-
Ο χρήστης FiatCoupe20V έγραψε:
Προσωπικά πιστεύω ότι είναι ο μόνος τρόπος όμως να δεχτώ ότι έχω πλέον ένα όχημα 'αργό' και να πηγαίνω φρόνιμα στη δεξιά στον αυτοκινητόδρομο μέχρι να βγώ στον επαρχιακό ή καλύτερα εκτός δρόμου παρά μία μεσοβέζικη λύση ένα βαρύ sedan αμάξωμα με 150 HP χωρίς ιδιαίτερη προσωπικότητα όπως είναι τα περισσότερα οικογενειακά αυτοκίνητα αυτής της κατηγορίας (για τα γούστα μου). Δυστηχώς τα περισσότερα που ξεχωρίζουν και κάνουν κλικ μέσα μου, ξεφεύγουν αρκετά από την οικονομική μου κατάσταση αυτή την στιγμή.
Φίλε Αντρέα,
η προσωπική μου άποψη είναι ότι άμα έχεις συνηθίσει τις 'άμεσες' επιταχύνσεις, πολύ δύσκολα θα συνηθίσεις τις πιο ήπιες! Και δεν μιλάω για τελικές (200 χλμ. κ.λ.π.) αλλά για τις ενδιάμεσες επιταχύνσεις! Δεν είμαι από αυτούς που χαίρονται να τελικιάζουν το αυτοκίνητο (μεγαλώνοντας εκτιμάς περισσότερο την ζωή - την δικιά σου και των άλλων) αλλά σίγουρα είμαι από αυτούς που ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ να ανεβάζουν γρληγορα τις στροφές ενός καλά στημένου αυτοκινήτου, είτε για να προσπεράσω, είτε και μόνο για να ακούσω το ουρλιαχτό του κινητήρα (βλ. Honda CRX στις 7,800 rpm).
Θα σου πω ότι οδηγώντας για πολύ καιρό το νέο Fiat Punto Sporting 1.2, και παρόλο που το αυτοκίνητο δεν μπορεί να πάρει βραβείο για ολοκληρωμένο και σωστό κράτημα, ΧΑΙΡΟΜΑΙ να το οδηγώ. Τα καλά - bucket - καθίσματα, το κοφτερό τιμόνι και τα ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ φρένα (με λίγο n-off βέβαια αίσθηση) σε κάνουν να μην θέλεις να κατέβεις από αυτό το αυτοκίνητο.
Σκέψου ΚΑΛΑ πριν αποφασίσεις. Αν το αποφασίσεις το RAV4 είναι μια HOT SPOT επιλογή. Απλά μου είναι δύσκολο να σε φανταστώ να κάνεις την μετάβαση από τις ταχύτατες 'σαύρες' στους Θρόνους.
Φιλικά,
-
Ο χρήστης treasure έγραψε:
..... Απλά μου είναι δύσκολο να σε φανταστώ να κάνεις την μετάβαση από τις ταχύτατες 'σαύρες' στους Θρόνους.
Φίλε Βασίλη πολύ καλή παρομείωση
Δεν ξέρω τι να σου πω μήπως ήρθε η ώρα να ανέβω στο Θρόνο μου
Δε ξέρω είμαι αρκετά μικρός στα 34 μου να παραιτηθώ από την γρήγορη οδήγηση απλώς πιστεύω πως έχω στερηθεί αρκετά πράγματα (κυρίως επαφή με τη φύση και χειμερινές κυρίως εκδρομές) με τα αυτοκίνητα που είχα μέχρι τώρα (σιγά μη βάλω το coupe σε light χωματόδρομο με 85 χιλ. το λάστιχο), απλώς πιστεύω ότι περνάω μία φάση 'οικολογική'
Ελπίζω να μου περάσει σχετικά γρήγορα (σε κανα 2-3 χρονάκια) και να μη μου μείνει κουσούρι γιατί θα πρέπει να αρχίζω από τώρα να μαζεύω για cayenne ή για κανα Χ5
Εν τω μεταξύ θα βγάζω το άχτι μου στα καρτάκια.... -
Ο χρήστης FiatCoupe20V έγραψε:
..... Απλά μου είναι δύσκολο να σε φανταστώ να κάνεις την μετάβαση από τις ταχύτατες 'σαύρες' στους Θρόνους.
Φίλε Βασίλη πολύ καλή παρομείωση
Δεν ξέρω τι να σου πω μήπως ήρθε η ώρα να ανέβω στο Θρόνο μου
Δε ξέρω είμαι αρκετά μικρός στα 34 μου να παραιτηθώ από την γρήγορη οδήγηση απλώς πιστεύω πως έχω στερηθεί αρκετά πράγματα (κυρίως επαφή με τη φύση και χειμερινές κυρίως εκδρομές) με τα αυτοκίνητα που είχα μέχρι τώρα (σιγά μη βάλω το coupe σε light χωματόδρομο με 85 χιλ. το λάστιχο), απλώς πιστεύω ότι περνάω μία φάση 'οικολογική'
Ελπίζω να μου περάσει σχετικά γρήγορα (σε κανα 2-3 χρονάκια) και να μη μου μείνει κουσούρι γιατί θα πρέπει να αρχίζω από τώρα να μαζεύω για cayenne ή για κανα Χ5
Εν τω μεταξύ θα βγάζω το άχτι μου στα καρτάκια....Να σε ρωτήσω κάτι προσωπικό Ανδρέα αν δεν σε πειράζει ?
Η απόφαση σου για αγορά SUV επηρεάζεται θετικά και από την άποψη της συμβίας?
Εύχομαι να μην γίνομαι αδιάκριτος. Απλά ρωτάω γιατί γνωρίζω ότι στις γυναίκες αρέσουν τρομερά τα τζιπ και όσο νά'ναι θα μπορούσε να είναι και αυτός ένας θετικός παράγοντας επηρεασμού (πάντα με την καλή έννοια)
Φιλικά,
-
Ο χρήστης passat1.8t έγραψε:
Φίλε Αντρέα (FiatCoupe20V),Δεν μπορείς να φανταστείς πόσα στοιχεία από το Fiat σου έχουν μερικά 'βαριά sedan αμαξώματα'
Όποτε θες το συζητάμε
Φίλε Χρήστο,
δε θα ήθελα σε καμία περίπτωση να παρεξηγηθώ ούτε να θεωρήσεις ότι μειώνω κάποια πολύ καλά αμάξια αυτής της κατηγορίας. Άλλωστε και η Μ5 ένα βαρύ sedan αμάξι είναι Είναι σαφές ότι δεν έχουν καμία σχέση τα τωρινά sedan με αυτά προ δεκαετίας και σαφώς έχει συντελέσει σε αυτό ο 1.800άρης κινητήρας του VW group που έχει πιέσει και τον ανταγωνισμό.
Απλά εκφράζω την προσωπική μου αισθητική και άποψη . Άλλωστε δεν υπάρχει σύγκριση μεταξύ ενός σπορ αμαξιού με ένα οικογενειακό και δεν πρέπει να έχει, αυτό είναι το σωστό. Τώρα εαν σε ένα καλό πλαίσιο αρχίσουμε το tuning το σεταρισμα κτλ τότε γνωρίζω πολύ καλά (γιατί το έχω κάνει παλαιότερα) μπορούμε να φτάσουμε στο οποιοδήποτε αποτέλεσμα , αυτό όμως αποτελεί ξεχωριστό θέμα συζήτησης.Αγαπητέ Βασίλη (treasure) οπωσδήποτε η γνώμη της για το χρώμα μπορεί να με επηρεάσει
Χωρίς πλάκα το αυτοκίνητο μου το θεωρώ σαν την ερωμένη μου οπότε λίγο δύσκολο να μου την επιλέξει η γυναίκα μου Καλό βέβαια είναι να ταιριάζουν μεταξύ τους ώστε να μην έχουμε γκρίνια αλλά η επιλογή είναι καθαρά δική μου. Εαν τώρα τα βρίσκουν μεταξύ τους και υπάρχει έλξη τότε μιλαμε για τρίο και ότι ήθελε προκύψει . -
Αντρέα,
Με βρίσκουν σύμφωνο οι τοποθετήσεις σου και απέναντι σε μένα και απέναντι στον Βασίλη
-
Φίλε Ανδρέα,
νομίζω πως πριν προχωρήσεις σε αγορά SUV, θα πρέπει να κοιτάξεις και τα χαμηλά SUV/stations. Αυτοκίνητα όπως το Subaru Forester ή το Skoda 4x4 και άλλα αντίστοιχα μπορούν να σε καλύψουν εξίσου (εκτός ίσως από το ύψος που χρειάζεσαι για να ανέβεις τα κατσάβραχα )!
Φιλικά,
-
Αγαπητοί (γαλλό)φιλοι,
Σήμερα το πρωϊ αγόρασα το καινούργιο EVO. Έχει μέσα το Renault Laguna 2.0 Turbo. Όποιος ενδιαφέρεται για γρήγορο οικογενειακό καλά θα κάνει να διαβάσει το συγκεκριμένο άρθρο.
Μήπως έχει οδηγήσει κανείς τα νέα Mazda 6 1,8 ή 2.0 και το Honda Accord 2.0 για να πει απόψεις ?
Φιλικά,
-
Ο χρήστης treasure έγραψε:
Φίλε Ανδρέα,νομίζω πως πριν προχωρήσεις σε αγορά SUV, θα πρέπει να κοιτάξεις και τα χαμηλά SUV/stations. Αυτοκίνητα όπως το Subaru Forester ή το Skoda 4x4 και άλλα αντίστοιχα μπορούν να σε καλύψουν εξίσου (εκτός ίσως από το ύψος που χρειάζεσαι για να ανέβεις τα κατσάβραχα )!
Φιλικά,
Αγαπητέ Βασίλη, νομίζω πως έχω γοητευθεί από το design του RAV αλλά και από τις ικανότητες του (εντός και εκτός δρόμου) και νομίζω πως μπορεί να μου δώσει το κάτι το διαφορετικό σε σχέση από ένα station (εκτός αν είναι το allroad ). Από τα 4χ4 sedan αυτό που με ελκύει είναι το Α4TQ με τα 190 άλογα αλλά ξεφευγουμε από τον προυπολογισμό
Αυτό που με προβληματίζει είναι οι φήμες για μικρής έκτασης facelift μετά το καλοκαίρι για το RAV, που όμως τελικά πιστεύω θα γίνει το 2004. -
Αγαπητοί φίλοι,
μόλις πριν από λίγες ημέρες έκανα test drive στο νέο mazda 6 1.8. Παρόλο που το συγκεκριμένο test drive δεν ήταν ιδιαιτέρως μεγάλο, το αυτοκίνητο μου άρεσε πολύ γιατί ήταν πολύ καλά στημένο και γενικά ανταποκρινόταν άμεσα στο γκάζι αλλά και στο φρένο. Η άνεση ήταν πολύ καλή - όχι τόσο όμως όσο του VW Passat 1.8T - και γενικά σου έδινε την εντύπωση ενός πολύ ολοκληρωμένου αυτοκινήτου. Ο κινητήρας δεν με ενθουσίασε ιδιαιτέρως, όμως αυτό που πραγματικά αξίζει συγχαρητήρια είναι η θέση οδήγησης. Έχω την εντύπωση πως το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι μία γιαπωνέζικη ALFA 156.
Φιλικά,
SEDANs vs SUVs : Ποιο αξίζει καλύτερα για οικογενειακό ?