-
...παρε μαζι και τον CostasAthan,να βλεπουμε και τα incar των διαδρομων...
-
Αλήθεια, υπάρχει άνθρωπος που κάθεται και βλέπει αυτά τα βιντεάκια;
Νόμιζα πως δεν τα βλέπει ούτε ο ίδιος... -
λίγο οφφ τοπικ, μπορεί να μην είναι action packed, αλλά θα ήταν καλή ιδέα ένα γοογλε μαπς με αντιστοιχισμένα όλα τα βίντεο, έτσι ώστε να ξέρει κάποιος τι θα περάσει να δει από το αντίστοιχο μέρος .
-
Ο χρήστης JimClark έγραψε:
λίγο οφφ τοπικ, μπορεί να μην είναι action packed, αλλά θα ήταν καλή ιδέα ένα γοογλε μαπς με αντιστοιχισμένα όλα τα βίντεο, έτσι ώστε να ξέρει κάποιος τι θα περάσει να δει από το αντίστοιχο μέρος ....ή για καποιον που δεν εχει την δυνατοτητα να επισκεφτει ολα αυτα τα μερη...δεν ειναι κακη ιδεα...εχει και εχει αηδιες το tube,αυτα μπορει να ειναι χρησιμα σε καποιους...
Σαμπα,εισαι εμπαθης...
-
Χτες βράδυ κατάφερα επιτέλους και είδα από την αρχή, όλες (και τις 39) τις σελίδες του topic!
JimClark respect! -
Tελευταία φορά που θα συγχαρώ θερμά τον Jim Clark, για να μη γεμίζει το τόπικ με περιττές δημοσιεύσεις!
Αρκούν οι δικές του -
Μπράβο ΞιφΝο! Ωραία περιγραφή, μαραθώνια διαδρομή. Ελπίζω να σου κρατήσαμε λίγη συντροφία εκείνο το μοναχικό βράδυ έστω και μέσω τηλ!
-
Ο χρήστης GeorgT έγραψε:
Για οσους κινουντε απο Κιλκις για Σερρες προτείνω την εναλλακτική διαδρομή μεσω τις παλιας εθνικης οδου μεσα απο τα Κρουσια (μικρο ορεινο συγκρότημα δυτικα της λιμνης Κερκίνη)Διαδρομη με μηδενική κίνηση (βαρια βαρια κανενα αλογο να συναντήσετε), άσφαλτος μετρια πρως κακη θα ελεγα!
Μπορει καποιος να ξεκινήσει απευθείας μεσω Κιλκις για Ευκαρπια κ να κατεβει μετα Ροδοπολη, εναλλακτικα προσωπικά περασα πρωτα απο το χωριο Μεταλλικο να πάρω λιγο αγαπημένο Ξινό νερο (φυσικο νερο με λιγο ανθρακικό)
http://www.panoramio.com/photo/54348168κ μετα απο τη διασταυρωση του Χερσου βγηκα στο προαναφερομενο δρόμο, η διαδρομη ειναι πολυ μικρη κ η δυσκολια ειναι πανευκολη:
Καλησπέρα κι από μενα .
Πρόσφατα έκανα κι εγώ την παραπάνω διαδρομή και συνέχισα και προς λίμνη Κερκίνη.
Εδώ η διαδρομή --> http://goo.gl/maps/97hT1
Η αλήθεια είναι πως δεν ήταν ο δρόμος μου,για Κερκίνη πήγαινα εξ'αρχής αλλά η Ε.Ο. για Σέρρες είναι βαρετή και είχα χρόνο οπότε έψαξα κάτι πιο ενδιαφέρον
Το κομμάτι Μαυροπλαγιά-Ροδόπολη θα μπορούσε να φέρνει κάτι απο Initial d,αν δεν είχε κάποιες λακκούβες-κρατήρες.Σφιχτό,συνεχόμενο στροφιλίκι μέσα στο πράσσινο και με μηδενική κίνηση(δεν συνάντησα ψυχη)
Πάντως προτείνεται για χαλαρή βόλτα κι αν υπήρχε και κάποιο κιόσκι ή κατι τέτοιο θα ήταν ωραία για μια στάση.Από το χωριό Κερκίνη υπάρχει δρόμος που οδηγεί στην τεχνητή λίμνη.Πιστεύω πως είναι από τις πιο ωραίες και ταυτόχρονα κοντινές (στη Θεσσαλονίκη) αποδράσεις.
Σε εκείνο το σημείο ξεκινάνε οι βάρκες που βολτάρουν στη λίμνη, και λίγο πιο πέρα έχει εγκαταστάσεις ιππασίας
Επίσης,γενικότερα στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν αρκετές επιλογές για διαμονή και καλό φαγητόΗ συνέχεια είχε λίγο χωματόδρομο γιατί ήθελα να δω πού βγάζει μιας και ήμουν μόνος,το πολύ πολύ να γυρνούσα πίσω. Συνηθισμένα πράμματα
Τελικά το τζιπάκι δεν είχε πρόβλημα και οι εικόνες στα πέριξ της λίμνης άξιζαν τον κόπο.Μια τελευταία φώτο και φτάνουμε στο χωριό Λιθότοπος όπου σε λιγο συναντάμε την Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Σερρών και η μικρή αυτή παράκαμψη τελειώνει.
-
Εύγε και στο Σεβαστιανό.
Τη διαδρομή των Κρουσίων την έχω κάνει, πιο πολύ ενδιαφέρουσα από πλευράς φύσης, διότι οδηγικώς δεν έχεις ορατότητα, και δεν μπορείς να πας πολύ γρήγορα.Άσχετο: Λόγω ημερών, θα με ενδιέφερε μία διαδρομή στη βάση των αξόνων προέλασης του ΕΣ κατά τους Βαλκανικούς Πολέμους (Α και Β), βάσει του γνωστού υπέροχου εμβατηρίου:
'Γυρνούμε από τη μάχη δοξασμένοι, γυρνούμε νικητές απ' τη φωτιά
με τη σημαία περήφανα απλωμένη, γεμάτη ηρωισμό και λεβεντιά.
Στο Σαραντάπορο έλαμψε η ορμή μας, στα Γιαννιτσά βαρεί θανατικό,
στις Σιδερένιες Πόρτες το κορμί μας εδείχθη σα χυμένο από χαλκό.Μας πήγε στ' οργισμένο το Μπιζάνι, η Νίκη στα μεγάλα της φτερά
Εις το Κιλκίς επλέξαμε στεφάνι, στεφάνι από άνθη αιματηρά
Με τη σημαία περήφανα απλωμένη, γυρνούμε νικητές απ' τη φωτιά
Για σένανε Πατρίδα αγαπημένη, για σένα πάντα η δάφνη κι η μυρτιά. ' -
Ο χρήστης sεbastian έγραψε:
Τελικά το τζιπάκι δεν είχε πρόβλημα και οι εικόνες στα πέριξ της λίμνης άξιζαν τον κόπο.Και λέω γνωστό μου φαίνεται αυτό το μξ.
Γνωριζόμαστε από flickr
-
Καλησπέρα κι από μενα .
Πρόσφατα έκανα κι εγώ την παραπάνω διαδρομή και συνέχισα και προς λίμνη Κερκίνη.
Εδώ η διαδρομή --> http://goo.gl/maps/97hT1
Η αλήθεια είναι πως δεν ήταν ο δρόμος μου,για Κερκίνη πήγαινα εξ'αρχής αλλά η Ε.Ο. για Σέρρες είναι βαρετή και είχα χρόνο οπότε έψαξα κάτι πιο ενδιαφέρον
Το κομμάτι Μαυροπλαγιά-Ροδόπολη θα μπορούσε να φέρνει κάτι απο Initial d,αν δεν είχε κάποιες λακκούβες-κρατήρες.Σφιχτό,συνεχόμενο στροφιλίκι μέσα στο πράσσινο και με μηδενική κίνηση(δεν συνάντησα ψυχη)
Πάντως προτείνεται για χαλαρή βόλτα κι αν υπήρχε και κάποιο κιόσκι ή κατι τέτοιο θα ήταν ωραία για μια στάση.τη επομενη μπορεις να περασεις κ για καφε απο το Μεγαλοχωρι αν ειναι κανενα ΣΚ που ειναι σε αποσταση βολής απο τη συγκεκριμένη διαδρομη!
για όποιον θελει να δει τις καιρικές συνθηκες στη Κερκίνη κ περιξ, μπορει απο εδω:
http://85.72.42.66:72/view/index.shtml
απλα η την γυρνατε αριστερά απο τη λιμνη, η απευθείας επιλέγοντας τη θεση Camera p1
-
GeorgT, μπορεί και να΄ρθω να ξέρεις
Πάντως παιδιά έχετε φτιάξει πολύ ωραίο τόπικ εδώ .Καλές οι συζητήσεις για τα άλογα,τις ροπές κλπ κλπ,αλλά αυτή είναι η ουσια της αυτοκίνησης κι έχετε συγκεντρώσει μεγάλο όγκο πληροφοριών.
Έχω ξεκινήσει να διαβάζω τις 40 σελίδες του θέματος και πρέπει να υποβάλλω τα σέβη μου στον JimClark!
Ελπίζω να συνεισφέρω κι εγώ καμιά διαδρομούλα από δω και πέρα. -
Η συνέχεια είχε λίγο χωματόδρομο γιατί ήθελα να δω πού βγάζει μιας και ήμουν μόνος,το πολύ πολύ να γυρνούσα πίσω. Συνηθισμένα πράμματαΑυτό, τίποτα άλλο...
-
Από Λειβαδειά σε Αράχωβα, με τσιάμικα στο μαγνητόφωνο (ή όπως το λένε τώρα), αν δεν έχει κίνηση, πας πολύ ωραία γαμιώντας, όπως σήμερα, που με ακολουθούσε Αούντι S5 ή RS5 με ξένες πινακίδες.
Κάτι εκείνος χεράς (ή τζάμπα μάγκας 4κίνητος), κάτι εγώ κουλός (ως προς το όχημά μου), πηγαίναμε μαζί, σε ψιλο-βίαιους ρυθμούς, και το καταδιασκεδάσαμαν! -
Η Μαυροπλαγιά γινόταν ράλλυ σπριντ από τη λέσχη του Κιλκίς και την έχω τρέξει κιόλας. αρκετές σελίδες οι σημειώσεις
-
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Από Λειβαδειά σε Αράχωβα, με τσιάμικα στο μαγνητόφωνο (ή όπως το λένε τώρα), αν δεν έχει κίνηση, πας πολύ ωραία γαμιώντας, όπως σήμερα, που με ακολουθούσε Αούντι S5 ή RS5 με ξένες πινακίδες.
Κάτι εκείνος χεράς (ή τζάμπα μάγκας 4κίνητος), κάτι εγώ κουλός (ως προς το όχημά μου), πηγαίναμε μαζί, σε ψιλο-βίαιους ρυθμούς, και το καταδιασκεδάσαμαν!Αν ανεβαίνεις με σοβαρό αυτοκίνητο, η διαδρομή είναι πολύ καλή. Το πιο πιθανό είναι πως σεβαστήκατε ο ένας τον άλλο και το ρυθμό που είχατε και ανεβήκατε τάπα. Ειδικά αν ο άλλος ήταν πίσω σου μπορεί να ακολουθούσε τις γραμμές σου και να το φχαριστιόταν κιόλας.
Στο κομμάτι από Λιβαδειά προς Αράχωβα, πριν μπεις στην Αράχωβα έχουμε και τη δική μας carousel -τι να κλάσει το Nurbrurgring- μόνο που είναι δεξιόστροφη.
-
Ο χρήστης vasilis 1200101 έγραψε:
Κάτι εκείνος χεράς (ή τζάμπα μάγκας 4κίνητος), κάτι εγώ κουλός (ως προς το όχημά μου), πηγαίναμε μαζί, σε ψιλο-βίαιους ρυθμούς, και το καταδιασκεδάσαμαν!Αν ανεβαίνεις με σοβαρό αυτοκίνητο, η διαδρομή είναι πολύ καλή. Το πιο πιθανό είναι πως σεβαστήκατε ο ένας τον άλλο και το ρυθμό που είχατε και ανεβήκατε τάπα. Ειδικά αν ο άλλος ήταν πίσω σου μπορεί να ακολουθούσε τις γραμμές σου και να το φχαριστιόταν κιόλας.
Στο κομμάτι από Λιβαδειά προς Αράχωβα, πριν μπεις στην Αράχωβα έχουμε και τη δική μας carousel -τι να κλάσει το Nurbrurgring- μόνο που είναι δεξιόστροφη.
Όντως. Στην αρχή 'άφησα', για το ο μη γένοιτο που ο τύπος ήθελε κόντρα, αλλά αυτός, τηρώντας ευλαβικά σωστές αποστάσεις, μου είπε 'μείνε μπροστά και δείχνε - πάμε μαζί'.
Πάντως εννοείται ότι προτιμώ χίλιες φορές να είμαι πίσω, παρά μπροστά. -
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Κάτι εκείνος χεράς (ή τζάμπα μάγκας 4κίνητος), κάτι εγώ κουλός (ως προς το όχημά μου), πηγαίναμε μαζί, σε ψιλο-βίαιους ρυθμούς, και το καταδιασκεδάσαμαν!Καθε φορα που παω Αραχωβα ειναι ενας προσθετος λογος να χαιρομαι, αυτη η διαδρομη!!!
-
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Όντως. Στην αρχή 'άφησα', για το ο μη γένοιτο που ο τύπος ήθελε κόντρα, αλλά αυτός, τηρώντας ευλαβικά σωστές αποστάσεις, μου είπε 'μείνε μπροστά και δείχνε - πάμε μαζί'.
Πάντως εννοείται ότι προτιμώ χίλιες φορές να είμαι πίσω, παρά μπροστά.Αυτές είναι οι καλύτερες βόλτες! Κάπως κάπου κάποτε πίσω από το Τίπο μου, άλλες εποχές, είχα ένα Ιμπρέζα GT, σε ένα βουνό της Εύβοιας που ήξερα και τα χαλίκια με το μικρό τους. Κινηθήκαμε με ρυθμούς, 3 μήνες χωρίς δίπλωμα - πινακίδες και 2 χρόνια με αναστολή , στις ευθείες (που δεν υπήρχαν) το Ιμπρέζα στον προφυλακτήρα μου αλλά μαζί μου. Το χαρήκαμε και οι δύο εγώ γιατί πιέστηκα και αυτός γιατί ανέβηκε γρήγορα (εποχιακός στη περιοχή).
Θέλω να είμαι μπροστά εκεί που ξέρω καλά, αλλά 1000 φορές να ακολουθώ κάποιον άλλο και να μου δείχνει.@ Focusman, αν ποτέ περάσεις την Αράχωβα και ανεβείς από το φράγμα του Μόρνου μέσω Κόκκινου προς Πενταγιούς εκεί να δεις ευχαρίστηση!!!
-
Από το Περιβόλι ή από το Κροκύλειο; Γιατί από το Περιβόλι που ανέβηκα εγώ είχε κάποια όμορφα θέματα ο δρόμος.
Ευκαιρίας γενομένης να σας παρουσιάσω τη φώτο 'με φάγανε οι δρόμοι', κάπου έξω από το Περιβόλι.
Και το ανέβασμα προς Γραμμένη οξυά, αντίστοιχα επικό...
ΙΔΑΝΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ