-
Άσχετο αλλά γνωρίζει κανένας 'έγκυρα' πότε θα βγει το facelift της 147? Έχω ακούσει πολλά από τέλη Ιουνίου, Νοέμβριο μέχρι και για τέλη 2005 από ένα περιοδικό. Τελικά ποια είναι η αλήθεια, μήπως δε γνωρίζει κανένας?
-
opws poly swsta mou eixe apanthsei ena palikari sthn idia erwthsh prin kati meres 'Oi italoi einai treloi', ta periodika ligo anaksiopista kai asafh se tetoia zhthmata prokeimenou na poulhsoun....opote ligo dyskolo na pareis oristikh apanthsh apo twra! Pantws mexri twra ola edeixnan oti kata tis 30 iouniou i nea 147 tha vriskotan stous dromous ths italias...gia ellada vale kati mhnes meta!
-
Εγώ γνωρίζω απο πωλητή ότι θα έρθει του χρόνου τον Μάρτιο-Απρίλιο με μικρή αλλαγή στα φώτα μπροστά. Γι' αυτό και δεν άντεξα και πήγα και την αγόρασα εδώ και 2 μήνες περίπου...
-
kalorizikh kai kalotaxidi!!
re paidia thelw mia antikeimenikh apanthsh: apo mikros alfa romeo thimamai na exei i oikogeneia opote logiko einai na eimai kollhmenos me ta aftokinhta afta. Ta kathgoroun eniote gia thn mhxanologikh aksipistia tous allote gia ta hlektrika tous systhmata klp klp.... Apo asfaleia th fhmh exoun??? Epeidh tyxainei na exw mpei se octavia 1,6 (oxi 4x4) kai se corolla 1,6 110 HP (ths amesws prohgoumenhs genias) ta aftokinhta afta mou deixnoun kapws kouvades mprosta sthn 156 1,6 pou exoume! eimai prokateillhmenos i ontws i alfa mas einai pio 'vary' aftokinhto??
P.S. th sygkrinw me octavia kai corolla epidh oi katoxoi twn anwterw mou th lene synexws.... Apanthste oso pio antikeimenika ginetai! THANX
Φίλε george_t16, θα σε παρακαλούσα να γράφεις με Ελληνικούς χαρακτήρες. Σεβάσου λίγο τα μάτια των υπόλοιπων μελών , τις οδηγίες χρήσης) του forum και βέβαια την Ελληνική γλώσσα [Moderator]
-
Το facelift θα είναι σίγουρα μέσα στο 2004 και οι κινητήρες θα είναι οι εξης:
1.6 TS - 110HP
1.6JTS - 130
19.JTS - 160
2.2JTS - 190
3.2GTA - 250
3.2GTAm - 350!!!To 2006 θα βγεί το νέο μοντέλο της 147 που θα την λένε 148!!
(πηγή : Ιtaliaspeed)
-
Έχω ξαναγράψει πως για να καταλάβεις πότε θα παρουσιαστεί το μοντέλο που θα αντικαταστήσει την 147 δεν χρειάζεται ούτε να είσαι μάντης ούτε να ψάχνεις όλα τα περιοδικά που κυκλοφορούν. Πολύ απλά παρακολουθείς την πολιτική της εταιρείας σε ένα 'αδελφό' μοντέλο δηλαδή την 156. Επομένως δεν περιμένω αλλαγή του μοντέλου πριν το 2007, καθώς όπως γνωρίζετε η αντικαταστάτης της 156 θα κυκλοφορήσει το 2005.
-
Ο χρήστης george_t16 έγραψε:
Apo asfaleia th fhmh exoun??? eimai prokateillhmenos i ontws i alfa mas einai pio 'vary' aftokinhto??Αντικειμενικά λοιπον όπως ζήτησες:
http://www.euroncap.com/content/safety_ ... =2&id2=108
-
Hello!
Λοιπόν, είναι καιρός ν'αλλάξω λάδια και μάλλον θα πάω σε κανά βενζινάδικο.Μέχρι τώρα τύχαινε να τα αλλάζω μόνο στην αντιπροσωπεία.Η απορία μου είναι; Φίλτρο λαδιού αλλάζουμε με κάθε αλλαγή λαδιών, έτσι; Στα βενζινάδικα έχουν το κατάλληλο φίλτρο για την 147; Η θα πρέπει να τους το πάω εγώ; Και πόσο περίπου να κάνει; Μη με πιάσουν και κορόιδο .
Α, μάλλον θα πάω να κάνω και μια εξαέρωση στα φρένα. Κάτι δε μου αρέσει στην απόδοσή τους και υποψιάζομαι αέρα στο κύκλωμα. Έχετε να προτείνετε κάποιο συνεργείο στη Θεσσαλονίκη;
Υ.Γ. Ποοοόσα άλογα θα έχει η GTAm; Και πως είπαμε θα τα βάζει κάτω;
-
Ο χρήστης stefanos147 έγραψε:
Λοιπόν, είναι καιρός ν'αλλάξω λάδια και μάλλον θα πάω σε κανά βενζινάδικο.Μέχρι τώρα τύχαινε να τα αλλάζω μόνο στην αντιπροσωπεία.Η απορία μου είναι; Φίλτρο λαδιού αλλάζουμε με κάθε αλλαγή λαδιών, έτσι; Στα βενζινάδικα έχουν το κατάλληλο φίλτρο για την 147; Η θα πρέπει να τους το πάω εγώ; Και πόσο περίπου να κάνει; Μη με πιάσουν και κορόιδο .Κάθε πότε αλλάζεις λάδια; Αν σκοπεύεις να το καθιερώσεις, καλύτερα βρες και αγόρασε μια κούτα Selenia Racing, καθώς και φίλτρα (original ή 'γνήσια υποκατάστατα') θα σου έρθει πολύ φτηνότερα. Στο βενζινάδικο ανοίγουν την τάπα του κάρτερ ή τα μαζεύουν με αναρρόφηση; Προτίμησε την πρώτη λύση.
Πάντως πολύ καλύτερα είναι να πηγαίνεις σε κάποιον γνωστό σου σε γενικό συνεργείο, τα βενζινάδικα δεν είναι για τέτοιες δουλειές (μπορεί και να είμαι προκατελημένος).
Υ.Γ. Ποοοόσα άλογα θα έχει η GTAm; Και πως είπαμε θα τα βάζει κάτω;
Με δυσκολία και πολύ φιλότιμο.
-
Ο χρήστης velissarios έγραψε:
Apo asfaleia th fhmh exoun??? eimai prokateillhmenos i ontws i alfa mas einai pio 'vary' aftokinhto??
Αντικειμενικά λοιπον όπως ζήτησες:
http://www.euroncap.com/content/safety_ ... =2&id2=108
xmmmm....mallon den einai kai h koryfh. eixa akousei gia 3 asteria alla edw thn krazei thn 147 kanonikotata. Den to perimena etsi anyway...
-
Ο χρήστης dienekes έγραψε:
Λοιπόν, είναι καιρός ν'αλλάξω λάδια και μάλλον θα πάω σε κανά βενζινάδικο.Μέχρι τώρα τύχαινε να τα αλλάζω μόνο στην αντιπροσωπεία.Η απορία μου είναι; Φίλτρο λαδιού αλλάζουμε με κάθε αλλαγή λαδιών, έτσι; Στα βενζινάδικα έχουν το κατάλληλο φίλτρο για την 147; Η θα πρέπει να τους το πάω εγώ; Και πόσο περίπου να κάνει; Μη με πιάσουν και κορόιδο .
Κάθε πότε αλλάζεις λάδια; Αν σκοπεύεις να το καθιερώσεις, καλύτερα βρες και αγόρασε μια κούτα Selenia Racing, καθώς και φίλτρα (original ή 'γνήσια υποκατάστατα') θα σου έρθει πολύ φτηνότερα. Στο βενζινάδικο ανοίγουν την τάπα του κάρτερ ή τα μαζεύουν με αναρρόφηση; Προτίμησε την πρώτη λύση.
Πάντως πολύ καλύτερα είναι να πηγαίνεις σε κάποιον γνωστό σου σε γενικό συνεργείο, τα βενζινάδικα δεν είναι για τέτοιες δουλειές (μπορεί και να είμαι προκατελημένος).
Λάδια άλλαζα κάθε 10k αλλά τώρα έβαλα απλά (όχι συνθετικά) για να δω αν θα περιοριστεί η κατανάλωση. Περιορίστηκε δραματικά,σχεδόν στο ελάχιστο. Έτσι θ'αλλάζω κάθε 5k και μάλλον θα χρησιμοποιοώ τα Helix τα κίτρινα. Δεν έχω ξαναλλάξει σε βενζινάδικο, αλλά φαντάζομαι ανοίγουν την τάπα του κάρτερ.
-
Λάδια άλλαζα κάθε 10k αλλά τώρα έβαλα απλά (όχι συνθετικά) για να δω αν θα περιοριστεί η κατανάλωση. Περιορίστικε δραματικά,σχεδόν στο ελάχιστο. Έτσι θ'αλλάζω κάθε 5k και μάλλον θα χρησιμοποιοώ τα Helix τα κίτρινα. Δεν έχω ξαναλλάξει σε βενζινάδικο, αλλά φαντάζομαι ανοίγουν την τάπα του κάρτερ.Εγώ προτιμώ τα Selenia (κόκκινα) που προτείνει η Alfa και αλλαγή κάθε 5k για τα λάδια και κάθε 10k για το φίλτρο. Άλλωστε δεν ειναι καθόλου ακριβά αν τα πάρεις μόνος σου.
Τυχαία άλλαξα σήμερα και τα δύο σε εξουσιοδοτημένο (μια και ήμουν ακριβώς δίπλα για δουλειά και ήθελα να μου κάνουν και έναν έλενχο) και έδωσα 70€. -
......... τα Helix τα κίτρινα..........Αυτα δεν ειναι 20W-50 ; Νομιζω οτι ειναι πολυ 'χοντρα' για καινουργιο κινητηρα.
-
Όχι ρε stefane147 τα Shell Helix τα κίτρινα τα 20w-50 μην τα βάλεις ,αυτά είναι για παλιούς κινητήρες που καίνε και λάδια νομίζω είναι για 3000 ή για 5000Km.Αφού θες ντε και καλά να πας στην Shell για λάδια θα βάλεις τα μπλέ τα ημισυνθετικά ή τα μαύρα τα συνθετικά αν δεν απατά η μνήμη μου.Αλλά γιατί να αλλάξεις τα Selenia ρε παιδί μου,και τράβα σ΄ένα συνεργείο καλύτερα,38 ευρώ μου πήρε η Άλφα Ρομέο για αλλαγή λαδιών χωρίς φίλτρο,η Shell θα σου πάρει λιγότερα γύρω στα 20 με 25 εύρω αλλά το ρισκάρεις;Εγώ είχα πάει σ΄ενα λιπαντήριο με το παλιό αυτοκίνητο για λάδια και μου χάλασε τις βόλτες από το κάρτερ,μην κάνεις πειράματα.Το φίλτρο λαδιού αλλάζετε κάθε δεύτερη φορά που βάζεις λάδια.
-
[
Λάδια άλλαζα κάθε 10k αλλά τώρα έβαλα απλά (όχι συνθετικά) για να δω αν θα περιοριστεί η κατανάλωση. Περιορίστικε δραματικά,σχεδόν στο ελάχιστο. Έτσι θ'αλλάζω κάθε 5k και μάλλον θα χρησιμοποιοώ τα Helix τα κίτρινα. Δεν έχω ξαναλλάξει σε βενζινάδικο, αλλά φαντάζομαι ανοίγουν την τάπα του κάρτερ.ποια καταναλωση περιοριστηκε στο ελαχιστο;;;
υποθετω του λαδιου.......αυτο σημαινει οτι υπαρχει σημαντικη φθορα σε μερη του κινητηρα σου οπως ελατηρια πιστονιων -κυλινδρων ή τσιμουχακια βαλβιδων.
εαν πραγματι αυτο συμβαινει η χρηση πιο ''χοντρου'' λαδιου μειωνει σχετικα την καταναλωση του.
βεβαια θα επρεπε να σε απασχολησει και ο λογος που το μοτερ σου καιει λαδια και μηπως σε αυτο φταιει και ο τροπος που το χρησιμοποιεις.....πχ οταν κανεις βαζει μπροστα τον κινητηρα και αμεσως αρχιζει να παταει γκαζι ανεβαζοντας ψηλα τις στροφες πριν αυτος ερθει σε θερμοκρασια λειτουργιας ειναι θεμα χρονου να αρχιζει να καιει λαδια.
-
alexstrag, ναι η κατανάλωση σε λάδι. Έχω δοκιμάσει και τα Selenia Racing και τα καλά τα Helix Ultra 9full synthetic). Με αυτά είχε κατανάλωση γύρω στα 1lt ανά 5000km στα χειρότερά του.Ανεξαρτήτως τρόπου οδήγησης, και χωρίς να το ζορίζω με κρύο κινητήρα. Η κατανάλωση αυτή υπήρχε ανέκαθεν, δεν προκλήθηκε δηλαδή κατά τη χρήση του αυτοκινήτου. Στην αντιπροσωπεία που τους διαμαρτυρήθηκα είπαν ότι είναι μέσα στις ανοχές, ιδιαίτερα αν οδηγώ συχνά σε ψηλές στροφές.Και ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Οπότε είπα να δοκιμάσω και κανά 'ορυκτέλαιο' . Στα τελευταία 5000km δεν έχει κάψει σχεδόν σταγόνα. Οπότε γιατί να μην τα συνεχίσω; Για πείτε, γιατί λέτε ότι είναι ακατάλληλα λάδια τα 20-50; Θα κάνουν ζημιά ή απλά δε θα δίνει το φουλ ο κινητήρας;
-
Συγνώμη παρανόηση.Από την στιγμή που ο κινητήρας σου τσιμπάει λαδάκια τα 20w-50 είναι κατάλληλα.Πόσα Km έχεις;γιατί ρε γμτ καίει λάδια;και για την 146 τα ίδια λέγανε σένα φίλο ό,τι δικαιολογείται να καίει κάποια ποσότητα λαδιού,στην 147 εμένα λένε όχι.
-
55000km. Δεν το λυπάμαι το μοτέρ, το ξεζουμίζω (αλλά όχι στα χαζά όπως όταν είναι κρύο κλπ). Γι'αυτό και δεν πολυδιαμαρτύρομαι που το τσιμπάει το λαδάκι του. Μάλλον έπεσα στην περίπτωση πάντως...
-
Ο χρήστης f104 έγραψε:
Αγαπητέ φίλε droemmen καλώς σας βρίσκω,Δηλαδή για σένα καλύτερα είναι,να αλλάξω ελατήρια και αμορτισέρ μαζί.Τα H&R με αμοτρισέρ KONI(τα κόκκινα) τα φοράει ο αδελφός μου σ'ένα ASTRA και σε στροφές,σε σαμαράκια κ.λ.π. το λάστιχο ακουμπάει στο θόλο,φυσικά είναι τσίτα χαμηλωμένο το αμάξι.Ξέρω 'γω μήπως και η ALFA έχει τέτοιο πρόβλημα;Πες μου ποιός κατά την γνώμη σου είναι ο καλύτερος συνδιασμός,Α!!! μην το ξεχάσω δεν θέλω να την χαμηλώσω πάρα πολύ, απλά επειδή φοράω 17 ζάντα με 45 λάστιχο μου φαίνεται πολύ ψηλό και άχαρο το αμάξι.
Υ.Γ.Όπως και να το κάνουμε χαμηλωμένο είναι πιο όμορφο...νομίζω;
Η καλύτερη λύση είναι ελατήρια και αμορτισερ μαζί... Αυτή η λύση όμως είναι και η ακριβότερη και για μια αισθητική και μόνο βελτίωση δεν αξίζει τα χρήματα. Άρα πάμε για ελατήρια μόνο. Σε συνδιασμό με τα μαμά αμορτισέρ πολύ καλή λύση είναι τα H&R τα οποία τα έχω δοκιμάσει, είμαι σίγουρος όμως ότι και άλλα θα κάνουν ανάλογα καλή δουλειά.
Σχετικά με το ύψος τώρα, με τρεις πόντους χαμήλωμα δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα με τους θόλους και με λίγο παραπάνω προσοχή ούτε με την ποδιά...Τώρα όσοι βλέπουν τ'αποτελέσματα του Euro Ncap για ν'αγοράσουν αυτοκίνητο, ας συνεχίσουν να το κάνουν και να νιώθουν την αίσθηση 'ασφάλειας' που τους δίνει... Καμία θεωρία δεν εξομοιώνει πραγματικές συνθήκες οδήγησης - πρόσκρουσης.
Υγ. Όσο αφορά τα λάδια καλύτερα να μην παρεκκλίνουμε πολύ από αυτά που προτείνει ο κατασκευαστής.
-
H 147 εχει υδραυλικα ωστηρια βαλβιδων ;Αν ναι τοτε τοσο χοντρα λαδια θα σου κανουν ζημια.Παντως κοιταξε στο βιβλιαρακι του αυτοκινητου τι προτεινει η ALFA.
Alfa 147 forum