-
Τη Spider; Ναι. Πολλές φορές (παραδόξως). Μπορώ να πω ότι σε ασημοσιέλ (με μπλε κουκούλα) είναι απείρως πιο ψαρωτική απ' ότι σε μαύρο ή κόκκινο.
Αυτό το λαδί του συγκεκριμένου στη φώτο δεν το έχω δει live αλλά δείχνει πολύ ξεχωριστό. -
ΙΤΑΛΙΚΟ ΧΡΩΜΑ.ΤΙ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ
-
Λοιπον παιδια μιας και εχω μπει στην τελικη ευθεια αγορας αυτοκινητου εχω το εξης προβλημα. Ενω ειχα ηδη καταληξει πανω κατω στο τι θελω (αναλογα με το τι θα βρω μιας και εχω πολλες επιλογες) ομως κοιτουσα το car.gr ετσι γενικα και αοριστα για καμια καλη ευκαιρια που μου διαφευγει και επεσε το ματι μου σε 2-3 Alfa 147 Ti του 2004 με τιμες 8 - 9 χιλιαρικα και απο 60 - 80κ χιλιομετρα (προ-facelift). Επειδη ειμαι λιγο προκατειλημμένος με Alfa Romeo (ποσο μαλλον μεταχειρισμενη) δεν μπορω να κρυψω οτι το συγκεκριμενο μοντελακι ειναι ενας μικρος ερωτας που δεν θελω να παραδεχτω.
Οτι και να γινει παντως ως το τελος Αυγουστου θα εχω το 'καινουργιο' μου μεταχειρισμενο οποιο και αν ειναι αυτο. Δεν κριβω παντως οτι σαν Alfa με τρομαζει (για ιστορικους λογους αξιοπιστιας) αλλα απο την αλλη εχω την διαθεση να περασω στην 'αλλη' πλευρα καθαρα για λογους 'ερωτα' και 'εμπειριας' και επειδη οι τιμες αυτες δειχνουν τουλαχιστον λογικες. Τι θα πρεπει να κοιταξω σε ενα τετοια αυτοκινητο σαν μεταχειρισμενο? Σαν αυτοκινητο που εχει αρκετα χρονια στην αγορα σιγουρα πλεον θα ειναι γνωστα τα 'προβληματα' του. Υπαρχει κατι τρανταχτο που θα πρεπει να προσεξω?
-
-Να έχει service book
-Να έχει κάνει την προβλεπόμενη συντήρηση(κάθε 10.000χλμ λάδια/φίλτρο και κάθε 20.000 το μεγάλο service)
-Να έχει αλλάξει ιμάντες και μεταβλητό(κάθε 50.000χλμ ή 3-4 χρόνια)(λογικά θα έχει κρατήσει τις αποδείξεις)
-Στις 80.000χλμ πρέπει να ελεχθούν τα μπουζί. Μπορεί να θέλουν αλλαγή. 8 μπουζί, 2 τύποι NGK, 250 ευρώ στην αντιπροσωπεία. Με λιγότερο από 100 στο αγγλικό ebay...
-Να μην σκαλώνει η 2η και 3η ταχύτητα, αν το κάνει αυτό θέλει συχρονιζέ
-Να δεις αν πατινάρει.
-Αν την βγάλεις βόλτα και ακούς τριγμούς από τις αναρτήσεις, τότε αρχικά θέλει αλλαγή silent-blocks αντιστρεπτικών, αλλιώς τα κάτω ψαλίδια. Το πρώτο είναι φθηνό ανταλλακτικό, το δεύτερο όχι....Σε κάθε περίπτωση το αυτοκίνητο πρέπει να σηκωθεί για να διαπιστωθούν τυχόν τζόγοι.
-Να δεις τα φρένα. Με το μάτι φαίνεται και το τακάκι ενώ με το δάκτυλο σου μπορείς δια της αφής να δεις τη δισκόπλακα για το πόσο πατούρα έχει.
-Τα αμορτισέρ/ελατήρια πιθανόν να είναι πεσμένα. Αν κοπανάει πολύ πιθανό να είναι από από αυτά και όχι από κάποια βλάβη στα μηχανικά μέρη.
-Μόνος σου μπορείς να δεις πόσο καλοπεριποιημένο ή όχι είναι. Σαλόνι(δέρμα στην ΤΙ έκδοση), ταμπλώ, προφυλακτήρες, λαμαρίνα και χρώμα
-Να δεις εσύ και κάποιος ειδικός ακόμη καλύτερα αν έχει τρακάρει
-Να τσεκάρεις αν ανάψει κάποια προειδοποιητική ένδειξη στο body computer...αν ανάψει να μου πεις τι έγραψε.Σε κάθε περίπτωση το αυτοκίνητο πρέπει να πάει σε μάστορα της εμπιστοσύνης σου ή σε κάποιον μάστορα με όνομα και παράδοση στις AR ώστε να ελεγχθεί εξονυχιστικά για τα περισσότερα από τα παραπάνω....
Να ξέρεις ότι ένα φθηνό μεταχειρισμένο μπορεί να γίνει ακριβό σε λίγο καιρό, ενώ ένα πιο ακριβό μεταχειρισμένο μπορεί κάλλιστα να μην χρειαστεί και τίποτα....Επίσης το καλό αμάξι είναι το σωστά συντηρημένο χωρίς να είναι απαραιτήτως καινούριο ημερολογιακά, κάλλιστα ένα καινούριο μπορεί να είναι κιόλας σαράβαλιασμένο....Καλό ψάξιμο -
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
-Να έχει service book
-Να έχει κάνει την προβλεπόμενη συντήρηση(κάθε 10.000χλμ λάδια/φίλτρο και κάθε 20.000 το μεγάλο service)
-Να έχει αλλάξει ιμάντες και μεταβλητό(κάθε 50.000χλμ ή 3-4 χρόνια)(λογικά θα έχει κρατήσει τις αποδείξεις)
-Στις 80.000χλμ πρέπει να ελεχθούν τα μπουζί. Μπορεί να θέλουν αλλαγή. 8 μπουζί, 2 τύποι NGK, 250 ευρώ στην αντιπροσωπεία. Με λιγότερο από 100 στο αγγλικό ebay...
-Να μην σκαλώνει η 2η και 3η ταχύτητα, αν το κάνει αυτό θέλει συχρονιζέ
-Να δεις αν πατινάρει.
-Αν την βγάλεις βόλτα και ακούς τριγμούς από τις αναρτήσεις, τότε αρχικά θέλει αλλαγή silent-blocks αντιστρεπτικών, αλλιώς τα κάτω ψαλίδια. Το πρώτο είναι φθηνό ανταλλακτικό, το δεύτερο όχι....Σε κάθε περίπτωση το αυτοκίνητο πρέπει να σηκωθεί για να διαπιστωθούν τυχόν τζόγοι.
-Να δεις τα φρένα. Με το μάτι φαίνεται και το τακάκι ενώ με το δάκτυλο σου μπορείς δια της αφής να δεις τη δισκόπλακα για το πόσο πατούρα έχει.
-Τα αμορτισέρ/ελατήρια πιθανόν να είναι πεσμένα. Αν κοπανάει πολύ πιθανό να είναι από από αυτά και όχι από κάποια βλάβη στα μηχανικά μέρη.
-Μόνος σου μπορείς να δεις πόσο καλοπεριποιημένο ή όχι είναι. Σαλόνι(δέρμα στην ΤΙ έκδοση), ταμπλώ, προφυλακτήρες, λαμαρίνα και χρώμα
-Να δεις εσύ και κάποιος ειδικός ακόμη καλύτερα αν έχει τρακάρει
-Να τσεκάρεις αν ανάψει κάποια προειδοποιητική ένδειξη στο body computer...αν ανάψει να μου πεις τι έγραψε.Σε κάθε περίπτωση το αυτοκίνητο πρέπει να πάει σε μάστορα της εμπιστοσύνης σου ή σε κάποιον μάστορα με όνομα και παράδοση στις AR ώστε να ελεγχθεί εξονυχιστικά για τα περισσότερα από τα παραπάνω....
Να ξέρεις ότι ένα φθηνό μεταχειρισμένο μπορεί να γίνει ακριβό σε λίγο καιρό, ενώ ένα πιο ακριβό μεταχειρισμένο μπορεί κάλλιστα να μην χρειαστεί και τίποτα....Επίσης το καλό αμάξι είναι το σωστά συντηρημένο χωρίς να είναι απαραιτήτως καινούριο ημερολογιακά, κάλλιστα ένα καινούριο μπορεί να είναι κιόλας σαράβαλιασμένο....Καλό ψάξιμοΕυχαριστω παρα πολυ. Μου φενεται πως θα το εκτυπωσω το ποστ σου για να το εχω μαζι μου για να μην ξεχασω τιποτα Εχει στη Θεσσαλονικη καποιον στον Ευοσμο που ειναι ιστορικα πολυ καλος 'μαστορας' για Fiat k AR γενικα οποτε εκει θα παει το αμαξι για ελεγχο μιας και δικοι μου γνωστοι και φιλοι εχουν εμπειρια μονο για Toyota, Nissan, Mitsubishi, VW.
Κριμα που το Car.gr δεν ανοιγει για να κανω link την συγκεκριμενη 147 να πειτε μια αρχικη γνωμη μεσω foto. Θα κανω ενα edit οταν επανελθει παλι για να δειτε. Οπως ειπα παντως μπροστα στον 'ερωτα' μπορω να κανω αρκετες παραχωρησεις (δηλαδη καταναλωση, κοπανημα, ακριβα ανταλακτικα, ισως μικροπροβληματακια). Εχεις δικιο παντως για το φθηνο μεταχειρισμενο που γρηγορα μπορει να γινει ακριβο και το αντιθετο και αυτο θελω να το αποφυγω με καθε τροπο.
ΕΔΙΤ:
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/225760/ μια αυτη
και
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/295859/ μια αυτη
και τελος
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/192235/
Για καντε μια πρωτη εκτιμηση να παρουμε μια ιδεα τι μας λενε οι φωτο. Οι τιμες πως σας φενονται σε σχεση με τα χιλιομετρα και την κατασταση τους?
-
Πολυ καλο ποστ Giuseppe
-
Κανω ενα bump για να δειτε το edit μου.
-
Όποιος ψάχνει μετάχειρη 147, να θυμάται πως η τιμή της καινούριας έχει πέσει δραματικά πλέον...
http://www.alfaromeo.gr/main/prices_drop.cfmΕυκαιρία για παζάρι...
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Όποιος ψάχνει μετάχειρη 147, να θυμάται πως η τιμή της καινούριας έχει πέσει δραματικά πλέον...
http://www.alfaromeo.gr/main/prices_drop.cfmΕυκαιρία για παζάρι...
14κ καινουργια ??????????????????
Κοινως μεταχειρισμενες ετσι οπως ειναι τα 8 και 9 χιλιαρικα ειναι κλεψια για αμαξι 5 ετων ετσι δεν ειναι?
-
Hi-Fi σίγουρα είναι καινούργια η σελίδα που παραθέτεις;
Βλέπω άλλο χρηματοδοτικό με έκπτωση μόνο 5000e.
http://www.alfaromeo.gr/main/finance.cf ... ++++19.710 -
Ο χρήστης ikaruga έγραψε:
Κοινως μεταχειρισμενες ετσι οπως ειναι τα 8 και 9 χιλιαρικα ειναι κλεψια για αμαξι 5 ετων ετσι δεν ειναι?
Εννοείται αγαπητέ, γι'αυτό όποιος ψάχνει και ρωτάει πάντα βρίσκει καλύτερες λύσεις.
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Εννοείται αγαπητέ, γι'αυτό όποιος ψάχνει και ρωτάει πάντα βρίσκει καλύτερες λύσεις.
Θα το παραθεσω σαν στοιχειο στο 'παζαρι' οταν ερθει η ωρα. Ισως με τετοιες τιμες να μην θελουν τελικα να τις δωσουν κιολας.
-
Θα το παραθεσω σαν στοιχειο στο 'παζαρι' οταν ερθει η ωρα. Ισως με τετοιες τιμες να μην θελουν τελικα να τις δωσουν κιολας.
Πρέπει να έχει τελειώσει το stock για τις παραπάνω τιμές.
Σε λίγο καιρό θα είναι μόνο η 1.6 120ps 5θ για περιορισμένο αριθμό προφανώς (είναι ήδη παλιό το αυτοκίνητο) με φουσκωμένο εξοπλισμό με 16500 € -
Και πάλι δεν είναι κακή τιμή
-
Έχοντας 2 147 έχω να πω τα εξής:
αν σε παίρνουν τα πάγια έξοδα στα ίδια λεφτά που λες παίζουν και οι 2.0TS και πολλές φορές είναι και φθηνότερες και είναι και πιθανότερο να έχουν μερακλήδες οδηγούς που τις προσέχουνπροσέχεις αυτοκίνητα με +-60.000χλμ να έχουν κάνει το μεγάλο service αλλιώς υπολογίζεις άλλα 600€ περίπου παραπάνω από την τιμή αγοράς (δικαιολογία και για παζάρι). υπόψιν έχει αλλάξει η οδηγία για τους ιμάντες και από τα 60.000χλμ που προέβλεπε η εταιρία στην αρχή του μοντέλου έχουν πάει στα 50.000χλμ.
από τις φθορές σε πλήκτρα και ταπατσαρίες ψιλοκαταλαβαίνεις αν τα χλμ που βλέπεις είναι τα πραγματικά. Τα πλήκτρα του ηχοσυστήματος και του κλιματισμού αρχίζουν να δείχνουν φθορές μετά τα 70-80k χλμ, ενώ τα χειριστήρια στο τιμόνι λίγο πιο νωρίς γιατί τα ιδρωμένα ακροδάχτυλα είναι συνέχεια πάνω τους.
κιβώτιο οπωσδήποτε 2α και 3η όπως πολύ σωστά προαναφέρθηκε. Σε περίπτωση που πετύχεις ένα με ψιλογρατζουνίσματα στις ταχύτητες αυτές μην θεωρήσεις δεδομένο ότι ήταν κάγκουρας και απρόσεχτος ο οδηγός του...απλά είναι ευαίσθητα τα συγχρονίζε.
Γενικότερα θεωρώ λογική τιμή για μια 1.6 μέχρι τα 8.000€ (τόσο υπολογίζω να δώσω και τη δικιά μου). Πάντως ακόμα και σαν μεταχειρισμένο δεν νομίζω να σε προβληματίσει περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο Ιαπωνικό-Γερμανικό της κατηγορίας εκτός αν πέσεις στην περίπτωση. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα σε αποζημιώσει πολύ περισσότερο από άλλα καρούλια σε ζητήματα design, οδηγικής απόλαυσης κτλ!
-
Thanks και σε εσενα. Αρα στην ουσια οι τιμες οι οποιες ειδα παραπανω μαλλον δεν ειναι για ολα τα μοντελα η εχει ηδη τελειωσει η προσφορα? Παντως για Alfa 147 προ facelift 5 ετιας μου φενονται καπως πολλα τα 8-9 χιλιαρικα οταν το καινουργιο (facelift) στην εκδοση exclusive βγαινει τοσο.
Κατι τετοιο τι λεει ομως?
-
Thanks και σε εσενα. Αρα στην ουσια οι τιμες οι οποιες ειδα παραπανω μαλλον δεν ειναι για ολα τα μοντελα η εχει ηδη τελειωσει η προσφορα? Παντως για Alfa 147 προ facelift 5 ετιας μου φενονται καπως πολλα τα 8-9 χιλιαρικα οταν το καινουργιο (facelift) στην εκδοση exclusive βγαινει τοσο.Κατι τετοιο τι λεει ομως?
Απλά αλλού!! Κατά τα άλλα ότι ισχύει και για την 147 με λίγο περισσότερο γκάζι, καλύτερο design και αρκετά περισσότερους χώρους...
-
Μαλιστα. Να την βαλω και αυτην στην λιστα αν ειναι στα αυτοκινητα για 'ψαξιμο' εκει ψηλα Germany μερια. Το δυσκολο ειναι οτι οι γερμανοι εχουν ενα θεμα με τα diesel στην προτιμηση τους και θα εχω ενα ψηλοπροβλημα στο να βρω κατι ενδιαφερον στα κυβικα που θελω (1400 - 1800 βενζινη).
Εγω θα την βαλω και αυτην και οτι ειναι να γινει ας γινει. Αντε να δουμε με τι θα καταλληξω στο τελος.
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Απλά αλλού!! Κατά τα άλλα ότι ισχύει και για την 147 με λίγο περισσότερο γκάζι, καλύτερο design και αρκετά περισσότερους χώρους...
Όχι, γιατί η GT είναι πιο στενή πίσω...στενότερη λίγο από την 3d 147 στενότερη πολύ από την 5d 147.
Port baggage πολύ μεγαλύτερο...ikaruga πέρνα από
www.alfisti.gr αφού σε βλέπω μελλοντικό alfista τότε βρες το σωστό μέρος να συχνάζεις. -
, λες να γινει ετσι giuseppe? Ειλικρινα δεν ξερω με τι αμαξι θα ξυπνησω στο τελος Αυγουστου (εκτος και αν απο τα αυτοκινητα που εχω βαλει ως τωρα στη λιστα για ψαξιμο δεν βρεθει κανενα κα θα πρεπει να το διαλεξω απο την -δικη- τους λιστα). Προς το παρων παντως κοιταω για αυτοκινητα που μου αρεσουν και απλα αν ειναι αποδεκτα σαν μεταχειρισμενα μπαινουν στη λιστα. Η λιστα ως τωρα εχει ως εξης.
- Toyota celica TS 2004-5 facelift.
- VW scirocco 160
- Alfa 147 1.6 (αν πεσω σε αυτην θα την δυναμωσω παντως με κανενα προγραματακι)
- Audi A3 1.8T 160
- Fiat Bravo sport 150
και τωρα η εκτη προσθηκη
- Alfa Romeo GT 1.8 (και σε αυτη θα πεσει αυξηση δυναμης)
Για να δουμε τι θα βρουμε απο ολα αυτα. Δεν τα εχω με καποια σειρα προτεραιοτητας εκτος απο το πρωτο που αν βρεθει σιγουρα το προτιμαω απο ολα τα αλλα (αν ειναι σε καλη κατασταση και με καλα χιλιομετρα). Μεχρι στιγμης αν και δεν ψαξανε πανω ακομα για τα αυτοκινητα (μετα τις 14 θα αρχισει το ψαχτιρι) πεσαμε μεχρι στιγμης σε Α4 1.8Τ 2007 (8000 ευρω) και Golf 5 GT (6.500 ευρω). Εχουμε δηλαδη ακομα πολυ δουλεια μπροστα μας.
Alfa 147 forum