-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Οπως εγραψα στην αρχη. Τιποτε λιγοτερο απο 2000 προβολες δεν θα ειναι δεκτο
Βλεπεις τι ωραια περναμε οταν διαφωνουμε? Συμφωνωντας η ζωη ειναι μονοτονη
Επίτρεψέ μου να σε συγχαρώ ειλικρινά φίλε gavriil1 διότι, με τα θέματα που βάζεις κατά καιρούς, κάνεις αυτό το Forum (ακόμα) πιο ενδιαφέρον.
Να συμφωνούμε έχεις δίκιο, είναι βαρετό
Τώρα για 2000 προβολές δεν το βλέπω, μόνο για να διαβάσω τα 'σεντόνια' που έχω γράψει ο ίδιος θέλω 10 λεπτά δεν ξέρω πόσοι έχουν το χρόνο. Αλλά δεν πειράζει...
Λες να το κάνει επίτηδες? Και να εχει διπλωματική σε ψυχολογία αντι να δουλεύει σε υπολογιστές??
Ουτε διπλωματικη σε ψυχολογια εχω, ουτε δουλευω σε υπολογιστες.
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Επίτρεψέ μου να σε συγχαρώ ειλικρινά φίλε gavriil1 διότι, με τα θέματα που βάζεις κατά καιρούς, κάνεις αυτό το Forum (ακόμα) πιο ενδιαφέρον.
Τώρα για 2000 προβολές δεν το βλέπω, μόνο για να διαβάσω τα 'σεντόνια' που έχω γράψει ο ίδιος θέλω 10 λεπτά δεν ξέρω πόσοι έχουν το χρόνο. Αλλά δεν πειράζει...
Λες να το κάνει επίτηδες? Και να εχει διπλωματική σε ψυχολογία αντι να δουλεύει σε υπολογιστές??
Oracle,see it in a broader horizon!!! Just joking!!!
-
Ο χρήστης christhehealer έγραψε:
christhehealer δες τι εγραψα και δες τι εγραψες. Εγω μιλαω για μεσο αυτοκινητο και εσυ για συγκεκριμενα ενα-δυο αυτοκινητα. Κανενας δεν θα διαφωνησει με αυτο που εγραψα για το μεσο αυτοκινητο. Ουτε ο ΣΧ.
Ξέρω πολύ καλά ότι έγραψες μέσο αυτοκινήτο Γαβριήλ. Όμως τι είναι μέσο αυτοκίνητο; Μέσο αυτοκίνητο για μένα είναι ένα GTI για να δικαιολογήσω τις επιλογές μου. Μέσο αυτοκίνητο για κάποιο ανώτατο στέλεχος μιας πολυεθνικής είναι η mercedes σειράς S.
Φιλε christhehealer μην το γελιοποιουμε. Μην κανεις πως δεν καταλαβενεις τι σημενει ΜΕΣΟ αυτοκινητο. Δεν μιλαμε για τις δικες σου προτιμισεις αλλα αυτες της αγορας γενικως. Να στο γραψω με κεφαλαια τοτε, ισως βοηθησει:
ΜΕΣΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ = ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΖΕΙ Η ΑΓΟΡΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΑΛΛΑ
Καλυτερα τωρα?
Αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει γενίκευση για το λόγο ότι μιλάμε για διαφορετικά segment. Σε κάποια segment έχουν γίνει βήματα προόδου, σε κάποια δεν έχει γίνει τίποτα. Ισα - ίσα που έχει γίνει και αλλαγή προσανατολισμού (βλέπε κατηγορία jeep).
Δεν υπαρχει ουτε ΕΝΑ segment που να εχει παει 'πισω' απο πλευρας προοδου και καλυτερευσης του προιοντος γενικως.
-
Και? Που το κακο? Που φτεει το μαρκετινγ εδω?Πουθενά! Μην γίνεσαι ευέξαπτος! Αυτό που είπα ήταν απάντηση στο:
ΠΙΣΤΕΨΕ ΣΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ/ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΔΩΣΤΟΥΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ. ΚΑΝΕΙΣ, ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΙΟ ΕΓΓΥΡΗ ΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ.
Είπα δηλαδή πως ενδεχόμενα η αγορά να έχει συνολικά, αντικειμενικά αν θέλεις, την πλέον έγκυρη γνώμη, αλλά σε ό,τι με αφορά προσωπικά (πχ. για το δικό μου αυτοκίνητο), η γνώμη της αγοράς δεν με απασχολεί.
Για τα περί ανάγκης και επιθυμίας, δες το άλλο μου μήνυμα.
-
Ουτε διπλωματικη σε ψυχολογια εχω, ουτε δουλευω σε υπολογιστες.Αν θυμάμαι καλά έχεις σπουδάσει marketing, πράγμα που κάνει τη συζήτηση πιο ενδιαφέρουσα.
O tsitataki δουλεύει στην Oracle.
-
Θέλω να πω το αυτονόητο Γαβριήλ. Ότι όλοι ξέρουμε ότι ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο είναι σαφώς πιο ασφαλές από την πολιτική του έκδοση, όσους αερόσακους κι αν έχει αυτή. Γιατί δεν μου περνάνε την απλή σχετικά τεχνογνωσία από τους αγώνες στην παραγωγή, και μου πλασάρουν διάφορα ματζούνια και καθρεφτάκια λές και είμαι ζουλού, μόνο και μόνο για να πουλήσουν το μέτριο προϊόν τους.
Δεν παμε καλα. Δεν πιστευω τι διαβαζω ειλικρινα. Καλε μου φιλε, καταλαβενεις τις βασικες διαφορες μεταξυ ενος αυτοκινητου που σχειδαστικε για την αγορα και ενος για αγωνες?
- Το αγωνιστικο ειναι απο 10 εως 1000 φορες πιο ακριβο απο το 'πολιτικο'
- Τα αγωνιστικα δεν θα μπορουσαν καν να κυκλοφορησουν στους δρομους διοτι δεν θα περνουσαν δεκαδες τεστ. Απο ρυππους, ως θορυβο, εως ποσο απεχουν απο το εδαφος και χιλια δυο αλλα.
- Τα αγωνιστικα εχουν ζωη δεκαδες φορες μικροτερη αυτης των πολιτικων.
Θες κιαλλα?
Μαλιστα και το θεμα της ασφαλειας θα σου αμφισβιτισω. Επηδει ενα αγωνιστικο WRX εχει ενα ρολμπαρ και ειναι πολυ πιο στιβαρο απο το πολιτικο, δεν σημενει οτι σε ολες τις περιπτωσεις ειναι πιο ασφαλες απο το πολιτικο. Υπαρχουν αμετρητοι τροποι για ενα ατυχημα. Σε καποιες περιπτωσεις σου βαζω στοιχιμα οτι ΕΑΝ ο οδηγος του αγωνιστικου δεν φορουσε τις στολες και τις ζωνες και τι κρανη που φορανε οι οδηγοι, πιθανως να ειχε τραυματισει πιο σοβαρα απο αυτο στο πολιτικο με μια ζωνη και μονο. Αλλα και στο παραπανω να ειμαι λαθος, δεν εχει σημασια. Το επιχοιρημα σου ειναι παλι λαθος.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Αν θυμάμαι καλά έχεις σπουδάσει marketing, πράγμα που κάνει τη συζήτηση πιο ενδιαφέρουσα.
Σωστα θυμασε στο πρωτο, λαθος κανεις στο δευτερο. Εγω δουλευω για την Oracle. Αλλα αυτο δεν σημενει οτι 'δουλευω σε υπολογιστες' οπως εγραψες.
-
Που σημαίνει ότι εάν το Golfάκι του 70 με το Roll Gage πέσει πάνω σε ένα τοίχο με 100 χαω οι δυνάμεις που θα αναπτυχθούν επάνω του είναι οι μισές σχεδόν από το Golf του 2002.
Και εκεί πάνω δημιουργήται ένας φαύλος κύκλος που κάνει καλό, μόνο στις εισπράξεις των εταιριών. Προσθέτουμε πχ. αερόσακους για να μειώσουμε τις συνέπειες αυτών των δυνάμεων στους επιβάτες και μου 'πουλάνε' κι από πάνω τι καλοί που είναι οι αερόσακοι και πόσο βοηθάνε στην ασφαλειά μου.Εαν ζητας οι αυτοκινητοβιομηχανιες να πουλανε αυτοκινητα οπως το Γκολφ με roolcage μαμισια, τοτε δεν καταλαβενεις τα βασικα για το περνει για να κατασκευασει μια αυτοκινητοβιομηχανια 300,000 αντιτυπα Γκολφ τον χρονο και να τα τιμολογισει εκει που τα τιμολογει. Ζεις στον κοσμο των περιοδικων αυτοκινητων που ειναι το 1/100 της αυτοκινησης. Ετσι ειναι και οι περισσοτεροι.
Δεν σου έχει κάνει ποτέ εντύπωση Γαβριήλ πώς γίνεται και στην F1 τρακάρουν με 250+ χαω και βγαίνουν από τα συντρήμια ατσαλάκωτοι χωρίς να έχουν κανένα από αυτά τα συστήματα που μας πουλάνε, σαν το παν για την ασφαλειά μας; Αυτή την τεχνογνωσία θέλω κι εγώ στο αυτοκινητό μου. Είναι τόσο κακό;
Οπως ειπα. Επηδει ενημερωθηκες για το τι γινετε στην Φορμουλα 1 οσον αφορα το παραπανω νομιζεις οτι ειναι πληρης πληροφορημενος για το τι 'περνει' για να μεταφερθει αυτη η τεχνολογια στο Γκολφ και στο καθε Γκολφ απο ικονομοτεχνικης πλευρας.
-
Αν θυμάμαι καλά έχεις σπουδάσει marketing, πράγμα που κάνει τη συζήτηση πιο ενδιαφέρουσα.
Σωστα θυμασε στο πρωτο, λαθος κανεις στο δευτερο. Εγω δουλευω για την Oracle. Αλλα αυτο δεν σημενει οτι 'δουλευω σε υπολογιστες' οπως εγραψες.
Δεν το έγραψα εγώ αλλά ο kouk. Και sorry tsitataki!
Είσαι στο sales ή το marketing της Oracle ?
(Αν είσαι πες τους να κάνουν κάτι να μειωθεί η τιμή της Oracle (RDBMS) σε Linux! Δεν είναι δυνατό να έχεις ένα δωρεάν λειτουργικό, μια χαρά ανταγωνιστικό από τεχνικής πλευράς με τα Windows, και μετά να θέλεις $4000 για Oracle, τη στιγμή που η Micro$oft δίνει Small Business Server (μέχρι 50 χρήστες) με Windows + SQL Server + Exchange προς $2000. Φτηνή Oracle σε Linux θα έκανε μεγάλη επιτυχία, ιδίως στην Ελλάδα και σε παρόμοιες 'Small Business' αγορές)
Ασχετο! Συγνώμη φίλοι μου...
-
Εεεε.. σιγα τωρα υπαρχει δηλαδι προβλημα για οποιον δουλευει με υπολογιστες;
-
Ο χρήστης PapaZent έγραψε:
Δεν θα μπώ στον κόπο να κρίνω τα τμήματα μάρκετινγκ των ανά τον κόσμο αυτοκινητοβιομηχανιών. όλοι στο κάτω-κάτω μια θέση κάτω απο τον ήλιο των πωλήσεων θέλουν. Αυτό που μόνο δεν έχω καταλάβει είναι γιατί κανείς δεν δίνει σημασία σε όλους εμάς τους ανήσυχους που θέλουμε pure drivers cars. Δεν θέλουμε αυτοκίνητα που προορίζονται για μεταφορικά μέσα, θέλουμε αυτοκίνητα για οχήματα οδηγικής ευχαρίστησης. Για ποιό λόγο πρέπει λοιπόν να συμβιβαζόμαστε και να αγοράζουμε αυτοκίνητα που έχουν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί με γνώμωνα τον κακό οδηγο; Δεν λέω, κι αυτός χρειάζεται αυτοκίνητο αλλά εκείνος μπορεί να τη βρίσκει με τη μπάλα!Οριστε. ΑΥτο ναι. ΑΥτο κανει νοημα. Δεν λες κατι παραλογο εδω. Ομως εχεις αδικο στο οτι κανεις δεν κατασκευαζει τετοια αυτοκινητα. Τετοια αυοκινητα ειναι σχετικα ακριβοτερα απο τα μεσα αυτοκινητα ομως σε ολες τις αγορες. Στην Ελλαδα ομως ειναι παν-ακριβα λογο του γνωστου θεματος της φορολογησης. Και ετσι νομιζεις εσυ οτι κανεις δεν σε προσεχει. Αλλα αν δεις την αυτοκινηση ανα τον κοσμο και βγεις απο την αγορα του Ελλαδικου χωρου, τοτε θα δεις οτι υπαρχουν πολλα τετοια παραδειγματα. Και μαλιστα τα τελευταια 5-7 χρονια ο αριθμος των παραδειγματων αυτων μεγαλωνει και θα μεγαλωσει στα επομενα 5 χρονια.
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Εεεε.. σιγα τωρα υπαρχει δηλαδι προβλημα για οποιον δουλευει με υπολογιστες;
Κανενα.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Oracle,see it in a broader horizon!!! Just joking!!!
Ναι 'Oracle'
Αυτο εχει πλακα.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Είσαι στο sales ή το marketing της Oracle ?
(Αν είσαι πες τους να κάνουν κάτι να μειωθεί η τιμή της Oracle (RDBMS) σε Linux! Δεν είναι δυνατό να έχεις ένα δωρεάν λειτουργικό, μια χαρά ανταγωνιστικό από τεχνικής πλευράς με τα Windows, και μετά να θέλεις $4000 για Oracle, τη στιγμή που η Micro$oft δίνει Small Business Server (μέχρι 50 χρήστες) με Windows + SQL Server + Exchange προς $2000. Φτηνή Oracle σε Linux θα έκανε μεγάλη επιτυχία, ιδίως στην Ελλάδα και σε παρόμοιες 'Small Business' αγορές)
Ασχετο! Συγνώμη φίλοι μου...
Sales στην Oracle.
Η Oracle δεν στοχευει τις μικρες εταιριες αλλα τις μεγαλες και μετα τις μεσαιες. Απο το ονομα του, το 'Small Business Server' της Microsoft σου λεει για τι στοχευει. Γιαυτο και η Oracle ειναι παντα ακριβοτερη.
-
Αντε ρε ο Γαβριηλ δουλευει για την Oracle και εγω πολλες φορες δουλευω με Oracle Databases (μεταξυ αλλων)
Νικος
-
Ο χρήστης makinen έγραψε:
Λοιπόν,ο Papazent το έθεσε μπορώ να πω τέλεια.Εντάξει το μάρκετινγκ,αλλά αφήστε τα αυτοκίνητα των πραγματικών οδηγών ανεπηρέαστα!Από εκεί και πέρα,το χάος...Πραγματικων οδηγων.
Αυτο απο μονο του ειναι 3000 προβολες θρεντ.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Κατ'αρχην τα Honda Type-R και Focus RS δεν ειναι αυτοκινητα για τις μαζες. Αλλα και ετσι να ειναι, ο μονος λογος που δεν εχουν ηλεκτρονικα συστηματα ευσταθειας τα παραπανω αυτοκινητα που εγραψες ειναι ΛΟΓΟ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ. Αποδειξη? Πορσε 911, BMW Μ3 και πολλα αλλα τετοια παραδειγματα.
Και που ξέρεις αγαπητέ gavriil1 το λόγο που δεν υπάρχουν ηλεκτρονικά βοηθήματα στα αυτοκίνητα αυτά ? Που το είδες γραμμένο ? Ή μήπως στο είπε ο αρχιμηχανικός της Honda/Acura ?
Ω! Δηλαδη οταν εγω εκφραζω γνωμη για τον λογο που τα οχηματα αυτα δεν εχουν τα βοηθηματα εκεινα, πρεπει να μου το υπογραψει η προεδρος της Φορντ και της Χοντα. Οταν ομως εσυ γραφεις την δικη σου γνωμη, δεν χρειαζεται κατι τετοιο. Σε ωραιο επιπεδο εφερες την συζητηση.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Λέω λοιπόν πως είσαι λάθος, διότι και εσύ και εγώ ξέρουμε πως είναι φτηνότερο να βάλεις ESP/ASR παρά να εξελίξεις το μεταβλητού βαθμού ελέγχου διαφορικό (LSD) που έχει το Focus RS (ιδίως μάλιστα σε αυτοκίνητο με Turbo) ή τη γεωμετρία της ανάρτησης του Type-R. Αλλά το αποτέλεσμα σε οδηγική ευχαρίστηση για τον 'car enthusiast' είναι ασύγκριτο (δες τις περιγραφές των κατόχων Octavia στο αντίστοιχο topic, τι τους κάνει το ESP όταν 'μπαίνει').
Δηλ. η Seat που έχει ESP σε όλα τα 'γρήγορα' Leon (πχ. το Cupra-4 συγκρίσιμης τιμής με το Focus RS) δε νοιάζεται για το κόστος αλλά η Ford νοιάζεται ? Οπως νοιάζεται και η Subaru στα WRX, η Mitsubishi στα Evo (μην μου πεις για τo AYC και τα προγράμματα ελέγχου των διαφορικών στο Evo VII, αυτό είναι ουσιαστικό μέρος της τετρακίνησής του, δεν είναι add-on αλά ESP) κτλ. ?
Οπως εγραψα. Το εαν τα ηλεκτρονικα βοηθηματα ευσταθειας ειναι κολπα του μαρκετινγ στο εχει αποδηξει η Πορσε με το 911, η BMW με το Μ3, η Chevrolett με το Κορβετ και αλλα πολλα παραδειγματα. Ειναι παντα καλυτερα να εχεις και τα μηχανικα και τα ηλεκτρονικα βοηθηματα. Και μηχανικως αλλα και απο πλευρας μαρκετινγ.
-
Sales στην Oracle.Η Oracle δεν στοχευει τις μικρες εταιριες αλλα τις μεγαλες και μετα τις μεσαιες. Απο το ονομα του, το 'Small Business Server' της Microsoft σου λεει για τι στοχευει. Γιαυτο και η Oracle ειναι παντα ακριβοτερη.
Χμμμ, marketing issue εδώ: Micro$oft leaves no stone unturned και την 'πέφτει' σε όλους, και στα PCs, και στα PDAs, και στις καφετιέρες και στις παιχνιδομηχανές, και στα datacenters (βασικά στα UNIX συστήματα, αύριο και στα mainframes...). Το να λέει λοιπόν η Oracle 'δεν με νοιάζουν οι μικρές εγκαταστάσεις' δεν είναι λίγο επικίνδυνο ? Μην ξεχνάμε πως τα PCs και τα δίκτυα (αρχικά 'small business') ίσως δεν σκότωσαν ακριβώς αλλά τέλος πάντων τραυμάτισαν σοβαρά τα mainframes, και πολλοί που το είπαν αυτό το 'δεν με ενδιαφέρει η αγορά' τώρα δεν είναι μαζί μας...
Τέλος πάντων, Larry (should) know better.
Εκτός θέματος 1000%...
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Οτι δηλ. όλα αυτά τα συστήματα 'που θα σε σώσουν εσένα και την οικογένειά σου' (δικά σου λεγόμενα) έχουν σίγουρα πολλά καλά, αλλά επίσης έχουν ενδεχόμενα και την παρενέργεια (side effect) να δίνουν μικρότερη σημασία οι οδηγοί στην οδηγική παιδεία, δηλ. στο να οδηγούν καλύτερα και ασφαλέστερα στο δρόμο (καμία σχέση με πίστες, είσαι εκτός θέματος!) διότι έχουν 20 αερόσακους, 3 ESP, αυτοκίνητο που δεν 'μασάει' στα crash tests κτλ. που θα τους σώσουν από κάθε 'κακό'. Την αντιμετώπιση που περιγράφω την έχω όντως διαπιστώσει από πολλούς 'οδηγούς', απλά δεν αναγνωρίζω στατιστική αξία σε ό,τι έχω προσωπικά διαπιστώσει.
Και επίσης λέει ο άνθρωπος πως πιθανότατα η οδηγική παιδεία (στην οποία επενδύονται πολύ λίγα χρήματα σε σχέση με ό,τι επενδύεται στους αερόσακους) θα ήταν ορθότερος τρόπος πρόληψης των ατυχημάτων και άρα μείωσης των επιπτώσεών τους.
Ερώτηση: τι νομίζεις πως θα βελτίωνε τις πιθανότητες σου να επιβιώσεις στους Ελληνικούς δρόμους ? Ενα σεμινάριο στο Safetrack ή το ESP ? (σωστή απάντηση: και τα δύο, συμφωνώ, αλλά ας πούμε πως πρέπει να διαλέξεις)
Για το παραπανω ερωτηθηκε η αγορα και διαλαξε το ESP. Εσυ δεν εχεις την δυνατοτητα να κρινεις την αγορα απο μονος σου και να την βγαλεις λαθος σε αυτη την επιλογη. Ουτε εγω. Ουτε ο Καββαθας. Ολοι μας ειμαστε ενα μικρο μερος της αγορας.
Τα βλεπετε ολα τοσο απλα. Συγκινεις το κοστος ενος ESP με το κοστος ενος safetrack και οταν βαζεις το κοστος του safetrack νομιζεις οτι το ολικο κοστος αυτου ειναι το ποσο θα πληρωνε καποιος για να το παρακολουθησει. Εαν ομως εισουν πληροφορημενος για τα βασικα του θεματος που λεγετε μακρο-οικονομια, το πραγματικο κοστος για την παρακολουθηση ενος τετοιου σεμιναριου ειναι καπως ετσι (προχειρα):
- Κοστος μεταφορα στο safetrack και πισω
- Κοστος πιαθανης διαμονης σε ξενοδοχειο (κτλ)
- Κοστος χρονου που επενδυθηκε για το safetrack απο τους πελατες
- Κοστος απο την απουσια των πελατων στις δουλειες τους.
- Κοστος απο την απουσια των πελατων με τις οικογενιες τους
- Κοστος της αυξημενης κινησης στους δρομους που προκαλεσε η μεταφορα των πελατων στο safetrack
- Κτλ.
Εαν το υπολογιζες ετσι θα εβλεπες οτι η αγορα εχει δικιο που επιλεγει το ESP. Κανει πολυ περισσοτερο νοημα απο ολες τις πλευρες. Βλεπεις...η αγορα...δεν ειναι αφελης, ουτε κουτη οπως οι περισσοτεροι νομιζετε εδω.
Η αληθεια του Marketing στον χωρο των αυτοκινητων (KK)