-
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΦΙΛΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΣΑΚΑΡΑΚΕΣ ΣΑΣ!
ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΝΕΝΑ FORD CONSUL? ΕΧΩ ΕΝΑ ΤΟΥ '54 ΚΑΙ ΜΑΖΕΥΩ ΟΤΙ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΒΡΩ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ!!!Α, ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΟΥ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΕΝΑΣ ΣΚΑΡΑΒΑΙΟΣ (ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΟΥ '70, ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΚΡΙΒΩΣ) ΜΗΠΩΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ?
-
Ο χρήστης andreasp έγραψε:
ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΝΕΝΑ FORD CONSUL?
καμία photo του??
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
καμία photo του??
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
καμία photo του??
Κάπου το έχω δει!!!!
Ειδικά το CONSUL σαν να θυμάμαι ότι το έχω δει κάπου!!!
Θα κοιτάξω!Βέβαια η καλύτερη ακόμα λύση είναι το γνωστό ΠΑΡΑΝΟΜΟ πρόγραμμα PANINFO ATHENS NAVIGATOR (αλήθεια υπάρχει νεότερο από το 3.1.1?)
Έχει ΟΛΕΣ τις πινακίδες ΟΛΗΣ τις Ελλάδας μέχρι το 96 που σημαίνει ότι για τα παλιά που μας ενδιαφέρει του βάζεις να ψάξεις πόσα CONSUL υπήρχαν τότε στην Ελλάδα και εσύ αρχίζεις τα τηλέφωνα αλλά με τρομερή ευγένεια γιατί ο άλλος θα το κλείσει ίσως αν τρομάξει που τον βρήκες!!!!! (Έχει και άλλες χρήσεις βέβαια το πρόγραμμα πιο νόμιμες! Δηλαδή ΟΛΟΥΣ τους δρόμους της Αθήνας, όπως ήταν βέβαια το 96)
Βέβαια τα μισά θα έχουν πουληθεί γιατί στο πρόγραμμα έχει ΟΛΑ τα αυτοκίνητα από κάθε εποχή!
Έβλεπα ότι είχαμε καμιά 200αριά CITROEN H Van που τώρα άντε να υπάρχουν 2 αντίκες στην Ελλάδα!
Μερικά από αυτά τα είχε και ο Παυλίδης με τις σοκολάτες!
Τι θέλω να πω? Ε, μην πάρεις την εταιρία να τους ρωτήσεις αν πουλάνε τα Citroen H van τους!!!!!! -
H ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ CONSUL ΠΟΛΥ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ!!!
ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ.ΔΕΙΤΕ ΤΑ CLASSIC Z CARS:
http://www.users.bigpond.com/DANART/index.htm -
Ο χρήστης AlfaRomeo έγραψε:
Εγώ ψάχνω Alfa Romeo Veloce 2000 του '72! Υπέροχη! Μου έχει κολλήσει απο μικρό παιδί (5-6 χρόνων) όταν την είχα δει να βγαίνει με τις πάντες απο διασταύρωση και όπως καταλαβαίνετε απο τότε κόλλησα!ki egw gia tetoia psaxnw!!! brhkes tipota? na eimaste in touch!
Spyros
-
Υπάρχει μία jaguar mk 11 λευκή στην Θεσ/κη στην Ευζώνων στο στενό της αντιπροσωπείας citroen, για όποιον ενδιαφέρεται και ένα fiat πολύ παλιό μοντέλλο στα Βασιλικά δίπλα απο το ποτάμι στο αδιέξοδο
-
Σήμερα είδα στην Σταδίου μια BMW 633 (κινούμενο βέβαια)
Μοντέλο του 77 περίπου και νομίζεις ότι είναι του 2003. (20 ήρθαν στην Ελλάδα!)
Κάποτε έβγαιναν και τέτοια αυτοκίνητα... -
σχετικα με το πως μπορεις να ''σηκωσεις'' ενα εγκαταλελειμενο και επειδη εχω εναν φιλο που το σπορ αυτο το εχει αναδειξει σε επιστημη παραθετω τις μεθοδους του.
αυτοκινητο με πινακιδες αλλα οπτικα σε ακινησια ειναι ευκολο να το καταλαβεις απο την σκονη,τα λαστιχα που μπορει καποιο να μην εχει αερα,τις διαφορες φερτες υλες απο τα νερα της βροχης που σταματανε και κολλανε κατω απο τις ροδες ή απο το οτι το βλεπεις για μηνες στο ιδιο σημειο και δεν εχει στο παρπριζ προσφατο σημα τελων κυκλοφοριας.
στην περιπτωση αυτη και αν δεν εχεις το paninfo[χε χε] απλα χτυπας το κουδουνι σε καποιο σπιτι που ειναι πολυ κοντα στο σημειο εκεινο και ρωτας αν γνωριζουν τον ιδιοκτητη του ........εφ οσον η απαντηση ειναι θετικη τοτε το θεμα μπορει να μπει σε καλο δρομο .
εαν ο ιδιοκτητης του ειναι αγνωστος στην γειτονια και αυτο πρεπει να το διασταυρωσεις και να εισαι απολυτως σιγουρος και εφ οσον δεν εχεις καταφερει με αλλο τροπο να βρεις τον ιδιοκτητη ειτε μεσο της ασφαλειας που μπορει να εχει στο παρπριζ τοτε μπορεις να ακολουθησεις την ακολουθη ομως με σχετικο ρισκο μεθοδο.
αφαιρεις τις πινακιδες απο αυτο το αυτοκινητο μια νυχτα χωρις φεγγαρι
στην συνεχεια και αφου περασουν λιγες μερες παιρνεις τηλεφωνο στον δημο και κανεις παραπονα για το εγκαταλελειμενο αυτο που ειναι στη γειτονια σου και εκτος του οτι εχει γινει εστια μολυνσης πιανει και την θεση σταθμευσης.
ο δημος τοτε του κολλαει την γνωστη αυτοκολλητη ετικετα οτι θα το σηκωσει και τωρα αρχιζει το κρισιμο μερος.
αφου αφαιρεσεις αυτην την ετικετα με προσοχη βρισκεις γερανο και πας και το σηκωνεις μεταφεροντας το εκει που επιθυμεις......... οι γειτονες θα σε ευγνωμονουν.φυσικα μπορεις να μην ειδοποιησεις καθολου τον δημο και να πας να το σηκωσεις ή να μην βγαλεις καν και τις πινακιδες.
τωρα οταν δεν εχει πινακιδες ισχυουν παλι τα ανωτερω και ισως ειναι και πιο ευκολα μαλιστα τα πραγματα.
παντως εγω δεν θα μπορουσα ποτε να το κανω αυτο εκτος και αν το ειχα κανονικα αγορασει απο τον νομιμο ιδιοκτητη του.
-
Συγνωμη για την βλακωδη ερωτηση που κανω, αλλα αυτο το PANINFO ATHENS NAVIGATOR, ειναι δυνατον να το βρουμε καπου??
-
Ο χρήστης xenophon74 έγραψε:
Συγνωμη για την βλακωδη ερωτηση που κανω, αλλα αυτο το PANINFO ATHENS NAVIGATOR, ειναι δυνατον να το βρουμε καπου??Παράνομο δεν είναι;
Σε πειρατή θα το βρεις.Πειρατή δεν ψάχνεις;
Στο κέντρο θα τον βρεις. -
Thanks...
-
Ο χρήστης alexastrag έγραψε:
σχετικα με το πως μπορεις να ''σηκωσεις'' ενα εγκαταλελειμενο και επειδη εχω εναν φιλο που το σπορ αυτο το εχει αναδειξει σε επιστημη παραθετω τις μεθοδους του.αυτοκινητο με πινακιδες αλλα οπτικα σε ακινησια ειναι ευκολο να το καταλαβεις απο την σκονη,τα λαστιχα που μπορει καποιο να μην εχει αερα,τις διαφορες φερτες υλες απο τα νερα της βροχης που σταματανε και κολλανε κατω απο τις ροδες ή απο το οτι το βλεπεις για μηνες στο ιδιο σημειο και δεν εχει στο παρπριζ προσφατο σημα τελων κυκλοφοριας.
στην περιπτωση αυτη και αν δεν εχεις το paninfo[χε χε] απλα χτυπας το κουδουνι σε καποιο σπιτι που ειναι πολυ κοντα στο σημειο εκεινο και ρωτας αν γνωριζουν τον ιδιοκτητη του ........εφ οσον η απαντηση ειναι θετικη τοτε το θεμα μπορει να μπει σε καλο δρομο .
εαν ο ιδιοκτητης του ειναι αγνωστος στην γειτονια και αυτο πρεπει να το διασταυρωσεις και να εισαι απολυτως σιγουρος και εφ οσον δεν εχεις καταφερει με αλλο τροπο να βρεις τον ιδιοκτητη ειτε μεσο της ασφαλειας που μπορει να εχει στο παρπριζ τοτε μπορεις να ακολουθησεις την ακολουθη ομως με σχετικο ρισκο μεθοδο.
στην συνεχεια και αφου περασουν λιγες μερες παιρνεις τηλεφωνο στον δημο και κανεις παραπονα για το εγκαταλελειμενο αυτο που ειναι στη γειτονια σου και εκτος του οτι εχει γινει εστια μολυνσης πιανει και την θεση σταθμευσης.
ο δημος τοτε του κολλαει την γνωστη αυτοκολλητη ετικετα οτι θα το σηκωσει και τωρα αρχιζει το κρισιμο μερος.
αφου αφαιρεσεις αυτην την ετικετα με προσοχη βρισκεις γερανο και πας και το σηκωνεις μεταφεροντας το εκει που επιθυμεις......... οι γειτονες θα σε ευγνωμονουν.φυσικα μπορεις να μην ειδοποιησεις καθολου τον δημο και να πας να το σηκωσεις ή να μην βγαλεις καν και τις πινακιδες.
τωρα οταν δεν εχει πινακιδες ισχυουν παλι τα ανωτερω και ισως ειναι και πιο ευκολα μαλιστα τα πραγματα.
παντως εγω δεν θα μπορουσα ποτε να το κανω αυτο εκτος και αν το ειχα κανονικα αγορασει απο τον νομιμο ιδιοκτητη του.
Και αν κάνεις αυτό που λές, πώς βγάζεις μετά πινακίδες και άδεια κυκλοφορίας? Υπάρχει καμμιά πατέντα φιλαράκο...?
-
[quote='AlfaRomeo
Και αν κάνεις αυτό που λές, πώς βγάζεις μετά πινακίδες και άδεια κυκλοφορίας? Υπάρχει καμμιά πατέντα φιλαράκο...?[/quote]φιλαρακο.......αν δεν καταλαβες η συζητηση αυτη αφορα για το πως εχοντας ενα παλιο αυτοκινητο με αδεια εκμεταλευεσαι τα εγκαταλελειμενα για να το φτιαξεις δωρεαν [τουλαχιστον απο ανταλλακτικα].......... καταλαβες φιλαρακο;;;;;
και ολα αυτα φυσικα για να μην καταληξει σε κατι πονηρους παλιατζηδες που τα μαζεβουν δινοντας χαρτζηλικη στους υπαλληλους καποιων δημων ή στο κρατος για να πανε για σκραπ ή για εκποιηση μεσω οδδυ,
-
Ο χρήστης alexastrag έγραψε:
σχετικα με το πως μπορεις να ''σηκωσεις'' ενα εγκαταλελειμενο και επειδη εχω εναν φιλο που το σπορ αυτο το εχει αναδειξει σε επιστημη παραθετω τις μεθοδους του.
αυτοκινητο με πινακιδες αλλα οπτικα σε ακινησια ειναι ευκολο να το καταλαβεις απο την σκονη,τα λαστιχα που μπορει καποιο να μην εχει αερα,τις διαφορες φερτες υλες απο τα νερα της βροχης που σταματανε και κολλανε κατω απο τις ροδες ή απο το οτι το βλεπεις για μηνες στο ιδιο σημειο και δεν εχει στο παρπριζ προσφατο σημα τελων κυκλοφοριας.
Και αν κάνεις αυτό που λές, πώς βγάζεις μετά πινακίδες και άδεια κυκλοφορίας? Υπάρχει καμμιά πατέντα φιλαράκο...?
φιλαρακο.......αν δεν καταλαβες η συζητηση αυτη αφορα για το πως εχοντας ενα παλιο αυτοκινητο με αδεια εκμεταλευεσαι τα εγκαταλελειμενα για να το φτιαξεις δωρεαν [τουλαχιστον απο ανταλλακτικα.......... καταλαβες φιλαρακο...................
ΟΚ, αν και δεν ειρωνεύθηκα (φιλαράκο.....)
-
Ο χρήστης AlfaRomeo έγραψε:
[ανταλλακτικα.......... καταλαβες φιλαρακο...................ΟΚ, αν και δεν ειρωνεύθηκα (φιλαράκο.....)[/quote]
ΟΚ αν και ετσι φανηκε σε μενα.
εφ οσον ομως μου το επισημαινεις δεν εχω λογο να μην το δεχθω. -
Εγώ ξέρω στα Χανιά ένα Matra Baggheera δεύτερης γενιάς (πρέπει να'ναι το 1500άρι), με αριθμό ΧΝΑ-1603, το οποίο μεταξύ 1994 και 1998 ή 1999 ήταν βαμμένο λευκό, ενώ τώρα είναι βαμμένο στο κίτρινο των FIAT Punto GT και την τελευταία φορά που το είδα να κυκλοφορεί είχε χρωμιωμένες ζάντες (σιδερένιες μάλλον) με τρύπες, σαν αυτές που βάζουν/βάζανε στα τζιπ. Τώρα πια, είναι σχεδόν πάντα παρκαρισμένο και σκεπασμένο με μια ταλαιπωρημένη κουκούλα (ο θεός να την κάνει...) στην οδό Αποκορώνου, στο αριστερό πεζοδρόμιο όπως κινείστε κατά τη φορά της κυκλοφορίας, μετά το φανάρι της διασταύρωσης με τη Μάρκου Μπότσαρη και περίπου απέναντι από τη διχάλα όπου κόβει κανείς δεξιά για να βγει στην Α. Γογονή και στο δρόμο για τη ΔΕΗ.
Δε γνωρίζω τίποτα άλλο για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, αλλά φοβάμαι ότι θα έχει πάρα πολλή σκουριά. Τα Baggheera φημίζονταν για το γεγονός ότι η σχεδίασή τους είχε πάρα πολλά σημεία που λειτουργούσαν ως παγίδες για νερά και υγρασία και δεν είχαν καμία απολύτως αντισκωριακή προστασία. Έτσι, κάτω από το πολυεστερικό τους καβούκι, συνήθως ήταν σάπια. Ήταν ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον αυτοκίνητο, σχεδιασμένο από τον Αντώνη Βολάνη (αν δεν κάνω λάθος), με τον κινητήρα στο κέντρο, έχοντας επαρκή χώρο αποσκευών πίσω από το διαμέρισμα του κινητήρα και τρεις θέσεις: Ο οδηγός στο κάθισμά του και σε διθέσιο 'καναπέ' δίπλα του οι άλλοι δυο επιβάτες. Οι αναρτήσεις ήταν ανεξάρτητες μπρος-πίσω, βασισμένες σ'αυτές του Simca 1100, αλλά η γεωμετρία τους ήταν εξαιρετική και έφερε δισκόφρενα μπρος-πίσω.
Πέρα από τις σκουριές όμως, είχε μέτρια προς κακή υλοποίηση των ντιζών του σανζμάν, ο συμπλέκτης δεν ήταν και ο καλύτερος, ενώ οι κινητήρες του (1300άρης αρχικά και, αργότερα, 1500άρης της. Και οι δυο προερχόμενοι από τη Simca) ήταν μάλλον ανεπαρκείς για το χαρακτήρα που είχε, ενώ ήταν και μάλλον πεπαλαιωμένοι. Νομίζω είχαν πλαϊνό εκκεντροφόρο, σωστά;
-
Πριν από δυο χρόνια είχα δει σε μέτρια κατάσταση λευκή Lancia β Montecarlo series II στη Σταδίου.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Εγώ ξέρω στα Χανιά ένα Matra Baggheera δεύτερης γενιάς (πρέπει να'ναι το 1500άρι), με αριθμό ΧΝΑ-1603, το οποίο μεταξύ 1994 και 1998 ή 1999 ήταν βαμμένο λευκό, ενώ τώρα είναι βαμμένο στο κίτρινο των FIAT Punto GT και την τελευταία φορά που το είδα να κυκλοφορεί είχε χρωμιωμένες ζάντες (σιδερένιες μάλλον) με τρύπες, σαν αυτές που βάζουν/βάζανε στα τζιπ. Τώρα πια, είναι σχεδόν πάντα παρκαρισμένο και σκεπασμένο με μια ταλαιπωρημένη κουκούλα (ο θεός να την κάνει...) στην οδό Αποκορώνου, στο αριστερό πεζοδρόμιο όπως κινείστε κατά τη φορά της κυκλοφορίας, μετά το φανάρι της διασταύρωσης με τη Μάρκου Μπότσαρη και περίπου απέναντι από τη διχάλα όπου κόβει κανείς δεξιά για να βγει στην Α. Γογονή και στο δρόμο για τη ΔΕΗ.Δε γνωρίζω τίποτα άλλο για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, αλλά φοβάμαι ότι θα έχει πάρα πολλή σκουριά. Τα Baggheera φημίζονταν για το γεγονός ότι η σχεδίασή τους είχε πάρα πολλά σημεία που λειτουργούσαν ως παγίδες για νερά και υγρασία και δεν είχαν καμία απολύτως αντισκωριακή προστασία. Έτσι, κάτω από το πολυεστερικό τους καβούκι, συνήθως ήταν σάπια. Ήταν ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον αυτοκίνητο, σχεδιασμένο από τον Αντώνη Βολάνη (αν δεν κάνω λάθος), με τον κινητήρα στο κέντρο, έχοντας επαρκή χώρο αποσκευών πίσω από το διαμέρισμα του κινητήρα και τρεις θέσεις: Ο οδηγός στο κάθισμά του και σε διθέσιο 'καναπέ' δίπλα του οι άλλοι δυο επιβάτες. Οι αναρτήσεις ήταν ανεξάρτητες μπρος-πίσω, βασισμένες σ'αυτές του Simca 1100, αλλά η γεωμετρία τους ήταν εξαιρετική και έφερε δισκόφρενα μπρος-πίσω.
Πέρα από τις σκουριές όμως, είχε μέτρια προς κακή υλοποίηση των ντιζών του σανζμάν, ο συμπλέκτης δεν ήταν και ο καλύτερος, ενώ οι κινητήρες του (1300άρης αρχικά και, αργότερα, 1500άρης της. Και οι δυο προερχόμενοι από τη Simca) ήταν μάλλον ανεπαρκείς για το χαρακτήρα που είχε, ενώ ήταν και μάλλον πεπαλαιωμένοι. Νομίζω είχαν πλαϊνό εκκεντροφόρο, σωστά;
Ο αριθμος που αναφερεις ανηκει σε yugo 55 στα χανια παντα.........μηπως παιζεται τιποτα με αυτο το οχημα;;
μονο ενα απο τα 35 που ειναι καταχωρημενα στην ελλαδα ειναι στα χανια με αριθμο ΗΒ-3658 και ειναι χρυσαφι....................ασχετο!!!! -
Περίεργο, τόσα χρόνια που το'βλεπα, θυμόμουν να έχει πινακίδες ΧΝΑ-1603. Για να βεβαιωθώ ότι δεν έχω κάνει λάθος, θα προσπαθήσω να το πλησιάσω και να του ρίξω μια ματιά.
Μην αποκλείεις όμως καθόλου το ενδεχόμενο να παίζεται τίποτα με τις πινακίδες... Μήπως μπορείς να ρίξεις μια ματιά και για το νούμερο ΧΝΖ-5875; Εκεί θυμάμαι ότι κάτι πρέπει να παιζόταν. Πες μου σε παρακαλώ τι θα βρεις και θα σου διηγηθώ τη σχετική ιστορία.
ΚΛΑΣΣΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ