-
Αν κάνεις μόνος και τα ξεμονταρίσματα που χρειάζονται για ολική βαφή να υπολογίζεις κοντά στα 600 €.Πάντως κάνε τη συμφωνία πριν ξεκινήσεις τις εργασίες στο αμάξι. Επίσης συνεννοήσου μαζί του για το τι θέλει να του αφαιρέσεις πάνω από το αυτοκίνητο. Η τιμή με κάθε επιφύλαξη, θα βρεις μεγάλες αποκλίσεις από μάστορα σε μάστορα.
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Αν κάνεις μόνος και τα ξεμονταρίσματα που χρειάζονται για ολική βαφή να υπολογίζεις κοντά στα 600 €.Πάντως κάνε τη συμφωνία πριν ξεκινήσεις τις εργασίες στο αμάξι. Επίσης συνεννοήσου μαζί του για το τι θέλει να του αφαιρέσεις πάνω από το αυτοκίνητο. Η τιμή με κάθε επιφύλαξη, θα βρεις μεγάλες αποκλίσεις από μάστορα σε μάστορα.Ναι...σίγουρα...
Άκουσα και για 200 ευρώ.
Καλο απόγευμα! -
http://www.theshoppingchannel.com/produ ... mId=279131
-
Ο χρήστης OUZO Power έγραψε:
http://www.theshoppingchannel.com/product_detail.asp?departmentId=2785&itemId=279131Ευχαριστώ!
Μου το είχε προτείνει και άλλος αυτό το εργαλείο στο forum...αλλά όπως θα πρόσεξες στην φωτογραφία που έβαλα, πρόκειται για σημείο που δεν βγαίνει έξω και δεν νομίζω ότι φτιάχνεται χωρίς στόκο.
Τι νούμερο γυαλόχαρτο προτείνειτε για κάθε βήμα που θα ακολουθήσω?! (αρχικό τρίψιμο, πριν το βάψιμο κλπ κλπ)
-
- Kai to pio shmantiko. WET SANDING. kati pou mono ligoi kanoun sthn ellada. Edo einai olata leuta. Preph meta to bapsimo na to perasis me bragmeno gialoxarto toulaxiston 2000 ba8midas. Etsi 8a bgalhs olh thn skonh, aka8arisies kai treksimata mpogias.
-Για το Polishing υπάρχει κάτι ειδικό για αυτή τη χρήση? (Δηλαδή γυάλισμα μετά από πάρα πολύ ψιλό γυαλόχαρτο) ή μια οποιαδήποτε κρέμα για γυάλισμα θα κάνει λες?
-Μία της Sonax που έχω από παλιά που λέει για ξεθωριασμένα χρώματα λες να κάνει?
-Αν βάλω περίπου 1500 γυαλόχαρτο λες να μην γίνεται μετά γυάλισμα!?
Thanks!
-
Apo allo topic. Alla 8a sou dosh thn apantish pou zhtas. to Proto stadio 3M einai to pio spoudaio.
http://www.redliners.gr/data/forum/topic.asp?TOPIC_ID=258
GIALISMA:3 stadia. Mou efige h magkia. To egrapsa prota sto TPC. Kano ena Copy paste giati barieme.
*Originally posted by OUZO Power *
**I just got in from waxing and polishing the car. It was a 10 hr process but well worth it.I'm dead now.
I sware that 3M stuff is da bomb. I don't have one single swirl on the car. It was searched with a high intenstity flash light.
For black cars 3M rocks. It's the solution to all our problems.
I then followed the swirl removing process with Miquires stage 2 polish.
After thaty I buffed on the wax. I used Miguires Classic Gold. I love that stuff. The car is so shinny and once it was time to put it to bed the freaken car cover kept on slidding off. Thats how smooth the finish is.
I also used a 10' WIEN buffer to get all this done. I did it once by hand. It took me 3 days. Never going back to the manual method again. **
-
Η κρέμα που ζητάς είναι από αυτές που λένε ότι διορθώνουν τις γρατζουνιές του χρώματος. Αυτό που ουσιαστικά κάνουν είναι να απλώνουν το υλικό γύρω από την γρατζουνιά, είτε αυτό είναι το χρώμα από το basecoat είτε .... (πως λέγεται αυτό που ρίχνουν μετά την μπογιά; μου διαφεύγει η λέξη τώρα.), και να καλύπτουν την γρατζουνιά. Με την ίδια λογική εσύ τρίβεις με το γυαλόχαρτο για να διορθώσεις κάποια ατέλεια που έγινε κατά την διάρκεια της βαφής, και ύστερα για να εξαφανίσεις και να γυαλίσεις αυτές τις έστω μικρές χαραγματιές που έχει κάνει το ντουκόχαρτο το περνάς με την κρέμα αυτή. Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι γιατί πρέπει το ντουκόχαρτο να είναι βρεγμένο . Πάντως γενικά αυτή η τεχνική κάνει θαύματα και μπορείς να διορθώσεις σχεδόν τα πάντα (σε μπιμπίκια και τρεξίματα αναφέρομαι, άντε και κάνα κουνούπι που θρονιάστηκε πάνω στο φρεσκοβαμμένο αμάξι πριν αυτό στεγνώσει). Και η κρέμες για polishing θα πρέπει να κάνουν δουλειά, δεν τις είχα δοκιμάσει στην περιπτωσή μου, αλλά η λογική λέει ότι θα επιδρούν λιγότερο έντονα πάνω στο χρώμα και άρα θα χρειάζονται περισσότερο τρίψιμο.
-
Ο χρήστης bit έγραψε:
Η κρέμα που ζητάς είναι από αυτές που λένε ότι διορθώνουν τις γρατζουνιές του χρώματος. Αυτό που ουσιαστικά κάνουν είναι να απλώνουν το υλικό γύρω από την γρατζουνιά, είτε αυτό είναι το χρώμα από το basecoat είτε .... (πως λέγεται αυτό που ρίχνουν μετά την μπογιά; μου διαφεύγει η λέξη τώρα.), και να καλύπτουν την γρατζουνιά. Με την ίδια λογική εσύ τρίβεις με το γυαλόχαρτο για να διορθώσεις κάποια ατέλεια που έγινε κατά την διάρκεια της βαφής, και ύστερα για να εξαφανίσεις και να γυαλίσεις αυτές τις έστω μικρές χαραγματιές που έχει κάνει το ντουκόχαρτο το περνάς με την κρέμα αυτή. Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι γιατί πρέπει το ντουκόχαρτο να είναι βρεγμένο . Πάντως γενικά αυτή η τεχνική κάνει θαύματα και μπορείς να διορθώσεις σχεδόν τα πάντα (σε μπιμπίκια και τρεξίματα αναφέρομαι, άντε και κάνα κουνούπι που θρονιάστηκε πάνω στο φρεσκοβαμμένο αμάξι πριν αυτό στεγνώσει). Και η κρέμες για polishing θα πρέπει να κάνουν δουλειά, δεν τις είχα δοκιμάσει στην περιπτωσή μου, αλλά η λογική λέει ότι θα επιδρούν λιγότερο έντονα πάνω στο χρώμα και άρα θα χρειάζονται περισσότερο τρίψιμο.Σας ευχαριστώ!
Κάτι συγκεκριμένο όμως που μπορώ να βρω στην Αθήνα?
Μάρκα?Μαγαζί?Προιόν??
-
Paidia. Mhn parasernomaste. Akoma den exei anakaliu8h h krema/ousia pou 8a kalipsi gratsounies. Oles autes pou diafimizoun etsi aplos gemizoun thn gratsounia. Ane meta apo 3 plisimata kai 2-3 mines 8a emfanisti palh.
Monimh lush. Wetsanding. akolou8ontas me 3M Compounding opos ekana post parapano. Meta aplo waxing me opio gialistiko 8es.
-
Paidia. Mhn parasernomaste. Akoma den exei anakaliu8h h krema/ousia pou 8a kalipsi gratsounies. Oles autes pou diafimizoun etsi aplos gemizoun thn gratsounia. Ane meta apo 3 plisimata kai 2-3 mines 8a emfanisti palh.Monimh lush. Wetsanding. akolou8ontas me 3M Compounding opos ekana post parapano. Meta aplo waxing me opio gialistiko 8es.
Thanks!
Το θέμα είναι αν υπάρχουν όλα αυτά στην Ελλάδα και που!?
Και κάτι ακόμα!
Μου είπανε ότι το αυτοκίνητο επειδή είναι φρεσκοβαμμένο πρέπει να βάλω κουκούλα μετά από ένα μήνα...γιατί μπορεί να έχει στεγνώσει το χρώμα αλλά από μέσα δουλεύει...
Τι πιστεύετε για αυτό και για τον ένα μήνα!?!?
-
Στο http://www.3m.com/us/auto_marine_aero/aad/solutions/ent_runs.jhtml
που με αφορά λέει για τα
Μάλλον άλλη η χρήση του δικού σου 3Μ?
-
8elhs to 3m Perfect-It III.
Koitakse. Ego efera fetos to kalokairi sta paidia ton Redliners 2 mpoukalia. Apo ekei kai pera ean 8eloun na se eksiperetisoun kai tous periseuei tote kalos. Alios paragkelnhs apo kapio site ths amerikhs.
-
8elhs to 3m Perfect-It III.Koitakse. Ego efera fetos to kalokairi sta paidia ton Redliners 2 mpoukalia. Apo ekei kai pera ean 8eloun na se eksiperetisoun kai tous periseuei tote kalos. Alios paragkelnhs apo kapio site ths amerikhs.
Γιατί το ΙΙΙ και όχι το ΙΙ ????
Σχετικά με αυτό για την κουκούλα ξέρεις κάτι?
-
Ψάχνω για κάποιο κατάστημα με βαφές αυτοκινήτων που να έχει χρώματα POR-15, για τα οποία έχω ακούσει πολύ καλά λόγια (βασικά για αντισκωριακή προστασία είναι κυρίως) αλλά και αλοιφές γυαλίσματος (π.χ. 3Μ). Κάποιο μεγάλο κατάστημα με μεγάλη γκάμα από τέτοιου είδους υλικά γιατί αυτό που χρησιμοποιώ μέχρι στιγμής δεν έχει τίποτα περισσότερο από τα Lesonal που χρησιμοποιώ, αλλά δεν υπάρχει τίποτα άλλο σε σχέση με τα υποστρώματα προστασίας.
-
Από αεροσυμπιεστές ξέρει κανείς τίποτα; Για το βάψιμο ενός φτερού για παράδειγμα ένας αεροσυμπιεστής πόσων λίτρων θα χρειαστεί; Χωρίς φυσικά να χρειάζεται να διακόπτεις την διαδικασία του βαψίματος για να ξαναγεμίσει...όλο με την μια. Επίσης η αμμοβολή με αεροσυμπιεστή δε γίνεται και κάποιο ειδικό πιστόλη τοποθετημένο πάνω του;
-
Φίλε μου είσαι σίγουρος όντας ερασιτέχνης στο βάψιμο ότι θα το περάσεις όλο με τη μια χωρίς να σου τρέξει το χρώμα; Αν το θέλεις για καθαρά ερασιτεχνική χρήση και μόνο για βάψιμο να πάρεις όσο μικρότερο μπορείς για να μην επιβαρυνθείς με άσκοπο κόστος. Αν το θέλεις για να σου καλύπτει και άλλες χρήσεις όπως πλήρωση ελαστικών με αέρα ή αερόκλειδου να φροντίσεις οι ίπποι που θα βγάζει το μοτέρ και η ανώτερη πίεση του αέρα στη δεξαμενή να καλύπτει τις ανάγκες σου. Πιστεύω ότι ένας τροχήλατος αεροσυμπιεστής 2 με 3 ίππους είναι υπεραρκετός για εσένα. Αμμοβολή με ειδικό πιστόλι που να προσαρμόζεται σε αεροσυμπιεστή από όσο ξέρω δεν γίνεται. Νομίζω ότι χρησιμοποιείται ειδική διάταξη (δεν θυμάμαι πως λέγεται). Αν ρωτήσεις στο κατάστημα που θα απευθυνθείς για τον αεροσυμπιεστή θα μπορέσει να σε ενημερώσει. Νομίζω όμως ότι το κόστος για να το έχεις στο σπίτι σου και να το χρησιμοποιήσεις όποτε και αν, θα το βρεις απαγορευτικό.
-
Διάβασα στο vwvortex forum ότι είχαν βρει πιστόλια για αμμοβολή με 100$ (κάποιος είχε αναφέρει και 60$!). Δεν είναι τίποτα σπουδαία αλλά για μικρές δουλείες λέγαν ότι ήταν ότι πρέπει. Το αποτέλεσμα είναι ίδιο με όλα τα πιστόλια αυτού το είδους απ'ότι κατάλαβα, απλά αυξάνει ο χρόνος δουλειάς αν χρειαστεί κάποιος να περάσει μεγάλη επιφάνεια.
Βασικά δε το θέλω για να περνάω τα τελικά στρώματα (base και clear coat) αλλά κυρίως για διάφορα στρώματα προστασίας (primer και rust preventers). Άμα δεις το τελευταίο που είχα στείλει στο topic αυτό θα καταλάβεις τι εννοώ. Είχα προσπαθήσει να βάψω με ηλεκτρικό πιστόλι....με τραγικά αποτελέσματα....τελικά όμως μετά από πολύ wet sanding έστρωσε η κατάσταση. Είπα λοιπόν τώρα να πάρω κάνα book και πιο σοβαρό εξοπλισμό και να δω τα αποτελέσματα. Στην τελική άμα δε μου αρέσει κάνω την προετοιμασία όπως έκανα με κάτι άλλα κομμάτια και το δίνω σε φανοποιό να μου το τελειώσει για ένα 50αρι ευρώπουλα.Υ.Γ. η 'μπουκάλα' πόσων λίτρων περίπου πιστεύεις ότι πρέπει να είναι για τέτοιες δουλειές;
-
Ο χρήστης bit έγραψε:
Ψάχνω για κάποιο κατάστημα με βαφές αυτοκινήτων που να έχει χρώματα POR-15, για τα οποία έχω ακούσει πολύ καλά λόγια (βασικά για αντισκωριακή προστασία είναι κυρίως) αλλά και αλοιφές γυαλίσματος (π.χ. 3Μ). Κάποιο μεγάλο κατάστημα με μεγάλη γκάμα από τέτοιου είδους υλικά γιατί αυτό που χρησιμοποιώ μέχρι στιγμής δεν έχει τίποτα περισσότερο από τα Lesonal που χρησιμοποιώ, αλλά δεν υπάρχει τίποτα άλλο σε σχέση με τα υποστρώματα προστασίας.Νομίζω έχει 3Μ αλοιφές...
Ένα άλλο καλο μαγαζί που είδα ήταν στον Σταυρό και έχει και αυτός 3Μ -
Χεχ καλή φάση δίπλα μου είναι ο Σταυρός...Γλυκά Νερά εγώ. Το είχα δει και είχα σκοπό να πεταχτώ κάποια από αυτές τις μέρες να ρωτήσω. Sirgus εσένα αλήθεια πως πάει το project; Πρέπει να το έχεις φέρει περίπου όπως θέλεις παντώς απ'οτι έχω καταλάβει.
-
Ο χρήστης bit έγραψε:
Χεχ καλή φάση δίπλα μου είναι ο Σταυρός...Γλυκά Νερά εγώ. Το είχα δει και είχα σκοπό να πεταχτώ κάποια από αυτές τις μέρες να ρωτήσω.Λέμε το ίδιο όμως??
Από Μαραθώνα προς Αθηνά στο φανάρι της πρώην γέφυρας δεξιά και προχωράς 1-2 Kms..
Αυτο που λέει ICI ?Sirgus εσένα αλήθεια πως πάει το project; Πρέπει να το έχεις φέρει περίπου όπως θέλεις παντώς απ'οτι έχω καταλάβει.
Εξωτερικά είναι άψογο σε σχέση με το πως ήταν (αυτός ήταν ο σκοπός μου εξάλλου)
Τώρα οι βελτιώσεις ποτέ δεν τελειώνουν...
Από το τέλειο είναι μακριά...αλλά πολύ πιο κοντά από ότι ήταν...Σχετικά είναι όλα...
Άλλος μπορεί να το δει και να πει ότι είναι μέτριο επειδή έχει δει μια αντίκα της ΦΙΛΠΑ που όντως είναι σαν καινούργιο...
Το θέμα είναι πως το βλέπεις...και πως το έβλεπες
Γενικά περί βαφής αυτοκινήτου !