-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Απορώ γιατί τους αλλάζουν ξανά. **Τρία χρόνια τους πήρε να καταφέρουν όλοι οι σαλίγκαροι να ανεβαίνουν πόντιουμ **και επιτέλους το κατάφεραν. Γιατί να αλλάζουν πάλι?
...όπως;
Τρούλι το όνομα Toyota η ομάδα, ή να αναφέρω Κούλθαρντ με Jaguar (εκτός και αν πιστεύουμε ότι ο Κλιν πέρυσι είχε στα χέρια του αυτοκινητάρα που την χαράμιζε) .... anyway δεν θέλω να ρίχνω κάρβουνο...
-
Ο χρήστης slivi έγραψε:
Απορώ γιατί τους αλλάζουν ξανά. **Τρία χρόνια τους πήρε να καταφέρουν όλοι οι σαλίγκαροι να ανεβαίνουν πόντιουμ **και επιτέλους το κατάφεραν. Γιατί να αλλάζουν πάλι?
...όπως;
Τρούλι το όνομα Toyota η ομάδα, ή να αναφέρω Κούλθαρντ με Jaguar (εκτός και αν πιστεύουμε ότι ο Κλιν πέρυσι είχε στα χέρια του αυτοκινητάρα που την χαράμιζε) .... anyway δεν θέλω να ρίχνω κάρβουνο...
ε βέβαια γιατί πριν με το μονοπώλιο της Ferrari (όχι άδικα) είμασταν μέσα στην τρελή χαρά...κοντεύαμε να σπάσουμε τα σαγόνια μας ...
-
Σωστά μιλάς μόνο που πριν ήταν ένα μονοπώλιο όπως λες βασισμένο στην τεχνογνωσία και την ελεύθερη ανάπτυξη (Είτε ήταν η Ferrari, είτε παλιότερα Williams Renault είτε ακόμα και Beneton ή Mclaren Honda) . Τα τελευταία χρόνια είναι κανονισμοί με βάση το 'κάτσε να δούμε πού μ@μ@ει και δέρνει η Ferrari να δούμε τί κανονισμό θα σκαρώσουμε να τους θάψουμε'. Αν θέλουνε να βρούνε τρόπο να μην σπάμε τα σαγόνια μας θα ήταν καλύτερα να ωθούσαν και τους υπόλοιπους στην βελτίωση και όχι να βλέπουμε Jaguar στις πρώτες θέσεις απλά γιατί ο κινητήρας αντέχει 40 αγώνες (ας τους κατέβαζαν στο Ντακάρ αν ήθελαν αγώνες αντοχής).
Μου αρέσει που έλεγα για κάρβουνο...
-
Μα οι αλλαγές στους κανονισμούς αποσκοπούσαν στην αξιπιστία, ένας τομέας στον οποίο η Ferrari έχει πάρει Master. Ο MS είχε να εγκαταλήψει 58 GP από μηχανολογικά αίτια.
Καλό είναι να σκεφτόμαστε λίγο πριν αμολήσουμε διάφορα...
-
Λέγεται ότι ο Zanardi θα κάνει μερικούς γύρους με το μονοθέσιο της Williams, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού GP.
-
Αξιοπιστία είχε και έχει. Οι κινητήρες όμως ήταν σχεδιασμένοι να βγάζουν συγκεκριμένα χιλιόμετρα και όχι να κάνουν αγώνα αντοχής... Εκεί αναγκαστικά υποθέτω για να εξασφαλίσεις την διάρκεια κόβεις λίγο τον κινητήρα, με αποτέλεσμα να παρακολουθούμε όλα αυτά τα χαρωπά της φετινής σεζόν.... (μην ξεχνάς ότι στους περσινούς περιορισμούς ο κινητήρας της Ferrari ήταν από τους λίγους -αν όχι ο μοναδικός- που είχε καταφέρει να βελτιώσει επιδόσεις αντί να χάσει οπότε μάλλον ήταν μελετημένος για συγκεκριμένη χρήση....)
Τώρα για το που αποσκοπούν οι αλλαγές τα τελευταία χρόνια ..... Η μοναδική τροποποίηση ουσίας που φαίνεται να έχει πραγματοποιηθεί είναι ότι αυξήθηκαν οι προδιαγραφές χωρητικότητας της τσέπης του θείου Μπέρνι.......
-
Ο χρήστης slivi έγραψε:
Αξιοπιστία είχε και έχει. Οι κινητήρες όμως ήταν σχεδιασμένοι να βγάζουν συγκεκριμένα χιλιόμετρα και όχι να κάνουν αγώνα αντοχής... Εκεί αναγκαστικά υποθέτω για να εξασφαλίσεις την διάρκεια κόβεις λίγο τον κινητήρα, με αποτέλεσμα να παρακολουθούμε όλα αυτά τα χαρωπά της φετινής σεζόν.... (μην ξεχνάς ότι στους περσινούς περιορισμούς ο κινητήρας της Ferrari ήταν από τους λίγους -αν όχι ο μοναδικός- που είχε καταφέρει να βελτιώσει επιδόσεις αντί να χάσει οπότε μάλλον ήταν μελετημένος για συγκεκριμένη χρήση....)Μα τα παραπάνω ισχύουν για όλους! Και η Ferrari είναι ίσως η μοναδική ομάδα που έχει τεχνογνωσία, χρήματα, ικανότητα κ.λπ. για να προσαρμοστεί γρηγορότερα και αποτελεσματικότερα στις αλλαγές. Αν η Redbull με τα μισά χρήματα, τις μισές δοκιμές, και ελάχιστη τεχνογνωσία κατάφερε να πάει καλύτερα από τη Ferrari τουλάχιστον στους 3 πρώτους αγώνες, μάλλον δεν φταίει η αλλαγή των κανονισμών...
Ας σταματήσει τουλάχιστον αυτή η καραμέλα περί κανονισμών. Οι κανονισμοί ισχύουν για ΟΛΟΥΣ το ίδιο. Φυσιολογικά μετά από 7 χρόνια στην κορυφή η Ferrari θα παρουσίαζε μια κάμψη.
-
Ο χρήστης slivi έγραψε:
Αξιοπιστία είχε και έχει. Οι κινητήρες όμως ήταν σχεδιασμένοι να βγάζουν συγκεκριμένα χιλιόμετρα και όχι να κάνουν αγώνα αντοχής... Εκεί αναγκαστικά υποθέτω για να εξασφαλίσεις την διάρκεια κόβεις λίγο τον κινητήρα, με αποτέλεσμα να παρακολουθούμε όλα αυτά τα χαρωπά της φετινής σεζόν.... (μην ξεχνάς ότι στους περσινούς περιορισμούς ο κινητήρας της Ferrari ήταν από τους λίγους -αν όχι ο μοναδικός- που είχε καταφέρει να βελτιώσει επιδόσεις αντί να χάσει οπότε μάλλον ήταν μελετημένος για συγκεκριμένη χρήση....)Τώρα για το που αποσκοπούν οι αλλαγές τα τελευταία χρόνια ..... Η μοναδική τροποποίηση ουσίας που φαίνεται να έχει πραγματοποιηθεί είναι ότι αυξήθηκαν οι προδιαγραφές χωρητικότητας της τσέπης του θείου Μπέρνι.......
Κόβεις τον κινητήρα...;
Αλλα λένε οι ιπποδυνάμεις τους όμως...H λιστα με την ιπποδυναμη των κινητηρων συμφωνα με την μετρηση της BMW ειναι:
- Honda - 955 bhp
- Renault - 940 bhp
- BMW - 938 bhp
- Ferrari, Toyota - 935 bhp
- Mercedes - 930 bhp
- Cosworth - 915 bhp
Η μετρηση συμφωνα με το Autosport βασιστηκε στην χροια του ηχου απο οπου βγηκαν τα rpms .
Κανένας κάτω από τους 900bhp...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Η μετρηση συμφωνα με το Autosport βασιστηκε στην χροια του ηχου απο οπου βγηκαν τα rpms .
Δεν ξέρω αν και κατά πόσο αξιόπιστη είναι η μέθοδος και επίσης δεν ξέρω αν αναφέρεται στον κινητήρα της F04 ή της 05, αν όμως ισχύει μπορεί κάποιος να εξηγήσει αυτά που βλέπουμε?
Έκαναν τόση διαφορά τα λάστιχα της Michelin? Εκτός και αν η Red Bull π.χ. έφτιαξε μέσα σε μια μέρα το μονοθέσιο της χρονιάς (σημειωτέον ότι αν ισχύουν τα λεγόμενα Πουρναράκη τρέχει με τον περσινό κινητήρα).
-
Ο χρήστης slivi έγραψε:
Δεν ξέρω αν και κατά πόσο αξιόπιστη είναι η μέθοδος και επίσης δεν ξέρω αν αναφέρεται στον κινητήρα της F04 ή της 05, αν όμως ισχύει μπορεί κάποιος να εξηγήσει αυτά που βλέπουμε?
Έκαναν τόση διαφορά τα λάστιχα της Michelin? Εκτός και αν η Red Bull π.χ. έφτιαξε μέσα σε μια μέρα το μονοθέσιο της χρονιάς (σημειωτέον ότι αν ισχύουν τα λεγόμενα Πουρναράκη τρέχει με τον περσινό κινητήρα).
Γίνεται με τη χρήση ενός ειδικού μικροφώνου το οποίο έχει μια σχετική απόκλιση από την πραγματικότητα. Πάντως, ενώ τα νούμερα δεν πρέπει να είναι τα πραγματικά, η διάταξη μάλλον προσεγγίζει την πραγματική.
-
Ο χρήστης slivi έγραψε:
Δεν ξέρω αν και κατά πόσο αξιόπιστη είναι η μέθοδος και επίσης δεν ξέρω αν αναφέρεται στον κινητήρα της F04 ή της 05, αν όμως ισχύει μπορεί κάποιος να εξηγήσει αυτά που βλέπουμε?Η μετρηση εγινε απο την BMW, η μεθοδος δεν αμφισβητηθηκε απο κανεναν και η αναφορα στην Ferrari αφορα τον 05 κινητηρα.
Η διαφορα της Reb Bull που οντως εχει μια βελτιωμενη εκδοση του περσινου μοτερ (εν αναμονη του νεου που ερχεται συντομα) οφειλεται στο οτι η ομαδα παρουσιαστηκε πανετοιμη στα πρωτα GP και εκμεταλλευτηκε τα στραβοπατηματα των αλλων. Απο εδω και περα θα βρει τη φυσικη θεση της, καπου πισω απο τα εργοστασιακα, παρεα με την Sauber.
-
Η διαφορά στα μοτέρ της Ferrari και της Renault είναι αμελητέα.
Απλά η Ferrari δείχνει να παρέμεινε στα ίδια περίπου επίπεδα με πέρσι ενώ η Renault έκανε μεγάλη πρόοδο!Δεν λέω ότι είναι απόλυτο αλλά παρατηρήσατε ότι στις ευθείες δεν μπορούσε να τον πλησιάσει ο Schumi τον Αlonso;
Νομίζω είναι ενδεικτικό της δύναμης που απέκτησε ο κινητήρας των Γάλλων...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Νομίζω είναι ενδεικτικό της δύναμης που απέκτησε ο κινητήρας των Γάλλων...Εγω παλι νομιζω οτι ειναι ενδεικτικο του ποσο λιγο φτερο πισω ειχαν οι Γαλλοι. Ξεροντας οτι εχουν κοψει στροφες και οτι στην Ιμολα τα προσπερασματα ειναι δυσκολα του εδωσαν μεγαλη τελικη και επενδυσαν στο πεισμα του πιτσι να διατηρισει οσες θεσεις μπορουσε κλεινοντας πορτες. Κατι αναλογο εκανε και η Toyota στον JT και νομιζω βγηκε και στους δυο μια χαρα.
-
Ο χρήστης Go_For_Pole έγραψε:
Εγω παλι νομιζω οτι ειναι ενδεικτικο του ποσο λιγο φτερο πισω ειχαν οι Γαλλοι. Ξεροντας οτι εχουν κοψει στροφες και οτι στην Ιμολα τα προσπερασματα ειναι δυσκολα του εδωσαν μεγαλη τελικη και επενδυσαν στο πεισμα του πιτσι να διατηρισει οσες θεσεις μπορουσε κλεινοντας πορτες. Κατι αναλογο εκανε και η Toyota στον JT και νομιζω βγηκε και στους δυο μια χαρα.
Δίκιο έχεις αλλά χρειάζεται και η δύναμη των μοτέρ, νομίζω;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Η διαφορά στα μοτέρ της Ferrari και της Renault είναι αμελητέα.
Απλά η Ferrari δείχνει να παρέμεινε στα ίδια περίπου επίπεδα με πέρσι ενώ η Renault έκανε μεγάλη πρόοδο!Δεν λέω ότι είναι απόλυτο αλλά παρατηρήσατε ότι στις ευθείες δεν μπορούσε να τον πλησιάσει ο Schumi τον Αlonso;
και του τρόπου που οδήγησε ο Αλόνσο Σάββα. Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι μέσα στη στροφή 'άφηνε', καθυστερούσε τον Σουμάχερ ώστε να του φύγει στην έξοδο. Είναι το μόνο σημείο που πλεονεκτεί ο προπορευόμενος ίσως, όσο γρήγορη και να ήταν η αντίδραση του Σούμι, πάντα πρώτος γκάζι πατούσε ο Ισπανός. Μιλάμε για διαφορές μιλισέκοντ βέβαια
-
Συμφωνώ με τον Go for Pole. Εξάλλου αν το τεστ είναι με τον 05 επιβεβαιώνεται το ότι μόλις τα πράγματα ήρθαν στα ίσια τους από θέμα δύναμης κινητήρα οι ferrari γύριζαν με -2 sec/γύρο....
-
Ο χρήστης slivi έγραψε:
Συμφωνώ με τον Go for Pole. Εξάλλου αν το τεστ είναι με τον 05 επιβεβαιώνεται το ότι μόλις τα πράγματα ήρθαν στα ίσια τους από θέμα δύναμης κινητήρα οι ferrari γύριζαν με -2 sec/γύρο....Γνωρίζεις εσύ εάν η Renault μπορούσε να πάει γρηγορότερα;
Εάν είχε πρόβλημα;
Εάν τα λάστιχα δεν άντεχαν;Μου φαίνεται πολύ «ξερό» αυτό το -2sec/γύρο...τι έγινε ξάφνου απογειώθηκε η Ferrari...;
Μου φαίνεται ότι παίζουν κ άλλα στο παιχνίδι, θα δείξει η Βαρκελώνη...
-
Παιδες μην παρασυρεστε απο το hype, οι πραγματικες δυνατοτητες των μονοθεσιων βρισκονται στα προκριματικα του Σαββατου
-
Μέχρι που πέρασε ο Σούμι τον Μπάτον θα ήταν λογικό να κάνει συντηρητική οδήγηση ο Αλόνσο. Με τον Σούμι όμως τροχό τροχό γιατί να μην ανοίξει πιο νωρίς και να βρεθεί μπροστά από τα ντουπλαρίσματα για να είναι άνετος και να μην χρειάζεται να φρενάρει όπως πολύ σωστά είπε ο Σπύρος ότι δήλωσε? (άρα μήπως έπαιζε τίποτα άλλο). Από την άλλη η Ferrari δείχνει όντως να απογειώθηκε (σημειωτέων ότι γύριζε με -2 αμέσως μετά το πιτ με καύσιμα στο ρεζερβουάρ) οπότε δεν φαίνεται να είναι τυχαίο. Τα άλλα που παίζουν είναι ίσως το κράξιμο της Γκαζέτα και γενικά του τύπου καθώς και το συμβόλαιο του Σούμι (που τελικά υπογράφηκε πριν λήξει το προηγούμενο ) Το μόνο που με ανησυχεί είναι ότι ο κινητήρας είναι σχετικά φρέσκος και μετά την καταπόνηση στην Ίμολα πόσο θα αντέξει στην Ισπανία...
-
Ο χρήστης slivi έγραψε:
Το μόνο που με ανησυχεί είναι ότι ο κινητήρας είναι σχετικά φρέσκος και μετά την καταπόνηση στην Ίμολα πόσο θα αντέξει στην Ισπανία...Οχι μονο ο κινητηρας, ολο το αυτοκινητο ειναι αγουρο. Παντως θα στοιχηματιζα ευκολα οτι το αυτοκινητο του MS δε θα βγαλει 2ο αγωνα.
Formula 1 - Διάφορα νέα