-
Είπαμε έχεις το Ami 8, έτσι;
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Είπαμε έχεις το Ami 8, έτσι;άαααακριβως!
Δεν φένεται!??! (το signature μου είναι μια καρικατούρα-scale model του Ami8) -
Να σου πω την αλήθεια, από φωτογραφία του που είχες δημοσιεύσει παλιότερα το θυμάμαι.
-
Να σου πω την αλήθεια, από φωτογραφία του που είχες δημοσιεύσει παλιότερα το θυμάμαι.Ναι δεν φένεται και καλά εδώ....Και ποιός ξέρει το Ami βέβαια...
-
η φωτό που είχες παλιά στην υπογραφή σου ηταν καλύτερη
Σπύρος
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
η φωτό που είχες παλιά στην υπογραφή σου ηταν καλύτερηΣπύρος
Λες αυτή με το κίτρινο ami?
Απλά ανανεώνομαι!!
θα μου πεις αλλάζουμε υπογραφές ???
Αλλά να βάλω και 5 εικόνες? Θα το ήθελα αλλά θα με κράξουνε! -
φίλε SIRGUS,
ίσως σου βρήκα μια άκρη, λίγο περίπλοκη (όπως κ η αναζήτηση του Ami )
.. .Από http://www.mobile.de, 'έπεσα πάνω' στα ακόλουθα :- Αmi 6 10/1963 , 52.800km, γκρι
- Αmi 8 (Το 8 δεν ψάχνεις ?) 01/1970 , 99.000km , κίτρινο
.....ακόμα 1-2 Αmi,
Με μικρά ποσά για εκτελωνισμούς ,μεταφορά κ τέτοια ισως να σε ενδιαφέρει
Anyway ελπίζω να ,
ΣΥΝΦΟΡΟΥΜΙΣΤΕΣ.. μπείτε κ εσεις να ρίξετε μια ματιά στο site, έχει ωραία πράγματα ..
-
Ο χρήστης x-con έγραψε:
φίλε SIRGUS,
.. .Από http://www.mobile.de, 'έπεσα πάνω' στα ακόλουθα :
..........ΣΥΝΦΟΡΟΥΜΙΣΤΕΣ.. μπείτε κ εσεις να ρίξετε μια ματιά στο site, έχει ωραία πράγματα ..εαν μπητε στο http://uk.mobile.de θα το διαβαζετε και αγγλικα!
δεν ειναι και πολλοι οι γερμανοφωνοι.
-
Ο χρήστης x-con έγραψε:
φίλε SIRGUS,
.. .Από http://www.mobile.de, 'έπεσα πάνω' στα ακόλουθα :- Αmi 6 10/1963 , 52.800km, γκρι
- Αmi 8 (Το 8 δεν ψάχνεις ?) 01/1970 , 99.000km , κίτρινο
.....ακόμα 1-2 Αmi,
Με μικρά ποσά για εκτελωνισμούς ,μεταφορά κ τέτοια ισως να σε ενδιαφέρει
Anyway ελπίζω να ,
ΣΥΝΦΟΡΟΥΜΙΣΤΕΣ.. μπείτε κ εσεις να ρίξετε μια ματιά στο site, έχει ωραία πράγματα ..
Ευχαριστώ για την βοήθεια!
-
Να περιμένουμε την ενότητα για τα παλιά ή όχι?
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Να περιμένουμε την ενότητα για τα παλιά ή όχι?Την περιμένουμε πώς και πώς !
(κάτοχος Volvo 122 Amazon B18D mod. 1964)Απο άλλα μέλη (ή γνωστούς τους) του forum , κατόχους παλαιών αυτοκινήτων , ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΕΝΑ απο κάποια ''ενωση' σαν αντίκες ,, ευπρόσδεκτες οι όποιες απόψεις - 'αγωνίες' , μιά και αυτές θα είναι κατα τη γνώμη μου η 'μαγιά' της Ενότητας πού προτείνει
ο συνforumίστας sirgus. -
Exo ena Hillman Minx tou 1965 san 2o oxima...
Latremeno oxima akoma kano arketa km me afto twra ekana kai episkevi sto kapaki me freskes valvides kai tripsimo ola prosopiki douleia....
Kai megalomeno psigeio me ilektriko vedilater kai aftomati valvida gia ta kalokairia...
To amaksi einai tzet kai me 1.5ekat akoma tha ginei kouklara!!
Ta palia ta latrevo exoun tin gohteia pou den vriskeis sta kainourgia
-
Ο χρήστης Madman77 έγραψε:
Exo ena Hillman Minx tou 1965 san 2o oxima...Latremeno oxima akoma kano arketa km me afto twra ekana kai episkevi sto kapaki me freskes valvides kai tripsimo ola prosopiki douleia....
Kai megalomeno psigeio me ilektriko vedilater kai aftomati valvida gia ta kalokairia...
To amaksi einai tzet kai me 1.5ekat akoma tha ginei kouklara!!
Ta palia ta latrevo exoun tin gohteia pou den vriskeis sta kainourgia
Πάντα περιμένοντας να 'ανοίξει' το topic για τα 'Παλιά' , φίλε Madman77
εάν κάποια στιγμή θελήσεις ή χρειαστεί να 'αποχωριστείς' το όχημά σου, η αξία του θα είναι αντιστρόφως γεωμετρικά ανάλογη των 'πατεντών' που του έχεις κάνει (βλ. 'μεγαλωμένο ψυγείο με ηλεκτρικό βεντιλατέρ .... κλπ ). Μόνο και μόνο να σου πώ ότι κάτω απο το
φώς μίας κολόνας της ΔΕΗ κάπου στου .... Παπάγου, όπου και το εντευκτήριο ... γνωστής Λέσχης, μέλος της Τεχνικής Επιτροπής που αποδίδει το Πιστοποιητικό 'Αντίκας' , κατάλαβε - και ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΩΣΤΑ-
ότι το δυναμό της Αμαζόνας μου ήταν μέν VOLVO αλλά ΟΧΙ από P122 αλλά από επόμενο μοντέλο = 142 , 144.
Θέλω να σου πώ ότι οι άνθρωποι αυτής της Επιτροπής έχουν το επίπεδο που πρέπει , είναι δηλαδή γνώστες , και το Πιστοποιητικό που θα πάρεις ,
μετά τον έλεγχο του οχήματός σου έχει κάποια εγκυρότητα (τουλάχιστον,
στην φορολογική δήλωση , οχήματα μέ τέτοιο Πιστοποιητικό έχουν την
maximum έκπτωση στα τεκμήρια = 60%) -
Ο χρήστης apostolis έγραψε:
[.................Πάντα περιμένοντας να 'ανοίξει' το topic για τα 'Παλιά' , φίλε Madman77............................και γιατι περιμενετε να ανοιξει νεα ενοτητα για ''παληα'' και δεν τα λετε μεσα απο το τοπικ αυτο εως και εαν τελικα γινει αυτη;;;;
-
Ο χρήστης alexastrag έγραψε:
[.................Πάντα περιμένοντας να 'ανοίξει' το topic για τα 'Παλιά' , φίλε Madman77............................
και γιατι περιμενετε να ανοιξει νεα ενοτητα για ''παληα'' και δεν τα λετε μεσα απο το τοπικ αυτο εως και εαν τελικα γινει αυτη;;;;
Συμφωνώ απόλυτα, έτσι κι' αλλιώς δεν υπάρχει λόγος να ανοίγουμε άπειρα topics !
Πάντως , ευπρόσδεκτες οι γνώμες - απόψεις για τα ..... ΠΑΛΙΑ !!!!!!
-
ξεκινωντας λοιπος τον .......νεο γυρο περι παλιων θα ηθελα να πω οτι μου εχει κατσει να πουλησω το astra g που εχω και να παρω ενα opel kadett το γνωστο αυγο μοντελο 86 -89 που υπαρχουν απο 600 μεχρι 1000ευρω περιπου μπας και καταφερω και τελειωσω ενα εξοχικο που με παιδευει εδω και 8-9 χρονια.
στην συνεχεια μετα απο δυο τρια χρονια που θα εχω μαζεψει λεφτα και θα εχουν ισως ξεκαθαρισει και τα πραγματα στην αγορα των μεταχειρισμενων αυτοκινητων [μηπως καποτε δουμε τιμες γερμανιας στην ελλαδα] θα χτυπησω ενα ωραιο εργαλειο κρατωντας και το οπελακι για τα ''βρωμικα''.
-
στη Τούμπα στη Θεσσαλονίκη βγήκε ο δήμος γύρα και έβαλε τα περίφημα χαρτια απομάκρυνσης εγκαταλελειμένων αμαξιών...υπάρχει ενα ιμπιζα του 86-87 μάλλον και ένα σιρόκο που δεν τα κινεί κανείς απ'οτι βλεπω...
απλώς το λέω... -
Ο χρήστης apostolis έγραψε:
εάν κάποια στιγμή θελήσεις ή χρειαστεί να 'αποχωριστείς' το όχημά σου, η αξία του θα είναι αντιστρόφως γεωμετρικά ανάλογη των 'πατεντών' που του έχεις κάνει (βλ. 'μεγαλωμένο ψυγείο με ηλεκτρικό βεντιλατέρ .... κλπ ). Μόνο και μόνο να σου πώ ότι κάτω απο το
φώς μίας κολόνας της ΔΕΗ κάπου στου .... Παπάγου, όπου και το εντευκτήριο ... γνωστής Λέσχης, μέλος της Τεχνικής Επιτροπής που αποδίδει το Πιστοποιητικό 'Αντίκας' , κατάλαβε - και ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΩΣΤΑ-
ότι το δυναμό της Αμαζόνας μου ήταν μέν VOLVO αλλά ΟΧΙ από P122 αλλά από επόμενο μοντέλο = 142 , 144.
Θέλω να σου πώ ότι οι άνθρωποι αυτής της Επιτροπής έχουν το επίπεδο που πρέπει , είναι δηλαδή γνώστες , και το Πιστοποιητικό που θα πάρεις ,
maximum έκπτωση στα τεκμήρια = 60%)Πολλές από τις 'πατέντες' όμως προβλέπονται από τις ίδιες τις λέσχες ιδιοκτητών και είναι εγκεκριμένες από τα εργοστάσια ή τους φορείς που προσπαθούν να διατηρήσουν την κληρονομιά που είναι αυτά τα αυτοκίνητα και στοχεύουν στην πιο αξιόπιστη λειτουργία του αυτοκινήτου ή στη βελτίωση της ευχρηστίας του. Σε τέτοιες περιπτώσεις τι λέει η ΦΙΛΠΑ; Επίσης, για τις ρέπλικες τι λέει; Ένα GT40 που κυκλοφορεί στις εκδηλώσεις της είναι ρέπλικα και όλοι το ξέρουμε.
-
maximum έκπτωση στα τεκμήρια = 60%)Πολλές από τις 'πατέντες' όμως προβλέπονται από τις ίδιες τις λέσχες ιδιοκτητών και είναι εγκεκριμένες από τα εργοστάσια ή τους φορείς που προσπαθούν να διατηρήσουν την κληρονομιά που είναι αυτά τα αυτοκίνητα και στοχεύουν στην πιο αξιόπιστη λειτουργία του αυτοκινήτου ή στη βελτίωση της ευχρηστίας του. Σε τέτοιες περιπτώσεις τι λέει η ΦΙΛΠΑ; Επίσης, για τις ρέπλικες τι λέει; Ένα GT40 που κυκλοφορεί στις εκδηλώσεις της είναι ρέπλικα και όλοι το ξέρουμε.
Απο όσα γνωρίζω , και δέν διεκδικώ το αλάθητο, υπάρχει Διεθνής Ομοσπονδία Παλαιού Αυτοκινήτου (υπόσχομαι σε εύθετο χρόνο περισσότερα στοιχεία της ) η οποία 'αναθέτει' σε κατά χώρα Λέσχες την έκδοση των πιστοποιητικών με την ισχύ που ανέφερα, και πάλι απο όσα γνωρίζω , η μόνη τέτοια λέσχη στην Ελλάδα είναι η ΦΙΛΠΑ.
Σίγουρα η κατοχή και ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ η διατήρηση σε όσο το δυνατόν πιό καλή ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ κατάσταση συμβάλλουν στην διατήρηση , όπως λές , της κληρονομιάς , της μνήμης θα έλεγα εγώ.
Τώρα, σε ότι έχει να κάνει με τις λέσχες Παλαιού Αυτοκινήτου στη χώρα μας , θα μου επιτρέψεις να κρατήσω την άποψη μου εκτός Forum ή σε επίπεδο pm , γιατί .... μάλλον θα γίνω κακός. -
Το θέμα το έχω ψάξει αρκετά και είναι ως εξής.
Υπάρχει ΜΙΑ ομοσπονδία...η ΕΟΟΕ. Δηλαδή Ελληνική ομοσπονδία οχημάτων εποχής... με το αντίστοιχο site.
Ακριβώς όπως τα είπε ο Apostolis ή εοοε έχει σαν μέλη τις λέσχες...Όπως ΦΙΛΠΑ,ΣΙΣΠΑ, 2cv club, και πάρα πολλές άλλες.Ανάλογα με το πόσα μέρη είναι γνήσια σε σχέση σε ένα αυτοκίνητο, ανάλογα δίνεται και η πράσινη κάρτα ή η κίτρινη.
Πράσινη παίρνει ένα αυτοκίνητο το οποίο είναι 100% original και δεν έχει ΤΙΠΟΤΑ μη γνήσιο.
Ακόμα και το δυναμό ας πούμε αν δεν είναι γαλλικό σε ένα 2cv τότε υπάρχει πρόβλημα.
Κίτρινη προφανώς δίνεται σε αυτό που έχει κάποιες διαφορές ή βελτιώσεις.Βέβαια με το θέμα των καρτών υπήρχε πρόβλημα και αντίρρηση...
Σε ότι έχει να κάνει με τις λέσχες Παλαιού Αυτοκινήτου στη χώρα μας, προτείνω να το συζητήσουμε ανοιχτά το θέμα αφού γιαυτό το λόγο υπάρχει και το forum ...
ΚΛΑΣΣΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ