-
Μάλιστα. Αρκετά με τις τεχνικές ερωτήσεις. Τώρα μία πρακτική. Για τις λακούβες των ελληνικών δρόμων η B6 HD είναι πολύ κουραστικές;
-
Δεν έχω ιδία πείρα απ' τα Μπιλστάιν. Από αυτά που έχω διαβάσει από κατόχους Μπεμβέ και Σκόντα, σχεδόν όλοι ήταν λίγο-πολύ ευχαριστημένοι.
Η 'άνεση' είναι και υποκειμενικό θέμα. Δεν ξέρω τα γούστα και τις διαθέσεις σου.Τα Μονρόε Σένσατρακ τα είχα σε παληό Ρενώ 21 1,7 και ήμουν πολύ ικανοποιημένος, για τον (οικογενειακό) χαρακτήρα εκείνου του αμαξιού, το οποίο, σημειωτέον είχε πολύ καλό κράτημα για μη-σπορ αμάξι, και ανεπανάληπτο τιμόνι (χωρίς υποβοήθηση γαρ).
-
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Δεν έχω ιδία πείρα απ' τα Μπιλστάιν. Από αυτά που έχω διαβάσει από κατόχους Μπεμβέ και Σκόντα, σχεδόν όλοι ήταν λίγο-πολύ ευχαριστημένοι.
Η 'άνεση' είναι και υποκειμενικό θέμα. Δεν ξέρω τα γούστα και τις διαθέσεις σου.Τα Μονρόε Σένσατρακ τα είχα σε παληό Ρενώ 21 1,7 και ήμουν πολύ ικανοποιημένος, για τον (οικογενειακό) χαρακτήρα εκείνου του αμαξιού, το οποίο, σημειωτέον είχε πολύ καλό κράτημα για μη-σπορ αμάξι, και ανεπανάληπτο τιμόνι (χωρίς υποβοήθηση γαρ).
Πρώτ' απ' όλα ευχαριστώ όλους όσους έχουν απαντήσει τα ερωτήματα μου μέχρι εδώ!
Είναι δύσκολο να περιγράψω το θέμα της άνεσης με λόγια. Εν ολίγοις θα με ενδιέφερε μία βελτίωση σε απόδοση σε σχέση με τα stock αμορτισέρ χωρίς να θυσιαστεί ιδαίτερα η άνεση. Δηλαδή με ενδιαφέρει η απόδοση (καλύτερα κρατήματα και φρενάρισμα) αλλά όχι σε φοβερό βαθμό. Δεν κατεβαίνω σε αγώνες για να κηνυγάω και το τελευταίο δέκατο...
-
τα εχω τα συγκεκριμενα αμορτισερ bilstein b6 ''αυτορυθμιζομενα'' δεν θα τα ελεγα ομως σε δυσκολες συνθηκες θα σε βγαλει ασπροπροσωπο.μολις συναντησει ανωμαλια κτλ σφιγγει ωστε να μην κανει ταλαντωση το αμαξωμα η οταν παρεις μια στροφη με πολλα χιλιομετρα δεν θα αφησει το αμαξωμα να γειρει.ενα αλλο χαρακτηριστικο που εχει ειναι οτι ''καλυπτει'' το επιπλεον βαρος φορτωμα,5 ατομα.δηλαδη μολις εχεις βαλει βαρος στο αμαξι σφιγγει και στην εθνικη εχεις αλλο αυτοκινητο δεν πλεει με τιποτα σε αντιθεση αν ειχες πχ τα κονι κιτρινα στη μαλακη ρυθμιση η αλλο αμορτισερ.επισης στις μικρες ανωμαλιες χωματοδρομους εχει καλυτερη ανεση απο το εργοστασιακο.παντως γενικα στην πολη η ανεση ειναι μειωμενη αρκετα σε εγκαρσιες ανωμαλιες.επειδη εχω οδηγησει τα monroe reflex δεν υπαρχει καμια συγκριση με τα bilstein sport b6.
-
Τα sensa trac μάλλον έχουν ντε φακτο αντικατασταθει για τα επιβατικα με τα reflex, που απο οτι καταλαβαινω ειναι frequency selective κι αυτα, οπως τα koni fsd. Tα εχω βαλει στην 147.
-
Ο χρήστης panos3 έγραψε:
τα εχω τα συγκεκριμενα αμορτισερ bilstein b6 ''αυτορυθμιζομενα'' δεν θα τα ελεγα ομως σε δυσκολες συνθηκες θα σε βγαλει ασπροπροσωπο.μολις συναντησει ανωμαλια κτλ σφιγγει ωστε να μην κανει ταλαντωση το αμαξωμα η οταν παρεις μια στροφη με πολλα χιλιομετρα δεν θα αφησει το αμαξωμα να γειρει.ενα αλλο χαρακτηριστικο που εχει ειναι οτι ''καλυπτει'' το επιπλεον βαρος φορτωμα,5 ατομα.δηλαδη μολις εχεις βαλει βαρος στο αμαξι σφιγγει και στην εθνικη εχεις αλλο αυτοκινητο δεν πλεει με τιποτα σε αντιθεση αν ειχες πχ τα κονι κιτρινα στη μαλακη ρυθμιση η αλλο αμορτισερ.επισης στις μικρες ανωμαλιες χωματοδρομους εχει καλυτερη ανεση απο το εργοστασιακο.παντως γενικα στην πολη η ανεση ειναι μειωμενη αρκετα σε εγκαρσιες ανωμαλιες.επειδη εχω οδηγησει τα monroe reflex δεν υπαρχει καμια συγκριση με τα bilstein sport b6.Αυτό είναι το θέμα. Οι μισοί δρόμοι στην πόλη είναι σαν βομβαρδισμένοι. Οπότε αν είναι αρκετά πιο σκληρά θυσιάζεται μεγάλο μέρος της άνεσης. Επίσης κάνω αρκετά χιλιόμετρα σε ορεινές διαδρομές. Κι εκεί δε λείπουν οι λακούβες, τα σμαράκια και γενικά κάθε είδους ελάτωμα στον ασφαλτοτάπητα.
Τα sensa trac μάλλον έχουν ντε φακτο αντικατασταθει για τα επιβατικα με τα reflex, που απο οτι καταλαβαινω ειναι frequency selective κι αυτα, οπως τα koni fsd. Tα εχω βαλει στην 147.
Τι λένε σε σχέση με τα stock; Βελτιώνουν καθόλου τις επιδόσεις του αυτοκινήτου; (Μιλάω για τα FSD, Reflex κλπ. παρόμοια).
-
Τι λένε σε σχέση με τα stock; Βελτιώνουν καθόλου τις επιδόσεις του αυτοκινήτου; (Μιλάω για τα FSD, Reflex κλπ. παρόμοια).
Μειωνουν τις κλισεις, ειδικα σε διαδοχικα δεξια αριστερα, και το ελαφρωμα/γονατισμα. Λιγο καλυτερα και σε ανεση. Λιγο πιο φλου αισθηση στο αρχικο στριψιμο, ειδικα με τιμονιά.
-
Εχοντας βαλει σε πολο 16ν bilstein B8 μπορω να επικαλεστω τον ορο αυτορυθμιζομενα αν και προσωπικα δεν ικανοποιηθηκα πληρως απο το αποτελεσμα.
Στην πραξη ειναι οπως τα ειπε ο leonp.
Σε δρομο με ανωμαλιες, κατσαρα κλπ και με μικρες ταχυτητες, μαλακωνουν πολυ σε σημειο που απορεις αν ειναι sport.
Ετσι βελτιωνεται η ανεση, αλλα εμενα μου εδινε ενα αισθημα ασαφειας.
Στις μεγαλες ταχυτητες και σε συναρτηση λοιπον με μεγαλυτερο φορτιο σκληραιναν αρκετα. -
Τα bilstein σε σχέση με τα Koni μου έχουν αφήσει κακές εντυπώσεις. Πολύ κοπάνημα, και μόλις άλλαξα κινητήρα και περίμενα να αντέξουν το βάρος, διαπίστωσα πως έβρισκε φτερό με λάστιχο σε απότομες ανωμαλίες του δρόμου.
Έχω τα B8 σε fiesta του 92' με 16αρες ζάντες και ελατήρια H&R 40mm. Τα Koni έχουν καλύτερη επαναφορά.Αν είναι όμως να δώσετε χρήματα για τέτοια ανάρτηση, τότε με λίγα παραπάνω παίρνετε Weitec (και οχι μόνο) απο εξωτερικό και είναι και ρυθμιζόμενη σε ύψος.
-
Λοιπόν έριχνα μια ματιά σε ελατήρια χαμηλώματος.
Κοιτώντας λοιπόν (όχι για το Fluence αλλα για άλλο αμάξι) είδα ότι η Eibach έδινε μπρος-πίσω κλασικα ελατήρια σε αντίθεση με το Fluence που έδινε μπρος κλασικό και πίσω προοευτικά.Πληροφοριακά και τα δύο αμαξια πίσω ημιάκαμπτο έχουν
Αν χαμηλώσει ένα αμάξι χωρίς προοδευτικά λοιπόν σε ημιάκαπτο άξονα τι συνέπειες θα έχουμε και πια τα αρνητικα του κλασικου ελατηρίου σε σχέση με το προοδευτικο σε χαμήλωμα? -
ορεστη......
-
Επαναλαμβάνω πάντως ότι δεν είναι για το Fluence η ερώτηση
Για άλλο αμάξι είναι και πιο συγκεκριμένα όχι για δικό μου -
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
ορεστη......Αστα Ποπολαρε.......
-
Εσύ φουλ χαμηλωμένε για ποιο πράγμα μιλας τεσπα?
Άσε να μας πούνε δυο πράγματα που πας να αρχίσεις το τρολαρισμα καυτευθείαν. -
Ε οχι και χαμηλωμενος , μια χαρα στο χαμηλουψος ειμαι
Περαν της πλακας η λυση ειναι γνωστη Bilstein B8 και eibach ελατηριακια. Βεβαια ας πει και κανας γνωστης τιποτα παραπανω -
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Λοιπόν έριχνα μια ματιά σε ελατήρια χαμηλώματος.
Κοιτώντας λοιπόν (όχι για το Fluence αλλα για άλλο αμάξι) είδα ότι η Eibach έδινε μπρος-πίσω κλασικα ελατήρια σε αντίθεση με το Fluence που έδινε μπρος κλασικό και πίσω προοευτικά.Πληροφοριακά και τα δύο αμαξια πίσω ημιάκαμπτο έχουν
Αν χαμηλώσει ένα αμάξι χωρίς προοδευτικά λοιπόν σε ημιάκαπτο άξονα τι συνέπειες θα έχουμε και πια τα αρνητικα του κλασικου ελατηρίου σε σχέση με το προοδευτικο σε χαμήλωμα?http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?p=1923526#p1923526
-
Ευχαριστώ Λεωνίδα
-
Μεγαλη επιστημη τελικα ολο αυτο...
-
Δεν είναι όσο απλό μου φαινόταν εμένα τουλαχιστον τελικα
-
Επαναλαμβανω.
Τα ελατηρια χαμηλωματος ειναι fail.
οι λυσεις ειναι 2:
1)πιο σπορ αμορτισερ σε μαμα ελατηριο
2)πας κατευθειαν σε λυση τυπου coilover.
Περί Αναρτήσεων