-
ΟΛΟΙ ΤΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΑΛΛΩΣΤΕ ΣΑΝ ΟΔΗΓΟΙ ΚΑΙ ΒΡΙΖΟΥΜΕ ΟΣΟΥΣ ΤΑ ΒΑΖΟΥΝ. ΣΑΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ,ΘΑ ΒΡΙΖΑΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ?
-
ΟΛΟΙ ΤΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΑΛΛΩΣΤΕ ΣΑΝ ΟΔΗΓΟΙ ΚΑΙ ΒΡΙΖΟΥΜΕ ΟΣΟΥΣ ΤΑ ΒΑΖΟΥΝ. ΣΑΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ,ΘΑ ΒΡΙΖΑΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ?
-
-
Έπεσες στην περίπτωση...
Στο δικό μας δήμο, το κόλπο είναι 'ανάποδο'. Αντί να βάζουν σαμαράκια, βάζουν χαντάκια -και καλά για την άντληση των νερών. Κάτι χαντάκια όμως φίλε... γκρεμούς!
Το έκαναν κι έξω από το σπίτι μου. Πήγα στο δήμο, φώναξα-έβρισα-απείλησα, τελικά ήρθαν και μου το 'τσιμέντωσαν'. Τους είπα ότι για την παραμικρή βλάβη στο αυτοκίνητό μου (όπου κι αν την πάθαινα), θα τους έστελνα ραβασάκι το τιμολόγιο... -
Και εγώ δεν θα συμφωνήσω στα κάθε είδους σαμάρια στους δρόμους, παρά μόνο έξω απο σχολεία. Βέβαια το πράγμα έτσι άρχισε και μετά εξαπλώθηκε παντού. Αλλά απο ότι βλέπω τώρα τελευταία είναι μάλον αναγκαίο κακό. Και το λέω αυτό γιατί δεν μπορώ να πείσω το γείτονά μου κάπου 50 μέτρα ποιό κάτω να σταματήσει να μπαίνει στο δρόμο με μεγάλη ταχύτητα γιατί υπάρχει κίνδυνος να κοπανήσει κανένα φουκαρά. Η συνηθησμένη απάντησή του είναι πως του αρέσει να ακούει να σκάει το τούρμπο που πρόσφατα εγκατέστησε στον τετράτροχο τενεκέ του. Ετσι λοιπόν, τι να κάνουμε? τούρμπο αυτός, σαμάρια στο δρόμο μήπως και σωθεί κανείς μας στο τέλος.
-
Τι λετε ρε παιδια. Τα σαμαρακια ειναι μεγαλη αυθαιρεσια! Αμα ηταν για συμμορφωση οδηγων και μειωση ταχυτητας για τα ατυχηματα, τοτε σε καθε διασταυρωση και Stop επρεπε να ειχαμε και ενα σαμαρακι. Και γιατι οχι αφου κανονικα σταματαω τελειως. (Ο ενικος δηλωνει οτι μονο εγω σταματαω, γιατι οι αλλοι απλως κοβουν λιγο ως καθολου). Χιλιες φορες αντι για σαμαρακια να εβαζαν παντου καμερες και ρανταρ ταχυτητας και να παιρνανε το διπλωμα σε αυτους που σε πυκνοκατοικημενη περιοχη τρεχουν και παραβιαζουν stop και προτεραιοτητες. Στα σχολεια ισως πρεπει να βαζουν σαμαρακια, αλλα τις ωρες που δεν εχουν μαθημα και το καλοκαιρι γιατι να σπαω το αυτοκινητο μου? Μπορουν να βαλουν σειρες απο φωσφορουχους εξεχοντες ανακλαστηρες (οπως στους λεωφορειοδρομους), καθετα στο οδοστρωμα.
-
Θα συμφωνήσω με όλους σας. Ολοι έχετε δίκιο. Μιά ερώτηση όμως, τι να το κάνω εγώ που θα σε παρακολουθούν και θα σου πάρουν το δίπλωμα (λές και δεν οδηγούμε χωρίς αυτό) όταν με στείλεις αδιάβαστο ή το χειρότερο με κάτσεις σε καμιά πολυθρόνα για πάντα? Καλύτερα λοιπόν να σπάσεις το αυτοκίνητό σου παρά εμένα.
-
Ναι στα σαμαράκια αλλά εκεί που πρέπει (π.χ Σχολεία) και όχι εκεί που μένει ο Χ πολιτικός.
Το θέμα είναι ότι το σαμαράκι πρέπει να μας σταματάει για μεγάλες ταχύτητες και όχι και για 50, γιατί ακόμα και με 40 αν περάσει κάποιος από τα σαμαράκια της Πανεπιστημιούπολης δεν ξέρω αν θα μείνει τίποτα από κάτω ! -
Έλα ντε! Τα περισσότερα σαμαράκια σε κοπανάνε, ακόμα και αν έχεις μείνει και βρεθούν 2 χριστιανοί να σε σπρώξουνε!!
-
-
Ναι στα σαμαράκια πριν τα σχολεία.
-
Ναι στα σαμαράκια στις διασταυρώσεις με πολλή κίνηση.
Σε αυτούς που έχουν STOP εφόσον η διαστάυρωση δεν φαίνεται.
Σε αυτούς που δεν έχουν STOP εφόσον ο δρόμος έχει πολλή κίνηση ή μεγάλη ταχύτητα, για να μειωθεί η ροή και να περάσουν και αυτοί που περιμένουν στο STOP.
Παράλληλα:
- Είδα τις προάλλες όριο 50 έξω από σχολείο σε στενό στο Παγκράτι. Εκεί που δεν τολμάς να πάς με 30. Licence to Kill...
- Στον Υμηττό είδα σαμαράκι ΜΕΤΑ από διασταύρωση που είχα STOP. Να πατήσω γκάζι να περάσω τη διασταύρωση και να σκάσω στο σαμαράκι...
-
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
.
Το θέμα είναι ότι το σαμαράκι πρέπει να μας σταματάει για μεγάλες ταχύτητες και όχι και για 50, γιατί ακόμα και με 40 αν περάσει κάποιος από τα σαμαράκια της Πανεπιστημιούπολης δεν ξέρω αν θα μείνει τίποτα από κάτω !Εχεισ τρελλο δικιο.....ειναι απαραδεκτα τα σαμαρακια στην πανεπιστιμιουπολη.Ευτυχως στην Πολυτεχνειουπολη πιστευω τα πραγματα ειναι λιγο καλυτερα. Παντως τα πιο ελεεινα σαμαρακια ειναι στο Ηρακλειο...ειναι πολυ μικρα και πολυ ψηλα, σημανση δεν υπαρχει με συνεπεια πας με τα 30 - 40 και ξαφνικα ΓΚΟΥΠ ΓΚΟΥΠ....παει το αμαξακι.....
Βασικα τι ακριβως καταστρεφουν απο το αμαξι τα σαμαρακια περα απο τις αναρτησεις??
Γ.Π. -
Οι αθλιότητες έχουν ξεπεράσει κάθε όριο...
Εδώ και μερικά χρόνια εκτός από τα κάθε είδους σαμάρια, γούβες (τεχνηέντως μη επισκευασμένες), τρύπες, έργα, χαντάκια, πεζόδρομους, βούνεφ κ.ο.κ. έχουμε το νέο κόλπο του στενέματος των οδών. Συνήθως αυτό γίνεται με κράσπεδα ύψους 25-30 πόντων που κόβουν κάθετα το δρόμο σε μη φωτισμένα σημεία. Κλασικός δήμος σε τέτοιου είδους καραγκιοζιλίκια εκείνος του Μαρουσιού (είχε και την τιμητική του στο προηγούμενο editorial του Κ.Κ.).
Κρίμα γιατί μικρότεροι ήμασταν καλύτεροι. Θυμάμαι όταν το φωτοτυπάδικο εντός του πολυτεχνείου ακρίβυνε τις υπηρεσίες του, του χτίσαμε με τούβλα την πόρτα. Αχ και να κάναμε παρόμοια κολπάκια στους απανταχού Βαρώνους, Λόρδους, Κόμητες... ωχ συγγνώμη ξεχάστηκα, δημάρχους ήθελα να πω!
Πάντως εγώ συνεχίζω το παλιό κόλπο που αναγκασε το δήμο Παπάγου να ξηλώσει τα σαμαράκια του (κορνάρισμα κι άγιος ο Θεός). -
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Πάντως εγώ συνεχίζω το παλιό κόλπο που αναγκασε το δήμο Παπάγου να ξηλώσει τα σαμαράκια του (κορνάρισμα κι άγιος ο Θεός).Λες να καθιερωθει αυτο??το ειχα ακουσει απο τον Αρη Σταθακη να το προτεινει καποτε(το κορναρισμα οση ωρα περνασ πανω απο ενα σαμαρακι).Θα το εχω στα υποψιν μου...
-
Παπατζίμ, δυστυχώς το ανάποδο συμβαίνει.
Πριν 6-7 χρόνια ήταν σύστημα το κορνάρισμα στα σαμαράκια, τώρα πια που τα τελευταία πλήθυναν (καθώς κι εκείνοι οι οποίοι βολεύονται με αυτά) η συνήθεια ατόνισε και μόνο ελάχιστοι 'ρομαντικοί' ή θεοπάλαβοι (όπως η αφεντομουτσουνάρα μου), συνεχίζουν σταθερά το σύστημα. -
Διασχίζω συχνά το Π. Ψυχικό
Στα σαμαράκια που δεν είναι μπροστά από σχολείο κορνάρω όπως έλεγε και ο Σπάθας για την διαιτησία «να πάνε να .....ε»Γνωστός μου πριν τις εκλογές έλεγε «άντε να βγει δήμαρχος ο γνωστός μου γιατί μας έχει υποσχεθεί ότι θα κάνει τον δρόμο με απαγορευτικό και θα βάλει σαμαράκια». Την σήμανση στους δήμους και τα σαμαράκια πρέπει να τα βάζει το ΥΠΕΧΩΔΕ και όχι οι δήμοι με γνώμονα τους φίλους τους. Στην Α. Γλυφάδα έχουν βάλει σε 8 δρόμους σερί απαγορευτικό ανόδου. Ποιο το αποτέλεσμα? Όλοι πάνε χύμα αδιαφορώντας για τα απαγορευτικά και καμιά μέρα θα έχουμε καμιά μετωπική ιδίως στις γωνίες δεν ξέρεις που να κοιτάξεις ή αν θα σου βγει αμάξι φάτσα κάρτα μόλις στρίψεις..
-
Ο χρήστης odiki_asfaleia έγραψε:
Μπορουν να βαλουν σειρες απο φωσφορουχους εξεχοντες ανακλαστηρες (οπως στους λεωφορειοδρομους), καθετα στο οδοστρωμα.Όντως, αρκεί να είναι σωστά τοποθετημένοι. Στην Πάτρα, στην οδό Πανεπιστημίου και μέχρι τη διασταύρωση του Προαστίου έχουν τοποθετήσει ανακλαστήρες με τέτοιο τρόπο, που και με τη μικρότερη λογική ταχύτητα για την κυκλοφορία του δρόμου να περάσει κανείς, τραντάζεται ταμπλό και τιμόνι με μεγάλο θόρυβο (δεν είναι μόνο προσωπική εντύπωση). Το αποτέλεσμα; Μερικοί οδηγοί προτιμούν να οδηγούν μέρος του αυτοκινήτου στο αντίθετο ρεύμα ή να οδηγούν με λίγο μεγαλύτερη ταχύτητα, καθώς το τράνταγμα του αυτοκινήτου μειώνεται. Η ρύθμιση δηλαδή έκανε τους οδηγούς περισσότερο επικίνδυνους!
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Παπατζίμ, δυστυχώς το ανάποδο συμβαίνει.
Πριν 6-7 χρόνια ήταν σύστημα το κορνάρισμα στα σαμαράκια, τώρα πια που τα τελευταία πλήθυναν (καθώς κι εκείνοι οι οποίοι βολεύονται με αυτά) η συνήθεια ατόνισε και μόνο ελάχιστοι 'ρομαντικοί' ή θεοπάλαβοι (όπως η αφεντομουτσουνάρα μου), συνεχίζουν σταθερά το σύστημα.O διπλανός μου στο σχολείο μένει στου Παπάγου, σε σημείο που δεν ακούγεται ΤΙΠΟΤΑ! Εκεί έβαλαν σαμαράκια. Πολλές φορές μέσα στη νύχτα έρψονται αυτοκίνητα και το τρελλαίνουν στην κόρνα.
Εκείνος φωνάζει ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ, ΔΩΣΤΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΜΕ ΤΑ ΡΕΜΑΛΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΓΕΜΙΣΑΝ ΣΑΜΑΡΙΑ!!! Και πραγματικά τους χαίρεται, ακόμα και αν τον ξυπνήσουν.
Όμως αν σας πιάσει η αστυνομία, τι έπεται;
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Πάντως εγώ συνεχίζω το παλιό κόλπο που αναγκασε το δήμο Παπάγου να ξηλώσει τα σαμαράκια του (κορνάρισμα κι άγιος ο Θεός).Για το δήμο Παπάγου της Ανατολικής Αττικής μιλάς;;
Ανατοποθέτησε ίσως (μάλλον μετακόμισε ο κολλητός).
Ελάττωσε με τίποτα.
ΞΗΛΩΣΕ ΟΜΩΣ;;;;
Χμμμμμμμ
Για άλλο Παπάγου μιλάμε... -
Για τον Παπάγο Αττικής μιλώ και αναφέρομαι στον κεντρικό δρόμο (δε θυμάμαι όνομα) που ενώνει την Κατεχάκη με την Αγ. Παρασκευή, διασχίζοντας το δήμο...
Πριν 6-7 χρόνια σε μία νύχτα τα έβαλαν, σε μία νύχτα τα ξήλωσαν. Για να τα πάρει η Αγία Παρασκευή και να τα 'σπείρει' στο δικό της κομμάτι πριν το Δημόκριτο...
-
Μπορεί να βγήκαν από 1 δρόμο, αλλά έμειναν σε άπειρους άλλους...
Δυστυχώς δεν μας σώζει τίποτε...
ΣΑΜΑΡΑΚΙΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ :ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ Η ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΚΑΚΟ?