-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Η C5 δεν έχει πρόβλημα 'εικόνας' απέναντι σε αντίστοιχα Αμερικανικά αυτοκίνητα. Πρώτα απ'όλα, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε αν όντως ανταγωνίζεται τη CTS. Δε νομίζω. Μάλλον στην κατηγορία του Accord και του Mondeo είναι. Από εκεί, ναι, μπορεί να κλέψει πωλήσεις. Το ίδιο ισχύει και για το 607. Εξαρτάται από το πού θα το βάλεις στην αγορά, από το ποια αυτοκίνητα δηλαδή θα βάλεις το προϊόν σου να ανταγωνιστεί.Kanenas den antilegei oti to C5 einai kalytero aytokinito apo ta perissotera amerikanika pros8iokinita oikogeneiaka aytokinita. An kai prepei na kanoyn arketes allages ston e3oplismo giati opws pwleitai stin Ellada den 8a trabage ka8oloy. Kai aytes oi zantes me ta 4 boulonia fantazoyn asxima otan oloi oi alloi exoun 5 boulonia.
An er8ei edw 8a einai ena low volume aytokinito gia aytoys poy 8eloyn na 3exwrizoun. Adynaton na antagwnistei ena Accord V6 me 240 ippoys, dermatina ka8ismata sunroof, stereo sta $23k eyrw. Den nomizete?
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Σωστά όλα είναι θέμα το που θα τοποθετήσεις το προιόν σε σχέση με τον ανταγωνισμό. ’λλωστε εγώ δεν μίλησα καν για CTS τέλος πάντων μιλάμε σε καθαρά θεωρητική βάση και το θέμα έχει διαψευστεί από την ίδια την PSA πάρα πολλές φορές ακριβώς λόγω του κόστους της επένδυσης. Μια ερώτηση Αγη Passat ή CTS ? Προσωπικά Passat εσύ τι λές?Proswpika skeftika to Passat otan pira to Jetta, alla to Jetta htan kalytera e3oplismeno kai eixe kalytero kinitira kai htan kai ftinotero. Twra to Passat exei paliwsei, egw proswpika den 8a to agoraza, 8a protimousa mprostokinito A4 turbo poy einai poly poly kalytero aytokinito (kai kainourio modello).
H CTS einai kalyteri apo Passat afoy einai piswkiniti, einai ena omorfo aytokinito poy den mporei na antagwnistei ta BMW alla ta Gallika ta xtypaei aneta.
-
Εγώ πάντως θα'παιρνα Clio Sport αντί για CTS... Το Clio Sport είναι ιδιαίτερα γρήγορο, ενώ είναι και πιο μαζεμένο για την πόλη, άσε που σου επιτρέπει (αφού δεν έχει σπουδαίους χώρους πίσω) να αφήσεις τα πεθερικά (αν έχεις) στο σπίτι.Allo to ena kai allo to allo. Egw 8a protimousa CTS afou den einai megalo idiaitera kai einai poio hsyxo kai poio 3ekourasto.
-
Σε συμπεριφορά θα μου επιτρέψεις να αμφιβάλλω για το κατά πόσον η CTS μπορεί να χτυπήσει ένα Γαλλικό. Για την εμφάνιση... Λυπάμαι, δε μου άρεσε καθόλου, ούτε μέσα ούτε έξω η CTS. Ακόμα και η γραμματοσειρά στους διακόπτες θα ταίριαζε κάπου αλλού - ίσως σε κάποια εφαρμογή τύπου Winamp, αλλά όχι σε αυτοκίνητο.
-
Σε συμπεριφορά θα μου επιτρέψεις να αμφιβάλλω για το κατά πόσον η CTS μπορεί να χτυπήσει ένα Γαλλικό. Για την εμφάνιση... Λυπάμαι, δε μου άρεσε καθόλου, ούτε μέσα ούτε έξω η CTS. Ακόμα και η γραμματοσειρά στους διακόπτες θα ταίριαζε κάπου αλλού - ίσως σε κάποια εφαρμογή τύπου Winamp, αλλά όχι σε αυτοκίνητο.Emena emfanisiaka mou aresei kalytera apo to C5 kai to 607. Prepei na to deia apo konta. Ayto pou den mou aresei einai to tablw.
Min nomizeis gia tin symperifora, ta mprostokinita aytokinita polles fores soy spane ta neyra me tin ypostrofi. Piswkinita einai genika kalytera kai einai poio isoropimena logw kalyteris katanomis barous.
-
Καμία αντίρρηση στο θέμα της κατανομής βάρους. Κι εγώ δεν είμαι υπέρ του να κρεμάμε έναν βαρύ κινητήρα μπροστά από τον μπροστινό άξονα, για ευνόητους λόγους - και υπήρξαν φορές που η υπερστροφή με ενόχλησε.
Όμως πες μου κάτι. Η CTS ως τι είδους αυτοκίνητο πωλείται; Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στην επιτυχία ή όχι ενός μοντέλου παίζει ρόλο και το κομμάτι της αγοράς στο οποίο απευθύνεται.
Δηλαδή, η C5, παρά τα κρατήματά της, δεν είναι σπορ αυτοκίνητο σε καμία περίπτωση και δεν προσποιείται κάτι τέτοιο. Είναι ένα αυτοκίνητο που ελπίζει να το θεωρήσει κομψό και ομοιογενές ο μέσος και κάπως συντηρητικός οικογενειάρχης (κοίτα χάλια... Και να σκεφτείς ότι για άλλου χαρακτήρα αυτοκίνητα έγινε γνωστή η Citroen. Αυτό όμως πρέπει να το συζητήσουμε αλλού).
-
Καμία αντίρρηση στο θέμα της κατανομής βάρους. Κι εγώ δεν είμαι υπέρ του να κρεμάμε έναν βαρύ κινητήρα μπροστά από τον μπροστινό άξονα, για ευνόητους λόγους - και υπήρξαν φορές που η υπερστροφή με ενόχλησε.Όμως πες μου κάτι. Η CTS ως τι είδους αυτοκίνητο πωλείται; Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στην επιτυχία ή όχι ενός μοντέλου παίζει ρόλο και το κομμάτι της αγοράς στο οποίο απευθύνεται.
Δηλαδή, η C5, παρά τα κρατήματά της, δεν είναι σπορ αυτοκίνητο σε καμία περίπτωση και δεν προσποιείται κάτι τέτοιο. Είναι ένα αυτοκίνητο που ελπίζει να το θεωρήσει κομψό και ομοιογενές ο μέσος και κάπως συντηρητικός οικογενειάρχης (κοίτα χάλια... Και να σκεφτείς ότι για άλλου χαρακτήρα αυτοκίνητα έγινε γνωστή η Citroen. Αυτό όμως πρέπει να το συζητήσουμε αλλού).
H CTS einai sports sedan, kati opws h 530 poy einai h koryfi stin katigoria. Antagwnizetai ta BMW, Merc, Jaguar, Lexus, Infinity etc. Eleipsei gallikwn aytokinitwn stin katigoria bazoume ta C5 kai 607 pou den anikoun sta sports sedan alla perissotero sta family sedans h limo sedan gia to 607.
Den yparxei Galliko aytokinito se aytin tin katigoria, giati aploystata den yparxei piswkinito h tetrakinito galliko aytokinito. Akoma kai sta mporstokinita ta gallika enai family sedans (5porta klp), klinoun perissotero stin praktikotika kai oxi stin sport ais8isi.
-
To CTS πωλειται σαν αντιπαλος του BMW 3 (330). Με σχεδον τα ιδια αλογα και πισωκινητο. (Μια και τα Cadillac θεωρουνται premium brand).
Το C5 θα ειναι με το Accord(Αμερικανικο)/Altima κτλ. Αλλα αυτα εχουν πολυ περαση τοπικα οποτε δεν ειναι ευκολο να πιασει.
Επισης ισως πρεπει να αλλαξουν το ονομα μια και C5 ειναι το κωδικο μοντελου που εχει η Corvette
συμφωνω οτι το CTS απο εμφανιση ειναι λιγακι παραξενο. Αλλα υποθετω οτι ετσι ειναι η καινουγια σχεδιαση στα Cadillac.
Νικος
-
Άρα, νομίζω ότι δε μπορούμε να συγκρίνουμε τόσο εύκολα αυτοκίνητα που είναι τόσο διαφορετικά μεταξύ τους. Όσο λοιπόν εκτός ήμουν εγώ που συνέκρινα το Clio Sport με τη CTS, άλλο τόσο άδικο είναι να συγκρίνουμε οικογενειακά, πρακτικά οχήματα με sports sedan. Πιο σωστό θα ήταν να συγκρίνουμε τη CTS με την 156 GTA. Και, βέβαια, ας μη βιαστούμε να καταδικάσουμε τη GTA λόγω μπροστινής κίνησης. Υπάρχουν και μέτρια ή ακόμη και ανεπαρκή πισωκίνητα, όπως και πολύ καλά προσθιοκίνητα.
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
To CTS πωλειται σαν αντιπαλος του BMW 3 (330). Με σχεδον τα ιδια αλογα και πισωκινητο. (Μια και τα Cadillac θεωρουνται premium brand).Νικος
Stis diastaseis einai kontytera sto 5ari alli stin timi sto 3ari. Os gnwsto ta Bimmer einai akriba aytokinta (to aionio parapono tou Gavriil) opote oloi 8eloune na paroyne 5 alla telika symbibazontai me 3.
-
Άρα, νομίζω ότι δε μπορούμε να συγκρίνουμε τόσο εύκολα αυτοκίνητα που είναι τόσο διαφορετικά μεταξύ τους. Όσο λοιπόν εκτός ήμουν εγώ που συνέκρινα το Clio Sport με τη CTS, άλλο τόσο άδικο είναι να συγκρίνουμε οικογενειακά, πρακτικά οχήματα με sports sedan. Πιο σωστό θα ήταν να συγκρίνουμε τη CTS με την 156 GTA. Και, βέβαια, ας μη βιαστούμε να καταδικάσουμε τη GTA λόγω μπροστινής κίνησης. Υπάρχουν και μέτρια ή ακόμη και ανεπαρκή πισωκίνητα, όπως και πολύ καλά προσθιοκίνητα.Nai h 156 GTA mporei na sygkri8ei me ayta ta aytokinita epeidei einai sports sedan paroti mporstokiniti.
An kai to CTS einai poly poio polytelis sto eswteriko. kai emena stin arxi me pare3enepsan oi grammes tou alla mou aresei giati oi ogkoi tou exoun tis swstes analogies (boi8aei an to deis apo konta). Ayto den simainei oti 8a to agorasw giati yparxoun kai alla kritiria stin agora autokinitou.
Dystyxws oi Galloi den exoun kati analogo aytin tin stigmi.
-
Ίσως θα ήταν πιο σωστό τότε να συγκρίναμε τη CTS με τις μεγάλες εκδόσεις του Rover 75 και αυτές που έβγαλε (?) πάνω σ'αυτό το αυτοκίνητο η MG.
-
Ίσως θα ήταν πιο σωστό τότε να συγκρίναμε τη CTS με τις μεγάλες εκδόσεις του Rover 75 και αυτές που έβγαλε (?) πάνω σ'αυτό το αυτοκίνητο η MG.Erwtisi yparxei to Rover 75 pia? To agorazei kanenas?
-
Υπάρχει, και μάλιστα, απ'ό,τι λένε, πουλάει σχετικά καλά.
-
Υπάρχει, και μάλιστα, απ'ό,τι λένε, πουλάει σχετικά καλά.Dystyxws den exw dei polla ston dromo.
-
Εχουνε αλλο μοτερ πιο πολυ απο 2.0; Μονο βλεπω ενα 2.0 6αρι. Με 150 αλογα δεν φαινεται αρκετα σπορτικο.
Νικος
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Εχουνε αλλο μοτερ πιο πολυ απο 2.0; Μονο βλεπω ενα 2.0 6αρι. Με 150 αλογα δεν φαινεται αρκετα σπορτικο.Νικος
Gia poio milas to Rover 75?
Exoune V6 2.5 h kai megalitero.
-
Ακριβώς. Αυτό. Το οποίο το βγάζει και σε γρήγορες εκδόσεις η MG ως MG-ZT.
-
Ο χρήστης agisd έγραψε:
Υπάρχει, και μάλιστα, απ'ό,τι λένε, πουλάει σχετικά καλά.
Dystyxws den exw dei polla ston dromo.
Στην Ελλάδα πάντως, όπως και στην Αγγλία, έχει αρχίσει να έχει κάποια απήχηση.
Η Πεζω στις ΗΠΑ συντομα