-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Ποτέ μην καταδικάζεις κάποιον αν δεν μάθεις γιατί κάνει αυτό που κάνει και τι έχει προηγηθεί. Ποτέ δεν ξέρεις, με τη δικτατορία του Σημίτη, τι έχει προηγηθεί.Εγω που ξερω τι κανουν και γιατι βγηκαν στους δρομους οι αγροτες(φετος), μπορω και τους καταδικαζω!
Και εν παση περιπτωση αν νομιζουν πως εχουν δικιο ας βρουν αλλο τροπο διαμαρτυριας. Ας κανουν πορειες, ας πανε στο Υπουργειο Γεωργιας. Εμεις οι απλοι πολιτες (πολυ περισσοτερο βεβαια οι επαγγελματιες οδηγοι), **τι φταιμε? ** -
Για τους αγρότες, το πιο σωστό θα ήταν να κατεβούν με τα τρακτέρ στην Αθήνα και να μπλοκάρουν το κυνοβούλιο (όχι, δεν έκανα ορθογραφικό λάθος, επίτηδες το'γραψα έτσι) και το 'υπουργείο' γεωργίας, το οποίο μάλλον περιττό είναι, μια και δεν κάνει τίποτα. Χμμ, τώρα που το σκέφτομαι, θα'πρεπε να κλείσουν και τον ΟΓΑ, γιατί κι εκεί καλοί απατεώνες είναι και λόγου τους.
-
Ο χρήστης Yannis-ChalkiRacingClub έγραψε:
Αυτα τα επιχειρηματα που παραθετεις abc, τι νοημα εχουν?
Δηλαδη επειδη οι αγροτες ειναι η φτωχοτερη κοινωνικη ταξη ,εχουν το δικαιωμα να κλεινουν οποτε γουσταρουν την Εθνικη οδο?Πιστεύεις οτι ένας απεγνωσμένος άνθρωπος θέτει φραγμούς στον τρόπο που θα εκδηλώσει την αντίθεσή του;
Π.χ. Οι Παλαιστίνιοι αγωνίζονται χρόνια για την σύσταση του δικού τους κράτους.Επειδή όμως έχουν έρθει σε απόγνωση, μπλέχτηκαν στο παιχνίδι της βίας και του αίματος. Εγω αυτούς τους ανθρώπους τους δικαιολογώ απόλυτα.
Στους αγρότες τώρα. Αυτοί οι άνθρωποι δέν έχουν επαγγελματικη ευελιξία.
Αλλωστε, εάν ένας αγρότης καταστραφεί οικονομικά κυρίως λόγω δανείων είναι απίθανο να επανακάμψει.Οπότε όταν βλέπουν το βιός τους να χάνεται, χάνεται η γή κάτω απο τα πόδια τους. Αλλο πράγμα εγω να χάσω την δουλειά μου και άλλο αυτοί.Η απόσταση που μας χωρίζει είναι τρομακτική. -
Ο χρήστης abc έγραψε:
Ενδιαφέρουσα η άποψη σου. Δηλαδή αυτοί που βρίσκονται στα μπλόκα έχουν αποσπαστεί και αγωνίζονται για την πάρτη τους. Επίσης λές οτι οι φτωχοί αγρότες είναι αναγκαστικά νόμιμοι. Σοβαρά μιλάς;Λοιπον, οι βαμβακοπαραγωγοι εδω και χρονια διαμαρτυρονταν γιατι το βαμβακι δεν ειχε καλη τιμη. Αυτο το αιτημα τους εγινε δεκτο, με τον ορο πως ο καθε παραγωγος θα καλλιεργει μεχρι 117στρ. Οι περισσοτεροι παραγωγοι ομως ειναι παντρεμενοι οποτε μπορουν να δηλωσουν ακομη 117στρ στη γυναικα τους, οποτε το οριο φτανει στα 234στρ. Οι 'μικροι' αγροτες καλλιεργουν μετα βιας 100στρ, οποτε και να θελουν δεν μπορουν να ειναι παρανομοι. Οι αγροτες που ειναι αυτη τη στιγμη στους δρομους δεν τηρισαν το οριο και αντι για 117στρ. στο ονομα τους καλλιεργησαν παραπανω(150 υπολογισε). Τωρα για να 'περασουν' ως νομιμες τις επιπλεον παραγωγες τους, ισχυριζονται πως τηρησαν το οριο αλλα εβγαλαν περισσοτερη παραγωγη απο αυτη που προβλεποταν.
Δεν ξερω αν σε βοηθησα. Περισσοτερα αυριο, που θα'μαστε πιο νηφαλιοι.
-
Για τους αγρότες, το πιο σωστό θα ήταν να κατεβούν με τα τρακτέρ στην Αθήνα και να μπλοκάρουν το κυνοβούλιο (όχι, δεν έκανα ορθογραφικό λάθος, επίτηδες το'γραψα έτσι) και το 'υπουργείο' γεωργίας, το οποίο μάλλον περιττό είναι, μια και δεν κάνει τίποτα. Χμμ, τώρα που το σκέφτομαι, θα'πρεπε να κλείσουν και τον ΟΓΑ, γιατί κι εκεί καλοί απατεώνες είναι και λόγου τους.Mηπως ξερεις ποσα πληρωνει ενας αγροτης καθε χρονο στον ΟΓΑ?...
-
Αλήθεια, γιατί ακόμα καλλιεργούν βαμβάκι; Αυτό το πράγμα έχει καταστρέψει γεωλογικά (αλλά κι από πλευράς υδάτινων πόρων) το Θεσσαλικό κάμπο.
-
Ο χρήστης Yannis-ChalkiRacingClub έγραψε:
Εγω που ξερω τι κανουν και γιατι βγηκαν στους δρομους οι αγροτες(φετος), μπορω και τους καταδικαζω!
Και εν παση περιπτωση αν νομιζουν πως εχουν δικιο ας βρουν αλλο τροπο διαμαρτυριας. Ας κανουν πορειες, ας πανε στο Υπουργειο Γεωργιας. Εμεις οι απλοι πολιτες (πολυ περισσοτερο βεβαια οι επαγγελματιες οδηγοι), **τι φταιμε? **Φίλε μου για την υπόθεση φταίνε όλες οι κυβερνήσεις απο σύστασης του ελληνικού κράτους. Οταν για την εκβιομηχάνιση της χώρας, οι κυβερνήσεις ρουφούσαν το αίμα των αγροτών.Γενικά πάντως παρατηρώ μια μοχθηρότητα προς τους αγρότες. Ακόμη κι ο Σημίτης αισθάνεται άβολα για το ποσοστό αγροτών στην χώρα μας. Εδώ που τα λέμε καλύτερα να είμαστε παραδοσιακή αγροτική χώρα παρά ακόμη ένα κακό αντίγραφο εκβιομηχανισμένης δυτικοευρωπαικής χώρας.
-
Αλήθεια, τα 'Λλελούδια' (με ΠΑΧΥ το 'Λλ') του 'υπουργείου' Γεωργίας φρόντισαν ποτέ να ενημερώσουν τους αγρότες για τη βιολογική γεωργία, να την προωθήσουν κλπ (μια και θα τους στοιχίσει ΠΟΛΥ λιγότερο έτσι κι αλλιώς) ή τα παίρνουν από τις βιομηχανίες λιπασμάτων;
-
Αλήθεια, γιατί ακόμα καλλιεργούν βαμβάκι; Αυτό το πράγμα έχει καταστρέψει γεωλογικά (αλλά κι από πλευράς υδάτινων πόρων) το Θεσσαλικό κάμπο.Επειδή δέν υπάρχει αγροτική πολιτική στην Ελλάδα σχετικά με το τί πρέπει να καλλιεργείται και τί όχι.Θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα ωστε να δημιουργηθούν ιδιωτικές εταιρείες συμβούλων, που να βρίσκονται κοντά στους αγρότες και να τους καθοδηγούν,να πραγματοποιούν έρευνες αγοράς και να τους ενημερώνουν.
-
Ο χρήστης abc έγραψε:
Γενικά πάντως παρατηρώ μια μοχθηρότητα προς τους αγρότες.Καθε αλλο. Αλλωστε και ο πατερας μου αγροτης ειναι. Αυτο ομως δε σημαινει πως πρεπει να δινω δικιο στον τροπο που επελεξαν για να διαμαρτυρηθουν.
-
Αλήθεια, τα 'Λλελούδια' (με ΠΑΧΥ το 'Λλ') του 'υπουργείου' Γεωργίας φρόντισαν ποτέ να ενημερώσουν τους αγρότες για τη βιολογική γεωργία, να την προωθήσουν κλπ (μια και θα τους στοιχίσει ΠΟΛΥ λιγότερο έτσι κι αλλιώς) ή τα παίρνουν από τις βιομηχανίες λιπασμάτων;Για το ερώτημά σου δέν έχω απάντηση. Πάντως η βιολογική γεωργία είναι η καλύτερη λύση απο κάθε άποψη. Οχι τοξικά στα αγροτικά προιόντα, να ξέρουμε τί βάζουμε στο πιάτο μας.Ναί στην παραδοσιακή γεωργία.
-
Άσε που δε θα πληρώνουν κι οι αγρότες τα μαλλιοκέφαλά τους σε λιπάσματα και φυτοφάρμακα... Ή σε μεταλλαγμένους σπόρους, οι οποίοι βγάζουν ΑΡΡΩΣΤΑ φυτά, τα οποία κοστίζουν μετά τα δεκαπλάσια για να αναπτυχθούν... Και δεν τρώγονται με τίποτα.
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
ΔΙΑΦΩΝΩ ΚΑΘΕΤΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ
Δέν μπορεί να εννοείτε αυτά που λέτε.
Το Σάββατο προκειται να γινουν αντιπολεμικές διαδηλώσεις για αποτροπη του πολέμου στο Ιράκ. Αντιλαμβάνεστε φυσικά οτι θα παραλύσει η χώρα...
Με όσα υποστηρίζετε θα πρέπει η αστυνομία να όλους αυτούς που θα συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις.Πάντως σε διαδήλωση που με καλεί ο Λαλιώτης, ενώ η κυβέρνηση έχει διφορούμενη θέση για το Ιρακ, εγώ δεν θα πήγαινα. Αυτοί στην εξουσία θέλουν και πίτα όλοκληρη και τον σκύλο χορτάτο.
ΦΤΗΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ,ΦΙΛΕ ΜΟΥ!!!! ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ.
ΑΛΛΩΣΤΕ ΜΕΡΙΚΟΙ ΤΟ ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥΣ
http://athens.indymedia.org/front.php3? ... e_id=67307ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΕ... ΜΕ ΤΟΝ ΑΘΛΙΟ ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟ ΤΟΥ!
-
Εγώ δυστυχώς δε μπόρεσα να πάω στο χθεσινό συλλαλητήριο στα Χανιά (γερό κρυολόγημα). Έμαθα όμως ότι ήταν εξαιρετικά επιτυχημένο κι ότι ήταν το μεγαλύτερο των τελευταίων χρόνων στην πόλη.
-
Ο χρήστης SAXOGUS2 έγραψε:
ΔΙΑΦΩΝΩ ΚΑΘΕΤΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ
Δέν μπορεί να εννοείτε αυτά που λέτε.
Το Σάββατο προκειται να γινουν αντιπολεμικές διαδηλώσεις για αποτροπη του πολέμου στο Ιράκ. Αντιλαμβάνεστε φυσικά οτι θα παραλύσει η χώρα...
Με όσα υποστηρίζετε θα πρέπει η αστυνομία να όλους αυτούς που θα συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις.Πάντως σε διαδήλωση που με καλεί ο Λαλιώτης, ενώ η κυβέρνηση έχει διφορούμενη θέση για το Ιρακ, εγώ δεν θα πήγαινα. Αυτοί στην εξουσία θέλουν και πίτα όλοκληρη και τον σκύλο χορτάτο.
ΦΤΗΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ,ΦΙΛΕ ΜΟΥ!!!! ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ.
ΑΛΛΩΣΤΕ ΜΕΡΙΚΟΙ ΤΟ ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥΣ
http://athens.indymedia.org/front.php3? ... e_id=67307ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΕ... ΜΕ ΤΟΝ ΑΘΛΙΟ ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟ ΤΟΥ!
Αψογος.....
-
ειμαι αγροτης οχι μονο κατα κυριο επαγγελμα , αλλα κατα αποκλειστικο, δηλαδη η μονη πηγη εισοδηματος.
εχω να πω πολλα και δεν ξερω απο που να αρχισω οχι τοσο για να υπερασπισω την κοινωνικη μου ταξη οσο για ενημερωση, επειδη ειμαι σας εκτιμω ολους εδω ακομη και αν δεν συμφωνω με πολλους.
λοιπον οι αγροτες αλλα και οσοι εχουν χωραφια οι μη κατα κυριον επαγγελμα δηλ 9.000.000 ελληνων που εχουν χωραφια μπορουν να καλλιεργησουν ωστε να παρουν καποιο εισοδημα τρια ειδη
βαμβακι, ελιες , καπνο.τα οποια ειναι επιδοτουμενα.
το σιταρι εχει εμπορικη αξια 30 δρχ το κιλο την ιδια 20 χρονια τωρα , συν 14000 δρχ τοστρεμμα τα οποια περνεισ 1,5 χρονο αργοτερα απο την εναρξη της καλλιεργητικης περιοδου , αληθεια ποσο εχει το κιλο το ψωμι; 1 κιλο σταρι ειναι τρια κιλα ψωμι να ξερετε .στην περιοχη μου σταρι που σπειραμε το φθινωπορο του 2001 δεν εχουμε παρει την επιδοτηση ακομη.
παρραλληλα πρεπει να πας τα καρτελλακια οτι ο σπορος που εσπειρες ειναι απο μεγαλες σποροπαραγωγικες εταιριες , πχ μονσαντο που προσπαθει να ελεγξει ολους τουσ σπορους του πλανητη αλλιως δεν εχει επιδοτηση. τι σημαινει αυτο, οτι δεν μπορω να κρατησω σπορο απο την προηγουμενη χρονια με μηδενικο κοστος αλλα καθε φορα ειμαι αναγκασμενος να αγοραζω τα μετταλαγμενα και τα υβριδια τους και να τα πληρωνω χρυσα.
με αυτο τον τροπο εξαλειφτηκαν οι παλιες ποικιλιες που εσπερναν οι πατεραδες μας και χαθηκε το γενετικο υλικο . μια και δεν υπαρχει τραπεζα γενετικου υλικου γηγενων σπορων στην ελλαδα.
αν θελουν οι πολυεθνικες μπορουμε να πεινασουμε, αλλα και φευγει χρημα απο την χωρα
αυτο υσχιει για ολους τους σπορους
η οποια ρυθμιση εγινε για τα πανοτοκια ελεγε αν θυμαστε πλην αγροτων, σας πληροφορω οτι ο ανατοκισμος στην αγροτικη τραπεζα ηταν ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΣ.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να συναλλαγεις με καμμια αλλη τραπεζα πλην αγροτικης ετσι δεν υπαρχει ανταγωνισμος για χαμηλοτερα επιτοκια η ανταγωνιστικα πακετα, οχι οτι υπαρχει και στις υπολοιπες τραπεζες αλλα λεμε.
η αντιμετοπιση σου ειναι δουλου επι ρωμης. εγω χρωσταω δεν χρωσταω τα λευτα που μπαινουν στον λογαριασμο μου στην αγροτικη ειναι δεσμευμενα. και πρεπει να πας πρωσωπικα να τους παρακαλεσεις να σου τα αποδεσμευσουν.
δεν ειναι κατοχυρωμενο επαγγελμα , ο καθενας το κανει , αν σας πω οτι οι μεγαλυτεροι ιδιοκτητες γης στην ελλαδα ειναι γιατροι θα το πιστεψετε; φυσικα και περνουν και το μεγαλυτερο μερος των επιδοτησεων αυτα που σας λεει η κυβερνηση οτι δινει στους αγροτες.
Πριν λιγο καιρο αγορασε ο κοντομηνας 4000 στρ στην περιοχη μου κρατικη εκταση χα χα χα, για βιολογικες καλλιεργειες θα ξερετε οτι εχει δημιουργηση γαι καταστηματα αλυσιδες βιολογικων προιοντων , ΄λοιπον την επομενη φορα που θα ακουσετε για τα νεα επιδοτουμενα προγραμματα πανω στην βιολογικη γεωργια απο το τριτο κοινοτικο πλαισιο στηριξης για πολλα δισ λεφτα θα ξερετε που πηγαν και δεν θα βριζετε εμενα, επειδη δεν εχω προσβαση σαυτα.
πριν 10 χρονια ακουγα και εβριζα επειδη χαριζονταν τα χρεη των κτηνοτροφων μεχρι που εμαθα οτι μεχρι τωρα οχι μονο δεν τους εχει χαρισει , ουτε καν ρυθμιση τουσ εχει κανει.
οι επιδωτησεις για μηχανολογικο εξωπλισμο, και στους νεους αγροτες
αν και τις ακουτε συνεχως εχουν σταματησει εδω και τρια χρονια, αποδειξη γι αυτο ειναι οτι επι δυο χρονια οι εταιρειες σαμποταρουν την αγγροτικα την εκθεση στην θεσσαλονικη.
για τον καπνο θα εχετε ακουσει που μειονονται συνεχως οι ποσοτητες που επιδοτουντε και παει προς καταργηση επειδη φταινε οι αγροτες που καπνιζει ο κοσμος και με αυτον τον τροπο θα σταματησουν, τι λετε θα γινει θα σταματησει ο κοσμος να καπνιζει η θα αγοραζει αμερικανικα επιδοτουμενα τσιγαρα; εχει ακουσει κανεις οτι η αμερικη αυξησε τις επιδοτησεις της με τον νεο νομο μπαρμπα σαμ ενω ζητουν αντιστοιχα να μοιωσουμε η να καταργησουμε τις δικες μας; και τα χαζοπουλια της ΕU λενε ναι.
οσον αφορα τις επιδοτισεις ο υπερμαχος της παγκοσμιοπιησης ανδρουλακης λεει ναι ωστε να μπορεσει να πουλησει και ο φελαχος της αιγυπτου το δικο του βαμβακι εδω. ωραια αλλα για να μπορεσω να τον ανταγωνιστω εγω πρεπει να ζησω με συνθηκες ζωης οπως αυτος σε καλυβα χωρις φως νερο τηλ ρακενδυτος χωρις την δυνατοτητα να δωσει φακκελακι και να σωσει το παιδι του ,χωρις εκπαιδευση για τα παιδια του μιας και η δημοσια εκπαιδευση χρειαζεται χοντρα χρηματα σημερα χωρις ξενες γλωσσες χωρις ιντερνετ. αληθεια θα θελατε ενα μερος του πληθυσμου της χωρας μας να ζει ετσι;
επισης η αγροτικη γη ειναι η μονη γη που η αξια της παει προς τα κατω πριν 13 χρονια κοσιζε 900.000 δρχ το στρεμμα και τωρα 500.000οσο για το βαμβακι. ξεκινησα την καλλιεργια το φθινωπορο νοεμβριο του 2002 θα σπειρω την ανοιξη του 2003 θα σοδεψω τον οχτωβρη του 2003 θα πληρωθω τον δεκεμβρη του ιδιου ετους μερος της αξιας , και η εξοφληση θα γινει αν γινει και αποφασισουν και μου δωσουν τα χρηματα θα γινει σεπτεμβρη του 2004. αυτο εγινε τα τρια τελευταια χρονια.
σας ενδιαφερει σαν επενδυση; θα το δεχοσασταν;
οι εκκοκιστες πληρωνουν γιρω στις 50 δρχ εμπορικη αξια ,απο αυτα 25 δρχ ειναι εκκοκιστικη επιδοτηση και 20 δρχ μας κρατανε επειδη μας ετοιμαζουν τα χαρτια για να παρουμε την επιδωτηση, το κιλο εννοειται.
εξ ου και ζηταμε η επιδοτηση να πηγαινει στον παραγωγο και να μην την κραταει και να την μοιραζει ο βιομηχανος οποτε θελει.
επεισης παλαιοτερα μπορουσαμε να κρατησουμε το προιον μεχρι και τον μαρτη ωστε να τουσ πιεζουμε και να πετυχαινουμε καλυτερεσ τιμες τωρα η εκκοκιστικη περιοδος κλεινει τελη δεκεμβρη ωστε να μας το παρουν οσο οσο ,και οι υπολοιπες ποσοτητες που δεν προλαβαμε να παραδωσουμε η και να συλλεξουμε λογω κακων καιρικων συνθηκων ειναι παρανομες.σοσιαλιστικο πασοκ ακους;
το πλαφον ειναι 880.000 τονοι επειδη ο υπουργος τζουμακας κοιμηθηκε στην κρισιμη συνεδριαση.ισως το ακουσατε και δεν το πιστεψατε οπως και εγω , σας πληροφορω ομως οτι τελικα ηταν αληθεια. τωρα με τα λεφτα των ελληνων κοροιδων φορολογουμενων ο τζουμακας ειναι στην αμερικη και καλοπερναει.
συγνωμη για το μεγεθος αλλα ηθελα να προσπαθησω να πληροφορισω .
και εγω διαφονω με το κλεισιμο των δρομων αλλα θα ηθελα να μου δωσετε ιδεες για μεθοδους παλης ωστε να τους προτεινω ,ευχαριστω -
Νομίζω ότι υπάρχουν τρόποι να παλέψετε. Εμείς στο Πολυτεχνείο Κρήτης παλέψαμε 2 χρόνια μέσα σε κλίμα τρομοκρατίας που μας επέβαλαν ΚΑΙ τα δυο μεγάλα κόμματα, με μπράβους, με ξεπουλημένους δικαστές και όλα αυτά με τις ευλογίες της τοπικής αυτοδιοίκησης που ήθελε να ασκήσει ψηφοθηρία εις βάρος μας. Ίσως μπορείτε να βρείτε κάποιους αδέσμευτους ή 'αδέσμευτους' δημοσιογράφους για να πάτε και να μιλήσετε στον Ελληνικό λαό και να δείξετε τι συμβαίνει, βάζοντας να μιλήσουν ορισμένους ανθρώπους που, όπως εσύ, είναι ικανοί να αρθρώσουν λόγο και ΔΕΝ έχουν σχέση με κόμματα. Επίσης, ίσως μπορείτε να μηνύσετε τις μεγάλες εταιρείες παραγωγής σπόρων για μονοπωλιακές τακτικές και να δείξετε και εκεί τη διαπλοκή του κράτους μαζί τους. Όπως βλέπω, η διαπλοκή έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Επίσης, μια μήνυση για μονοπωλιακές τακτικές εις βάρος της Αγροτικής παραΤράπεζας στην Ευρώπη θα ήταν καλή λύση.
Όσον αφορά τη δημόσια εικόνα σας τώρα και τον αγώνα σας, σου λέω τα εξής:
- Βάλτε ανθρώπους σας να βρουν στοιχεία, αλλά ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ. Έγγραφα, εγκυκλίους, συμβάσεις. Εν ανάγκη, αγγαρέψτε γνωστούς σας στις υπηρεσίες ή ακόμα βάλτε και ντετέκτιβ (ΟΧΙ όμως τον Θαλασσινό).
- Βρείτε μερικούς ανθρώπους που να μπορούν να μιλήσουν χωρίς κραυγές, με επιχειρήματα και με συγκεκριμένα στοιχεία στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο και αλλού. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να είναι άνθρωποι ΑΣΤΙΓΜΑΤΙΣΤΟΙ κομματικά και ικανοί να αρθρώσουν λόγο.
- Ελάτε σε επαφή με εφημερίδες μέσης προς μεγάλης κυκλοφορίας, κατά προτίμηση ΑΝΤΙΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ, για να προωθήσετε τις θέσεις σας. Εννοείται ότι θα έχετε καλές σχέσεις με τις τοπικές εφημερίδες (ιδίως τις αντικυβερνητικές και τις ανεξάρτητες) και θα βγάζετε εκεί στη φόρα τα άπλυτα της Αγροτικής και των τοπικών φορέων των σχετικών με τη Γεωργία.
- Αντίστοιχα, κάντε το ίδιο σε περιοδικά μέσης προς μεγάλης κυκλοφορίας, τα οποία βέβαια δεν θα είναι 'lifestyle'. Προτείνω τους 4Τροχούς, το 'Ε' (της Ελευθεροτυπίας) και το 'Νέμεσις'.
- Οι κινητοποιήσεις θα πρέπει να είναι μελετημένες και όχι σπασμωδικές ή 'εκτονωτικές' (βλέπε παρακάτω) ή 'ξεκινάμε τώρα και, μόλις μας υποσχεθούν κάποια ψίχουλα φεύγουμε'. Αποκλεισμοί νομαρχιών, δημαρχείων και υποκαταστημάτων της Αγροτικής παραΤραπέζης είναι επιβεβλημένοι. Συστήνεται ιδιαιτέρως η μαζική κάθοδος προς την Αθήνα με σκοπό τον αποκλεισμό της Βουλής.
- Οι διαπραγματεύσεις με τους κυβερνητικούς θα γίνονται όχι από τα γνωστά τσιράκια, αλλά από ουδέτερους, ανεξάρτητους ανθρώπους του μόχθου, οι οποίοι όμως θα μπορούν να πατήσουν πόδι και να μιλήσουν με στοιχεία και επιχειρήματα και, εν ανάγκη, να εκβιάσουν καταστάσεις απειλώντας με δημοσιοποίηση αμαρτιών των δημοσίων οργανισμών και φορέων. Χρήση κρυφής κάμερας και μαγνητοφώνου κρίνεται επιβεβλημένη. Μάλιστα, καλό είναι να διαρρέονται τεκμήρια για εκμεταλλευτική και πρόστυχη τακτική του κράτους κατά των αγροτών κάθε λίγο και λιγάκι, για να συντηρείται το θέμα στην επιφάνεια και να έχει ΠΑΝΤΑ το βραχνά των αγροτών η κυβέρνηση στο κεφάλι της. Προτιμότερο είναι να διαρρέονται δημόσια έγγραφα. Μη φοβάστε τις μηνύσεις για 'υπεξαγωγή δημοσίου εγγράφου'. Όποιοι κάνουν τέτοιες μηνύσεις έχουν χεσμένη τη φωλιά τους και τους ενοχλεί η δημοσιοποίηση.
- Σύμπραξη με τη Greenpeace και άλλες οικολογικές οργανώσεις για πρόκληση πληγμάτων στις βιομηχανίες λιπασμάτων και μεταλλαγμένων σπόρων διά της δημοσιοποιήσεως. Διοργάνωση από κοινού διαδηλώσεων και εκδηλώσεων διαμαρτυρίας με τη Greenpeace κρίνεται ως ιδιαιτέρως εύστοχη κίνηση.
- Εύρεση τηλεοπτικών δημοσιογράφων για να γίνει το μεγάλο ξεμπρόστιασμα στα παράθυρα. Και πάλι όμως, βρείτε ανθρώπους σοβαρούς να σας εκπροσωπήσουν, αλλά να είναι και μαχητικοί, αλλά ΠΑΝΤΑ με συγκροτημένο λόγο και ψυχραιμία, για να κάνετε τους κυβερνητικούς και φιλοκυβερνητικούς να γίνουν ρόμπες. Προτείνω από εκπομπές τη ραδιοφωνική εκπομπή του Τριανταφυλλόπουλου, το 'Επειγόντως' στον Alpha και την 'Άμεση Επέμβαση' στο Alter. Πιάστε επίσης και τον Τράγκα, καθώς επίσης και την 'Καθημερινή'. Αποκτήστε προσωπική επαφή με τους δημοσιογράφους. Μην αφήνετε τους κομματικούς 'εκπροσώπους' να κάνουν τη δουλειά μόνοι τους. Μιλήστε εσείς οι ίδιοι, στο τηλέφωνο και κατ'ιδίαν. Όχι κραυγές, όχι φασαρίες. Στρωτή κουβέντα, με στοιχεία, με περιστατικά. Θα σας ακούσουν, ιδίως αν το θέμα είναι πολύ χοντρό. Χαρακτηριστικά θα σου αναφέρω ότι ΜΟΝΟΣ μου κατάφερα και έστρεψα το 'Βήμα' σε ό,τι αφορά τα Προγράμματα Σπουδών Επιλογής στο Πολυτεχνείο Κρήτης, ΕΝΑΝΤΙΟΝ της κυβέρνησης (και όλοι ξέρουμε πόσο φιλοκυβερνητική είναι αυτή η εφημερίδα στην οποία αρθρογραφούσε και αρθρογραφεί άτομο το οποίο μας εδίωκε σαν παλαβό, ζητώντας ακόμα και να παραβιαστεί το ακαδημαϊκό άσυλο - ο Γιώργος Ρωμαίος). Κι όμως, τα κατάφερα, εγώ ο απλός φοιτητάκος. Γιατί; Γιατί η άλλη πλευρά έλεγε αρλούμπες, είχε ως επικεφαλής έναν μάλλον ψυχάκια 'πρύτανη', δυο ποντικομαμές για 'αντιπρυτάνεις' και οι δε 'σπουδαστές' των ΠΣΕ είχαν ως εκπροσώπους μια υστερικιά που έλεγε ότι θέλαμε να τη βιάσουμε (πολλές απαιτήσεις είχε... Σιγά μην της κάναμε αυτήν τη χάρη!) κι έναν μπράβο νυχτερινών μαγαζιών, ενώ οι πολιτικοί που τους υπερασπίζονταν (Αρσένης, Γιαννόπουλος, Μαρκογιαννάκης, Μητσοτάκης) ήταν γνωστό ότι ήθελαν να κάνουν αρπαχτές, ενώ το ποιόν τους δεν ήταν και το καλύτερο, ενώ εγώ ήμουν ένας άφθαρτος φοιτητής, ανοιχτός σε διάλογο, προσεκτικός στα λόγια μου και χωρίς εμπάθειες. Μετράει λοιπόν πολύ το ποιος τίθεται αρμόδιος για να μιλήσει και πώς μιλάει (αλλά αυτό το έχω πει ήδη ένα σωρό φορές).
- Ο λόγος σας θα πρέπει να είναι πολιτικός, αλλά όχι κομματικός, ενώ θα πρέπει να υπάρχουν και οι κατάλληλες δόσεις μελοδράματος του στυλ 'οι τράπεζες, οι βιομηχανίες σπόρων και οι βουλευτές μας εκμεταλλεύονται και μας κοροϊδεύουν', για να στρέψετε τον κόσμο με το μέρος σας. Κάτι τέτοια συγκινούν.
- Βρείτε δικηγόρους (κι εδώ βάλτε όλοι από λίγα χρήματα) που να είναι διατεθειμένοι να ξεκινήσουν αγωγές και μηνύσεις κατά των τραπεζών και των μεγάλων εταιρειών, τόσο στα πολιτικά δικαστήρια όσο και στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Προτιμήστε το Ε' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, το οποίο έχει εξαιρετικά ισχυρές προσωπικότητες και έχει πολλάκις κάνει τα μούτρα και της κυβέρνησης και του ιερατείου κρέας. Μη διστάσετε επίσης να καταφύγετε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
- Οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας σας σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να είναι εκτονωτικές. Δηλαδή όχι βίαια επεισόδια. Γιατί; Γιατί και κακό κάνουν στην εικόνα σας και αποτελούν σπατάλη δυναμισμού και αγωνιστικότητας.
- Ό,τι κάνετε πρέπει να είναι οργανωμένο στην εντέλεια. Όχι σπασμωδικές ενέργειες, όχι βιαιοπραγίες.
- ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΕΙΤΕ ΜΕ ΚΑΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΑΞΗ, ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.
- Μη φοβηθείτε σε καμία περίπτωση να κάνετε εκκαθάριση στους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς. Να φύγουν από εκεί οι τσανακογλείφτες.
Ελπίζω να σε βοήθησα με την εμπειρία μου. Θα κοιτάξω επίσης τα κιτάπια μου για να δω αν μπορώ να βρω το τηλέφωνο κανενός δικηγόρου για να βοηθηθείτε.
-
Ο χρήστης otso έγραψε:
συγνωμη για το μεγεθος αλλα ηθελα να προσπαθησω να πληροφορισω .
και εγω διαφονω με το κλεισιμο των δρομων αλλα θα ηθελα να μου δωσετε ιδεες για μεθοδους παλης ωστε να τους προτεινω ,ευχαριστωΤο μέγεθος δεν είναι πρόβλημα όταν έχει τόσο ενδιαφέρον μέσα.
Όσο και αν σου φαίνεται απίστευτο, εγώ αυτά τα πράγματα δεν τα είχα ακούσει. Τουλάχιστον όχι τα περισσότερα. Έβλεπα τρακτέρ στο δρόμο, προσωπικά μου κόστισαν πάνω από 200.000 το 1996-97 (φοιτητής, άρα από χαρτζηλίκια...) τα μπλόκα, και έβλεπα αντι-ο,τιδήποτε πανώ και κραυγές, αλλά τα προβλήματα δεν τα είπε κανείς...
Λύσεις είναι να αλλάξετε εκπροσώπους και να μπούνε άτομα που ΖΟΥΝΕ από το επάγγελμα, και όχι και τάχα μου... Ανθρώπους που δεν σας χρησιμοποιούν για να γίνουν βΟλευτές και ΕΥΡΩ-βΟλευτές και θα σας πουλήσουν μόλις το καταφέρουν. Ανθρώπους που από την άλλη θα μιλήσουν πολιτισμένα.
Επίσης θα πρέπει να δώσετε ήρεμα στους άλλους να καταλάβουν τα προβλήματά σας (όπως έκανες με την δημοσίευσή σου) και όχι να τους δημιουργήσετε προβλήματα για να συμπαρασταθούν σε σας. Όταν είχα χαρτζηλίκι 5.000 τη βδομάδα, ξέρεις τι είναι να φύγουν 200.000 σε 3 μήνες; Πιστεύεις πως θα συμπαραστεκόμουν (και εγώ και όποιος άλλος), ή πως θα έπαιρνα ένα Καλάζνικοφ και να το παίξω Σορίν Ματέιγ στο μπλόκο; Εκεί όχι μόνο χάνεις κάθε δίκιο, αλλά και αν στο τέλος έρθει κάποιος και βάλει μπουρλότο σε όλα τα τρακτέρ, οι μη αγρότες νιώθουν δικαιωμένοι κιόλας!!
Αφού τα προβλήματά σας είναι χρόνια, πρέπει και χρόνια να είναι η αντιμετώπιση. Δεν μπορεί δηλαδή ξαφνικά να γίνεται επανάσταση. Πως περιμένεις ο άλλος να καταλάβει; Αν κάποιος σου κάνει κάτι που σε ενοχλεί, δεν θα πεις τίποτα και ξαφνικά μια μέρα θα τον σαπίσεις στο ξύλο; Δεν λέει... (δε λέω εσύ συγκεκριμένα, γενικά μιλάω)
Εύκολα δεν είναι τα πράγματα, για κανέναν μη προύχοντα και/ή διαπλεκόμενο σε αυτήν την χώρα. Αλλά σκέψου εμείς οι φοιτητές επειδή το σύστημα της παιδείας είναι διαλυμένο και δεν μας ακούει κανείς να βγούμε αύριο και να βάλουμε φωτιά σε όλα τα σπαρτά... Δε λέει, λέει;
-
Εγώ πάντως πρότεινα ήδη ένα μοντέλο πάλης το οποίο έκανε πάρα πολύ καλή δουλειά σ'εμάς.
-
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ!!!
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ skullone ΗΤΑΝ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΣΩΣΤΗ.
ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΗ ΦΙΛΟ ΜΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΚΑΚΩΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙ ΒΑΜΒΑΚΙ, ΟΣΟ ΑΣΧΗΜΟ ΚΙ ΑΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΑΥΤΟ. ΤΟ ΒΑΜΒΑΚΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ Ε.Ε. ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ Η ΙΣΠΑΝΙΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΜΕ ΒΑΜΒΑΚΙ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΤΡΙΠΛΑΣΙΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ. ΓΙΑΤΙ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙ ΒΑΜΒΑΚΙ;;; ΜΑ ΓΙΑΤΙ Η ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ (ΜΑ ΠΟΛΥ) ΧΑΜΗΛΗ. ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ (ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ) ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΖΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΜΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ. ΟΧΙ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ (Η ΑΓΟΡΑ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ), ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΤΙ ΤΟ ΒΑΜΒΑΚΙ (ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ ΚΑΙ ΤΟ ΡΥΖΙ) ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΑ ΥΔΑΤΙΝΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΠΟΥ ΟΥΤΩΣ Ή ΑΛΛΩΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΑ). ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ (ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ).ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΩ. ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ. ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο OTSO ΔΕΝ ΤΑ ΗΞΕΡΑ. ΟΜΩΣ, ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΒΑΜΒΑΚΙ;;;ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΕΞΑΡΤΑΣΤΕ ΑΠΟ 5-10 Κ@****;;;
ΚΑΝΤΕ ΕΝΑΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ Ή ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕΡΙΚΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΕ ΔΙΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΠΡΟΣΛΑΒΕΤΕ ΕΝΑΝ ΚΑΛΟ MANAGER (Ή ΤΕΛΟΣΠΑΝΤΩΝ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ), ΠΟΥ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΙ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΒΡΕΙ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΛΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΤΟ. ΔΥΣΚΟΛΟ; ΠΟΛΥ. ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ; ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΝΑ ΕΞΑΡΤΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ. ΚΙ ΑΝ ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΤΙΣ ΚΟΨΟΥΝΕ;
ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΚΟΥΤΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ 'ΑΓΡΟΤΟΠΑΤΕΡΕΣ' ΠΟΥ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΑ. ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ ΨΗΦΟΥΣ. ΓΙΑΤΙ ΠΗΓΕ Ο ΠΑΤΤΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ;;; ΠΡΙΝ ΠΑΕΙ ΕΚΕΙ ΕΙΧΕ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΣΕ ΧΩΡΑΦΙ;;;ΤΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ 'ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ' ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΞΕΙ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΚΑΜΕΡΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΠΛΟΚΟ (ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΟΥΝ ΠΟΤΕ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ), ΕΑΝ Η ΜΙΣΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΗΣ;ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΙΓΟΥΡΟ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥΣ.ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΦΗΣΑ ΤΗΝ (ΛΥΠΗΡΗ) ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ. Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΘΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ. ΚΑΙ ΝΑΙ, Η ΓΑΛΛΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ Η ΚΑΤ' ΕΞΟΧΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ (ΝΑΙ ΜΕ ΜΟΛΙΣ 7% ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ), ΕΝΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ 17%. ΑΡΑ, ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ; ΟΤΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ, Ο ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΘΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΟΛΟΥΣ. ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ.
ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΦΤΑΙΜΕ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ (Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ...)
Μπλοκα Αγροτων στην Εθνικη