-
εγώ δεν έχω suv εχω pick up.....Θα ήθελα :hummer h1,h2,h3 ,,toyota fj , land rover range rover sport ,,toyota land cruiser,, οτι dodge υπαρχει κλπ!!ονειρα....
-
εχουν περασει απο τα χερια μου σαν ιδιοκτητης τα εξης
5 ΝΙΒΑ
2 Λαντ κρουισερ (του 99 + και 2004)
1 ΤΖΙΜΝΥ του 2002
1 Γκραν Βιταρα 2Λ του 99
1 ΜΑΖΝΤΑ Β-2600
1 ΤΤ ΚΟΥΑΤΡΟ αν θεωρειται 4-κινητο με την κλασσικη εννοια.Τωρα, λογω κρισης εχω μονο το ΝΙΒΑ (ψιλοφτιαγμενο) με πινακιδες. Θα ηθελα να εχω ομως το ΝΙΒΑ στο χωριο μονιμα για να το χωνω χωρις ενοχες και το λαντ κρουισερ του 99 (ειναι στο γκαραζ με πινακιδες παραδομενες) ...για ολες τις αλλες δουλειες και για χωσιματα εκτος εδρας + χωριου.
Ειναι βασικο το 4χ4 ναχει κοντα κοντα οποτε κατι φορεστερ τεριος παντα καλα ειναι για αυτο που σχεδιαστηκαν (ισωσ και εξαιρετικα) αλλα για μενα δεν....
επισης εχω οδηγησει αυτοκινητα φιλων, φορεστερ, ντεφεντερ (του 90 με τον μικρο κινητηρα) και ρειντζ. Το Ντιφεντερ το θεωρω σαν πακεττο χειροτερο απο ΝΙΒΑ λογω καταναλωσης, κοστους συντηρησης εποδοσεων και σχεδιασμου, αν και απο μουρη ειναι πολυ καλυτερο, αν μετραει αυτο. Το ρειντζ πολυ καλο αλλα πολυ ηπιο στα πιο δυσκοολα οφφ κομματια, ισως και λογω φοβου ζημιας που οικονομικα σφαζει. Το φορεστερ πολυ καλο σε ολα εκτος απο τα πολυ οφφ κομματια και κυριως λογω του οτι τα κοντα του δεν ειναι αρκετα κοντα για καθετες εφορμησεις. Το ιδιο και το τεριος που ναι μεν η πρωτη του ειναι κοντη αλλα δεν αρκει για κατι ζορικο.
παντα δεν εχω οδηγησει..θαθελα πολυ να τσεκαρω ενα παντα 4χ4 ντιζελ....που ναι μεν δεν εχει κοντα αλλα λογω ροπης ισως να μην τα χρειααζευται και τοσο (καλα στην ανηφορα βολευεται,αλλα στα γκρεμια και παγβμενες αποτομες κατηφορες τι κανουμε?)
Επισης ενδιαφερομαι να ακουσω και γνωμες για Λαντ Ροβερ φρηλαντερ..ξερω οτι εχει κουμπι για κατηφορες που για μενα ειναι σημαντικο αλλα στα υπολοιπα τι λεει σαν αμαξι..?..αποιος θελει ας μου πει γνωμη διοτι ειναι στα υποψηφια για αγορα (μεταχ εως 8000)...για να συμβιβαστω λογω κρισησ και να αντικαταστησω το ΝΙΒΑ.
-
freelander το πρωτο???/ Μακρυααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααα
-
γενικά απο freelander μακριάαααααααααααααα και ειδικά απο το προηγούμενο!
-
Ο χρήστης ELTASSOS έγραψε:
εχουν περασει απο τα χερια μου σαν ιδιοκτητης τα εξης
5 ΝΙΒΑ
2 Λαντ κρουισερ (του 99 + και 2004)
1 ΤΖΙΜΝΥ του 2002
1 Γκραν Βιταρα 2Λ του 99
1 ΜΑΖΝΤΑ Β-2600
1 ΤΤ ΚΟΥΑΤΡΟ αν θεωρειται 4-κινητο με την κλασσικη εννοια.Τωρα, λογω κρισης εχω μονο το ΝΙΒΑ (ψιλοφτιαγμενο) με πινακιδες. Θα ηθελα να εχω ομως το ΝΙΒΑ στο χωριο μονιμα για να το χωνω χωρις ενοχες και το λαντ κρουισερ του 99 (ειναι στο γκαραζ με πινακιδες παραδομενες) ...για ολες τις αλλες δουλειες και για χωσιματα εκτος εδρας + χωριου.
Ειναι βασικο το 4χ4 ναχει κοντα κοντα οποτε κατι φορεστερ τεριος παντα καλα ειναι για αυτο που σχεδιαστηκαν (ισωσ και εξαιρετικα) αλλα για μενα δεν....
επισης εχω οδηγησει αυτοκινητα φιλων, φορεστερ, ντεφεντερ (του 90 με τον μικρο κινητηρα) και ρειντζ. Το Ντιφεντερ το θεωρω σαν πακεττο χειροτερο απο ΝΙΒΑ λογω καταναλωσης, κοστους συντηρησης εποδοσεων και σχεδιασμου, αν και απο μουρη ειναι πολυ καλυτερο, αν μετραει αυτο. Το ρειντζ πολυ καλο αλλα πολυ ηπιο στα πιο δυσκοολα οφφ κομματια, ισως και λογω φοβου ζημιας που οικονομικα σφαζει. Το φορεστερ πολυ καλο σε ολα εκτος απο τα πολυ οφφ κομματια και κυριως λογω του οτι τα κοντα του δεν ειναι αρκετα κοντα για καθετες εφορμησεις. Το ιδιο και το τεριος που ναι μεν η πρωτη του ειναι κοντη αλλα δεν αρκει για κατι ζορικο.
παντα δεν εχω οδηγησει..θαθελα πολυ να τσεκαρω ενα παντα 4χ4 ντιζελ....που ναι μεν δεν εχει κοντα αλλα λογω ροπης ισως να μην τα χρειααζευται και τοσο (καλα στην ανηφορα βολευεται,αλλα στα γκρεμια και παγβμενες αποτομες κατηφορες τι κανουμε?)
Επισης ενδιαφερομαι να ακουσω και γνωμες για Λαντ Ροβερ φρηλαντερ..ξερω οτι εχει κουμπι για κατηφορες που για μενα ειναι σημαντικο αλλα στα υπολοιπα τι λεει σαν αμαξι..?..αποιος θελει ας μου πει γνωμη διοτι ειναι στα υποψηφια για αγορα (μεταχ εως 8000)...για να συμβιβαστω λογω κρισησ και να αντικαταστησω το ΝΙΒΑ.
Eχω φιλο με freelander 1,8 του 2001-03 καπου εκει και πρεπει να σου πω οτι ειναι πολυ πιο ζημιαρικο απο νιβα.
-
ΧΜΜ...ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΑΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ φρηλαντερ...ΑΛΛΑ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ πλεον νΑ ΤΑΞΙΔΕΨΕΙ ΜΕ ΝΙΒΑ (εχει δικηο για το ταξειδι εδω που τα λεμε-στα αλλα ειναι μεσα και γουσταρει). ΠΑΛΗΑ ΕΙΧΑ ΤΟ ΝΙΒΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΝΙΜΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΑ...ΤΩΡΑ ΛΟΓΩ ΚΡΙΣΗΣ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΜΑΞΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ 15 ΜΕΡΕΣ...το φρηλαντερ το σκεφτομουνα λογω 4χ4 και συστημα καταβασης σε γκρεμι Hill Descent? (απαραιτητο σε μενα), 1800 κυβικα (βατο forologika), και στο δρομο θαναι υποφερτο-εννοω καθημερινο για τη συζυγο δουλεια-μαγαζια-μπακαλικο και σ/κ 2-ωρεσ ταξειδακι στο χωριο 1 ωρα εθνικη οδο + 1 ωρα επαρχιακο καλο δρομο (διονυσος-αγοριαννη).
Το θεμα-προβλημα ειναι οτι και η μονιμη κατοικια και το εξοχικο ευρισκονται σε λοφο και οι κατηφορεσ ειναι πολυυυυ αποτομες και το χειμωνα με παγο ουτε με τα ποδια δεν πας...κυριως στο εξοχικο
ΑΡΑ ΨΑΧΝΩ 4Χ4 ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ + ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΑΠΟΤΟΜΕΣ ΑΝΗ-ΚΑΤΗΦΟΡΕΣ ΜΕ ΠΑΓΟ...ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΦΥΓΕΙ ΣΤΑ ΚΥΒΙΚΑ (ΑΛΟιΩΣ ΒγΑΖΩ ΣΤΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΟ ΛΑΝΤ ΚΡΟΥΙΖΕΡ ΜΟΥ, ΠΟΥ ΤΟ ΞΕΡΩ ΤΟ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΥΓΡΑΕΡΙΟ)
υποψηφιοτητες..?
- γκραν βιταρα η βιταρα 1600 3/5 πορτες προηγουμενο μοντελλο με τα κοντα
- τζιμνυ μοντελλο με λεβγιε και καδενα (οχι ηλεκτρονικο κουμπακι για 4χ4)
η αν παω σε 2-λιτρο
- μιτσουμπισι πινιν 2λιτρο GDI
α. για καντε καμμια προταση, αντι-προταση και σχολιαστε....μπας και φωτιστω να αποφασισω (επαναλαμβανω τα κοντα μου
ειναι απαραιτητα) ενω οι χωροι μου ειναι αδιαφοροι (κυριως χρηση 2-ατομα, η κορη κινειται ανεξαρτητα)β το πινιν 2λιτρο GDI σαν αμαξι τα εχει ολα αλλα εχουν ακουστει θεματα για τον κινητηρα...και δισταζω. Εσεις?
γ. απο προηγουμενα σουζουκια σε καταναλωση ημουν μεση μεικτη Τζιμνυ (8.5-9 λ/100) +
2λιτρο 4-κυλινδρο γκραν βιταρα (11-12 λ/100). Το 1600 τι θα καιει?..κανα 10-αρικο?
Το 2-λιτρο 6-κυλινδρο?..ιδια με 4-κυλινδρο?..
για το θεμα ψυγειου-φλατζας-καπακι ειμαι ενημεροσ κα παθων.Εγω προσανατολιζομαι σε βιταρα 5-πορτο η 3-πορτο η γκραν βιταρα 1.6 3-πορτο. Το Βιταρα το 5-πορτο το σκεφτομαι
μονο και μονο μπας και του βαλω υγραεριο...αν και τα 3-πορτα δεν απορριπτονται με υγραεριο διοτι οπως ειπα οι χωροι δεν
ειναι τοσο σημαντικοι για εμας.εναλλακτικο σεναριο ειναι το εξης.
Κραταω το ΝΙΒΑΚΛΑ στο χωριο και
παιρνω ιχ 1100 με υγραεριο (Γκετζ-πικαντο-c3) για συζυγο και με
διαφορα κοστους καυσιμων συντηρω το ΝΙΒΑΚΛΑ στο χωριο.
Οταν χρειαζομαι τζιπ στο σπιτι-Διονυσο 5-6 φορες το χρονο και αν, χρησιμοποιω το λαντ κρουισερ (χωρις πινακιδες, για 500 μετρα) μεχρι να κατεβω την κατηφορα και να βγω σε κεντρικο δρομο οπου θα αφηνω το ΙΧ οταν η ΕΜΥ προβλεπει τα σχετικα. Οταν ανεβαινω χωριο θα πηγαινω με το κουρσακι μου και θα καβαλαω τοπικα το ΝΙΒΑΚΛΑ...Τι λετε..?..εσεις τι θα κανατε?..ειμαι μπερδεμμενος..ΣΟΣ -
Νομιζω η καλυτερη επιλογη απο ολα αυτα ειναι το 3θυρο grand vitara το προηγουμενο μοντελο με την πισω κινηση και τα κοντα.Το τελευταιο εχει αυτοματη 4κινηση και ουτε καν lock.
-
Θα σου έλεγα jimny diesel αλλά δεν κάνει για οικογένεια.νομίζω το GV είναι από τις καλύτερες επιλογές.
-
Ο χρήστης sxinthecity έγραψε:
Νομιζω η καλυτερη επιλογη απο ολα αυτα ειναι το 3θυρο grand vitara το προηγουμενο μοντελο με την πισω κινηση και τα κοντα.Το τελευταιο εχει αυτοματη 4κινηση και ουτε καν lock.προς τα κει σκεφτομαι..εχω βρει ενα με 3200 ευρωκαι τελη πληρωμενα 3-πορτο οχι με τεντα..θα παω να το δω και αν το αμαξι φανει οκ και ο ιδιοκτητης νοικοκυρης (σερβις μπουκ-χαζομαζεματα..) θα παω σε μηχανικο να το δω. Ειναι το Βιταρα οχι το γκραν.
-
παρε ενα vitaraki οτι βρεις και σου αρεσει.
Ανταλλακτικά υπαρχουν κιλα ( οποτε βρισκεις και φτυνά) τα ξερουν οι μηχανικοι το πιο αξιοπιστο μοτερ ειναι το 1.6 το 8βαλβιδο ( ναι οκ δεν εχει αποδωση σαν το 16V...) kai an to parafloy σου δεν ειναι χρωματιστό νερο δεν νομιζω οτι θα εχεις θεμα...
Ετσι οπως τα λες για την κυρά το Σαμι ξεχνατο..
Τζιμνυ???? μικρό μεν αλλα μια που μιλάς για 2 ατομα δεν ειναι εκτός τοπου και χρονου.. ΜΑΚΡΥΑ απο καμπριο ειναι κατα πασα πιθανότητα προην νοικιαρικο.Καταλαβαινω την Κ....λα σου για το LC και συμπασχω. Αλλα για φαντασου μια στο εκκατομυριο σε αυτα τα 500 μετρα να σου φυγει, και χωρίς πινακίδες και ασφαλεια να παει να σκασει πουθενα....
Αλλα οπως λεω παντα 'δικη σου η τσεπη δικο σου και το μαχαιρι'...
-
ΑΡΑ ΨΑΧΝΩ 4Χ4 ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ + ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΑΠΟΤΟΜΕΣ ΑΝΗ-ΚΑΤΗΦΟΡΕΣ ΜΕ ΠΑΓΟ...ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΦΥΓΕΙ ΣΤΑ ΚΥΒΙΚΑ (ΑΛΟιΩΣ ΒγΑΖΩ ΣΤΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΟ ΛΑΝΤ ΚΡΟΥΙΖΕΡ ΜΟΥ, ΠΟΥ ΤΟ ΞΕΡΩ ΤΟ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΥΓΡΑΕΡΙΟ)
- Qashqai 1.6 diesel 4X4 καινούριο
- Qashqai 2.0 βενζίνη μεταχειρισμένο (έχω υπ' οψιν μου ένα καλο κοκκινο σε πολυ λογική τιμή - ξερεις εσύ!)
- Xtrail T30 προηγούμενης γεννιάς (και εδώ παίζει να μπορω να σε βοηθησω)
Σαν τετρακίνηση όχι μόνο φτάνουν αλλά περισεύουν για αυτό που τα θες και ειναι πολύ πιο ταξιδιάρικα - all around απο αυτά που ψάχνεις...
-
Ο χρήστης Δημήτρης Ραζής έγραψε:
- Qashqai 1.6 diesel 4X4 καινούριο
- Qashqai 2.0 βενζίνη μεταχειρισμένο (έχω υπ' οψιν μου ένα καλο κοκκινο σε πολυ λογική τιμή - ξερεις εσύ!)
- Xtrail T30 προηγούμενης γεννιάς (και εδώ παίζει να μπορω να σε βοηθησω)
Σαν τετρακίνηση όχι μόνο φτάνουν αλλά περισεύουν για αυτό που τα θες και ειναι πολύ πιο ταξιδιάρικα - all around απο αυτά που ψάχνεις...
Ευχαριστω δημητρη για προταση σου αλλα για μενα το κοντο διαφορικο ειναι απαραιτητο..η HILL DESCENT. Oπως ξερεις στο σπιτι στο διονυσο και κυριως στο χωριο επειδη η οδος ειναι 'ιδιωτικη' δεν εκχιονιζεται απο το Δημο και στην αποτομη καταβαση εχω τεραστιο προβλημα λογω παγου...Με το φορεστερ ενος γειτονα τα κοντα του δεν με εφτασαν...ουτε το μαβερικ ενος αλλονου δεν κανει, το ιδιο και το ΤΕΡΙΟΣ...και το ρειντζ κλασσικ ακομη του Χρηστου (φιλου μου) ζοριστικε στην αανηφορα ομως λογω παγου, βαρους και ελαστικων..οσοι γειτονες εχουν 4χ4 χωρις κοντα, τα παρκαρουν στον κεντρικο δρομο και ανεβοκατεβαινουν με τα ποδια. Ενω με ΝΙΒΑ-ΤΖΙΜΝΥ-ΛΑΝΤ ΚΡΟΥΙΣΕΡ-ΓκρΑΝ ΒΙΤΑΡΑ ποτε δεν ειχα προβλημα, οποτε τα κοντα-κοντα εναι μονοδρομος για μενα...ενω το ταξειδι δεν ειναι τοσο θεμα λογω σχετικα μικρης αποστασης. Προς το παρον θα κανω τις παραχωρησεις μου και κραταω το ΝΙΒΑ και μολις/αν/οταν πουληθει σε κανα κυνηγο-ψαρα θα συμπληρωσω λεφτα να παρω η ΤΖΙΜΝΥ (ξανα) η ΓΚρΑΝΒΙΤαΡΑ 1600 (ξανα) η ΒΙΤΑΡΑ, ενω Το φρηλαντερ απεριφθη με συνοπτικες διαδικασιες...και ετσι γλυτωνω και τη γκρινια της συζυγου διοτι της λεω...αν δεν γουσταρεις ΝΙΒΑ πουλα το εσυ...
-
Ευχαριστω δημητρη για προταση σου αλλα για μενα το κοντο διαφορικο ειναι απαραιτητο..η HILL DESCENT. Oπως ξερεις στο σπιτι στο διονυσο και κυριως στο χωριο επειδη η οδος ειναι 'ιδιωτικη' δεν εκχιονιζεται απο το Δημο και στην αποτομη καταβαση εχω τεραστιο προβλημα λογω παγου...Με το φορεστερ ενος γειτονα τα κοντα του δεν με εφτασαν...ουτε το μαβερικ ενος αλλονου δεν κανει, το ιδιο και το ΤΕΡΙΟΣ...και το ρειντζ κλασσικ ακομη του Χρηστου (φιλου μου) ζοριστικε στην αανηφορα ομως λογω παγου, βαρους και ελαστικων..οσοι γειτονες εχουν 4χ4 χωρις κοντα, τα παρκαρουν στον κεντρικο δρομο και ανεβοκατεβαινουν με τα ποδια....Για την κατάβαση στο χωριό ομολογώ οτι δεν το είχα σκεφθεί και είναι το σοβαρότερο.... Το ανέβασμα νομίζω οτι το είχαμε κανει τελευταία με αρκετό χιόνι με το Xtrail και δεν είχε μασήσει, αλλά τα 'παγερά' κατεβάσματα και εμένα με αγχώνουν και σε καταλαβαίνω...Στην περίπτωση αυτή αν σε παιρνει οικονομικά μπορείς να δεις και το πιο καινούριο Xtrail (T31) που έχει και hill descent (προσοχή - όχι σε όλες τις εκδόσεις!). Δεν το εχω δοκιμάσει όμως για να σου πω με σιγουριά αν δουλεύει σε τέτοιες περιπτώσεις.
Το φρηλαντερ απεριφθη με συνοπτικες διαδικασιες......
Ευτυχώς...
και ετσι γλυτωνω και τη γκρινια της συζυγου διοτι της λεω...αν δεν γουσταρεις ΝΙΒΑ πουλα το εσυ...
Με ενα σμπάρο δυο τριγώνια!
Μετα απο ολα τα παραπανω, Grand Vitara και ξέμπλεξες!
-
...αν δεν γουσταρεις ΝΙΒΑ πουλα το εσυ...H 'καλυτεροτερη' ατακα
-
Μαύρο Vitara 1.6 με λάστιχα 50-50. Το μοτέρ δεν λέει πολλά, αλλά φίλε...τι θηρίο είναι εκτός δρόμου... Πρόσφατα αναγνώρισα την αξία του...
-
δεν εχω,εχει η οικογενεια 2 λαντ κ ενα ρανγκλερ.
αλλα θα ηθελα να εχω ενα παντα πετρελαιο.η εστω ενα τζιμνι πετρελαιο.
εντιτ,
βαλε κ το ουρμπαν κρουιζερ πετρελαιο στην λιστα..
Τί τετρακίνητο έχετε ή θα θέλατε να έχετε;