-
Δεν ξέρω τι πλαστικό προσπάθησες να κολλήσεις, αν είναι νάιλον δεν κολλάει με τίποτα αλλά εύκολα λιώνει και γίνεται ένα σώμα (στάξε λιωμένο νάιλον ή χρησιμοποίησε ένα κολλητήρι). Αν δεν ζητούσαν 27 ευρώ για το έτοιμο...
Μην αναπνέεις καμμένα πλαστικά
-
μπα...δεν θα πετύχει ίσως..
και κάπου το είχα δει παλιά στην Αθήνα
-
Για τον φύλλο με την CB500 νομίζω ότι είναι λάθος να βάζουμε λάδι αυτοκινήτου σε μοτοσυκλέτα. Έχει εντελώς άλλες ανάγκες λόγω υγρού συμπλέκτη. Άρα και άλλα πρόσθετα.
Απο την άλλη, υπάρχουν άρθρα στο ιντερνετ που συζητούν πόσο διαφορετικό είναι το ένα λάδι απο το άλλο, κατά πόσο αξίζει να πληρώνουμε περισσότερο για την μοτό μας (και δεν θυμάμαι πλέον που ακριβώς καταλήγουν).
Ψάξτο, ίσως να μην έχω και 100% δίκιο.
-
Για τον φύλλο με την CB500 νομίζω ότι είναι λάθος να βάζουμε λάδι αυτοκινήτου σε μοτοσυκλέτα. Έχει εντελώς άλλες ανάγκες λόγω υγρού συμπλέκτη. Άρα και άλλα πρόσθετα.
Απο την άλλη, υπάρχουν άρθρα στο ιντερνετ που συζητούν πόσο διαφορετικό είναι το ένα λάδι απο το άλλο, κατά πόσο αξίζει να πληρώνουμε περισσότερο για την μοτό μας (και δεν θυμάμαι πλέον που ακριβώς καταλήγουν).
Ψάξτο, ίσως να μην έχω και 100% δίκιο.
-
http://www.mobiloil.com/USA-English/Mot ... aspx#FAQs1
αντιγράφω το σημαντικό κομμάτι
So unlike Mobil 1 for cars, Mobil 1 MX4T has no friction modifiers, which could lead to clutch slippage.... ναι ξέρω ξέφυγε το ποστ αλλά ... όλα σχετιζονται μεταξύ τους.
-
Οι μοτοσυκλέτες έχουν χειρότερα συστήματα λίπανσης και τα λάδια τους έχουν περισσότερα και διαφορετικά πρόσθετα που προστατεύουν σε συνθήκες κακής λίπανσης. Αυτά τα πρόσθετα μπορεί να μην υπάρχουν στα λάδια των αυτοκινήτων γιατί βλάπτουν τους καταλύτες. Για το συμπλέκτη δεν ξέρω.
-
ρε παιδια εγω παρελαβα καινουριο ενα Ignis Sport εδω και 2 βδομαδες!
Το θεμα ειναι οτι το αμαξι καθοταν 1χρονο και 2 μηνες στην αποθηκη στην Αθηνα αφου μου ειπαν ημερομηνια αφιξης του στην Ελλαδα απο Ιαπωνια Μαρτιο 2005!
Φοβαμαι μηπως τα λαδια εχασαν τις ιδιοτητες τους που δε λειτουργησαν ουσιαστικα καθολου (το car οταν το παρελαβα ειχε 3 χλμ στο κοντερ)!
Εχω κανει 500 χλμ και λεω να τα αλλαξω στα 1000 χλμ!Τι λετε μηπως επρεπε να τα ειχα αλλαξει μολις παρελαβα το car και ειναι αργα τωρα???
Βεβαια αλλοι λενε οτι πρεπει να αφηνουμε τα πρωτα λαδια λιγο γιατι εχουν ιδιαιτερες ιδιοτητες που χρειαζονται για το στρωσιμο!!!Βοηθεια!!!
-
Όφειλαν να τα αλλάξουν οι ίδιοι. Ρώτα τους, τα λάδια στον κινητήρα μετά από 1 χρόνο ακινησίας είναι για πέταμα. Εδώ που τα λέμε όλα τα υγρά είναι για αλλαγή ενώ και τα λάστιχα μετά από 2 χρόνια το πολύ πρέπει να έχουν φύγει.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Όφειλαν να τα αλλάξουν οι ίδιοι. Ρώτα τους, τα λάδια στον κινητήρα μετά από 1 χρόνο ακινησίας είναι για πέταμα. Εδώ που τα λέμε όλα τα υγρά είναι για αλλαγή ενώ και τα λάστιχα μετά από 2 χρόνια το πολύ πρέπει να έχουν φύγει.Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα.
Το λάδι δεν είχε δουλέψει καθόλου (3 χλμ.), οπότε δεν έχει υποστεί και κάποια αλλοίωση.
Δεν νομίζω ότι ο ατμοσφαιρικός αέρας μπορεί να το οξειδώσει και μάλιστα σε θερμοκρασίες περιβάλλοντος. Επίσης (πιστεύω ότι) ούτε και οι υδρατμοί που εμπεριέχονται στον αέρα μπορούν να το βλάψουν.
Στον ήλιο δεν ήταν εκτεθειμένο (μήπως και το βλάψει η υπεριώδης ακτινοβολία κ.τ.λ), οπότε...Αυτό που λένε '10.000 χλμ ή 1 χρόνο' αφορά τ' αυτοκίνητα που κάνουν γενικώς χιλιόμετρα.
Μόνο που είμαι σίγουρος ότι οι μαλάκες της αποθήκης (ή του χώρου που ήταν το αμάξι τέλος πάντων) θα το βάλανε 'μπρός και μετά από 0,001 sec θα ξεκινήσαν κανοικά. Και ας είχε το αμάξι να δουλέψει 1+ χρόνο με συνέπεια να στραγγίξουν εντελώς τα λάδια από τα κινούμενα μέρη. Μπορεί μάλιστα να πιάσανε και κανένα κόφτη στα 0,005 sec.
Η πρωτοφανής αυτή καθυστέρηση δεν οφείλεται σε κάποιο άλλο λόγο από το ότι ο κινητήρας (με τις δεδομένες συνθήκες πρόσφυσης) δεν μπορούσε να πιάσει νωρίτερα κόφτη. -
Έχω ρωτήσει αν μπορώ να χρησιμοποιήσω ανοιγμένο μπουκάλι λάδι μετά από 1-2 χρόνια και έλαβα αρνητική απάντηση λόγω οξείδωσης.
-
Τι να πω ρε παιδια παντως στο συνεργειο της αντιπροσωπειας που το πηρα ο αρχιμηχανικος (τρεχει με το Ignis Sport της αντιπροσωπειας σε αγωνες...) ειπε οτι δεν υπαρχει προβλημα και να μην ανησυχω καθολου!!!
Σε ενα αλλο εξουσιοδοτημενο συνεργειο Suzuki που ρωτησα σημερα (εκει παει ο daddy το 13αρι Ignis που εχει), μου ειπαν αυτα που ειπε ο Δημητριος..., δηλ. οτι εφοσον δε δουλεψαν τα λαδια δεν υπαρχει προβλημα και οτι το dead line του ενος χρονου ισχυει μεν αλλα για τα λαδια που εχουν κανει και χιλιομετρα...!!!
Και οταν τον ρωτησα ναι αλλα και μονο που ανοιχτηκαν, και ας μη δουλευτηκαν, δεν ειναι κακο??? Μου ειπε κατηγορηματικα οτι δεν υπαρχει προβλημα με αυτο...!!!
Μαλιστα μου ειπε οτι τα 1000χλμ ειναι λιγα για να τα αλλαξω απο 1500 και μετα!
Τι να κανω δε ξερω..............!!!!!!!!!!!!!!!
-
Κοίτα, μερικά λίτρα λάδι κοστίζουν μερικές δεκάδες ευρώ. Θεωρώ ότι δεν αξίζει να το διακινδυνεύσεις για μηχάνημα που κοστίζει κάμποσες χιλιάδες ευρώ.
-
Ο χρήστης bad boy έγραψε:
Μαλιστα μου ειπε οτι τα 1000χλμ ειναι λιγα για να τα αλλαξω απο 1500 και μετα!Τεράστια διαφορά, εγώ λέω στα 2000 χλμ.
Κράτα το λίγο και μετά άλλαξέ το. Μπορεί το λάδι πρώτης τοποθέτησης να έχει πρόσθετα από το εργοστάσιο για το στρώσιμο.
-
Καλα πιστευω το σημαντικοτερο ειναι το αν ειναι ενταξει το λαδι που καθοταν 1 χρονο και 1μιση μηνα! Το αν πρεπει να το αλλαξω στα χιλια ή στα 2000 ειναι μια δευτερη παραμετρος εξισου σημαντικη αλλα εμενα με καιει η πρωτη παραμετρος...
Α και ξεχασα να σας πω οτι η Suzuki οριζει πρωτη αλλαγη λαδιων στα 7.500 χλμ. οποτε μηπως οντως υπαρχουν προσθετα και πρεπει να λειτουργησει για καποια χλμ το λαδι???
Παντως μακαρι να εχουν δικιο οι μηχανικοι στα συνεργεια που ρωτησα, γιατι αμα κανουν λαθος ανθρωποι που δουλευουν τοσα χρονια σε επισημα συνεργεια τοτε ζητω που καηκαμε γενικοτερα...
-
Όταν θα πας για το σέρβις, αν βγάλουν το κάλυμα των βαλβίδων κοίταξέ το για βερνίκια (από το παλιό λάδι) - αυτά θα καθαρίσουν με τις επόμενες αλλαγές. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, μη το σκέφτεσαι άλλαξε νωρίς το λάδι και δεν πρόκειται να έχει καμία διαφορά το δικό σου από τα άλλα αυτοκίνητα.
-
δηλαδη αν δω πολυ βερνικι σημαινει οτι τα χε φτυσει το λαδι??? Αλλα αφου λες οτι θα καθαρισει με τις αλλαγες οκ...!
Παντως στην αντιπροσωπεια μου ειπαν οτι βαζουν το Motul 300V 10W-40 και οτι αυτο το λαδι βαζουν και στο αγωνιστικο που τρεχει ο αρχιμηχανικος...
-
δηλαδη αν δω πολυ βερνικι σημαινει οτι τα χε φτυσει το λαδι???Μπορεί να το δεις και σε καινούρια λάδια που δεν είναι καλά αλλά είναι πιο σύνηθες να εμφανίζεται σε παλιό λάδι καθώς τα πρόσθετα από τη πολυκαιρία εξαντλούνται.
-
δηλαδη αν δω πολυ βερνικι σημαινει οτι τα χε φτυσει το λαδι??? Αλλα αφου λες οτι θα καθαρισει με τις αλλαγες οκ...!Παντως στην αντιπροσωπεια μου ειπαν οτι βαζουν το Motul 300V 10W-40 και οτι αυτο το λαδι βαζουν και στο αγωνιστικο που τρεχει ο αρχιμηχανικος...
Κατά γενική ομολογία έτσι συμβαίνει και θα ήταν το πιο συνετό να κάνεις αν θες να είσαι απόλυτα σίγουρος για το τουτού σου. Όσο για το λάδι που σου προτείνουν είναι από τα καλύτερα που κυκλοφορούν. Καλά χιλιόμετρα και καλορίζικο
-
Τα λιπαντικά έχουν δυο όρια, το ΛΟΖ (λήξη ορίου ζωής), και ΛΟΛ (λήξη ορίου λειτουργίας). Για το δεύτερο έχουμε πολλά γράψει και είναι απλά στα πόσα χιλιόμετρα τα αλλάζουμε. Το πρώτο έχει δυο παραμέτρους. Αν το λιπαντικό έχει βγει από την συσκευασία του τότε πρέπει να αλλαχτεί ανεξαρτήτως χιλιομέτρων σε χρόνο που δίνει ο κατασκευαστής. Συνήθως ένα με δυο χρόνια για λάδια κινητήρων. Υπάρχει όμως και όριο για τα συσκευασμένα λιπαντικά. Η συσκευασία συνήθως γράφει πότε συσκευάστηκε και ποια ημερομηνία πρέπει να γίνει επανέλεγχος. Δίνουμε απλά δείγμα για έλεγχο ώστε να επαναπιστοποιηθεί το λιπαντικό ότι είναι εντός προδιαγραφών και μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Συνήθως η επαναπιστοποίηση κρατά για δυο χρόνια. Οι μεγάλοι εχθροί των λιπαντικών είναι η ηλιοφάνεια που αλλοιώνει τα χαρακτηριστικά τους και η υγρασία για όσα είναι σε μεταλλικά κιβώτια μια και τα οξειδώνει και κρίνονται ακατάλληλα λόγο αιωρούμενων σωματιδίων (σκουριά).
-
EMMANOYHL αν καταλαβα καλα, αφου λες οτι το ΛΟΖ εχει διαρκεια 1 με 2 χρονια ανεξαρτητως χλμ ειμαι οκ ετσι δεν ειναι??? Να θυμισω οτι το δικο μου μου ηρθε με 3 χλμ στο κοντερ και ημερ. αφιξης στην Ελλαδα 24-03-05 και το πηρα 8-05-06 δηλ. καθοταν 1 χρονο και 1μιση μηνα αρα ειμαι μεσα στο οριο και απο βδομαδα που αλλαζω λαδια ειναι ολα οκ ετσι???
Παντως σημαντικο ειναι το που βρισκοταν το Ignis Sport μου απο τοτε που ηρθε απο Ιαπωνια!
Mεσα σε αποθηκη ή ηταν εξω σε υπαιθριο χωρο μεσα στον ηλιο του καλοκαιριου και στην υγρασια του χειμωνα (βεβαια ηταν μεσα στο μοτερ τα λαδια αρα δε πιστευω να επηρεαζονταν τοσο πολυ απο το περιβαλλον...)Ξερει κανεις που βαζουν τα αυτοκινητα οταν τα φερνουν απο τη χωρα παραγωγης???
Παντως τα τζαμια εχουν κατι ψηλοσημαδια απο αλατα νερου μηπως αυτο σημαινει οτι ηταν εξω χυμα το αμαξι και εγιναν απο βροχη, ή απλα το επλυναν π.χ. στην αρχη οταν ηρθε απο Ιαπωνια και εμεινε πανω το νερο τοσο καιρο???
Αλλαγές Λαδιών: κάθε πότε ?