-
bad boy
εγώ στην θέση σου θα τα κράταγα μέχρι τα 1500-2000 χλμ. και μετά θα τα άλλαζα. Τι ψυχή έχουν 70-80 ευρώ μπρος στην 'υγεία' του κινητήρα σου.
Εγώ τα δικά μου τα άλλαξα στα 10k όπως λέει ο κατασκευαστής αλλά εμένα το αμάξι δεν έμεινε τόσο πολύ ακίνητο. -
οτι θα τα αλλαξω θα τα αλλαξω και μαλλον στα 1000χλμ (τωρα εχω 700) απλα ηθελα να ξερω οτι δεν εχει επηρεαστει τοσο το λαδι απο την ακινησια...
-
Ο χρήστης bad boy έγραψε:
οτι θα τα αλλαξω θα τα αλλαξω και μαλλον στα 1000χλμ (τωρα εχω 700) απλα ηθελα να ξερω οτι δεν εχει επηρεαστει τοσο το λαδι απο την ακινησια...όχι 1000 άστο λίγο ακόμα. Το λάδι αυτό είναι συνήθως στρωσίματος. Καλό θα του κάνεις να το κρατήσεις ακόμα 1000 χλμ.
-
κάθε 7500 χλμ
-
ενταξει να τα κρατησω παραπανω απο χιλια αλλα εχω και τον παραγοντα χρονο που καθοντουσαν εστω και αχρισημοποιητα τα λαδια.
θα δω τι θα κανω αλλα για 7500 τα πρωτα λαδια (αν και η πρωτη αλλαγη λαδιων για το IS προβλεπεται απο τη Suzuki στα 7500) ψυχολογικα και μονο αποκλειεται να τα κρατησω...
Με το ζορι κιολας να αντεξω 1500 με 2000χλμ...
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Τα λιπαντικά έχουν δυο όρια, το ΛΟΖ (λήξη ορίου ζωής), και ΛΟΛ (λήξη ορίου λειτουργίας). Για το δεύτερο έχουμε πολλά γράψει και είναι απλά στα πόσα χιλιόμετρα τα αλλάζουμε. Το πρώτο έχει δυο παραμέτρους. Αν το λιπαντικό έχει βγει από την συσκευασία του τότε πρέπει να αλλαχτεί ανεξαρτήτως χιλιομέτρων σε χρόνο που δίνει ο κατασκευαστής. Συνήθως ένα με δυο χρόνια για λάδια κινητήρων. Υπάρχει όμως και όριο για τα συσκευασμένα λιπαντικά. Η συσκευασία συνήθως γράφει πότε συσκευάστηκε και ποια ημερομηνία πρέπει να γίνει επανέλεγχος. Δίνουμε απλά δείγμα για έλεγχο ώστε να επαναπιστοποιηθεί το λιπαντικό ότι είναι εντός προδιαγραφών και μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Συνήθως η επαναπιστοποίηση κρατά για δυο χρόνια. Οι μεγάλοι εχθροί των λιπαντικών είναι η ηλιοφάνεια που αλλοιώνει τα χαρακτηριστικά τους και η υγρασία για όσα είναι σε μεταλλικά κιβώτια μια και τα οξειδώνει και κρίνονται ακατάλληλα λόγο αιωρούμενων σωματιδίων (σκουριά).Αυτά ισχύουν με τους ίδιους χρόνους και για τα πλήρως συνθετικά λιπαντικά;
Σε συσκευασία πχ BP Visco 7000 δεν βρίσκω πουθενά την ημερομηνία παραγωγής. Σε ημισυνθετικά Castrol υπήρχε στη συσκευασία. -
H MOTUL αναφέρει σχετικά ότι απλώς δεν έχει κάνει έρευνα αλλοίωσης ποιότητος στα λιπαντικά της για πάνω από 2 χρόνια και όχι ότι οπωσδήποτε δεν κάνουν. Το ζήτημα της πραγματικής ημερομηνίας λήξης των λιπαντικών είναι ανοιχτό θέμα. Θεωρητικά απουσία υγρασίας και σε θερμοκρασίες περιβάλλοντος δεν μπορούν να αλλοιωθούν, τουλάχιστον όχι σε βαθμό ακαταλληλότητας χρήσης.
-
Ο χρήστης Miltellas έγραψε:
H MOTUL αναφέρει σχετικά ότι απλώς δεν έχει κάνει έρευνα αλλοίωσης ποιότητος στα λιπαντικά της για πάνω από 2 χρόνια και όχι ότι οπωσδήποτε δεν κάνουν. Το ζήτημα της πραγματικής ημερομηνίας λήξης των λιπαντικών είναι ανοιχτό θέμα. Θεωρητικά απουσία υγρασίας και σε θερμοκρασίες περιβάλλοντος δεν μπορούν να αλλοιωθούν, τουλάχιστον όχι σε βαθμό ακαταλληλότητας χρήσης.Όπως αναφέρω και παραπάνω δεν είναι ουσιαστικό όριο τα δυο χρόνια αλλά θεωρούνται ημερομηνία που πρέπει να επανελεγχθεί το λιπαντικό αφού δεν έχει χρησιμοποιηθεί. Αν η εξέταση αποδείξει ότι είναι εντός προδιαγραφών η ζωή του παρατείνεται για δυο ακόμα χρόνια, μέχρι δηλαδή τη νέα εξέταση του, Τα πράγματα αλλάζουν αν έχει μπει στον κινητήρα. Τότε αρχίζει η σταδιακή αλλοίωση του λόγο επίδρασης των καιρικών φαινομένων αν το αμάξι είναι ακίνητο και τον φθορών του από τη χρήση αν το όχημα λειτουργεί κανονικά. Όσο για την απουσία υγρασίας ποιος μπορεί να εγγυηθεί ιδίως στα δικά μας μέρη;
-
Τα παρακάτω είναι η απάντηση της AMSOIL σχετικά με τον τρόπο αποθήκευσης και διάρκεια ζωής των λιπαντικών της. Λέει πολλά ακόμη, όπως πχ ότι η διάρκεια ζωής εξαρτάται και από την σύνθεση των λιπαντικών του κάθε παρασκευαστή. Στα δικά της λιπαντικά δίνει 5 χρόνια ζωή σαν όριο ασφαλείας (δηλαδή ίσως αντέχουν και περισσότερο) αρκεί να τηρούνται οι όροι αποθήκευσης, δηλαδή σε κλειστό, σκοτεινό καθαρό, στεγνό χώρο, με τις θερμοκρασίες να κυμαίνονται μεταξύ των 7C και 27C.
AMSOIL Inc USA
Storage & Handling RecommendationsThe optimum storage environment:
1.Store lubricants in a cool, clean, and dry indoor area.
2.The ideal storage temperature is between 45F (7C) and 80F (27C) and at a temperature that does not fluctuate significantly. Both high heat (greater than 100F or 38C) and extreme cold (lower than 0F or -18C) can affect lubricant stability. Decreasing the storage temperature can cause sediment formation and additive separation.
3.When storing drums or other large containers outside for extended periods of time, ensure that no dust or moisture from enters the container.
4.Grease containers should be stored right side up due to bleeding (fluid separation). Bleeding commonly occurs with grease and is more prominent at higher temperatures.
5.Wipe off the tops and edges of containers before opening to avoid any contamination from improper handling.
6.Always use clean tools.Generally, under the ideal storage conditions discussed in the RECOMMENDATIONS section, the estimated product shelf life for AMSOIL lubricants can be very long with five years being a guideline.
-
Αν μπορείς να εξασφαλίσεις τις ιδανικές συνθήκες που ζητάει ο κάθε κατασκευαστής είναι όλα οκ. Τα προβλήματα αρχίζουν όταν δεν είναι όλα τόσο ρόδινα ή δεν έχεις εσύ από την ημέρα συσκευασίας τα λιπαντικά και δεν μπορείς να ξέρεις πως τους έχουν συμπεριφερθεί.
Ουσιαστικά το πρόβλημα δεν είναι του κάθε χρήστη μια και συνήθως εμείς παίρνουμε μικρές ποσότητες που δεν τις κρατάμε για χρόνια. Πάντως καλό είναι να ζητάμε τις ημερομηνίες επανελέγχου και να μην επαναπαυόμαστε στην καλή πίστη του πωλητή. -
Tελικα αλλαξα τα λαδια στα 1225χλμ. + φιλτρο λαδιου(για το Ignis εχει και βαλβιδα υποπιεσης) με Μοtul 300V POWER 5W-40!!!
Μυριζει εντονα παντως το Motul
Υ.Γ.:Mου ειπαν (οπως τα ειδαν) οτι τα παλια λαδια ειχαν ζωη ακομα αλλα τους ειπα οτι εφοσον καθοντουσαν στο αμαξι 1 χρονο, ηθελα να τα αλλαξω...
-
δώστου να καταλάβει τώρα...
-
Ε ναι τωρα θα αρχισουμε να ανεβαζουμε αισθητα τους ρυθμους...
Η αληθεια ειναι οτι στα 1050 εκανα ενα βιαιο ξεκινημα 1ης (ηοποια εφτασε κοφτη) και γεμισμα δευτερας στη συνεχεια, αλλα αφου ειχα ξεπερασει τα 1000χλμ. δε πειραζει που το ψιλοβιασα για μια φορα ε???
Παντως τα πρωτα 1000 το πηγαινα απο 2000 μεχρι 4000 στροφες και με μισο γκαζι!
-
Το πήρα το τιμημένο. Είναι ένα κουκλί. Πρώτη φορά εκφράζομαι έτσι για αυτοκίνητο. Μόλις το στρώσω θα σας πω εντυπώσεις.
Γιατί ενώ ο κατασκευαστής λέει service κάθε 20.000 χιλ (1 χρόνο), η εταιρεία λέει 10.000 χιλ (ενδιάμεσο service τι ανακάλυψη και αυτή).
Αν τηρήσουμε τις οδηγίες του κατασκευαστή ισχύει η εγγύηση; -
Ποιό είναι θα μας πεις?
Για να το βάλουμε στο αντίστοιχο θέμα!
-
Καλοτάξιδο φίλε gxaral.
Τι πήρες ομως δεν είπες;Το λογικό είναι μια φόρά το χρόνο service, εκτος κι αν κάνεις τα 20000 ΚΜ νωρίτερα.
-
Τελικά υπάρχουν πολλές εταιρείες που άλλα λέει το βιβλίο κι άλλα λένε οι αντιπρόσωποι (κι άλλα τελικά κάνουν οι αγοραστές)
ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ και να 'σαι σίγουρος ότι δεν πρόκειται να χάσεις εγγύηση, αφού ακολουθείς τις οδηγίες του κατασκευαστή κι όχι του αντιπροσώπου
Πόσο ενδιαφέρονται οι Έλληνες αντιπρόσωποι/συνεργεία -όχι εισαγωγικές- για τα αυτοκίνητά μας μην πάθουν τίποτα
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Ποιό είναι θα μας πεις?Για να το βάλουμε στο αντίστοιχο θέμα!
To HONDA CIVIC 2005 (5θυρο)
-
Ωχ ωχ όχι μην το μεταφέρουμε εδώ τουλάχιστον μπορεί να βρούμε την ησυχία μας!
Anyway φίλε μου καλοτάξιδο, από μέρα σε μέρα περιμένω και το δικό μου.
-
Ο χρήστης WinMik έγραψε:
Ωχ ωχ όχι μην το μεταφέρουμε εδώ τουλάχιστον μπορεί να βρούμε την ησυχία μας!Anyway φίλε μου καλοτάξιδο, από μέρα σε μέρα περιμένω και το δικό μου.
ας πάει στα τεχνικά
Αλλαγές Λαδιών: κάθε πότε ?