-
Να σας πώ και ένα ανέκδοτο. Πήγα και είδα το tuscon και όταν μου είπε την τιμή απορώντας και εντελώς αυθόρμητα ρώτησα τον υπάλληλο: Και γιατί να μην πάρω το maverick που είναι στα ίδα περίπου χρήματα? Τι μου απάντησε ο αθεόφοβος? Γιατί το tuscon είναι καλύτερο απο το maverick
-
Γιατί το tuscon είναι καλύτερο απο το maverick
Το αστείο που είναι?
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Γιατί το tuscon είναι καλύτερο απο το maverick
Το αστείο που είναι?
Στο χιούμορ του υπαλλήλου... δεν το κατάλαβες?
-
Χμμμμ
οχι δεν το κατάλαβα εμένα μου φαίνεται μια λογικότατη απάντηση.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Χμμμμοχι δεν το κατάλαβα εμένα μου φαίνεται μια λογικότατη απάντηση.
Για ποιό λόγο θεωρείς σωστη την άποψη του πωλητή ?
-
Είπα λογική, όχι σωστή. Δεν μπορώ να πώ πως το ένα είναι -παντού- καλύτερο του άλλου οπότε το να θεωρήσει κάποιος το ενα απο τα 2 ως καλύτερο για τις συγκεκριμένες ανάγκες μου φαίνεται λογικό:)
-
ρε παιδια ηρεμια...αν πουλαω LADA-τυχαιο το παραδειγμα-θα προαπαθω να το πασαρω σαν οτι καλυτερο εχει να επιδειξει η συγχρονη αυτοκινηση...απλο marketing...
-
Ο χρήστης maverick1710 έγραψε:
ρε παιδια ηρεμια...αν πουλαω LADA-τυχαιο το παραδειγμα-θα προαπαθω να το πασαρω σαν οτι καλυτερο εχει να επιδειξει η συγχρονη αυτοκινηση...απλο marketing...Ακριβώς αυτό είναι το θέμα ότι θα προσπαθείς να πλασσάρεις το lada για καλύτερο και εμείς θα γελάμε
(Υποθετικά το λέω)
-
Ο χρήστης interland.gr έγραψε:
Ρε παιδιά που το ξεθάψατε αυτό το post? Ο άνθρωπος είχε κάνει την ερώτηση τον Ιανουάριο, τώρα του απαντάτε?Φαντάσου ότι το είχα ξεχάσει τελείως!
Για την ιστορία τώρα , νοίκιασα ένα Maverick 2.0 τον περασμένο Μάρτιο για να δώ τι λέει! Με αυτό κάναμε και αναγνωρίσεις στο Στερεάς Ελλάδας.
Οι εντυπώσεις μάλλον κακές , το αυτοκίνητο δεν μπορεί να πάρει τα πόδια του , σε επαρχιακούς δρόμους καταντάει επικίνδυνο , τετρακίνηση (???) ας το αφήσουμε καλίτερα !
Μόνο από χώρους ήταν καλό , τελικά κατέληξα σε τελείως άλλη λύση και απέκλεισα τα suv προς το παρών . (307 SW 2.0 και 206 XS)
-
κοιτα να δεις...εσυ βγαζεις αχρηστους ολους τους συνταχτες και τους δοκιμαστες αυτοκινητων στα ελληνικα περιοδικαγιατι οπου και αν διαβασα για το maverick αλλα και απο προσωπικη χρηση...ειδικα στους ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ επαρχιακους δρομους-στενοι,υγροι των χειμωνα,καινε το καλοκαιρι(στοιχεια οχι καλα για την προσφυση του αυτοκινητου),με κατι λακουβες να με το συμπαθειο,με λαθος κλισεις στις στροφες κ.α το maverick ειναι σαν να βρισκετε στο στοιχειο του...να μου ελεγες οτι ειναι αδρανες στην εθνικη οδο λογο του αδυναμου κινητηρα...να πω μαλιστα...αλλα θες να μου πεις οτι τα 124 αλογα δεν φτανουν για να κινήσουν αριστα ενα αμαξι με πολυ καλη κινηση ¨με φορα¨ που δεν κρεμαει ο κινητηρας και γενικα εχεις την αισθηση τρενου γιατι το εξυπνο συστημα τετρακινησης εμπλεκετε πολυ ομαλα και σωτήρια τις περισσοτερες φορες...και γενικα ειναι του στιλ...μπαινεις στην στροφη με περισσοτερα χιλιομετρα...dont worry...απλα ανεβα στα φρενα και αυτο ειναι ολο...ουτε υποστροφες ουτε φιλια με τους απεναντι...
Κια εντελει εσυ επελεξες για να κινηθεις στους επαρχιακους δρομους και μαλιαστα τους ελληνικους...οχι SUV ή τζιπ...οκ.... -
Ο χρήστης maverick1710 έγραψε:
κοιτα να δεις...εσυ βγαζεις αχρηστους ολους τους συνταχτες και τους δοκιμαστες αυτοκινητων στα ελληνικα περιοδικαγιατι οπου και αν διαβασα για το maverick αλλα και απο προσωπικη χρηση...ειδικα στους ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ επαρχιακους δρομους-στενοι,υγροι των χειμωνα,καινε το καλοκαιρι(στοιχεια οχι καλα για την προσφυση του αυτοκινητου),με κατι λακουβες να με το συμπαθειο,με λαθος κλισεις στις στροφες κ.α το maverick ειναι σαν να βρισκετε στο στοιχειο του...να μου ελεγες οτι ειναι αδρανες στην εθνικη οδο λογο του αδυναμου κινητηρα...να πω μαλιστα...αλλα θες να μου πεις οτι τα 124 αλογα δεν φτανουν για να κινήσουν αριστα ενα αμαξι με πολυ καλη κινηση ¨με φορα¨ που δεν κρεμαει ο κινητηρας και γενικα εχεις την αισθηση τρενου γιατι το εξυπνο συστημα τετρακινησης εμπλεκετε πολυ ομαλα και σωτήρια τις περισσοτερες φορες...και γενικα ειναι του στιλ...μπαινεις στην στροφη με περισσοτερα χιλιομετρα...dont worry...απλα ανεβα στα φρενα και αυτο ειναι ολο...ουτε υποστροφες ουτε φιλια με τους απεναντι...
Κια εντελει εσυ επελεξες για να κινηθεις στους επαρχιακους δρομους και μαλιαστα τους ελληνικους...οχι SUV ή τζιπ...οκ....Κοιτάω και βλέπω!!!
Γράφω την προσωπική μου γνώμη και με την αυτοκινητιστική/αγωνιστική πείρα 25+ ετών! Αν δεν σε ικανοποιεί και σε ικανοποιεί κάτι άλλο με τις υγιές σου!!!
-
Οι προσωπικές εντυπώσεις είναι σεβαστές και δεν αναιρούν εντυπώσεις άλλων ή επίσημων δοκιμαστών περιοδικών κλπ.
Μου μοιάζει ότι ο castor έχει απαιτήσεις άλλες (κρίνοντας και από τα αυτοκίνητα που δηλώνει ότι πήρε) τις οποίες λογικό είναι να μην μπορεί να εκπληρώσει το Maverick. Ίσως και ο τρόπος που οδηγεί να μην προσφέρεται για μεγάλο βαρύ τετρακίνητο.... Η μεγάλη εμπειρία του μπορεί να μην καλύπτει τέτοιου είδους αυτοκίνητα.... (απλά χρησιμοποιώ τον castor σαν τυχαίο παράδειγμα... μπορεί και να ξέρει πολλά και από τζιποειδή, ας μη το πάρει προσωπικά...)
Αντίθετα άλλος συγκρίνοντάς το πχ με Niva που είχε πριν είναι λογικό να βρεί το Maverick απείρως πιο πολιτισμένο και ικανό σε πόλη, δρόμο, εθνική κλπ! Κανένας δεν κάνει λάθος και είναι άδικο και ανώφελο να προσπαθήσουμε να τους αλλάξουμε γνώμη.
Για το λόγο αυτό υποτίθεται ότι θα πρέπει να δίνουμε μεγαλύτερη σημασία σε δοκιμές από ειδικούς που υποτίθεται έχουν μεγαλύτερη εμπειρία σε κάθε είδους συγκρικτική δοκιμή κλπ κλπ. Δυστυχώς υπάρχει το υποτίθεται.... -
ακριβως...δεν πρεπει να συγκρινουμε το maverick με αυτοκινητα επιδοσεων...ειναι κριμα και για τα 2...το μεν maverick στο δρομο δεν φτουραει τιποτα μπροστα τους...αλλα και τα supercars σταματανε εκει που σταματαει ο δρομος...
και επισης συμφωνω στο οτι αυτοι που δοκιμαζουν τα αυτοκινητα στα περιοδικα...προσπαθουν να δωσουν μια αντικειμενικη εικονα για αυτο που οδηγουν...και οσο πιο καλα το κανουν τοσο πιο καλοι δημοσιογραφοδοκιμαστες αυτοκινητων ειναι...και τιμουν τα λεφτα που τους δινει το εκαστοτε περιοδικο... -
Ειναι αληθεια πως αυτοι που γραφουν τα τεστ αναφερουν αυτο που αισθανθηκαν ειδαν μετρησαν εκεινη την στιγμη και για οση ωρα ειχαν στην κατοχη τους το μοντελο αυτοκινητου (το πολυ 1-5 αυτοκινητα) για το οποιο κανουν το αρθρο.
Υπαρχει διαφορα λοιπον στην τελικη τους θεση .απο αυτην που θα ειχαν αν τα ιδια προσωπα τεσταραν την ιδια μερα 10-15 τζιπ -τζιποειδη παρομιων κυβικων ....10-15 νορμαλ το ιδιο και να αναφερουν τις αποψεις τους..
Αυτο ειναι εξαιρετικα δυσκολο..
Θελω να πω οτι οι αποψεις των τεστ δεν πρεπει να λαμβανοντε τις μετρητοις....αλλα να λειτουργουν ως ενδεικτικο στοιχειο για την διαμορφωση της τελικης δικης σου επιλογης.
Πχ οδηγω Μαβ 3λιτρο..1,5 χρονια,,,τωρα εχω Μαβ 3λιτρο 2005...αλλα οδηγουσα τον οδοστρωτηρα με μπλοκε διαφορικα 4λιτρο ΝΤΙΣΚΟ..και μπαινω συχνα σε τσεροκυ 3,7.......αποψη μου, πιο πολυ μου αρεσει το τσεροκυ οταν βγενουμε στα χωραφια και απο το Μαβ. μου και απο το τρομερα δυνατο ΝΤΙΣΚΑΒΕΡΙ που το εχει πλεον γνωστος μου...Το τσεροκυ εχει ολα τα χαρακτιριστικα τα ενδιαμεσα ...το Μαβ.πιο onroad και ξακουραστο στον δρομο και το Ντισκο τανξ στα χωραφια......Το τσεροκυ συνδιαζει τα παντα ...αν ειχε λοιπον καλυτερη αντιπροσωπια ,τιμες πωλησης,οικονομικο κινητηρα και φτηνο σερβις τωρα οι περισοτεροι θα οδηγουσαμε Τσεροκυ 3.7......
Ομως επελεξα το μαβ. 2005...... -
Ποσοι εχουν Μαβερικ 2.0l,3.0l(2001-3) και 2.3l, 3.0l(2005)???
Ford Maverick