
Εγώ πάντως εκεί θα είμαι, δεν ξέρω όμως αν βολεύει τους άλλους έτσι ξαφνικά.
Στις αλικές μέσα προς το μέρος του βουνού και ανατολικά (κοντά στα τηλεκατευθυνόμενα).
steve, μάλλον δεν θα το έχεις μάθει, υπάρχει λύση με βορειοανατολικό για Ανάβυσσο χεχε. Έχει αύρες όμως αυτές τις μέρες. Προχθές Τρίτη αργά το απόγευμα, δούλεψε και με άπνοια.
-
Για μένα είναι αδύνατον και λόγω απόστασης (σχετικά) αλλά και λόγω απογευματινής βάρδιας στη δουλειά.Εύχομαι καλά να περάσετε..)))
-
Ο χρήστης SKUDRS έγραψε:
Μέσα,Πού ακριβώς (γεωγραφικό μήκος και πλάτος)..
Για όσους έχουν GPS, μπορώ να τους στείλω το στίγμα το απόγευμα που θα περάσω από το σπίτι, πριν ξεκινήσω για κάτω
-
Πόσα χιλιόμετρα είχε το αυτοκίνητό σας όταν το παραλάβατε?
Το δικό μου 18 (από Βιαμάρ Ιερά Οδό)
-
μίλησα και με τον ckosm και είναι και αυτός μέσα για ραντεβου κατά τις 07:30 -08:00 ......
Αν συμφωνούμε όλοι προτείνω το εξής . Να μαζευτούμε στην Π.Φωκαία (μετά την παραλία), στο πάρκινκ του Λιμεναρχείου που είναι μετά τα πρώτα ζαχαροπλαστεία στο δεξί μας χέρι , κατά τις 07:30 και να περιμένουμε μέχρι να μαζευτούμε όλοι.... μετά πηγαίνουμε όπου θέλουμε......
Skoda OCTAVIA 1.8T part II