-
Mη διαμαρτύρεται όμως τιο μικρό μου απο το καθισματάκι του; H αλήθεια είναι ότι ήμουνα ευχαριστήμένος απο τις αναρτήσεις, τώρα τελευταία είχα εντοπίσει κάτι περίεργα στην συμπεριφορά του αυτοκινήτου, κακή απόσβεση κτυπήματα, η τιμή φίλε μου για τα μαύρα πως σου φαίνεται;
-
Ο χρήστης κωστας καλοκυρης έγραψε:
Mη διαμαρτύρεται όμως τιο μικρό μου απο το καθισματάκι του; H αλήθεια είναι ότι ήμουνα ευχαριστήμένος απο τις αναρτήσεις, τώρα τελευταία είχα εντοπίσει κάτι περίεργα στην συμπεριφορά του αυτοκινήτου, κακή απόσβεση κτυπήματα, η τιμή φίλε μου για τα μαύρα πως σου φαίνεται;με τποπθετηση και ευθυγραμμιση καλη ιναι η τιμη.
-
ok. ευχαριστώ φίλε μου. καλό βράδυ.
-
Πού'σαι...περίμενε.......δε βάζεις καλύτερα τα koni τα κίτρινα(sport),που ταιριάζουν και με το πάτωμα σου;!!
-
καλησπερα
θελω κανω μια δοκιμη σε ενα σετ αμορτισερ που εχω...
καταρχας θελω να αλλαξω το λαδι που φορανε και κατα δευτερον θα δοκιμασω να βαλω αερα με καποιο τροπο .
το λαδι θα το βγαλω κανοντας μια τρυπα στο κατω μερος του αμοορτισερ και τον αερα θα τον βαλω απο το πανω μερος κανοντας αλλη μια.
δεν πειραζει αν χαλασουν θα μου φυγη η απορια κιολας
θελω να ρωτησω αν ξερει κανεις για την ποσοτητα του λαδιου που θα βαλω.δλδ στα χαμηλωματος βαζουν λιγοτερο?και αν γνωριζει κανεις την πιεση στον αερα...νομιζω πως ειναι μικρη παντος 1μπαρ ειναι δεν ειναι... -
Toν αερα κοπανιστό θα τον βαλεις?
-
υπαρχει μια περιπτωση να Βγαζεις τον αερα απο μεσα....ολοι νυχτα το σκεφτομουνα...
κανεις δεν εχει εμπειρια ρε παιδια να δωσει κανα info...Κ Παναγιωτη??? -
δεν εχει αερα μεσα, εχει αζωτο.
-
Ο χρήστης giannisae έγραψε:
υπαρχει μια περιπτωση να Βγαζεις τον αερα απο μεσα....ολοι νυχτα το σκεφτομουνα...
κανεις δεν εχει εμπειρια ρε παιδια να δωσει κανα info...Κ Παναγιωτη???Γυρίζεις το αμορτισέρ ανάποδα, τραβάς το έμβολο στην έκταση του, κάνεις μια τρύπα Φ5, ανοίγεις, ανοίγεις σπείρωμα Μ6, πέρνεις ένα μικρό καθαρό δοχείο, γυρίζεις τούμπα το αμορτισέρ, το αδειάζεις από το λάδι του, μαζί με το λάδι θα φύγουν και τα γρέζια από την τρύπα, κατεβάζεις σιγά το έμβολο μέχρι να στραγγίξει το λάδι τελείως, το μετράς με κάποιο βαθμονομημένο σωλήνα, στην ανάγκη με τη σύριγγα των 60ml που θα αγοράσεις από το φαρμακείο για να το γεμίσεις.
Όπως είναι κάτω το έμβολο, ανοίγεις ανάλογη τρύπα στο ανώτερο σημείο που σου επιτρέπει το αμορτισέρ, και ανοίγεις σπείρωμα ανάλογο με τις βαλβίδες του αυτοκινήτου, ( των ελαστικών έτσι ? ) βιδώνεις μια εκεί με Loctite και μετά από το λάδι, θα βάλεις άζωτο 1bar πίεση.
Τώρα πέρνεις λάδι συνθετικό Fork oil της Valvoline 5-20 και γεμίζεις όσο ακριβώς έβγαλες ( με την προϋπόθεση ότι δεν έχανε λάδια πρίν, για να είναι σωστή η ποσότητα, του κάνεις εξαέρωση κατεβάζοντας το έμβολο σιγά μέχρι να φύγουν οι φυσαλλίδες, βιδώνεις μια κοντή Μ6 βίδα με Loctite. και μετά βάζεις το άζωτο.
Άζωτο βάζεις αν το αμορτισέρ ήταν αζώτου, αν δεν ήταν δεν μπορείς να βάλεις άζωτο.
Βασικά πρέπει να ξέρεις αν είναι αζώτου, σε ποιά μεριά πάει το λάδι και σε ποιά το άζωτο, ανάλογα με το αμορτισέρ το έμβολο που διαψρίζει το άζωτο από το λάδι είναι σε διαφορετική ίσως θέση, πρέπει να ξέρεις αν είναι μονού ή διπλού σωλήνα, αν είναι υψηλής πίεσης πχ 360 psi ή χαμηλής, κλπ.
Δεν συστήνω τίποτα από αυτά, για πλάκα ρωτάς, για πλάκα σου απαντώ.
Μάθε πρώτα καλά πως είναι φτιαγμένα τα αμορτισέρ γενικά, τι τύποι υπάρχουν, πως λειτουργούν, τι τύπος είναι τα δικά σου και μετά κάνεις, το παίζω και μαθαίνω.Εξυπνάδες του τύπου σκοτώνω κόσμο, ευπρόσδεκτες.
-
Σε έλεγχο σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο βρέθηκαν τα πίσω αμορτισέρ του φόκους μέσα στα λάδια. Στον δρόμο δεν μου είχε παρουσιάσει πρόβλημα αν και γενικά είμαι ήσυχος οδηγός. Επειδή το αμάξι είχε 68Κ χλμ κι είναι από τον 5/2008 είπα να αλλάξω και τα μπροστά μαζί. Σύνολο εργασία, μαμά ανταλλακτικά κ ευθυγράμμιση 390 ευρώ με απόδειξη. Ναι το ξέρω ότι αλλού θα ήταν ίσως φθηνότερα, αλλά πηγαίνω στο συγκεκριμένο συνεργείο από την αρχή το αμάξι.
-
δεν ξερω εαν ταιριαζει εδω, αλλα στο ΙΔΙΟ διαστασιακα αμαξι, τι διαφορα εχει ο ανεξαρτητος απο τον ημιακαμπτο αξονα;;
συγκεκριμενα octavia 1.4 vs. 1.8.αυτα ισχυουν;;
http://www.autotriti.gr/news/preview_ne ... a_id=98741 -
Ο χρήστης famas έγραψε:
Σε έλεγχο σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο βρέθηκαν τα πίσω αμορτισέρ του φόκους μέσα στα λάδια. Στον δρόμο δεν μου είχε παρουσιάσει πρόβλημα αν και γενικά είμαι ήσυχος οδηγός. Επειδή το αμάξι είχε 68Κ χλμ κι είναι από τον 5/2008 είπα να αλλάξω και τα μπροστά μαζί. Σύνολο εργασία, μαμά ανταλλακτικά κ ευθυγράμμιση 390 ευρώ με απόδειξη. Ναι το ξέρω ότι αλλού θα ήταν ίσως φθηνότερα, αλλά πηγαίνω στο συγκεκριμένο συνεργείο από την αρχή το αμάξι.+1....!!!!
-
Καλημερα. Εχω ενα corolla 1,6 του 2003 και θελω αμορτισερ.
Τωρα φοραω Kayaba excel g και δεν μπορω να πω οτι ειμαι και πολυ ευχαριστημενος.
Στην πολη κοπανανε, ειδικα πισω, αν και ρολο παιζουν και τα adrenalin 002 που φοραω, ενω σε ανοιχτο δρομο με 100χαω και πανω ειναι μαλακα.
Θα ηθελα κατι που να ειναι σφιχτοτερο στα πολλα και να μην κοπαναει.
Απαραιτητη προυποθεση να μην χαμηλωσει το αμαξι, γιατι δεν θα μπαινει στο γκαραζ μετα.Τι να βαλω ?
Ειναι απαραιτητο να αλλαξω και ελατηρια ? Το αμαξι εχει 132Κ χλμ και φοραει 195/60/15 λαστιχα. -
Kαλημέρα. Σε corolla 1,4 του 2005 είχα βάλει bilstein κιτρινα στα μαμά ελατήρια, με το ίδιο σκεπτικό με το δικό σου. Έψαχνα μια λύση όχι παράλογα ακριβή για το ύφος του αυτοκινήτου, χωρίς χαμηλώματα για λόγους εμφανισης και καγκουριάς. Ήθελα απλά να σφίξει αισθητά χωρίς να θυσιάσω την διαδρομή της ανάρτησης και να χαλάσω την όποια γεωμετρία της.
Το τιμόνι μου ζωντάνεψε λιιίγο παραπάνω και η αλλαγή της συμπεριφοράς και της αίσθησης του αυτοκινήτου στο δρόμο έγινε πραγματικότητα. Το βασικότερο χαρακτηριστικό τους, έτσι όπως το έζησα εγώ δεν ήταν το κοπάνημα στην φάση της συμπίεσης αλλά η πιο απότομη εκτόνωση. Με λίγα λόγια το αυτοκίνητο διάβαζε το δρόμο.
Έχε στο νου σου, ό,τι αμορτισερ και να βάλεις, η πίσω ανάρτηση με τον ημιάκαμπτο θα κοπανάει πάντα κα παντού και γενικότερα πρέπει να καταλάβεις πως τα αρνητικά της ανάρτησης και του γεμάτου στρεβλώσεις πλαισίου δεν θα αλλάξουν.
Κόστος πριν 5-6 χρόνια γύρω στα 600ε, λεφτά που ευχαριστήθηκα και δεν τα μετάνιωσα και θα τα δώσω στο μέλλον και στο golg 6 που οδηγώ τώρα, υπάρχουν άλλοι που φόρεσαν την ρυθμιζόμενη και λίγο πιο οικονομική kyb και έμειναν εξίσου ευχαριστημένοι.
Πριν το πουλήσω έβαλα και εγώ τα adrenalin, λάθος μου... Ταιρίαζουν σε άλλα αυτοκίνητα καλύτερα, μικρά gti κ.α. -
σε ευχαριστω για την απαντηση. Β6 η Β8 ειχες βαλει ??
Επισης αν ξερεις τα kyb agx ειναι πιο μαλακα η πιο σκληρα ?? -
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
σε ευχαριστω για την απαντηση. Β6 η Β8 ειχες βαλει ??Tα Β6 (sport) είναι για μαμά ελατήρια και τα Β8 (sprint) είναι για χαμηλωμένα. Οπότε δεν τίθεται θέμα, ανάλογα με τα ελατήριά σου επιλέγεις το κατάλληλο.
-
B6 είναι τα κίτρινα για τα μαμά ελατήρια κάθε μοντέλου. Τα Β8 είναι με πιο κοντό καλάμι για να δουλέψουν με ελατήρια χαμηλώματος. Αν με είχες προλάβει πριν 2 μήνες θα σε πηγαινα μια βόλτα να έβλεπες την διαφορά.
Για τα agx δεν έχω ο ίδιος εμπειρία οπότε δεν έχω και άποψη. -
BILSTEIN B4 και KYB EXCEL-G έχουν κάποια διαφορά ως προς τις επιδόσεις ή όχι;
-
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
Καλημερα. Εχω ενα corolla 1,6 του 2003 και θελω αμορτισερ.
Τωρα φοραω Kayaba excel g και δεν μπορω να πω οτι ειμαι και πολυ ευχαριστημενος.
Στην πολη κοπανανε, ειδικα πισω, αν και ρολο παιζουν και τα adrenalin 002 που φοραω, ενω σε ανοιχτο δρομο με 100χαω και πανω ειναι μαλακα.
Θα ηθελα κατι που να ειναι σφιχτοτερο στα πολλα και να μην κοπαναει.
Απαραιτητη προυποθεση να μην χαμηλωσει το αμαξι, γιατι δεν θα μπαινει στο γκαραζ μετα.Τι να βαλω ?
Ειναι απαραιτητο να αλλαξω και ελατηρια ? Το αμαξι εχει 132Κ χλμ και φοραει 195/60/15 λαστιχα.Νικο,
Καπου ειχα διαβασει προσφατα οτι ΚΥΒ ειναι τα μαμα των Toyota και Showa τα αντιστοιχα Honda.Αυτα που περιγραφει ο φιλος για τον πισω αξονα μαλλον θα ισχυει σε οτι και να βαλεις.
Ποσα χλμ εχεις τα ExcelG? Μου φαινονται πολυ λιγα το χλμ για να εχεις ηδη αλλαξει τα μαμα μια φορα και να χρειαζεσαι παλι αλλαγη.
-
Περίπου 60000χλμ.
Ότι έχουν πέσει τα αμορτισέρ το ξέρω. Δεν έχει καμία σχέση με το πως ήταν πριν.
Το μόνο θέμα είναι μήπως σκληρύνει πολύ με τα b6 η τα agxSent from my MT11i using Tapatalk 4
Περί Αναρτήσεων