-
Εγώ πάλι κάτι είχα ακούσει για ένα γνωστό ο οποίος είχε ένα προβληματάκι με τις αλλαγές ταχυτήτων, το οποίο σε συνδυασμό με το απαράδεκτο (δεν βαριέμαι ποτέ να το λέω ) after sales της εδώ αντιπροσωπείας τον τυρράνησε αρκετά. Φυσικά στο τέλος ένα email στην Ιταλία αποδείχτηκε υπεραρκετό για να λυθεί το πρόβλημα στη στιγμή και είχε να κάνει με εγκέφαλο αν θυμάμαι καλά.
Θα έπαιρνα χειροκίνητο επειδή δεν γουστάρω τα αυτόματα. Αν τα γούσταρα πάντως, η αξιοπιστία δεν είναι τόσο προβληματική ώστε να με σταματούσε. Μεμονωμένες περιπτώσεις υπάρχουν και ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου τύχει ανεξαρτήτως αυτοκινήτου. -
Ο χρήστης ekatsaros έγραψε:
Mε ένα γρήγορο search που έκανα με Keywords: 'Selespeed gearbox problems' τα αποτελέσματα είναι απογοητευτικά και σίγουρα το σύστημα έχει πολλά προβλήματα, απλώς μάλλον στην Ελλάδα δεν είναι διαδεδομένο και γιαυτό δεν έχει ακουστεί κάτι...Τα πάντα εξελίσσονται. Απ' όσο ξέρω οι σύγχρονες selespeed δεν αντιμετωπίζουν τα προβλήματα των πρώτων. Εδώ κάπου μπαίνει και το topic που άνοιξε ο φίλος meco. Πάντως όπως προείπα κι εγώ δεν γουστάρω τα πολλά πάρε δώσε με τα ηλεκτρονικά.
Όπως λέει και ο ΜάρκοςΠάντως, σαν γενική αρχή πιστεύω πως όσο πιο πολλά μαραφέτια έχεις, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να πάθεις κάτι...
-
ÌÜëëïí äåí åßíáé ìüíï ôï åäþ After Sales ðñïâëçìáôéêü. Ïé ôýðïé ðïõ áíÝöåñáí ôá ðñïâëÞìáôá Ýëåãáí ìåôáîý Üëëùí: 'The folks from Italy probably don'nt even know what the words 'customer care' means' (Ïé Âñåôáíïß åßíáé ëßãï óùâéíéóôÝò, áëëÜ óõíÞèùò îÝñïõí ôé ëÝíå)
¸íáò Üëëïò áíÝöåñå 'Dont think that if you have your gearbox replaced you've gonna be out of trouble, because the new one will also be faulty in a few thousand miles. None of them works'. Åðßóçò, áíÝöåñáí êáé óùñåßá Üëëùí ðñïâëçìÜôùí ó÷åôéêÜ ìå ôïí êéíçôÞñá ðÝñá áðü ôï Selespeed êéâþôéï...Èá Þôáí ëýóç íá åðéëÝîù ôï manual êéâþôéï, áëëÜ Ý÷ù óõíçèÞóåé ðëåüí óå áõôüìáôá - óåéñéáêÜ êáé äåí ìïõ áñÝóåé ðëÝïí êáèüëïõ ç éäÝá ôïõ íá êéíïýìáé äéáñêþò ìå ìéóïðáôçìÝíï óõìðëÝêôç ìÝóá óôçí ÁèÞíá. Êñßìá, ãéáôß íïìßæù üôé ç ïäéêÞ óõìðåñéöïñÜ ôçò Alfa, óðÜíéá ðëÝïí óõíáíôÜôáé. Êõñéáñ÷åß ç ðïëéôéêÞ ïñèüôçôá...
ÂÝâáéá ßóùò óôï ôåëåõôáßï ìïíôÝëï ôá ðñÜãìáôá íá Ý÷ïõí áëëÜîåé ðñïò ôï êáëýôåñï, áëëÜ ðïéïò ñéóêÜñåé 26700Euro ãéá íá ôï ìÜèåé??? -
Πράγματι υπάρχουν χώρες που το after sales είναι ακόμα χειρότερο. Μα γίνεται χειρότερο; Κι όμως. Απλά απαράδεκτοι.
Όσο για τους προβληματισμούς σου είναι απόλυτα λογικοί, και το σπάσιμο της κίνησης μέσα στην Αθήνα (και στην Θεσσαλονίκη θα συμπληρώσω εγώ) είναι μεγάλο. Καλό ψάξιμο λοιπόν. -
Μια βόλτα στο http://www.alfaowner.com και θα δείτε τι συμβαίνει με το selespeed.
-
Eõ÷áñéóôþ ðïëý üëïõò óáò ãéá ôéò ðëçñïöïñßåò!
Áðüôé öáßíåôáé óôçí êáéíïýñãéá 147 ôï Selespeed êéâþôéï åßíáé ðëÞñùò áíáíåùìÝíï. Áõôü åßíáé êÜðùò åíèáññõíôéêü.... -
Φίλοι μόλις επέστρεψα από μία ημερήσια βολτούλα στα Καλάβρυτα για σκι και λέω να αναφέρω για τo προϊόν Autosock, που μετά από συμβουλή φίλου εδώ μέσα αγόρασα.
Είναι πολύ καλό, μένει να δω και πόσο αντέχει. Για περίπου 10 χλμ που το χρησιμοποίησα πάντως, δεν έχει καμία σχέση με αλυσίδες σε ότι αφορά κραδασμούς. Επίσης το όριο 50 χλμ / ώρα το έφθασα αρκετές φορές. Είχε πάντως πολύ χιόνι και οι συνθήκες ήταν ιδανικές. Είδα και ένα φίλο με μία μαύρη ti που τα φόραγε και δεν τα έβγαλε όταν έφθασε (όπως λένε οι οδηγίες). Πάντως σίγουρα δεν αντιμετώπισε πρόβλημα, γιατί στην επιστροφή μόλις έφευγες από το πάρκινγκ έπρεπε να βγάλεις τις αλυσίδες (εκτός από τους κλασικούς άσχετους που τις φοράνε μέχρι να βγουν στη θάλασσα, έχει δεν έχει χιόνι) Αλήθεια ο ιδιοκτήτης της είναι εδώ μέσα ? (Ωραίο δεν ήταν το φρέσκο χιονάκι? Πόσο καραγκιόζηδες είναι οι υπεύθυνοι εκεί πάνω??). Τώρα τα Autosock στεγνώνουν από το πλύσιμο και αύριο θα δω αν έχουν εμφανείς φθορές (με την πρώτη ματιά είναι ολα ok). Φίλε με τη μαύρη ti για πες κι εσύ τη γνώμη σου. Πάντως η τοποθέτησή τους είναι πραγματικά το μεγάλο πλεονέκτημα, ιδίως όταν ρίχνει πυκνό χιόνι και βιάζεσαι να ανέβεις.
Μία παρατήρηση τεχνική που έχω να κάνω πάντως, είναι ότι ενώ το προϊόν προτρέπει τους οδηγούς να μην απενεργοποιήσουν κανένα ηλεκτρονικό σύστημα του αυτοκινήτου, εγώ είδα ότι όταν η κλίση ανεβαίνει, το ASR δουλεύει πολύ συχνά και τα πράγματα είναι καλύτερα αν απενεργοποιηθεί (ευτυχώς αυτό έχει κουμπάκι).
Για να πω και ένα αρνητικό πάντως, αυτό το πράγμα φαίνεται να γλυστράει ελαφρώς παραπάνω από τις αλυσίδες, αλλά σίγουρα είναι καλύτερο συνολικά, ειδικά για την δική μου περίπτωση.Είδα πως τέθηκε και θέμα για το VDC. Νομίζω ότι μπορώ να έχω άποψη γι αυτό, μιας και είμαι από τους λίγους που είχαν 147 1.6 με VDC (το οποίο ήταν προαιρετικό), ενώ τώρα έχω την δίλιτρη ti επίσης με VDC, το οποίο είναι στανταρ, όπως σε κάθε δίλιτρη.
Έχουμε και λέμε :
Καταρχήν δουλεύει και πολύ καλά μάλιστα και στις δύο εκδόσεις. (Και στο χιονάκι του (ξανά) έκανα μερικά κολπάκια να δω τι θα κάνει, με χειροφρενάκι...).
Νομίζω λοιπόν ότι θα έπρεπε να έχει διακόπτη on/off, αυτό δεν το συζητάμε και νομίζω συμφωνούμε όλοι.Όμως, στην δίλιτρη, η ρύθμισή του είναι σίγουρα διαφορετική και η παρέμβασή του πιο διακριτική (εξίσου όμως αποτελεσματική). Σίγουρα βοηθάει και ο κινήτηρας σε αυτό, ο οποίος έχει σαφώς μεγαλύτερη δύναμη και ροπή.
Παρόλαυτα, νομίζω ότι με έναν διακόπτη θα μπορούσες να χαρείς περισσότερο την ti. Μάλιστα η έκδοση ti ήταν μια καλή αφορμή για να βάλουν έναν εργοστασιακό διακόπτη επιτέλους.Πάντως στην 1,6 όταν επέμβει το VDC είσαι σαφώς πιο αργός. Σε φέρνει μεν, αλλά σε κρεμάει από δύναμη δε. Στην αρχή μάλιστα, μέχρι να το συνηθίσω, έστριβα λίγο παραπάνω τελικά, καθώς, διόρθωνα κι εγώ ενστικτωδώς με τιμόνι, με αποτέλεσμα να με φέρνει λίγο πιο μέσα από όσο έπρεπε.
Όταν το έμαθα όμως δεν με ξάφνιασε ποτέ, μόνο με τσάντιζε. Δυο τρεις φορές όμως, με έσωσε διορθώνοντας καταστάσεις που εγώ τουλάχιστον πολύ δύσκολα και με αρκετή τύχη θα έσωζα. (Μην ξεχνάμε ότι μπορεί να φρενάρει μόνο έναν τροχό).
Στην ti πάλι, με εξέπληξε ευχάριστα, καθώς όπως είπα έχει διαφορετική ρύθμιση και είναι πιο διακριτικό, χωρίς να χάνει σε αποτελεσματικότητα.
Πάντως, αν το σύστημα ήταν προαιρετικό και στις δύο εκδόσεις (1,6 και 2,0), η σύστασή μου θα ήταν όχι στην 1,6 και ναι στην 2,0. Αν πάλι είχε διακόπτη ΝΑΙ και στις δύο. Το χιλιάρικο που το χρεώνουν, σε αυτή την περίπτωση θα άξιζε και με το παραπάνω.
Για το selespeed δεν έχω ιδέα, αλλά δεν θα το προτιμούσα με κανένα τρόπο. Περί ορέξεως βέβαια κολοκυθόπιτα.
-
Ο χρήστης dimxar έγραψε:
...Νομίζω ότι μπορώ να έχω άποψη γι αυτό, μιας και είμαι από τους λίγους που είχαν 147 1.6 με VDC (το οποίο ήταν προαιρετικό),...Φίλε dimxar μπορώ να πω και εγώ τα ίδια αφού έδωσα περίπου 2400 παραπάνω για έξτρα:
- VDC
- Winter kit
- Χειριστήρια στο τιμόνι
- Bose
- Πιτσιλιστήρια στα φώτα (άχρηστο κατά τη γνώμη μου αλλά μου είπαν από την αντιπροσωπεία ότι πάει με το winter kit, anyway κάνει την alfa μου να ξεχωρίζει).
Τώρα τελευταία (περίπου ένα τετράμηνο, το αυτοκίνητο το έχω 1 χρόνο) σκορτσάρει ελαφρά στις 2000 σαλ, τόσο λίγο που πρέπει να στηθείς να ακούσεις για να το καταλάβεις. Το πήγα στην αντιπροσωπεία το έβαλαν στον υπολογιστή αλλά τίποτα. Το πήγα στο σπίτι ενός φίλου που δουλεύει στο ίδιο συνεργείο και ανοίξαμε τα μπουζί, ένα από τα μικρά είχε υγρασία, το καθαρίσαμε και όλα οκ. Το πρόβλημα επανήλθε μετά από μια περίπου εβδομάδα. Βγάλαμε όλα τα μπουζί και όλα είναι οκ. Βενζίνη έχω ξαναγεμίσει τουλάχιστον 10 φορές. Παίζει να το έχω μπουκώσει; (εντάξει κυκλοφορώ συνήθως εθνική - παραλιακή - συγγρού, αλλά δε μπορώ να πηγαίνω και σπασμένος για το φόβο να μη μπουκώσει, εξάλλου ένα 'νορμάλ' αυτοκίνητο είναι.) Καμμιά ιδέα;
-
Φίλε JohnK,
Το BOSE είναι πολύ καλή επιλογή.
Εγώ στην 1,6 είχα VDC, clima kit, ΒΟSE και 10 CD changer (μαμίσιο), χωρίς χειριστήρια στο τιμόνι.
Στην 2,0 (για το VDC δεν είχα επιλογή, αλλά θα το έβαζα), κράτησα μόνο ότι έχει το ti pack από μόνο του (δέρμα, χειρ. στο τιμόνι και αυτ. κλιματισμό δηλ. από εξοπλισμό). Έβαλα όμως ηλ. οροφή extra.
Άρα δεν έχω (που είχα) :
Το clima kit (που δεν μου έλειψε καθόλου).
Τo cd changer (το οποίο μου έχει λείψει λίγο)
Το BOSE (που μου έχει λείψει πολύ. Τα αξίζει τα λεφτά του 100%. Το απλό δεν είναι για να ακούσεις δυνατά)Επίσης έχω που δεν είχα :
Δέρμα (καλό και πιο όμορφο)
Χειριστήρια στο τιμόνι (ψιλοχρήσιμα)
Ηλ. ηλιοροφή (πολύ την έχω χαρεί και δεν καλοκαίριασε ακόμα - απλά ελπίζω να μην έχω προβλήματα μετά από λίγο)Επίσης ενημερώνω ότι τα Autosock δεν έχουν καμία εμφανή φθορά μετά από 10 χλμ. Λέτε να σχιστούν ξαφνικά χωρίς προειδοποίηση????
-
Ο χρήστης JohnK έγραψε:
Τώρα τελευταία (περίπου ένα τετράμηνο, το αυτοκίνητο το έχω 1 χρόνο) σκορτσάρει ελαφρά στις 2000 σαλ, τόσο λίγο που πρέπει να στηθείς να ακούσεις για να το καταλάβεις.Φίλε JohnK, όταν λες σκορτσάρισμα τι εννοείς;;
-
Για το Selespeed να υπενθυμισω οτι στα ''νεα'' 147 θα υπαρχει το νεο κιβωτιο Easyspeed. Βελτιωμενο στα σημεια αλλα και στην αξιοπιστεια.
-
Ο χρήστης xaris78 έγραψε:
Τώρα τελευταία (περίπου ένα τετράμηνο, το αυτοκίνητο το έχω 1 χρόνο) σκορτσάρει ελαφρά στις 2000 σαλ, τόσο λίγο που πρέπει να στηθείς να ακούσεις για να το καταλάβεις.
Φίλε JohnK, όταν λες σκορτσάρισμα τι εννοείς;;
Εννοώ ότι κάνει ελαφρά 'κλωτσήματα' σαν να πατάς και να αφήνεις το γκάζι στιγμιαία.
-
Flow meter μου κανει.....
-
Ο χρήστης JohnK έγραψε:
Εννοώ ότι κάνει ελαφρά 'κλωτσήματα' σαν να πατάς και να αφήνεις το γκάζι στιγμιαία.Σου το κάνει σε συγκεκριμένες συνθήκες;; Έχω παρατηρήσει κάτι αντίστοιχο σε εμένα. Είναι πιο έντονο όταν το αυτοκίνητο είναι σχετικά κρύο.
-
Ο χρήστης xaris78 έγραψε:
Εννοώ ότι κάνει ελαφρά 'κλωτσήματα' σαν να πατάς και να αφήνεις το γκάζι στιγμιαία.
Σου το κάνει σε συγκεκριμένες συνθήκες;; Έχω παρατηρήσει κάτι αντίστοιχο σε εμένα. Είναι πιο έντονο όταν το αυτοκίνητο είναι σχετικά κρύο.
Ακριβώς το ίδιο Χάρη, το κάνει και όταν είναι ζεστό απλά πολύ πιο λίγο. Επίσης μου φαίνεται ότι άρχισε να το πρωτοκάνει λίγο μετά από τον επαναπρογραμματισμό του chip γιατί μου χτύπαγε πιράκια.
-
Γεια σε ολους!!
Εδω κ 20 μερες πηρα μια 147 και η αντιπροσωπεια μου εκανε δωρο τον συναγερμο αλλα η τρυπα στο ταμπλο για το λαμπακι του δεν ηταν οτι καλυτερο για μενα αφου ηταν μεγαλυτερη και το λαμπακι επλεε. με μια ροδελα πλαστικη το θεμα λενε οτι λυθηκε.... μου ειπαν οτι στην τοποθετηση συναγερμου λαμπακι μπαινει σε ολα τα 147 τρυπωντας το ταμπλο.Ειναι ετσι?
Ξερει κανεις τι να κανω για να μη φαινεται ετσι?? -
Billcam, Φυσικα και δεν γινεται ετσι η σωστη τοποθετησει.
Οι ασχετοι σου ''σφαξανε'' το ταμπλο!
Εγω στην θεση σου θα ζηταγα αμεση αντικατασταση του και ψυχικη οδυνη!
Τετοια πραγματα ειναι απαραδεκτα απο αντιπροσωπεια! -
Ο χρήστης billkam έγραψε:
... η αντιπροσωπεια μου εκανε δωρο τον συναγερμο αλλα η τρυπα στο ταμπλο για το λαμπακι του δεν ηταν οτι καλυτερο για μενα αφου ηταν μεγαλυτερη και το λαμπακι επλεε. με μια ροδελα πλαστικη το θεμα λενε οτι λυθηκε.... μου ειπαν οτι στην τοποθετηση συναγερμου λαμπακι μπαινει σε ολα τα 147 τρυπωντας το ταμπλο.Ειναι ετσι?
Ξερει κανεις τι να κανω για να μη φαινεται ετσι??Σε ΟΛΑ τα 147;;;
Εάν είναι τόσο ενοχλητικό να ζητήσεις αντικατάσταση φίλε billkam. Το έχεις αυτό το δικαίωμα. Καινούριο αυτοκίνητο πήρες άλλωστε.
-
Ο χρήστης billkam έγραψε:
Γεια σε ολους!!
Εδω κ 20 μερες πηρα μια 147 και η αντιπροσωπεια μου εκανε δωρο τον συναγερμο αλλα η τρυπα στο ταμπλο για το λαμπακι του δεν ηταν οτι καλυτερο για μενα αφου ηταν μεγαλυτερη και το λαμπακι επλεε. με μια ροδελα πλαστικη το θεμα λενε οτι λυθηκε.... μου ειπαν οτι στην τοποθετηση συναγερμου λαμπακι μπαινει σε ολα τα 147 τρυπωντας το ταμπλο.Ειναι ετσι?
Ξερει κανεις τι να κανω για να μη φαινεται ετσι??Στο δικό μου είναι κολλημένο με αυτοκόλλητο στο τζάμι!
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Γεια σε ολους!!
Ξερει κανεις τι να κανω για να μη φαινεται ετσι??Στο δικό μου είναι κολλημένο με αυτοκόλλητο στο τζάμι!
Εσυ εχεις ΜΕΤΑ, εγω που εχω COBRA δεν κολλαει στο τζαμι αλλα '''κουμπωνει'' σε καποια τρυπα στο ταμπλο.
Alfa 147 forum