-
Εμένα θα μου επιτρέψετε καταρχήν να συμφωνήσω με τον Ρίτσαρντς που συνεχάρη τον οδηγό του για την προσπάθεια και μετά να εκτιμώ ότι κάλλιστα θα έπαιρνε τη στροφή ο Σάτο αν τον είχε δει ο ΡΜ και δεν του έκλεινε απότομα (κι αθέλητα) την πόρτα.
Τη συγκεκριμένη στροφή αν δείτε το βίντεο όλου του αγώνα την πήραν πολλοί οδηγοί off the line, με ευκολότερο (να το βρείτε) παράδειγμα την εκκίνηση του αγώνα.
Γιατί υποστηρίζετε πως δεν θα την έπαιρνε ο Σάτο τη στροφή;
ΥΓ1. Για το Βιλνέβ το '97 επιφυλάσσομαι μέχρι να δω το βίντεο που προτείνει ο Τάκης (από την on-board κάμερά του... κι αν το δείχνει στο επίσημο review του '97).
ΥΓ2. Ερώτηση κρίσεως: ο Σένα θα την έπαιρνε την στροφή αν δεν τον έκλεινε ο Πρόστ το 1989;
-
ΥΓ3. (που το ξέχασα): έχετε συνειδητοποιήσει πως έχουμε φτάσει στο σημείο να 'κατηγορούμε' έναν οδηγό Φ1 επειδή επιχείρησε να προσπεράσει (και μάλιστα σε σημείο που ενδείκνυται για προσπέρασμα), και από την άλλη να περνάμε στο ντούκου (ή ακόμα και να δικαιολογούμε έμμεσα) ένα οδηγό Φ1 που δεν έχει συναίσθηση του ποιος βρίσκεται πίσω ή δίπλα του σε σημείο της πίστας που ενδείκνυται για προσπέρασμα?
-
Ο χρήστης takisp έγραψε:
Και στις δυο περιπτώσεις εάν δεν υπήρχαν οι Ferrari τόσο η Williams όσο και η BAR Honda δεν θα είχαν καταφέρει να στρίψουν. Ιδιαίτερα ο Βιλνέβ εάν δει κανείς προσεκτικά το ριπλέι από την εσωτερική κάμερά του έχει πατήσει στο χώμα δεξιά και έχει μπλοκάρει ο τροχός του και φεύγει ανεξέλεγκτα προς τα έξω...Ξεσκόνισα για μια ακόμα φορά την ηλεκτρονική μου βιβλιοθήκη και αφού το είδα μια, το είδα 2, το είδα 3, το είδα 15 φορές έχω να πω:
Τι θ' ακούσω ακόμα
από σένα απορώ...
Τα περίμενα όλα
όμως όχι και αυτό...ΕΙΔΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΚΑΜΕΡΑ μπορείς να δεις καθαρά ότι ο Jacques πατούσε στην άκρη των κερμπς (τα οποία μάλιστα στην αρχή τους έχουν σημάδια από λάσπη) και ότι το φρενάρισμα του και μετά το χτύπημα είναι μετρημένο , ψύχραιμο και φυσικά καμία σχέση με ένα απλό μπλοκάρισμα πανικού.
Αν εσύ περιμένεις να στρίψει ο Villeneuve στο σημείο που θα έστριβε αν είχε την ιδανική γραμμή, και επειδή δεν το κάνει υποθέτεις ότι θα έφευγε στα χωράφια τι αν πω... Μια τέτοια λογική λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να την ακολουθήσω. -
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
ΥΓ3. (που το ξέχασα): έχετε συνειδητοποιήσει πως έχουμε φτάσει στο σημείο να 'κατηγορούμε' έναν οδηγό Φ1 επειδή επιχείρησε να προσπεράσει (και μάλιστα σε σημείο που ενδείκνυται για προσπέρασμα), και από την άλλη να περνάμε στο ντούκου (ή ακόμα και να δικαιολογούμε έμμεσα) ένα οδηγό Φ1 που δεν έχει συναίσθηση του ποιος βρίσκεται πίσω ή δίπλα του σε σημείο της πίστας που ενδείκνυται για προσπέρασμα?Έχεις δίκιο. Που φτάσαμε...
ΥΓ. Γενικά οι οδηγοί της φερράρι μήπως έχουν ένα πρόβλημα με τους καθρέπτες τους; Όποτε τους συμφέρει βλεπουν ποιος είναι πίσω τους ή μήπως έχω παραισθήσεις;
Διορθώστε με αν κάνω λάθος... -
Ο χρήστης Raikkonen έγραψε:
Γενικά οι οδηγοί της φερράρι μήπως έχουν ένα πρόβλημα με τους καθρέπτες τους;Εδώ φίλε μου νομίζω ότι υπερβάλλεις λίγο...
Κατά την γνώμη μου ο Rubens δεν φέρει κανένα μερίδιο ευθύνης για ότι συνέβει στην πρώτη στροφή της πίστας. Τι έπρεπε δηλαδή να κάνει? Να τον δει ότι επιχειρεί αυτό το ριψοκίνδυνο προσπέρασμα και να του ανοίξει και την πόρτα, για να αποφύγει την επαφή μαζί του? Η μήπως να συνεχίσει για 1-2 μέτρα ευθεία και μετά να στρίψει για να χωρέσει και ο Γιαπ. στην στροφή? Όπως όλοι είδαμε μετά από αυτήν την προσπάθεια και οι δύο πιλότοι βρέθηκαν πολύ κοντά στην εγκατάλειψη. Και καλά ο Γιαπ., αλλά ο Rubens τι έφτεγε?
-
Ο χρήστης Raikkonen έγραψε:
ΥΓ. Γενικά οι οδηγοί της φερράρι μήπως έχουν ένα πρόβλημα με τους καθρέπτες τους; Όποτε τους συμφέρει βλεπουν ποιος είναι πίσω τους ή μήπως έχω παραισθήσεις;
Διορθώστε με αν κάνω λάθος...Στην προκειμένη περίπτωση νομίζω πως ο ΡΜ όντως δεν τον είχε δει (κακώς κατά την άποψή μου).
Γενικά πάντως τη συγκεκριμένη επιλεκτική... 'χρήση' των καθρεπτών του την κάνει κυρίως ο ΜΣ (αρχής γενομένης από το Μακάου το 1990) αλλά και ο ΧΠΜ.
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
...αρχής γενομένης από το Μακάου το 1990Ωπ φαουλ! Σε εκεινη την περιπτωση ο Μικα ειχε κανει την υπερβολη, ο MS δεν πολυεφταιγε.
-
Ο χρήστης Go_For_Pole έγραψε:
...αρχής γενομένης από το Μακάου το 1990
Ωπ φαουλ! Σε εκεινη την περιπτωση ο Μικα ειχε κανει την υπερβολη, ο MS δεν πολυεφταιγε.
Μα τότε ο ίδιος ο ΜΣ (αν και στην αρχή έριξε το φταίξιμο στο Μίκα) μετά ζήτησε συγγνώμη υποστηρίζοντας πως δεν τον είχε δει τον Φιλανδό. Και για αυτό ακριβώς ανέφερα το συγκεκριμένο αγώνα στο προηγούμενο post.
ΥΓ. Πάντως βρε παιδιά δεν θεωρώ υπερβολή τη καθόλα θεμιτή προσπάθεια για προσπέρασμα. Ακόμα και στο Μακάου ο Χάκινεν δεν έκανε υπερβολή σε ότι αφορά το προσπέρασμα αυτό κάθε αυτό, απλά θα μπορούσε να μην το επιχειρήσει καν αφού και πίσω από τον ΜΣ να τερμάτιζε πάλι θα κέρδιζε τον αγώνα (ήταν διπλός). Αλλά αυτή δεν είναι η ομορφιά του racing? Τα προσπεράσματα?
-
Α, δεν ειχα υποψη οτι δηλωσε κατι τετοιο. Αλλα θυμαμαι το παρολιγο προσπερασμα οπως θυμαμαι και τον Mika να κλαιει σα μικρο παιδι μετα.
Φοβερη μαχη btw, αν πετυχετε καπου βιντεο του αγωνα αρπαξτε το με τα 2 χερια.
-
Ο χρήστης Go_For_Pole έγραψε:
Φοβερη μαχη btw, αν πετυχετε καπου βιντεο του αγωνα αρπαξτε το με τα 2 χερια.
Καποιος να βοηθησει ρε παιδια!!!!.........
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
ΥΓ3. (που το ξέχασα): έχετε συνειδητοποιήσει πως έχουμε φτάσει στο σημείο να 'κατηγορούμε' έναν οδηγό Φ1 επειδή επιχείρησε να προσπεράσει (και μάλιστα σε σημείο που ενδείκνυται για προσπέρασμα), και από την άλλη να περνάμε στο ντούκου (ή ακόμα και να δικαιολογούμε έμμεσα) ένα οδηγό Φ1 που δεν έχει συναίσθηση του ποιος βρίσκεται πίσω ή δίπλα του σε σημείο της πίστας που ενδείκνυται για προσπέρασμα?Οχι δεν εχουμε φτασει να κατηγορουμε την προσπαθεια προσπερασματος. Ειμαστε στο ιδιο ακριβως σημειο, στον να κατηγορουμε την Ferrari κ τους οδηγους της!!! Ναι λοιπον εφταιγε ο Rubens που δεν του ανοιξε την πορτα κ του ειπε περνα! Δεν ειναι ετσι, καθαρα μπροστα ηταν κ η γραμμη δικια του. Ο Sato δεν ηταν σε αποσταση βολης, ηταν σε αποσταση διεμβολισμου. Αν ηταν καποια McLaren ή Williams στην θεση του θα τα βαζατε με τον Sato. Δεν συζηταω την κινηση Sato να την εκανε ο MS. Πραγματικα αναρωτιεμαι αν στην θεση του RB ηταν o Raikkonen ο οποιος επαιζε στις 1ες θεσεις του πρωταθληματος, τι γνωμη θα ειχατε.
100% στις κινησεις κ στις προσπαθειες προσπερασματων! Αλλα αν ο αλλος δεν ξερει να προσπερασει ε ας περιμενει τα pit καλυτερα.
Επισης πιστευω με την φορα που ειχε θα εβγαινε εκτος γραμμης. -
Ο χρήστης alfista έγραψε:
Ξεσκόνισα για μια ακόμα φορά την ηλεκτρονική μου βιβλιοθήκη και αφού το είδα μια, το είδα 2, το είδα 3, το είδα 15 φορές έχω να πω:
Τι θ' ακούσω ακόμα
από σένα απορώ...
Τα περίμενα όλα
όμως όχι και αυτό...ΕΙΔΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΚΑΜΕΡΑ μπορείς να δεις καθαρά ότι ο Jacques πατούσε στην άκρη των κερμπς (τα οποία μάλιστα στην αρχή τους έχουν σημάδια από λάσπη) και ότι το φρενάρισμα του και μετά το χτύπημα είναι μετρημένο , ψύχραιμο και φυσικά καμία σχέση με ένα απλό μπλοκάρισμα πανικού.
Αν εσύ περιμένεις να στρίψει ο Villeneuve στο σημείο που θα έστριβε αν είχε την ιδανική γραμμή, και επειδή δεν το κάνει υποθέτεις ότι θα έφευγε στα χωράφια τι αν πω... Μια τέτοια λογική λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να την ακολουθήσω.Κ εγω εκανα προσφατα μια επαναληψη την σεζον του 97 κ συμφωνω με τον Τακη. Φρεναροντας ο JV πατησε σε βρωμικο σημειο με χωμα μπλοκαροντας τον δεξι μπροστινο τροχο του. Αν δεν ειχε ακουμπησει με τον MS υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να ειχε βγει απεναντι με την φορα που ειχε. Δεν θα μαθουμε ποτε αλλα κ εμενα αυτη την εντυπωση μου εχουν δημιουργησει τα video που εχω δει της επαφης. Αλλα ουτως ή αλλιως δεν ειναι το θεμα αν θα ειχε παει απεναντι ή οχι. Ο JV εκεινη την στιγμη ηταν κοντα κ ετοιμος να εκτελεσει τον MS παιζοντας το πρωταθλημα, ενω ο Sato επαιζε την 2η θεση σ εναν αγωνα κανοντας αστοχη για μενα προσπαθεια προσπερασης.
-
Ο χρήστης LYBE έγραψε:
Γενικά οι οδηγοί της φερράρι μήπως έχουν ένα πρόβλημα με τους καθρέπτες τους;
Εδώ φίλε μου νομίζω ότι υπερβάλλεις λίγο...
Κατά την γνώμη μου ο Rubens δεν φέρει κανένα μερίδιο ευθύνης για ότι συνέβει στην πρώτη στροφή της πίστας. Τι έπρεπε δηλαδή να κάνει? Να τον δει ότι επιχειρεί αυτό το ριψοκίνδυνο προσπέρασμα και να του ανοίξει και την πόρτα, για να αποφύγει την επαφή μαζί του? Η μήπως να συνεχίσει για 1-2 μέτρα ευθεία και μετά να στρίψει για να χωρέσει και ο Γιαπ. στην στροφή? Όπως όλοι είδαμε μετά από αυτήν την προσπάθεια και οι δύο πιλότοι βρέθηκαν πολύ κοντά στην εγκατάλειψη. Και καλά ο Γιαπ., αλλά ο Rubens τι έφτεγε?
Κοίταξε υπερέβαλλα σαφώς αλλά αυτό ήταν περισσότερο σπόντα στο Schumi που τωρα τελευταία τη μια δε βλέπει το Montoya στην Ιμολα κ την άλλη δηλώνει ότι αν δεν είχε δει το Webber στο απελθόν GP θα είχαν συγκρουστεί!
Πολύ της μόδας είναι τελευταία οι καθρέπτες....
Συγνώμη αν γινομαι ενοχλητικός, κουραστικός κ υπερβολικός.
-
Τελικά επρεπε το 97 να αφήσει ανοιχτή την πόρτα ο Σουμι να δουμε αν θα προλάβαινε να στρίψει ο Βιλνεβ αλλά δική μου άποψη είναι ότι θα έστριβε πολύ άνετα και το λέω αυτό γιατί αν ήταν τόσο εκτός γραμής θα τον άφηνε ο Σουμάχερ να βγει εκτός πίστας και θα συνέχιζε τον αγώνα του.Αλλά από την κάμερα του Σουμάχερ φαίνεται ολοκάθαρα ότι μόλις ο Βιλνεβ φτάνει δίπλα του ο Γερμανός κόβει δεξιά το τιμόνι απότομα και τον χτυπάει στα ψυγεία.Ο Σουμάχερ ήξερε ότι ο Βιλνεβ θα το κρατούσε στο δρόμο γι αυτό μάλλον και η πράξη του
-
Ο χρήστης kleisj έγραψε:
Οχι δεν εχουμε φτασει να κατηγορουμε την προσπαθεια προσπερασματος. Ειμαστε στο ιδιο ακριβως σημειο, στον να κατηγορουμε την Ferrari κ τους οδηγους της!!!Γιατί, δεν επιτρέπεται; Μήπως είναι αλάνθαστοι ή μήπως πρέπει να βρίσκονται σε κανένα είδος απυρόβλητου; Όταν φταίνε φυσικά και θα τους κατηγορούμε, όπως κάνουμε με όλους τους οδηγούς.
Ναι λοιπον εφταιγε ο Rubens που δεν του ανοιξε την πορτα κ του ειπε περνα! Δεν ειναι ετσι, καθαρα μπροστα ηταν κ η γραμμη δικια του. Ο Sato δεν ηταν σε αποσταση βολης, ηταν σε αποσταση διεμβολισμου.
Καθαρά μπροστά ήταν, αλλά η πόρτα ήταν ορθανοιχτή. Την επόμενη φορά θα πούμε στο Σάτο να χρησιμοποιεί την κόρνα του και να αναβοσβήνει τα φώτα μπας και πάρει χαμπάρι ο ΡΜ τι συμβαίνει γύρω του.
Αν ηταν καποια McLaren ή Williams στην θεση του θα τα βαζατε με τον Sato. Δεν συζηταω την κινηση Sato να την εκανε ο MS. Πραγματικα αναρωτιεμαι αν στην θεση του RB ηταν o Raikkonen ο οποιος επαιζε στις 1ες θεσεις του πρωταθληματος, τι γνωμη θα ειχατε.
Αντί να αναρωτιέσαι για υποθετικά σενάρια, προεξοφλώντας μάλιστα και τη δική μας αντίδραση, δεν είναι καλύτερα να μείνουμε εστιασμένοι στα υπαρκτά γεγονότα?
-
Ηταν ο 1ος γυρος του Sato εξω απο τα πιτ κ ισως να μην καταφερνε να ερθει πιο κοντα αν κ ο Barrichello ειπε οτι ηταν πολυ πιο γρηγορος κ θα περνουσε...Παντως μου αρεσε πολυ η κινηση του Sato...Τωρα αν παμε πισω στο 94 ο Hill εφταιγε στην Adelaide γιατι αφου ειδε την εξοδο του MS κ το πως χτυπησε επρεπε να καταλαβει οτι θα εγκαταλειψει αλλα αυτος βουτηξε κ μετα ακοουθησε οτι ακολουθησε...Αφου κ ο ιδιος ο MS δεν περιμενε να εγκαταλειψει ο Hill κ εκλαιγε..Τελος παντων λιγη σημασια εχουν ολα αυτα...Το σιγουρο ειναι οτι στην F1 χρειαζονται πιλοτοι σαν τον Sato κ η κινηση του ηταν ολα τα λεφτα...
-
Μιας και αναφέραμε τον Χιλ, θυμάμαι από τις τότε δηλώσεις του πως είπε πως είδε τον Σουμάχερ να ξαναμπαίνει στην πίστα. Δεν είχε την ορατότητα να δει για ποιον λόγο βγήκε, ούτε και αν είχε ζημιά, και σύμφωνα με τις δηλώσεις του νόμισε πως απλά είχε γλιστρήσει, και έχασε λίγο χρόνο, και πως αυτή θα ήταν η μοναδική του ευκαιρία να διεκδικήσει τον αγώνα (και κατ επέκταση το πρωτάθλημα), να προσπεράσει τον Σουμάχερ προτού αυτός επιταχύνει ξανά.
-
Ο χρήστης Hakkinen98-99_ έγραψε:
Τωρα αν παμε πισω στο 94 ο Hill εφταιγε στην Adelaide -
Παντως πρεπει να συμφωνησετε οτι ηταν σκετη απολαυση να βλεπεις τον μιχαλακη να χαιρεταει τους γερμανους 10 γυρους πριν τελειωσει ο αγωνας και μετα να δηλωνει-ευχαριστω τον raikonen που κρατησε τους αλλους πισω και εχτισε διαφορα.O τυπος ειναι υπερανωωωωωω.
-
Ο χρήστης sakiss έγραψε:
Παντως πρεπει να συμφωνησετε οτι ηταν σκετη απολαυση να βλεπεις τον μιχαλακη να χαιρεταει τους γερμανους 10 γυρους πριν τελειωσει ο αγωνας και μετα να δηλωνει-ευχαριστω τον raikonen που κρατησε τους αλλους πισω και εχτισε διαφορα.O τυπος ειναι υπερανωωωωωω.http://www.topurls.gr/grmeeting/pics/Tsoukalas.jpg
Ιδια απολαυση με το να βλεπεις τον Sakiss στην tv?Δεν συγκρινετε
Aπευθείας μετάδοση F1