-
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
Γνωριζεις πόσες λίβρες μετρούσαν τα ελατηρια που ειχες και πόσες αυτα της Μ-τεκ;
όχι Ανδρεα,δυστυχώς....το σκέφτηκε ο Βασίλης και ο Ιαπωνίξ να μετρήσουμε τα χαμηλώματος,πράγμα που ενδέχεται να γίνει όσο βρίσκονται στην αποθήκη μου!
Θα τα μετρήσουμε και μπορούμε να παραγγείλουμε καινούργια ίδιας σκληρότητας αλλά 2-3 cm (οσο θέλεις) πιο ψηλά.
Μια οικονομική λύση είναι ο Κώστας που είναι λίγο πιο πάνω από τον μάστορα που επισκευάζει Κoni στη Φραντζή. -
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
Γνωριζεις πόσες λίβρες μετρούσαν τα ελατηρια που ειχες και πόσες αυτα της Μ-τεκ;
όχι Ανδρεα,δυστυχώς....το σκέφτηκε ο Βασίλης και ο Ιαπωνίξ να μετρήσουμε τα χαμηλώματος,πράγμα που ενδέχεται να γίνει όσο βρίσκονται στην αποθήκη μου!
Θα τα μετρήσουμε και μπορούμε να παραγγείλουμε καινούργια ίδιας σκληρότητας αλλά 2-3 cm (οσο θέλεις) πιο ψηλά.
Μια οικονομική λύση είναι ο Κώστας που είναι λίγο πιο πάνω από τον μάστορα που επισκευάζει Κoni στη Φραντζή.θα το κάνουμε εν καιρώ....
-
... γιατί αλλιώς προβλέπεται ΦΛΑΠ.
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
... γιατί αλλιώς προβλέπεται ΦΛΑΠ. -
Αγαπητοι συμφορουμητες θελω τη βοηθεια σας και ειμαι σιγουρος οτι θα βοηθησετε.Πριν λιγο καιρο πηρα το διπλωμα οδηγησης.Στην οικογενεια μας εχουμε ενα Seicento Sporting στο οποιο εχουμε βαλει τον οκταβαλβιδο κινητηρα των 1242 cc και αποδοσης 75 ιππων ο οποιος με καταλληλη περιποιηση εχει παει στους 90 ιππους (μην μπαινω σε λεπτομερειες).Επισης το αυτοκινητο φοραει τεσσερα αεριζομενα δισκοφρενα,ελαστικα 185/55/14 της Yokohama με ζαντες Momo και καποια κιτρινα Sachs τα οποια ειναι ρυθμιζομενα (δεν τα εχω βαλει εγω και δεν ξερω ποια ακριβως).Τους τελευταιους δυο μηνες ειναι το αυτοκινητο μου και εχω κανει καποιες διαπιστωσεις.Παρα την δυναμη του στο γκαζι ειναι αρκετα ουδετερο εως πολυ,δηλαδη δεν πεταει μουτρα και δεν χαζευει,αλλα... στο αφημα του γκαζιου ειναι λιγο γυριστρουλικο.Αυτο βεβαια οταν το συνηθησεις ειναι καλο για να το τοποθετεις.Γενικα ομως δεν ειμαι ευχαριστημενος απο τα Sachs.Σκεφτομαι λοιπον να του βαλω καποια αναρτηση η οποια να μην ειναι ρυθμιζομενη αλλα να ειναι σπορ και αρκετα σφικτη.Σκεφτομαι επωνυμες εταιριες οπως Bilstein,Koni κτλ.Θα ηθελα λοιπον η συμπεριφορα του αυτοκινητου να γινει λιγο λιγοτερο υπερστροφικη στο αφημα και ας εχω λιγο περισσοτερη υποστροφη στο γκαζι.Ποια λοιπον αναρτηση θα προτεινατε με βαση τα παραπανω (παντα μη ρυθμιζομενη).
-
Και η Sachs ειναι επωνυμη!
Μηπως ειναι καλυτερα να αλλαξεις την ρυθμιση απο τα αμορτισερ σου...και αν δεν δεις διαφορα αλλαξε τα!
-
E ρε ένας Κυρλαγκίτσης που σας χρειάζεται...
-
Ο χρήστης InsaneDriver έγραψε:
E ρε ένας Κυρλαγκίτσης που σας χρειάζεται...Και Μαρακάκης, ομοίως...
-
Εγώ, ως σπαστικός, θα πρότεινα να μην πειράξεις όντας 2 μηνών οδηγός τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου, ειδικά το πόσο υποστροφικό/υπερστροφικό είναι, μέχρι να του πάρεις το κολάι.
-
τα FK που φοραω σε coilover τα οποια ειναι της koni αμορτισερ για τα 4 η επισκευη εχει κοστος 150€ με την ευθυγραμιση μεσα,και ολα τα αναλωσιμα για το καθε αμορτισερ.
τωρα Μαρακακης και Κυρλαγκιτσης δεν ξερω τι δουλεια κανουνε αλλα αναφερετε και ενα κοστος για να ξερουμε για τι μιλαμε.
TOCIKO απλα και οχι coilover ξερει καποιος που μπορω να βρω στην αθηνα?καποιο μαγαζι?
-
Ο χρήστης InsaneDriver έγραψε:
E ρε ένας Κυρλαγκίτσης που σας χρειάζεται...Τον επρηξα κι'εγω τον Τσίλη,αλλα επικρατησε η ταση για χαμήλωμα.
Θα΄πρεπε να μπορεσει καποια στιγμη να οδηγησει το δικό σου να δει τις διαφορες που εχει με το δικο του
-
Ο χρήστης Yugo_para_siempre έγραψε:
Θα ηθελα λοιπον η συμπεριφορα του αυτοκινητου να γινει λιγο λιγοτερο υπερστροφικη στο αφημα και ας εχω λιγο περισσοτερη υποστροφη στο γκαζι.Βγάλε τη πίσω αντιστρεπτική.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
E ρε ένας Κυρλαγκίτσης που σας χρειάζεται...
Τον επρηξα κι'εγω τον Τσίλη,αλλα επικρατησε η ταση για χαμήλωμα.
Θα΄πρεπε να μπορεσει καποια στιγμη να οδηγησει το δικό σου να δει τις διαφορες που εχει με το δικο του
Ρε σεις,ο Κυρλαγκίτσης πίσω μου έδινε απλά Bilstein Sport απέιραχτα με τα ελατήρια που φοράω τώρα..
Μπροστά θα έφτιαχνε την coilover....
Όλα αυτά 1000 ευρώ....μου εφάνησαν πολλά για 'μισή' ανάρτηση!
Θυμίζω ότι περίπου αυτή είναι η τιμή που έβρισκα την ρυθμιζόμενη coilover της ΚΟΝΙ... -
Yugo_para_siempre
Αν τα αμορτισερ ειναι πληρως ρυθμιζομενα (οχι μονο καθ'υψος), μαλακωσε την επαναφορα (rebound) και σκληρυνε τη συμπιεση (bump).
Βγαλε την πισω αντιστρεπτικη (η βαλε μαλακοτερη) οπως προτεινει ο leonp.
Επισης, θα μπορουσες να βαλεις πισω σκληροτερα ελατηρια, και υψηλοτερη πιεση στα λαστιχα.Αν μπορεις κανε ενα βημα τη φορα (αρχιζοντας απο τα πιο ευκολα) και δοκιμαζε το...
-
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
Ρε σεις,ο Κυρλαγκίτσης πίσω μου έδινε απλά Bilstein Sport απέιραχτα με τα ελατήρια που φοράω τώρα..
Μπροστά θα έφτιαχνε την coilover....
Όλα αυτά 1000 ευρώ....μου εφάνησαν πολλά για 'μισή' ανάρτηση!
Θυμίζω ότι περίπου αυτή είναι η τιμή που έβρισκα την ρυθμιζόμενη coilover της ΚΟΝΙ...Επειδη δεν μπορω να διακινδυνευσω κανοντας προφητείες,θα σου προτείνω αν ποτε πετύχεις στην πίστα τον insane driver και εαν το παλικάρι δεχεται,να πραγματοποιήσετε μια αλλαξο-αυτοκινητιά,για λίγους γυρους ο ενας στο αυτοκίνητο του αλλου
Πιστευω οτι η αναρτηση του Κυρλαγκίτση θα είναι πολύ αποτελεσματικότερη,αλλα δεν μπορω να πάρω και όρκο.Πάντως,η μεθοδος της οδηγησης αυτοκινήτων ίδιων με τα δικα μας αλλα με αλλο σεταρισμα και η κατοπινη σύγκριση αναμεταξυ των,ειναι μια διαδικασία που θα'πρεπε όλοι να ακολουθούμε.
-
θα γίνει όποτε βρεθούμε Ανδρέα,αν και η δική μου έχει τελείως άλλη ανάρτηση πίσω και χειρότερο πλαίσιο γενικώς από του ψηλού...
Επίσης, άλλα τα χέρια του ψηλού, και άλλα τα δικά μου (μακράν ο ψηλός από εμένα....)
-
Οταν ελεγα Μαρακάκη (
-
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
θα γίνει όποτε βρεθούμε Ανδρέα,αν και η δική μου έχει τελείως άλλη ανάρτηση πίσω και χειρότερο πλαίσιο γενικώς από του ψηλού...Επίσης, άλλα τα χέρια του ψηλού, και άλλα τα δικά μου (μακράν ο ψηλός από εμένα....)
Α,ειναι το αλλο το μοντελο της κομπακτ του ψηλού ε;Κριμα γιατι χαθηκε η ευκαιρίας μιας κατ'ευθειαν αντιπαραθεσης.
Η διαδικασια που προτεινω παραπάνω,δεν υπολογιζει διαφορα στα χερια του οδηγου γιατρε.Ο ίδιος οδηγος βγαζει συμπέρασμα και για τα δυο διαφορετικά σεταρισματα μιας και οδηγει και τα δυο αυτοκίνητα.
το ίδιο κανει και ο άλλος.
-
[quote='kouk']Οταν ελεγα Μαρακάκη (
-
[quote='tsilis'][quote='kouk']Οταν ελεγα Μαρακάκη (
Περί Αναρτήσεων