-
Ο χρήστης tm έγραψε:
Τι τα θες, τι τα γυρευεις! απο τη στιγμη που πας το αυτοκινητο σου στο service, το αφηνεις, δεν σε αφηνουν να εισαι απο πανω και να βλεπεις τι κανουν και πως, τοτε χαιρετισματα!tote.............allaxte synergio, einai poly aplo re paidia. prepei kapia stigmh ola ta synergia (kai prwta emeis) na katalaboun oti den mporoun na paizoun me ta lefta tou kosmaki............
twra proswpika egw, ta service tou amaxiou mou ta kanw monos mou.....kai xrhsimopoiw ladia ths shell kai ta allazw ka8e 10.000 xlm.
re paidia ka8e 3.000 kai 5.000 xlm pou lete einai poly liga. oi khnhthres einai kataskeyasmenoi na antexoun se polu pio a8lies syn8ikes. mhn gineste yperbolikh (mono ean to leei o kataskeyasths). alla mhn xehnate oti kai o kataskeyasths ta xlm pou leei einai ta ligotera pou mporeis na kaneis thn alagh, gia prolhptikous logous.
telos, opws eipe kai enas filos pio panw..........ta lefta einai dika sas kai ta kanete oti 8elete.............egw apla thn symboulh mou edwsa apo thn proswpikh mou empiria me to amaxi mou.
-
Σχετικά με τα συνεργεία... φίλος μηχανικός αυτοκινήτων έχει Nissan Synny και δεν το πήγε σε συνεργείο ούτε κατά την διάρκεια της εγγύησης!!! (3 χρόνια). Χάρισμά τους η εγγύηση μου λέει, ας την χάσω, είμαι πιό σίγουρος έτσι.
Τα κάνει όλα μόνος του. Έχει 200.000+ χλμ τώρα, και δεν έχει πάθει τίποτα (οκ είναι και το αυτοκίνητο αξιόπιστο έτσι και αλλιώς). -
κι εγω θα συμφωνησω,η αλλαγη καθε 10000χλμ ειναι η πιο λογικη , αλλωστε για 1000-2000 χλμ παραπανω δεν παθαινει τιποτα
-
georgex: νομίζω ότι αυτό που λένε οι αντιπροσωπείες δεν το βγάζουν από το μυαλό τους. Και το βιβλίο λέει ότι τα 15Κ για αλλαγή λαδιών είναι για κανονική χρήση και όχι για πολλά χιλιόμετρα μέσα στην πόλη όπου ο κινητήρας δουλεύει χωρίς να γράφονται χιλιόμετρα. Αντίθετα και με 160-180 συνέχεια να πηγαίνεις ή με πολλές στροφές τα χιλιόμετρα γράφονται κανονικότατα (ελπίζω ) και περιλαμβάνονται μέσα στα χιλιόμετρα για αλλαγή λαδιών. Όταν περιμένω 2 λεπτά ένα φανάρι, με την μηχανη αναμμένη, ο δικός μου χιλιομετρητής πάντως δεν γράφει!
markvag: στο αμάξι μου ο κατασκευαστής λέει 0,5 λίτρα στα 1Κ, μέγιστο. Πάντως δεν νομίζω να έχει κάτι ο κινητήρας μου, έτσι τουλάχιστον μου λένε στα συνεργεία! . ( Αυτό που είχα δεί ήταν στα 8Κ να έχει καταναλώσει περίπου 1 λίτρο λάδι, είναι ανησυχητικό αυτό πιστεύεις; )
-
Aναρωτιεμαι οσοι αλλαζουν λαδια καθε 10000km σε τι κατασταση ειναι τα λαδια.το οτι με τις συνεχεις ενναλαγες των θερμοκρασιων και των πιεσεων που δεχεται το λαδι,χανει τις ιδιοτητες του,δεν σας φοβιζει;
προσωπικα αλλαζω τα συνθετικα καθε 7με 7500km.και παντα αλλαζω φιλτρο λαδιου.αν μπορουσα θα τα αλλαζα καθε 5000.μολις βγει απο την εγγυηση ενδεχομενως.
επισης αλλαζω βαλβολινες καθε 25000km.ριχνω μεσα 4+ λιτρα βγαινει η παλια μαυριλα και καθαρισα.
-
Ο χρήστης cdro έγραψε:
markvag: στο αμάξι μου ο κατασκευαστής λέει 0,5 λίτρα στα 1Κ, μέγιστο. Πάντως δεν νομίζω να έχει κάτι ο κινητήρας μου, έτσι τουλάχιστον μου λένε στα συνεργεία! . ( Αυτό που είχα δεί ήταν στα 8Κ να έχει καταναλώσει περίπου 1 λίτρο λάδι, είναι ανησυχητικό αυτό πιστεύεις; )
ΦΙΛΕ ΜΟΥ, ΤΙ ΝΑ ΣΕ (ΟΠΩΣ ΤΟ ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΒΟΡΕΙΟΙ ) ΠΩ...ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΙΔΙΚΟΣ, ΑΠΛΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ, ΛΟΓΙΚΗ ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΠΟΡΙΑ...
ΑΦΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΟΚ, ΤΟΤΕ ΜΑΛΛΟΝ ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ...
-
Εχω ένα VW Polo 1.4 /2002. Από την αντιπροσωπεία που το αγόρασα μου είπανε αλλαγή λαδιών κάθε 15.000 km. Αλλαξα στα 12.500 km. Ο δείκτης στάθμης λαδιού δεν είχε πέσει καθόλου μέχρι τότε.
Στις οδηγίες του αυτοκινήτου δεν λέει για οδήγηση εντός/εκτός πόλης αλλά λέει να μην ανεβαίνουν πολύ οι στροφές του κινητήρα πρίν ο δείκτης θερμοκρασίας λαδιού φτάσει ή σχεδόν φτάσει στην ιδανική θερμοκρασία.Ασχετο: κάποιοι γράφουν με greeklish και κάποιοι με κεφαλαία. Είναι απαραίτητο?
-
Ο χρήστης jimded έγραψε:
παντως τα selenia δεν νομιζω να ειναι και πολυ καλα λαδια, προτεινοντε καθαρα και μονο για λογους οικονομιαςΘα διαφωνήσω μαζί σου. Εμένα τα μαύρα selenia μου φάνηκαν πολύ καλά και μου κράτησαν αρκετά καλά για 15.000 σχεδόν, κουραστικά χιλιόμετρα. Χρειάστηκε μάλιστα να συμπληρώσω μόνο 1 λίτρο που άλλωστε είχε περισέψει από την αλλαγή λαδιών.
Από τα κόκκινα πάντως που ατυχώς έχω τώρα δεν περιμένω προκοπή και βλέπω να τα αλλάζω σε 5-6.000km. -
Emena i gnomi mou einai na min kanoume ypervoles genikos.
O kataskevastis kati tha kserei.Oi pio dyspistoi as ta allazoun ligo prin to kanoniko.
Episis,diavaza prin peri xiliometron se synthikes kykloforiakou kai tis gnomes merikon synforumiston,alla kai mixanikon.As mou peite mia xora pou kataskevazei aytokinita kai den ginetai xamos apo kinisi.Einai dynaton na min exei ypologistei kai aytos o paragontas;
Oso gia ta moter VW,ego eixa ena ibiza 1.4 16v,gia 5 xronia kai 85000 agarmpa xlm.Alaza ta ladia tou kathe 7500(kataskevastis) kai den symplirosa pote oute grammario. -
Ο χρήστης nestoraero έγραψε:
Emena i gnomi mou einai na min kanoume ypervoles genikos.
O kataskevastis kati tha kserei.Oi pio dyspistoi as ta allazoun ligo prin to kanoniko.
Episis,diavaza prin peri xiliometron se synthikes kykloforiakou kai tis gnomes merikon synforumiston,alla kai mixanikon.As mou peite mia xora pou kataskevazei aytokinita kai den ginetai xamos apo kinisi.Einai dynaton na min exei ypologistei kai aytos o paragontas;
Oso gia ta moter VW,ego eixa ena ibiza 1.4 16v,gia 5 xronia kai 85000 agarmpa xlm.Alaza ta ladia tou kathe 7500(kataskevastis) kai den symplirosa pote oute grammario.symfwnw apolyta me ton nestoraero..........mhn kanoume yperboles. kai sto diko mou amaxi swift gti 91 den exw symplhrwsei pote oute gramario. ta ladia ta allazw ka8e 10.000xlm kai ola tou ta service ta kanw symfwna me to bibliaraki tou kataskebasth.
-
Ο χρήστης kinq1 έγραψε:
Ασχετο: κάποιοι γράφουν με greeklish και κάποιοι με κεφαλαία. Είναι απαραίτητο?Ορίστε και ένα νέο μέλος που κατανοεί γιατί είναι καλύτερα να γράφουμε ελληνικά. Μακάρι να το έβλεπαν και άλλοι σαν και σένα.
Όσο για τα λάδια...
Αλλαγή σύμφωνα με το βιβλιαράκι του κατασκευαστή. Και λίγο παραπάνω να τα κρατήσετε (πχ 1000χλμ), αντέχει....
Επίσης το να αλλάζει κανείς καλά λάδια πριν την ώρα τους είναι σπατάλη χρημάτων και οικολογική ασυνειδησία. Τα συνθετικά είναι εξαιρετικά βλαβερά για το περιβάλλον μετά τη χρήση... -
Ο χρήστης BTS έγραψε:
Ασχετο: κάποιοι γράφουν με greeklish και κάποιοι με κεφαλαία. Είναι απαραίτητο?
Ορίστε και ένα νέο μέλος που κατανοεί γιατί είναι καλύτερα να γράφουμε ελληνικά. Μακάρι να το έβλεπαν και άλλοι σαν και σένα.
re paidia hremiste ligo......................prepei dhladh ka8e fora na anoigoume xehwristo topic kai na leei o ka8enas ton logo pou den mporei na grapsei sta Ellhnika. osoi grafoume sta agglika nomizw oti exoume anafer8ei stous logous.
ayta ta grafw filika xwris na exw pro8esh parexhghshs
Leonidas
-
Ο χρήστης leoluton έγραψε:
re paidia hremiste ligo......................prepei dhladh ka8e fora na anoigoume xehwristo topic kai na leei o ka8enas ton logo pou den mporei na grapsei sta Ellhnika. osoi grafoume sta agglika nomizw oti exoume anafer8ei stous logous.
ayta ta grafw filika xwris na exw pro8esh parexhghshs
Leonidas
Λεωνίδα, αν έχεις βαρεθεί αυτή τη διαδικασία, φαντάσου πόσο έχουμε βαρεθεί εμείς που πρέπει να επαναλαμβάνουμε τα ίδια και τα ίδια στα νέα μέλη.
Είπαμε, όποιος δεν έχει ελληνικά ή βαριέται αφόρητα να γράψει στα ελληνικά, ας γράψει greeklish. Δημοκρατία έχουμε.
-
(Αν και ξεφεύγουμε από το θέμα της αλλαγής λαδιών)
Τα greeklish δεν με ενοχλήσανε τόσο όσο τα ΚΕΦΑΛΑΙΑ!
Και βέβαια κάποιος είναι {σχετικά} δικαιολογημένος να γράφει greeklish
αλλά τα κεφαλαία? (και μη μου πείτε ότι κόλλησε το caps lock!)
Mε ελληνικούς χαρακτήρες διαβάζονται πιο γρήγορα τα μηνύματα και πιο ξεκούραστα. Τα κεφαλαία τα χρησιμοποιούμε όταν υποτίθεται ότι φωνάζουμε. (απ' όσο ξέρω).
Και τώρα στο θέμα μας: Στο δικό μου αυτοκίνητο (VW Polo 1.4) γράφει το βιβλιαράκι του κατασκευαστή αλλαγή κάθε 15.000km και σε άλλα αυτοκίνητα με τον ίδιο κινητήρα γράφει κάθε 7.500km πχ ένα VW Bora 1.4 ενός θείου μου. Τελικά τα διαστήματα αλλαγής λαδιών εξαρτώνται από τον κινητήρα ή από το είδος των λαδιών που χρησιμοποιείται? -
Simera milisa me ton dealer apo ton opoio perimeno to 9-3 aero.
Mou eipe oti ta prota ladia kalo einai na ta alakso sta 1000xlm,xoris kanenas na me ypoxreonei gia ayto kai apo ekei kai pera kathe 20000xlm,ektos an to pigaino tsita synexeia,opou kalo tha einai na ginei i alagi sta 15 me 17000xlm.
Tha deiksei..........p.s. Ego kai oi ypologistes den eimaste kaloi filoi,an exei kapoios tin eygeni kalosini kai tin ypomoni na mou steilei ena p.m.(min fortonoume kai to forum) kai na mou pei pos mporo na peraso ta Ellinika,tha to ektimousa deontos.Sto forum mpaino apo 2 ypologistes,o enas exei windows 2000 kai o allos xp.Den ksero an ayto voithaei
Eyxaristo -
[>Και τώρα στο θέμα μας: Στο δικό μου αυτοκίνητο (VW Polo 1.4) γράφει το βιβλιαράκι του κατασκευαστή αλλαγή κάθε 15.000km και σε άλλα αυτοκίνητα με τον ίδιο κινητήρα γράφει κάθε 7.500km πχ ένα VW Bora 1.4 ενός θείου μου. Τελικά τα διαστήματα αλλαγής λαδιών εξαρτώνται από τον κινητήρα ή από το είδος των λαδιών που χρησιμοποιείται?
Pistevo einai thema tou pote kataskevastike to aytokinito.Ego eixa ena ibiza 1.4 16v(101hp)mod '98 kai alaza ladia kathe 7500.An den kano lathos,gi'ayto ta pio kainourgia,logo diaforetikon ylikon pou xrisimopoiountai sto moter,alazoun ladi pio arga.(mallon )
-
Κοίτα, γνώμη μου είναι ότι φυσικά και τα λιπαντικά έχουν εξελιχθεί σε σχέση με αυτά προηγούμενων γενεών, αλλά το ότι η αλλαγή τους καθυστερεί τόσο πολύ είναι κυρίως λόγω μηχανικών μερών. Οι σημερινοί κινητήρες κατασκευάζονται μέσα σε καλούπια τα οποία ελαχιστοποιούν τις κατασκευαστικές ατέλειες και συνεπώς οι τριβές μεταξύ των μηχανικών μερών είναι οι λιγότερες εν συγκρίσει με παλαιότερης τεχνολογίας κινητήρες. Για το αν οι κατασκευαστές απλά θέλουν να εμφανίζουν μεγαλύτερα μεταξύ αλλαγων διαστήματα, αυτό δεν το ξέρω. Αυτό ίσως έχει βάση στο ότι θέλουν να προβάλλουν οτι ο κινητήρας που παράγουν είναι προηγμένος (αυξανομένων των διαστημάτων αλλαγής λαδιών), αυτό όμως είναι ένα ρίσκο εφόσον αν ο κινητήρας δεν είναι όντως αυτό που θέλουν να προβάλλουν και τα λιπαντικά αλλαχθούν πολύ αργότερα απ'οτι κανονικά θα πρεπε τότε αρχίζουν φθορές. Δεδομένων των παραπάνω νομίζω ότι σήμερα τα λάδια μπορούν να αλλαχτούν απροβλημάτιστα και στα 15.000 χλμ
-
Ο χρήστης kinq1 έγραψε:
(Αν και ξεφεύγουμε από το θέμα της αλλαγής λαδιών)
Τα greeklish δεν με ενοχλήσανε τόσο όσο τα ΚΕΦΑΛΑΙΑ!
Και βέβαια κάποιος είναι {σχετικά} δικαιολογημένος να γράφει greeklish
αλλά τα κεφαλαία? (και μη μου πείτε ότι κόλλησε το caps lock!)
Mε ελληνικούς χαρακτήρες διαβάζονται πιο γρήγορα τα μηνύματα και πιο ξεκούραστα. Τα κεφαλαία τα χρησιμοποιούμε όταν υποτίθεται ότι φωνάζουμε. (απ' όσο ξέρω).ΦΙΛΕ ΜΟΥ, ΕΓΩ ΓΡΑΦΩ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΑΖΩ ΤΟΝΟΥΣ. ΘΑ ΜΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ (ΚΑΙ ΘΑ ΜΟΥ ΕΣΠΑΓΕ ΤΑ ΝΕΥΡΑ, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΞΕΧΝΟΥΣΑ ΣΥΧΝΑ ΣΤΟΝ Υ/Η-ΣΤΟ ΧΑΡΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΞΕΧΝΑΩ). ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΚΕΙΜΕΝΟ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝΟΥΣ (ΜΕ ΜΙΚΡΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΚΕΦ. ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ). ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ...ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΝΕΥΡΙΣΤΙΚΟ, ΑΦΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ...
-
Για το θέμα των λαδιών έχω να πω ό,τι
- Ο κατασκευαστής ξέρει τα περισσότερα απ' όλους μας τόσο για τα διαστήματα μεταξύ των αλλάγων των λαδιών, όσο και για κάθε άλλο θέμα που αφορά το κάθε αυτοκίνητο.
- Η Τεχνολογία των λιπαντικών έχει προχωρήσει πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια.
-
Πρόσφατα με ρώτησαν δύο φίλοι με καινούργια Corsa και Punto αντίστοιχα τι λάδια να χρησιμοποιούν και κάθε πότε να τα αλλάζουν.
Ανοίγω τα manual τους...
Στο Corsa ανέφερε μόνο τα επιτρεπόμενα ιξώδη και στο Punto ΟΛΟ το manual ήταν ένας κατάλογος με τους αντιπροσώπους της Φίατ παγκοσμίως! Που σημαίνει πως είσαι εξαρτημένος από το εξουσιοδοτημένο, για οτιδήποτε, διότι δεν ξέρεις τίποτα για το αυτοκίνητο σου!Στο Πεζώ μου και την Άλφα του πατέρα μου, το manual έχει πληροφορίες για τα πάντα, μέχρι και για do it yourself εργασίες! Μάλλον θα εκλείψει αυτό το φαινόμενο...
Αλλαγές Λαδιών: κάθε πότε ?