-
geia sas paidia eimai k egw katoxos mias 147 120hp 1.6 me 30.000 xiliometra epeidh thn exw 3 xronia twra mou eipan oti o umantas xronismou thelei alagma giati lene allazei kathe 3 xronia h kathe 50.000 xilometra.. etsi mou zhtane 400 euro...... ti lete? exei allaksei kaneis apo esaS?
-
400 ευρώ σου ζητησαν για αλλαγή ιμάντα χρονισμού;
-
Κοίτα τι γράφει το βιβλίο σέρβις για τα διαστήματα αλλαγής ιμάντων. Αν είναι όντως κάθε 3 χρόνια, εκεί να υπολογίζεις το κόστος. Είναι χρονοβόρα διαδικασία
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Κοίτα τι γράφει το βιβλίο σέρβις για τα διαστήματα αλλαγής ιμάντων. Αν είναι όντως κάθε 3 χρόνια, εκεί να υπολογίζεις το κόστος. Είναι χρονοβόρα διαδικασίαΠου πήγαν τα emoticon;
Μπαίνω να διαβάσω ποστ του lkar στην Alfa Romeo και δεν υπάρχει ίχνος....εγκαθετότητας;
(έβαλα εγώ μερικά... ) -
Η αλλαγή ιμάντα και το υψηλό κόστος είναι κοινή για όλες τις μάρκες -που έχουν φυσικά οι κινητήρες-
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Η αλλαγή ιμάντα και το υψηλό κόστος είναι κοινή για όλες τις μάρκες -που έχουν φυσικά οι κινητήρες-Καλά ντεεεεε! Μια πλάκα κάναμε!
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
400 ευρώ σου ζητησαν για αλλαγή ιμάντα χρονισμού;nai file mou 400 euro ........
phga prin liges meres gia na kanw service sta 30.000 xilikometra
wpou mou bghke 130 euro... (polu fthna)k meta mou leei o umantas xronismou sou kathe 3 xronia thelei allagma h kathe 50.000 xiliometra. oti erthei prwto. emena se ligo tha ginei 3 xronwn opote prepei na paw na ton allaksw mou eipan....
400 euro....
exei allaksei kaneis apo esas?
-
Γεια σας alfisti! Θα αγοράσω σύντομα μία 147 μεταχειρισμένη του 2003 (προ-facelift). Το αυτοκίνητο έχει μαζί με πολλά άλλα extra και ESP. Μπορεί να μου πει κάποιος αν υπάρχει διακόπτης απενεργοποίσης? Γιατί αν δεν έχει θα ξενερώσω πάρα πολύ γιατί έχω ακούει ότι παρεμβαίνει συνέχεια και σου 'κόβει τα φτερά'. Ισχύει κάτι τέτοιο? Τι άλλο θα πρέπει να κοιτάξω για να σιγουρευτώ ότι το αμάξι είναι σε καλή κατάσταση? Ευχαριστώ προκαταβολικά!
-
Ο χρήστης techon1 έγραψε:
Το αυτοκίνητο έχει μαζί με πολλά άλλα extra και ESP. Μπορεί να μου πει κάποιος αν υπάρχει διακόπτης απενεργοποίσης? Γιατί αν δεν έχει θα ξενερώσω πάρα πολύ γιατί έχω ακούει ότι παρεμβαίνει συνέχεια και σου 'κόβει τα φτερά'. Ισχύει κάτι τέτοιο?Ετοιμάσου να ξενερώσεις!
Δεν απενεργοποιείται......Aν το θέλεις να γλυστράει-γυρίζει κλπ μάλλον θα σε απογοητεύσει δεν είναι rallye.
Πάντως εντάξει δεν είναι και τόσο τραγικά τα πράγματα, αν το θέλεις να οδηγείς γρήγορα και σχετικά απολαυστικά είναι καλό. Μπορεί να γέρνει στις στροφές αλλά γέρνει με τέτοιο τρόπο ώστε να το αναζητάς. Θα ευχαριστηθείς πολύ τους επαρχιακούς δρόμους και τον ήχο του κινητήρα.Υγ Αν δεν έχει αλλάξει ιμάντα χρονισμού θα πρέπει ν' αλλάξεις εσύ. Κοίτα αν έχει βιβλίο service και να το πας σε δικό σου μηχανικό για έλεγχο. Επίσης καλό θα ήταν να κάνεις κι ένα test drive να δεις μήπως παρατηρήσεις τίποτα περίεργο...
Αυτά καλοτάξιδο!
-
Γεια σας alfisti! Θα αγοράσω σύντομα μία 147 μεταχειρισμένη του 2003 (προ-facelift). Το αυτοκίνητο έχει μαζί με πολλά άλλα extra και ESP. Μπορεί να μου πει κάποιος αν υπάρχει διακόπτης απενεργοποίσης? Γιατί αν δεν έχει θα ξενερώσω πάρα πολύ γιατί έχω ακούει ότι παρεμβαίνει συνέχεια και σου 'κόβει τα φτερά'. Ισχύει κάτι τέτοιο? Τι άλλο θα πρέπει να κοιτάξω για να σιγουρευτώ ότι το αμάξι είναι σε καλή κατάσταση? Ευχαριστώ προκαταβολικά!Παίδες το ESP (ASR για την Αλφα) βγαίνει off με κουμπάκι. Το VCD δεν βγαίνει.
-
Το ASR ειναι το αντισπιν και φυσικα απενεργοποιειται απο ενα κουμπακι κατω απο το χειροφρενο....
Το ESP (η αλφα ρομεο το ονομαζει VDC, αλλα ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ το ιδιο πραγμα) στις 147 δεν απενεργοποιειται!! -
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Παίδες το ESP (ASR για την Αλφα) βγαίνει off με κουμπάκι. Το VCD δεν βγαίνει.
Κόλλησε στο ICE;
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Παίδες το ESP (ASR για την Αλφα) βγαίνει off με κουμπάκι. Το VCD δεν βγαίνει.
Κόλλησε στο ICE;
-
Γεια σας alfisti! Θα αγοράσω σύντομα μία 147 μεταχειρισμένη του 2003 (προ-facelift). Το αυτοκίνητο έχει μαζί με πολλά άλλα extra και ESP. Μπορεί να μου πει κάποιος αν υπάρχει διακόπτης απενεργοποίσης? Γιατί αν δεν έχει θα ξενερώσω πάρα πολύ γιατί έχω ακούει ότι παρεμβαίνει συνέχεια και σου 'κόβει τα φτερά'. Ισχύει κάτι τέτοιο? Τι άλλο θα πρέπει να κοιτάξω για να σιγουρευτώ ότι το αμάξι είναι σε καλή κατάσταση? Ευχαριστώ προκαταβολικά!θα σου λεγα φιλε να την δοκιμασεις πρωτα για να δεις πια ειναι τα ορια της
θα εκπλαγεις ,.το αμαξη σε αφηνει να παιξεις αρκετα μεχρι να σε συνετηση
το ΕgoSeProsexo -
Ο χρήστης melos86 έγραψε:
Το ASR ειναι το αντισπιν και φυσικα απενεργοποιειται απο ενα κουμπακι κατω απο το χειροφρενο....
Το ESP (η αλφα ρομεο το ονομαζει VDC, αλλα ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ το ιδιο πραγμα) στις 147 δεν απενεργοποιειται!!Ακριβώς...
-
Γεια σας παιδια
Τα Χριστουγεννα προσανατολιζομαι στην αγορα αυτοκινητου.
Να αναφερω οτι ειμαι αρχαριος/καινουριος οδηγος.
Μεσα λοιπον σε ολες τις επιλογες που εχω κ εχω αρχισει κ ψαχνω,εσκασε κ το γεγονος οτι στο χρονικο διαστημα που θα αγορασω αμαξι,μου ανακοινωσε ο ξαδελφος μου οτι μαλλον θα πουλησει την alfa romeo 147 120 hp του.
Αν δεν κανω λαθος την αγορασε το 2003 κοκκινο χρωμα,δερμα,σε καλη κατασταση κ ειναι τριθυρη με 17 ζαντες.
Μεχρι εδω καλα....
Το ερωτημα ειναι πως βλεπετε την προοπτικη αγορας ενος τετοιου αυτοκινητου απο αρχαριο??(Το σκεφτομαι επιπλεον λογο συγγενειας κ ευκολιας μαλλον στην αποπληρωμη)
Σκεφτομαι να το συζητησω σοβαρα με τον ξαδελφο.Το αμαξι ειναι πανεμορφο.
Μιας κ δεν ειμαι γνωστης απο αυτα που εχω διαβασει ειναι οτι τσιμπαει στην καταναλωση κ στις τιμες ανταλλακτικων.Αληθευει??
Το budget μου ειναι μεχρι 13ΚΕυχαριστω
-
Για την κατανάλωση, από τα στοιχεία που έχω εγώ, ναι τσιμπάει λιγάκι παραπάνω. Δεν θυμίζει σε καμιά περίπτωση αυτοκίνητο πόλης κλπ.
Αν οι δουλειές σου λένε ότι θα το ταλαιπωρείς πολύ στην πόλη, θα σου έλεγα να το λάβεις υπόψη σου, μια που θα καις και δεν θα τα χαίρεσαι!
Το ότι ξέρεις τι οδηγός είναι και πώς του συμπεριφερόταν, είναι φοβερό συν.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Για την κατανάλωση, από τα στοιχεία που έχω εγώ, ναι τσιμπάει λιγάκι παραπάνω. Δεν θυμίζει σε καμιά περίπτωση αυτοκίνητο πόλης κλπ.Αν οι δουλειές σου λένε ότι θα το ταλαιπωρείς πολύ στην πόλη, θα σου έλεγα να το λάβεις υπόψη σου, μια που θα καις και δεν θα τα χαίρεσαι!
Το ότι ξέρεις τι οδηγός είναι και πώς του συμπεριφερόταν, είναι φοβερό συν.
+1 σε όλα...
Αν κάνεις πολλές διαδρομές μέσα στην κίνηση είναι ασύμφορη, υπάρχουν μεγαλύτερα-δυνατότερα αυτοκίνητα με καλύτερη κατανάλωση.
Τα ανταλακτικά όμως δεν είναι ακριβότερα από τον ανταγωνισμό της κατηγορίας, δεν χρειάζεται να σε αγχώνει αυτό!
Κατά τ'άλλα όμορφο, ωραίος ήχος κινητήρα από τις 4500 και πάνω, με καλή οδική συμπεριφορά (ουδέτερη=συγχωρεί λάθη από αρχάριους) και το γεγονός ότι το ξέρεις το αυτοκίνητο μεγάλο συν... -
Ο χρήστης panosm25 έγραψε:
Το ερωτημα ειναι πως βλεπετε την προοπτικη αγορας ενος τετοιου αυτοκινητου απο αρχαριο??(Το σκεφτομαι επιπλεον λογο συγγενειας κ ευκολιας μαλλον στην αποπληρωμη)
Σκεφτομαι να το συζητησω σοβαρα με τον ξαδελφο.Το αμαξι ειναι πανεμορφο.
Μιας κ δεν ειμαι γνωστης απο αυτα που εχω διαβασει ειναι οτι τσιμπαει στην καταναλωση κ στις τιμες ανταλλακτικων.Αληθευει??
Το budget μου ειναι μεχρι 13ΚΕυχαριστω
Εγώ θα έλεγα go for it. Σε αυτά τα χρήματα, δύσκολα βρίσκεις ενδιαφέρον αυτοκίνητο, ειδικά αυτής της κατηγορίας (αν μπορεί να σου κόψει κάτι παραπάνω, καλό θα ήταν. Σε έμπορο βρίσκεις 147 αντίστοιχης χρονολογίας με 10-11.000). Το θέμα της κατανάλωσης είναι υπαρκτό, αλλά θα σε απασχολήσει μόνο αν χρησιμοποιείς το αυτοκίνητο για δουλειές στο κέντρο καθημερινά. Από κει και πέρα, η 147 όντως είναι πανέμορφη, και το γεγονός ότι γνωρίζεις το ιστορικό του αυτοκινήτου το καθιστά πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση.
-
Ευχαριστω πολυ παιδια για τον χρονο σας.
Το αυτοκινητο κατα 90% δεν θα ταλαιπωρειτε καθημερινα στην πολη.
Εξαλλου η δουλεια μου ειναι 10 λεπτα με το μηχανακι απο το σπιτι.
Οποτε συμπερασματικα την προτεινετε την 147 σε εναν αρχαριο οδηγο ε??
Alfa 147 forum