-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Πάντως να ομολογήσω ότι εγώ κορνάρω και σε **κάθε **στενάκι γιατί αν ένας βλάκας περάσει STOP τα ανταλλακτικά μου είναι απλά ανύπαρκτα!Αυτο ειναι λαθος. Κορναρουμε μονο σε αναγκη και για να προειδοποιησουμε τον αλλο να μας προσεξει σε περιπτωση κινδυνου οταν δεν μας εχει αντιληφθει.
Με την πιο πανω λογικη λοιπον εγω με το δικυκλο μου πρεπει να χαλαω μια κορνα την ημερα, μηπως πεταχτει κανενας απο STOP, κοκκινο φαναρι, γκαραζ, κ.λ.π. Ομως πολυ σπανια και μονο σε περιπτωση αναγκης τη χρησιμοποιω.
Το κλασσικο κορναρισμα του Ελληνα επιβεβαιώνω οτι ειναι οταν αναβει πρασινο φαναρι και επισης οταν κανεις το λαθος και σταματησεις να ελεγξεις διασταυρωση, ειτε εχεις STOP ειτε δινεις την προτεραιοτητα σε κινουμενο απο δεξια. Τοτε ο κινουμενος πισω σου σε ταραξε στην κορνα.
Θυμαμαι ενα παραδειγμα με μια ALFA 75 που μου κορναρε επι 5-6 στενα συνεχομενα μολις σταματουσα να ελεγξω τις διασταυρωσεις με τους καθετους δρομους που κινιομουν. Εγω παντως παρα τα κορναρισματα του πανηλιθιου σταματουσα τελειως οπως κανω και σημερα, ελεγχα εβαζα πρωτη ταχυτητα και ξαναξεκινουσα την πορεια μου. -
Ο χρήστης odiki_asfaleia έγραψε:
Πάντως να ομολογήσω ότι εγώ κορνάρω και σε **κάθε **στενάκι γιατί αν ένας βλάκας περάσει STOP τα ανταλλακτικά μου είναι απλά ανύπαρκτα!
Αυτο ειναι λαθος. Κορναρουμε μονο σε αναγκη και για να προειδοποιησουμε τον αλλο να μας προσεξει σε περιπτωση κινδυνου οταν δεν μας εχει αντιληφθει.
Με την πιο πανω λογικη λοιπον εγω με το δικυκλο μου πρεπει να χαλαω μια κορνα την ημερα, μηπως πεταχτει κανενας απο STOP, κοκκινο φαναρι, γκαραζ, κ.λ.π. Ομως πολυ σπανια και μονο σε περιπτωση αναγκης τη χρησιμοποιω.Μα αυτό ακριβώς λέω και εγώ!!!
Κορνάρω για να προειδοποιήσω τον άλλο να με προσέξει όταν δεν έχει αντιληφθεί ότι προηγούμαι ΕΓΩ.Δύσκολος έως και αδύνατος υπολογισμός αλλά φαντάζεσαι πόσα ατυχήματα (στην Ελλάδα) θα είχαμε γλιτώσει αν κάποιος που είχε την προτεραιότητα κόρναρε στο στενάκι?
Μία βόλτα στο ΚΑΤ θα μας πείσει για αυτόν που πιστεύει ότι είναι σπάνιο φαινόμενο να «πετάγεται» κάποιος ξαφνικά... -
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
ΕΙΧΑ ΜΠΕΙ ΚΑΠΟΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΤΑΞΙ!
ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΠΡΩΤΟΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΦΑΝΑΡΙ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΝΑΞΕ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΟΡΝΑΡΙΣΕΕΕΕ,Ο ΑΘΕΟΦΟΒΟΣ!ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΓΥΡΝΑΕΙ ΚΑΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΓΕΛΩΝΤΑΣ!
ΕΙΔΕΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Η ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΜΑΓΚΑ ΜΟΥ!!Καλά που κορνάρισε, αλλά πάω στοίχημα πως δεν ξεκίνησε γρήγορα, γιατί δεν έβλεπε τον μπροστινό να ξεκινάει!!
Με κάτι τέτοιους που κορνάρουν χωρίς να έχεις αργήσει μου έρχεται να ξεκινήσω με το πορτοκαλί...
Αντε βρε συ. Μετα το πορτοκαλι ερχεται το κοκκινο. Απο κοκκινο παει κατευθειαν πρασινο. Βεβαια τωρα που το σκεφτομαι μπορεις να κοιτας το πορτοκαλι του αλλου φαναριου
Νικος
Μα αυτό εννοώ!!!
Μετά το πορτοκαλί το κόκκινο!!! Οπότε αν με τσαντίσει πολύ, δεν ξεκινάω καθόλου, κάνω πως χάλασε, οτιδήποτε, και μόλις πορτοκαλίσει και πάει για κόκκινο, launch control και αστον να περιμένει το επόμενο και να κορνάρει στον εαυτό του στο πράσινο!!! -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Ιδίως με τα παπάκια, μου έρχεται να τα κουτουλήσω!!!
Όταν έχω την 'τύχη' να είμαι πρώτος στο φανάρι, μου αρέσει να επιταχύνομαι γρήγορα, έστω και μέχρι τα 40, για να ξεδώσω λίγο από την μιζέρια της κίνησης.
Τίποτα χειρότερο από το να περνάνε ξυστά 3' πριν πρασινίσει και να μου το χαλάνε. Άσε που οι περισσότεροι ξεχνάνε να ξεκινήσουν.
Όμως πλέον έχω αρχίσει να επιταχύνομαι ξυστά δίπλα τους. Στο επόμενο φανάρι που βρίζουν τους λέω πως όπως αυτοί με πέρασαν με 20 ξυστά το ίδιο κάνω κι εγώ, και αν δεν τους αρέσει να πάνε να κουρευτούν. Είναι 10000000% σίγουρο πως ΔΕΝ τους αδικώ, αφού ΗΜΟΥΝ πρώτος στο φανάρι και με πέρασαν περνώντας ξυστά. Άρα δεν τίθεται θέμα πως θα το κάνω σε αναξιοπαθούντα.
Τι σχέση έχει το ό,τι ήσουν πρώτος στο φανάρι με το αν είναι αναξιοπαθούντες ?
Γενικά συμφωνώ μαζί σου, είναι εκνευριστικά τα παπάκια στην αριστερή λωρίδα που πάνε με 30 και πολλές φορές περιμένουν να κορνάρεις για να ξεκινήσουν. Ομως σκέψου τα εξής:
(α) Είναι όντως 'αναξιοπαθούντες', με την έννοια πως είναι πιο αδύναμοι από εσένα, δεν έχουν 1 τόνο σίδερο γύρω τους και είναι πιο επικίνδυνο γι αυτούς να να τους περνάς 'ξυστά', απ΄ ό,τι είναι επικίνδυνο για σένα να σε περνάνε αυτοί.
(β) Για τα δίκυκλα το να βρεθούν πρώτα στο φανάρι είναι και ζήτημα ασφάλειας (εκτός από ταχύτητας μετακίνησης), καθώς δεν 'στριμώχνονται' ανάμεσα στα αυτοκίνητα. Ιδίως οι μηχανές που έχουν καλύτερη επιτάχυνση από όλα τα αυτοκίνητα είναι σημαντικό να την εκμεταλλεύονται ελεύθερα (προσοχή στους κρετίνους που περνάνε με κόκκινο από την άλλη ) για να κινούνται χωρίς αυτοκίνητά γύρω τους.
(γ) Την επόμενη φορά που θα σε βρώ να πηγαίνεις με 60 στην αριστερή θα σε περάσω από πάνω με το Fazer
Για τα αυτοκίνητα που χώνονται 'πρώτοι' θα βρω κι εκεί το αντίδοτο. Μια φορά τον είδα να έρχεται να χωθεί, πρασίνισε την τελευταία στιγμή και τινάχτηκα μπροστά. Εκτός του ότι δεν καβάλησε την νησίδα οριακά, τον έβρισα αποπάνω, αυτός λούφαξε και τελικά δεν τον άφησε ΚΑΝΕΙΣ να ξαναμπεί. Τελικά έχασε και χρόνο αποπάνω. Αλλά δεν πιάνει πάντα...
To έχω κάνει και εγώ. Και έχω κορνάρει και σε μαλ... που είχε χωθεί και ξεκίνησε και κόντεψε να τρακάρει. Να σου πω κάτι ? Στο τέλος αισθάνθηκα πως ο επικίνδυνος της υπόθεσης ήμουν εγώ, που ρίσκαρα την ασφάλεια άλλων οδηγών (διότι καλά ο μαλ...., οι άλλοι που περνούσαν με πράσινο τι έφταιγαν ?) για τον εγωισμό μου.
Καλύτερα να οδηγούμε αμυντικά (πές το 'ηττοπαθώς' αν θέλεις) και με ασφάλεια και ας κάνουν οι 'ξύπνιοι' ό,τι θέλουν...
Το ότι είμαι πρώτος στο φανάρι δεν έχει σχέση με το ότι είναι αναξιοπαθούντες.
Όμως όταν περνούν 1 εκατοστό από το αυτοκίνητό μου γκαζωμένοι, επειδή και καλά έχουν τον έλεγχο και δεν θα με χτυπήσουν, και μετά αποπάνω δεν ξεκινάνε κιόλας και με καθυστερούν (οι βιαστικοί... ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΜΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΟΥΝ!!), τότε γιατί κι εγώ να μην κάνω το ίδιο σε αυτούς;
Αν είναι τόσο επικίνδυνο για αυτούς να με περνούν έτσι, τότε γιατί το κάνουν; Ρισκάρουν επειδή βιάζονται; Τότε γιατί καθυστερούν; Δεν ισχύει αυτό για όλα τα δίκυκλα, προς Θεού! Αν με περάσουν ήρεμα και ξεκινήσουν και εγκαίρως δεν με ενοχλούν καθόλου. Όμως γιατί πρέπει να περιμένω την αφεντιά τους να δει τους γύρω να ξεκινούν, ή να τους κορνάρω; Άσε που κανονικά με τους 45 ίππους μου στα 1050 περίπου κιλά που έχω εν κινήσει (με εμένα μέσα) δεν έπρεπε καν να πλησιάζω τα δίκυκλα...
Αν με βρεις με 60 στην αριστερή ή θα είναι σε κίνηση, ή σε επιτάχυνση από φανάρι, ή σε αρχή προσπέρασης τρακτέρ!! Θα πιάσω δεξιά όμως σε πρώτη ευκαιρία. Μάλιστα επειδή πιάνω πάντα δεξιά στον δρόμο μέχρι να βρώ κάποιον να προσπεράσω, κινούμαι ταχύτερα από όλους και δεξιά. Μετά μόλις η δεξιά λωρίδα έχει κάποιο πιο αργό όχημα το προσπερνώ κανονικά από αριστερά. Αλλά όσο η δεξιά είναι ελεύθερη υποχρεούμαι να κινούμαι δεξιά και το κάνω. Δεν προσπερνώ από δεξιά, αφού ποτέ δεν ήμουν αριστερά για να πάω δεξιά για την προσπέραση. Απλά συνέχισα την πορεία μου. Αν παρόλα αυτά με βρείς να ενοχλώ την κίνηση στην αριστερή με 60 (ή και παραπάνω, εφόσον δεν προσπερνώ εκείνη την στιγμή, αλλά κοιμάμαι καθιστός), πέρνα με με το Fazer και βάρα κόρνες ΦΟΥΛ να ξυπνήσω από το μπλακ άουτ!
Ο πατέρας μου οδηγεί αμυντικά. Ίσως και λόγω επαγγέλματος (νομικός σύμβουλος στο Φοίνικα, οπότε για να φτάσει τροχαίο μέχρι εκείνον, μάλλον χοντρό είναι...). Όμως κάνει υπερδιπλάσιο χρόνο από μένα για την ίδια διαδρομή την ίδια ώρα με το ίδιο αμάξι... (ξεκινούσαμε πολλά άτομα για το θείο μου παρέα, με τα δύο τίπο, εγώ έφτανα στο 'απεριτίφ' και εκείνος στο 'επιδόρπιο'...) Δεν μπορώ να περιμένω τόσο πολύ... Και πάω στην Γερμανία, ο ίδιος οδηγός με το ίδιο αμάξι, και είμαι τόσο αργός που φτάνουν στο σημείο να μου κορνάρουν οι Γερμανοί!!! (Φρανκφούρτη). Στα φανάρια κλπ ξεκίναγα πάντα ΟΚ (ανάβει πορτοκαλοκόλλινο όπως σε εμάς παλιά, οπότε ετοιμάζεσαι). Αλλά αυτοί πάνε με +10 σε ΟΠΟΙΟ) όριο δούνε. Εγώ πήγαινα με 40 στην πόλη γιατί είχε τις διαγραμμίσεις της αρκούδας (ανόητα πολλές) και δεν ήξερα την πόλη και αυτόματα ήμουν 35% αργότερος και ενοχλούσα... Αν πήγαινε η κίνηση (όπου έχει ελεύθερο χώρο) στην Αθήνα έτσι, θα φτάναμε σε χρόνο ρεκόρ...
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Μία βόλτα στο ΚΑΤ θα μας πείσει για αυτόν που πιστεύει ότι είναι σπάνιο φαινόμενο να «πετάγεται» κάποιος ξαφνικά...Σήμερα μου έδειξαν μια κασέτα από πραγματογνωμοσύνη.
Το αυτοκίνητο (Άστρα Κουπέ) ήταν ολοκαίνουριο (το 1999). Τόσο καιούριο που η ιδιοκτήτης του δεν το είχε οδηγήσει ΠΟΤΕ!!! Ο αδερφός της πέρασε ένα ΣΤΟΠ και πήρε 3 κινούμενα αυτοκίνητα και 2 παρκαρισμένα.
Απάντηση σε πιθανή ερώτηση: Από το αυτοκίνητο έμειναν τα πλαϊνά τζάμια, τα φανάρια (4), η πόρτα του πορτ μπαγκάζ, το σαλόνι, ίσως και κάποια μηχανικά μέρη.
Πώς λέγεται αυτή η κίνηση στο μπόουλινγκ; Στράικ;
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Το ότι είμαι πρώτος στο φανάρι δεν έχει σχέση με το ότι είναι αναξιοπαθούντες.Αυτό είχες πει όμως:
Στο επόμενο φανάρι που βρίζουν τους λέω πως όπως αυτοί με πέρασαν με 20 ξυστά το ίδιο κάνω κι εγώ, και αν δεν τους αρέσει να πάνε να κουρευτούν. Είναι 10000000% σίγουρο πως ΔΕΝ τους αδικώ, αφού ΗΜΟΥΝ πρώτος στο φανάρι και με πέρασαν περνώντας ξυστά. Άρα δεν τίθεται θέμα πως θα το κάνω σε αναξιοπαθούντα.
Δηλαδή επιχειρηματολογία 'τι κάνεις Γιάννη κουκιά σπέρνω' Τέλος πάντων, πλάκα κάνω.
Όμως όταν περνούν 1 εκατοστό από το αυτοκίνητό μου γκαζωμένοι, επειδή και καλά έχουν τον έλεγχο και δεν θα με χτυπήσουν, και μετά αποπάνω δεν ξεκινάνε κιόλας και με καθυστερούν (οι βιαστικοί... ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΜΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΟΥΝ!!), τότε γιατί κι εγώ να μην κάνω το ίδιο σε αυτούς;
Αυτό προσπαθώ να σου πω: ΑΣΕ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ! Παραμέρισε τον εγωισμό και την τσαντίλα για χάρη της ασφάλειας. Αν αυτοί δεν καταλαβαίνουν τι είναι ασφαλές, είναι δικό σου καθήκον να μην κάνεις τίποτε που θα μειώσει ακόμα περισσότερο την ασφάλειά τους. Ούτε να τους κλείσεις, ούτε να τους εμποδίσεις, ούτε να κάνεις κόντρα, ούτε να τους περάσεις ξυστά. Ασε τους να φύγουν. Το πολύ-πολύ, αν πηγαίνουν αριστερά με 30, κορνάρισέ τους να πάνε δεξιά. Αλλά μην ζορίζεις τα πράγματα διότι όταν μειώνονται τα περιθώρια το ατύχημα έρχεται πιο κοντά και για αυτούς (που θα υποστούν και τις περισσότερες συνέπειες) ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ.
Ο πατέρας μου οδηγεί αμυντικά. Ίσως και λόγω επαγγέλματος (νομικός σύμβουλος στο Φοίνικα, οπότε για να φτάσει τροχαίο μέχρι εκείνον, μάλλον χοντρό είναι...). Όμως κάνει υπερδιπλάσιο χρόνο από μένα για την ίδια διαδρομή την ίδια ώρα με το ίδιο αμάξι... (ξεκινούσαμε πολλά άτομα για το θείο μου παρέα, με τα δύο τίπο, εγώ έφτανα στο 'απεριτίφ' και εκείνος στο 'επιδόρπιο'...) Δεν μπορώ να περιμένω τόσο πολύ...
Μπερδεύεις το 'αμυντικά' με το 'αργά'. Ναι, συνήθως 'αμυντικά' σημαίνει πως θα πας λίγο αργότερα. Ωστόσο μπορείς να πας αμυντικά και σβέλτα. Σε ένα βουνό αυτό μεταφράζεται πχ. σε 'στο δεξί ρεύμα στις αριστερές στροφές χωρίς ορατότητα' (απλά δεν θα τις παίρνεις με 100 αλλά με 90. Οχι όμως αναγκαστικά με 50). Στην πόλη αυτό μεταφράζεται πχ. σε 'δεν τρέχουμε στην Ασκληπιού με τα άπειρα στενάκια με STOP' (BTW, ούτε κορνάρουμε σε κάθε στενό, δεν μας φταίνει τίποτα οι άνθρωποι που μένουν εκεί, φαντάζεστε να το έκαναν όλοι αυτό ? Ας πάμε τόσο αργά ώστε να προφταίνουμε σε κάθε περίπτωση να σταματήσουμε), 'δεν πιέζουμε τους πιο αδύναμους από εμάς', 'δεν κολλάμε σε ταξιτζήδες', 'δεν θεωρούμε δεδομένο πως ο άλλος ξέρει τι κάνει' και γενικά, όταν έχουμε δύο επιλογές, διαλέγουμε αυτή με το μικρότερο ρίσκο.
Στο κάτω-κάτω, αν η ταχύτητα μετακίνησης έχει για σένα μεγαλύτερη σημασία από την ασφάλεια, πάρε δίτροχο
-
ΟΚ .ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΤΑ 2ΚΥΚΛΑ. ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ.ΟΜΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΤΟΥΣ , ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΩΣ ΟΔΗΓΟΙ ΠΙΟ ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ , ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΟΙ ΩΣ ΠΙΟ ...ΑΔΥΝΑΜΟΙ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ Ο,ΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΒΕΙ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟ.
-
Ο χρήστης DEPECHE έγραψε:
ΟΚ .ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΤΑ 2ΚΥΚΛΑ. ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ.ΟΜΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΤΟΥΣ , ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΩΣ ΟΔΗΓΟΙ ΠΙΟ ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ , ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΟΙ ΩΣ ΠΙΟ ...ΑΔΥΝΑΜΟΙ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ Ο,ΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΒΕΙ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟ.Ακριβώς, συμφωνώ.
Δεν καταλαβαίνουν με τις βλακείες που κάνουν ότι αν με ακουμπήσουν για εμένα σημαίνει σημάδι στο φτερό αλλά για αυτούς μια επίσκεψη στο κατ. -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Μπερδεύεις το 'αμυντικά' με το 'αργά'. Ναι, συνήθως 'αμυντικά' σημαίνει πως θα πας λίγο αργότερα. Ωστόσο μπορείς να πας αμυντικά και σβέλτα.Στο κάτω-κάτω, αν η ταχύτητα μετακίνησης έχει για σένα μεγαλύτερη σημασία από την ασφάλεια, πάρε δίτροχο
Συγκεκριμένα στην Αθήνα για να οδηγήσεις αμυντικά η μόνη σου επιλογή είναι να οδηγήσεις ΚΑΙ αργά... Το μόνο που δεν έχω δει είναι να προσγειωθεί αυτοκίνητο από τον ουρανό. Αλλά σε άλλους έχει τύχει και αυτό ακόμα... (σε κόμβο της Βουλιαγμένης νομίζω)
Δίτροχο είχα (ποδήλατο) και ήταν ταχύτερο από λεωφορείο, αυτοκίνητο, μετρό (για να πάω κέντρο). Έφτανα ιδρωμένος, αλλά αυτό φτιάχνει με αυτοκινούμενο δίκυκλο. Όμως δεν φτιάχνει το ότι έφτανα μαύρος από τις εξατμίσεις, τα μαλλιά μέσα στη σκόνη (το κράνος ποδηλάτου έχει τρύπες) και πως όταν πήγαινα προσεκτικά ήμουν αόρατος. Μια φορά στην Κηφισίας με έβρισαν επειδή οδηγούσα ΕΠΑΝΩ στην κίτρινη γραμμή στο δεξί μέρος του δρόμου και όχι δεξιότερα!!! (Δηλαδή πού;;; )
Το χειρότερο ήταν όταν είχα ήδη αποφασίσει να πάρω δίκυκλο για να πηγαίνω στην σχολή μου (χτιζόταν ο Κηφισός και ήθελα 1,5 ώρα περίπου). Τότε ένας παππούς έπαθε εγκεφαλικό, καρφώθηκε στο γκάζι, πέρασε το ΣΤΟΠ με όσα είχε και σώθηκα από θαύμα (καρφώθηκε στην εμπρός πόρτα και με περιστροφή μετά ακριβώς πίσω μου...) Την στιγμή εκείνη ήμουν με 30 και δεν προλάβαινα να κάνω τίποτα... Την γλίτωσα με μαλακό κολλάρο για 1 μήνα (γιαυτό και φοράω κολάρο και στους αγώνες, γιατί καλύτερα σιγουριά παρά τρεχαγύρευε...). Ο συνοδηγός μου με σκληρό για 2 μήνες και μαλακό άλλον ένα, και με προειδοποίηση πως αν ξαναγίνει μπορεί να μείνει επί τόπου. Από τότε ενώ με καίει να πάρω δίκυκλο γιατί θα κερδίζω πολύ χρόνο, δεν αποφασίζω την αγορά...
-
IMHO, το ποδήλατο είναι πολύ επικίνδυνο. Δεν έχεις ούτε τον 'όγκο' για να γίνεις εμφανής, σαφής και άρα σεβαστός (οι περισσότεροι αυτοκινητιστές που 'κλείνουν' δίτροχα νομίζω πως απλά δεν τα έχουν δει), ούτε την 'ιπποδύναμη' για να ξεφύγεις από την κακιά στιγμή (πχ. το φορτηγό που παραβίασε το κόκκινο στη Μιχαλακοπούλου ενώ τη διέσχιζα με πράσινο στην Ξενίας ). Ουσιαστικά είσαι σαν πεζός που περπατάει στο δρόμο
Τα παπάκια και τα σκούτερ είναι κάπου ενδιάμεσα αλλά αν θέλεις περισσότερη ασφάλεια (ΟΚ, σε κάθε περίπτωση σίγουρα λιγότερη απ΄ ό,τι με αυτοκίνητο) πρέπει να έχεις μοτοσυκλέτα τουλάχιστον 250 cc. Και εννοείται τουλάχιστον κράνος και ό,τι άλλο εξοπλισμό μπορείς να έχεις (γάντια, μπότες, μπουφάν κτλ.).
Πάντως με αυτοκίνητο δεν είναι πια ρεαλιστικό να κινείσαι (και να παρκάρεις ) στην Αθήνα αν το 'μοντέλο κίνησης' περιλαμβάνει μεγάλες ή πολλές διαδρομές.
ΠΟΤΕ ΚΟΡΝΑΡΕΙ Ο ΕΛΛΗΝ ΟΔΗΓΟΣ?