-
Αχαχαχαχα..εχεις ένα δίκιο φίλε μου....ετσι όπως το διατύπωσα.....
-
Καλησπέρα στην παρέα. Λοιπόν στο ψητό. Έχω ένα corolla e12 1.6 hb του 2006. Φοράει κονι κιτρινα με ελατήριο 3ποντο mad. Αν και κοπανάει λίγο είναι βράχος το αμάξι αλλά: τα κονι 5 χρόνια έχουν φάει ήδη 2 επισκευές και πάνε τα μπροστινα για 3η. Οπότε σκέφτομαι την λύση coilover. Το κόστος μέγιστο 800 έχω δει την bc racing RM series με αντεστραμενο μπροστινό. Λόγω του ότι το αμάξι είναι καθημερινό θέλω την γνώμη σας. Ευχαριστω
-
Ο χρήστης christosjr1 έγραψε:
Καλησπέρα στην παρέα. Λοιπόν στο ψητό. Έχω ένα corolla e12 1.6 hb του 2006. Φοράει κονι κιτρινα με ελατήριο 3ποντο mad. Αν και κοπανάει λίγο είναι βράχος το αμάξι αλλά: τα κονι 5 χρόνια έχουν φάει ήδη 2 επισκευές και πάνε τα μπροστινα για 3η. Οπότε σκέφτομαι την λύση coilover. Το κόστος μέγιστο 800 έχω δει την bc racing RM series με αντεστραμενο μπροστινό. Λόγω του ότι το αμάξι είναι καθημερινό θέλω την γνώμη σας. ΕυχαριστωΑμα θυσιαζεις κι αλλη ανεση, ειναι πολυ καλα για τον σκοπο που σχεδιαστηκαν.
Και ενας φιλος μου εχει βαλει σε παρομοιων επιδοσεων αμαξι BC racing και δεν εχω καταλαβαει ακομη το λογο, κοπανιεσαι χωρις λογο απο τις λακκουβες.. Εγω το βρισκω υπερβολικο.
-
Ο χρήστης christosjr1 έγραψε:
Καλησπέρα στην παρέα. Λοιπόν στο ψητό. Έχω ένα corolla e12 1.6 hb του 2006. Φοράει κονι κιτρινα με ελατήριο 3ποντο mad. Αν και κοπανάει λίγο είναι βράχος το αμάξι αλλά: τα κονι 5 χρόνια έχουν φάει ήδη 2 επισκευές και πάνε τα μπροστινα για 3η. Οπότε σκέφτομαι την λύση coilover. Το κόστος μέγιστο 800 έχω δει την bc racing RM series με αντεστραμενο μπροστινό. Λόγω του ότι το αμάξι είναι καθημερινό θέλω την γνώμη σας. ΕυχαριστωΈχουν μεταλλικά top mount αυτά...έτσι δεν είναι;
-
Ναι με ρύθμιση καμπερ.
-
...μην έχεις ήχους-χτυπήματα....
-
Καλημερα παιδια! Μια γρηγορη ερωτηση! Ενας φιλος με fiesta mk6, θελει να αλλαξει τα bump stop στις αναρτησεις τις πισω, και δε μπορει να βρει ανταλακτικο, επειδη εχουν σπασει αυτα που εχει! Υπαρχει τετοια περιπτωση να μην υπαρχουν? Καποιος αν ξερει που μπορουμε να βρουμε??? Ευχαριστω!
-
δοκιμασε απο group vag τα κουκουναρια ειναι σχεδον ιδια και σε χαμηλη τιμη.
-
Υπάρχουν universal στα καταστήματα ανταλλακτικών, 10-15€ το ζευγάρι έχουν.
-
Δε μπορουσε να βρει με τιποτα λεει! Τελικα βρηκε απο fiat που κανανε! Ευχαριστω!
-
Έχετε να προτείνετε κάποιον επαγγελματία Ελλάδα (Αθήνα κατά προτίμηση) που να κάνει σωστό rebuild σε ό,τι ανάρτηση και να του πας (προφανώς από αυτές που ανοίγουν οι μπουκάλες τους, όχι ό,τι να 'ναι)?
Συγκεκριμένα ψάχνω για rebuild σε AST και REIGER (για τις οποίες οι κατασκευαστές τους χρεώνουν από 100 ώς 250 ευρώ τη μπουκάλα). -
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Έχετε να προτείνετε κάποιον επαγγελματία Ελλάδα (Αθήνα κατά προτίμηση) που να κάνει σωστό rebuild σε ό,τι ανάρτηση και να του πας (προφανώς από αυτές που ανοίγουν οι μπουκάλες τους, όχι ό,τι να 'ναι)?
Συγκεκριμένα ψάχνω για rebuild σε AST και REIGER (για τις οποίες οι κατασκευαστές τους χρεώνουν από 100 ώς 250 ευρώ τη μπουκάλα)....ζήτα το λοιπόν από τους κατασκευαστές, να έχουν και την ευθύνη του rebuild αλλά και να σου παρέχουν ανάλογη εγγύηση... γιατί ο ελληνάρας μάστορας θα κλείνει το μαγαζί και θα τον ψάχνεις αν γίνει κάτι αργότερα...
...τα λίγα λεφτά σχεδόν πάντα σημαίνουν λίγες υπηρεσίες/ Βέβαια το ένα χιλιάρικο είναι πολύ για τέσσερα αμορτισέρ αν όντως τόσο σου ζητάνε.
-
Ο χρήστης vellerefontis έγραψε:
Συγκεκριμένα ψάχνω για rebuild σε AST και REIGER (για τις οποίες οι κατασκευαστές τους χρεώνουν από 100 ώς 250 ευρώ τη μπουκάλα)....ζήτα το λοιπόν από τους κατασκευαστές, να έχουν και την ευθύνη του rebuild αλλά και να σου παρέχουν ανάλογη εγγύηση... γιατί ο ελληνάρας μάστορας θα κλείνει το μαγαζί και θα τον ψάχνεις αν γίνει κάτι αργότερα...
...τα λίγα λεφτά σχεδόν πάντα σημαίνουν λίγες υπηρεσίες/ Βέβαια το ένα χιλιάρικο είναι πολύ για τέσσερα αμορτισέρ αν όντως τόσο σου ζητάνε.
Μην είσαι τόσο απόλυτος, υπάρχουν τουλάχιστον 4 μαγαζιά στην Αθήνα με πάνω από 20 χρόνια στη δουλειά και δεν έχουν σκοπό να κλείσουν, αν δεν ξέρουμε καλά ένα χώρο καλό είναι να μην έχουμε τόσο απόλυτες απόψεις.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Μην είσαι τόσο απόλυτος, υπάρχουν τουλάχιστον 4 μαγαζιά στην Αθήνα με πάνω από 20 χρόνια στη δουλειά και δεν έχουν σκοπό να κλείσουν, αν δεν ξέρουμε καλά ένα χώρο καλό είναι να μην έχουμε τόσο απόλυτες απόψεις.
συγγώμη αγαπητέ Quadra, αλλά που ήμουν απόλυτος;;; έγραψα κάπου ότι όλοι έτσι είναι; η πρότασή μου είναι καθαρά χιουμοριστική, μάλλον άγγιξα νεύρο... και για να ανταποδώσω, έχω πάει σε πολλούς που δήθεν ξέρουν, και απλά ακόμη μαθαίνουν αυτά που έξω γνωρίζουν χρόνια τώρα, και μάλλιστα μαθαίνουν πάνω στα αυτοκίνητά μας... Μην κρίνεις απο τον εαυτό σου, και πέντε δέκα μηχανικούς στην Ελλάδα... εξάλλου μια απλή τοποθέτηση ήταν, τουτέστην, πήγαινε σε αυτούς που τα φτιάχνουν εξαρχής, να έχουν κα μερίδιο ευθύνης, ως υπεύθυνοι σχεδιασμού και εξέλιξης του συγκεκριμένου προιόντος...
διαφωνείς σε αυτo;;;
-
ast μπορει και επισκευαζει ο Νικος Κορβεσης
http://www.vrisko.gr/details/f3367_fb ... abbf2562_3για reiger θα πηγαινα στον Αμεντολα
http://www.xo.gr/profile/profile-911065877/el/και σε αυτους παντως Νικο μην υπολογιζεις λιγοτερα εργατικα απο αυτα που σου ζητησαν εξω.
-
Ο χρήστης vellerefontis έγραψε:
συγγώμη αγαπητέ Quadra, αλλά που ήμουν απόλυτος;;; έγραψα κάπου ότι όλοι έτσι είναι; η πρότασή μου είναι καθαρά χιουμοριστική, μάλλον άγγιξα νεύρο... και για να ανταποδώσω, έχω πάει σε πολλούς που δήθεν ξέρουν, και απλά ακόμη μαθαίνουν αυτά που έξω γνωρίζουν χρόνια τώρα, και μάλλιστα μαθαίνουν πάνω στα αυτοκίνητά μας... Μην κρίνεις απο τον εαυτό σου, και πέντε δέκα μηχανικούς στην Ελλάδα... εξάλλου μια απλή τοποθέτηση ήταν, τουτέστην, πήγαινε σε αυτούς που τα φτιάχνουν εξαρχής, να έχουν κα μερίδιο ευθύνης, ως υπεύθυνοι σχεδιασμού και εξέλιξης του συγκεκριμένου προιόντος...
διαφωνείς σε αυτo;;;
Δεν διαφωνώ καθόλου, εξ άλλου δεν γνωρίζψ προσωπικά κανένα και ούτε πρόκειται γιατί δεν χρειάζομαι τη βοήθεια τους, όχι για άλλο λόγο, αλλά και οι αντιπρόσωποι των αμορτισέρ μου εγείρουν τα ίδια ερωτήματα που έχω και για τους άλλους, ξέρουν ? Και όχι μόνο ξέρουν, αλλά θέλουν να κάνουν την ίδια ποιοτική δουλιεά που κάνουν στο αμάξι του τάδε επώνυμου αγωνιζόμενου, ή ο άγνωστος ερασιτέχνης πάει στα αζήτητα με ένα απλό άνοιγμα / κλείσιμο και άλλαγμα λάδια από ένα βοηθό ?
Αυτά τα ερωτήματα πρέπει να απαντώνται στην πράξη και όχι από εμένα, απλά είπα ότι υπάρχουν γνωστά μαγαζιά επί πολλά χρόνια και ακόμα δεν έκλεισαν, δεν πήρα κανενός το μέρος για την ποιότητα της δουλειά τους ή για το οικονομικό. -
...ζήτα το λοιπόν από τους κατασκευαστές, να έχουν και την ευθύνη του rebuild αλλά και να σου παρέχουν ανάλογη εγγύηση... γιατί ο ελληνάρας μάστορας θα κλείνει το μαγαζί και θα τον ψάχνεις αν γίνει κάτι αργότερα...
Τα 'λίγα λεφτά' μπορεί να μην είναι 'λίγα' επειδή πήρες 'λίγες υπηρεσίες' από τον 'ελληνάρα μάστορα' που λες αλλά επειδή έγινε σωστή δουλειά ΕΔΩ και γλίτωσες μεγάλο μέρος από τα έξοδα για το 'βγάλε αμορτισέρ και βάλε τα παλιά σου, αν τα έχεις κρατήσει κι αν θες να κυκλοφορείς στο μεταξύ (€€€), στείλε τα Ολλανδία (€€ για ταχυδρομικά έξοδα για δέμα 10+ κιλών) και περίμενε μερικές μέρες ή βδομάδες να τα πάρεις πίσω (κι άλλα €€ για ταχυδρομικά), τράβα πάλι συνεργείο και βάλτα πάνω (κι άλλα €€€)'. Τα ίδια τα ανταλλακτικά δεν είναι κάτι τόσο ακριβό, και άλλο κόστος έχει η εργατοώρα του Ολλανδού (μην τα ισοπεδώσουμε και όλα) χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο Έλληνας που ξέρει δε μπορεί να κάνει εξαιρετική δουλειά.
Το 1000ρικο είναι το τυπικό που ζητάει η REIGER για rebuild 4 αμορτισέρ που έχουν κάνει γύρω στα 1500 αγωνιστικά χλμ (με άλματα κι ό,τι θες μέσα ).
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
ast μπορει και επισκευαζει ο Νικος Κορβεσης
http://www.vrisko.gr/details/f3367_fb ... abbf2562_3για reiger θα πηγαινα στον Αμεντολα
http://www.xo.gr/profile/profile-911065877/el/και σε αυτους παντως Νικο μην υπολογιζεις λιγοτερα εργατικα απο αυτα που σου ζητησαν εξω.
Ευχαριστώ Δημήτρη, θα τους τσεκάρω.
(και Παναγιώτη για το pm ) -
Τα 'λίγα λεφτά' μπορεί να μην είναι 'λίγα' επειδή πήρες 'λίγες υπηρεσίες' από τον 'ελληνάρα μάστορα' που λες αλλά επειδή έγινε σωστή δουλειά ΕΔΩ και γλίτωσες μεγάλο μέρος από τα έξοδα για το 'βγάλε αμορτισέρ και βάλε τα παλιά σου, αν τα έχεις κρατήσει κι αν θες να κυκλοφορείς στο μεταξύ (€€€), στείλε τα Ολλανδία (€€ για ταχυδρομικά έξοδα για δέμα 10+ κιλών) και περίμενε μερικές μέρες ή βδομάδες να τα πάρεις πίσω (κι άλλα €€ για ταχυδρομικά), τράβα πάλι συνεργείο και βάλτα πάνω (κι άλλα €€€)'. Τα ίδια τα ανταλλακτικά δεν είναι κάτι τόσο ακριβό, και άλλο κόστος έχει η εργατοώρα του Ολλανδού (μην τα ισοπεδώσουμε και όλα) χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο Έλληνας που ξέρει δε μπορεί να κάνει εξαιρετική δουλειά.
Σύμφωνοι. Η μεταφορά προσθέτει κόστος, και η τοπική αποτίμηση των ξένων υπηρεσιών επίσης, παρότι αυτό δεν είναι καθαρό αφού και αυτή εμπεριέχει μια παραπάνω τεχνογνωσία...
...το βάλε βγάλε βάλε δεν το κατανόησα πλήρως εκτός αν η τυποποίηση εδώ γίνει σε μια μέρα και έτσι δεν μείνεις χωρίς αυτοκίνητο καθόλου, ειδάλλως είτε εδώ γίνει είτε έξω, πάλι θα πληρώσεις βάλε βγάλε τα δικά σου για να κυκλοφορείς μέχρι να φτιαχτούν τα νέα δικά σου.
Τέλος πάντων, εσύ ξέρεις καλύτερα τα κόστη, έχεις ασχοληθεί πολύ καιρό με αυτό. Σε κάθε περίπτωση όμως να έχεις υπόψη σου και τις γνώμες των άλλων γιατί το κόστος δεν είναι το μοναδικό κριτήριο επιλογής ή μη, μιας λύσης ή άλλης, αφού μακροπρόθεσμα πολλές φορές οι φθινές λύσεις προσθέτουν απρόβλεπτα κόστη λόγω φθίνιας, ουσιαστικών δηλαδή θεμάτων μείωσης κόστους και όχι τυπικών όπως είναι η μεταφορά.
Το μόνο που δεν διαπραγματεύομαι μαζί σου φίλε είναι ο χρόνος όμως! Αντε, πάρε τις αποφάσεις σου και κάντο, βάλτα όλα να μας πας μια βόλτα!
με τον μπλε δυναμίτη!
-
Όπως ξέρεις Κωνσταντίνε προτιμώ τα μικρά σταθερά βηματάκια από το 'ας το κάνω και βλέπουμε', μια και δεν έχω την οικονομική άνεση για ακριβά πειράματα αυτή τη στιγμή, οπότε το να το ψάχνω αρκετά σε όλα τα επίπεδα πριν κάνω κάτι αποτελεί μονόδρομο που δυστυχώς κοστίζει σε χρόνο. Το χειρότερο σε όλα αυτά είναι το ότι δεν ξέρεις τι ακριβώς να περιμένεις από τα εξαρτήματα που βρίσκεις στο εμπόριο - π.χ. για αντιστρεπτικές & ράβδους στρέψης σου λένε πάχος, αλλά όχι σκληρότητα, που είναι το σημαντικό (κι εξαρτάται προφανώς κι από κράμα και κατεργασία - 'βαφή').
Μακάρι να ήταν σαν τους υπολογιστές, που μπορείς εύκολα να βρεις ακριβώς τι ψωνίζεις.... -
Όπως ξέρεις Κωνσταντίνε προτιμώ τα μικρά σταθερά βηματάκια από το 'ας το κάνω και βλέπουμε', μια και δεν έχω την οικονομική άνεση για ακριβά πειράματα αυτή τη στιγμή, οπότε το να το ψάχνω αρκετά σε όλα τα επίπεδα πριν κάνω κάτι αποτελεί μονόδρομο που δυστυχώς κοστίζει σε χρόνο. Το χειρότερο σε όλα αυτά είναι το ότι δεν ξέρεις τι ακριβώς να περιμένεις από τα εξαρτήματα που βρίσκεις στο εμπόριο - π.χ. για αντιστρεπτικές & ράβδους στρέψης σου λένε πάχος, αλλά όχι σκληρότητα, που είναι το σημαντικό (κι εξαρτάται προφανώς κι από κράμα και κατεργασία - 'βαφή').
Μακάρι να ήταν σαν τους υπολογιστές, που μπορείς εύκολα να βρεις ακριβώς τι ψωνίζεις.......άσε που όλα αυτά ιδανικά θα έπρεπε να σου δινόταν η ευκαιρία να τα δοκιμάσεις πριν δεσμευτείς με την αγορά... έχεις δίκιο, είναι επικίνδυνος μονόδρομος, Για αυτό ακριβώς τον λόγο δεν κράτησα κι εγώ την αναβάθμιση...
Περί Αναρτήσεων