-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
στον ινφινιτυ πηγαινε....αυτο που εγραψες μην το ξαναδιαβασω....
καλα
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
δινει και ρεστα;Αν σκεφτείς οτι ακόμη δεν το έχω κυκλοφορήσει με σβηστό ESP καταλαβαίνεις οτι θα αργήσω να αναζητήσω νέα ανάρτηση ή coilover.
Πάντως μέχρι τώρα είμαι πολύ ικανοποιημένος από στρίψιμο, δε μου λείπει κάτι. -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
H έννοια της έκθεσης μάλλον έγκειται στο γεγονός πως είναι κρίμα για έναν petrolhead να μην ξέρει αυτά τα βασικά πράγματα.Ποια βασικα πραγματα? Το οτι ενδεχομενη αλλαγη λιγο χαμηλοτερων αλλα και διαφορετικης σχεδιασης ελατηριων, ΑΠΑΙΤΕΙ και αλλαγη αμορτισερ? Μηπως εχει προχωρησει η τεχνολογια-τεχνογνωσια, και πλεον ΔΕΝ απαιτειται ΠΑΝΤΑ κατι τετοιο?
Τοσο κοπανοι ειναι εκει στην eibach? To video το ειδε κανεις? Καταλαβατε τιποτα?...Tα εργοστασιακά αμορτισέρ ΔΕΝ είναι φτιαγμένα για να είναι συνεχώς με πλήρες φορτίο.
Παιζουμε με τις λεξεις ή μου φαινεται? Αντεχουν ή δεν αντεχουν πληρες φορτιο τα απλα standard εργοστασιακα αμορτισερ?
Τα ταξι που κυκλοφορουν φορουν ενισχυμενα, ή διαφορετικα αμορτισερ, απο τα υπολοιπα αυτοκινητα που πωλουνται σε ιδιωτες δηλαδη?Το θέμα αγαπητέ μου είναι ότι το αμορτισέρ είναι σχεδιασμένο να έχει πχ 20 εκατοστά διαδρομής μέχρι το bump stop του. Αυτό είναι υπολογισμένο. Όταν εσύ το φέρνεις το αμορτισέρ στο 20-x (ειδικά χωρίς να αυξήσεις την σκληρότητα του ελατηρίου) τότε είναι πιο επιρρεπές σε τερματίσματα και ακούμπημα στα bump stop. Οποιοσδήποτε αμορτισεράς θα σου πει πως αυτό δεν είναι καλό. Ξέρεις νομίζω τι γίνεται αν βρεθείς σε στροφή με τερματισμένο αμορτισέρ και λακκούβα.
Καταρχας δεν ανεφερα ΠΟΥΘΕΝΑ για μη ελαχιστη εστω αυξηση σκληροτητας του νεου ελατηριου.
Εννοειται οτι θα ειναι σκληροτερο. Το θεμα ειναι ΠΟΣΟ σκληροτερο, και απ' οτι φαινεται η eibach εχει συγκεκριμενο τυπο
ελατηριων που να προσαρμοζεται σε OEM αμορτισερ χωρις να αλλαζει προς το χειροτερο την λειτουργια τους, αλλα απεναντιας να βελτιωνεται συνολικα ο ελεγχος του πλαισιου απο την αναρτηση.Οι κομμένες σπείρες είναι γελοιότητες για τον ίδιο λόγο.
Ανεφερα ενα extreme παραδειγμα με πραγματικη και επιτυχημενη ομως εφαρμογη (οχι οι κομμενες σπειρες, ΑΛΛΑ τα δαχτυλιδια-πιατελα) εστω πριν 30 χρονια, ακομα και σε αγωνες αυτοκινητων.
Δεν το συνεχισα, παραδεχτηκα οτι ειναι ατυχες παραδειγμα στην ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ συζητηση.
Δεν σου αρκει αυτο?Εδώ πχ βλέπουμε τα ελατήρια της eibach τα οποία έχουν το ίδιο ελεύθερο μήκος με τα OEM. ΝΟΤ.
Επιπλέον, τα προοδευτικά ελατήρια είναι για άλλο λόγο προοδευτικά.
Στην φωτο σου ΔΕΝ εχουν ιδιο μηκος αφορτιστα. Στο video που παρεθεσα με το Link απο την eibach, EΧΟΥΝ το ιδιο μηκος.
Ο συνδυασμος του συγκεκριμενου προοδευτικου ελατηριου της eibach, απ' οτι φαινεται, λειτουργει επιτυχως ΚΑΙ σε αντικατασταση με ΟΕΜ ελατηρια, ακριβως για να μην κριθει αναγκαια η αντικατασταση ΚΑΙ των OEM αμορτισερ. -
3 cm χαμήλωμα στο αμάξι= μειώνει την ωφέλιμη διαδρομή του αμορτισέρ κατά 3 εκατοστά=το φέρνει 3 εκατοστά πιο κοντά στο τέρμα του. Τι δεν καταλαβαίνεις από αυτό;
Λίγο χαμηλότερο=/=3 cm. Get your facts straight. Τα 3 εκατοστά είναι ικανό χαμήλωμα.
Επίσης, αντιλαμβάνεσαι ότι ο συνδυασμός ελατηρίου/αμορτισέρ είναι συγκεκριμένος και αν αλλάξεις μόνο το ελατήριο χαλάς την ισορροπία ή όχι;
Τα ταξί δεν κυκλοφορούν συνέχεια με πλήρες φορτίο. Ένα το κρατούμενο. Δεύτερο κρατούμενο, για τέτοιες συνθήκες πολλοί κατασκευαστές δίνουν άλλη ανάρτηση. Κανείς δεν παίζει με τις λέξεις: τα OEM αμορτισέρ δεν είναι σχεδιασμένα για να λειτουργούν συνέχεια με πλήρες φορτίο. Το ότι ο φάκελος λειτουργίας τους καλύπτει αυτά τα άκρα δεν σημαίνει πως έχουν την ίδια απόδοση και διάρκεια σε αυτές τις συνθήκες.
Τέλος: η φωτογραφία που σου έβαλα είναι από eibach pro kit. Επιμένεις ότι είναι ίδιου ελεύθερου μήκους με τα ΟΕΜ;
-
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
μ'αρεσει που το αναλύετε κιόλας...²
-
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
μ'αρεσει που το αναλύετε κιόλας...
²
+1
Το θέμα αγαπητέ μου είναι ότι το αμορτισέρ είναι σχεδιασμένο να έχει πχ 20 εκατοστά διαδρομής μέχρι το bump stop του. Αυτό είναι υπολογισμένο. Όταν εσύ το φέρνεις το αμορτισέρ στο 20-x (ειδικά χωρίς να αυξήσεις την σκληρότητα του ελατηρίου) τότε είναι πιο επιρρεπές σε τερματίσματα και ακούμπημα στα bump stop. Οποιοσδήποτε αμορτισεράς θα σου πει πως αυτό δεν είναι καλό. Ξέρεις νομίζω τι γίνεται αν βρεθείς σε στροφή με τερματισμένο αμορτισέρ και λακκούβα.
Η συζήτηση έπρεπε να σταματήσει εδώ!
Εdit : Πάντως θαυμάζω την ικανότητα κάποιων εδώ μέσα να γράφουν σεντόνια-multiquoting σε απλά και αδιαμφισβήτητα θέματα. Just my 2 cents!
-
Απαντησα στον drdino με π.μ καθως εκεινο το χρονικο διαστημα που εστελνα την δημοσια απαντηση, το θεμα ηταν κλειδωμενο, μεχρι να γινει η εν λογω συνδεση...
Συνοπτικα, παραπεμπω σε οσους επιμενουν για την αναγκαιοτητα σε καθε περιπτωση, αλλαγης ΚΑΙ αμορτισερ, εκτος απο καποιο συμβατο και μελετημενο νεο after market ελατηριο με την ΟΕΜ αναρτηση, στο video της eibach με link που παρεθεσα πριν...
Το εγραψα και στον drdino. Toσο κοπανοι ειναι οι ανθρωποι της eibach αλλα και της Ford για να προτεινουν επισημα μια τετοια λυση? -
Για να σε βοηθήσω να καταλάβεις, θα στο κάνω πάρα πολύ απλό.
Το ελατήριο μειώνει την διαδρομή του αμορτισέρ κατά 3 πόντους.
Αν δεν είναι σκληρότερο τότε απλά σκας πιο εύκολα στο bump-stop= fail.
Αν είναι σκληρότερο τότε ναι μεν μπορεί να μην τερματίζει πιο εύκολα αλλά τότε έχεις διαφορετικό spring rate από το damper rate, έχεις χαλάσει την ισορροπία (σκληρότερο ελατήριο/μαλακότερο αμορτισέρ)=fail.
Αυτό που προτείνουν οι άνθρωποι της eibach απευθύνεται κυρίως σε ανθρώπους που κοιτάνε το οπτικό και μόνο κομμάτι του ζητήματος. Το λένε οι ίδιοι πως για να είναι 100% σωστό το σύστημα πρέπει να φορέσει κανείς και τα αμορτισέρ για χαμήλωμα.
YΓ: μερικά ταξί φοράνε πακέτο heavy duty αναρτήσεων.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Για να σε βοηθήσω να καταλάβεις, θα στο κάνω πάρα πολύ απλό.Το ελατήριο μειώνει την διαδρομή του αμορτισέρ κατά 3 πόντους.
Αν δεν είναι σκληρότερο τότε απλά σκας πιο εύκολα στο bump-stop= fail.
Αν είναι σκληρότερο τότε ναι μεν μπορεί να μην τερματίζει πιο εύκολα αλλά τότε έχεις διαφορετικό spring rate από το damper rate, έχεις χαλάσει την ισορροπία (σκληρότερο ελατήριο/μαλακότερο αμορτισέρ)=fail.
Δεν διαφωνω, ΑΛΛΑ στην συγκεκριμενη περιπτωση το spring rate ειναι επισης διαφορετικο, δεν ειναι οπως αυτο του προηγουμενου, ΜΟΝΟ με μικροτερη διαδρομη και ΜΟΝΟ λιγο σκληροτερο, αλλαζει και η σχεδιαση του σπειρωματος, αλλα μεταβαλλεται και η σκληροτητα του.
Ετσι γραφει η eibach, δεν το λεω εγω.
edit : H αναλογια 'σκληροτερο ελατηριο/μαλακοτερο αμορτισερ=fail' οπως αναφερεις ΔΕΝ ειναι ΤΟΣΟ απολυτη.
Υπαρχουν σαφεστατα περιθωρια να 'παιξεις' ΛΙΓΟ με το rate και εν πασει περιπτωση, οπως η eibach αναφερει, ειναι εντελως διαφορετικης σχεδιασης τα νεα ελατηρια...Αυτό που προτείνουν οι άνθρωποι της eibach απευθύνεται κυρίως σε ανθρώπους που κοιτάνε το οπτικό και μόνο κομμάτι του ζητήματος. Το λένε οι ίδιοι πως για να είναι 100% σωστό το σύστημα πρέπει να φορέσει κανείς και τα αμορτισέρ για χαμήλωμα.
YΓ: μερικά ταξί φοράνε πακέτο heavy duty αναρτήσεων.
Μπορεις να μου το δειξεις αυτο με καποιο link, για τα συγκεκριμενα eibach, γιατι στο Video δεν επικεντρωνονται ΜΟΝΟ στο χαμηλωμα, αλλα ξεκαθαριζουν για καλυτερο ελεγχο αμαξωματος, ΠΑΡΑ την μειωμενη αποσταση.
Σαφεστατα ειναι καλυτερη και πιο ολοκληρωμενη λυση, να γινει αντιστοιχα αντικατασταση ΚΑΙ των αμορτισερ ΓΕΝΙΚΑ, δεν διαφωνω σε αυτο, απλα θελω να πω οτι στην συγκεκριμενη περιπτωση οτι ΔΕΝ πιστευω οτι ειναι και επιβεβλημενο, και ουτε μια μεσοβεζικη λυση.
Εκτος αν θεωρουμε οτι η eibach γενικοτερα ως εταιρια ειναι μετρια... -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
http://www.fordeumicrosites.com/en-GB/all_model_catalogue/index.html
Ο κατάλογος με αξεσουάρ.Τον ειδες προσεχτικα τον καταλογο? Πλακα μου κανεις? Προτεινει ΚΑΙ τα αμορτισερ ΑΛΛΑ, στα ΚΤΗΝΗ, το Galaxy και το S max, μαλιστα απο 2,3λιτρα και πανω...
Μεχρι το C-MAX προτεινουν ΜΟΝΟ νεα ελατηρια της eibach.
Για το νεο focus φυσικα, και το Αγγλικο e-brochure, γραφει ακριβως τα ιδια με το Ελληνικο.
Προτεινει, ΜΟΝΟ αλλαγη ελατηριων. -
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Eίμαι πολύ κουλάδι για να το στρίψω, μου λείπουν τα χέρια.Φίξ'ντ!
ΓΚ, 3 εκατοστά δεν είναι καθόλου αμελητέα ποσότητα. Για να καταλάβεις, στην ομολογκασιόν των σαξοραλλων για τη Ν, το χαμήλωμα που επιτρέπεται είναι κάτι λιγότερο από 3 mm, αν θυμάμαι καλά. Και μιλάμε για αγωνιστική χρήση, έτσι?
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Eίμαι πολύ κουλάδι για να το στρίψω, μου λείπουν τα χέρια.
Φίξ'ντ!
ΓΚ, 3 εκατοστά δεν είναι καθόλου αμελητέα ποσότητα. Για να καταλάβεις, στην ομολογκασιόν των σαξοραλλων για τη Ν, το χαμήλωμα που επιτρέπεται είναι κάτι λιγότερο από 3 mm, αν θυμάμαι καλά. Και μιλάμε για αγωνιστική χρήση, έτσι?
Δεν διαφωνω, ειναι αισθητη διαφορα, φαινεται και με το ματι απο εξω! Οταν το κανει ομως επισημα η eibach, εξηγει την διαφορετικη κατασκευη φιλοσοφια του νεου ελατηριου, και το προτεινει αφοβα με το ΟΕΜ αμορτισερ, αναδυκνειοντας παραλληλα αναμφισβητητη βελτιωση, ΠΕΡΑ απο τα προφανη ενος απλου χαμηλωματος, δεν το θεωρω ουτε fail, ουτε μεσοβεζικη, προχειρη φτηνη λυση.
Οσο για τον συνδυασμο με τα bilstein, το ανεφερα πιο πανω, γινεται για τα ΒΑΡΥΤΕΡΑ και με μεγαλυτερο ογκο/ υψηλοτερο κεντρο βαρους μοντελα, το Galaxy και το S-max απο 2,3λιτρα και πανω...
Μεχρι ΚΑΙ το C-Max, η ford προτεινει ΜΟΝΟ τα συγκεκριμενα ελατηρια της eibach.
Τοσο αχρηστοι ειναι και οι μεν (eibach) και οι δε (ford)? -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Ο κατάλογος με αξεσουάρ.Τον ειδες προσεχτικα τον καταλογο? Πλακα μου κανεις? Προτεινει ΚΑΙ τα αμορτισερ ΑΛΛΑ, στα ΚΤΗΝΗ, το Galaxy και το S max, μαλιστα απο 2,3λιτρα και πανω...
Για το νεο focus φυσικα, και το Αγγλικο e-brochure, γραφει ακριβως τα ιδια με το Ελληνικο.
Προτεινει, ΜΟΝΟ αλλαγη ελατηριων.Σελιδά 19 κοίτα λίγο καλύτερα για το προηγούμενο Focus... Επίσης αμφιβάλλω αν καταλαβαίνεις τι ακριβώς σου γράφουμε. Να σημειώσω δε πως στο Αγγλικό site δεν υπάρχει κατάλογος για το νέο μοντέλο οπότε κανουμε θεωρητική συζήτηση για το αν είναι ίδιος με τον Ελληνικό.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Προτεινει, ΜΟΝΟ αλλαγη ελατηριων.Σελιδά 19 κοίτα λίγο καλύτερα για το προηγούμενο Focus... Επίσης αμφιβάλλω αν καταλαβαίνεις τι ακριβώς σου γράφουμε. Να σημειώσω δε πως στο Αγγλικό site δεν υπάρχει κατάλογος για το νέο μοντέλο οπότε κανουμε θεωρητική συζήτηση για το αν είναι ίδιος με τον Ελληνικό.
Ναι, εχεις δικιο, δειχνει σαν option και τα bilstein, ΑΛΛΑ αφορα το προηγουμενο focus...
Στο Αγγλικο site υπαρχει καταλογος για το νεο Focus, μπες στο e-brochure, (Το εχει καπου αριστερα) κατεβασε το, θα δεις οτι αναφερει ΜΟΝΟ τα eibach.
Κατα τα αλλα ο καταλογος απ' οσο ειδα ειναι ιδιος με το Ελληνικο και διαφερει ουσιαστικα στην προσθηκη της εκδοσης Titanium X... -
Bρε ΓΚ, λίγες είναι οι φορές που έχουμε δει ηλίθιες και απλά εφετζίδικες λύσεις, είτε από κατασκευαστές, είτε από προμηθευτές, σε σημείο που να λέμε 'τι σκατά σκεφτόντουσαν όταν το έκαναν'? Τι σου κάνει εντύπωση δηλαδή? Εδώ μιλάμε για μια μάρκα που στο γρήγορό της υπερτροφοδοτούμενο όχημα (προηγούμενο φόκους αρ-ες) δεν είχε βάλει δείκτη θερμοκρασίας νερού στο ταμπλώ, παρά μόνο ένα λαμπάκι.
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Eίμαι πολύ κουλάδι για να το στρίψω, μου λείπουν τα χέρια.
Φίξ'ντ!
-
Αν λάβουμε υπόψιν πως το Focus κυκλοφορεί για λίγο σχετικά καιρό, πως τα aftermarket προιοντα ειδικά σε αμορτισέρ εμφανίζονται μετά απο κανα χρόνο και πως στον κατάλογο της Bilstein δεν υπάρχει καν το B4 για το νέο Focus είναι λογικό να μην το προτείνει η Ford αφού δεν υπάρχει το αντίστοιχο ανταλλακτικό. Για το αν χρειάζονται ή όχι νέα αμορτισέρ δες τι λέει η Bilistein, δλδ η Eibach, που έχει δυο σειρές πιο σπόρ αμορτισέρ την B6 για μη χαμηλωμένα και την B8 για χαμηλωμένα οχήματα και τα οποία είναι διαθέσιμα για όλα σχεδόν τα Ford στον κατάλογο της
http://www.bilstein.de/en/products/high-performance-shock-absorbers/bilstein-b6.html
http://www.bilstein.de/en/products/high-performance-shock-absorbers/bilstein-b8.html
http://www.eurofac.fr/bilstein/amortisseur-b8.php -
Καλημέρα σας
Εχω ένα corsa c 1.3 cdti του 2005 και χρειάζομαι αμορτισέρ,με μια πρόχειρη ματιά στο net βρήκα διάφορα πράγματα,να τονίσω ότι το αυτοκίνητο είναι επαγγελματικό και ως εκ τούτου είναι πολύ ελαφρύ πίσω.Λοιπών βρήκα bilstein μαύρα από 150 euro τετράδα bilstein κίτρινα 560 euro και σε koni πορτοκαλί στα 300 euro κόκκινα στα 420 euro και κίτρινα στα 500 περίπου πάνω κάτω.Αυτό που πιστεύω ότι χρειάζομαι με βάση το οδηγικό μου στύλ (έχω και απ αυτό τρομάρα μου) είναι κάτι σφιχτό όχι όμως πολύ σκληρό δλδ αποκλείονται τα κίτρινα koni.Θα μου πείτε αφού το έψαξες τόσο τι ζητάς απο μάς?????
Θέλω την άποψη σας και τις προτάσεις σας αν έχετε κάτι άλλο να προτείνετε.Σας ευχαριστώ για την υπομονή σας. -
Και απλά Kayaba Exel-G να βάλεις, μια χαρά θα είσαι.
-
Σε kayaba δεν το άψαξα για να είμαι ειλικρινής,ξέρουμε περίπου κόστος?
Περί Αναρτήσεων