-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Έτυχε να μιλήσω προχθές με αγρότη μορφωμένο. Μου είπε, μεταξύ άλλων, πως αρκετοί αγρότες είναι αμόρφωτοι και ακολουθούν προβατηδόν οποιονδήποτε χωρίς να έχουν ιδέα από αιτήματα, ιεράρχηση αναγκών κλπ (σιγά το νέο).
Η συντριπτική πλειοψηφία είναι αμμόρφωτοι και είναι απόλυτα λογικό. Οι τελευταίες γενιές σίγουρα είναι σε καλύτερο επίπεδο, αλλα πόσοι νέοι γίνονται πια αγρότες (και μάλιστα μορφωμένοι..;; ) Οσο για το 'ακολουθούν προβατηδόν οποιονδήποτε χωρίς να έχουν ιδέα από αιτήματα, ιεράρχηση αναγκών κλπ' συμβαίνει και σε άλλους κλάδους... ανώτερου επιπέδου, οπότε τί να περιμένει κανείς απο τους αγρότες..;;
Αυτός θεωρεί βασικά τα εξής:
-Χάραξη εθνικής γεωργικής πολιτικής με βάση την οποία θα ελέγχονται οι καλλιέργειες κάθε περιοχές. Έτσι θα αποφευχθούν φαινόμενα όπως η παραμονή τεράστιων ποσοτήτων αδιάθετων προιόντων τα οποία δεν ζητάει η αγορά, αλλά φυτεύτηκαν επειδή κάποιος κάτι είπε στο καφενείο του χωριού.Αυτό ως σκεπτικό είναι σχετικά εύκολο, ως υλοποίηση όμως οταν οι συνθήκες στο παγκόσμιο στερέωμα μεταβάλλονται διαρκώς, είναι εξαιρετικά δύσκολο και με απρόβλεπτες συνέπειες. Πχ πέρυσι ποιος το φανταζόταν οτι το σιτάρι θα έφτανε τα 0,50 λεπτά το κιλό, οταν τα προηγούμενα χρόνια ηταν στα 0,20 μέσες άκρες...!! ;;; (σημ. οι κτηνοτρόφοι ηταν στα όρια του αμόκ λόγω της αύξησης των ζωοτροφών) . Ή οτι φέτος το βαμβάκι απο 0,40 που ηταν πέρυσι, θα έπεφτε στα 0,17 λεπτά (πιο φτηνό κι απ΄το σιτάρι όλων των προηγούμενων ετων δηλαδή -εκτός του περσινού που λέγαμε- κι ενω πρόκειται για μια καλλιεργεια με πολλαπλάσια έξοδα απο αυτήν του σιταριού...! ) ;;
-Προστασία/βοήθεια των αγροτών στην αντιμετώπιση πάγιων εξόδων. Η τιμή των λιπασμάτων πέρισυ πχ, αυξήθηκε κατά 220%, μου είπε. Από που και ως που, ένας θεός ξέρει.
Εδω έχει απόλυτο δίκιο...!! Μάλιστα, αν κρίνουμε απο αυτό που μου είπε προχθές ενας αγρότης χονδρικά, η τιμή των λιπασμάτων αυτή τη στιγμή, έχει πέσει απο 700 ευρώ ο τόνος, στα 400...!!!!!! Ο λόγος..;; Οι περισσότεροι αγρότες φέτος, το φθινόπωρο κατα τη σπορά, ΔΕΝ ρίξανε καθόλου λιπάσματα...!! (τα λεγόμενα 'πρώτα' λιπάσματα). Τωρα είναι σε αναμονή, να δούνε τί θα κάνουν με τα 'δεύτερα', που κανονικά πέφτουν σε λίγες μέρες. Αν θέλουν, ας μην ρίξουν τις τιμές τους ή τεσπά, ας μην τις κρατήσουν στα 400 ευρώ...!
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
- Γενικά: οι αγρότες δεν σχεδιάζουν. Όπου δουν ευκαιρία, πάνε και χώνονται χωρίς μελέτη. Έμαθαν πχ ότι τα 'συμπύρηνα' έχουν ζήτηση κι άρχισαν όλοι να ρίχνουν το βάρος προς τα εκεί. Όταν έμειναν στα αζήτητα, δεν είχαν άμεση εναλλακτική λύση.
- Ο σημερινός γεωργός είναι ταυτόχρονα και επιχειρηματίας, έχει παρέλθει η εποχή που η γεωργία ισούτο με χάραμα-δουλειά-βράδυ-καφενείο-ύπνο. Αφού το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου κάθεται και τις ζόρικες περιόδους έχει τους αλλοδαπούς και τα σύγχρονα μηχανήματα σποράς-συγκομιδής, οφείλει να μαθαίνει τις αγορές, να κινείται εκτός συνόρων, να βρίσκει αγοραστές. Λίγοι το κάνουν, οι υπόλοιποι πάνε και στήνονται στα μπλόκα επαιτώντας.
Δεν διαφωνώ. Αλλά πιστεύω πως κάποιος πρέπει να τους πάρει απ το χεράκι, γιατί μόνοι τους δεν...
-
Από την απάντηση του Μάνου, στέκομαι λίγο στα περι συνεταιρισμών. Ισχύει ότι οι πάλαι ποτέ κραταιοί συνεταιρισμοί κατέληξαν σε χέρια κομματόσκυλων και στην πορεία έχασαν την όποια δύναμή τους? Ισχύει κάτι αντίστοιχο για τα Β'βάθμια όργανα των αγροτών (λ.χ. ΠΑΣΕΓΕΣ)? Γιατί πλέον δεν ακούω κανέναν συνεταιρισμό να βγαίνει και να διαμαρτύρεται, παρα μόνο επιτροπές αγροτών.
Και κάτι άλλο: όλη αυτή η ιστορία περί ΚΑΠ, που αποσκοπεί? Στη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των αγροτών, φαντάζομαι. Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν χώρες εντός της Ε.Ε. (ιδιαίτερα η Πολωνία, αν δεν απατώμαι, αλλά και οι αγροτική παραγωγή των μεσογειακών χωρών) οι οποίες έχουν ανάγκη τον προστατευτισμό της Ε.Ε. και των κρατών μελών. Ο ίδιος αυτός προστατευτισμός δεν είναι που έχει οδηγήσει σε ουσιαστική δουλεία τις αγροτοπαραγωγικές χώρες του '3ου' κόσμου? Αυτό δεν έχει σαν αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, την εισροή εκατομμυρίων εξαθλιωμένων οικονομικών μεταναστών, ένα μεγάλο ποσοστό των οποίων απασχολούνται στις αγροτικές επιχειρήσεις της Ε.Ε.? Και αυτοί οι μετανάστες δεν είναι που εργάζονται είτε ανασφάλιστοι ή με χαμηλότερους μισθούς? Και η μαύρη αυτη εργασία δεν επηρεάζει αρνητικά την οικονομική κατάσταση της χώρας υποδοχής? Η οποία στη συνέχεια αδυνατεί να στηρίξει τη δική της αγροτική παραγωγή, ελλείψει επαρκών κρατικών εσόδων? Μήπως δηλαδή κόβουμε βόλτες μέσα σε ένα φαύλο κύκλο?
-
Ο χρήστης thymios έγραψε:
ποιά σπέκουλα;;Από μένα;;κι εγώ από οικογένεια αγροτών προέρχομαι..μάλιστα από ΜΙΚΡΟ-αγροτών για την ακρίβεια...Αυτό δε σημαίνει οτι (όσο κι αν συμφωνώ στο 99%) των αιτημάτων τους, πρέπει σώνει και καλά να ταχθώ υπέρ του κλεισίματος των δρόμων!
Σου είπα εγώ να ταχθείς υπέρ του κλεισίματος των δρόμων? Αυτό κατάλαβες απ’όσα έγραψα?
Ούτε φυσικά επειδή το κόμμα που ψηφίζω 'στηρίζει' τους αγρότες, να πάρω μια καραμέλα να την πιπιλίσω...
‘Ολα τα κόμματα στηρίζουν τους αγρότες διότι είναι πολλοί και ψηφίζουν. Τους στηρίζουν στα λόγια βεβαίως και τους στηρίζουν και προεκλογικά. Δε βλέπω γιατί το κόμμα που ψηφίζεις εσύ να μην το κάνει.
Όσο για τις καραμέλες και το πιπίλισμα θα σου πρότεινα τις wether’s original
http://www.jumbocandy.com/candy/p/2712/ ... s-5ct.aspx . Eπίσης σε ένα άλλο νήμα ο koyk είχε πει καλά λόγια και για τις Χάριμπορ, Χαρίμπορ κάπως έτσι τις λένε, προσωπικά δεν τις ξέρω .
Αλλά το πιο εύκολο από όλα είναι να κόψεις τις χαριτωμενιές περί “πιπιλίσματος καραμελών” . Αυτό που πιθανό να κάνεις εσύ, δε σημαίνει ότι ντε και καλά το κάνουν όλοι.αν θεωρείς οτι καλώς κλείνουν τους δρόμους κι αν συμφωνείς να περνούν τα ασθενοφόρα απ την ΠΕΟ (που στη διαδρομή Ισθμός-Κινέττα-όση και η παράκαμψη περίπου- ισοδυναμεί με μισή ώρα χαμένη σε φυσιολογικές συνθήκες), τι να πω...
Πρώτα από όλα αμφισβητώ έντονα ότι περιστατικό από την Πελοπόννησο διακομίστηκε στην Αθήνα. Ακόμα και τα πιο βαριά περιστατικά τα κρατάει το Ρίο. Πιθανό και να έγινε αλλά μου φαίνεται εξαιρετικά απίθανο. Επίσης δε μπορώ να αμφισβητήσω αυτά που ακούω εγώ. Και αυτό που άκουσα εγώ είναι ότι τα μπλόκα ανοίγουν για τα ασθενοφόρα. Δεν αναφερόταν στον Ισθμό γιατί τότε δεν είχε κλείσει ακόμα αλλά σε άλλο μπλόκο. Δε μπορώ επίσης να αμφισβητήσω και αυτά που έγραψε ο lazarefa πιο πριν γιατί τα έζησε από πρώτο χέρι.
Εγώ απολογισμό δεν έχω να σου δώσω, έχεις εσύ μήπως καμία πιθανή απάντηση ΓΙΑΤΙ δεν αφήνουν τα ασθενοφόρα απ την Νέα εθνική οδό;; Πού τους οφελεί στον αγώνα τους;;;
Αφού λοιπόν δεν έχεις κάτι υπόψη σου , αυτό γιατί το έγραψες?
Ας χαθούν λοιπόν κάποιες ζωές, δε τρέχει τίποτα να χαθεί και μια ωρίτσα σε μια κρίσιμη διαδρομή ασθενοφόρου.
Συγχαρητήρια
Είναι στην καλύτερη των περιπτώσεων κινδυνολογία αβάσιμη και μάλιστα σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα όσο είναι η ανθρώπινη ζωή? Δεν έχει πεθάνει κανένας στα μπλόκα και ούτε και πρόκειται ….μην 'ανησυχείς'.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Μη λαμβάνοντας υπόψη το ποστ του thymiou μια και δεν ξέρω τι γίνεται με τις νέες και τις παλιές Ε.Ο. στα διάφορα μπλόκα εκεί κάτω, υπενθυμίζω ότι εγώ το έγραψα. Ο καθένας με το μοχλό πίεσής του δεν είναι; Συμφωνώ με τον DAP πάνω στο θέμα, και δυστυχώς συμφωνώ και με την απάντηση του charmak (ποιον θα πειράξει ενδεχόμενο κλείσιμο της Βουλής).
ΔΕΝ θα πάρουν περισσότερη στήριξη με το να κλείνουν δρόμους, τονίζω τη ματαιότητα της πράξης, δεν τους κρατάω κακία για να προσφέρω σπέκουλα.
Το πρώτο:Δε θυμόμουν ποιος το έγραψε. Εάν το θυμόμουν θα το έκανα παράθεση.
Το δεύτερο :Το 'σπέκουλα' δεν πήγαινε σε σένα. Απλώς το παράδειγμά σου ήταν ακραίο, δεν έχει γίνει ποτέ κάτι τέτοιο και δεν πρόκειται.
Για τα υπόλοιπα :Δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Στις τράπεζες τα έδωσαν αυθόρμητα τα 28 δις (από αυτά που δεν έχουν) , δεν τους πίεσε κανείς. Επίσης συζητείται ότι θα διπλασιαστεί το δώρο του Πάσχα για τους ανέργους (και καλά θα κάνει βεβαίως) . Πάλι δεν τους πίεσε κανείς. Αλλά από πού θα τα βρουν?
700/800 , στην κυριολεξία, νταβατζήδες, πριν λίγους μήνες , στέγνωσαν την Ελλάδα από καύσιμα. Το αίτημά τους ήταν , να κάνουν ανεμπόδιστοι λαθρεμπόριο καυσίμων. Ικανοποιήθηκε (αυτοί ψηφίζουν καλά...) . Πάλι από αυτά ...που δεν έχουν 'βρήκαν' έδωσαν και 500 στους αγρότες .Κοίτα : Οι κοινωνικές διεκδικήσεις όσο πάνε και θα εντείνονται, διότι πολύς κόσμος έχει φτάσει στο 'μη παρέκει' . Είναι αδύνατο οι διεκδικήσεις αυτές να μην 'πιέζουν' κάποιους. Και βέβαια δεν είναι ελληνικό φαινόμενο. Αυτό ξεχνάμε να το αναφέρουμε. Το θέμα είναι ότι το πρώτο που προέχει είναι η βόλεψή μας? Δηλαδή εάν κάνουμε 1 ώρα ταξίδι παραπάνω και κάψουμε 20 ευρώ βενζίνη περισσότερα , θα καταστραφούμε? Δηλαδή μονίμως πρέπει να προτάσσουμε το 'εγώ' μας? Και παραδίπλα τι γίνεται?
Όσο για τα μπλόκα : ΙΜΗΟ δε θα αντέξουν και πολύ. Είναι πάρα πολλά και από ότι διαβάζω είναι μάλλον ασυντόνιστοι οι αγρότες. Το πολύ πολύ θα δώσουν σε μερικούς κάτι παραπάνω, -κάτω από το τραπέζι- θα τάξουν άλλα τόσα, θα σπάσουν ένα δυο κεντρικά και θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα.
-
ρε παιδια δεν ειναι κανιβαλλοι οι αγροτες,τα ασθενοφορα τα αφηνουν και περνανε.
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Να τελειώνουμε τα παραμύθια με τους αγρότες
Η μαγική λέξη στον κόσμο της αγροτιάς είναι η λέξη επιδότηση. Το πρώτο «Πόσα μας δίνετε να ανοίξουμε τους δρόμους», μας λένε οι αγρότες. Το δεύτερο (έτσι όπως διατυπώνεται) Ωμός εκβιασμός, δίχως αμφιβολία. Αυθαίρετο συμπέρασμα. Μάλλον έτσι θα του είπε το αφεντικό του να γράψει Κι άμα λάχει και πιούν και μία ρακί παραπάνω, μπορούν να εισβάλλουν και στη γειτονική Βουλγαρία...Η χυδαιότητα
Κάθε χρόνο τέτοια εποχή οι αγρότες κλείνουν με τα τρακτέρ τους δρόμους. Το τρίτο. Εδώ μάλλον δεν τον πληροφόρησαν καλά. Κι αντί το κράτος να επιβάλλει το νόμο και να ανοίξει τους δρόμους, (άσχετο αλλά δε μας λέει το 'πως' ) οι πολιτευτές διαπραγματεύονται μαζί τους τα... λύτρα!
Σε πέντε γραμμές υπάρχουν 3-4 ψέμματα και μια πρόταση που αγγίζει τα όρια της χυδαιότητας.
Κλασσική περίπτωση ανθρώπου που μάλλον δεν έχει βγει ούτε για Σ/Κ 'εκτός των τειχών' και αγνοεί τι γίνεται παραπέρα από το μίζερο μικρόκοσμό του.
Αναφέρομαι βέβαια σε αυτόν που έγραψε το άρθρο και όχι στον 'spiros' που το πόσταρε.
Νομιζω οτι το σχολιο σου ειναι λιγακι λειψο.
Θα ηταν ισχυρο επιχειρημα εναντιον του συντακτη του παραπανω κειμενου να μας (σας? εννοείς 'σου' μάλλον )αναφερεις ποια ειναι αυτα τα ψεμματα.Ο συνειρμός :αγρότες=οι βαμβακοπαραγωγοί του Κάμπου , είναι λάθος.
Εγώ που έχω εμπειρίες/παραστάσεις από δυο πάμπτωχες αγροτικές/κτηνοτροφικές περιοχές όπως είναι η Ηλεία και η Αχαϊα σου λέω ότι τα πράγματα είναι δραματικά.
Κάτι έγραψε πιο πάνω ο rx8_drifter για τα λιπάσματα αλλά πέρασε στο ντούκου. Ένα σακί λίπασμα έχει φτάσει να κάνει 40 ευρώ. Ακόμα και τα πιο 'ξεφτιλισμένα' (π.χ η θεϊκή αμμωνία) έχουν 20 . Αγοράζουν με τιμές 2008 και πουλάνε με τιμές 1985. Η τιμή του λαδιού φέτος είναι γύρω στα 2 με 2,20 ευρώ. Πέρσι ήταν 3 ευρώ. Τα μεροκάματα έχουν φτάσει από 40/45 έως 60 ευρώ.Εάν βάλεις λιπάσματα , οργώματα, φυτοφάρμακα, κλαδέματα θα δεις την πραγματική κατάσταση. Τα ίδια και με τη ντομάτα.
Για αυτό σου λέω : Το κάθε πουλητάρι 'δημοσιογράφος' κάθεται πίσω από μια οθόνη και γράφει ότι του κ*****σει χωρίς να έχει την παραμικρή επαφή με την πραγματικότητα -
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Ο συνειρμός :αγρότες=οι βαμβακοπαραγωγοί του Κάμπου , είναι λάθος.
Εγώ που έχω εμπειρίες/παραστάσεις από δυο πάμπτωχες αγροτικές/κτηνοτροφικές περιοχές όπως είναι η Ηλεία και η Αχαϊα σου λέω ότι τα πράγματα είναι δραματικά.Τελικά το πιό ευκολο πράγμα που έχει να κάνει η κυβέρνηση είναι να αμολύσει 5-10 δημοσιογραφίσκους να μιλήσουν για τους βαμβακοπαραγωγούς του κάμπου που έφαγαν τις επιδοτήσεις και οι μη εχοντες επαφή να νομίσουν ότι όλοι οι αγρότες φάγαν τα λεφτά στις πουτάνες και στα φρουτάκια...
Η κατάσταση για τους μικροκτήμονες είναι τραγική... Ο πατέρας μου μου έλεγε χτες ότι τόσα χρόνια γεωπόνος στην Α/Α και τέτοια μιζέρια στα χωριά δεν την έχει ξαναδεί...
Μου αρέσει που ο Χατζηδάκης μιλάει και για την αύξηση των αποζημιώσεων, λές κι έχουν καταβληθεί οι χρεωστούμενες
Αλλά τί περιμένεις απο ένα υπουργείο απ το οποίο έχουν παρελάσει οι πιο τραγικοί υπουργοί εβερ... Βαριέμαι να γράφω τώρα σκηνικά με τον ελγά και τις επιδοτήσεις...
Τεσπα, ειδικά αυτό είναι απ τα πιο τραγικά για τον τόπο, αφού είναι το μόνο που είχε μείνει να παράγει... -
Εγώ θα πω μία μόνο κουβέντα.
Όταν οι Ευρωπαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι τη δεκαετία του 80-αρχές 90 χρησιμοποιούσαν τις επιδοτήσεις για να βελτιώσουν την παραγωγή του και την συγκομιδή της οι δικοί μας έκαναν (τις επιδοτήσεις) σπίτια και πολυκατοικίες στο Ηράκλειο. Μερικοί από αυτούς μάλιστα έμπαιναν και στη λογική του πανωγραψίματος για να εισπράτουν όσο το δυνατόν περισσότερα. Το αποτέλεσμα ήταν ότι το Ηράκλειο έγινε μία άναρχα δομημένη πόλη που αλλοιώθηκε η κουλτούρα της και γέμισε από κάφρους και ελληνάδικα.
Ειλικρινά και πραγματικά δεν τους λυπάμαι καθόλου παρόλο που κατάγομαι από αγροτική οικογένεια και έχω δουλέψει πολλές μέρες από τη ζωή μου σε ελιές και αμπέλια.
Να σημειώσω βέβαια ότι το κράτος φέρει μεγάλο μερίδιο ευθύνης γιατί δεν ενημέρωσε ως όφειλε τους αγρότες ότι τα χρήματα αυτά δεν είναι για ξόδεμα αλλά για επένδυση.Υ.Γ. Να ξεκαθαρίσω ότι εμείς δεν πλουτίσαμε τη δεκαετία του 80 μιας και επειδή ήμασταν σε συνεταιρισμό δεν υπήρχαν πανω-γραψίματα για μας.
-
Κοίτα : Οι κοινωνικές διεκδικήσεις όσο πάνε και θα εντείνονται, διότι πολύς κόσμος έχει φτάσει στο 'μη παρέκει' . Είναι αδύνατο οι διεκδικήσεις αυτές να μην 'πιέζουν' κάποιους. Και βέβαια δεν είναι ελληνικό φαινόμενο. Αυτό ξεχνάμε να το αναφέρουμε. Το θέμα είναι ότι το πρώτο που προέχει είναι η βόλεψή μας? Δηλαδή εάν κάνουμε 1 ώρα ταξίδι παραπάνω και κάψουμε 20 ευρώ βενζίνη περισσότερα , θα καταστραφούμε? Δηλαδή μονίμως πρέπει να προτάσσουμε το 'εγώ' μας? Και παραδίπλα τι γίνεται?
Όπως και στις υπόλοιπες διεκδικήσεις (βλέπε τα 'Δεκεμβριανά' μας), αγώνες πάνω στην πλάτη άλλων δεν δικαιολογώ. Για τη δική σου και δική μου βολή, χέσ'την. Δεν θα πάμε εκδρομή αυτά τα ΣΚ ή εγώ θα καθόμουν μερικές μέρες παραπάνω στον ΕΣ. Δεν βαριέσαι, ένα χρόνο έκατσα εκεί. Άλλοι όμως έχουν δουλειές οι οποίες πάνε πίσω χωρίς αντίκρυσμα.
Όσο για τα μπλόκα : ΙΜΗΟ δε θα αντέξουν και πολύ. Είναι πάρα πολλά και από ότι διαβάζω είναι μάλλον ασυντόνιστοι οι αγρότες. Το πολύ πολύ θα δώσουν σε μερικούς κάτι παραπάνω, -κάτω από το τραπέζι- θα τάξουν άλλα τόσα, θα σπάσουν ένα δυο κεντρικά και θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα.
Αυτό ακριβώς φοβάμαι. Δεν φτάνει πραγματικά κάποιος κόμπος στο χτένι. Τους τάζουν λουκουμάκια, μερικοί καβατζώνονται και τέλος. Του χρόνου ξανά. Για αυτό λέω ότι μου φαίνεται μάταιη αυτή η προσπάθεια - η 'απεργία' με το κλείσιμο των δρόμων. Εδώ καλά καλά δεν ξέρουμε αν έχουν δοθεί τα κεκτημένα από τους προηγούμενους 'αγώνες'.
-
Μηπως οι (χρηματικες ως επι το πλειστον) διεκδικησεις διαφορων κοινωνικων ομαδων αυτο τον καιρο γινονται λογω των επικειμενων εκλογων;
Μηπως οι αγροτες και ολοι οι μελλοντικοι διαμαρτυρομενοι πιστευουν οτι το 'ΤΣΟΒΟΛΑ ΔΩΣΤΑ ΟΛΑ' ειναι διαχρονικο; -
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Όπως και στις υπόλοιπες διεκδικήσεις (βλέπε τα 'Δεκεμβριανά' μας), αγώνες πάνω στην πλάτη άλλων δεν δικαιολογώ. Για τη δική σου και δική μου βολή, χέσ'την. Δεν θα πάμε εκδρομή αυτά τα ΣΚ ή εγώ θα καθόμουν μερικές μέρες παραπάνω στον ΕΣ. Δεν βαριέσαι, ένα χρόνο έκατσα εκεί. Άλλοι όμως έχουν δουλειές οι οποίες πάνε πίσω χωρίς αντίκρυσμα.- Καλός πολίτης.
- Good to have you back!!! +1 στο ποστ. Αν βάλεις και εισαγωγικά στο 'αγώνες', +οο.
-
Οι μικροκαλλιεργητές που αυτές τις ημέρες εκτελούν χρέη 'στρατού' στους μπουχέσες μεγαλοκτηματίες που ξημεροβραδιάζονται στα γραφεία υπουργών θρέφοντας κώλους, να δούμε πως θα αντιδράσουν όταν φάνε στον δικό τους κώλο το αγγούρι που θα το πούνε μητρώο αγροτών. Αυτό που θέλουν (οι μπουχέσες που λέγαμε) να φτιάξουν για να τους ξετινάξουν.
Μέχρι τότε φιλάκια.
(Επιτέλους η Θώδη πήγε στα μπλόκα. Κάποιος έπρεπε να δώσει επίπεδο στον αγώνα. )
-
Πραγματικά περίμενα να δω την απάντησή σου, θεωρώντας οτι θα έχεις κάτι ουσιώδες να πεις. Δυστυχώς αρκέστηκες σε φθηνή ειρωνία, υποννοούμενα και λανθασμένες εντυπώσεις.
Ειδικά όταν διάβασα αυτό, σκέφτηκα οτι εν τέλει δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε οι 2 μας έναν ουσιώδη διάλογο...
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Όσο για τις καραμέλες και το πιπίλισμα θα σου πρότεινα τις wether’s original
http://www.jumbocandy.com/candy/p/2712/ ... s-5ct.aspx . Eπίσης σε ένα άλλο νήμα ο koyk είχε πει καλά λόγια και για τις Χάριμπορ, Χαρίμπορ κάπως έτσι τις λένε, προσωπικά δεν τις ξέρω .
Αλλά το πιο εύκολο από όλα είναι να κόψεις τις χαριτωμενιές περί “πιπιλίσματος καραμελών” . Αυτό που πιθανό να κάνεις εσύ, δε σημαίνει ότι ντε και καλά το κάνουν όλοι.Φυσικά και αυτά τα φθηνά υποννοούμενα δεν έχουν εφαρμογή, ακριβώς επειδή έγραψα στην προηγούμενη δημοσίευσή μου οτι δε θα κάνω αυτά που όλα τα κόμματα λένε. Και καραμέλες όχι, δεν τρώω γιατί χαλούν τα δόντια.
Πρώτα από όλα αμφισβητώ έντονα ότι περιστατικό από την Πελοπόννησο διακομίστηκε στην Αθήνα. Ακόμα και τα πιο βαριά περιστατικά τα κρατάει το Ρίο. Πιθανό και να έγινε αλλά μου φαίνεται εξαιρετικά απίθανο. Επίσης δε μπορώ να αμφισβητήσω αυτά που ακούω εγώ. Και αυτό που άκουσα εγώ είναι ότι τα μπλόκα ανοίγουν για τα ασθενοφόρα. Δεν αναφερόταν στον Ισθμό γιατί τότε δεν είχε κλείσει ακόμα αλλά σε άλλο μπλόκο. Δε μπορώ επίσης να αμφισβητήσω και αυτά που έγραψε ο lazarefa πιο πριν γιατί τα έζησε από πρώτο χέρι.
Τα δύσκολα περιστατικά που καταλήγουν στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, αλλά και του Άργους, ΠΟΛΥ ΣΥΧΝΑ φεύγουν για Αθήνα. Κυρίως σε ό,τι αφορά ατυχήματα, οπότε πολλά πάνε ΚΑΤ.
Εσύ αμφισβητείς, έλα όμως που δικοί μου άνθρωποι δουλεύουν στη λειτουργία της Ολύμπιας Οδού! Και αυτοί όλη μέρα είναι στο δρόμο. Αν θες να αμφισβητήσεις, δε μπορώ να πω κάτι παραπάνω...
Είναι στην καλύτερη των περιπτώσεων κινδυνολογία αβάσιμη και μάλιστα σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα όσο είναι η ανθρώπινη ζωή? Δεν έχει πεθάνει κανένας στα μπλόκα και ούτε και πρόκειται ….μην 'ανησυχείς'.
Και πάλι ειρωνία, αλλά εγώ όντως ανησυχώ
Και κάτι ακόμη:
κάποτε εκνευριζόμουν αφάνταστα όταν έβλεπα ανθρώπους να επιτίθονται στα φόρουμ, να ειρωνεύονται...όπως εσύ δηλαδή
Πλέον απλά δεν ασχολούμαιΣε κανένα σημείο των γραφόμενών μου δεν έχω κάνει κανένα σχόλιο εναντίον σου, μάλιστα ακόμη και άλλεςε δημοσιέυσεις μου να δεις, δε νομίζω να βρεις κάτι ανάλογο.
Αν έχεις κάποια επιχειρήματα να μου πεις, κάτι τελός πάντων, πέρα από άσκοπη προσωπική αντιπαράθεση, ευχαρίστως να το συζητήσουμε
-
Σε κανέναν αποκλεισμό, οσο φτάνει η μνήμη μου δεν είχαν απαγορεύσει την έλευση ασθενοφόρων.
Αν γινόταν κάτι τέτοιο, θεωρείς ότι δεν θα ήταν πρώτη είδηση? Αναφερθηκε πουθενά κάποιο περιστατικό?
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Σε κανέναν αποκλεισμό, οσο φτάνει η μνήμη μου δεν είχαν απαγορεύσει την έλευση ασθενοφόρων.Αν γινόταν κάτι τέτοιο, θεωρείς ότι δεν θα ήταν πρώτη είδηση? Αναφερθηκε πουθενά κάποιο περιστατικό?
Το είδα εχθές στο ρεπορτάζ του Mega.
Κάποιος παρακαλάει τον 'υπεύθυνο' του μπλόκου λέγοντας ότι είναι ασθενοφόρο με ασθενή. Για να εισπράξει, επανειλλημένα, την απάντηση του ζώου πως 'δεν θα περάσει κανείς' -
Απαραδεκτος 100% .- Δεν τίθεται θέμα τότε
-
Το είδα κι εγώ αυτο το βίντεο στις ειδήσεις.
Επί του θέματος δε θα πρέπει να ρίξουμε όλες τις ευθύνες μονο στο κράτος. Έχει κι αυτο μεγάλο μερίδιο ευθύνης αλλά και οι αγρότες έβγαλαν μονοι τους τα μάτια τους. Κομπίνα στη κομπίνα τόσα χρόνια με τα λεφτά που έρχονταν απο την Ευρώπη, άφησαν τους μεσάζοντες να τους πέρνουν τα προιόντα τους για ένα κομμάτι ψωμι. Καλά οι συνεταιρισμοί αυτη δεν είναι η δουλειά τους? Να παλεύουν για τις τιμές? Πού ήταν τόσα χρόνια? Τουμπεκί έκαναν κι αυτοι όμως μέσα στο γενικότερο κλίμα ...'μάσας'
Το κράτος δείχνει μεγάλη προκλητικότητα κι αυτό. Κάτσε ρε, δίνεις ένα σωρό λεφτά στις τράπεζες, για εξοπλισμούς και δε ξέρω κι εγώ για τί άλλο και δίνεις ψίχουλα στο κοσμάκι? Γιατί? Οι ίδιοι οι πολιτικοι λένε ότι κανένας προυπολογισμός δεν τηρειται ακριβώς γιατι δεν μετακινούνται κεφάλαια τότε από ένα υπουργείο κάπου αλλού που χρειάζεται βοήθεια?
Άντε τώρα να βγάλεις άκρη έτσι όπως γίναμε... -
Μέσα σ΄ολα αυτά τα ωραία, ακούσαμε και τον έγκριτο αρχιλαικιστή δημοσιοκάφρο Μάκη χθες να λέει οτι οι παραγωγοί έχουν σιτάρι απο πέρυσι ακόμα μέσα στις αποθήκες....!!! Οταν δηλαδή οι έμποροι το πληρώνανε όσο-όσο εστω και για εναν τόνο, με αποτέλεσμα να μην μείνει ουτε σπυρί για τις κότες...!!
Αυτό ισχύει βέβαια για την φετινή παραγωγή, αλλα μιλώντας μέσα στο 'πάθος' του ο έγκριτος, έβαλε και την περσυνή ...!
-
Όταν οι Ευρωπαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι τη δεκαετία του 80-αρχές 90 ...
Μου θυμίζει λίγο Spata county η όλη ιστορία που αρχές μέσα στη δεκαετία του '80 οι Σπαταναίοι μοσχοπούλησαν τα ξεροχώραφα στο κράτος και όταν έμαθαν ότι θα γίνει αεροδρόμιο βγήκαν στους δρόμους (εδώ άλλοι θα παρακαλούσαν αλλά τέλως πάντων...)
Το είδα εχθές στο ρεπορτάζ του Mega.
Κάποιος παρακαλάει τον 'υπεύθυνο' του μπλόκου λέγοντας ότι είναι ασθενοφόρο με ασθενή. Για να εισπράξει, επανειλλημένα, την απάντηση του ζώου πως 'δεν θα περάσει κανείς'Ζώα
Μπλοκα Αγροτων στην Εθνικη