-
4000$ ?? χμμμ, καλα ειναι και τα 210 αλογα τελικα...
λιγο ακριβο δεν ειναι μονο για τουρμπινα και εξαγωγη? καμια πιο οικονομικη λυση βρε παιδια....
-
Ο χρήστης OctaviaABT έγραψε:
Πεσμένο το forum... Γράφτε ρε παιδιά κι άλλα, να μαθαίνουμε κι εμείς που δεν γνωρίζουμε και πολλά...Ωραίο spoiler: http://www.autostyl-janko.cz/img/galerie/800/5/1/6.jpg
Ισοτιμία τσέχικου νομίσματος-Ευρώ, ξέρει κανείς;
Αυτά τα σποιλερ τα φέρει η Auto Louis sto Μαρούσι και είναι γερμανικής εταιρίας.
Για του λόγου το αληθές δες http://www.mattig.de/
Είναι νομίζω σε καλές τιμές... -
Ο χρήστης The_Dude έγραψε:
4000$ ?? χμμμ, καλα ειναι και τα 210 αλογα τελικα...λιγο ακριβο δεν ειναι μονο για τουρμπινα και εξαγωγη? καμια πιο οικονομικη λυση βρε παιδια....
Bρε Dude μιλάμε γιά Stage III, δηλαδή 285-320 HP ... Ξέρεις πόσο χρεώνουν άλλοι εδώ; από 8500 - 10000 Ε και θεωρούνται και φτηνοί...
Επίσης δεν είναι μόνο τουρμπίνα και εξαγωγή, είναι και εισαγωγή αέρα, σωληνώσεις από φιλτροκούτι προς τουρμπίνα, μεγαλύτερο Αir Flow Meter, μεγαλύτερα μπέκ, και νέο software γιά την ECU... Kανείς δεν σου δίνει όλα αυτά κάτω από 6500 Ε χωρίς εργασία...
-
Ο χρήστης SKUDRS έγραψε:
Πεσμένο το forum... Γράφτε ρε παιδιά κι άλλα, να μαθαίνουμε κι εμείς που δεν γνωρίζουμε και πολλά...
Ωραίο spoiler: http://www.autostyl-janko.cz/img/galerie/800/5/1/6.jpg
Ισοτιμία τσέχικου νομίσματος-Ευρώ, ξέρει κανείς;
Αυτά τα σποιλερ τα φέρει η Auto Louis sto Μαρούσι και είναι γερμανικής εταιρίας.
Για του λόγου το αληθές δες http://www.mattig.de/
Είναι νομίζω σε καλές τιμές...Φίλε SKUDRS, της Μattig είναι άλλα πιό 'άγρια' και 'παραφουσκωμένα' και δεν μου αρέσουν και τόσο. Αυτό της φωτογραφίας είναι ενός Τσέχου (Jaroslav Janko)
Φίλε Chris (ckosm), είσαι ευχαριστημένος από τις αναρτήσεις σου; Μάλλον την άλλη εβδομάδα πάω skoda να τα βάλω (skoda motorsport+eibach). Από θέμα άνεσης και ύψους είναι εντάξει;
-
Μα εγω δε θελω 320hp .... kamia 250αρα και πολλα ειναι, ετσι για να ειναι λιγο πιο σβελτο...συν του οτι ενας φιλος μου με το ΤΤ το 225, μου την ψιλολεει στα φαναρια
Δηλαδη π.χ. αν βαλω την τουρμπινα την Κ04 και ενα πιο advanced ΕCU για τι τιμη μιλαμε και τι ιπποδυναμεις?
-
Ο χρήστης OctaviaABT έγραψε:
Φίλε Chris (ckosm), είσαι ευχαριστημένος από τις αναρτήσεις σου; Μάλλον την άλλη εβδομάδα πάω skoda να τα βάλω (skoda motorsport+eibach). Από θέμα άνεσης και ύψους είναι εντάξει;Φίλε OctaviaABT,
Η ανάρτηση που έχω βάλει και σύντομα θα βάλεις και εσύ είναι αρκετά ικανοποιητική θα έλεγα και το αυτοκίνητο γίνεται σαφώς πιό στιβαρό και ουδέτερο... Οι κλίσεις στις στροφές είναι πλεόν μηδαμινές... Τώρα με το χαμήλωμα χρειάζεται λίγο περισσότερη προσοχή σε μεγάλα σαμάρια και σε ράμπες χώρων παρκαρίσματος... Αργά εκεί και ποτέ κατά μέτωπο είσοδος... Πρώτα ο ένας τροχός σιγά και μετά ο άλλος... Θα το συνηθίσεις δεν είναι τόσο δύσκολο. Απλά θα σου έλεγα, όπως θα όφειλες να έχεις ήδη κάνει μέχρι τώρα, ξέχνα μιά γιά πάντα το καβάλημα στα πεζοδρόμια,... εκτός και άν είναι μέχρι 5 πόντους...
-
ΦΙΛΕ CKOSM - ΠΟΣΟ ΣΤΟΙΧΙΣΕ,ΠΟΣΟ ΧΑΜΗΛΩΣΕ,ΕΓΩ ΜΕ ΤΙΣ 17*8 ΖΑΝΤΕΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ?
-
Ο χρήστης gas-ion έγραψε:
ΦΙΛΕ CKOSM - ΠΟΣΟ ΣΤΟΙΧΙΣΕ,ΠΟΣΟ ΧΑΜΗΛΩΣΕ,ΕΓΩ ΜΕ ΤΙΣ 17*8 ΖΑΝΤΕΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ?830 E πρίν 1 χρόνο - τώρα κάπου άκουσα 900 Ε . Χαμηλώνει 3.5 cm!
Mε 17'-άρηδες τροχούς και βέβαια μπορείς να το κάνεις - εννοείται στη διάσταση 225/45/R17, διότι οι τροχοί-εφ' όσον διατηρείται σχεδόν ίδια η εργοστασιακή συνολική διάμετρος (225/45/R17 = 205/55/R16 = 195/65/R15 σχεδόν ίσα με διαφορές λίγων χιλιοστών) -δεν επηρεάζουν το ύψος του αυτοκινήτου!
-
Μα εγω δε θελω 320hp .... kamia 250αρα και πολλα ειναι, ετσι για να ειναι λιγο πιο σβελτο...συν του οτι ενας φιλος μου με το ΤΤ το 225, μου την ψιλολεει στα φαναριαΔηλαδη π.χ. αν βαλω την τουρμπινα την Κ04 και ενα πιο advanced ΕCU για τι τιμη μιλαμε και τι ιπποδυναμεις?
Φίλε Dude,
Γιά να μην κουράζουμε και τους άλλους, στείλε e-mail στο δικό μου: ckosm@ath.forthnet.gr, γιά να ανταλλάξουμε κινητά και να το συζητήσουμε κατ' ιδίαν καλύτερα.
-
Ο χρήστης ckosm έγραψε:
Διαβασα με ενδιαφερον τις αποψεις σας, τις οποιες και βρηκα πολυ χρησιμες! Στο διαταυτα, ομως, για αλλαγη turbo, απο Κ03 σε Κ04, οπως μου ειπατε καθως και αλλαγη ECU, και οτι περιφεριακο χρειαστει, ισως μκεκ, intercooler(αν και δε νομιζω) κτλ...για τι τιμη μιλαμε?
P.S ξερει κανεις το site της APR?
Tωρα παντως με τα καινουρια λαστιχα, το χαιρομαι το αμαξακι 10 φορες περισσοτερο...και εχω φτιαχτι να το πειραξω, γιατι τωρα πια, επιτελους, τα 210 τα βαζει στο δρομο καλα!
To site της APR είναι αυτό που σου έγραψε ο Αγης. Αλλά γιά τους εγκάρσιους κινητήρες 1.8Τ-VAG πήγαινε στη σελίδα:
http://www.goapr.com/VW/products/stage3_trans.htmlΤο kit Stage III είναι φτηνό (νομίζω 4000 US $), αλλά το ζητούμενο είναι πώς μπορείς να το φέρεις από Αμερική ή Καναδά (... ακούς Αγη???) παρακάμπτοντας τελωνεία κλπ. Είναι μία κούτα περίπου 30 κιλά, αλλά μπορεί κανείς να το χωρίσει σε μερικά μικρά δέματα και να του το στείλουν με Courier, DHL, Federal Express, κλπ.
Eμένα πάντως μου αρέσει πολύ αυτό το kit, και έχει και λεπτομερέστατες οδηγίες τοποθέτησης σε σημείο που να μπορείς να το κάνεις μόνος σου, αν έχεις τα κατάλληλα εργαλεία. Δίνει 282 HP με βενζίνη 93 οκτανίων, και >300 ΗΡ με super αμόλυβδη. Και το σημαντικότερο δεν χρειάζεται επέμβαση στα σωθικά του κινητήρα (δηλαδή λύσιμο-ενίσχυση).
Καλή τύχη με την όποια επιλογή σου...
Τοποθέτηση είναι έξτρα, αλλά δεν θέλεις να το κανεις μόνο σου αν δεν το έχεις ξανακάνει. Αν έχεις έναν φίλο μηχανικό μπορείς να το κανεις μαζί του και να γλυτώσετε τα πολλά έξοδα.
Σαν ανταλλακτικά, στο τελωνείο πληρώνεις μόνο 18% ΦΠΑ. Ένας φίλος μου εφερε κονταίινερ με υλίκά για σπίτι και πλήρωσε στο τελωνείο μόνο ΦΠΑ. Επίσης για εξαγωγή δεν πληρώνεις φόρους σε Αμερική/Καναδα. Φυσικά είναι και τα μεταφορικά (κονταίινερ σχετικά ακριβό) αλλά αν αποφασίσω να μεταφέρω πράγματα Χρήστο θα σε ειδοποιήσω μήπως μπορώ να σου μεταφέρω κάποιο δώρο.
Πάντως στο σαιτ της APR, διάβασα ότι χρειάζεσαι και ανάλογη εξάτμιση για να επετυχεις αυτή την ιπποδύναμη στο τρίτο στάδιο.
-
Μα εγω δε θελω 320hp .... kamia 250αρα και πολλα ειναι, ετσι για να ειναι λιγο πιο σβελτο...συν του οτι ενας φιλος μου με το ΤΤ το 225, μου την ψιλολεει στα φαναριαΔηλαδη π.χ. αν βαλω την τουρμπινα την Κ04 και ενα πιο advanced ΕCU για τι τιμη μιλαμε και τι ιπποδυναμεις?
250 χρειάζεσαι αλλαγή τουρμπίνας dude.
-
Ο χρήστης agisd έγραψε:
Φυσικά είναι και τα μεταφορικά (κονταίινερ σχετικά ακριβό) αλλά αν αποφασίσω να μεταφέρω πράγματα Χρήστο θα σε ειδοποιήσω μήπως μπορώ να σου μεταφέρω κάποιο δώρο.Πάντως στο σαιτ της APR, διάβασα ότι χρειάζεσαι και ανάλογη εξάτμιση για να επετυχεις αυτή την ιπποδύναμη στο τρίτο στάδιο.
Φίλε Αγη σε ευχαριστώ !!! Πολύ ευγενικό εκ μέρους σου! Οταν έλθει η ώρα να μου πείς να συνενοηθούμε γιά τον τρόπο που θα σου στείλω τα χρήματα, μέσω κάποιας επιταγής φαντάζομαι...
Νομίζω ότι από εξάτμιση χρειάζεται διάμετρος 70mm από downpipe και πίσω...!!!
Σε ευχαριστώ!
-
Ο χρήστης ckosm έγραψε:
ΦΙΛΕ CKOSM - ΠΟΣΟ ΣΤΟΙΧΙΣΕ,ΠΟΣΟ ΧΑΜΗΛΩΣΕ,ΕΓΩ ΜΕ ΤΙΣ 17*8 ΖΑΝΤΕΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ?
830 E πρίν 1 χρόνο - τώρα κάπου άκουσα 900 Ε . Χαμηλώνει 3.5 cm!
Mε 17'-άρηδες τροχούς και βέβαια μπορείς να το κάνεις - εννοείται στη διάσταση 225/45/R17, διότι οι τροχοί-εφ' όσον διατηρείται σχεδόν ίδια η εργοστασιακή συνολική διάμετρος (225/45/R17 = 205/55/R16 = 195/65/R15 σχεδόν ίσα με διαφορές λίγων χιλιοστών) -δεν επηρεάζουν το ύψος του αυτοκινήτου!
Δυστυχώς φίλε gas-ion δεν μπορώ εδώ και καιρό να στείλω προσωπικά μηνύματα στο 4T-Forum, έχω ενημερώσει με e-mail στο site και δεν έχει ενδιαφερθεί κανείς να διορθώσει το πρόβλημα. Διάβασα το προσωπικό σου μήνυμα και έχω να σου πώ το εξής:
Kαι φυσικά δεν έχεις κανένα πρόβλημα με την αναρτηση και τους τροχούς των 17Χ8'. Μπορείς άνετα να την βάλεις! -
Φίλε SKUDRS, της Μattig είναι άλλα πιό 'άγρια' και 'παραφουσκωμένα' και δεν μου αρέσουν και τόσο. Αυτό της φωτογραφίας είναι ενός Τσέχου (Jaroslav Janko)
Χμμ...συγκρίνοντας το link που έβαλες με τις φωτό στο site της mattig είναι carbon copy.!!!
Τώρα η ο τσέχος η ο γερμανός είναι ο original...Κατα τα άλλα δίκιο έχεις είναι 'φουσκωμένα'...αλλά είναι θέμα γούστου..
-
Σε συν'εχεια του παραπάνω....
Τσέκαρα τις φωτό του Τσέχου και όλες είναι ίδιες με της Mattig.
Μάλλον είναι dealer τους και αυτά προτείνει...
Α..υπάρχει και η πιθανότητα η Mattig να παραγγέλνει απο τον Τσέχο. -
ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ ΠΟΛΥ ΝΕΚΡΑ ΕΠΕΣΕ ΜΗΠΩΣ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ PANELINIES?ΛΟΙΠΟΝ ΕΧΩ ΒΡΗ ΚΑΤΙ ΦΟΤΟ ΑΠΟ ΦΤΙΓΜΕΝΑ OCTAVIA RS,COMPI ΚΤΛ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΘΕΤΕ ΠΛΑΚΑ,ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΩ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΔΕΙΤΕ,ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ?
-
Οταν θες να βαλεις τη φοτογραφια, πατα τ κουμπι που λεει 'Img' πανω δεξια. Μετα κανε paste το URL της φωτογραφιας που θες να βαλεις. στο τελος του URL, εχοντας τον κερσορα να αναβοσβηνει μετα το τελευταιο γραμμα tou URL, πατα ξανα το ιδιο κουμπι, μονο που τωρα θα λεει 'Img*'.
και εισαι ετοιμος. μονο που προκειμενου να μπορεσεις να βαλεις φοτογραφια, πρεπει να βρισκεται στο net ηδη. Δε γινεται, αν την εχεις μονο στο σκληρο σου.
δηλαδη θα μοιαζει ετσι ατο που πρεπει να γραψεις προκειμενου να βγει η φωτογραφια:
[Img]http://www.myurl.com/images/picture.jpg[/Img]
-
Ο χρήστης gas-ion έγραψε:
ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ ΠΟΛΥ ΝΕΚΡΑ ΕΠΕΣΕ ΜΗΠΩΣ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ PANELINIES
Ειμαστε αρκετα 'γεροι' για πανελληνιες. Ορισμενοι μαλλον θα διαβαζουν με τα παιδια τους!
Η κινηση επεσε γιατι ΔΕΝ εχουμε κατι να γραψουμε. Το να γραφουμε για να ανεβαινουν τα post και να 'συναγωνιζομαστε' αλλο ΠΟΛΥ γνωστο thread, πιστευω οτι ειναι σπαταλη χρονου-bandwith. Αν ειναι να το κανουμε chat, καλυτερα να βρεθουμε καπου και να μετραμε τα 'καμαρια' μας ;).
Οσο για τις φωτο, κανε copy-paste απο την γραμμη του explorer που ειναι οι φωτο, στο παραθυρο που γραφεις το κειμενο για δημοσιευση και θα μπει σαν link αν δεν θες να κανεις αυτο που ειπε ο Dude. -
-
Skoda OCTAVIA 1.8T part II