-
τα συγκεκριμενα αμορτισερ ειναι απλος λαδιου σωστα?σε τη βοηθαει ο αερας σε αυτα?
-
Ο χρήστης giannisae έγραψε:
τα συγκεκριμενα αμορτισερ ειναι απλος λαδιου σωστα?σε τη βοηθαει ο αερας σε αυτα?Είναι λαδιού, όχι αερίου/λαδιού
-
Ο χρήστης XENO έγραψε:
Μόλις τοποθέτησα στην W211 τα καινούργια bilstein B6 και καινούργια λάστιχα goodyear efficient grip performance (225 55 16R 95W). Σύντομα θα ανεβάσω εντυπώσεις (και από τα αμορτισέρ, αλλά κυρίως από τα λάστιχα που είναι η πρώτη φορά που τα δοκιμάζω).Εντυπώσεις μετά από 2000 χλμ. με τα νέα Β6. Η ανάρτηση είναι το ίδιο ή σχεδόν το ίδιο σφιχτή αλλά έχει στρογγυλέψει το πέρασμα από ανωμαλίες και σαμαράκια. Υπάρχει θάλεγα μια περιοχή άνεσης μικρού εύρους, αλλά πολύ σημαντικού για την αίσθηση comfort στην απόσβεση (σαν μια μικρή καθυστέρηση στο χτύπημα/βύθιση, αν μπορώ να το περιγράψω έτσι) που δεν έχουν τα ανακατασκευασμένα αμορτισέρ. Επίσης περισσότερη φιλικότητα στα στροφιλίκια, καθώς γέρνει λίγο περισσότερο και δεν αντιδρά πλέον σαν gti. Δεν σημαίνει αυτό ότι τώρα έχω μεγαλύτερη ταχύτητα στις στροφές (μάλλον το αντίθετο) αλλά ταιριάζει περισσότερο στο «οδηγικό» μου στυλ.
Αυτή η αίσθηση συμπληρώνεται και από τα νέα μου ελαστικά goodyear efficient grip performance τα οποία είναι πολύ ήσυχα στο ταξίδι και καθότι φρέσκα (τα conti PC2 είχαν πάνω από 40000χλμ) σίγουρα πιο μαλακά , επίσης ίσως λίγο οικονομικότερα στην κατανάλωσης βενζίνης, αλλά γενικά δεν κατάλαβα να κρατάνε καλύτερα από τα PC2 είχα πριν. Πρέπει να τα δοκιμάσω και σε βροχή. Πιο ολοκληρωμένες εντυπώσεις λοιπόν θα γράψω αργότερα. -
Ξέρει κανείς κανά καλό μαγαζί (Αθήνα) με σοβαρούς επαγγελματίες για να γίνει ένας γενικός λεπτομερής έλεγχος στην ανάρτηση για να αλλάξω τα φθαρμένα αμορτισέρ και ότι άλλο προκύψει ?
-
Λευκοπουλος στη Μεσογειων...αψογος για αναρτησεις και λαστιχα. Ζητα τον Σταματη να σε ''φτιαξει'' !
-
Ή στον Καψόπουλο θα πάς(Περιστέρι-πίσω από τα μέλια Πιττάς),ή στον Πουπάκη(πρός Μενίδι στη Λ.Δημοκρατίας-Α.Ο έξοδος 7)......
-
Καλησπέρα στην παρέα .
Πάω για αλλαγή στα εμπρός στο S60 Τ5 2,0 και από ότι έμαθα φοράει τα SACHS 554 046 ( Super Touring ) .
Σκέφτομαι 2 επιλογές :
α) τα ίδια ... ( άρα ψάχνω για τιμή , όποιος έχει προτάσεις για αγορά τοποθέτηση ... ακούω )
εγώ τα βρήκα στα 120 euro το ένα χωρίς ΦΠΑ.
β) την επόμενη σειρά Advantage 554 048 ( που είναι περίπου 10% πιο σκληρά δεν έχω τιμή )Με Εναλλακτική λύση :
β) Τα Monroe σε σειρά Original τα G16826 στα 115 euro το ένα χωρίς ΦΠΑ.
και σε σειρά REFLEX τα Ε4618 δεν έχω τιμήΔεκτές οι προτάσεις για συνεργεία ... ... ειδικά από όσους έχουν το αμάξι και έχουν κάνει αλλαγή.
Ζητούμενο είναι η λίγο καλύτερη απόσβεση , μεγαλύτερη σταθερότητα ειδικά αν συνδυαστεί με μικρότερες κλίσεις ... -
B)
-
έλα γίνε Λιιιιίιιγο πιο αναλυτικός ...
-
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
έλα γίνε Λιιιιίιιγο πιο αναλυτικός ...Έχεις βάλει 2 φορές β), γι'αυτό
-
Μάϊ Μπάντ ...
Πέραν αυτού Πρόταση έχουμε ? -
Ο χρήστης giannisae έγραψε:
τα συγκεκριμενα αμορτισερ ειναι απλος λαδιου σωστα?σε τη βοηθαει ο αερας σε αυτα? -
Εχει δοκιμασει κανεις KYB Ultra SR τα χρυσαφι, να μας πει εντυπωσεις?
Και αν εχουν συνδυαστει και με ελατηρια χαμηλωματος ακομα καλυτερα! -
Ο χρήστης nik_marin έγραψε:
τα συγκεκριμενα αμορτισερ ειναι απλος λαδιου σωστα?σε τη βοηθαει ο αερας σε αυτα?
δεν είναι αέρας, είναι άζωτο και βοηθάει να μην αφρίζει το λάδι, γιατί το αφρισμένο λάδι όταν περνάει από τις βαλβίδες δεν έχει την ίδια απόδοση στην απόσβεση όπως το λάδι χωρίς φυσαλλίδες.
-
Ο χρήστης S3 έγραψε:
Και αν εχουν συνδυαστει και με ελατηρια χαμηλωματος ακομα καλυτερα!Παρών. Σε Accent με eibach, καλα μου φαινονται στην εθνικη, αλλα ειναι σκληρα. Πιθανον να συμεριφεροντουσαν καλυτερα χωρις το χαμηλωμα, αν ειχαν λιγο μεγαλυτερη διαδρομη διαθεσιμη.
-
Συζήτηση που είχαμε με φίλο τις προάλλες....
H 'σκληρότητα' ενός αμορτισέρ μπορεί να περιγραφεί [υπό συγκεκριμένες συνθήκες - π.χ. συγκεκριμένη θερμοκρασία λαδιού] με την ταχύτητα με την οποία μπορεί το έμβολο να συμπιεστεί (π.χ. mm/10ms) ή να αποσυμπιεστεί [προφανώς άλλη μπορεί να είναι αυτή] εφαρμόζοντας συγκεκριμένη δύναμη. Στη συμπίεση τη βάζει ο δρόμος, στην εκτόνωση το ελατήριο. Αν θέλουμε να βάλουμε γραμμικά ελατήρια που να είναι κατά 50% πιο σκληρά [σε λίβρες/ίντσα, ή N/mm κλπ] από αυτά που είχαμε, και ψάχνουμε κάτι αντίστοιχο σε αμορτισέρ, για να μπορούν να τα 'κουμαντάρουν', θα ήταν πολύ χρήσιμο να υπήρχε κάποιος 'μπούσουλας' ώστε να μπρούμε να συγκρίνουμε το Α με το Β. Προσωπικά δεν έχω δει πουθενά να κυκλφορούν προδιαγραφές 'σκληρότητας' αμορτισέρ, και οι περισσότεροι που ξέρω ή βάζουν κάτι ρυθμιζόμενο (ελπίζοντας να πετύχουν τη 'σωστή σκληρότητα') ή κάτι με fixed damping, βαδίζοντας λίγο-πολύ στα τυφλά, με ό,τι τους πουν κάποιοι 'πιο γνώστες', που ενδεχομένως όμως το αμορτισέρ να το έχουν κρίνει σε διαφορετικές συνθήκες (διαφορετικά ελατήρια, βάρος άξονα, άσφαλτο, κλπ, κλπ) από αυτές που τους ενδιαφέρουν....
Προφανώς εξίσου σημαντική είναι η διαδρομή του εμβόλου, το μήκος, το πόσο ψηλά είναι τα πιατέλα, ή από που ως που είναι οι βόλτες για το retainer του ελατηρίου στις coilover, κλπ.
Όταν επιλέγεις ελαστικά υπάρχουν ένα κάρο πληροφορίες που μπορείς να βρεις κι αν το ψάξεις λίγο θα κάνεις μια χαρά επιλογή. Όταν επιλέγεις αμορτισέρ όμως οι διαθέσιμες πληροφορίες είναι ελάχιστες....
Προφανώς ένας από τους λόγους είναι κι ότι οι περισσότεροι δεν πάνε σε aftermarket λύσεις αλλά βάζουν πάλι τα μαμά, οπότε δεν τους χρειάζεται να ξέρουν πώς να επιλέξουν κάτι που να βελτιστοποιήσει -όσο γίνεται- την οδική συμπεριφορά του αυτ/του τους, ενώ αλλάζοντας ελαστικά το συνήθες είναι να ψάξουν λίγο τι δίνει το καλύτερο δυνατό value for money για κράτημα/άνεση/αντοχή στο χρόνο/κλπ.Δεν ξέρω σε επίπεδο αγώνων τι data κυκλοφορούν... Όταν παίζαμε κάποιοι από εμάς με βενζινοκίνητα τηλεκατευθυνόμενα μιλούσαμε για πιστονάκια με τόσες τρύπες του π.χ. χιλιοστού, για λάδι τάδε ρευστότητας, και τέτοια... Τώρα, σε κλίμακα 1:1, 'παίζουμε' με πράγματα που αφενώς κοστίζουν πολύ παραπάνω, αφετέρου τα data που έχουμε στη διάθεσή μας είναι πολύ λιγότερα...
-
Πολύ σωστή η παρατήρησή σου. Θα έπρεπε να υπάρχει κάποιος τρόπος να συγκρίνεις αμορτισέρ χωρίς να τα φορέσεις. Όχι ότι θα ξέρεις τι γίνεται αλλά να έχεις μια ιδέα σε σχέση με τα υπάρχοντα που έχεις προς τα πού θα βρεθείς.
-
Εγω θελω να ρωτησω αν ειναι σκοπιμο με την αλλαγη αμορτισερ να αλλαζουμε και τοπ μαουντ. Τι θελω να πω. Εχω τα εργοστασιακα αμορτισερ εδω και 10 χρονια με 70000χλμ. Ειμαι για αλλαγη αλλα λογω οικονομικων δεν προχωραω αλλα παω το αμαξι συντηρητικα. Θα πρεπει να αλλαξω και τοπ μαουντ οταν αλλαξω αμορτισερ ακομα και αν τα τοπ μαουντ ειναι σε καλη κατασταση (με την λογικη οτι θα αλλαξω αμορτισερ παλι σε 70-80000 σε 8 χρονια δηλαδη) η τα τοπ μαουντ φθειρονται και με το χρονο που σημαινει οτι ακομα και καλα να ειναι δεν θα βγαλουν αλλα 8 χρονια πανω στο αμαξι οποτε και πρεπει να τα αλλαξω προαιρετικα; Εννοειται πως αν βγαλω τα εργοστασιακα τοπ μαουντ θα βαλω πανω ιμιτασιον.
-
Ο χρήστης S3 έγραψε:
Και αν εχουν συνδυαστει και με ελατηρια χαμηλωματος ακομα καλυτερα!στο accent του ξάδερφου με μαμά ελατήρια χωρίς καμία άλλη μετατροπή....
ακρετά πιο σφιχτό από μαμά χωρίς να 'κοπανάει' περνάει αέρα από λακούβες και ανωμαλίες χωρίς να κουράζει σε καθημερινή οδήγηση,,, στο βουνό κρατάει καλύτερα έχει και μικρότερες κλίσεις και το τιμόνι έγινε πιο σαφές και με πιο άμεση επαναφορά στην ευθεία
γνώμη μου μετά από καθημερινή χρήση που του έκανα εγώ για κανα 5μηνο περίπου 1,5 χρόνο μετά την τοποθέτηση των αμορτισερ...με τα μαμά αμορτισερ το είχα οδηγήσει σποραδικά όταν πήγαινα στο χωριό
οι εντυπώσεις από το βουνό είναι στην ίδια διαδρομή πριν και μετά την τοποθέτηση στο χωριό...για τα καθημερινά είναι εντος αττικής στο πήγαινε-έλα στην δουλειά μου....
-
Ο χρήστης ohristou έγραψε:
Εγω θελω να ρωτησω αν ειναι σκοπιμο με την αλλαγη αμορτισερ να αλλαζουμε και τοπ μαουντ. Τι θελω να πω. Εχω τα εργοστασιακα αμορτισερ εδω και 10 χρονια με 70000χλμ. Ειμαι για αλλαγη αλλα λογω οικονομικων δεν προχωραω αλλα παω το αμαξι συντηρητικα. Θα πρεπει να αλλαξω και τοπ μαουντ οταν αλλαξω αμορτισερ ακομα και αν τα τοπ μαουντ ειναι σε καλη κατασταση (με την λογικη οτι θα αλλαξω αμορτισερ παλι σε 70-80000 σε 8 χρονια δηλαδη) η τα τοπ μαουντ φθειρονται και με το χρονο που σημαινει οτι ακομα και καλα να ειναι δεν θα βγαλουν αλλα 8 χρονια πανω στο αμαξι οποτε και πρεπει να τα αλλαξω προαιρετικα; Εννοειται πως αν βγαλω τα εργοστασιακα τοπ μαουντ θα βαλω πανω ιμιτασιον.Εγώ επειδή είμαι 'ψείρας' τους είπα να μου τα αλλάξουν καλού κακού όταν άλλαξα τα μαμά αμορτισέρ (στα 55.000 χλμ) αλλά τα παλιά, που τα έχω κρατήσει, βγήκαν άθικτα. Σε άλλους βγήκαν σε κομμάτια, π.χ. δείτε εδώ κατάσταση (οκ, από αγγλικό 206 που ζει σε πολύ περισσότερη υγρασία απ' ότι έχουμε εμείς)...
Αν τα μαμά σου είναι ΟΚ, γνώμη μου είναι ότι καλύτερα να μείνεις με αυτά παρά να βάλεις τίποτα no-name. Πολύ ποιοτικά top mounts βγάζει και η SKF.
Περί Αναρτήσεων