-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Δηλαδή τα 20x2 = 40 Ευρώ το μήνα θα σώσουν μία οικογένεια????? Με κατώφλι φτώχιας τα 2000 Ευρώ για τετραμελή οικογένεια???? (Στοιχεία
ΙΚΑΠ).Αν το εισιτήριο αυξηθεί κατά 1 ευρώ πηγαινοντας στο 1,50, μάλλον ο ΟΑΣΑ θα πρέπει και πάλι να επιδοτείται, αφού τα έξοδά του είναι αρκετά παραπάνω...
Παρόλα αυτά, και με το νούμερο αυτό, δεν θα αυξηθεί κατά 40 ευρώ το μήνα για τετραμελή οικογένεια, αλλά για ΕΝΑ άτομο, όπου το 'όριο της φτώχειας' αναγωγικά πάει στα 500 Ευρώ. Τότε είναι σημαντικό...
Αν θεωρήσουμε πως οι γονείς κάνουν καθημερινή χρήση ΕΝΟΣ λεωφορείου (σπάνιο, συνήθως θες 2), τότε στις 20 (περίπου) εργάσιμες το μήνα είναι 80 εισιτήρια, ή 80 ευρώ, ή σχεδόν 30.000 δραχμές. Αυτό ΕΙΝΑΙ σημαντικό...
Αν βάλουμε πως και τα παιδιά συχνά θα χρησιμοποιήσουν λεωφορείο (έστω 10 εισιτήρια το μήνα έκαστο για 5 εξόδους) και πως οι γονείς χρειάονται 2 λεωφορεία για να μεταβούν στην δουλειά τους (πολύ σύνηθες), τότε πηγαίνουμε στα 180 εισιτήρια τ ομήνα, άρα 180 επιπλέον ευρώ, άρα πάνω από 60.000 δρχ. Αυτό μόνο αμελητέο δεν είναι...
-
Ο χρήστης yandr έγραψε:
Όσο για τα parking του μετρό, εσύ είδες στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες; γιατί εγώ δεν είδαΣε Γερμανία και Ελβετία είδα. Ομοίως και για αεροδρόμια και σταθμούς κανονικού τρένου. Και αν δεν ήταν σε απόσταση 'επαφής', ήταν το πολύ σε απόσταση 500 μέτρων.
Να πω και την τιμή; 1,5 ευρώ την ώρα στο κέντρο της Φρανκφούρτης, και 0,5 ευρώ την ώρα στο Bad Homburg (20 χιλιόμετρα από το κέντρο της Φρανκφούρτης, η 'Εκάλη' της περιοχής). Συγκεκριμένα για το Bad Homburg όπου και δούλευα, επειδή δούλευα 12ωρα, για να γλιτώσω τα 6 ευρώ παρκάριζα 300 μέτρα από την δουλειά μου ΔΩΡΕΑΝ. Απέναντι από την δουλειά μου ήταν το πάρκιν (υπόγειο), που ήταν ταυτόχρονα (υπέργεια) το δημαρχείο. Δεν είδα δημαρχείο στην Ελλάδα με δυνατότητα πάρκιν, έστω και επί πληρωμή...
-
Ο χρήστης TGD έγραψε:
Επίσης αν δεν υπήρχαν επιβάτες ένωναν διαφορετικά δρομολόγια μαζί (θα πάμε μετά και εκεί).Όταν έγιναν οι ΣΕΠ, άδειες δόθηκαν σε πρώην οδηγούς ΕΑΣ, αλλά και σε ταξιτζήδες.
Να μαντέψω ποιοι ήταν αυτοί που έκαναν διπλοδρομολόγια και το face control που προαναφέρθηκε;
-
Aυτά δεν είναι τίποτα. Oι εικόνες που μετέδιδαν τα κανάλια, όταν τα παραλάμβαναν ήταν οι καλύτερες. Mε όλη την οικογένεια του ευτυχούς νέου κατόχου, να τσεκάρει το λεωφορείο και μετά να παραλαύνει για δηλώσεις στην κάμερα
-
Ο χρήστης christhehealer έγραψε:
Δηλαδή τα 20x2 = 40 Ευρώ το μήνα θα σώσουν μία οικογένεια????? Με κατώφλι φτώχιας τα 2000 Ευρώ για τετραμελή οικογένεια???? (Στοιχεία ΙΚΑΠ).
2000 ευρώ εισοδήματα. Εάν είναι το 20% αυτοί που τα παίρνουν, τότε ζούμε σε παράδεισο. Αλλά για πες το αυτό στο Κερατσίνι, στη Νίκαια, στο Περιστέρι, στη Θράκη...
Πιστεύω ακράντατα
ότι το παρόν σύστημα είναι αποτυχημένο γιατί δεν ύπάρχει οργάνωση
και λείπει και η θέληση για βελτίωση.Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να υπάρχουν λεωφορειόδρομοι και πεζόδρομοι; Μπας και ενοχληθούν οι κάτοχοι γιωταχί που δεν θέλουν να το αποχωρηστούν το χρυσοπληρωμένο με δόσεις φοροδιαφυγής καμάρι τους;
Είτε το
θέλουμε είτε όχι στο Δυτικό-Ευρωπαικό Τρόπο Ζωής το ΙΧ είναι αναπόσπα-
στο κομμάτι και τα ΜΜΜ δεν είναι δυνατό να καλύψουν το 100% του
πληθυσμού.Ναί αλλά ΜΟΝΟ στην Ελλάδα ισχύει το καβάλα παν στην Εκκλησιά, καβάλα προσκυνάνε.
Δηλαδή αν δουλεύουν δύο στην οικογένεια με 2 παιδιά και με εισόδημα
300.000 δρχ έκαστος επί 14 / 12 πόσο βγαίνει??? (γιατί μην ξεχνάμε τα
δώρα)??? μάλλον 2Χ300Χ14/12 = 700 χιλιάδες δρχ δηλαδή 2054 Ευρώ.Τώρα να μου λες ότι υπάρχουν οικογένειες τετραμελείς με 500.000 δρχ
εισόδημα ή και λιγότερο και έχουν και ενοίκιο τότε ψωμολυσάνε.Αν πας στην Θράκη δεν έχεις το ίδιο κόστος ζωής. Μιλάμε για Αθήνα
μια και ο ΟΑΣΑ είναι εδώ και συγκρίνουμε με Θεσσαλονική (ίδια
κατάσταση).Καλά τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου. Αν αντί για 15 λεπτά
μποτιλιάρισμα έχεις μισή ώρα μποτιλιάρισμα το πρόβλημα το έχουν όλοι
και όχι οι ολιγοί των ΙΧ.
Τώρα για τους πεζόδρομους. Ποιούς?? Αυτούς που με το έτσι θέλω ο
Δήμαρχος Ψυχικού κατασκευάζει με πρόσχημα να μην ενοχλούνται
οι μεγαλόσχημοι???? Give me a break....Για το τελευταίο θα σου συνιστούσα ένα ταξιδάκι σε Γαλλία και Ιταλία
(ειδικά σέ Ρώμη και Μιλάνο ή Παρίσι). Το ποσοστό των κατοίκων που
χρησιμοποιεί ΙΧ για τις μετακινήσεις παραμένει αναλίωτο μια και τα
ΜΜΜ δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες όλων.Εγώ για 5 χρόνια έμενε σε ένα χωριουδάκι με 2000 κατοίκους και
έπρεπε να κάνω 5~10 χιλιόμετρα μέχρι τη δουλεία μου. Το ωράριο μου
δε εφιαλτικό (08.00 εως όποτε θέλει + Σάββατα + Κυριακές + Εορτές).
Μου ήταν αδύνατο να μείνω χωρίς αυτοκίνητο και τους 6 μήνες στην
αρχή με το ποδήλατο είχα αποκτήσει τους τετρακέφαλους του Indurain
από τις ανηφόρες κατηφόρες. Πέρα από την προσωπική μου εμπειρία
απλά έβλεπες τι παιζότανε κάθε ημέρα στις εισόδους του Μιλάνου μέχρι
τους σταθμούς του μετρό (τους κομβικούς με χώρους στάθμευσης με
χιλιάδες θέσεις και συνολικό κόστος 4 Ευρώ για όλη την ημέρα (το 1998)). -
Ο χρήστης yandr έγραψε:
Δηλαδή τα 20x2 = 40 Ευρώ το μήνα θα σώσουν μία οικογένεια????? Με κατώφλι φτώχιας τα 2000 Ευρώ για τετραμελή οικογένεια???? (Στοιχεία
ΙΚΑΠ).Επί 4 για μία τετραμελή οικογένεια = 160 ευρώ ή 50.000δρχ το μήνα. Όσο μερικές συντάξεις. Εγώ το βρίσκω υψηλό, άσε που 680.000δρχ το μήνα δεν βρίσκονται σε πάρα πολλές οικογένειες. Δεν ζουν όλοι καλά σε αυτόν τον τόπο.
Τώρα ως προς τα ελλείμματα, σε γενικές γραμμές συμφωνούμε, όμως υπάρχουν δραστηριότητες που όχι μόνο είναι κοινωνικά δίκαιο να επιδοτούνται, αλλά ίσως και οικονομικά. Μη βλέπεις μόνο τα χρήματα που 'χάνονται' στον ΟΑΣΑ. Αν δεν χρησιμοποιούνταν τα λεωφορεία (και με 2 minimum ανά εισητήριο δεν θα χρησιμοποιούνταν), τότε τα λεφτά που θα χάνονται σε εργατοώρες, βενζίνες και αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης μπορεί να ήταν και περισσότερα.
Όσο για τα parking του μετρό, εσύ είδες στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες; γιατί εγώ δεν είδα
Τέλος, πάντων σς το διακόψουμε εδώ
Με καρτούλα απεριορίστων διαδρομών για όλα τα μέσα μεταφοράς το
κόστος είναι 4x35 = 140 Ευρώ. Αν μία τετραμελής οικογένεια πληρώνει
παραπάνω από 140 Ευρώ το μήνα σε εισητήρια ας ξανακάνει τις πράξεις
και να αγοράσει κάρτες απεριόριστων.Το κόστος μετακίνησης για ένα ΙΧ συνολικά είναι
Α. Όχημα κόστος 15.000 Ευρώ χρόνος απόσβεσης 10 έτη γραμμικά
άρα 1500 Ευρώ/έτος (1400 ~ 1600 cc)Β. Ασφάλεια βασική 300~500 Ευρώ το έτος (με τα minimum κάλυψης)
(προσωπικά πληρώνω 420 Ευρώ το έτος χωρίς κλοπή και είμαι με bonus
malus 7 + green card για 1600cc).Γ. Τέλη κυκλοφορίας 140 Ευρώ το χρόνο (και σύντομα αστα να πάνε).
Δ. Σέρβις (1 ανά έτος) 250 Ευρώ
Ε. Απρόβλεπτα (2% της αξίας του οχήματος) 300 Ευρώ
Κινητά έξοδα
ΣΤ. Λάστιχα 30~40.000 km με 300 Ευρώ
Ζ. Αμορτισέρ (Αθήνα μάνα μου) 25~30.000 km με κόστος άλλα 300 Ευρώ
Η. Υλικά Τριβής φρένων 15000 km me 150 Ευρώ
Θ. Βενζίνη 11~12lt/100km στην Αθήνα με κόστος 0.70 Ευρώ το λίτρο
Σύνολον (για 15.000 km το χρόνο)
(Α+Β+Γ+Δ+Ε+ΣΤ/2+Ζ/2+Η+Θ15000/10011.5) = 1500 + 400 + 140 +
250 + 300 + 300 /2 + 300 /2 + 150 + 0.715011.5 = 4247.5 ΕυρώΓια 15000 χιλιόμετρα
0.28316 Ευρώ ή 96.49 δρχ/χιλιόμετρο.
Για να δούμε τώρα πόσο συμφέρει το ΙΧ.
Πάρκινγκ. Μιλάνο (3 στα κομβικά σημεία με το Μετρό). Ομοίως και σε
άλλες πόλεις (Βαρκελώνη, Παρίσι, Βρυξέλλες, Ρωμή που έχω προσωπική
εμπειρία).Bye
-
Συγκρίνεις ανόμοια ποσά. Δηλάδη βάζεις το αυτοκίνητο υποκατάστατο των ΜΜΜ. Κι εκεί που δεν πάνε τα ΜΜΜ? Ο χρόνος για μετακίνηση έξω από την πόλη?
Τα τέλη, ασφάλεια, μέρος της συντήρησης (σερβις, ελαστικα κλπ) είναι πάγια για κάποιον που έχει έτσι κι αλλιώς αυτοκίνητο.
Δεν υπερασπίζομαι καθόλου την χρήση του στο κέντρο άλλα η σύγκριση είναι ατυχής. -
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Δηλαδή αν δουλεύουν δύο στην οικογένεια με 2 παιδιά και με εισόδημα
300.000 δρχ έκαστος επί 14 / 12 πόσο βγαίνει??? (γιατί μην ξεχνάμε τα
δώρα)??? μάλλον 2Χ300Χ14/12 = 700 χιλιάδες δρχ δηλαδή 2054 Ευρώ.Τώρα να μου λες ότι υπάρχουν οικογένειες τετραμελείς με 500.000 δρχ
εισόδημα ή και λιγότερο και έχουν και ενοίκιο τότε ψωμολυσάνε.Αν πας στην Θράκη δεν έχεις το ίδιο κόστος ζωής. Μιλάμε για Αθήνα
μια και ο ΟΑΣΑ είναι εδώ και συγκρίνουμε με Θεσσαλονική (ίδια
κατάσταση).Kακό αλλά αληθινό. Oι περισσότεροι μισθοί στην Eλλάδα βρίσκονται σε επίπεδα κάτω των 300.000. 300.000+ είναι οι καλά αμοιβόμενοι και είναι λίγοι δυστηχώς. Tο έγραψε και κάποιο άλλο παιδί στο ίδιο topic.
Καλά τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου. Αν αντί για 15 λεπτά
μποτιλιάρισμα έχεις μισή ώρα μποτιλιάρισμα το πρόβλημα το έχουν όλοι
και όχι οι ολιγοί των ΙΧ.Eιλικρινά δεν καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις. Eάν εννοείς ότι μποτιλιάρισμα θα έχουν εξίσου τα λεωφορεία και τα αυτοκίνητα με τους λεωφορειόδρομους, μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτείς. οι λεωφορειόδρομοι δημιουργούνται για να κινούνται τα λεωφορεία εκτός μποτιλιαρίσματος.
Τώρα για τους πεζόδρομους. Ποιούς?? Αυτούς που με το έτσι θέλω ο
Δήμαρχος Ψυχικού κατασκευάζει με πρόσχημα να μην ενοχλούνται
οι μεγαλόσχημοι???? Give me a break....Tο ότι υπάρχουν κάποιοι ........(βάλτε την βρισιά της αρεσκίας σας) που χρησιμοποιούν το μέτρο των πεζόδρομων για ίδια ωφέλη, δεν σημαίνει ότι φταίνε γι' αυτό οι πεζόδρομοι. ϊσως κάποια στιγμή οι Έλληνες θα πρέπει να ανακαλύψουμε τη μαγεία του περιπάτου. 'Oπως και της χρησιμότητας των πάρκων.
Για το τελευταίο θα σου συνιστούσα ένα ταξιδάκι σε Γαλλία και Ιταλία
(ειδικά σέ Ρώμη και Μιλάνο ή Παρίσι). Το ποσοστό των κατοίκων που
χρησιμοποιεί ΙΧ για τις μετακινήσεις παραμένει αναλίωτο μια και τα
ΜΜΜ δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες όλων.Για το Mιλάνο θα ακούσω τη συμβουλή σου. Tην Pώμη θα την ανταλάξω με ένα tour στην Tοσκάνη. Mπορώ;
Για το Παρίσι, πήγα, θα ξαναπάω και θα ξαναπάω.. Aλλά ασφαλές συμπέρασμα δεν μπορώ να βγάλω για την ποιότητα των MMM. Eίναι διαφορετικό να τριγυρνάς άσκοπα στα cafe, στις πλατείες και τα πάρκα, από το να έχεις το άγχος της καθημερινής μετακίνησης.
Πάντως από την εμπειρία του κομματιού της οικογένειάς μου, που είναι πλέον Γάλλοι πολίτες. Tο IX μένει στο parking όλη τη εβδομάδα (έχει αγοραστεί θέση δύο τετράγωνα μακρυά). Δεν είναι και ότι πιο εύκολο να βρίσκεις να παρκάρεις στην rue de escoles (αυτό δεν ξέρω εάν το γράφω σωστά, γιατί δεν ξέρω καθόλου Γαλλικά. Eίναι ο δρόμος που βρίσκεται το Πανεπιστήμιο της Σωρβόνης). Για το πήγαινε-έλα στις δουλειές χρησιμοποιήτε το μετρό.
O φίλος της ξαδέρφης μου που δουλεύει στη Pεν, πηγαινοέρχετε κάθε μέρα με το τραίνο. Mου το έλεγαν σαν το πιο φυσικό πράγμα του κόσμου
Εγώ για 5 χρόνια έμενε σε ένα χωριουδάκι με 2000 κατοίκους και
έπρεπε να κάνω 5~10 χιλιόμετρα μέχρι τη δουλεία μου. Το ωράριο μου
δε εφιαλτικό (08.00 εως όποτε θέλει + Σάββατα + Κυριακές + Εορτές).
Μου ήταν αδύνατο να μείνω χωρίς αυτοκίνητο και τους 6 μήνες στην
αρχή με το ποδήλατο είχα αποκτήσει τους τετρακέφαλους του Indurain
από τις ανηφόρες κατηφόρες. Πέρα από την προσωπική μου εμπειρία
απλά έβλεπες τι παιζότανε κάθε ημέρα στις εισόδους του Μιλάνου μέχρι
τους σταθμούς του μετρό (τους κομβικούς με χώρους στάθμευσης με
χιλιάδες θέσεις και συνολικό κόστος 4 Ευρώ για όλη την ημέρα (το 1998)).To ότι προτιμησες εντέλει το αυτοκίνητο από το ποδήλατο, είναι θέμα κουλτούρας και επιλογών. Δεν μπορεί να σε κατακρίνει κανένας γι' αυτό. Oύτε και εγώ. Eάν το έλεγες σε κάποιον Oλλανδό που ζει στο Aμστερνταμ, όπου το κύριο μέσο μετακίνησης είναι το ποδήλατο, θα σε κοίταγε σαν UFO. Eάν το πεις σε κάποιον Nεοέλληνα θα ρωτούσε πως άντεξες τόσο καιρό χωρίς αυτοκίνητο.
-
Δεν ανοιγω καινουργιο θεμα, αλλα το τοποθετω εδω. Τα σχολια μου στο τελος:
Κανένα εμπόδιο πλέον στην κατασκευή του Τραμ
(10/12/2002)
Με τροπολογία που κατάθεσε χθες στην Βουλή, η Κυβέρνηση βάζει φρένο στις αντιδράσεις δήμων και μεμονωμένων πολιτών, οι οποίοι εμποδίζουν την κατασκευή του έργου του Τραμ. Σύμφωνα με την τροπολογία η διάθεση κοινόχρηστων εκτάσεων για τις ανάγκες του Τραμ και ο κατ’ αυτόν τον τρόπο επιβαλλόμενος περιορισμός της κυριότητας των ακινήτων, γίνεται άνευ ανταλλάγματος και ύστερα από έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης, με την οποία διαπιστώνεται η σχετική ανάγκη.
Η απόφαση αυτή συνοδεύεται από κτηματολογικά διαγράμματα και πίνακα απ’ όπου προκύπτει η επιφάνεια των αναγκαίων εκτάσεων. Επίσης ρυθμίζονται διαδικαστικά θέματα με την παραχώρηση των αναγκαίων για την εκτέλεση έργων εκτάσεων. Σε περίπτωση άρνησης των κυρίων των κοινόχρηστων ακινήτων ή των από οποιαδήποτε αιτία κατόχων αυτών, η αποβολή τους διατάσσεται με αίτηση της ΤΡΑΜ Α.Ε
Απο το http://www.autotriti.gr/00_NEA/data1.asp?id=1831Λοιπον απο τη μια σκεπτομαι το ποσο μας κοροιδευει τοσα χρονια αυτο το κρατος και απο την αλλη αμα θελει να κανει κατι το κανει. Δηλαδη οταν θελει κατι να γινει θα το κανει ο κοσμος να χαλασει. Φασισμος σε αυτη την περιπτωση, δηλαδη και τον ταφο του Περικλη να βρουνε, απο πανω του θα κανουν το τραμ τελειωσε. Οταν ομως αυτοι οι πολιτες που αντιδρουν (ειτε σωστα ειτε λαθος) καταφερνουν το Δημο και βαζει σαμαρια, πεζοδρομους και λοιπες αηδιες, τοτε το κρατος δεν κανει τιποτα.
-
Στην Γερμανία μου άρεσαν οδικά όλα όσα ήταν διαφορετικά από την Ελλάδα (εκτός την εκτός δρόμου απαγόρευση).
Όμως το τραμ ήταν ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!!!!
Ακόμα και στην Γερμανία που ΔΕΝ έχει πολλές λακούβες ήταν ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ από ελληνικό δρόμο ΜΕ ΕΡΓΑ στα περισσότερα σημεία που είχε τραμ.
ΑΝΤΕ, ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ!!!
ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΙ ΚΑΙ ΛΕΩΦΟΡΙΟΔΡΟΜΟΙ