-
ALFISTI Ciao,
Ερώτηση,μια απλή 147 μπορεί να μετατραπεί όσον αφορά την εξωτερική εμφάνιση σε GΤΑ,αν γίνεται για τι κόστος μιλάμε? και τι σόι αλλαγές χρειάζεται? -
f104
Φυσικα και υπαρχει αυτη η περιπτωση και εχει γινει κιολλας.
Υπαρχουν 2 επιλογες.
Η μια ειναι ενα Bodykit της Italiadesign που υαπραχει εδω στην Ελλαδα με κοστος γυρω στο 1.5 χιλιαρικο.
Περιλαμβανει μπρος πισω προφυλακτηρες πλαινα μαρσπιε και αεροτομη.
Υπαρχει βεβαια και η λυση, φτερα μπροστα και προφυλακτηρας απο GTA και πισω κοψιμο φτερων και εγκατασταση με GTA.
κατι το οποιο εχει ακομα καλυτερο αποτελεσμα αλλα και πιστευω κοστιζει πολυ περισσοτερο.
Επισης θα χρειαστουν και οι αποστατες ετσι ωστε να βγουν οι τροχοι εκει που φτανουν τα φτερα της GTA. -
Ο χρήστης felleas έγραψε:
Φιλος μου δινει απο 156 NUOVA 1.8 ΤSΣετ συμπλεκτη, δισκους μπρος πισω και εξατμιση.
Λογο αναβαθμισης του δικου του.
Τα πραγματα ειναι ολοκαινουργια με 10.000χλμ και θα ηθελα να ρωτησω αν μπορω να τα βαλω στο δικο μου.
147 1.6 tsΜπορείς να τα βάλεις στο δικό σου, αλλά το θέμα είναι τι θα κερδίσεις! Από τα φρένα τίποτα, αμφιβάλω αν αυτά της 1.6 και της 1.8 διαφέρουν σε χαρακτηριστικά και αν διαφέρουν δεν θα είναι αισθητά. Καλύτερα να δώσεις μερικά χρήματα παραπάνω για τρυπητούς δίσκους που θα σου δώσουν σίγουρα καλύτερη αίσθηση και ίσως καλύτερη απόσταση ακινητοποίησης. Για το συμπλέκτη ισχύουν τα ίδια. Για την εξάτμιση δεν ξέρω τα χαρακτηριστικά της και δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο θα αξίζει, αλλά νομίζω πως μια καλή aftermarket συμφέρει περισσότερο.
@f104 Για την εξωτερική εμφάνιση σου απάντησε ο felleas, εγώ να προσθέσω ότι γίνεται και ολική μετατροπή από 1.6 σε GTA (ήδη κυκλοφορεί μια τέτοια στη χώρα μας! )με original όλα τα μέρη του αυτοκινήτου που αλλάζουν (φρένα, αναρτήσεις, κινητήρας, bodykit κλπ κλπ) φυσικά το κόστος δεν είναι ευκαταφρόνητο ... αλλά εντάξει...
-
Φιλε droemmen τα φρενα, τον συμπλεκτη και την εξατμιση, δεν τα θελω για βελτιωση!!! εννοειτε αλλα για αναταλλακτικα καθως ειμαι στα 75.000 χλμ και χρειαζοντε μερικες αλλαγες.
Δεν προκειτε να τα πληρωσω εκτος απτην τοποθετηση.Το μονο μου ερωτημα ειναι αν ταιριαζουν.
Δηλ δεν ειναι μεγαλυτεροι οι δισκοι της 156 1.8 Nuova απτους δικους μου η το δισκο-πλατο. -
Φιλε droemmen τα φρενα, τον συμπλεκτη και την εξατμιση, δεν τα θελω για βελτιωση!!! εννοειτε αλλα για αναταλλακτικα καθως ειμαι στα 75.000 χλμ και χρειαζοντε μερικες αλλαγες.
Δεν προκειτε να τα πληρωσω εκτος απτην τοποθετηση.Το μονο μου ερωτημα ειναι αν ταιριαζουν.
Δηλ δεν ειναι μεγαλυτεροι οι δισκοι της 156 1.8 Nuova απτους δικους μου η το δισκο-πλατο.Sorry δεν κατάλαβα καλά
Σύμφωνα με τα τεχνικά χαρακτηριστικά της Alfa Romeo, η 147 1.6 έχει δίσκους 284 εμπρός και 251 πίσω ενώ η 156 1.8 έχει 281 εμπρός και 274 πίσω. Συμπέρασμα τα μπροστά ταιριάζουν με τις αντίστοιχες δαγκάνες (just in case!) στα πίσω (που είναι αρκετά μεγάλη η διαφορά διάστασης) πιστεύω ότι θα έχεις πρόβλημα με το χειρόφρενο οπότε δεν θα το έκανα, αλλά καλύτερα ρώτα κάποιον τεχνικό γι αυτό...
Το σετ συμπλέκτη από 156 1.8 (2001) σε 147 1.6 το έχει ήδη κάνει γνωστός μου οπότε επίσης γίνεται, από την νέα 156 δεν ξέρω σίγουρα, αλλά δεν νομίζω να άλλαξε τίποτα!...
Η εξάτμιση δεν έχω ιδέα αν ταιριάζει... -
Thanks a lot
-
Σήμερα πήγα την κούκλα μου για το πρώτο της Service στα 19000Κm στο εξουσιοδοτημένο συνεργείο,όμως για κακή μου τύχη μου είπανε ό,τι χαλάσανε οι βόλτες του κάρτερ επειδή λέει είναι αλουμινένιο και κάτι τέτοια,το επισκευάσαμε όμως και δεν θα υπάρξει πρόβλημα(είναι συχνό φαινόμενο στις 147 μου λέει).Η δυσαρέσκεια μου ήταν έντονη,καλή αρχή από το πρώτο Service και την δεύτερη αλλαγή λαδιών της Άλφα,παρόλα αυτά δεν ξέρω τώρα αν θα έχω προβλήματα διαρροής ή κάθε φορά που θα αλλάζω λάδια θα συμβαίνει το ίδιο.
-
Στο δικο μου την εχω επισκευαση 2 φορες στα 75.000 χλμ.
Αν εχει γινει σωστη δουλεια και εσφιξε καλα δεν εχεις κανενα προβλημα.
Συνηθως κανουν νεες βολτες και βαζουν μια λιγο μεγαλυτερη ταπα.
Και τις 2 φορες μου κοστισε 50 ευρω.
Ταριφα! -
Στο δικο μου την εχω επισκευαση 2 φορες στα 75.000 χλμ.
Αν εχει γινει σωστη δουλεια και εσφιξε καλα δεν εχεις κανενα προβλημα.
Συνηθως κανουν νεες βολτες και βαζουν μια λιγο μεγαλυτερη ταπα.
Και τις 2 φορες μου κοστισε 50 ευρω.
Ταριφα!Και εμένα τόσο μου κόστισε.
-
Καλημέρα σε όλους !!!
Μπορεί κάποιος να μου πει τί προτείνει ο κατασκευαστής να αλλαχτεί στο service των 80.000 χλμ για την 146 , 1.6cc , '97 ???
Ακόμα καλύτερα μπορεί κάποιος να μου στείλει ή να μου πεί που μπορώ να βρω τέτοιου είδους πληροφορίες ???
Σας ευχαριστώ προκαταβολικά !!!
-
Σχετικα με την ταπα του καρτερ:μονοι σας την βιδωνετε και σας χρεωνουν για να την φτιαξουν;Το θεωρο απαραδεκτο να χρεωνουν για κατι τετοιο. Και εγω στην JULIA εχω αλουμινενιο καρτερ αλλα στα 13 χρονια που την εχω ποτε δεν εχει στραβοβιδωσει η ταπα ουτε του καρτερ ουτε του διαφορικου.50ε καλα ενα καινουργιο καρτερ ποσο στοιχιζει ;Αυτα τα λεω αφου πρωτα ρωτησα τον μηχανικο μου μηπως οι 147/156 εχουν τοσο δυσκολο τροπο να βιδωνει η ταπα.Μου απαντησε οτι αν εισαι απροσεκτος (αυτος που βιδωνει την ταπα)τετοιες ζημιες γινονται πανευκολα.Βαλτε τους χερι.
-
Καλημέρα,
Το πρόβλημα με τη τάπα του Λαδιού, συμβαίνει γιατί οι περισσότεροι αφερουν τα λάδια αμέσως ενώ είναι ακόμη καυτά !!, με συνέπεια οι βόλτες στο αλλουμινένιο κάρτερ να είναι μαλακές, η τάπα-βίδα σιδερένια , οπότε ξεβίδωνε βίδωνε λιγο απρόσεχτα ....έχει κλωτσήσειΑυτό λοιπόν που προέχει να το ΛΕΤΕ στο συνεργείο !!! ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΛΑΔΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ !!!
και προσθεού δεν υπάρχει λόγος να αλλάζετε λάδια σε βενζινάδικα !!
Με το κάθε πακιστανο-αλβανο κλπ κλπ. που έγινε ξαφνικά 'μάστορας'Λοιπόν σε συνέχεια του σέρβις των 40.000 χλμ που είχα γράψει την προηγούμενη εβδομάδα:
Δεν είχα αλλαξει το λαμάκι του προκαταλύτη και την αλουμινένια ποδιά του κινητήρα (αυτή που είναι πριν το βεντυλατερ)
λοιπόν 4,5€ το λαμάκι και 34€ η ποδιά, τιμή αγοράς από εξουσιοδοτημένο.
(φυσικά τα έβαλα στον δικό μου).
Τώρα πήρα τιμές αγοράς για να ξέρω τι γίνεται, για:
Μιζα 354€, μεταβλητός χρονισμού 106€.....Ευτυχώς η μίζα μου επισκευάζετε...(ελπίζω δηλαδή )
Υ.Γ.
Κύριοι σήμερα αναχωρώ για διακοπές
ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
Επιστροφή 16 Αυγουστου καθώς έχουμε να παρακολουθήσουμε Ολυμπιακούς Αγώνες.... -
Ο χρήστης TAGHeuer έγραψε:
...
Ευτυχώς η μίζα μου επισκευάζετε...(ελπίζω δηλαδή )Υ.Γ.
Κύριοι σήμερα αναχωρώ για διακοπές
ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
Επιστροφή 16 Αυγουστου καθώς έχουμε να παρακολουθήσουμε Ολυμπιακούς Αγώνες....Καλημέρα!
Αν σε πρόλαβα πριν φύγεις γράψε σε παρακαλώ, τι πρόβλημα έχεις με την μίζα σου!Καλές χαλαρές και διασκεδαστικές διακοπές , με το καλό η επιστροφή!
-
Στο τσακ με πρόλαβες...
Η μίζα μου, απλά την ώρα που βάζεις μπροστά, 'γρατζουνάει' όπως κάνουν τα γρανάζια όταν τρίβονται... κγκχιχχχχρρρρρ πως να στο περιγράψω
Και άλλες φορές το κάνει λιγότερο άλλες εντονότερα.
Μου είπε τεχνικός ότι κάποια γρανάζια είναι πλαστικά... !! Ά και ότι είναι η ιδια μίζα που έχει και η Lancia Lybra -
Καλημέρα σε όλους!!! Χαίρομαι απο την μία που δεν συμμετέχετε γιατί υποθέτω πως όλοι χαίρεστε τις κούκλες σας ανευ προβλημάτων!!! Αλλά απο την άλλη πολύ ερημιά ρε παιδιά...Anyway εύχομαι σε όλους καλές διακοπές και να χαίρεστε τις κούκλες σας όσο μπορείτε περισσότερο...
-
Καλημέρα!
Είναι γεγονός ότι όσοι είναι διακοπές χαίρονται τις κούκλες τους σε επαρχιακούς δρόμους και όσοι είναι ακόμα Αθήνα (κι εγώ μαζί ) χαίρονται τους ελεύθερους από κίνηση δρόμους της πρωτεύουσας.
Σίγα μην κάτσει κάποιος να γράψει στο forum, κι εγώ που γράφω ακόμα, από το γραφείο γράφω...Υγ. Πέντε και σήμερα!
-
Χαιρετώ! Πήρα πριν 20 μέρες μια 147 1,6 120ΗΡ κι έχω κάνει μέχρι τώρα 1200χλμ. Ακούω γενικά ότι το στρώσιμο είναι μέχρι τα 3000χλμ. Προς το παρόν οδηγώ πολύ συντηρητικά, δύσκολα ξεπερνώ τις 3.000σ.α.λ. (στην εθνική οδό μόνο ανέβαζα 3.500 - 3.700 γιατί η 5η στις 3.000 βγάζει ΄κάτι λιγότερο από 100χλμ/ώρα...με προσπερνούσαν οι πάντες και είπα να το πατήσω λίγο παραπάνω). Γενικά ξέρει κανείς αν όντως πρέπει να κάνω υπομονή μέχρι τα 3000χλμ; Ή μήπως πρέπει να αρχίσω να το ανοίγω; Όχι ότι δεν έχω όλη την καλή διάθεση και υπομονή, αλλά δεν έχω καλά καλά ακούσει τον ήχο του κινητήρα! (είναι και αθόρυβη η κυρία! )
Καλές διακοπές σε όσους έχουν ξεφύγει!!Παρεμπιπτόντως, αύριο φεύγω κι εγώ οπότε ίσως δε βρω σύντομα ευκαιρία να απαντήσω! Όσοι πάντως έχουν ακούσει κάτι γενικά ή ξέρουν από τις δικές τους Alfa, ας δώσουν μια συμβουλή! Ευχαριστώ!
-
Καλημέρα Γιώργο,
Οι απόψεις διαφέρουν συνήθως σε τέτοια θέματα, αλλά εγώ θα πρότεινα κάποιες φορές (όχι συνέχεια στην αρχή) να αρχίσεις να κάνεις σταδιακά ανοίγματα τουλάχιστον μέχρι 4500-5000 και μόλις φτάνεις εκεί αλλαγή ταχύτητας και πάλι το ίδιο με την επόμενη, δηλαδή μην μένεις 'ψηλά' για ώρα. Το ίδιο και στην εθνική πχ κάνε μικροανοίγματα μέχρι 5000 με την 4η και μετά να βάζεις 5η. Αυτά βέβαια στην αρχή σταδιακά και φυσικά αφού έχει φτάσει το αυτοκίνητο στην κανονική του θερμοκρασία (90 για την 147). Όταν συμπληρώσεις την επόμενη χιλιάδα θα πρότεινα σιγά σιγά να ανεβαίνεις και ψηλότερα πάντα όμως σε 'ζεστό' αυτοκίνητο.
Γενικότερα δεν είναι κακό να ανεβάζεις στροφές σε ένα καινούριο -που ήδη όμως έχει κάνει κάποια χιλιόμετρα- αυτοκίνητο, αλλά δεν θα πρέπει να το πιέζεις για ώρα.Καλές διακοπές!
*Μία και σήμερα! *
-
Ό,τι είπε ο droemmen και κάτι ακόμα:
Να αλλάξεις οπωσδήποτε λάδια στα 2000χλμ και να βάλεις καλά λάδια (π.χ. μαύρα Selenia) γιατί η ποιότητα του λαδιού είναι πολύ σημαντική κατά το στρώσιμο, ειδικά αν τύχει να είναι καλοκαίρι.
Επίσης μη διστάσεις να ανεβάσεις στροφές αν χρειαστείς δύναμη π.χ. σε κάποια ανηφόρα ή προσπέρασμα. Είναι πολύ καλύτερο όταν ένας κινητήρας πρέπει να ζοριστεί ακόμα και αν στρώνεται να βρίσκεται σε στροφές που αποδίδει παρά να είναι 'κρεμασμένος' και να αγκομαχεί, ειδικά αν είναι πολύστροφος όπως ο TS.
-
Γενικά για το στρώσιμο επικρατούσε παλιά μια άποψη του στυλ: 'πάρε το αυτοκίνητο και βγάλτο στην εθνική για να το στρώσεις.'
Μα τι στρώσιμο να γίνει χωρίς ιδιαίτερα φορτία και με σταθερές στροφές/ταχύτητα?
Και στην άλλη όχθη είναι το italian tuning.
Alfa 147 forum