-
Όχι δεν είναι ψηφοφορία !!!
Απλά έχω ακούσει για περιπτώσεις που κάποιος βάφει το αυτοκίνητο του ή κάποιο συγκεκριμένο σημείο με πινέλο και όχι με sprayΓια ποιο λόγο το κάνουν?
Τι κερδίζει κάποιος και τι χάνει?Ευχαριστώ!
-
Απλά έχω ακούσει για περιπτώσεις που κάποιος βάφει το αυτοκίνητο του ή κάποιο συγκεκριμένο σημείο με πινέλο και όχι με sprayΓια ποιο λόγο το κάνουν?
-
-
pinelo gia touch up h poli mikrh epifania kai shmeia. Spray alou kai prothmotero to spray. meta panta xreiazese wet sanding me to pio psilo gialoxarto pou uparxh kai polishing.
-
Ο χρήστης OUZO Power έγραψε:
pinelo gia touch up h poli mikrh epifania kai shmeia. Spray alou kai prothmotero to spray. meta panta xreiazese wet sanding me to pio psilo gialoxarto pou uparxh kai polishing.Thanks
Για βαφή αυτοκινήτου με πινέλο (σαν πιο οικονομική λύση) το αποτέλεσμα θα είναι τραγικό?
(Σκοπός είναι να έχω καλύτερο θέαμα από αυτό που έχω τώρα! Σίγουρα η καλύτερη λύση είναι βαφή σε φαναρτζή!)
-
8elhs na kanhs bafh olokrlirou autokinitou me pinelo? Apapapa apagoreuete. Oso kai kalos na eisai 8a fanh xalia.
-
8elhs na kanhs bafh olokrlirou autokinitou me pinelo? Apapapa apagoreuete. Oso kai kalos na eisai 8a fanh xalia.Φαντάζομαι!
Τότε?
Να νοικιάσω πιστόλι βαφής με την ώρα?
-
Βρήκα φίλο με κομπρεσέρ!!!
Άκουσα όμως για κάτι αμερικάνικα χρώματα που βάφονται με πινέλο ΑΛΛΑ (!) κλείνουν λέει, τους πόρους και το αποτέλεσμα είναι super!
Τα έχετε ακούσει!?
Και 2ον αν βάψω όλο το αυτοκίνητο με το spray πάνω από το χρώμα που έχω τι αποτέλεσμα θα έχω!?
Μην μου πείτε ότι πρέπει να βγάλω το χρώμα από όλο το αυτοκίνητο!
-
To spray ειναι το πιο ευκολο κομματι της εξισωσης. Για βρες φουρνο πρωτα (για σωστη δουλεια)....
Παντως με πινελλο, χωρις να ξερω για τα αμερικανικα χρωματα που λες, ειναι εγκλημα! -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
To spray ειναι το πιο ευκολο κομματι της εξισωσης. Για βρες φουρνο πρωτα (για σωστη δουλεια)....
Παντως με πινελλο, χωρις να ξερω για τα αμερικανικα χρωματα που λες, ειναι εγκλημα!Σίγουρα είναι έγκλημα και δεν θα το κάνω εκτός αν τελικά υπάρχει το super χρώμα που βάφεται και μόνο του!
Όσο για το φούρνο, χλωμό το βλέπω να βρίσκω!
-
Fournos den einai anagkh. Balto sto ilio 3 meres kai 8a einai ok.
-
Xreiazete ksimo logo to uparxon xroma.
-
Kai to pio shmantiko. WET SANDING. kati pou mono ligoi kanoun sthn ellada. Edo einai olata leuta. Preph meta to bapsimo na to perasis me bragmeno gialoxarto toulaxiston 2000 ba8midas. Etsi 8a bgalhs olh thn skonh, aka8arisies kai treksimata mpogias.
-
-
Fournos den einai anagkh. Balto sto ilio 3 meres kai 8a einai ok.Φαντάσου να ζεις σε κανένα Βέλγιο δηλαδή !!!
- Xreiazete ksimo logo to uparxon xroma.
Ορθογραφικό λάθος?
Τι εννοείς?- Kai to pio shmantiko. WET SANDING. kati pou mono ligoi kanoun sthn ellada. Edo einai olata leuta. Preph meta to bapsimo na to perasis me bragmeno gialoxarto toulaxiston 2000 ba8midas. Etsi 8a bgalhs olh thn skonh, aka8arisies kai treksimata mpogias.
Δεν θα φύγει η μπογιά ακόμα και αν είναι 2000 ?!?
-
Φίλε sirgus εξαρτάτε από τι ποιότητα βαφής θέλεις να κάνεις. Σε φορτηγάκι που μεταφέρει υλικά οικοδομών (οικογενειακό) κάποτε έβαψα την πόρτα της καρότσας με στουπί αντί πινέλο και βάφτηκε μια χαρά!!!
Φυσικά και δεν στο προτείνω. Ο μεγαλύτερος εχθρός στην βαφή είναι η σκόνη, σε όλες τις φάσεις. Ρίχνει την ποιότητας της κατακόρυφα. Εκεί αποσκοπεί το στέγνομα του χρώματος σε φούρνο. Φαντάσου πόση σκόνη θα κάτσει στο αμάξι αν το έχεις τρις μέρες στο ύπαιθρο για να στεγνώσει. Αυτά που θα σου πρότεινα για σωστή βαφή είναι τα εξής:
α. Όλες οι εργασίες να γίνουν σε κλειστό χώρο που να κλείνει τελείως (με πόρτα) και όχι πυλωτή ή ακάλυπτος χώρος.
β. Απομάκρυνση όλης της σκουριάς από τα σημεία που θέλεις να βάψεις. Αν αυτό δεν είναι δυνατό επικάλυψη της σκουριάς με ειδικά υλικά που πωλούνται στο εμπόριο που αναδομούν τη σκουριά και την ξανακάνουν σίδερο.
γ. Χρήση αντισκουριακών υλικών (αστάρι) σε όσα σημεία έχει φύγει η πρώτη μπογιά.
δ. Αν θέλεις να φρεσκάρεις το χρώμα βάφοντας πάνω από το παλιό. Να το τρίψεις πρώτα με γυαλόχαρτο ώστε να γίνει αδρή για να πιάσει η νέα μπογιά.
ε. Μετά από κάθε εργασία και αφού στεγνώσει το υλικό που χρησιμοποίησες, καλό πλύσιμο και στέγνωμα για την απομάκρυνση ξένων σωμάτων και σκόνης.
στ. Αν βάψεις κοντά σε πλαστικά ή σημεία που έχουν άλλο χρώμα καλή μόνωση με χαρτί και χαρτοταινία.
ζ. Όχι πινέλο (θα το βλέπεις και θα το λυπάσαι) ή σπρέι (δεν έχουν ομοιόμορφη ροή μπογιάς). Πάντα με πιστόλι βαφής ή αν είναι μικρή επιφάνια με αερογράφο.
η. Επειδή δεν είσαι επαγγελματίας βάψε πρώτα σε μια παλιά λαμαρίνα για να ξεπάρει το χέρι στο πέρα δώθε του πιστολιού, για να μην έχεις τρεξίματα της μπογιάς.Ελπίζω να σε βοήθησα. Πάντως να ξέρεις ότι και να κάνεις η ποιότητα της βαφής σου θα είναι υποδεέστερη από ενός επαγγελματία και η αντοχή της στο χρόνο θα είναι μικρότερη.
Συγγνώμη για την μακρηγορία. -
Αντί να νιώθω εγώ άσχημα που έγραφες τόση ώρα, μου ζητάς εσύ συγνώμη για την μακρηγορία?!?!?
Το σίγουρο είναι ότι με βοήθησες πολύ!Αλλά δεν θα γλιτώσεις έτσι απλά!
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
γ. Χρήση αντισκοριακών υλικών (αστάρι) σε όσα σημεία έχει φύγει η πρώτη μπογιά.Συμφωνώ αλλά σε ένα βιβλίο Haynes λέει σαν πρώτο βήμα πριν το αστάρι ένα Resin (ρητίνη?)
Χρειάζεται?η. Επειδή δεν είσαι επαγγελματίας βάψε πρώτα σε μια παλιά λαμαρίνα για να ξεπάρει το χέρι στο πέρα δώθε του πιστολιού, για να μην έχεις τρεξίματα της μπογιάς.
Αυτό το φοβάμαι πολύ!
Οι μόνες εμπειρίες είναι στον μοντελισμό αλλά εκεί μιλάμε για επιφάνειες 10χ10 cm !!Ο βασικός τρόπος πάντως είναι όχι αργές κινήσεις? Σωστά?
Ακόμα, όπως κατάλαβα, βάζω αστάρι και πριν την μπογιά ? Δηλαδή πάνω από τον σιδηρόστοκο?
Αν βάλω τότε χαλάει το στρώμα του σιδηρόστοκου που είναι λείο και αν το φτιάξω με γυαλόχαρτο θα φύγει το αστάρι!! Τι κάνω?Thanks!
-
Καταρχήν δεν υπάρχει θέμα κούρασης στο γράψιμο. Αύριο μπορεί εσύ να με πληροφορήσεις για κάτι που δεν ξέρω. Αυτά είναι δανικά. Όσον αφορά την ρητίνη δεν θα στην πρότεινα όχι γιατί δεν χρειάζεται, αλλά για ένα αρχάριο σαν εσένα δεν θα προσθέσει κάτι αξιόλογο στο αποτέλεσμα που θα έχεις, εκτός από την αύξηση του κόστους. Το αστάρι που θα βάλεις θα μπει με αεροπίστολο και αυτό και δεν πρόκειται χαλάσει τη λείανση του σιδηρόστοκου. Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι δεν θα γυαλοχαρτήσεις το αστάρι.
Τις κινήσεις που πρέπει να κάνεις με το αεροπίστολο δεν μπορώ να στις περιγράψω. Ούτε πολύ αργές, σίγουρο τρέξιμο της μπογιάς, ούτε πολύ γρήγορες, γιατί θα μείνουν κενά με αποτέλεσμα να επιστρέψεις και τότε είναι περισσότερο από σίγουρο το τρέξιμο. Τη σωστή ταχύτητα στην δίνει μόνο η εξάσκηση. Δεν ξέρω τι επιφάνειες θες να βάψεις, αλλά αν φτάσεις μέχρι το παρμπρίζ, καλύτερα να το ξεχάσεις. Θέλει ειδική διαδικασία το ανασήκωμα των ελαστικών του ώστε η μπογιά να φτάσει κάτω από αυτά. Σε αντίθετη περίπτωση η περιοχή αυτή μένη ανοχύρωτη στην διάβρωση. Αν θέλεις να βάψεις εκτός από λαμαρίνα και πλαστικά η διαδικασία αλλάζει, γιατί το χρώμα θα ξεφλουδίσει σε λίγο καιρό.
Μην θες να γίνεις επαγγελματίας με μαθήματα άνευ διδασκάλου. -
..Όσον αφορά την ρητίνη δεν θα στην πρότεινα όχι γιατί δεν χρειάζεται, αλλά για ένα αρχάριο σαν εσένα δεν θα προσθέσει κάτι αξιόλογο στο αποτέλεσμα που θα έχεις, εκτός από την αύξηση του κόστους. Το αστάρι που θα βάλεις θα μπει με αεροπίστολο και αυτό και δεν πρόκειται χαλάσει τη λείανση του σιδηρόστοκου. Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι δεν θα γυαλοχαρτήσεις το αστάρι.Καταρχήν ίσως έπρεπε από πιο νωρίς να σου περιγράψω για τι αυτοκίνητο μιλάμε!
Έχουμε λοιπόν ένα αυτοκίνητο 28 ετών που για διάφορους λόγους δεν υπάρχει το 500.000 δρχ minimum για να γίνει η ανακατασκευή
Άρα ψάχνουμε την πιο φτηνή λύση για να έχουμε από το μαύρο χάλι ένα πιο γκρι προς το ανοιχτό γκρι!
Δεν θα γίνει σίγουρα ότι καλύτερο γιατί δοκιμάζω ότι λέμε για 1η φορά και το βασικότερο...μιλάμε για φτερά που ανακάλυψα μέχρι και τρύπες κάτω από τον προηγούμενο στόκο.
Εκτός από αυτό τα βαθουλώματα είναι αμέτρητα και έτσι το στοκάρισμα δεν πρόκειται να κάνει και την πιο λεία επιφάνεια γιατί είναι βαθουλώματα πολύ μεγάλα σε επιφάνεια...
Άρα :Για την κατάσταση των μετάλλων που έχω τώρα, προιόντα όπως η ρητίνη που με ενημέρωσες είναι με μία λέξη πολυτέλεια. Και το κέρδος ανύπαρκτο όπως σωστά μου είπες
Τώρα για το αστάρι, έχουμε πρόβλημα!!
Είχα υπολογίσει να κάνω ότι είναι να κάνω σε κάποιο χρονικό διάστημα και μετά να πάρω το αυτοκίνητο από το δρόμο που το φτιάχνω (! ) σε κάποιο ασφαλές σημείο και να το βάψω εκεί. Τώρα που μου λες ότι το αστάρωμα πρέπει να γίνει και αυτό με πιστόλι υπάρχει πρόβλημα!
Η λύση είναι αν υπάρχει έτοιμο σε spray...Λογικά θα υπάρχει λες?Thanks!
-
Τώρα αλλάζουν τα δεδομένα. Καταρχήν μη στοκάρεις μεγάλα βαθουλώματα. Πάρε ένα μικρό σφυράκι και χτύπα από μέσα τα βαθουλώματα να γίνουν μικρότερα, γιατί ο πολλής στόκος θα σκάσει γρήγορα και φτου κι από την αρχή. Στα σημεία που έχει τρύπα κόλλησε με ηλεκτροκόλληση μπάλωμα από λαμαρίνα. Κατόπιν πέρασε ένα χέρι αστάρι με πινέλο. Μετά πέρασε το στόκο, στα μπαλώματα και από τις δυο πλευρές. Ξέχνα το τρίψιμο με το χέρι. Βρες ένα ηλεκτρικό τριβείο, παλινδρομικό καλύτερα και όχι περιστροφικό. Καλό τρίψιμο, σε άλλα σημεία θα τρίβεις και σε άλλα λαμαρίνα για να το κάνεις λείο, αλλά δεν γίνεται αλλιώς. Στο τελευταίο τρίψιμο θα χρησιμοποιήσεις ψιλό γυαλόχαρτο, ώστε να του αφήσει μια ελαφριά τραχύτητα, ίσα ίσα να τη νιώθεις με το ακροδάκτυλο. Με ίδιο γυαλόχαρτο να κάνει και το υπόλοιπο αμάξι αν θέλεις να είναι ομοιόμορφο το χρώμα πρέπει να το φρεσκάρεις όλο. Καλή μόνωση σε όλες τις γυάλινες, πλαστικές ή άλλο είδους επιφάνειες. Αφαίρεσε αν μπορείς φώτα, προβολείς, προφυλακτήρες και καθρέπτες. Στα λάστιχα των παρμπρίζ ανασήκωσε τις άκριες και πέρασε κορδόνι πάχους 4 ή 5 χιλιοστών πάχους, το οποίο θα σφίξεις και θα δέσεις ώστε το χείλος του λάστιχου περιμετρικά να μείνει σηκωμένο, για να μπορέσει να βαφτεί η λαμαρίνα που είναι από κάτω. Θα περάσεις δυο χέρια μπογιά όλο το αμάξι. Διαφορά τουλάχιστον μιας μέρας από το ένα χέρι στο άλλο (να μην αφήνει δακτυλικό αποτύπωμα πάνω στην πρώτη βαφή). Με πινέλο να βάψεις το χώρο αποσκευών καθώς και τα πλαϊνά μέρη από τις πόρτες και τα εσωτερικά μέρη των καπό. Αν οι προφυλακτήρες είναι στο χρώμα του αυτοκινήτου κανένα πρόβλημα βάψε και αυτούς. Αν είναι Χρωμιωμένοι οι Νικελωμένοι πρέπει να αποφασίσεις αν θα τους αλλάξεις χρώμα ή όχι για να σου πω τι να κάνεις. Πάντως μην τρελαίνεσαι σιγά σιγά και με μεράκι όλα γίνονται. Εξάλλου αν δεν κάνεις λάθος δεν μαθαίνεις. Αν σου τρέξει χρώμα μην το σκουπίσεις, κάνεις χειρότερα τα πράγματα. Άστο να στεγνώσει και πέρασε το με ψιλό γυαλόχαρτο. Στο τέλος μια επικάλυψη με κρέμα θα το κάνει να λάμπει.
-
Καταρχήν μη στοκάρεις μεγάλα βαθουλώματα. Πάρε ένα μικρό σφυράκι και χτύπα από μέσα τα βαθουλώματα να γίνουν μικρότερα, γιατί ο πολλής στόκος θα σκάσει γρήγορα και φτου κι από την αρχή.
Ακριβώς εκεί είναι το πρόβλημα...
Έχει τόσα νεύρα που όσο και να χτυπάω ξαναμπαίνει μέσα !
Φαίνεται ότι έχει λυγίσει για τα καλά η πόρτα και δεν βγαίνει έξω στο κέντρο.
Πραγματικά δεν ξέρω αν πολλές πόρτες είναι τόσο περίπλοκες όσο αυτή!
ακριβώς στο κέντρο έχει μπει μέσα...
Αν είναι Χρωμιωμένοι οι Νικελωμένοι πρέπει να αποφασίσεις αν θα τους αλλάξεις χρώμα ή όχι για να σου πω τι να κάνεις.
Έτσι είναι
Αλλά θα τους αφήσω όπως είναι
Εξάλλου έχουν σημάδια που δεν καλύπτονται ...Πάντως μην τρελαίνεσαι σιγά σιγά και με μεράκι όλα γίνονται. Εξάλλου αν δεν κάνεις λάθος δεν μαθαίνεις.
Συμφωνώ!
Ένα πράγμα με εκνευρίζει!
Όχι η έλλειψη χρόνου, ας τελιώσει και σε 3 μήνες
Αλλά η έλλειψη χώρου.
Πόσο σπαστικό είναι να δουλεύεις στο δρόμο!
Και σύντομα θα χρειαστώ το αυτοκίνητο...Δεν με νοιάζει ότι θα το κυκλοφορώ με τους στόκους αλλά που θα παρκάρω για να έχω και ρεύμα?Βλέπω την δουλειά να γίνεται κάθε Σ/Κ σε εξοχικά φίλων!!!!
-
Πολύ δύσκολο σημείο. Αν έχεις πρόσβαση από το εσωτερικό του βαθουλώματος θα σου προτείνω κάτι που μπορείς να κάνεις. Πάρε μια πόντα με όσο πιο φαρδύ κεφάλι βρεις. Χτύπησε το από μέσα, δεν πειράζει που θα γίνει σαν γυναικείο μπούτι με πολύ κυτταρίτιδα!!!
Μετά βάλε το αστάρι,στόκο και τα υπόλοιπα όπως είπαμε.
-
Πολύ δύσκολο σημείο. Αν έχεις πρόσβαση από το εσωτερικό του βαθουλώματος θα σου προτείνω κάτι που μπορείς να κάνεις. Πάρε μια πόντα με όσο πιο φαρδύ κεφάλι βρεις. Χτύπησε το από μέσα, δεν πειράζει που θα γίνει σαν γυναικείο μπούτι με πολύ κυτταρίτιδα!!!Μετά βάλε το αστάρι,στόκο και τα υπόλοιπα όπως είπαμε.
Αυτό σκέφτηκα...
Ώστε να έχει πιο πολλά σημεία ο στόκος να πιάσει...Πήρα και μια μεγάλη απόφαση
Να αφήσω το βάψιμο σε φαναρτζή
Μίλησα με άλλο φίλο και μου είπε ότι είναι πολύ πιο δύσκολο από το στοκάρισμα γιατί τα λάθη δεν διορθώνονται...Εξάλλου αν το τελειώσω με το στοκάρισμα και όλα τα βήματα ΕΚΤΟΣ του βαψίματος, πόσα λες να πάρει κάποιος για να το βάψει και τίποτα άλλο ?
Γενικά περί βαφής αυτοκινήτου !