-
Νομιζω καλα θα ηταν να μας καταθεσουν τις εμπειριες τους,οσοι ειχαν την
ατυχια να τους συμβει κατι τετοιο για να ξερουμε οι υπολοιποι και να φυλαγομαστε.
Υπηρχε συναγερμος?Hταν σε γκαραζ?εγινε νυχτα η..αλλαγη ιδιοκτησιας,και
αλλες λεπτομερειες θα ειναι χρησιμες. -
ατυχια να τους συμβει κατι τετοιο για να ξερουμε οι υπολοιποι και να φυλαγομαστε.
Αχ, τί μου το θύμισες τώρα; Ήταν ανάγκη;
Ναι, έχω οδυνηρή εμπειρία την οποία και θα καταθέσω αναλυτικά κάποια άλλη στιγμή (σύντομα - αυτή τη στιγμή δεν μου κάθεται ) και μαζί θα πω τί πρέπει να κάνετε (μετά από τη δική μου εμπειρία) αφού συμβεί το κακό. Γιατί πριν όλοι ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Βέβαια αν το βάλουν στο μάτι επαγγελματίες τότε ότι και να κάνεις, την έβαψες (σχεδόν)! -
Μία νύχτα είχα αφήσει το Seicento μου παρκαρισμένο σε κεντρικό δρόμο, με φώτα κοντά στην Πλατεία Βικτωρίας. Την επόμενη μέρα, Κυριακή ήταν, πήγα να το πάρω και το βρήκα με διπλωμένη την πόρτα. Για την ακρίβεια είχαν προσπαθήσει να το ανοίξουν βάζοντας τα χέρια πάνω από το παράθυρο, στην σχισμή που ενώνει με την πόρτα. Η δεν τα καταφεραν, ή χτύπησε ο συναγερμός ή καποιος πέρασε και παράτησαν την προσπάθεια. Αυτό που καταφεραν παντως είναι να διπλώσουν το παράθυρο προς τα έξω
Για καλή μου τύχη στο συνεργείο κατάφεραν να μου το φιάξουν χωρις να αλλάξω πόρτα. Αν θυμάμαι καλά είχα πληρώσει 90.000 δρχ. μαζί με το βάψιμο. Στην ασφάλειά μου έχω βάλει μόνο τα βασικά, οπότε δεν το κάλυπτε.
Αντε βρε, τώρα ξέρετε πώς να ανοίξετε Seicent
-
Είχα ένα Punto GT του 1994. Προσπάθησαν να μου το κλέψουν 2 φορές:
Την πρώτη έξω από το σπίτι μου κάτω από φως. Πρωί-πρωί μου τηλεφωνά και με ξυπνά ένας άγνωστος και μου λέει πως βρήκε την άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου μου έξω από ένα κάδο σκουπιδιών και να δω αν μου το είχαν κλέψει. Ωραίο ξύπνημα Βλέπω έξω, το αυτοκίνητο εκεί. Αλλά: είχαν στραβώσει λίγο την πόρτα (όπως της salome αλλά λίγο) και άνοιξαν την ασφάλεια και πήγαν να το κλέψουν βάζοντας μπροστά με τα καλώδια της μίζας. Δεν τα κατάφεραν λόγω immobiliser (LaserLine), προσπάθησαν να απενεργοποιήσουν το immobiliser κόβοντας διάφορα καλώδια με αποτέλεσμα να κάνουν την πλεξούδα σκ... Δεν τα κατάφεραν, έκλεψαν γυαλιά και 2-3 πραγματάκια από το ντουλαπάκι και την άδεια (γιατί άραγε ?) αλλά μου έκαψαν την ECU και ευτυχώς οι ηλεκτρολόγοι στο συνεργείο κατάφεραν και έφτιαξαν την πλεξούδα γιατί πήγαινα για ζημιά που ούτε να τη φανταστώ θα μπορούσα Κόστος: 200000 το 1995 Ερασιτέχνες...
Τη δεύτερη στο πάρκινγκ (όχι το φυλασσόμενο, αλλά απ΄ έξω) του Ανατ. Αεροδρομίου, το 1999. Τα κατάφεραν! Είχε χαλάσει το immobiliser και το είχα ξηλώσει και το είχα πάει για επισκευή, το άφησα στο αεροδρόμιο για ταξίδι και όταν γύρισα δεν το βρήκα... Δεν είμαι σίγουρος πως στεναχωρήθηκα, διότι είχε αρχίσει να 'ζητάει' (πχ. ήθελε service Turbo ή και καινούργιο Turbo), 110000 χλμ γαρ. Οπότε η ασφάλεια να είναι καλά, πήρα 3.5 εκατομμύρια το 1999 που ήταν μια χαρά τιμή της αγοράς, απλά έπρεπε να κάνω τα απαραίτητα παζάρια με την ασφάλεια
Αποψή μου; immobiliser, ασφάλεια ολικής και μερικής κλοπής και άντε-γειά. Οι συναγερμοί είναι yatabaza (TM) (υπάρχει και άλλο σχετικό topic).
-
Και εμένα μόνο προσπάθησαν. Μέρα μεσημέρι σχεδόν έξω από την δουλειά μου το 1997, ένα Renault Clio του 92. Προσπάθησαν να ανοιξουν την πόρτα, δεν άνοιξε, έσπασαν το παράθυρο του συνοδηγού και πηραν κασέτες, χαρτιά (άδεια) και κάτι άλλα ψιλοάχρηστα.
Μου έχουν κλέψει όμως τη μηχανή το 1993...που την ξαναβρήκα 1 χρόνο μετά σε πολυ καλύτερη κατάσταση απο ότι ήταν...αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Μου έχουν κλέψει όμως τη μηχανή το 1993...που την ξαναβρήκα 1 χρόνο μετά σε πολυ καλύτερη κατάσταση απο ότι ήταν...αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.
Οταν ερθει η ωρα να της κανεις service θα πρεπει να τους την ξαναδωσεις...
-
Εγώ έχω κλέψει πολλά αυτοκίνητα μέχρι τώρα, αλλά πάντα τα βαριέμαι και τα παρατώ. Αυτοί που δεν έχουν τις κατάλληλες γνώσεις ας μην προσπαθούν βρε παιδιά, χαλούν το επάγγελμα.
Πλάκα κάνω . Δόξα τω Θεώ δε μου έχουν κλέψει μέχρι τώρα αυτοκίνητο, ούτε έχουν προσπαθήσει από ότι ξέρω. Το έχω βέβαια ασφαλισμένο για κλοπή και πυρκαγιά (για φωτιά επειδή μου έχει καεί ένα αυτοκίνητο μέχρι τώρα, 20 μέρες μετά που είχα κάνει ασφάλεια και μάλιστα σκεφτόμουν να το ασφαλίσω για φωτιά αλλά λυπήθηκα τα 20 χιλιάρικα )
-
Μια φορά μόνο σε ενα Punto 1.1 (της συζύγου..της συζύγου!!).Μπροστά στο σπίτι μου κάτω απο φως,ηταν το μοναδικό αυτοκίνητο χωρίς συναγερμό!Γιατι θεώρησα οτι κανείς δεν θα ενδιαφερόταν για 1100cc αυτοκίνητο!!!Λάθος!!
Εσπασαν το παράθυρο,δεν το έβαλαν εμπρός λόγω immobilizer,εψαξαν να βρούν θήκη CD (που δεν είχε) και τελικά εσπασαν το ντουλαπάκι και κλώτσησαν την πόρτα απο τα νεύρα τους.Κόστος 120000 ΔρχΤο χειρότερο ηταν πάντως οταν κάποια κ^@**παιδα έβαψαν με σπρέϊ και τα δύο μου αυτοκίνητα με άσπρη μπογιά!!! Κόστος μηδέν γιατι το έβγαλα με κρέμα αλλα οχι απο παντού!!
-
Μεχρι αυτη την στιγμη που μιλαμε,δοξα το θεο δεν μου εχουν κλεψει κανενα αυτοκινητο απο αυτα που ειχα εως τωρα.Ομως πιστευω και εγω οτι αν ο κλεφτης ειναι επαγγελματιας δεν σε γλυτωνει τιποτα ....κατα την γνωμη μου το καλυτερο που μπορεις να κανεις ειναι μια καλη ασφαλεια κλοπης την οποια εχω και εγω και με την ευκαιρια ηθελα να ρωτησω οσους ξερουν το εξης..Εχω ολικη ασφαλεια κλοπης αυτοκινητου και το συμβολαιο δηλαδη αναγραφει ολο το ποσο που αγορασα το αυτοκινητο ειναι αληθεια δηλ.οτι αν στο κλεψουν στα δινουν ολα μεχρι τελευταια δεκαρα?(λεπτο)γιατι μου φενεται λιγο απιστευτο....
-
Ο χρήστης gianis έγραψε:
Μεχρι αυτη την στιγμη που μιλαμε,δοξα το θεο δεν μου εχουν κλεψει κανενα αυτοκινητο απο αυτα που ειχα εως τωρα.Ομως πιστευω και εγω οτι αν ο κλεφτης ειναι επαγγελματιας δεν σε γλυτωνει τιποτα ....Ολα είναι θέμα κόστους/απόδοσης. Αν για να κλέψει το δικό σου αυτοκίνητο θέλει κάποια ώρα και κάποιο κίνδυνο, ενώ για να κλέψει του διπλανού θέλει λιγότερη ώρα ή/και κίνδυνο, γιατί να προτιμήσει το δικό σου ? Αν πραγματικά θέλει το δικό σου γιατί έχει κάποιο μοναδικό χαρακτηριστικό, τότε όλα είναι συνάρτηση της διαθέσιμης ώρας που έχει.
Και εδώ πχ. είναι ένας κίνδυνος των κλειστών γκαράζ, δίνουν τη δυνατότητα στον κλέφτη, διαρηγνύοντάς τα (δεν είναι και τόσο δύσκολο...), να κάνει τη δουλειά του με την ησυχία του.
κατα την γνωμη μου το καλυτερο που μπορεις να κανεις ειναι μια καλη ασφαλεια κλοπης την οποια εχω και εγω και με την ευκαιρια ηθελα να ρωτησω οσους ξερουν το εξης..Εχω ολικη ασφαλεια κλοπης αυτοκινητου και το συμβολαιο δηλαδη αναγραφει ολο το ποσο που αγορασα το αυτοκινητο ειναι αληθεια δηλ.οτι αν στο κλεψουν στα δινουν ολα μεχρι τελευταια δεκαρα?(λεπτο)γιατι μου φενεται λιγο απιστευτο....
Δεν ισχύει. Σου δίνουν την εμπορική αξία του αυτοκινήτου εκείνη τη στιγμή, δηλ. πόσα θα έπιανες αν το πούλαγες ως μεταχειρισμένο. Προφανώς σου δίνουν τα ελάχιστα και εσύ πρέπει να κάνεις παζάρια για να σου δώσουν το 'σωστό' ποσό. Αν αυτό που λες ήταν αλήθεια τότε θα ενθαρρύνονταν διάφορες κομπίνες για απόκτηση καινούργιου αυτοκινήτου μόλις βαριόμασταν το παλιό...
Τις τιμές τις βρίσκουν συνήθως από το Auto Τρίτη ή άλλα περιοδικά με μεταχειρισμένα και ψάχνουν για αυτοκίνητα σαν το δικό σου (τύπος, ηλικία, κατάσταση, extra κτλ.)
Αυτός είναι ο λόγος που όσο το αυτοκίνητό σου παλιώνει πρέπει να κάνεις συμφωνία με την ασφάλεια για αναπροσαρμογή του ποσού της αποζημίωσης, ώστε να μην πληρώνεις ασφάλιστρα για ποσό που δεν πρόκειται ποτέ να εισπράξεις...
Κάνε και ασφάλεια μερικής κλοπής! Χωρίς αυτήν, αν το αυτοκίνητό σου βρεθεί πχ. καμμένο ή κατεστραμμένο, αλλά αναγνωρίζεται (πχ. από τον αριθμό πλαισίου), δεν παίρνεις ευρώ
-
Tοτε αν ειναι ετσι γιατι στο συμβολαιο γραφει για ολικη και μερικη κλοπη ξεχωριστα ολο το ποσο του αυτοκινητου μου ?μου κανει εντυπωση εισαι σιγουρος γι αυτο?
-
Ο χρήστης gianis έγραψε:
Tοτε αν ειναι ετσι γιατι στο συμβολαιο γραφει για ολικη και μερικη κλοπη ξεχωριστα ολο το ποσο του αυτοκινητου μου ?μου κανει εντυπωση εισαι σιγουρος γι αυτο?Αν λέει και για 'ολική' και για 'μερική' τότε προφανώς είσαι ασφαλισμένος και για τα δύο ενδεχόμενα (δεν ήταν σαφές στο αρχικό μήνυμά σου). Οσο για το 'όλο το ποσό', αυτό λέει αλλά αν πας να αποζημιωθείς θα δεις (έχω πάθει και ξέρω).
-
Ο χρήστης TheoRallye έγραψε:
Εγώ έχω κλέψει πολλά αυτοκίνητα μέχρι τώρα, αλλά πάντα τα βαριέμαι και τα παρατώ. Αυτοί που δεν έχουν τις κατάλληλες γνώσεις ας μην προσπαθούν βρε παιδιά, χαλούν το επάγγελμα.Πλάκα κάνω . Δόξα τω Θεώ δε μου έχουν κλέψει μέχρι τώρα αυτοκίνητο, ούτε έχουν προσπαθήσει από ότι ξέρω. Το έχω βέβαια ασφαλισμένο για κλοπή και πυρκαγιά (για φωτιά επειδή μου έχει καεί ένα αυτοκίνητο μέχρι τώρα, 20 μέρες μετά που είχα κάνει ασφάλεια και μάλιστα σκεφτόμουν να το ασφαλίσω για φωτιά αλλά λυπήθηκα τα 20 χιλιάρικα )
ποσα εχεις καψει??????
ποσααααα???
αλλου αυτα -
Κρύβε λόγια
Εννοούσα ολοσχερώς
Σας εχουν κλεψει αυτοκινητο?Αν ναι τις εμπειριες σας..