-
Ενδεχόμενο upgrade του forum?
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Κλασικό παράδειγμα ο Euripides.Ιδρυτικό μέλος του 4TF αλλά δεν γράφει.Γράφω μωρέ!! Έχω ήδη.....135 δημοσιεύσεις
-
ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΝΟΡΙΖΟΥΝ ΑΡΚΕΤΟΙ. ΤΑ ΒΑΝ ΣΤΑ CHAT ROOMS ΓΙΝΟΝΤΕ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΙΡ ΤΟΥ ΚΑΘΕ USER NAME ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΒΑΛΟΥΝ. ΕΙΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΗ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΜΕΣΟ ΤΟΥ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ? ΔΥΛΑΔΗ Η ADMIN. ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΙΡ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ?. ΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΙΠΛΑ ΤΡΙΠΛΑ ΤΕΤΑΡΤΠΛΑ ΙΡ ΝΑ ΠΕΤΙΟΥΝΤΕ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ 4TF.
-
Ο χρήστης deggman έγραψε:
ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΝΟΡΙΖΟΥΝ ΑΡΚΕΤΟΙ. ΤΑ ΒΑΝ ΣΤΑ CHAT ROOMS ΓΙΝΟΝΤΕ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΙΡ ΤΟΥ ΚΑΘΕ USER NAME ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΒΑΛΟΥΝ. ΕΙΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΗ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΜΕΣΟ ΤΟΥ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ? ΔΥΛΑΔΗ Η ADMIN. ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΙΡ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ?. ΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΙΠΛΑ ΤΡΙΠΛΑ ΤΕΤΑΡΤΠΛΑ ΙΡ ΝΑ ΠΕΤΙΟΥΝΤΕ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ 4TF.Όχι, δεν πρέπει να παίζει αυτό γιατί όσοι βγαίνουν στο Internet από proxy server φαίνεται να έχουν το IP του proxy (τουλάχιστον έτσι νομίζω). Έτσι, μπορεί να φαίνεται να έχει το ίδιο IP με μένα ένας συνάδερφός μου που γράφει στο forum και χρησιμοποιεί τον ίδιο proxy. Εγώ έχω έναν τέτοιο συνάδερφο για παράδειγμα.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΤΟ ΤΙ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΓΓΕΓΡΑΜΕΝΟΣ.ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΚΕΤΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΝ ΚΑΤΙ,ΑΠΛΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΔΩ.
σε αλλα φορουμ μπορουν να διαβασουν και οι επισκεπτες ενω για να δημοσιευσει καποιος χρειαζεται να ειναι μελος!!!!!!!
αυτο δεν ειναι πιο σωστο;;;;;;
Εχει δοκιμαστεί και δεν δούλεψε καλά!!Μην ξαχνάτε οτι το Forum είναι των 4Τροχών!Και υπάρχουν πολλοί άνθρωποι-μέλη που παρακολουθούν, ενημερώνονται απο αυτά που εμείς λέμε/σχολιάζουμε/προτείνουμε!!
Οπότε απόφαση για de facto διαγραφή χρήστη είναι αρκετά δύσκολο να μην έχει επιπτώσεις.
Κλασικό παράδειγμα ο Euripides.Ιδρυτικό μέλος του 4TF αλλά δεν γράφει. Τον σβύνουμε?Οχι!!
Αφήστε θα δούμε.
Πάντως το 4TF εχει την δυνατότητα να αυτοπροστατεύεται απο τυχόν τέτοιες περιπτώσεις (κακόβουλης χρήσης πολλών ID's) μέσω της άμεσης επέμβασης των μελών του!δεν καταλαβαινω κατι kook................στις παραθεσεις που βαζεις για να απαντησεις σχετικα με διαγραφες μελων που αναφερεται κατι σχετικα;;;;;;
γιατι σε αυτες τουλαχιστον μιλαμε σχετικα με το να μην χρειαζεται καποιος να ειναι μελος για να διαβασει τα θρεντς αλλα να μπορει και σαν επισκεπτης!!!
πως μπορει να θεωρειται καποιος ''μελος'' οταν δεν συμμετεχει αλλα μονο διαβαζει!!!!!
αυτος ειναι περαστικος ανωνυμος αναγνωστης [ακομα και εαν εχει username] κατα την γνωμη μου.
εμφανιζεται λοιπον το φορουμ οτι εχει τρεις και πλεον χιλιαδες μελη ενω στην ουσια δεν ειναι περισσοτεροι απο μερικες εκατονταδες!!!!!
αυτο θα ειχε σημασια [ η πλασματικη αναγραφη πολυ περισσοτερων μελων απο τα πραγματικα] μονο σε μια περιπτωση..............να υπαρχουν λογοι οικονομικης εκμεταλλευσης του φορουμ [με διαφημισειςκλπ] απο τους ιδιοκτητες του!!!
κατι τετοιο ομως δεν συμβαινει και φυσικα δεν γνωριζουμε οι περισσοτεροι εαν κατι τετοιο [χλωμο μου φαινεται] μπορει να ειναι στην σκεψη των ιδιοκτητων!!!!!
εσεις τι λετε ......... να βαλουμε μια ψηφοφορια εαν θελουμε να γινει κατι τετοιο;;;;;;;;;
μη πεσετε επανω μου να με φατε τωρα!!!!!
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΝΟΡΙΖΟΥΝ ΑΡΚΕΤΟΙ. ΤΑ ΒΑΝ ΣΤΑ CHAT ROOMS ΓΙΝΟΝΤΕ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΙΡ ΤΟΥ ΚΑΘΕ USER NAME ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΒΑΛΟΥΝ. ΕΙΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΗ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΜΕΣΟ ΤΟΥ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ? ΔΥΛΑΔΗ Η ADMIN. ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΙΡ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ?. ΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΙΠΛΑ ΤΡΙΠΛΑ ΤΕΤΑΡΤΠΛΑ ΙΡ ΝΑ ΠΕΤΙΟΥΝΤΕ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ 4TF.
Όχι, δεν πρέπει να παίζει αυτό γιατί όσοι βγαίνουν στο Internet από proxy server φαίνεται να έχουν το IP του proxy (τουλάχιστον έτσι νομίζω). Έτσι, μπορεί να φαίνεται να έχει το ίδιο IP με μένα ένας συνάδερφός μου που γράφει στο forum και χρησιμοποιεί τον ίδιο proxy. Εγώ έχω έναν τέτοιο συνάδερφο για παράδειγμα.
Σωστό!!
-
ΟΝΤΩΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ?
-
Alexastrag,
Ξέρω τουλάχιστον δύο περιπτώσεις φίλων μου που παρ'ότι είναι γραμμένοι δεν κάνουν πόστς , λόγω του ότι δεν έχουν ευχέρια με Η/Υ αλλά και οι δύο είναι και αγωνιζόμενοι και έχουν έρθει σε κάποιες συγκεντρώσεις!
Δεν έχουν καν ψευδώνυμα αλλά τα επίθετά τους .
Αναφέρομαι στον Παύλο Χουρδάκη και Δημήτρη Αμαξόπουλο.
Ο Παύλος δε διέθεσε τον χώρο για να κάνουμε την κοπή της πίτας του Φόρουμ.
Υποψιάζομαι ότι θα υπάρχουν και άλλοι σε αυτήν την κατηγορία.
-
Ο χρήστης Castor έγραψε:
Alexastrag,Ξέρω τουλάχιστον δύο περιπτώσεις φίλων μου που παρ'ότι είναι γραμμένοι δεν κάνουν πόστς , λόγω του ότι δεν έχουν ευχέρια με Η/Υ αλλά και οι δύο είναι και αγωνιζόμενοι και έχουν έρθει σε κάποιες συγκεντρώσεις!
Δεν έχουν καν ψευδώνυμα αλλά τα επίθετά τους .
Αναφέρομαι στον Παύλο Χουρδάκη και Δημήτρη Αμαξόπουλο.
Ο Παύλος δε διέθεσε τον χώρο για να κάνουμε την κοπή της πίτας του Φόρουμ.
Υποψιάζομαι ότι θα υπάρχουν και άλλοι σε αυτήν την κατηγορία.
ενταξει δεν ειπα να το κανουμε και ''prive''
αλλα αν και δεν εχω μπει ακομα στα λινκ που παρεθεσε νωριτερα ο syele για να δω τι ειπωθηκε σχετικα νομιζω οτι η δυνατοτητα επισκεψης σε οποιον θελει να διαβασει μπορει να γινει και χωρις απαραιτητη εγγραφη οπως στο tfrc για παραδειγμα και μου φαινεται πολυ λογικο.
αν θελει στη συνεχεια να συμμετασχει κανει login και ολα καλα και ολα ωραια!!!!
ποσοι αραγε εδω και ενα χρονο μπηκαν γραφτηκαν ειδαν και εφυγαν αφηνωντας πισω τους τον ''λογαριασμο'' τους και την λιστα μελων με το ονομα τους ως αναμνηστικο.
βεβαια δεν ειναι και τιποτα το τρομερο.....απλα νομιζω πιο ευκολο για τους ''περαστικους''
-
Θα ήθελα να θίξω ένα άλλο 'πρόβλημα'. Τον τελευταίο καιρό παρατηρείται αύξηση των δημοσιεύσεων σε greeklish.
Η μόνιμη επωδός σε σχετικές παρατηρήσεις είναι 'δεν έχω ελληνικά στον υπολογιστή μου'.....
Δεκτή απάντηση ως ένα σημείο και θα εξηγήσω γιατί.
Πρώτη επισήμανση: Για να μπορέσει ένας υπολογιστής να εμφανίσει ελληνικούς χαρακτήρες (και άρα κάποιος να διαβάσει τα post) πρέπει να έχει εγκατεστημένη κάποια ελληνική γραμματοσειρά.
Δεύτερη επισήμανση: Για να μπορέσει κάποιος υπολογιστής να γράψει ελληνικά πρέπει να έχει και τους κατάλληλους οδηγούς πληκτρολογίου.
Συμπέρασμα: Όσοι διαβάζουν ελληνικά post έχουν εγκατεστημένες ελληνικές γραμματοσειρές τουλάχιστον.Κατ΄ αρχάς υπάρχουν δύο 'τύποι' χρηστών, αυτοί που ευκαιριακά γράφουν greeklish και αυτοί που γράφουν μόνιμα.
Για τους μεν πρώτους, υπάρχει η δικαιολογία ότι βρέθηκαν ευκαιριακά σε ξένο υπολογιστή, δεν μπορούν να τον σετάρουν για ένα-δύο post που θα κάνουν κ.λ.π. Και μερικοί από αυτούς μάλιστα συνοδεύουν τα post από ένα καθόλα ευγενικό συγγνώμη και μπράβο τους.
Για τους δεύτερους όμως θεωρώ ότι δεν υπάρχει καμμία απολύτως δικαιολογία. Και αυτό γιατί σαν μόνιμοι χρήστες θα έπρεπε να μπούν στον κόπο να σετάρουν τον υπολογιστή που χρησιμοποιούν ώστε να μπορούν να γράφουν ελληνικά, εφόσον απευθύνονται σε ένα forum καθαρά ελληνικό. Το να μην το κάνουν αυτό δείχνει έλλειψη σεβασμού τόσο προς τους κανονισμούς του forum όσο και προς τα μέλη του.
Η δε δικαιολογία ότι κάποιοι έχουν συνηθίσει να γράφουν greeklish είναι ακόμα πιο κατακριτέα, αφού προκειμένου αυτοί να μην ταλαιπωρηθούν ταλαιπωρούν όλους τους υπολοίπους. -
Ο χρήστης alexastrag έγραψε:
... νομιζω οτι η δυνατοτητα επισκεψης σε οποιον θελει να διαβασει μπορει να γινει και χωρις απαραιτητη εγγραφη οπως στο tfrc για παραδειγμα και μου φαινεται πολυ λογικο.αν θελει στη συνεχεια να συμμετασχει κανει login και ολα καλα και ολα ωραια!!!!
ποσοι αραγε εδω και ενα χρονο μπηκαν γραφτηκαν ειδαν και εφυγαν αφηνωντας πισω τους τον ''λογαριασμο'' τους και την λιστα μελων με το ονομα τους ως αναμνηστικο.
βεβαια δεν ειναι και τιποτα το τρομερο.....απλα νομιζω πιο ευκολο για τους ''περαστικους''
Θα συμφωνήσω με τον Αλέξη και απλά θα προσθέσω ότι μια τέτοια πολιτική δεν θα απαγορεύσει/ αποτρέψει καποιον από το να δημιουργήσει ένα username εφόσον για κάποιον λόγο το θέλει (όπως το παράδειγμα που αναφέρει ο Άρης) και άσχετα με τον θα κάνει ή όχι δημοσιεύσεις, απλά θα περιορίσει τον αριθμό των 'περαστικών usernames' που απλά θέλουν να ρίξουν μια ματιά και να φύγουν.
-
Nα μην ξεχάσουμε αυτούς που μπαίνουν για να διαβάσουν συγκεκριμένα θέματα ή αυτούς που δεν ξέρουν από τεχνικά και θέλουν απλά να ενημερώνονται.
Εγώ π.χ. έμπαινα μόνο στο Ακρόπολις που με ενδιέφερε. Μετά για κανα χρόνο διάβαζα και αρχισα να γράφω πολύ αραιά.
(δεν θέλω σχόλια του στυλ τι ήθελες και άρχισες ε?) :lol:
-
Ο χρήστης gvala έγραψε:
Θα ήθελα να θίξω ένα άλλο 'πρόβλημα'. Τον τελευταίο καιρό παρατηρείται αύξηση των δημοσιεύσεων σε greeklish.Συμφωνώ απόλυτα στην τοποθέτησή σου Γιάννη. Είναι σα να πηγαίνεις σε ένα συνέδριο με αθλητική φόρμα και να δικαιολογείσαι λέγοντας ότι βαριέσαι να σιδερώνεις το κοστούμι σου
Να συμπληρώσω επίσης πως στα λειτουργικά τύπου Windows NT/2000/XP) είναι πάρα πολύ εύκολο να εγκαταστήσει κανείς τους οδηγούς και τις γραμματοσειρές χωρίς επανεγκατάσταση του λειτουργικού όπως με τα Windows 9x, ίσως μόνο με ένα reboot. Για τα Linux όμως δεν ξέρω τι παίζεται, αλλά ξέρω σίγουρα ότι υπάρχουν ελληνικές γραμματοσειρές και γι'αυτά.
Οπότε θεωρώ ότι πρέπει οι mods να είναι πολύ αυστηροί στις συστάσεις τους για τα greeklish και να φτάνουν μέχρι και σε διαγραφές μηνυμάτων εκτός αν ο 'ένοχος' εξηγήσει αναλυτικά σε αυτούς με pm γιατί δεν μπορεί να εγκαταστήσει ελληνικά.Επίσης να προσθέσω πως και τα μηνύματα με κεφαλαία είναι πολύ δυσανάγνωστα. Καταλαβαίνω ότι μερικοί δεν έχουν την απαιτούμενη ευχέρεια στην πληκτρολόγηση ώστε να βάζουν τόνους αλλά προτιμώ χίλιες φορές να γράφουν με 'ατονικά' μικρά (όπως κάνουν πολλοί) παρά με κεφαλαία.
-
μήπως είσαστε πολύ αυστηροί? Οι περισσότεροι που γράφουν σε greeklish ή με κεφαλαία είναι καινούργιοι. Μολις τους γίνει μία σύσταση το γυρίζουν σε ελληνικά και μικρά.
Ισως υπάρχει η δυνατότητα από το σύστημα όταν γράφετε καποιος καινούργιος να του έρχεται αυτόματα ενα προσωπικό μήνυμα με καποιες συστάσεις.
-
Ο χρήστης salome έγραψε:
μήπως είσαστε πολύ αυστηροί? Οι περισσότεροι που γράφουν σε greeklish ή με κεφαλαία είναι καινούργιοι. Μολις τους γίνει μία σύσταση το γυρίζουν σε ελληνικά και μικρά.Μαίρη, με παρεξήγησες. Δεν εννοούσα να είναι αυστηροί αμέσως αλλά αν ο άλλος δεν συμμορφώνεται μετά από 1-2 συστάσεις. Και επιμένω ότι η δικαιολογία 'δεν έχω ελληνικά στο πισί μου' από μόνη της δεν είναι επαρκής.
Προς τους mods: Ο τρόπος που κάνετε τις συστάσεις, συμπληρώνοντας το 'offending' μήνυμα με άλλο χρώμα δεν είναι κατά τη γνώμη μου καλή ιδέα. Ο άλλος θα δει το σχόλιό σας μόνο κατά τύχη ή αν πάει και διαβάσει το μήνυμά του για να απαντήσει σε κάποιο άλλο σχετικό μήνυμα. Θα προτιμούσα να το κάνετε με pm (πιθανότατα το κάνετε ήδη) ή με νέο μήνυμα παραθέτοντας το 'offending' ώστε να το διαβάσει ο άλλος σίγουρα.
Ισως υπάρχει η δυνατότητα από το σύστημα όταν γράφετε καποιος καινούργιος να του έρχεται αυτόματα ενα προσωπικό μήνυμα με καποιες συστάσεις.
Αυτό είναι μια πολύ καλή ιδέα. Το κείμενο από τον 'Κανονισμό Χρήσης' και τις 'Οδηγίες Χρήσης' είναι ό,τι πρέπει. Πιστεύω πως οι περισσότεροι δεν πάνε καν σε αυτά είτε γιατί δεν προσέχουν τα links είτε γιατί βαριούνται.
-
Κω'στα,π'ες μου' πω'ς μπα'ινουν οι΄τﴨνοι γιατι' θα' σκα'σω.
ΑΝ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΞΑΝΑΕΞΗΓΗΣΕΙ Ο skullone,ΠΑΡ'ΟΛΑ ΑΥΤΑ,ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ ΤΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ,ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΩ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΘΕΛΩ.
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ,ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΑΝΑΓΝΩΣΤΑ?ΕΓΩ ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΠΑΝΤΩΣ ΠΙΟ ΕΥΑΝΑΓΝΩΣΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΙΚΡΑ(ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ?) -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
ΑΝ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΞΑΝΑΕΞΗΓΗΣΕΙ Ο skullone,ΠΑΡ'ΟΛΑ ΑΥΤΑ,ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ ΤΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ,ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΩ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΘΕΛΩ.Λοιπόν, στο πληκτρολόγιο δίπλα στο πλήκτρο [L/Λ] ση μεσαία σειρά γραμμάτων δεξιά υπάρχει το πλήκτρο [:/;]. Όταν γράφεις ελληνικά και το πατήσεις 'μετατρέπει' το επόμενο γράμμα που θα πατήσεις σε τονισμένο αν φυσικά είναι φωνήεν. Π.χ. Αν θέλεις να γράψεις τη λέξη 'αυγό' πληκτρολογείς
α - υ - γ - ; - ο
Με τον ίδιο τρόπο μπαίνουν τα διαλυτικά αν πατήσεις το [Shift] μαζί με το [;]. Π.χ. για να γράψεις το όνομα Αϊνστάιν πληκτρολογείς:
Α - Shift+; - ι - ν - σ - τ - ; - α - ι - ν
Τέλος, να αναφέρω όταν γράφουμε στα ελληνικά για να βάλουμε ελληνικό ερωτηματικό (';') χωρίς να γυρίσουμε σε λατινικά χτυπάμε το πλήκτρο [Q] πάνω αριστερά και για να βγάλουμε δύο τελείες (':') χτυπάμε μαζί [Shift]+[Q].
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
ΑΝ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΞΑΝΑΕΞΗΓΗΣΕΙ Ο skullone,ΠΑΡ'ΟΛΑ ΑΥΤΑ,ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ ΤΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ,ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΩ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΘΕΛΩ.
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ,ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΑΝΑΓΝΩΣΤΑ?ΕΓΩ ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΠΑΝΤΩΣ ΠΙΟ ΕΥΑΝΑΓΝΩΣΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΙΚΡΑ(ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ?)Στο Ιντερνετ και ειδικότερα στα chat, forums και nesgroups, καθιερώθηκε από την αρχή, μια 'εθυμοτυπία', ένας οδηγός με άλλα λόγια, που προβλέπει τους τρόπους έκφρασης και γραψίματος (posting). Αυτός καθορίζει μεταξύ άλλων ότι τα κείμενα με κεφαλαία δείχνουν 'δυνατή φωνή'. Με λίγα λόγια, γράφοντας με κεφαλαία, απόν 'συνομιλητή' σου εκλαμβάνεται, ή τουλάχιστον μπορεί να εκληφθεί σαν θυμός και φωνή.
Για αυτό τον λόγο και δεν γράφουμε με κεφαλαία ....
Αλλά αυτό είναι πταίσμα μπροστά στα greeklish (ή μάλλον λάθος)..... -
Ο χρήστης salome έγραψε:
μήπως είσαστε πολύ αυστηροί? Οι περισσότεροι που γράφουν σε greeklish ή με κεφαλαία είναι καινούργιοι. Μολις τους γίνει μία σύσταση το γυρίζουν σε ελληνικά και μικρά.Ισως υπάρχει η δυνατότητα από το σύστημα όταν γράφετε καποιος καινούργιος να του έρχεται αυτόματα ενα προσωπικό μήνυμα με καποιες συστάσεις.
Μαίρη, δεν ζητάω να τους ....πάρουμε το κεφάλι .... Αυτό είναι δικιά σου δουλειά
Απλά εντοπίζω ένα φαινόμενο, το αναφέρω και προτείνω να γίνονται συστάσεις σε αυτούς που καθ έξιν χρησιμοποιούν greeklish.
Πάντως θεωρώ ενοχλητικό και 'ελαφρώς' προσβλητικό σε ένα ελληνικό forum, έλληνες χρήστες να δηλώνουν ότι γράφουν σε greeklish γιατί έτσι έμαθαν ή έτσι βολεύονται. -
συμφωνώ με το γιάννη!(θα το έθετα και εγώ το θέμα )
και εγώ για να γράψω αργώ, αν και βελτιώνομαι όλο και πιο πολύ αλλά το θεωρώ ξεφτίλα να γράφει κάποιος σε 'γκρικλις'. Τί σημαίνει με βολεύουν.Γεννήθηκε κανείς ξέροντας 'γκρίκλις', και κόλλησε με αυτά; Κατανοώ βέβαια το πρόβλημα κάποιων φίλων που σπουδάζουν έξω, και συνήθισαν το λατινικό αλφάβητο, και πάλι όμως !Εδώ μεχρι και ο γαβριήλ, γράφει κανονικά.
Επιπλέον τελείως πρακτικά, είναι τόσο κουραστικό΄να τα διαβάζεις Κάποιες φορές έχω σταματήσει να διαβάζω κάτι πολύ ενδιαφέρον για αυτό το λόγο!!Φίλε HUNTER ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΚΟΥΡΑΖΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥGIA AFTO TO LOGO THA PARAKALESO NA MHN XRIAZETAI NA EPEMVAINOYN OI MODS, AS DIORTHOTHOYME MONOI MAS, TI STO KALO...OX ....OX ORAIA EINAI AYTA TA GREEKLISH!!ALLAXA GNOMH !!OYTE ORTHOGRAFIA OYTE TIPOTA..ARKEI NA AKOYGONTAI OI IXOI POY THES
ΤΕΧΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ FORUM