-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Σημειώνω πως η Ευρώπη μόνο προηγμένη δεν ήταν κατά τον ΜΕΣΑΙΩΝΑ, πόσο μάλλον οι ΗΠΑ (και η Αμερική γενικότερα) που δεν είχαν ανακαλυφθεί από τους προγόνους των σημερινών της κατοίκων.
Παλι λαθος τροπος σκεψης.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Το πρόβλημα είναι οτι κάποιοι βγήκαν μετανάστατες και νομίσανε οτι τα μάθανε όλα νομίσανε οτι τους δώσανε τα πάντα σε ένα βράδυ νομίσανε οτι μπήκανε στον παράδεισο επειδή βγάζουνε 100000$ το χρόνο αλλά κάπου εκεί ξεχάσανε οτι είναι Έλληνες οτι έχουν και μια πατρίδα πίσω τους στην οποία γεννηθήκανε ( εκτός και αν φύτρωσαν αλλά και πάλι κάπου φύτρωσαν) μεγαλώσανε μορφωθήκανε αγαπήσανε μισήσανε ζήσανε που να πάρει ο δίαολος 20 χρόνια από την ζωή τους. Μια χώρα μικρή με μια οικονομία αδύνατη που όμως έχει μια μεγάλη ιστορία ( όχι αυτό δεν δικαιολογεί καταστάσεις για να προλάβω σχόλια) μια χώρα που προσπαθεί να γίνει μεγάλη μια χώρα σε κακόφημη γειτονιά που προσπαθέι να τα έχει καλά με όλους κι όμως ζήσανε μορφωθήκανε φύγανε έξω με εφόδια που τους έδωσε και σήμερα προοδεύουνε στο εξωτερικό. Ποιος είναι τώρα ο μίζερος εγώ ή εσείς που παραπονίεστε συνέχεια για το ένα και το άλλο κι όμως έρχεστε εδώ για διακοπές. Άμα δεν μας γουστάρετε μην ξανάρθετε αφήστε μας και θα την βρούμε την λύση στα προβλήματα μας μόνοι μας. Αυτά και συγνώμη αν όσα λέω είναι συναισθηματικά αλλά βαρέθηκα αυτές τις συζητήσεις για την πατρίδα μου για την οποία έιμαι περήφανος ( κι ας μην είναι τέλεια) σε τρίτο πρόσωπο. Έλληνας δεν είναι αυτός που γεννήθηκε εδώ αλλά αυτός που αισθάνεται Έλληνας. Και αυτό δεν είναι καμιά δικιά μου σοφία άλλος την είπε τότε που οι Αγγλοσάξωνες ζούσανε σε σπηλιέςΜιραζ, μετα το παραπανω σου σχολιο/α, το μονο σιγουρο, ειναι οτι ΕΣΥ εισαι ο μιζερος. Και ΕΓΩ ειμαι αυτος που λυπατε. Δεν εχεις ιδεα τι λες εαν νομιζεις οτι το παραπανω χαρακτηριζει εμενα και τον Νικο (οπως επισης και αλλους 'μεταναστες').
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Δεν αναφέρομαι σε κάποιον προσωπικά κάνω μια γενική διαπίστωση. Όσο για το ποιος θάβει συγνώμη αλλά γιατί όταν κάνεις κριτική εσύ Γαβριήλ αυτό είναι κριτική και γιατί όταν καποιος Ελλαδίτης του φόρουμ θίγει τα κακώς κείμενα αυτό είναι θάψιμο. Έλεος ούτε να κριτικάρουμε δεν μπορούμε επειδή ζούμε στην Ελλάδα. Ας έχουμε τουλάχιστον αυτό το δικαίωμα αφού εμείς ζούμε σε αυτή την χώρα και ξέρουμε που πονάει και τι χρειάζεται αλλαγή. Hey κανείς δεν είναι τέλειος τουλάχιστον εδώ έχω λιγότερες πιθανότητες ( πολύ λιγότερες πάρα πολύ λιγότερες) να με σκοτώσει κάποιος τρελός με σφαίρες που αγόρασε απο το Wall Mart της γειτονίας του. Και πάλι τίποτα το προσωπικόΜιραζ οσο μιλας και με υπονοουμενα για τους 'μεταναστες των ΗΠΑ' και την πραγματικοτητα εδω στις ΗΠΑ, τοσο δηχνεις το ποσο ασχετος εισαι και για τα 2. Επισης, οσο γραφεις 'τίποτα το προσωπικό', τοσο πιο προσωπικό δηχνεις οτι το κανεις. Κανενα προβλημα απο μερος μου ομως.
-
Ο χρήστης odiki_asfaleia έγραψε:
Ασχετο αλλα ας χαλαρωσουμε λιγο.
Νομιζω οτι στο παρακατω θεμα που τεθηκε παλιοτερα δεν διαφωνει κανενας:
http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.p ... ight=kylieΩραιο ποστ I like that.
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Το πρόβλημα είναι οτι κάποιοι βγήκαν μετανάστατες και νομίσανε οτι τα μάθανε όλα νομίσανε οτι τους δώσανε τα πάντα σε ένα βράδυ νομίσανε οτι μπήκανε στον παράδεισο επειδή βγάζουνε 100000$ το χρόνο αλλά κάπου εκεί ξεχάσανε οτι είναι Έλληνες οτι έχουν και μια πατρίδα πίσω τους στην οποία γεννηθήκανε ( εκτός και αν φύτρωσαν αλλά και πάλι κάπου φύτρωσαν) μεγαλώσανε μορφωθήκανε αγαπήσανε μισήσανε ζήσανε που να πάρει ο δίαολος 20 χρόνια από την ζωή τους. Μια χώρα μικρή με μια οικονομία αδύνατη που όμως έχει μια μεγάλη ιστορία ( όχι αυτό δεν δικαιολογεί καταστάσεις για να προλάβω σχόλια) μια χώρα που προσπαθεί να γίνει μεγάλη μια χώρα σε κακόφημη γειτονιά που προσπαθέι να τα έχει καλά με όλους κι όμως ζήσανε μορφωθήκανε φύγανε έξω με εφόδια που τους έδωσε και σήμερα προοδεύουνε στο εξωτερικό. Ποιος είναι τώρα ο μίζερος εγώ ή εσείς που παραπονίεστε συνέχεια για το ένα και το άλλο κι όμως έρχεστε εδώ για διακοπές. Άμα δεν μας γουστάρετε μην ξανάρθετε αφήστε μας και θα την βρούμε την λύση στα προβλήματα μας μόνοι μας. Αυτά και συγνώμη αν όσα λέω είναι συναισθηματικά αλλά βαρέθηκα αυτές τις συζητήσεις για την πατρίδα μου για την οποία έιμαι περήφανος ( κι ας μην είναι τέλεια) σε τρίτο πρόσωπο. Έλληνας δεν είναι αυτός που γεννήθηκε εδώ αλλά αυτός που αισθάνεται Έλληνας. Και αυτό δεν είναι καμιά δικιά μου σοφία άλλος την είπε τότε που οι Αγγλοσάξωνες ζούσανε σε σπηλιές
Τωρα ποιος κανει κυρηγμα. Αντε ρε βαλτε τα λογια σε πραξεις. Απο λογια υπαρχουν απο την αρχαια Ελλαδα. Βλεπω ολη την περηφανια και μετα ....;
Καντε την Ελλαδα του 2000 οσο διασημη ηταν η αρχαια Ελλαδα.
Εμεις οπως και εσυ το λες οπου γης πατρις θα τα καταφερουμε να προκοψουμε. Δεν μας θελετε ετσι και αλλοιως.Τα λογια ειναι φτωχεια και δεν εχω δει τιποτα αλλο εκτος απο λογια.
Νικος
Ακομη και αυτα τα λογια που ειδες και ειδαμε ειναι φτωχια. Ουτε σχολια της προκοπης δεν υπαρχουν.
-
Ο χρήστης makinen έγραψε:
Εεεε ρε άμα δεν έχει τι να κάνει ο άνθρωπος... Έχοντας διαβάσει όλο το thread από την αρχή μέχρι εδώ,να πω κι εγώ τα συμπεράσματα που έβγαλα;
Λοιπόν,αυτό που βλέπω εγώ,είναι ότι επειδή δεν έχετε τίποτα άλλο να γράψετε και να διαφωνήσετε ή επειδή δεν έχει τεθεί κανένα καινούριο θέμα στο forum τελευταία φαγώνεστε χωρίς λόγο για ψύλλου πήδημα!Η συζήτηση ξεκίνησε με μια απλή παρατήρηση ότι υπήρξαν μικροπροβλήματα με το φόρουμ και εξελίχθηκε στην κλασσική πλέον φαγωμάρα ελλήνων-μεταναστών ελλήνων!
Οπότε,για να γυρίσουμε και σε αυτό που (εγώ τουλάχιστον) ξέρω καλύτερα,τα αυτοκίνητα,υπόσχομαι να βρω και να δημοσιεύσω ένα καινούριο καθαρά αυτοκινητιστικό θέμα,να εκτονοθούμε εκεί τουλάχιστο!(Θα περιμένω διαμάχες τότε του στυλ:Ρεε τα αμερικάνικα διαφορικά είναι χάλια ρεεεε!!! )Και η πρωτη σκεψη μου διαβαζοντας το παραπανω 'εαν οι Ελληνες δεν μπορουν να τα βρουν/να τα εχουν καλα, με τους μεταναστες Ελληνες, πως θα τα εχουν καλα με τους υπολοιπους Ευρωπαιους και ποσο μαλιστα με τους Τουρκους που θα ειναι οι μελλοντικοι Ευρωπαιοι'
Για γελια, ή για κλαμματα? Χμμ....
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Εαν νομιζεις εσυ catalyst οτι εισαι σε θεση να κανεις μαθηματα ευγενειας και πολιτικολογιας σε μενα και στον Νικο, εισαι τουαλχιστον γελασμενος. Για να συνεχισω την, εξω απο τα δοντια, 'στρατηγικη'.Να σου το πω αλλιως δινοντας σου το απο αλλη γωνια με παραδειγματα. Ο Νικος και εγω εχουμε επιτυχως δουλεψει κατα καιρους στις μεγαλυτερες εταιριες των ΗΠΑ (και του κοσμου). Αυτο σημενει 1002 πραγματα, αλλα αυτο που θελω να πω ειναι οτι: οσοι εχουν δουλεψει (κανει καριερα) σε μεγαλες εταιριες στις ΗΠΑ (corporate American οπως το λενε εδω) και αλλων μεγαλων χωρων, ξερουν οτι ενα απο τα ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ σημεια, οχι μονο να πετυχει, αλλα και να επιβιωσει κανεις, ειναι, οχι μονο η ευγενεια, αλλα και αυτο που λενε εδω playing politics. Απο πολιτικολογια μεχρι γλυψιμο του καταλληλου ανθρωπου στην καταλληλη στιγμη, αναλογα με την περισταση. Δεν εχεις ιδεα απο το τι σημενει 'δεν φτανει μονο να εχεις δικιο, αλλα και πως λες κατι', οταν μιλαμε για Corporate America. Ενα λαθος σχολιο στο λαθος ατομο και εχασες μια δουλεια $100,000/ετος και ισως και μια καρριερα (αναλογα με την περισταση).
Προφανώς δεν καταλαβαίνεις ότι η ευγένεια φαίνεται από το πώς συμπεριφέρεσαι προς κάποιον που είναι σε χειρότερη θέση από σένα, κάποιον ποιο αδύναμο, και από τον οποίο συνεπώς δεν έχεις να κερδίσεις ή να χάσεις τίποτα. Καμιά σχέση με την 'ευγένεια' που υπάρχει μέσα στο playing politics, η οποία έχει ώς σκοπό να σου αποφέρει τη δουλεια των $100Κ/έτος (και η οποία βέβαια είναι πολύ σημαντική, αλλά δεν είναι το ίδιο πράγμα).
Μαθήματα δεν μπορώ να κάνω σε κανέναν (εκτός από τους μαθητές μου στο ΙΕΚ ), αλλά επειδή κι εγώ βρέθηκα στη θέση που είστε τώρα εσείς, όταν επέστρεφα στην ελλάδα μετά από παραμονή κι εργασία στο εξωτερικό, καταλαβαίνω και το σκεπτικό των όσων λέτε, και το ότι πάρα πολλές φορές έχετε δίκιο, ωστόσο επιμένω ότι ο τρόπος που θέτετε το θέμα (ειδικά εσύ) δεν είναι ο καλύτερος. Αν θες δες το ως φιλική άποψη, αν δε θες no problem, θα συνεχίσουμε να κάνουμε τα threads μπουρδέλο (με το συμπάθειο), έχει φάση κι έτσι.
-
Εεεε ρε άμα δεν έχει τι να κάνει ο άνθρωπος... Έχοντας διαβάσει όλο το thread από την αρχή μέχρι εδώ,να πω κι εγώ τα συμπεράσματα που έβγαλα;
Λοιπόν,αυτό που βλέπω εγώ,είναι ότι επειδή δεν έχετε τίποτα άλλο να γράψετε και να διαφωνήσετε ή επειδή δεν έχει τεθεί κανένα καινούριο θέμα στο forum τελευταία φαγώνεστε χωρίς λόγο για ψύλλου πήδημα!Η συζήτηση ξεκίνησε με μια απλή παρατήρηση ότι υπήρξαν μικροπροβλήματα με το φόρουμ και εξελίχθηκε στην κλασσική πλέον φαγωμάρα ελλήνων-μεταναστών ελλήνων!
Οπότε,για να γυρίσουμε και σε αυτό που (εγώ τουλάχιστον) ξέρω καλύτερα,τα αυτοκίνητα,υπόσχομαι να βρω και να δημοσιεύσω ένα καινούριο καθαρά αυτοκινητιστικό θέμα,να εκτονοθούμε εκεί τουλάχιστο!(Θα περιμένω διαμάχες τότε του στυλ:Ρεε τα αμερικάνικα διαφορικά είναι χάλια ρεεεε!!! )Και η πρωτη σκεψη μου διαβαζοντας το παραπανω 'εαν οι Ελληνες δεν μπορουν να τα βρουν/να τα εχουν καλα, με τους μεταναστες Ελληνες, πως θα τα εχουν καλα με τους υπολοιπους Ευρωπαιους και ποσο μαλιστα με τους Τουρκους που θα ειναι οι μελλοντικοι Ευρωπαιοι'
Για γελια, ή για κλαμματα? Χμμ....
Οι Τούρκοι μελλοντικοί Ευρωπαίοι?!!..Δεν νομίζω!!
Απλώς μέχρι να αλλάξει την πολιτική της η Ελλάδα οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι την χρησιμοποιούσαν σαν δικαιολογία,'εμείς θέλουμε αλλα αυτοί οι τρελοί οι Ελληνες δεν...'!!!
Οταν η Ελλάδα υποστήριξε την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ,ξαφνικά Γάλλοι και Γερμανοί άλλαξαν -θαύμα,θαύμα- άποψη!!! (βλ. δηλώσεις Ντ' Εσταίν).
Τους Τούρκους δεν τους θέλουν οι Ευρωπαίοι για πολλούς λόγους,που κυρίως εχουν να κάνουν με λεφτά!!(Μεγάλη αγορά μεν,τρομερά υπανάπτυκτη δε).
Το παιχνίδι ειναι καθαρά πολιτικό μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ.
Οι ΗΠΑ θέλουν ακόμα ενα σύμμαχο (πέραν των Εγγλέζων) στην ΕΕ να περνάει την γραμμή τους και οι Ευρωπαίοι δίνουν συνέχεια παρατάσεις στο παιχνίδι πετώντας την μπάλα έξω!!Στο αν θα τα βρούμε εμείς με τους Τούρκους?Να εισαι βέβαιος πως ναι!! Ηδη υπάρχουν επενδύσεις στην Τουρκία.Επίσης οσο κι αν θέλουν να παρουσιάζουν την Τουρκία σαν περιγερειακή δύναμη δεν ειναι τίποτα αλλο παρα μια μεγάλη βάση των Αμερικανών.Αν αλλάξουν (που θα αλλάξουν μετα τον πόλεμο στο Ιρακ) οι ισορροπίες στην περιοχή προβλέπω την Τουρκία να χάνει το πλεονέκτημα της Αμερικανικής υποστήριξης.
Και τότε τα δεδομένα είναι τελείως άλλα!!! -
Παντα ετσι πανε αυτα. Ο Γαβριηλ λεει κατι και μετα ολοι του την πεφτουν λες και τους προσβαλε το σοϊ. Πεντε ποστ μετα γινεται χαμος. Μετα πεφτουν τα μπινελικια απο αυτους που αγριευει το ματι τους και ειναι ετοιμοι για καυγα (σαν αλλοι κουτσαβακιδες ).Νικος
ΥΓ: το πιο εδιαφερον ειναι οτι οταν οι διαμενοντες στην Ελλαδα ανοιγουν ποστ που σιγουρα την θαβουν πανω κατω δεξια και αριστερα ολοι μπαινουν μεσα και συμφωνουν. Μολις μπουμε εμεις απο ΗΠΑ αμεσως ολοι γινονται προστατες τως οσιων και των ιερων της φυλης. Και φυσικα μας αφαιρουν το δικαιωμα να πουμε την γνωμη μας και αμφιβαλουν/προσβαλουν τον πατριωτισμο και την καταγωγη μας. Πραγμα το ποιο βρισκω πολυ λυπηρο.
Οπως λεμε και εδω: hits below the belt και cheap shots.Νομίζω αγαπητέ μου titsataki πως, σε αυτό τουλάχιστον το topic, η ανταλλαγή απόψεων έγινε πολιτισμένα. Ούτε μαγκιές και κουτσαβακισμούς είδα, ούτε χτυπήματα κάτω από τη ζώνη είδα, και σε καμία περίπτωση δεν διαπίστωσα να προσπαθεί κάποιος να σας 'αφαιρέσει το δικαίωμα να λετε τη γνώμη σας'.
Οσο για το αν κάποιος αμφιβάλλει για τον πατριωτισμό σας ή τον προσβάλλει: ούτε αυτό το είδα (στο κάτω-κάτω ο φίλος gavriil1 έχει δηλώσει ΗΠΑμερικάνος, που είναι βέβαια δικαίωμά του, απλά έτσι αυτοδίκαια δεν τίθεται θέμα προσβολής του 'Ελληνικού' πατριωτισμού του, που είναι η περίπτωση).
Και για τα δυο που ανέφερες σε προκαλώ καλόπιστα (όχι κουτσαβάκικα...) να αναφέρεις συγκεκριμένα παραδείγματα.
Αυτό το οποίο όντως (σε προσωπικό επίπεδο) αμφισβήτησα είναι το ηθικό σας δικαίωμα (διότι 'τυπικό' δικαίωμα προφανώς υπάρχει) στην εύκολη, αβασάνιστη (και εν πολλοίς, όπως φάνηκε, λανθασμένη στην προκείμενη περίπτωση) κριτική και στην αφ΄ υψηλού και εκ του ασφαλούς και χωρίς δημιουργική συμμετοχή κριτική. Τι θέλω να πω ? Το να κάνεις κριτική είναι εύκολο, όλοι οι Ελληνες (και ο gavriil1, όσο ΗΠΑμερικάνος και αν αισθάνεται) είμαστε καλοί σε αυτό Το θέμα είναι τι κάνεις, πέρα από πομπώδεις υποδείξεις και σαρωτικούς αφορισμούς, για να το διορθώσεις.
Οταν λοιπόν είπα πως τουλάχιστον εγώ (και άλλοι προφανώς...) είμαι εδώ και παλεύω με τις ταπεινές μου δυνάμεις να βελτιώσω τα πράγματα (ενώ, πίστεψέ με, εύκολα θα μπορούσα να είμαι εκεί που είσαι, και 'φλερτάρισα' με την ιδέα αρκετό καιρό), δε 'μου κάθεται καλά' κάποιος που δεν είναι εδώ και, κακά τα ψέμματα, εδώ και πολλά χρόνια δεν έχει ουσιαστική συμμετοχή στην όποια πρόοδο αυτού του τόπου, να λέει σε όλους μας συλλήβδην (και αυτούς που παλεύουν για 'μπροστά' και αυτούς που ενσυνείδητα ή από αδράνεια παλεύουν για 'πίσω', που δυστυχώς παραδέχομαι πως είναι πολλοί) πως εμείς φταίμε και θάβουμε την Ελλάδα. Και αυτό είναι χειρότερη βρισιά από οποιοδήποτε 'μ@λ@κ@', πίστεψέ με!
Προσοχή: δεν θέλω να μου 'χαϊδεύετε τα αυτιά' (ΟΚ, μάτια). Την αλήθεια την ξέρω καλύτερα από εσάς, τη ζω κάθε μέρα. Απλά δεν θέλω να με αδικείτε, εμένα και τους περισσότερους σε αυτή την κοινότητα, που φαίνονται να πασχίζουν με νύχια και με δόντια για το καλύτερο.
Αυτά τα λέω χωρίς σε καμία περίπτωση να αμφισβητώ την καλή πρόθεση και το ειλικρινές ενδιαφέρον σας. Και εκτιμώ επίσης την αποστασιοποιημένη ματιά σας. Αρκεί να είναι απαλαγμένη από παρωπίδες, προκαταλήψεις και στερεότυπα.
-
Ειναι φανερο οτι δεν καταλαβενεις το νοημα μου. Φυσικα και πρεπει να εισαι ενημερωμενος το τι γινετε σε αλλες χωρες. Αυτο ειναι σχεδο υποχρεωτικο ειδικα για καποιον που ζει στην Ελλαδα. Αλλα αλλον να ενημερωνεσε και αλλο να τις χρισημοποιεις ως παραδειγματα για τοιχον αποτυχιες των. Αυτο ειναι που κατακρινω. Επηδει η Αγγλια ειχε καποια αποτυχια σε ενα project, οποιοδηποτε και εαν ειναι αυτο, δεν σημενει οτι εαν η Ελλαδα επισης αποτυχει, τοτε ειναι ΟΚ ολα. Ειμαστε καλλυμενοι.Μα γιαυτό κάνεις λάθος: γιατί νομίζεις πως χρησιμοποίησα την Μεγ. Βρετανία σαν παράδειγμα για αποτυχία και δικαιολογία για εφησυχασμό. Που δεν ισχύει, γιατί το συγκεκριμένο project στη Μεγ. Βρετανία απέτυχε και στην Ελλάδα πέτυχε. Αρα δεν τίθεται θέμα δικαιολογιών.
Ξαναλέω, τα περί Μεγ. Βρετανίας τα ανέφερα λόγω της σύγκρισης που έκανες της Ελλάδας με την Ευρώπη. Για να σου δείξω πως η σύγκρισή σου ήταν άστοχη και η κριτική σου εύκολη/αβασάνιστη και οδηγούμενη από προκατάληψη.
Για τα υπόλοιπα που λες περί 'τρόπου σκέψης των πρωταθλητών' δε διαφωνώ. Σιγά-σιγά όμως βελτιωνόμαστε στην Ελλάδα σε αυτό (βέβαια ΗΠΑ ή Γερμανία ή, ακόμα περισσότερο, Ιαπωνία, δεν έχουμε γίνει ακόμα, σε ό,τι αφορά τον τρόπο σκέψης)
-
Η μονη προκαταληψη που εχω ειναι οτι ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ 7 ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ 3.Δεν μας είπες όμως, όπως σε ρώτησα, αν είχες ενημερωθεί από τα Web portals για την αλλαγή του τρόπου κλήσης και αν είχες ακολουθήσει τις οδηγίες, δηλ. αν αντί να πάρεις
+30210xxxxxxx για αριθμό στην Αθήνα έπαιρνες
+3010xxxxxxxκαι αντί να πάρεις
+3022310xxxxx για αριθμό στη Λαμία (δυσκολότερο, το παραδέχομαι) έπαιρνες
+30231xxxxxΑυτά υπήρχαν στο Internet μήνες τώρα! (δεν αναφέρω τις εφημερίδες διότι δεν ξέρω αν παίρνεις Ελληνικές εφημερίδες στις ΗΠΑ)
Και έβγαιναν μηνύματα για την αλλαγή στον τρόπο κλήσης (σου είπα 2 χώρες από τις οποίες το δοκίμασα και δουλεύει), αν εσύ δεν τα άκουγες τότε ίσως να φταίγαν τα κέντρα στην Ελλάδα ίσως όμως και να φταίγαν τα κέντρα στην Αμερική (για διαφορά σηματοδοσίας δεν μπορείς να πεις ποιός φταίει).
Ενα τεχνικό παράδειγμα: όσο η σηματοδοσία με τον ΟΤΕ ήταν CAS 2bit, το τηλεφωνικό κέντρο (PBX) του ΕΜΠ (Ericsson, όχι 'μάρκα μ΄ έκαψες') δεν μπορούσε να καταλάβει το busy signal (όταν 'μιλάει') και έβγαζε κάτι άσχετα 'καμπανάκια'. Μόλις η σηματοδοσία έγινε ISDN, όλα μέλι-γάλα. Κάτι τέτοιο θα έπαθες και εσύ. Φταίει η κακομοίρα η Ελλάδα και για αυτό ?
-
Παντα ετσι πανε αυτα. Ο Γαβριηλ λεει κατι και μετα ολοι του την πεφτουν λες και τους προσβαλε το σοϊ. Πεντε ποστ μετα γινεται χαμος. Μετα πεφτουν τα μπινελικια απο αυτους που αγριευει το ματι τους και ειναι ετοιμοι για καυγα (σαν αλλοι κουτσαβακιδες ).Νικος
ΥΓ: το πιο εδιαφερον ειναι οτι οταν οι διαμενοντες στην Ελλαδα ανοιγουν ποστ που σιγουρα την θαβουν πανω κατω δεξια και αριστερα ολοι μπαινουν μεσα και συμφωνουν. Μολις μπουμε εμεις απο ΗΠΑ αμεσως ολοι γινονται προστατες τως οσιων και των ιερων της φυλης. Και φυσικα μας αφαιρουν το δικαιωμα να πουμε την γνωμη μας και αμφιβαλουν/προσβαλουν τον πατριωτισμο και την καταγωγη μας. Πραγμα το ποιο βρισκω πολυ λυπηρο.
Οπως λεμε και εδω: hits below the belt και cheap shots.Φίλε Νίκο,οχι..είσαι άδικος!!Και ξέρεις οτι εκτιμάω τόσο εσένα οσο και τον Gavriil (ανεξάρτητα αν διαφωνώ με τις απόψεις του).
Εχω προσπαθήσει και διαβάζω τα κείμενα με βάση το τι νομίζω οτι εννοεί και ετσι βγάζω νόημα.
Τις περισσότερες φορές στην αρχή,το ύφος δασκάλου και παντογνώστη με εκνεύριζε πολύ.Οχι πιά!!
Ναι,σε πολλά θέματα εχουμε 'θάψει' τα κακώς κείμενα της χώρας μας!Και καλά κάνουμε!Μόνο ετσι μπορεί να βελτιώσεις κάτι.Αν πρώτα αναγνωρίσεις τι δεν πάει καλά!
Απο την άλλη μεριά όμως δεν μπορεί να υπάρχει σύγκριση με άλλες χώρες και κυρίως δεν δέχομαι οτι κάπου στον κόσμο όλα είναι καλώς!!Και μάλιστα οταν μιλάμε για θέματα που αφορούν τρόπο και φιλοσοφία ζωής! (Αν ρωτήσεις που είναι καλύτεροι οι δρόμοι θα σου πω στην Ελβετία θα μου πείς στην Αγγλία και θα αρχίσουμε να αναλύουμε τεχνικά χαρακτηριστικά ασφάλτου)!!Η διαφορά λοιπόν είναι -όπως εχει πει και ο nass- στο πως λές κάτι!!
Και αφου και εσείς -όπως και πολλοί απο εμάς- εχετε δουλέψει σε πολυεθνικές το ξέρετε καλά!!Κάποιος είπε: 'Στην ζωή μας καλό είναι να δουλεύουμε για να ζήσουμε και οχι να ζούμε για να δουλεύουμε'!!Αν το σκεφτείς περιέχει πολλή αλήθεια!!
-
Ακομη και αυτα τα λογια που ειδες και ειδαμε ειναι φτωχια. Ουτε σχολια της προκοπης δεν υπαρχουν.Είδες τι λέω (και άλλοι), για τον τρόπο που λες τα πράγματα ? Ποιός κέρδισε τι και σε τι πρόσθεσε το παραπάνω σχόλιό σου, εκτός από ένταση, πρόκληση (ο tsitataki δεν έλεγε για 'κουτσαβακισμούς' ?) και συλλήβδην υποτίμηση όλων των (νομίζω καλόπιστων) συνομιλητών σου ?
-
Δεν εχω καταλαβει ακομη, γιατι ορισμενοι που θεωρουν τους εαυτους τυχερους που ζουνε στην πιο αναπτυγμενη χωρα του κοσμου, ασχολουνται με την Ελλαδα?
Αγαπητοι Αμερικανοι, αυτη ειναι η Ελλαδα. Ειτε σας αρεσει, ειτε οχι.
Εφοσον οι συνθηκες εκει ειναι πολυ καλυτερες, μεινετε για παντα εκει, και αφηστε μας ησυχους. Αυτη η υπεροπτικη διαθεση σας σε ολα τα θεματα, εχει κουρασει.
Τα οποια προβληματα της Ελλαδας ειναι δικα μας. Αφηστε να τα λυσουμε μονοι μας.Ποιος ειναι ο λογος της συμμετοχης σας σε αυτο το forum???
-
Διαβασες τα μυνηματα μου? Γραφω οτι δεν μπορουσα να τηλεφωνησω Αθηνα επι 3 μερες και στην υπολοιπη Ελλαδα για 7 μερες. Και σε μερικα κινητα ακομη δεν μπορω να τηλεφωνησω. Και αυτα ειναι απο μενα προς εσας μονο. Για το αναποδο ουτε θελω να γραψω.[...]
Καμια ανεπαρκεια δεν υπαρχει? ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ φιλε nass? Εχεις καμια μαγικη εξηγηση για αυτο? Επετρεψε μου να απαντησω. Οχι. Διοτι η μονη εξηγηση ειναι η ανεπαρκεια των ανθρωπων του ΟΤΕ να παρεχουν ΒΑΣΙΚΕΣ τηλεπηκοινωνιακες υπηρεσιες. Π.χ. να μπορεις να παρεις τηλεφωνω απο τις ΗΠΑ στην Ελλαδα.
Προσωπικά δεν αντιμετώπισα προβλήματα με την αλλαγή των αριθμών, παρά μόνο πως έπρεπε να ξανασεταρω το κέντρο και τις συσκευές μου να μην χτυπάνε στο 010-νούμερο, αλλά 210-νούμερο.
Επειδή δεν το σκέφτηκα, και επειδή δεν υπήρξε ενημέρωση να αλλάξουμε τις ρυθμίσεις στα NetMod έμεινα 1-2 μέρες χωρις να μπορούν να με πάρουν. Οι γραμμές δουλευαν κανονικά, αλλά αφού δεν ήταν σεταρισμένα νούμερα, δεν χτύπαγαν. ΤΑ ΣΤΑΘΕΡΑ μονο!! Και να πάρω μπορούσα ΑΝΕΤΑ, αν και την πρώτη μέρα άλλα δούλευαν ακόμα με 010 (αλλά δούλευαν όμως).
Τα κινητά δεν είχαν απολύτως κανένα πρόβλημα, πράγμα που ήταν αναμενόμενο, αφού ΤΙΠΟΤΑ δεν άλλαξε (ακόμα) στον τρόπο κλήσης τους.
Η κοπέλα μου που μου τηλεφωνούσε διαρκώς από την Ελβετία δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα, ομοίως και φίλοι μου που με πήραν από Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Ιταλία.
Επειδή έχω μια περίεργη συσκευή στο σταθερό μου τηλέφωνο, μπορώ να παρακολουθήσω αν με κάνουν redirect. Έτσι πολλές φορές όταν παίρνω κινητά με κάνει redirect καλώντας με τον νέο τρόπο κλήσης που θα ισχύσει σε 1-2 μήνες. Όμως ΠΟΤΕ δεν υπήρξε πρόβλημα.
Αντίθετα πριν 2 μέρες που ήμουν στο Μιλάνο και προσπάθησα να πάρω τηλέφωνο στο Λουγκάνο την κοπέλα μου (100-200 χιλιόμετρα ξηράς) την μία φορά κατάλαβα πως είχα συνδεθεί απλά επειδή άδειαζε η τηλεκάρτα, και ήταν νεκρό, ενώ την δεύτερη έπρεπε να ΟΥΡΛΙΑΖΩ για να με ακούσει και αυτό με καθυστέρηση 5-10 δευτερολέπτων. Ευχόμουν να τηλεφωνούσα από Ελλάδα...
Μήπως φταίει η τηλεφωνία των ΗΠΑ που κατά περιπτώσεις δεν πιάνεις Ελλάδα ακόμα και σήμερα;
-
Οπως λεμε και εδω: hits below the belt και cheap shots.Εγώ πάλι Νίκο νομίζω πως δεν είναι δύσκολο να καταλάβεις γιατί και οι πλέον ορθολογιστές από εμάς πληγώνονται (και αντιδρούν όπως αντιδρούν) όταν επικρίνετε κάτι στην ελληνική πραγματικότητα. Είναι 2 στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας:
Ο πρώτος έχει να κάνει με το κατά πόσο σχολιάζεις κάτι με το οποίο σχετίζεσαι άμεσα, ή όχι: Μπορώ να θάβω κάτι που μου 'ανήκει', αλλά όχι κάτι που δε μου 'ανήκει'. Αν πω εγώ 'το αυτοκίνητό μου είναι σαράβαλο', είναι ένα απλό σχόλιο, αν μου πεις εσύ 'το αυτοκίνητό σου είναι σαράβαλο', είναι αγένεια. Ασχετα από το άν το αυτοκίνητό μου είναι αντικειμενικά σαράβαλο, ή από το αν παλία είχες κι εσύ ίδιο και ξέρεις ότι πράγματι είναι σαράβαλο.
Δηλαδη κατ' αυτην τη λογικη (μονο λογικη δεν ειναι) δεν πρεπει να λεμε τιποτα για οτιδηποτε στην Ελλαδα. Απλως θα κανουμε ενα τρισαγιο μπας και δει κανεις τι γινεται και το πει και στους υπολοιπους.
Ο δεύτερος κανόνας έχει να κάνει με την 'ισχύ' των δύο συνομιλητών: Μπορώ να ειρωνεύομαι κάποιον που βρίσκεται σε ίση ή καλύτερη θέση από μένα, αλλά όχι κάποιον που βρίσκεται σε χειρότερη. Αν έχουμε και οι δυο μας από ένα σαράβαλο και σου πω ότι 'το αυτοκίνητό σου είναι σαράβαλο', ίσως δεν τρέχει και τίποτα. Αν όμως εγώ έχω ένα Α8 κι εσύ ένα σαράβαλο, και σου πω ότι 'το αυτοκίνητό σου είναι σαράβαλο', τότε εγώ είμαι τουλάχιστο αγενής, και εσύ ή θα πληγωθείς και θα με βρίσεις, ή θα πάψεις να ασχολείσαι μαζί μου.
Νομίζω ότι οι αναλογίες είναι προφανείς.
Αυτα φυσικα ειναι υπερβολες. Αλλα νομιζω οτι η αντιδραση ειναι υπερβολικη. Επειδη δηλαδη γραψαμε
'Η κατασταση ποτε δεν αλλαζει στην Ελλαδα'
ολοι το θεωρουνε οτι φτυνουμε την Ελλαδα;
Τι δηλαδη στο κενο ζουμε εμεις; Ισα ισα εμεις τα εχουμε δει και απο τις δυο μεριες του φραχτη. Η περιμενεις οτι για να καταλαβω τι γινεται στην Ελλαδα χρεαζεται να μεινω εκει κανα δυο χρονια. Σε ενα μηνα τα βλεπω αρκετα καλα.Ξερεις κατι, σε καποια στιγμη πρεπει να ξεπερασουμε ολα τα συνδρομα (κατωτεροτητας και ανωτεροτητας που διαλεγουμε κατα βουληση) και να αντιμετωπισουμε την πραγματικοτητα. Απο κει και περα τα λογια περιτευουν και οι πραξεις μιλανε.
Νικος
Συμφωνώ με τον catalyst.
Άλλο πράγμα να πω ΕΙΜΑΣΤΕ ΒΛΑΚΕΣ και αλλο να πω ΕΙΣΑΣΤΕ ΒΛΑΚΕΣ.Και σε τελική ανάλυση, αν Νίκο σε ένα μήνα τα καταλαβαίνεις όλα στην Ελλάδα, σκέψου πόσα καταλαβαίνουμε εμείς στις ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ που ζούμε εδώ!!
Οπότε δεν χρειαζόμαστε κανέναν να μας πει τι δεν δουλεύει, αυτό το ξέρουμε πολύ καλύτερα και από πρώτο χέρι (και δεν είναι πάντα τόσο χάλια όσο τα παρουσιάζετε οι όχι εν Ελλάδι Έλληνες).Αν θέλεις να κάνεις κάτι που προσφέρει και όχι που προσβάλλει (στο στυλ του είστε βλάκες που είπα στην αρχή) μπορείς να προτείνεις ΛΥΣΕΙΣ για τα προβλήματα. Τι να το κάνω το να μου θυμίσεις πως η μούρη μου είναι σπυριάρα; Πες μου πως να βάλω Τοπεξάν!! Αυτό θα πιάσει τόπο, ενώ το άλλο θα απογειώσει μπουνιά!!
-
Αντε παλι με τις ανεπτυγμενες χωρες.
Αμα δεν θεωρουμε οτι η Ελλαδα ειναι ανεπτυγμενη τοτε ποτε δεν θα γινει ανεπτυγμενη.Αντε τωρα μου θυμιζεις τους Τουρκους με την ενταξη στην ΕΕ και συγχιζομαι...
Εντάξει, μην φτάνουμε και στο άλλο άκρο...
Η Ελλάδα θεωρείται ανεπτυγμένη, αλλά κακώς. Είναι αναπτυσσόμενη ακόμα.
Απέχει όμως παρασάγγας από την Τουρκία που είναι υπανάπτυκτη (για να μην πούμε με αρνητική ανάπτυξη κιόλας...)
Πες το αυτο στους Τουρκους στρατηγους
Τραβαγα τα μαλια μου οταν βγηκε ο αρχηγος του ΓΕΕΘΑ τους και ειπε οτι ολα θα ηταν καλυτερα αμα εμπαινε και η Τουρκια στην ΕΟΚ.Νικος
Διορθωσα (Το Ελλαδα το εκανα ΕΟΚ)
Thanks for making my point!!
Καμία χώρα που 'μιλάει' με όπλα, απειλές και στρατηγούς δεν μπορεί να θεωρηθεί πολιτισμικά ανεπτυγμένη!!!Τώρα για οικονομική ανάπτυξη της Τουρκίας, δεν νομίζω να τίθεται θέμα!!
-
Αμ τι εγω θα σας σωσω. Πρεπει μονοι σας να σωθητε. Αυτα ειναι τα δυσκολα.
Πω πω σπιρτο εισαι επειδι εγω ο σχεδον προδοτης της φυλης μου ειχαν και εξι χρονια αρχαια ελληνικα θυμωνεις και αρπαζεσαι.
τι μου ζητας να ανοιξω πολιτικο γραφειο και να κανω εκλογικη εκστρατεια;
Νικος
Τι εννοείς 'μόνοι σας';
Πως δεν είσαι Έλληνας, ή πως την σκαπουλάρισες από την Ελλάδα και τα προβλήματά της;Μονοι σας εσεις που τα ξερετε ολα. Που δεν θελετε και κανενος βοηθεια ετσι και αλλοιως.
Αντε να δω την Ελλαδα να συσπειρωνεται (και οχι στα γηπεδα)και μετα βλεπουμε.Νικος
Κανείς δεν είπε πως δεν θέλουμε βοήθεια!
Αλλά το να λες εδώ ΕΙΣΤΕ χάλια, εκεί ΕΙΣΤΕ χάλια, στο τάδε ΕΙΣΤΕ χάλια, σε τι πιστεύεις πως βοηθά;
Λύσεις δώσε, το ποια είναι τα προβλήματα το ξέρουμε όλοι από καιρό. -
Κι ας πούμε οτι δεν την ξέρω καλά την Αμερική γιατί δεν ζώ εκεί μήπως δεν ξέρω και την χώρα μου καλά? Μήπως δεν βλέπω οτι κάποια πράγματα βελτιώνονται έστω και με ρυθμό χελώνας? Μην τρελαθούμε κι όλας εντελώς. Επιμένω οτι δεν έχω κάτι προσωπικό μαζί σας γιατί δεν σας γνωρίζω προσωπικά. Έχω το δικαίωμα να έχω όμως άποψη για Έλληνες μετανάστες που είναι συγγενείς μου και για φίλους τους, επίσης πολλές φορές από φίλους που έχουμε στην Αμερική (αμερικανούς και όχι έλληνες) έχω ακούσει ουκ ολίγα αρνητικά σχόλια για την χώρα τους/σου όπως εσύ το αισθάνεσαι.Μια ζωή προκατειλημένος let the flames begin ή όπως αλλιώς το θέτεις. Αν θέλεις να βγάζεις απωθημένα αγένειας επειδή στην δουλεία σου είσαι υπερευγενής βγάλτα στους κολλητούς σου και όχι σε εμάς δεν σου φταίμε σε τίποτα. Και αυτό ήταν προσωπικό. Γιατί μια ζωή είσαι προκατειλημένος και δεν διαβάζεις προσεκτικά αυτά που σου γράφουμε. Το έχεις προσέξει ,δεν μπορεί, οτι τέτοιο κλίμα δημιουργείται μόνο από δικά σου κείμενα? Αυτά και τίποτα παραπάνω για μένα το θέμα έχει κλείσει και δεν θα επανέλθω ξανά σε αυτό.
ΥΓ1. Νίκο η Ελλάδα και οι Έλληνες πάντα θα σας σκέφτονται και πάντα θα σας αγαπούνε πιστεύω δε οτι τα αισθήματα είναι αμοιβαία.
ΥΓ2 Δεν έχω καταλάβει γιατί πρέπει να χαλάμε τις καρδιές μας κάθε τρεις και λιγο...Θανάσης
-
Γιατί, η Ιταλία καλύτερη είναι τα τελευταία χρόνια που αλλάζει νούμερα;
Οριστε. Αυτο το ειδος τροπου σκεψεως εινια που κατακρινω και καταδικαζω εαν μπορουσα.
Μα όταν συγκρίνεις την Ελλάδα με τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ και την βγάζεις σκάρτη σε ΑΥΤΟ το θέμα, σου αντιπαραβάλλουμε στι ΙΔΙΟ θέμα τι έγινε με τις άλλες χώρες!!
Όχι, δεν έγινε τέλεια η μετάβαση στα νέα νούμερα, αλλά δεν είναι δα και η ΜΟΝΑΔΙΚΗ χώρα που δεν πήγαν όλα τέλεια!! Μάλιστα στην Ελλάδα πήγε ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ από την Ιταλία (και από ότι είπαν άλλοι και από το Ηνωμένο Βασίλειο) πράγμα που είναι ενθαρρυντικό και όχι κατακριτέο!!
Αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα πρέπει να κοιτάξουμε για παραπάνω βελτίωση. Αλλά μην τρελλενόμαστε κιόλας!
Τι εγινε με το φορουμ?