-
δεν ξερω τι λετε εσεις αλλα για το αμαξι αυτο μια χαρα ειναι,και τραπεζι στον δρομο και μαλακα στις λακουβες σαμαρακια.
-
Αρα παιδια πιστευετε οτι αν αλλαξω αναρτησεις ΚΑΙ ελατηρια θα βρω την υγεια μου ή απλα θα αλλαξει ελαφρως κατι και θα πεταξω λεφτα ?
Δεν ζηταω το υπερτατο ξερω οτι δεν γινεται αλλα τουλαχιστον να εχει καλα κρατηματα να μην παιρνω μια στροφη με 90Km/h και να νομιζω οτι θα ντελαπαρω -
Έχοντας αλλάξει σε 3 αμάξια μόνο αμορτισέρ έχω την άποψη ότι με τη σωστή επιλογή το αμάξι μπορεί να μεταμορφωθεί χωρίς να αλλάξεις ελατήρια. Η σωστή επιλογή όμως δυστυχώς είναι και θέμα τύχης, γιατί κανείς δεν μπορεί να σου πει με σιγουριά πώς 'κάθεται' το κάθε αμορτισέρ σε κάθε αμάξι. Τις γενικεύσεις να τις ακούς με επιφύλαξη. Προσπάθησε να πάρεις απόψεις από άτομα με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο και μόνο.
-
Ο χρήστης denial έγραψε:
Δεν ζηταω το υπερτατο ξερω οτι δεν γινεται αλλα τουλαχιστον να εχει καλα κρατηματα να μην παιρνω μια στροφη με 90Km/h και να νομιζω οτι θα ντελαπαρω
Aνάλογα τη στροφή!!!
Εμένα μου φαίνεται ότι είναι αξιοπρεπέστατο αυτοκίνητο δεν θα άλλαζα τίποτα πάνω του. Αν με ενοχλούσε κάτι πάρα πολύ θα έπερνα άλλο αμάξι!!! Ένας που αγοράζει Accent θέλει χαμηλό κόστος αγοράς και δεν έχει - ας πούμε - 'αγωνηστικές' απαιτήσεις απο το αμάξι. Αν θες καλύτερο στρίψιμο πάρε με τα λεφτά που θα έπερνες το Accent ένα Corsa, Fiesta κλπ με πιο μικρά μοτέρ. -
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Δεν ζηταω το υπερτατο ξερω οτι δεν γινεται αλλα τουλαχιστον να εχει καλα κρατηματα να μην παιρνω μια στροφη με 90Km/h και να νομιζω οτι θα ντελαπαρω
Aνάλογα τη στροφή!!!
Εμένα μου φαίνεται ότι είναι αξιοπρεπέστατο αυτοκίνητο δεν θα άλλαζα τίποτα πάνω του. Αν με ενοχλούσε κάτι πάρα πολύ θα έπερνα άλλο αμάξι!!! Ένας που αγοράζει Accent θέλει χαμηλό κόστος αγοράς και δεν έχει - ας πούμε - 'αγωνηστικές' απαιτήσεις απο το αμάξι. Αν θες καλύτερο στρίψιμο πάρε με τα λεφτά που θα έπερνες το Accent ένα Corsa, Fiesta κλπ με πιο μικρά μοτέρ.Το accent το πηρα λογω του οτι το βρηκα σε παρα πολυ καλα λεφτα απο φιλο ελαφρως μεταχειρισμενο αλλιως αν ειχα τα λεφτα για καινουριο πιστεψε με ποτε δεν θα επαιρνα huyndai.Αλλα αυτη ειναι αλλου τυπου συζητηση και δεν θα ηθελα να επεκταθω μιας και με ενδιαφερει να μεινουμε στο 'ποια αμορτισερ' θα κανουν τη διαφορα.
Το θεμα ειναι οτι και το προηγουμενο αυτοκινητο ενα παλιο opel που ειχα δεν ειχε 'αγωνηστικες' απαιτησεις οπως αναφερεις αλλα επαιρνες στροφες και ενιωθες το αυτοκινητο να στριβει οχι να σου δινει την αισθηση οτι θα ντελαπαρει.
Οπως επισης δεν θεωρω 'αγωνιστικες' απαιτησεις στροφες ελαφρως αποτομες με 90km ελεος.Το αυτοκινητο αυτο πιστευω οτι επειδη ηθελε η huyndai να το κανει ανετο για την πολη δεν εδωσε τοσο σημασια στον 'ταξιδιαρικο' χαρακτηρα του.Το να θες πιο σταθερο αυτοκινητο δεν νομιζω να ειναι εξωπραγματικη απαιτηση γιαυτο αλλωστε μιλαμε για 'βελτιωσεις'.Ανεκαθεν η huyndai λογω του χαμηλου κοστους συνηθως στα μαμισια εξαρτηματα εβαζε οτι ποιο οικονομικο.Δεν ειναι κακο να θελω να το βελτιωσω για καλυτερη οδηγικη συμπεριφορα.Αυτο το αυτοκινητο εχω με αυτο θα ειμαι τα επομενα χρονια και ψαχνω την χρυση τομη
Να ειστε καλα για τις απαντησεις και αν καποιος αλλος εχει να προτεινει κατι θα το εκτιμουσα.
Και παλι ευχαριστω!
-
Ο χρήστης denial έγραψε:
Αρα παιδια πιστευετε οτι αν αλλαξω αναρτησεις ΚΑΙ ελατηρια θα βρω την υγεια μου ή απλα θα αλλαξει ελαφρως κατι και θα πεταξω λεφτα ?
Δεν ζηταω το υπερτατο ξερω οτι δεν γινεται αλλα τουλαχιστον να εχει καλα κρατηματα να μην παιρνω μια στροφη με 90Km/h και να νομιζω οτι θα ντελαπαρωΣε Accent 2002 είχα βάλει (όχι ακριβά) ΚΥΒ 1-1,5 χρόνο μετά την αγορά -και πολύ το άφησα- και η οδική συμπεριφορά βελτιώθηκε πολύ. Δεν άλλαξα ελατήρια, αλλά αν δεν είναι σημαντικό το κόστος δεν θα ήταν κακό να τα αλλάξεις, αφού ήδη έχουν 5 χρόνια φθοράς.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Καλύτερα αμορτισέρ και αν με λίγο τύχη ταιριάξουν με το αυτοκίνητο μπορεί όντως να μεταμορφώσουν ένα αυτοκίνητο. Μπορεί να βελτιώσεις την ποιότητα κύλισης, τα βουλιάγματα και τα σηκώματα σε επιβραδύνσεις και επιταχύνσεις, το φρενάρισμα και τα σπινιαρίσματα, την αντίδραση στο τιμόνι (πιο άμεση) κλπ κλπ αλλά την μέγιστη κλίση που θα πιάσει σε στροφή όχι. Μπορεί να μην προλάβει να γείρει σε αλλαγή λωρίδας ή σε απότομη κίνηση αλλά σε παρατεταμένη στροφή η μέγιστη κλίση εξαρτάται όχι από το αμορτισέρ αλλά από τα ελαστικά μέσα. Τα αμορτισέρ θα επηρεάσουν τον ρυθμό μεταβολής της κλίσης και όχι το μέγιστο βαθμό αυτής.Πάρα πολύ σωστά όλα αυτά που λες και να συμπληρώσω ότι με καλύτερα αμορτισέρ μειώνεται η στιγμιαία μέγιστη κλίση που παίρνεις όταν κόβεις πολύ απότομα το τιμόνι, λόγω της μικρότερης ταχύτητας με την οποία πέρνει την κλίση το αμάξωμα (γωνιακή ταχύτητα γύρω από το διαμήκη άξονα, η οποία μηδενίζεται τη στιγμή που έχεις τη μέγιστη κλίση).
Πάντως ακόμα και με μεγάλες κλίσεις μπορεί το αυτοκίνητο να έχει εξαιρετική πρόσφυση. Αν εξοικειωθείς μπορείς να γέρνεις αλλά να μην μασάς.
Μου έχει ρίξει τρελό προσπέρασμα σε παρατεταμένη κατηφορική στροφή με +30χλμ αρχαίο Citroen GSA με παρανοϊκή κλίση και λάστιχο 145/80-15 και δεν το πίστευα!
-
Ca c'est ze french way
-
Υπάρχει λύση νομίζω, εχω ένα Accent που αγοράστηκε ΙΑΝ 2001, 1500cc και είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με κλίσεις στις στροφές, γενικοτερα βαρκοειδή συμπεριφορά κλπ.
Αυτο που θελω να τονισω ειναι οτι το αυτοκίνητο ΔΕΝ ειναι επικίνδυνο (τηρουμενων των αναλογιών και των νομων της φυσικης και συγκρινόμενο με όμοιου κόστους και φιλοσοφίας και όχι με Type-R κλπ) αλλα σίγουρα ειναι ΠΟΛΥ φοβιστικο για τον οδηγο και ακόμα χειρότερα για τους επιβάτες.
Σημαντικά μελανό του σημειο ήταν η συμπεριφορά σε ανοιχτες καμπες με κυματοειδές οδόστρωμα (πχ Εθνικη Αθηνων-Κορίνθου παρατεταμενη ανοιχτή δεξια λιγο πριν φτασεις σε κομβο για Λουτράκι) το πισω μερος εκανε ότι ήθελε, απόσβεση ΜΗΔΕΝ (απο την άλλη μεριά, ας μην πήγαινα με 160).
Τελος πάντων στο θεμα:
Με αφορμή ένα στραβωμενο ψαλίδι τον ΦΕΒ 2007, και έρευνα στο internet, αγοράστηκαν και τοποθετήθηκαν αμορτισερ ΚYB και ελατήρια Eibach.Ειχα δει οτι η KYB εχει στον κατάλογο αμορτισέρ για το δικο μου μοντέλο (LC, δες την άδειά σου, τα παλιότερα απο το δικό μου νομίζω ειναι τα X3) και ο συνεργειάς ΤΣΑΚΙΣΤΟΣ σε στενακι στην Συγρού κοντά στην Πάντειο, προτεινε τα ελατήρια Εibach λεγοντας οτι τα άλλα (δεν θυμαμαι τωρα πια ποια ήταν, Hi κάτι) θα το κανουν κούτσουρο. Οντας 6 ετίας ήδη στο αυτοκίνητο ακούγονταν τριγμοί και δεν ηθελα να το επιδεινώσω.
Ο συγκεκριμένος συνδυασμός το χαμήλωσε κατα 1-1,5 εκατοστά.Αποτέλεσμα:
Μολις το πήρα, νομιζα πως μου δώσανε λαθος αυτοκίνητο...
Σιγουρα έφταιγε και η ευθυγραμμιση κλπ αλλα ήταν σφιχτό, στις λακούβες έκανε άλλο θόρυβο και απο κλισεις τίποτα σχεδον, μιλάμε για μεγάλη διαφορά. Θετική αιθηση (παλι μην το συγχέουμε με racing αυτοκινητα, έτσι?) καλη συμπεριφορά, έστριβε, καταλαβαινες που πήγεινε κλπ....
Το καταλαβε και ενας φιλος αρκετά εμπειρος, στη διαδρομη απο αεροδρόμιο προς Αμπελόκηπους, στα στροφιδια της περιφερειακής Υμηττού πηγαινα μπροστά, (αισιόδοξος και χωρις τρόμο πλέον) και ακολουθώντας με το δικό του εβλεπε οτι η συμπεριφορά ειχε άλλαξει και εξωτερικα. Εφτασα στο σημειο να βριζω τον εαυτό μου που δεν το έκανα νωρίτερα.Κόστος δεν θυμάμαι, αλλα δεν πεινασα κιόλας. Καντο αν μπορεις.
-
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Προχτές είχα μια παρόμοια κουβέντα με συνάδελφο, ο οποίος πριν 2 χρόνια αγόρασε το τελευταίο Accent 1.4, έχοντς επί 11-12 χρόνια στην κατοχή του το πρώτο Accent. Ο άνθρωπος μιλάμε έχει απογοητευτεί πλήρως από την οδική συμπεριφορά του τελευταίου μοντέλου, την οποία θεωρεί σαφώς χειρότερη από του παλιού Φοράει εργοστασιακά Pirelli P6000 σε διάσταση 185/65/14 τα οποία επίσης ψάχνει να αλλάξει με κάτι καλύτερο μετά από 30.000χλμ που έχει διανύσει σε 2 χρόνια. Προσφερόμενος να τον βοηθήσω στην αναζήτηση αμορτισέρ-ελατηρίων, εξεπλάγην δυσάρεστα μετά από αναζήτηση στο διαδίκτυο, δεδομένου ότι καμιά από τις γνωστές κατασκευάστριες εταιρείες αμορτισέρ δε δίνει στους καταλόγους της αμορτισέρ για το τελευταίο accent που κυκλοφορεί. 2-3 (KYB, Monroe και κάποια ακόμα νομίζω) δίνουν για το προηγούμενο accent, αλλά για το καινούριο τίποτα. Ξέρει κανείς κάποια εταιρεία που διαθέτει σχετικά προιόντα βελτίωσης ανάρτησης για αυτό το μοντέλο;φιλε μου δυστηχος για αυτο το μοντελο(εχω το ιδιο) δεν υπαρχει κανενα αμορτισερ απο καμοια εταιρια λογο το οτι ειναι κορεατικο και δεν του δινουν σημασια και ειναι λενε και καινουργιο ακομα,μονο ελατηρια υπαρχουν σχεδον απο ολες τις επωνυμες εταιριες.
φιλε μου denial οσο για τα αμορτισερ που σου προτειναν ειναι καλα αλλα μπορεις να κοιταξεις τα kyb agx που ειναι και ρυθμιζομενα με κοστος περιπου στα 350ευρω και να λυσεις το προβλημα σου χωρις να αλαξεις ελλατηρια.αλλα και ελατηρια να βαλεις με ενα σετ apex κιτρινα με κοστος 160ευρω θα μπαινεις στις στροφες οπως θες...
-
Το αυτοκίνητο: peugeot 406
Έφτασε η ώρα για αλλαγή αμορτισέρ.
Τα εργοστασιακά της Peugeot έχουν 1362 τα μπροστά +802 τα πίσω, σούμα με έκπτωση γύρω στα 380-390 ευρώ.
Τα decarbon σε εργοστασιακό setup, αλλά αερίου λαδιού (τα ΟΕΜ είναι απλά λαδιού) έχουν 230 τα 4.
Η διαφορά τιμής είναι αρκετή, αλλά από την άλλη τα ΟΕΜ της peugeot συνήθως έχουν εξαιρετική αντοχή και ιδανικό σετάρισμα.
-
Έχει κανείς πληροφορίες για το Ridecontrol της Bilstein; Μου φαίνονται ελλιπείς στην ιστοσελίδα τους
Καμία αναφορά σε κάτι πρακτικό... -
σήμερα έψαχνα για αμορτισέρ (agx) για celica και μου είπαν 600. πολλά δεν είναι ρε παιδιά?
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Το αυτοκίνητο: peugeot 406Έφτασε η ώρα για αλλαγή αμορτισέρ.
Τα εργοστασιακά της Peugeot έχουν 1362 τα μπροστά +802 τα πίσω, σούμα με έκπτωση γύρω στα 380-390 ευρώ.
Τα decarbon σε εργοστασιακό setup, αλλά αερίου λαδιού (τα ΟΕΜ είναι απλά λαδιού) έχουν 230 τα 4.
Η διαφορά τιμής είναι αρκετή, αλλά από την άλλη τα ΟΕΜ της peugeot συνήθως έχουν εξαιρετική αντοχή και ιδανικό σετάρισμα.
Αν ανέβω Θεσσαλονίκη θα σου τα πω από κοντά κάποια στιγμή. Τα DeCarbon άνετα, γιατί ούτως ή άλλως η αντοχή δεν πιάνει το 406 λόγω χρήσης. Λίγο πιο σκληρά λογικά θα είναι, αλλά δεν νομίζω να σε χαλνάει.
-
Ο χρήστης Moya_Junior έγραψε:
σήμερα έψαχνα για αμορτισέρ (agx) για celica και μου είπαν 600. πολλά δεν είναι ρε παιδιά?μοντελο ;
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
σήμερα έψαχνα για αμορτισέρ (agx) για celica και μου είπαν 600. πολλά δεν είναι ρε παιδιά?
μοντελο ;
2000
-
Θελω τα φωτα σας γιατι δεν ξερω τιποτα απο αμορτισερ και αναρτησεις γενικοτερα.Εχω το fiat bravo sport 150ps και θελω να του αλλαξω αμορτισερ χωρις να το χαμηλωσω.Θελω να εχει καλυτερη οδηγικη συμπεριφορα αλλα να μην κοπαναει και αρχισει να τριζει μιας και η δρομοι μας ειναι τελειοι και με πολυ μερακι κατασκευασμενοι.Υπαρχει τετοια δυνατοτητα;;;;
-
Θεωρείς δηλαδή ότι έχεις φτάσει το αμάξι στα όριά του; Σε τι δεν σε καλύπτει το εργοστασιακό setup;
-
Δεν με καλυπτει στο γεγονος οτι θα ηθελα να ειναι πιο χαλαρο στην πολη και πιο σφιχτο στις στροφες.Το πρωτο για να μην μου κοπαναει στις λακουβες και το δευτερο για να στριβει καλυτερα.Τονιζω το οτι δεν το γνωριζω καθολου το αντικειμενο και για αυτο δεν ξερω αν ειναι εφικτο εν τη γενεσει του αυτο που θελω.
Για παραδειγμα σε στροφη αν του δωσω εστω και λιγο πεταει μουτρα ,λογικο θα μου πεις εχει δυναμη,αλλα να γερνει και τοσο (οχι πολυ αλλα αρκετα). -
μην αγχωνεσαι,καλο ειναι που γερνει.
αμα δεν γειρει πως θα στριψει;
Περί Αναρτήσεων