-
Ο χρήστης Greek έγραψε:
Συνήθως τα εργοστάσια οταν ενοούν 'σμπορτ' απλά βάζουν χαμηλότερα ελατήρια αφήνοντας τα ίδια αμορτισερ.Aυτο λεω.
Αλλα επισης ρωτησα και κατα ποσο αποδεκτο ειναι αυτο. πχ χαμηλωμα 3cm με 'νορμαλ' αμορτισερ. -
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Ποσο επηρρεαζεται ενα 'νορμαλ' αμορτισερ με την τοποθετηση ελατηριου χαμηλωματος κατα 30'' ?
Βλεπω σε μερικες 'σπορ' εκδοσεις αυτοκινητων , τοποθετουνται ελατηρια χαμηλωματος σε συνδιασμο με τα ιδια αμορτισερ που φοραει το 'μη σπορ'...γιαυτο πηγαινουν οπως να ναι...
Aναφερομαι για 'σπορ' εκδοσεις που βγαινουν απο το εργοστασιο με χαμηλοτερα ελατηρια.
such as?
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
such as?
VW Golf με το Sport πακετο πχ, αλλα δεν ειναι αυτο το ζητημα.
Ρωτησα εαν ειναι αποδεκτο κατι τετοιο.Επισης, ελατηρια χαμηλωματως 1,5-3cm πωλουνται απο την VW ανεξαρτητα:
http://www.volkswagen-zubehoer.de/shop/ ... ungssaetze -
Χωρίς να μπορώ να απαντήσω για το τι κάνει στη συγκεκριμένη περίπτωση το Λαικό, μου φαίνεται δύσκολο να αλλάζει μόνο τα ελατήρια και να αφήνει τα ίδια αμορτισέρ.
Και αυτό διότι αν αφαιρέσεις 3 εκατοστά από την ωφέλιμη διαδρομή του εμβόλου φεύγεις από τη ζώνη μεγάλης άνεσης αφού είσαι διαρκώς συμπιεσμένος, και σε ορισμένες περιπτώσεις υπάρχει πρόβλημα με το έμβολο της μπουκάλας το οποίο βρίσκει σε περίπτωση έντονης συμπίεσης και μπορεί να στραβώσει ή να κοπεί.
Ήτοι ρώτα αναλυτικά τι περιλαμβάνει το πακέτο, είναι υποχρεωμένοι να γνωρίζουν.Στο δικό μου, έχει 3 αναρτήσεις. Σε κάθε περίπτωση αλλάζει και τα αμορτισέρ (μεγαλύτερος συντελεστής απόσβεσης), και τα ελατήρια (πιο λίγες αλλά πιο χονδρές σπείρες), και τις αντιστρεπτικές δοκούς (παχύτερης διαμέτρου), και τα υλικά των σινεμπλόκ (σκληρότερα).
Σε άλλες περιπτώσεις μπορεί να αλλάζει μόνο ένα τμήμα των προαναφερθέντων εξαρτημάτων. -
Ο χρήστης dstou έγραψε:
αν αφαιρέσεις 3 εκατοστά από την ωφέλιμη διαδρομή του εμβόλου φεύγεις από τη ζώνη μεγάλης άνεσης αφού είσαι διαρκώς συμπιεσμένος, και σε ορισμένες περιπτώσεις υπάρχει πρόβλημα με το έμβολο της μπουκάλας το οποίο βρίσκει σε περίπτωση έντονης συμπίεσης και μπορεί να στραβώσει ή να κοπεί.Tα γνωριζω αυτα, εχουν ξανασυζητηθει.
Να αναδιατυπωσω την ερωτηση: ολα τα παραπανω συμβαινουν με το παραμικρο χαμηλωμα ή απο καποιο σημειο και πανω? -
Ο χρήστης Greek έγραψε:
Συνήθως τα εργοστάσια οταν ενοούν 'σμπορτ' απλά βάζουν χαμηλότερα ελατήρια αφήνοντας τα ίδια αμορτισερ.Αρνούμαι να πιστέψω ότι γίνεται τέτοια πατάτα από οποιοδήποτε εργοστάσιο. Είναι συγκεκριμένη πληροφορία από έγκυρη πηγή ή απλά από κείνες που πετούν διάφοροι 'γνώστες';
-
Eιχα δει καποιο επισημο φυλλαδιο, δε θυμαμαι απο πιο αμαξι, που εγραφε: 'σπορ ελατηρια χαμηλοτερα κατα 20mm'
Επισης, το SS κιτ του abarth αναφερει: ΕΛΑΤΗΡΙΑ (ΕΜΠΡΟΣ/ΠΙΣΩ) ΠΟΥ ΧΑΜΗΛΩΝΟΥΝ ΤΟ ΥΨΟΣ ΚΑΤΑ 15/20MM (το κιτ δεν περιλαμβανει αλλα αμορτισερ)
Επιπλεον, το Golf GT (το προηγουμενο) στην εκδοση Sport ηταν χαμηλωμενο κατα 15mm
Kαι προσπαθω να καταλαβω:
αλλαζουν μονο ελατηρια ή μπορεις σε καποιο αμορτισερ να βαλεις ελαχιστα χαμηλοτερα ελατηρια απο τα κανονικα χωρις προβλημα?
ή απλα εννοειται και η αλλαγη αμορτισερ?
ή εχουν ηδη καταλληλα αμορτισερ? -
Πάντως η Bilstein δίνει άλλα αμορτισέρ για κανονική και άλλα για χαμηλωμένη ανάρτηση για το δικό μου αυτοκίνητο.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Πάντως η Bilstein δίνει άλλα αμορτισέρ για κανονική και άλλα για χαμηλωμένη ανάρτηση για το δικό μου αυτοκίνητο.εννοείται ότι στις σοβαρές των περιπτώσεων αλλάζουν και προδιαγραφές αμορτισέρ... αυτό μας έλλειπε τώρα, επειδή οι ελληνάρες πάνε και κοτσάρουν χαμηλότερα ελατήρια στα ίδια αμορτισέρ για να γίνει πιο γ@μ@το το τουτούδι τους, να πιστέψουμε ότι και οι κατασκευαστές κάνουν την ίδια πατάτα!
ελάχιστες των περιπτώσεων που δεν το κάνουν και εγώ προσωπικά δεν γνωρίζω καμία... απλά δεν θέλω να είμαι απόλυτος... για τον όμιλο Fiat δεν το αρνούμαι. Πολλές τσιγκουνιές κάνουν και εκεί...
τώρα όταν ένας κατασκευαστής αναφέρετε στο ύψος είναι και θέμα γλώσσας και επικοινωνίας.. δηλαδή επειδή εμείς είμαστε απλοί καταναλωτές με πολλές παραδοχές που δεν έχουν να κάνουν με την ουσία της αυτοκίνησης, κι όχι τυπικοί, κεντρικοί Ευρωπαίοι, με ιστορικό στην αυτοκίνηση και πολλές εμπειρίες δια ζώσης αφού ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού Γαλλίας, Γερμανίας και Αγγλίας, δουλεύει στην αυτοκίνηση, δεν καταλαβαίνουμε την πραγματική αξία αυτής της πληροφορίας και που τις περισσότερες φορές είναι η επιρροή στην πρακτικότητα του συγκεκριμένου οχήματος...
-
Ο χρήστης vellerefontis έγραψε:
για τον όμιλο Fiat δεν το αρνούμαι. Πολλές τσιγκουνιές κάνουν και εκεί...Πάντως τα παλαιότερα Punto Sporting ΜΚ1/ΜΚ2 που ήταν λίγο χαμηλότερα, σαφώς και είχαν διαφορετικά (σκληρότερα) αμορτισέρ.
-
Ο χρήστης harlek έγραψε:
Πάντως τα παλαιότερα Punto Sporting ΜΚ1/ΜΚ2 που ήταν λίγο χαμηλότερα, σαφώς και είχαν διαφορετικά (σκληρότερα) αμορτισέρ.
Δε νομιζω...
Οι κωδικοι των αμορτισερ ειναι ιδιοι με τα απλα μοντελα
Μπορει να κανω και λαθος αλλα ετσι θυμαμαι. -
Το λέω γιατί θυμάμαι καθαρά ότι στην αλλαγή αμορτισέρ του Sporting ΜΚ1 μου είχε πει ότι 'αν θέλεις, μπαίνουν και του ELX που είναι πιο φθηνά αλλά πιο μαλακά'. Τρίτοι κατασκευαστές ίσως προτείνουν τα ίδια για ELX/Sporting, αλλά η ίδια η FIAT, 100% έδινε διαφορετικά. Τουλάχιστον όταν το είχα ψάξει εγώ, πολλά χρόνια πριν.
-
Ο χρήστης harlek έγραψε:
Το λέω γιατί θυμάμαι καθαρά ότι στην αλλαγή αμορτισέρ του Sporting ΜΚ1 μου είχε πει ότι 'αν θέλεις, μπαίνουν και του ELX που είναι πιο φθηνά αλλά πιο μαλακά'. Τρίτοι κατασκευαστές ίσως προτείνουν τα ίδια για ELX/Sporting, αλλά η ίδια η FIAT, 100% έδινε διαφορετικά. Τουλάχιστον όταν το είχα ψάξει εγώ, πολλά χρόνια πριν.έχεις δίκιο...
πάντως σχεδόν πάντα ο μόνος τρόπος να το ελέγξει κανείς είναι με τον κωδικό παραγγελίας/ ανταλλακτικού
σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, και λέω σε όλες γιατί μπορεί να μου διαφεύγει μια εκ του παρελθόντος, τα αμορτισέρ με άλλα ελατήρια έχουν άλλο κωδικό...
-
καλησπερα σας!το αυτοκινητο μου ειναι υπερβολικα χαμηλο μπροστα με αποτελεσμα να βρισκει η ποδια συχνα πυκνα σε ανωμαλιες..ευτυχως χωρις παρατραγουδα ,αλλα θελω να το ψηλωσω λιγακι..εχω ακουσει οτι παιζουν προσθηκες στα ελατηρια οι οποιες ψηλωνουν το αυτοκινητο..δε ζηταω πολλα..1-2 ποντους..γνωριζει κανεις κατι?εχει κατι κατι αντιστοιχο στο αυτοκινητο του?
ευχαριστω!
-
Ο χρήστης blade_ έγραψε:
καλησπερα σας!το αυτοκινητο μου ειναι υπερβολικα χαμηλο μπροστα με αποτελεσμα να βρισκει η ποδια συχνα πυκνα σε ανωμαλιες..ευτυχως χωρις παρατραγουδα ,αλλα θελω να το ψηλωσω λιγακι..εχω ακουσει οτι παιζουν προσθηκες στα ελατηρια οι οποιες ψηλωνουν το αυτοκινητο..δε ζηταω πολλα..1-2 ποντους..γνωριζει κανεις κατι?εχει κατι κατι αντιστοιχο στο αυτοκινητο του?ευχαριστω!
Γιατί να είναι πολύ χαμηλό;; Έτσι το έφτιαξε ο κατασκευαστής, έπεσαν τα ελατήρια με τα χρόνια ή κάποιος το χαμήλωσε επί τούτου;;
Υπάρχουν προσθήκες ελαστικές που μπορείς να βάλεις ανάμεσα στις σπείρες των ελατηρίων για να κερδίσεις λιγάκι ύψος. ΑΛΛΑ θα αλλάξεις έτσι τη συμπεριφορά των ελατηρίων και μειώνεις και το εύρος κίνησής τους.
Επειδή αυτές οι λύσεις κρύβουν κινδύνους σκέψου καλύτερα μήπως αξίζει να αλλάξεις ελατήρια (ίσως και αμορτισέρ) για να πάει εκεί που πρέπει. Και θα πρέπει να σκεφτείς και τι θα γίνει αν αλλάξεις οτιδήποτε στην εμπρός ανάρτηση χωρίς να επέμβεις στην πίσω...!!! Τι θα γίνει τότε, πως θα επηρεαστεί η συμπεριφορά του αυτοκινήτου;; -
Σε μερικές μάρκες αυτοκινήτων υπάρχουν προσθήκες που μπαίνουν στο πάνω μέρος του ελατηρίου και ψηλώνει το αμάξι.
-
απλα το αυτοκινητο ηταν χαμηλωμενο οταν το αγορασα..αλλα ηταν πολυ μαλακος ο συνδυασμος ετσι αγορασα απο ενα αλλο σετ(bilstein -apex3.5cm) παρομοιο αυτοκινητο(εχω del sol και πηρα αμορτισερ απο ενα civic) ,ηρθε παλι στο ιδιο υψος σχεδον αλλα δεν ειμαι ικανοποιημενος και θα ηθελα να ψηλωσει κ αλλο..
και αυτο ηθελα να δω..τι μειονεκτηματα υπαρχουν κτλ..ξερω οτι σιγουρα μειωνεται η διαδρομη της αναρτησης..
-
θα θελα να ρωτησω αν καποιος εχει προχωρησει σε τοποθετηση βελτιωμενης αναρτησης σε toyota corolla e12 1.4 κυβ.εκ μοντελο 2005.
τι συνδυασμο αμορτισερ - ελατηριου χαμηλωματος ( εως 3,5 mm ) θα προτεινατε ωστε το αυτοκινητο να εχει αισθητα καλυτερα κρατηματα χωρις να χασει πολυ μεγαλο μερος απο ανεση ?
η λυση coilover αναρτησης (η οποια ειναι και κατα πολυ ακριβοτερη )πιστευετε αξιζει για τον χαρακτηρα του αυτοκινητου ή ειναι υπερβολικη ?
χρειαζομαι αμεση αντικατασταση οποτε θα ηθελα την γνωμη σας
-
Κάνε τον κόπο και ποστάρισε κι εδώ, έχεις μεγαλύτερες πιθανότητες να το δεί ο ειδικός
viewtopic.php?f=15&t=9082&start=2265
-
Καλησπερα!!
Ειμαι αρκετα ασχετος στο θεμα των αναρτησεων. Πηγε ο αδερφος μου να παρει ενα ανταλλακτικο για το γκολφ 2 μας. Το ειδε ο πωλητης απ'εξω κ του προτεινε κατι αμορτισερ boge (για το συγκεκριμενο μοντελο απ'οτι ειπε) που τα εχει καιρο απουλητα για 70€ τη δυαδα. Α! ειναι αερος-λαδιου λεει, μπορειτε να μου πειτε τι σημαινει αυτο κι αν γενικα αξιζουν σαν αγορα???
Ευχαριστω!!
Περί Αναρτήσεων