-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Σημειώνω πως η Ευρώπη μόνο προηγμένη δεν ήταν κατά τον ΜΕΣΑΙΩΝΑ, πόσο μάλλον οι ΗΠΑ (και η Αμερική γενικότερα) που δεν είχαν ανακαλυφθεί από τους προγόνους των σημερινών της κατοίκων.
Παλι λαθος τροπος σκεψης.
Σίγουρα.
Και αν έκοβες και λίγο ακόμα από την όλη σκέψη θα είχε και λάθος συντακτικό!!
-
Το πρόβλημα είναι οτι κάποιοι βγήκαν μετανάστατες και νομίσανε οτι τα μάθανε όλα νομίσανε οτι τους δώσανε τα πάντα σε ένα βράδυ νομίσανε οτι μπήκανε στον παράδεισο επειδή βγάζουνε 100000$ το χρόνο αλλά κάπου εκεί ξεχάσανε οτι είναι Έλληνες οτι έχουν και μια πατρίδα πίσω τους στην οποία γεννηθήκανε ( εκτός και αν φύτρωσαν αλλά και πάλι κάπου φύτρωσαν) μεγαλώσανε μορφωθήκανε αγαπήσανε μισήσανε ζήσανε που να πάρει ο δίαολος 20 χρόνια από την ζωή τους. Μια χώρα μικρή με μια οικονομία αδύνατη που όμως έχει μια μεγάλη ιστορία ( όχι αυτό δεν δικαιολογεί καταστάσεις για να προλάβω σχόλια) μια χώρα που προσπαθεί να γίνει μεγάλη μια χώρα σε κακόφημη γειτονιά που προσπαθέι να τα έχει καλά με όλους κι όμως ζήσανε μορφωθήκανε φύγανε έξω με εφόδια που τους έδωσε και σήμερα προοδεύουνε στο εξωτερικό. Ποιος είναι τώρα ο μίζερος εγώ ή εσείς που παραπονίεστε συνέχεια για το ένα και το άλλο κι όμως έρχεστε εδώ για διακοπές. Άμα δεν μας γουστάρετε μην ξανάρθετε αφήστε μας και θα την βρούμε την λύση στα προβλήματα μας μόνοι μας. Αυτά και συγνώμη αν όσα λέω είναι συναισθηματικά αλλά βαρέθηκα αυτές τις συζητήσεις για την πατρίδα μου για την οποία έιμαι περήφανος ( κι ας μην είναι τέλεια) σε τρίτο πρόσωπο. Έλληνας δεν είναι αυτός που γεννήθηκε εδώ αλλά αυτός που αισθάνεται Έλληνας. Και αυτό δεν είναι καμιά δικιά μου σοφία άλλος την είπε τότε που οι Αγγλοσάξωνες ζούσανε σε σπηλιές
Μιραζ, μετα το παραπανω σου σχολιο/α, το μονο σιγουρο, ειναι οτι ΕΣΥ εισαι ο μιζερος. Και ΕΓΩ ειμαι αυτος που λυπατε. Δεν εχεις ιδεα τι λες εαν νομιζεις οτι το παραπανω χαρακτηριζει εμενα και τον Νικο (οπως επισης και αλλους 'μεταναστες').
Πάνω κάτω αυτός είναι ο τόνος σου που είπαν και παραπονέθηκαν και ο catalyst και ο nass.
Αντί να τους/μας λες πως είναι/είμαστε μίζεροι, γιατί δεν τους/μας λες πως α βγούνε/βγούμε από την μιζέρια τους/μας; -
Εεεε ρε άμα δεν έχει τι να κάνει ο άνθρωπος... Έχοντας διαβάσει όλο το thread από την αρχή μέχρι εδώ,να πω κι εγώ τα συμπεράσματα που έβγαλα;
Λοιπόν,αυτό που βλέπω εγώ,είναι ότι επειδή δεν έχετε τίποτα άλλο να γράψετε και να διαφωνήσετε ή επειδή δεν έχει τεθεί κανένα καινούριο θέμα στο forum τελευταία φαγώνεστε χωρίς λόγο για ψύλλου πήδημα!Η συζήτηση ξεκίνησε με μια απλή παρατήρηση ότι υπήρξαν μικροπροβλήματα με το φόρουμ και εξελίχθηκε στην κλασσική πλέον φαγωμάρα ελλήνων-μεταναστών ελλήνων!
Οπότε,για να γυρίσουμε και σε αυτό που (εγώ τουλάχιστον) ξέρω καλύτερα,τα αυτοκίνητα,υπόσχομαι να βρω και να δημοσιεύσω ένα καινούριο καθαρά αυτοκινητιστικό θέμα,να εκτονοθούμε εκεί τουλάχιστο!(Θα περιμένω διαμάχες τότε του στυλ:Ρεε τα αμερικάνικα διαφορικά είναι χάλια ρεεεε!!! )Και η πρωτη σκεψη μου διαβαζοντας το παραπανω 'εαν οι Ελληνες δεν μπορουν να τα βρουν/να τα εχουν καλα, με τους μεταναστες Ελληνες, πως θα τα εχουν καλα με τους υπολοιπους Ευρωπαιους και ποσο μαλιστα με τους Τουρκους που θα ειναι οι μελλοντικοι Ευρωπαιοι'
Για γελια, ή για κλαμματα? Χμμ....
Τους ποιους Τούρκους; Ακόμα και εδώ που είμαι τώρα, στην ουδέτερη Ελβετία ακούγονται ΠΟΛΛΑ παράπονα για αυτούς. Το σκεπτικό είναι 'ΤΙ; Θα αφήσετε τους Τούρκους στην ΕΕ; Θα γεμίσουμε με δαύτους!! ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ!!'
Επίσης θυμίζω πως οι Τούρκοι σε ΑΡΓΟΤΕΡΗ συνάντηση ΘΑ πάρουν ημερομηνία για το πότε ΘΑ πάρουν χρονοδιάγραμμα και ημερομηνία ένταξης ΑΝ ενταχθούν ποτέ.
Έχουν αρκετό μέλλον ακόμα για να πούμε πως θα μπούνε στην ΕΕ, εκτός αν επιβληθεί στην ΕΕ από αλλού να τους δεχτεί...
-
ΥΓ: το πιο εδιαφερον ειναι οτι οταν οι διαμενοντες στην Ελλαδα ανοιγουν ποστ που σιγουρα την θαβουν πανω κατω δεξια και αριστερα ολοι μπαινουν μεσα και συμφωνουν. Μολις μπουμε εμεις απο ΗΠΑ αμεσως ολοι γινονται προστατες τως οσιων και των ιερων της φυλης. Και φυσικα μας αφαιρουν το δικαιωμα να πουμε την γνωμη μας και αμφιβαλουν/προσβαλουν τον πατριωτισμο και την καταγωγη μας. Πραγμα το ποιο βρισκω πολυ λυπηρο.
Οπως λεμε και εδω: hits below the belt και cheap shots.Αυτο σου δειχνει ακομη μια φορα, το ποσο τεραστιο ειναι το Αντι-Αμερικανικο κομπλεξ στην Ελλαδα φιλε Νικο. Let the flames begin.
Φίλε gavriil νομίζω ό,το κάνεις ένα σοβαρότατο λάθος.Δεν μπορεί να έχει ποτέ κόμπλεξ μία χώρα και ένας λαός με ιστορία πάνω από 3000 χρόνια, μια γλώσσα που είναι επίσης ίδια όλα αυτά τα χρόνια και που κατοικείται σε ποσοστό 95% αποκλειστικά από ένα λαό που ανήκει σε ένα έθνος με κοινή θρησκεία ήθη και έθιμα.Χώρα η οποία έχει παράξει όλη την βάση του σύγχρονου πολιτισμού, του οποίου η χώρα που μένεις έχει αυτοδιοριστεί με τσαμπουκά θεματοφύλακας.
Κόμπλεξ μάλλον απέναντι μας έχει η χώρα που μένεις, που στην ουσία είναι ένα κράτος συνοθύλευμα εθνών και πολιτισμών, χωρίς εθνική συνείδηση και ιστορία.
Δεν υπάρχει λοιπόν κόμπλεξ της χώρας μας απέναντι στην Αμερική, μάλλον το αντίθετο συμβαίνει.
Απλώς η Αμερική έχει κάνει κακό στην χώρα μας επεμβαίνοντας κατά καιρούς χωρίς να της ζητηθεί θέλοντας σώνει και καλά να μας προφυλάξει.
Παρεπιπτόντως σου λέω ό,τι σε κάποια εφημερίδα διάβασα αυτή την εποχή μαι έρευνα για τους λαούς που δεν συμπαθούν την Αμερική.Δεν είμαστε μέσα στους πρώτους σύμφωνα με την έρευνα.Υπάρχουν πιο αντιαμερικανοί από εμάς όπως π.χ. οι Τούρκοι!
Επανέρχομαι στο κόμπλεξ.Δεν υπάρχει εδώ.Μάλλον εκεί στη ''γειτονιά σου'
να το ψάξεις. -
Ο χρήστης catalyst έγραψε:
Εαν νομιζεις εσυ catalyst οτι εισαι σε θεση να κανεις μαθηματα ευγενειας και πολιτικολογιας σε μενα και στον Νικο, εισαι τουαλχιστον γελασμενος. Για να συνεχισω την, εξω απο τα δοντια, 'στρατηγικη'.
Να σου το πω αλλιως δινοντας σου το απο αλλη γωνια με παραδειγματα. Ο Νικος και εγω εχουμε επιτυχως δουλεψει κατα καιρους στις μεγαλυτερες εταιριες των ΗΠΑ (και του κοσμου). Αυτο σημενει 1002 πραγματα, αλλα αυτο που θελω να πω ειναι οτι: οσοι εχουν δουλεψει (κανει καριερα) σε μεγαλες εταιριες στις ΗΠΑ (corporate American οπως το λενε εδω) και αλλων μεγαλων χωρων, ξερουν οτι ενα απο τα ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ σημεια, οχι μονο να πετυχει, αλλα και να επιβιωσει κανεις, ειναι, οχι μονο η ευγενεια, αλλα και αυτο που λενε εδω playing politics. Απο πολιτικολογια μεχρι γλυψιμο του καταλληλου ανθρωπου στην καταλληλη στιγμη, αναλογα με την περισταση. Δεν εχεις ιδεα απο το τι σημενει 'δεν φτανει μονο να εχεις δικιο, αλλα και πως λες κατι', οταν μιλαμε για Corporate America. Ενα λαθος σχολιο στο λαθος ατομο και εχασες μια δουλεια $100,000/ετος και ισως και μια καρριερα (αναλογα με την περισταση).
Προφανώς δεν καταλαβαίνεις ότι η ευγένεια φαίνεται από το πώς συμπεριφέρεσαι προς κάποιον που είναι σε χειρότερη θέση από σένα, κάποιον ποιο αδύναμο, και από τον οποίο συνεπώς δεν έχεις να κερδίσεις ή να χάσεις τίποτα. Καμιά σχέση με την 'ευγένεια' που υπάρχει μέσα στο playing politics, η οποία έχει ώς σκοπό να σου αποφέρει τη δουλεια των $100Κ/έτος (και η οποία βέβαια είναι πολύ σημαντική, αλλά δεν είναι το ίδιο πράγμα).
Μαθήματα δεν μπορώ να κάνω σε κανέναν (εκτός από τους μαθητές μου στο ΙΕΚ ), αλλά επειδή κι εγώ βρέθηκα στη θέση που είστε τώρα εσείς, όταν επέστρεφα στην ελλάδα μετά από παραμονή κι εργασία στο εξωτερικό, καταλαβαίνω και το σκεπτικό των όσων λέτε, και το ότι πάρα πολλές φορές έχετε δίκιο, ωστόσο επιμένω ότι ο τρόπος που θέτετε το θέμα (ειδικά εσύ) δεν είναι ο καλύτερος. Αν θες δες το ως φιλική άποψη, αν δε θες no problem, θα συνεχίσουμε να κάνουμε τα threads μπουρδέλο (με το συμπάθειο), έχει φάση κι έτσι.
Ποιος ειναι ο 'αδυναμος' σε αυτη την περιπτωση καταλυστ? Το παραδειγμα σου ειναι ασχετο και ατοπο με την συζητηση εδω. Δεν βλεπω κανενα θεμα αδυναμου και δυνατου.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Εεεε ρε άμα δεν έχει τι να κάνει ο άνθρωπος... Έχοντας διαβάσει όλο το thread από την αρχή μέχρι εδώ,να πω κι εγώ τα συμπεράσματα που έβγαλα;
Λοιπόν,αυτό που βλέπω εγώ,είναι ότι επειδή δεν έχετε τίποτα άλλο να γράψετε και να διαφωνήσετε ή επειδή δεν έχει τεθεί κανένα καινούριο θέμα στο forum τελευταία φαγώνεστε χωρίς λόγο για ψύλλου πήδημα!Η συζήτηση ξεκίνησε με μια απλή παρατήρηση ότι υπήρξαν μικροπροβλήματα με το φόρουμ και εξελίχθηκε στην κλασσική πλέον φαγωμάρα ελλήνων-μεταναστών ελλήνων!
Οπότε,για να γυρίσουμε και σε αυτό που (εγώ τουλάχιστον) ξέρω καλύτερα,τα αυτοκίνητα,υπόσχομαι να βρω και να δημοσιεύσω ένα καινούριο καθαρά αυτοκινητιστικό θέμα,να εκτονοθούμε εκεί τουλάχιστο!(Θα περιμένω διαμάχες τότε του στυλ:Ρεε τα αμερικάνικα διαφορικά είναι χάλια ρεεεε!!! )Και η πρωτη σκεψη μου διαβαζοντας το παραπανω 'εαν οι Ελληνες δεν μπορουν να τα βρουν/να τα εχουν καλα, με τους μεταναστες Ελληνες, πως θα τα εχουν καλα με τους υπολοιπους Ευρωπαιους και ποσο μαλιστα με τους Τουρκους που θα ειναι οι μελλοντικοι Ευρωπαιοι'
Οι Τούρκοι μελλοντικοί Ευρωπαίοι?!!..Δεν νομίζω!!
Απλώς μέχρι να αλλάξει την πολιτική της η Ελλάδα οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι την χρησιμοποιούσαν σαν δικαιολογία,'εμείς θέλουμε αλλα αυτοί οι τρελοί οι Ελληνες δεν...'!!!
Οταν η Ελλάδα υποστήριξε την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ,ξαφνικά Γάλλοι και Γερμανοί άλλαξαν -θαύμα,θαύμα- άποψη!!! (βλ. δηλώσεις Ντ' Εσταίν).
Τους Τούρκους δεν τους θέλουν οι Ευρωπαίοι για πολλούς λόγους,που κυρίως εχουν να κάνουν με λεφτά!!(Μεγάλη αγορά μεν,τρομερά υπανάπτυκτη δε).
Το παιχνίδι ειναι καθαρά πολιτικό μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ.
Οι ΗΠΑ θέλουν ακόμα ενα σύμμαχο (πέραν των Εγγλέζων) στην ΕΕ να περνάει την γραμμή τους και οι Ευρωπαίοι δίνουν συνέχεια παρατάσεις στο παιχνίδι πετώντας την μπάλα έξω!!Στο αν θα τα βρούμε εμείς με τους Τούρκους?Να εισαι βέβαιος πως ναι!! Ηδη υπάρχουν επενδύσεις στην Τουρκία.Επίσης οσο κι αν θέλουν να παρουσιάζουν την Τουρκία σαν περιγερειακή δύναμη δεν ειναι τίποτα αλλο παρα μια μεγάλη βάση των Αμερικανών.Αν αλλάξουν (που θα αλλάξουν μετα τον πόλεμο στο Ιρακ) οι ισορροπίες στην περιοχή προβλέπω την Τουρκία να χάνει το πλεονέκτημα της Αμερικανικής υποστήριξης.
Και τότε τα δεδομένα είναι τελείως άλλα!!!Μαλιστα.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Το να κάνεις κριτική είναι εύκολο, όλοι οι Ελληνες (και ο gavriil1, όσο ΗΠΑμερικάνος και αν αισθάνεται) είμαστε καλοί σε αυτό Το θέμα είναι τι κάνεις, πέρα από πομπώδεις υποδείξεις και σαρωτικούς αφορισμούς, για να το διορθώσεις.Αυτο ειναι ολο το νοημα μου προς εσε εδω και 10 σελιδες posting. Το κανεις κυρηγμα σε εμας τωρα? Παει το topic. Τελειωσε σε αυτο το σημειο.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Προσοχή: δεν θέλω να μου 'χαϊδεύετε τα αυτιά' (ΟΚ, μάτια). Την αλήθεια την ξέρω καλύτερα από εσάς, τη ζω κάθε μέρα.
Επηδει ζεις εκει δεν σημενει οτι καταλαβενεις την αληθεια. Αποδειξη? Το επομενο:
Απλά δεν θέλω να με αδικείτε, εμένα και τους περισσότερους σε αυτή την κοινότητα, που φαίνονται να πασχίζουν με νύχια και με δόντια για το καλύτερο.
Με το σκεπτικο παραδειγματος Μ.Β., πασχιζεις με το χειροτερο. 'Αμ και οι Βρετανοι καλυτεροι ειναι?' Μιλια απο την αληθεια. Σορρυ.
Αυτά τα λέω χωρίς σε καμία περίπτωση να αμφισβητώ την καλή πρόθεση και το ειλικρινές ενδιαφέρον σας. Και εκτιμώ επίσης την αποστασιοποιημένη ματιά σας. Αρκεί να είναι απαλαγμένη από παρωπίδες, προκαταλήψεις και στερεότυπα.
Το ιδιο λεμε και εμεις προς εσε (για παρωπιδες, κτλ.).
Οπως ειπα, we agree to disagree. Δεν ειναι η πρωτη φορα.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Ξαναλέω, τα περί Μεγ. Βρετανίας τα ανέφερα λόγω της σύγκρισης που έκανες της Ελλάδας με την Ευρώπη. Για να σου δείξω πως η σύγκρισή σου ήταν άστοχη και η κριτική σου εύκολη/αβασάνιστη και οδηγούμενη από προκατάληψη.
Ποτε εκανα συγκριση Ελλαδα με Ευρωπη?
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Για τα υπόλοιπα που λες περί 'τρόπου σκέψης των πρωταθλητών' δε διαφωνώ. Σιγά-σιγά όμως βελτιωνόμαστε στην Ελλάδα σε αυτό (βέβαια ΗΠΑ ή Γερμανία ή, ακόμα περισσότερο, Ιαπωνία, δεν έχουμε γίνει ακόμα, σε ό,τι αφορά τον τρόπο σκέψης)
Εαν συμφωνεις με τον παραπανω τρόπο σκέψης τοτε το σχολιο Μ.Β. ηταν ατοπο και δεν επρεπε να το κανεις. Πεστο και τελειωσε το θρεντ.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Η μονη προκαταληψη που εχω ειναι οτι ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ 7 ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ 3.
Δεν μας είπες όμως, όπως σε ρώτησα, αν είχες ενημερωθεί από τα Web portals για την αλλαγή του τρόπου κλήσης και αν είχες ακολουθήσει τις οδηγίες, δηλ. αν αντί να πάρεις
+30210xxxxxxx για αριθμό στην Αθήνα έπαιρνες
+3010xxxxxxxκαι αντί να πάρεις
+3022310xxxxx για αριθμό στη Λαμία (δυσκολότερο, το παραδέχομαι) έπαιρνες
+30231xxxxxΑυτά υπήρχαν στο Internet μήνες τώρα! (δεν αναφέρω τις εφημερίδες διότι δεν ξέρω αν παίρνεις Ελληνικές εφημερίδες στις ΗΠΑ)
Και έβγαιναν μηνύματα για την αλλαγή στον τρόπο κλήσης (σου είπα 2 χώρες από τις οποίες το δοκίμασα και δουλεύει), αν εσύ δεν τα άκουγες τότε ίσως να φταίγαν τα κέντρα στην Ελλάδα ίσως όμως και να φταίγαν τα κέντρα στην Αμερική (για διαφορά σηματοδοσίας δεν μπορείς να πεις ποιός φταίει).
Ενα τεχνικό παράδειγμα: όσο η σηματοδοσία με τον ΟΤΕ ήταν CAS 2bit, το τηλεφωνικό κέντρο (PBX) του ΕΜΠ (Ericsson, όχι 'μάρκα μ΄ έκαψες') δεν μπορούσε να καταλάβει το busy signal (όταν 'μιλάει') και έβγαζε κάτι άσχετα 'καμπανάκια'. Μόλις η σηματοδοσία έγινε ISDN, όλα μέλι-γάλα. Κάτι τέτοιο θα έπαθες και εσύ. Φταίει η κακομοίρα η Ελλάδα και για αυτό ?
Νας δεν καταλαβες τιποτε. Τι νομιζεις οτι ειμαι χαζος? Και το σωστο νουμερ πειρα. Και το μυνημα ηταν και εκει και τον ΗΠΑμερικανινο operator πειρα τηλεφωνω και προσπαθησε αυτος και παλι δεν μπορεσε να 'βγαλει'. Τι νομιζεις, οτι κανω θεμα για κατι που εκανα λαθος και εφτεγα εγω? Δεν καταλαβαες τιποτε απο αυτα που εγραψα. Wow!
-
Το προβλημα του forum εξακολουθει να υπαρχει τουλαχιστον στην Αθηνα. Δεν ανοιγει μετα το απογευμα με τιποτα. Ευτυχως δοκιμασα με καποιο proxy του εξωτερικου και ανοιξε!!! Γιατι δουλευει μονο απο proxy?
Δεν ειμαι και πολυ σχετικος με αυτα αλλα μου φαινεται περιεργο. -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Ακομη και αυτα τα λογια που ειδες και ειδαμε ειναι φτωχια. Ουτε σχολια της προκοπης δεν υπαρχουν.
Είδες τι λέω (και άλλοι), για τον τρόπο που λες τα πράγματα ? Ποιός κέρδισε τι και σε τι πρόσθεσε το παραπάνω σχόλιό σου, εκτός από ένταση, πρόκληση (ο tsitataki δεν έλεγε για 'κουτσαβακισμούς' ?) και συλλήβδην υποτίμηση όλων των (νομίζω καλόπιστων) συνομιλητών σου ?
Οπως ειπα, εαν κατι ειναι αληθεια και μαλιστα κανει καλο για το εθνος Ελλαδα, θα το πως οσο γινετε πιο 'εξω απο τα δοντια'. Κι ας μην αρεσει σε κανενα.
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Μήπως φταίει η τηλεφωνία των ΗΠΑ που κατά περιπτώσεις δεν πιάνεις Ελλάδα ακόμα και σήμερα;Και μετα ξυπνησαμε ολοι μας.
By the way, οταν μιλαω με τους γονεις μου το Σαββατοκυριακο, πεφτει η γραμμη καθε 15 λεπτα. Αυτο γινετε οχι σε σταθερο ρυθμο, αλλα γινετε πολυ περισσοτερο τους τελευταιους μηνες. Επισης οταν ειναι καμια μεγαλη γιορτη? Καλη τυχη να βγαλεις Ελλαδα και να μην πεσει η γραμμη ανα 5 λεπτα. Γελειο. Τηλεπικοινωνια σε εισαγωγικα.
Για να μην νομιζετε οτι τα εχω με την Ελλαδα, αλλα απλως λεω τα πραγματα οπως ειναι:
Τηλεπικοινωνια σε εισαγωγικα ειναι επισης και η κινητη τηλεφωνια στις ΗΠΑ. Η ποιοτητα των κλισεων ειναι απο απαραδεκτη ως προσβλητικη για την ονομασια 'κινητη τηλεφωνια ΗΠΑ'. Οι τιμες ερχοντε σε ανθρωπινα επιπεδα τελευταια, αλλα η ποιοτητα ειναι χαλι μαυρο ακομη. Και θα γινει χειροτερη απο οτι καταλαβενω με την εξορμιση των τηλεφωνων 3G.
-
Αν θέλεις να κάνεις κάτι που προσφέρει και όχι που προσβάλλει (στο στυλ του είστε βλάκες που είπα στην αρχή) μπορείς να προτείνεις ΛΥΣΕΙΣ για τα προβλήματα.
Αυτο εκανα εγω (αφου αναφερεσε στον Νικο). Προτεινα λυση. Το πρωτο πραγμα που κανεις ειναι να αλλαξεις αυτον τον απαραδεκτο τροπο σκεψης 'Ελα μωρε....οι Αγγλοι καλυτεροι ειναι σαμπως?'
Και αφου το εκανα αυτο, εφαγα flame για λεει δεν τα λεω 'πλαγια πλαγια' και πολιτικως ορθα. Τελεια. Μια χαρα πατε. Δεν ξερετε τι θελετε ειναι οφθαλμοφανες.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Κι ας πούμε οτι δεν την ξέρω καλά την Αμερική γιατί δεν ζώ εκεί μήπως δεν ξέρω και την χώρα μου καλά? Μήπως δεν βλέπω οτι κάποια πράγματα βελτιώνονται έστω και με ρυθμό χελώνας? Μην τρελαθούμε κι όλας εντελώς. Επιμένω οτι δεν έχω κάτι προσωπικό μαζί σας γιατί δεν σας γνωρίζω προσωπικά. Έχω το δικαίωμα να έχω όμως άποψη για Έλληνες μετανάστες που είναι συγγενείς μου και για φίλους τους, επίσης πολλές φορές από φίλους που έχουμε στην Αμερική (αμερικανούς και όχι έλληνες) έχω ακούσει ουκ ολίγα αρνητικά σχόλια για την χώρα τους/σου όπως εσύ το αισθάνεσαι.Μια ζωή προκατειλημένος let the flames begin ή όπως αλλιώς το θέτεις. Αν θέλεις να βγάζεις απωθημένα αγένειας επειδή στην δουλεία σου είσαι υπερευγενής βγάλτα στους κολλητούς σου και όχι σε εμάς δεν σου φταίμε σε τίποτα. Και αυτό ήταν προσωπικό. Γιατί μια ζωή είσαι προκατειλημένος και δεν διαβάζεις προσεκτικά αυτά που σου γράφουμε. Το έχεις προσέξει ,δεν μπορεί, οτι τέτοιο κλίμα δημιουργείται μόνο από δικά σου κείμενα? Αυτά και τίποτα παραπάνω για μένα το θέμα έχει κλείσει και δεν θα επανέλθω ξανά σε αυτό.
ΥΓ1. Νίκο η Ελλάδα και οι Έλληνες πάντα θα σας σκέφτονται και πάντα θα σας αγαπούνε πιστεύω δε οτι τα αισθήματα είναι αμοιβαία.
ΥΓ2 Δεν έχω καταλάβει γιατί πρέπει να χαλάμε τις καρδιές μας κάθε τρεις και λιγο...Θανάσης
Μιραζ ηρεμησε, θα παθεις τιποτε.
Αποθυμενα εχω μονο για τον Μπιν Λαντεν
-
Γιατί, η Ιταλία καλύτερη είναι τα τελευταία χρόνια που αλλάζει νούμερα;
Οριστε. Αυτο το ειδος τροπου σκεψεως εινια που κατακρινω και καταδικαζω εαν μπορουσα.
Μα όταν συγκρίνεις την Ελλάδα με τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ και την βγάζεις σκάρτη σε ΑΥΤΟ το θέμα, σου αντιπαραβάλλουμε στι ΙΔΙΟ θέμα τι έγινε με τις άλλες χώρες!!
Όχι, δεν έγινε τέλεια η μετάβαση στα νέα νούμερα, αλλά δεν είναι δα και η ΜΟΝΑΔΙΚΗ χώρα που δεν πήγαν όλα τέλεια!! Μάλιστα στην Ελλάδα πήγε ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ από την Ιταλία (και από ότι είπαν άλλοι και από το Ηνωμένο Βασίλειο) πράγμα που είναι ενθαρρυντικό και όχι κατακριτέο!!
Αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα πρέπει να κοιτάξουμε για παραπάνω βελτίωση. Αλλά μην τρελλενόμαστε κιόλας!
Ποτε συγκρινα την Ελλαδα με αλλες Ευρωπαικες χωρες?
-
Σημειώνω πως η Ευρώπη μόνο προηγμένη δεν ήταν κατά τον ΜΕΣΑΙΩΝΑ, πόσο μάλλον οι ΗΠΑ (και η Αμερική γενικότερα) που δεν είχαν ανακαλυφθεί από τους προγόνους των σημερινών της κατοίκων.
Παλι λαθος τροπος σκεψης.
Σίγουρα.
Και αν έκοβες και λίγο ακόμα από την όλη σκέψη θα είχε και λάθος συντακτικό!!
Ατοπο σχολιο.
-
Το πρόβλημα είναι οτι κάποιοι βγήκαν μετανάστατες και νομίσανε οτι τα μάθανε όλα νομίσανε οτι τους δώσανε τα πάντα σε ένα βράδυ νομίσανε οτι μπήκανε στον παράδεισο επειδή βγάζουνε 100000$ το χρόνο αλλά κάπου εκεί ξεχάσανε οτι είναι Έλληνες οτι έχουν και μια πατρίδα πίσω τους στην οποία γεννηθήκανε ( εκτός και αν φύτρωσαν αλλά και πάλι κάπου φύτρωσαν) μεγαλώσανε μορφωθήκανε αγαπήσανε μισήσανε ζήσανε που να πάρει ο δίαολος 20 χρόνια από την ζωή τους. Μια χώρα μικρή με μια οικονομία αδύνατη που όμως έχει μια μεγάλη ιστορία ( όχι αυτό δεν δικαιολογεί καταστάσεις για να προλάβω σχόλια) μια χώρα που προσπαθεί να γίνει μεγάλη μια χώρα σε κακόφημη γειτονιά που προσπαθέι να τα έχει καλά με όλους κι όμως ζήσανε μορφωθήκανε φύγανε έξω με εφόδια που τους έδωσε και σήμερα προοδεύουνε στο εξωτερικό. Ποιος είναι τώρα ο μίζερος εγώ ή εσείς που παραπονίεστε συνέχεια για το ένα και το άλλο κι όμως έρχεστε εδώ για διακοπές. Άμα δεν μας γουστάρετε μην ξανάρθετε αφήστε μας και θα την βρούμε την λύση στα προβλήματα μας μόνοι μας. Αυτά και συγνώμη αν όσα λέω είναι συναισθηματικά αλλά βαρέθηκα αυτές τις συζητήσεις για την πατρίδα μου για την οποία έιμαι περήφανος ( κι ας μην είναι τέλεια) σε τρίτο πρόσωπο. Έλληνας δεν είναι αυτός που γεννήθηκε εδώ αλλά αυτός που αισθάνεται Έλληνας. Και αυτό δεν είναι καμιά δικιά μου σοφία άλλος την είπε τότε που οι Αγγλοσάξωνες ζούσανε σε σπηλιές
Μιραζ, μετα το παραπανω σου σχολιο/α, το μονο σιγουρο, ειναι οτι ΕΣΥ εισαι ο μιζερος. Και ΕΓΩ ειμαι αυτος που λυπατε. Δεν εχεις ιδεα τι λες εαν νομιζεις οτι το παραπανω χαρακτηριζει εμενα και τον Νικο (οπως επισης και αλλους 'μεταναστες').
Πάνω κάτω αυτός είναι ο τόνος σου που είπαν και παραπονέθηκαν και ο catalyst και ο nass.
Αντί να τους/μας λες πως είναι/είμαστε μίζεροι, γιατί δεν τους/μας λες πως α βγούνε/βγούμε από την μιζέρια τους/μας;- Δεν ειπα ποτε οτι ΕΙΣΤΕ μιζεροι. Βλεπεις πλυθηντικο στο παραπανω.
- Δες το παραπανω μυνημα μου για το εαν προτεινα λυση και τι απαντηση πηρα.
-
Τους ποιους Τούρκους; Ακόμα και εδώ που είμαι τώρα, στην ουδέτερη Ελβετία ακούγονται ΠΟΛΛΑ παράπονα για αυτούς. Το σκεπτικό είναι 'ΤΙ; Θα αφήσετε τους Τούρκους στην ΕΕ; Θα γεμίσουμε με δαύτους!! ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ!!'
Επίσης θυμίζω πως οι Τούρκοι σε ΑΡΓΟΤΕΡΗ συνάντηση ΘΑ πάρουν ημερομηνία για το πότε ΘΑ πάρουν χρονοδιάγραμμα και ημερομηνία ένταξης ΑΝ ενταχθούν ποτέ.
Έχουν αρκετό μέλλον ακόμα για να πούμε πως θα μπούνε στην ΕΕ, εκτός αν επιβληθεί στην ΕΕ από αλλού να τους δεχτεί...
Οσο και εαν δεν σας αρεσει, η ενταξη της Τουρκιας στην ΕΕ ειναι απλως θεμα χρονου. Δεν μπορω να καταλαβω γιατι σας ειναι τοσο καυτο θεμα. Καλο θα κανει. Γιατι αρπαζεστε?
Τι εγινε με το φορουμ?