-
Η αλήθεια, από όσο γνωρίζω, είναι ότι πάνω από τις 4500rpm λένε ότι το boost πέφτει αισθητά μέσω του boost controler.
Τι εννοεις με αυτο? Boost controller ειναι εξωτερικη συσκευη που βαζουν και ελεγχει
την πιεση. Κανει την ιδια δουλεια με το 'τσιπακι' (αν και οχι και τοσο καλα),
και σου δινει και την δυνατοτητα να ελεγξεις την μεγιστη πιεση που θελεις.
Η πιεση πεφτει στις ψηλες στροφες γιατι δεν αντεχει να δωσει η τουρμπινα
και για λογους προστασιας την περιοριζουνε.ταχύτητες σχεδόν σταθερά > 180 (σε μερικά καλά σημεία τερμάτισε το κοντέρ: 240+) η μέση κατανάλωση ήταν 11.5 lt/100k
Ωστε δηλωνεις οτι εισαι political incorrect. Που να σε διαβασει και κανεις 'συγκαμμενος'
(που λεει ο ΚΚ), θα τρελαθει που απειλεις την υγεια των παιδιων του!!!
Σοβαρα τωρα, ζηλευω που κινειστε ετσι! Εγω προσπαθωντας να δω που την εχουν στημμενη
τα radar δεν ξεπερναω τα 160! (κατι πρεπει να κανω για αυτο το θεμα!)
Ασε που το οικονομομετρο στο instant consumption σε αποκαρδιωνει!!
Παντως μια χαρα την βλεπω την καταναλωση για τετοιες ταχυτητες!
Δεν χρειαζεσαι το VAG-COM για να δεις πιεση. Ενα κοινο μπαρομετρο με 2μετρο σωληνακι ειναι ΟΚ!
Το τσιπακι της Genesis εναι ενα 'Garden variety'. Πιστευω οτι πρεπει να'ναι αντιστοιχο
με της ΑΒΤ. Περισσοτερα μολις το δυναμομετρησω (πρεπει να κανω και καποια αλλη
προετοιμασια και γι'αυτο καθυστερω). -
Ο χρήστης steve έγραψε:
Τι εννοεις με αυτο? Boost controller ειναι εξωτερικη συσκευη που βαζουν και ελεγχει
την πιεση. Κανει την ιδια δουλεια με το 'τσιπακι' (αν και οχι και τοσο καλα),
και σου δινει και την δυνατοτητα να ελεγξεις την μεγιστη πιεση που θελεις.
Η πιεση πεφτει στις ψηλες στροφες γιατι δεν αντεχει να δωσει η τουρμπινα
και για λογους προστασιας την περιοριζουνε.Nαι αυτό εννοώ, ότι δηλαδή ο εγκέφαλος έχει ενσωματωμένη λειτουργία boost controller και εμποδίζει το boost να ανέβει πάνω από κάποια προκαθορισμένη τιμή που στα δικά μας είναι νομίζω της τάξης 1.5-1.6 bar. Ετσι λέγεται η μήπως δεν το εξέφρασα σωστά?
Ωστε δηλωνεις οτι εισαι political incorrect. Που να σε διαβασει και κανεις 'συγκαμμενος'
(που λεει ο ΚΚ), θα τρελαθει που απειλεις την υγεια των παιδιων του!!!Ναι δυστυχώς φίλε Steve είμαι politically incorrect. Aλλά προς θεού βέβαια, αυτά γίνονται σε μέρες και ώρες που ο πολύς κόσμος κοιμάται. Ετσι ήταν και εκείνη την 'Αγια' ημέρα
Σοβαρα τωρα, ζηλευω που κινειστε ετσι! Εγω προσπαθωντας να δω που την εχουν στημμενη τα radar δεν ξεπερναω τα 160! (κατι πρεπει να κανω για αυτο το θεμα!)
Σε λίγο δεν θα ζηλεύεις φίλε μου γιατί και εσύ ως chip-aρισμένος θα αναζητάς πεδίο δράσης γιά τέτοιες ταχύτητες.
Ασε που το οικονομομετρο στο instant consumption σε αποκαρδιωνει!!
Eεεεε... εντάξει είπαμε δεν θα το παρακάνουμε κιόλας...
Παντως μια χαρα την βλεπω την καταναλωση για τετοιες ταχυτητες!
Δεν χρειαζεσαι το VAG-COM για να δεις πιεση. Ενα κοινο μπαρομετρο με 2μετρο σωληνακι ειναι ΟΚ!Νομίζω και εγώ ότι είναι Ο.Κ. Συγκεκριμένα νομίζω ότι τον τελευταίο καιρό με τις πολλές υγρασίες-συννεφιές και βροχές το αυτοκίνητο σερνόταν ειδικά ψηλά. Σήμερα που πάτησα λίγο όταν καθάρισε ο καιρός το απόγευμα και είχαμε ήλιο και 12 βάθμούς περίπου όλα πήγαιναν καλά . Πες ευσταθεί ότι όταν έχει υγρασία (εκτός από πολύ ζέστη βέβαια το καλοκαίρι που είναι γνωστό) ότι τα turbo δυσανασχετούν? Ακούγεται λογικό γιατί αυξημένη υγρασία στην ατμόσφαιρα σημαίνει λιγότερα μόρια Ο2 στη μονάδα όγκου αέρα. Εσύ τι νομίζεις, έχεις παρόμοιες εμπειρίες?
Το τσιπακι της Genesis εναι ενα 'Garden variety'. Πιστευω οτι πρεπει να'ναι αντιστοιχο
με της ΑΒΤ. Περισσοτερα μολις το δυναμομετρησω (πρεπει να κανω και καποια αλλη
προετοιμασια και γι'αυτο καθυστερω).Σε ποίο δυναμόμετρο σκέφτεσαι να πας?
Αν δεν έχεις αντίρρηση θα πρότεινα να συναντιόμαστε γιά να τα πούμε από κοντά. Αν θέλεις απάντησέ μου στο e-mail μου που το έχεις.
Ευχαριστώ,
Chris
-
Nαι αυτό εννοώ, ότι δηλαδή ο εγκέφαλος έχει ενσωματωμένη λειτουργία boost controller και εμποδίζει το boost να ανέβει πάνω από κάποια προκαθορισμένη τιμή που στα δικά μας είναι νομίζω της τάξης 1.5-1.6 bar. Ετσι λέγεται η μήπως δεν το εξέφρασα σωστά?
Αυτο ειναι οντως εσωτερικη λειτουργια της ECU, αλλα το συνηθες ειναι να
αναφερεται σαν boost controler εξωτερικη συσκευη που ελεγχει ηλεκτρονικα
την πιεση. Δεν νομιζω οτι η Κ03 που εχουμε μπορει να ανεβει στα 1.4-1.5 bar.
Για τετοια κολπα μονο με Κ04!Πες ευσταθεί ότι όταν έχει υγρασία (εκτός από πολύ ζέστη βέβαια το καλοκαίρι που είναι γνωστό) ότι τα turbo δυσανασχετούν? Ακούγεται λογικό γιατί αυξημένη υγρασία στην ατμόσφαιρα σημαίνει λιγότερα μόρια Ο2 στη μονάδα όγκου αέρα. Εσύ τι νομίζεις, έχεις παρόμοιες εμπειρίες?
Δεν εχω παρομοιες εμπειριες στο αμαξι. Αυτο με τα λιγοτερα μορια Ο2 ισχυει, αλλα
δεν ξερω ποσο πολυ μας επηρεαζει. Οι μονες εμπειριες που εχω απο πτητικης αποψης
μονο, ειναι οτι με υγρασια ο καιρος 'δεν πεταει καλα'. Αν εχει και υψηλο βαρομετρικο
βραστα! Ασε που δεν βλεπεις πανω απο 4-5 χιλιομετρα ή και λιγοτερο (οσοι ειναι
απο Θεσ/νικη το ξερουν καλυτερα απο μας!).Σε ποίο δυναμόμετρο σκέφτεσαι να πας?
Δεν εχω αποφασισει ακομα αν και οι επιλογες μου δεν ειναι και πολλες (4κινητος γαρ!)
Υ.Γ. Ειμαι περιεργος να δω ΑΝ θα σου απαντησουν στο Briskoda. Εγω προσωπικα σπανια
πηρα απαντηση και αυτη με γενικολογα. Δεν ξερω αν ειναι θεμα ρατσισμου (κυριως Αγγλοι
εκει αν και δεν θελω να πιστευω κατι τετοιο) ή δεν εχουν ψαχθει αρκετα (εκτος απο 3-4
ατομα αλλα ακομα και αυτα με το ζορι να μου πουν κατι).
Τα υπολοιπα περι συναντησεων κλπ σε email να μην πρηζουμε και τους υπολοιπους
(τι εγιναν οι αλλοι? εσυ και εγω μειναμε?) -
........Back again,εστω και με δανεικα τα παντα(απο μηχανηματα μεχρι κωδικο)......
Kαλο μηνα βασικα.Τελικα εμεινα ο μονος 'απλος'.Ωραια.
Αλλα για πειτε μου κατι βρε φιλαρακια.Γιατι το ματιαζετε το πραμα και ψαχνεστε για ζημιες στις τουρμπινες απο τωρα????Μακρυα απο μας αυτα!!!
Παντως με λογικη χρηση και χωρις 'στραβες' η τουρμπινα θα μπει στο σταδιο του κινδυνου μετα απο τα 100.000-120.000 χμ.Αλλωστε ολοι οι κατασκευαστες τουρπινων απ οτι θυμαμαι δινουν ενα προνοητικο service-καθαρισμα στην ουσια-στα 100.000 χμ.
Προσωπικη εμπειρια. Στο Uno ειχα αλλαξει ολη την τουρμπινα στις 140.000 χμ οπου ειχε αρχισει να σφυριζει σαν νταλικα πλεον(φαγωμενος αξονας,πτερυγια,σπασμενο κελυφος και..και..και) αλλα με χρηση στα 1000%.Στον επομενο ελεγχο στα 230.000 χμ απλα ειχε αρχισει να μαζευει λιγο 'πραμα' στα πτερυγια,αλλα ειχα 'ηρεμησει' πλεον.
Και μιλαμε για Γιαπωνεζικο εξαρτημα ΙΗΙ με πιεση στα 0.6.Και κατασκευες του '85.Ε,πιστευω οτι τα υπαρχοντα θα συμπεριφερθουν πιο καλα.Ειπαμε,μακρυα οι ζημιες.Και μπελας αλλα και ....ψιλοκοστιζουν.
Οσο για το κοκκινισμα ειναι φυσιολογικο.Το κελυφος κοκκινιζει και χωρις ιδιαιτερο ζορισμα ακομα και στην φυσιολογικη ταχυτητα(?????) ταξιδιου.Βεβαια,η απολυτη οπτικη απολαυση ειναι νυχτα μετα απο αναβαση!!!!
Steve,τα λινκ για τις σελιδες δεν 'απαντανε',τωρα τουλαχιστον.
Τα λεμε παιδες.Περιμενω εικονες απο τα μπιζουδακια σας.Και...keep up the good work.Επαυξανω αυτο που ειπε ο φιλος ο makinen.
-
Sorry!
Διορθωθηκε το λαθος με τα link για τα αρθρα με την 'ποδιά' -
Ενδιαφερον φαινεται το αρθρακι.Με μια πρωτη ματια με τα λιγα Γερμανικα που σκαμπαζω,μαλλον προκειται για κιτ ψηλωματος(2,5 εκατοστα) που ομως δεν καταλαβα τι αλλο περιλαμβανει,π.χ. την ποδια η οτι αλλο.Σε λιγες μερες θα τοχουμε Στα ελληνικα,το ρεζουμε τουλαχιστο.
Παντως δεν ειναι κι ασχημα δυομιση ποντακια,συν αλλα δυο με τα ψηλωτερα λαστιχα 205/70-15(εκει μαλλον το δινουν με 205/60 15),εχουμε 4,5 συνολο.Για τα δικα μας 4+ ποντοι,φοραμε αλλα λαστιχα.Οποτε παμε στους 19+ συνολικο.Αξιοπρεπες,να μην ειναι και το αμαξι σαν να φοραει ξυλοποδαρα και να περναει και απο τα δυσκολα.
Βεβαια το κουστουμακι ειναι 'καλο'.Στα 1600 Ευρω το πουλανε το σετ,συν χρεωση για μαστορικα 400 Ε.
Αλλη ερωτηση.Με τα φωτα πως τα πατε?Ευχαριστημενοι?Για τα απλα λεω,δεν ξερω αν κανενας σας φορεσε τα Xenon.
-
Αλλη ερωτηση.Με τα φωτα πως τα πατε?Ευχαριστημενοι?Για τα απλα λεω,
δεν ξερω αν κανενας σας φορεσε τα Xenon.Εγω απο τα φωτα ειμαι πολυ ευχαριστημενος (ή τουλαχιστον ημουνα *)
Αρκετα δυνατα με κοινες λαμπες και ευρυς φωτισμος. Πιστευω (αν και δεν
εχω δει) οτι δεν χρειαζονται τα XENON. Σκεφτομουνα απλως για λαμπες
τυπου Xenon (τις ακριβες της RIAA αν δεν κανω λαθος), αλλα εχω ακουσει
για μικρη διαρκεια ζωης. Δεν ξερω αν οι φθηνοτερες (Philips-Osram) ζουν
περισσοτερο. Μαλλον ομως δεν θα βαλω τελικα...- Το 'προβλημα' μου ξεκινησε οταν θελησα να ρυθμισω λιγο την δεσμη απο
τα ρυθμιστικα που εχουν πανω τους τα φαναρια (δυο allen βιδες).
Αυτο γιατι με το εσωτερικο ποτενσιομετρο ρυθμισης στη θεση '-' εφεγγε
αρκετα ψηλα και ενοχλουσε τους αλλους (η τελειομανια με 'εφαγε' ).
Στην αρχη ο ενας προβολεας δεν υπακουε στο μοτερ. Μετα οταν τον ξαναεφερα
φυγαν οι δεσμες και μεχρι τωρα δεν τις εχω φερει (μετα απο πολλες προσπαθειες)
στην σχεδον τελεια ρυθμιση της 'μαμας'. Αυτο συμβαινει διοτι οι δυο βιδες
ρυθμιζουν η μια το υψος ολης της δεσμης και η αλλη το υψος της δεσμης
'μακρυτερης φωτεινοτητας' (δεν ξερω πως το να το πω, εννοω το κομματι της δεσμης
που φωτιζει το δεξι τμημα του δρομου πιο μακρυα απο το συνολο των φωτων).
Αυτες οι ρυθμισεις ειναι αλληλοεπηρεαζομενες και στο ιδιο φαναρι αλλα και
μεταξυ των δυο φαναριων. Βασικα εμπλεξα τα μπουτια μου! Εκανα ερωτηση και
στο Briskoda.net , αλλα ουτε απο κει πηρα απαντηση. Κανεις εδω?
- Το 'προβλημα' μου ξεκινησε οταν θελησα να ρυθμισω λιγο την δεσμη απο
-
Ok, το επλυνα και τωρα βλεπω καλυτερα!!!!!!
Για οσους ενδιαφερονται για ψηλωμα (μπας και σωθει ο μπροστινος προφυλαχτηρας).......
http://www.expeditionsservice-waechters ... /skoda.htm
και http://www.expeditionsservice-waechters ... skoda2.htm
ειναι το site απο το αρθρο του mr.Steve.Aρχιζουν και μου τρεχουν τα σαλια........γιαμ γιαμ!!!!
και οι τιμες καλουτσικες
http://www.expeditionsservice-waechters ... skoda3.htm.....ειμαστε σε καλο δρομο......
-
Λοιπον,και για να βγουμε απο την απορια περι τινος προκειται το παραπανω θεμα,γραφω τα εξης.
Jagd στα γερμανικα σημαινει κυνηγι.Τιτλος αρθρου'Jagd nach hohe',δηλαδη κυνηγι στα ψηλα!!!
Το κιτ λοιπον περιλαμβανει διαφορα καλουδια για μετατροπες στο αμαξι με στοχο να κινειται ο κυνηγος πιο ανετα. Το πορτ-μπαγκαζ το μετατρεπει σε θαλαμο μεταφορας φυραματων,με λουκια απορροης 'υγρων' και σημεια συλλογης τους,εχει εναν φοβερο εργατη στον κοτσαδορο για να τραβας βαρεια 'θυματα' απο δυσπροσιτα μερη,(στην αρχη ψαρωσα!!!Εργατης στο Οκταβια!!!Αντιο κολληματα...Αλλα,αλλα,αλλα.Απλα ειναι για μικρα βαρη.)Συνεχιζουμε.Λοιπον,σχαρες μεταφορας,βασεις για οπλο και και και αλλα που τα βλεπετε στις εικονες.
Αλλα εχει ομως και πραματακια που μας αφορουν,οσους τουλαχιστο ενδιαφερονται για να το ψηλωσουν.Λοιπον,τα τρια σετακια εχουν το μεν πρωτο ολο το κιτ της αναρτησης(ελατηρια,αμορτισερ,αντιστρεπτικη,βασεις κλπ),το δευτερο εχει την ποδια για μπροστα και το τριτο τα προστατευτικα για το Haldex και το πισω διαφορικο.Το τελευταιο το βλεπω λιγο υπερβολικο.Το πισω συνολο ειναι καλα κρυμμενο,νομιζω.Τιμες.1600,360 και 300 ευρουδακια αντιστοιχα,με ΦΠΑ.Με το ΦΠΑ δεν ξερω τι ακριβως γινεται(Γερμανια-Ελλαδα).Την τοποθετηση εκει την κοστολογουν 400 Ε.
Εστειλα Ε-mail για το θεμα συμβατοτητας,συμπεριφορας,αναγνωρισης απο τη μαμα εταιρεια κλπ.Περιμενουμε απαντηση.
Απο το αρθρο παντως ο συντακτης ψιλοενθουσιαζεται.Οψομεθα.
Αν παντως θελει καποιος να το συζητησουμε κι αλλο,ας το κανουμε με προσωπικα μηνυματα για να μη ζαλιζουμε και τους υπολοιπους,εφ οσον ειναι λιγο εξειδικευμενο το θεμα.
Υ.Γ. ......ακομα σκαναρετε???
-
και....
..........σα να ξεχαστηκαμε λιγο...
-
Γιά να μην ξεχνιόμαστε παιδιά. Είναι η δυναμομέτρηση του δικού μου Octavia , που είχα στείλει στον Steve με e-mail.
Προσοχή, αυτό που ενδιαφέρει είναι το Rule Power το οποίο διορθώνει την ευρεθείσα τιμή ισχύος σε ιδανικές συνθήκες, δηλαδή σε θερμοκρασία 20 βαθμών Κελσίου και ατμοσφαιρική πίεση (όπως βλέπετε στη συγκεκριμένη μέτρηση έβραζε ο τόπος έξω και η θερμοκρασία στο χώρο του δυναμομέτρου ήταν παρά τους ανεμιστήρες 31 βαθμοί).
Μετά από απουσία μου στο site γιά καιρό επανέρχομαι...
Γειά χαρά σε όλους!
Chris
-
Wellcome back λοιπον.Σε ολους μας.Μολις γυρισαμε σπιτι απο Σαββατιατικη εξοδο(αλλο κακο να μη μας βρει.Κουτσοι-στραβοι,καλοι και κακοι και αλλοι πολλοι,ολοι εξω.Σκοτωμος!!!!!)
Αλλο το κακο.Ανοιγω τηλεοραση και βλεπω το λεοφωρειο ξαπλα στο ποταμι,ποιος ξερει απο τι.Και μη χειροτερα!!!!!Ποσοι ανθρωποι χαμενοι,το βασικοτερο,ποσα εξοδα,ποση κουραση για καποιους και τι φοβερο θεμα για τα καναλια!!!Ολα live,και αυριο να δουμε τι θα ακολουθησει....Λοιπον,εδω παλι.Chris Kosm,202 αλογακια ,ε?Καθολου ασχημα!!Στο Briskoda ο τυπος τι του εκανε(δεν το ακολουθησα απο την αρχη) και του δινει 222 ΗΡ?Μηπως το τσιπαρισμα του RS?
Y.Γ. Chris,κατεβασε λιγο βρε το μεγεθος του διαγραμματος.Ετσι κι αλλοιως ειναι ευδιακριτο.(ειπαμε ν αποφυγουμε το νοικι.... )
-
Καθ ενας με την τρελλα του......Chris με τα αλογα,Παρης με τα υψη....
καλο δεν το εκανα?? SUV category Octavia!!
-
Αν υποψιαστω οτι πηγες και εβαλες το κιτακι που σου εδειξα θα πεθανω!!! (που λεει η χηρα Μητσι!)
Σοβαρα τωρα ειναι αυθεντικο ή photoshop?
Inquiring minds want to know (sorry για το αγγλικο!)
Αν εκανες μετρατροπη , πως ειναι τωρα η 'οδηγησιμοτητα'?
Αν δανειστω καμια digital camera και σου δειξω λασπομενες-χιονισμενες
φωτο θα τρομαξεις!!
Ποιος ειχε πει να δημοσιευσουμε καθαροπλυμενα αμαξια? -
Ο χρήστης paris 2 έγραψε:
Wellcome back λοιπον.Σε ολους μας.Μολις γυρισαμε σπιτι απο Σαββατιατικη εξοδο(αλλο κακο να μη μας βρει.Κουτσοι-στραβοι,καλοι και κακοι και αλλοι πολλοι,ολοι εξω.Σκοτωμος!!!!!)
Αλλο το κακο.Ανοιγω τηλεοραση και βλεπω το λεοφωρειο ξαπλα στο ποταμι,ποιος ξερει απο τι.Και μη χειροτερα!!!!!Ποσοι ανθρωποι χαμενοι,το βασικοτερο,ποσα εξοδα,ποση κουραση για καποιους και τι φοβερο θεμα για τα καναλια!!!Ολα live,και αυριο να δουμε τι θα ακολουθησει....Λοιπον,εδω παλι.Chris Kosm,202 αλογακια ,ε?Καθολου ασχημα!!Στο Briskoda ο τυπος τι του εκανε(δεν το ακολουθησα απο την αρχη) και του δινει 222 ΗΡ?Μηπως το τσιπαρισμα του RS?
Paris,
Δυστυχώς Πάρη τα νέα από τον έξω κόσμο είναι όπως λες απογοητευτικά: πνιγμοί, καταποντισμοί, σπίτια που βουλιάζουν και λεωφορεία σε ποτάμια με εκατόμβες θυμάτων... στην Ελλάδα του 21ου αιώνα. Εμείς ακόμα επιβιώνουμε και έχουμε και την πολυτέλεια να γράφουμε εδώ γιά το χόμπι μας. Ας ευχηθούμε τα κακά νέα των πρόσφατων ημερών να είναι και τα τελευταία, και τα κανάλια ας τα αναφέρουν μόνο σαν ειδήσεις και ας αφήσουν το 'θέαμα'.
Ο τύπος στο Briskoda αναφερόταν σε Οctavia Combi 4X4 1.8T με chip από Jabbasport και ρύθμιση πάνω στο δυναμόμετρο. Οπως είδες στη δική μου δυναμομέτρηση τα 202 ήταν στις συνθήκες εκείνης της στιγμής, σε 'ιδανικές' συνθήκες (κατά DIN) με θερμοκρασία < 20, θα ήταν 208hp (εντάξει μη με πάρεις με τις πέτρες, δεν την έχω ψωνίσει).
Γειά χαρά,
Chris
-
Αφου κολλησα αλλη μια φορα στα χιονια το επιβεβαιωσα! Οι πισω τροχοι ΔΕΝ εχουν EDL!
Να δω οταν το θεσω 'εντονα' στην αντιπροσωπεια τι θα μου πουν.
Εσεις κανατε καμια δοκιμη? Paris2 που εισαι συνεχεια στις λασπες και χιονια,
διαπιστωσες κατι? Ουτε μου απαντησες αν στην φωτο ειναι το δικο σου ψηλωμενο
ή μονταζ!
Και μια και θιχτηκε το θεμα του thread μας στο thread με την ψηφοφορια για τους
κανονες του forum. Αναφερθηκε οτι αφορα λιγα μονο ατομα και καλο θα ηταν να
μετακινηθει στις 'βελτιωσεις'. Το προβλημα ειναι οτι εδω δεν ασχολουμαστε με
τις βελτιωσεις του συγκεκριμενου αυτοκινητου! Το οτι εγιναν 4-5 post σε σχεση
με μια στανταρ αυξηση ιπποδυναμης δεν θα το ελεγα οτι μας ριχνει στις 'βελτιωσεις'.
Κατα τα αλλα περισσοτερο περι ανεμων-και υδατων γραφουμε και ενιοτε προβληματων-
βλαβων που αντιμετωπιζουμε. Παρ'ολα αυτα ζηταω την γνωμη σας (και οποιου αλλου
θεωρει οτι δεν πρεπει να ειναι εδω αυτο το thread), για να το μετακινησει
ο δημιουργος του. -
Ο χρήστης steve έγραψε:
Και μια και θιχτηκε το θεμα του thread μας στο thread με την ψηφοφορια για τους
κανονες του forum. Αναφερθηκε οτι αφορα λιγα μονο ατομα και καλο θα ηταν να
μετακινηθει στις 'βελτιωσεις'. Το προβλημα ειναι οτι εδω δεν ασχολουμαστε με
τις βελτιωσεις του συγκεκριμενου αυτοκινητου! Το οτι εγιναν 4-5 post σε σχεση
με μια στανταρ αυξηση ιπποδυναμης δεν θα το ελεγα οτι μας ριχνει στις 'βελτιωσεις'.
Κατα τα αλλα περισσοτερο περι ανεμων-και υδατων γραφουμε και ενιοτε προβληματων-
βλαβων που αντιμετωπιζουμε. Παρ'ολα αυτα ζηταω την γνωμη σας (και οποιου αλλου
θεωρει οτι δεν πρεπει να ειναι εδω αυτο το thread), για να το μετακινησει
ο δημιουργος του.Φίλε Steve,
Ηδη απήντησα σε αυτόν που έγραψε ότι το thread Octavia θα έπρεπε να είχε μετακινηθεί επειδή αφορά 2-3 άτομα του Forum. Φυσικά και αυτό δεν ευσταθεί γιά τους εξής λόγους:
(1) Mε > 2625 περίπου προβολές μέχρι σήμερα αποτελεί μάλλον το πλεόν πολυδιαβασμένο μακράν των άλλων θέμα του Forum των 4Τ ( ).
(2) Το θέμα άνοιξε πολύ πριν κάποιοι αποφασίσουν να διαχωρίσουν ενότητες και να ξεχωρίσουν ενότητες όπως Βελτιώσεις, Τεχνικά, κλπ...Οπως αντιλαμβάνεσαι μετά το θέμα ψηφοφορίας που έθεσε ο Takinen, και όπου απήντησες σε διάφορα και στα οποία συμφωνώ, εδω μέσα έχουν αρχίσει από καιρό να παίζονται διάφορα παιχνιδάκια εξουσίας. Δυστυχώς είναι φαίνεται η μοίρα του Ελληνάρα να ικανοποιείται και να κορδώνεται αισθανόμενος 'ηγεμονίσκος' σε κάτι που δεν έχει καμμία ούτως ή άλλως αξία. Δεν πειράζει, ας ικανοποιούνται κάποιοι με τέτοιες εξουσίες εφ'όσον τους κάνουν να αισθάνονται πλέον σημαντικοί απ' όσο είναι...
Και να μετακινήσουν, ή ακόμα και να σβήσουν το θέμα Octavia με τις 31 σελίδες (κάποιοι το σχολίασαν σε άλλα θέματα σαν αστείο-δεν πειράζει ας τους καίει -κάποιοι άλλοι στις αρχές του θέματος Octavia έγραψαν κομπλεξικά το φοβερό μονολεκτικό post: 'Skoda') εμείς θα τα λέμε με προσωπικά μηνύματα ή μέσω e-mail, και ειλικρινά 'στα παλιά μου τα παπούτσια' όλα αυτά. Ετσι και αλλιώς το Forum τους τελευταίου 2 μήνες σε γενικές γραμμές κατήντησε ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ...
-
Ρε,εδω γινονται πραματα και θαματα.Προς τι ο αλληλοσπαραγμος........
Εχω συλλαβει τον εαυτο μου πολλες φορες οταν εγραφα σε καποια φορουμ,ακομα και σε αυτο καποιες στιγμες,να θελει να γραψει πραγματα περιεργα μονο και μονο εξ αιτιας του οτι δεν ειχα αμεση επαφη με τους συνομιλητες μου.Με μια δευτερη σκεψη ομως το απεφευγα,ευτυχως. Υπαρχει ολοκληρο κεφαλαιο στην Ψυχολογια για αυτο το 'φαινομενο'.
Εκτος λοιπον απο τις οποιες τασεις που αναφερει ο Κρις(κομπλεξ κατωτεροτητας,επιθυμια επιβολης στους αλλους,αυταρχικη και αποτομη συμπεριφορα,και...και...και) κατι αντιστοιχο συμβαινει και εδω οπου καποια ατομα με περιεργη ιδιοσυγκρασια τολμουν αυτα που δε θα τολμουσαν σε face to face συναντησεις.
Αυτο το αγαθο που λεγεται κομπιουτερ και ιντερνετ γινεται μεσο για να βγαλει ο οποιοσδηποτε το αχτι του και να αποφυγει την απομονωση που του εχει επιβαλλει ο τροπος ζωης του.Μεγα σφαλμα!!!Πιστευω οτι υπαρχει πολλη δυστυχια και τα παραπανω αποτελουν αποδειξεις.Προτιμοτερο να πας καπου εξω με την παρεα σου και να τα συζητησεις και ,το κυριωτερο,να εκτονωθεις παραλληλα αφου εδω το μονο που μενει απο μια αντιπαραθεση ειναι μονο νευρα που δεν μπορουν να εκφρασθουν προς τον αμεσα 'ενδιαφερομενο' με αποτελεσμα να καταπιεζονται μεσα μας και με το χρονο να εχουν το δικο τους μερτικο στη δημιουργια συμπλεγματων και καταστασεων.
Καλο θα ηταν λοιπον να περιοριστουμε στην ελαφρια και ευχαριστη αλλα και εποικοδομητικη επικοινωνια που μας προσφερει το φορουμ ,μενοντας συμφωνοι με το σκοπο που δελεαστηκαμε και ξεκινησαμε.
Τωρα οσο για τον φιλο που θεωρει το θεμα οτι πρεπει να παει στις βελτιωσεις μαλλον θα με βρει κι εμενα καθετα διαφωνουντα.Και ας μην επαναλαβω τους λογους Τα ειπαν οι δυο'συντροφοι' παραπανω._
-
α,ναι.Συγνωμη Steve για την παραληψη........
Σημερα το κυκλοφορουσα ετσι
http://users.in.gr/paris2/assets/high1.jpgΑυριο με ενα(η...δυο)κλικ λεω να το βολταρω καπως ετσι(πλυμμενο,εννοειται,ε?)
http://users.in.gr/paris2/assets/high2.jpg
.....ελπιζω οτι το πιασατε ολοι το 'υπονοουμενο'....
Υ.Γ. Αλλωστε δεν εχω σκοπο για οποιαδηποτε μετατροπη εντος εγγυησης για αποφυγη κοντρας με τους ορους.Εεεεχουμε καιρο μετα....
-
[quote='steve']Αφου κολλησα αλλη μια φορα στα χιονια το επιβεβαιωσα! Οι πισω τροχοι ΔΕΝ εχουν EDL!
Να δω οταν το θεσω 'εντονα' στην αντιπροσωπεια τι θα μου πουν.
Εσεις κανατε καμια δοκιμη? Paris2 που εισαι συνεχεια στις λασπες και χιονια,
διαπιστωσες κατι? Ουτε μου απαντησες αν στην φωτο ειναι το δικο σου ψηλωμενο
ή μονταζ!.[/quot...( θα μας παρουν με τις πετρες οι τζιπαδες,αλλα τι να κανω.Με προκαλει το αμαξι.Στην αρχη δεν το βασιζομουνα,αλλα αποδεικνυεται μερα με τη μερα οτι παει πιο περα απ οτι δειχνει.Γι αυτο θα ηθελα να το σηκωσω λιγο....Ας μην πω πολλα γιατι μετα θα τεθει θεμα μετακινησης στο 'Εκτος δρομου' φορουμ ).Λοιπον,προχθες σε αλλη μια μισο- offroad εξορμηση,καποια στιγμη βρεθηκα να θελω να ανεβω σε ενα σημειο οπου υπηρχε υψομετρικη διαφορα γυρω στους 25 ποντους με ομαλο ανεβασμα.Κατω ειχε βρεμμενο χωμα,στο πανω κομματι λιγο χιονι και λασπη αλλα οχι για να κολλησει η να βουλιαξει.Η μουρη ανεβηκε(το ανεβασα διαγωνια,πρωτα ο μπροστα δεξιος,μετα ο αριστερος).Με λιγο ζορι ανεβασα και τον πισω δεξια.Φανταζεστε τωρα πως ειναι το αμαξι.Τρεις τροχοι επανω και ο τεταρτος κρεμμασμενος σχεδον,να παταει στο κατω επιπεδο.Το τερας πεισμωσε!!!Ο πισω αριστ. σπιναρε συνεχεια(χωρις ESP),και ...βοηθουμενος απο τον μπροστα δεξι που σπιναρε σπασμωδικα(επιανε-ξεπιανε στο λασποχιονο) δεν ηθελαν να κουνησουν ρουπι!
Μετα απο ενεργοποιηση του ESP ο μπροστα δεξ. δεν σπιναριζε,τραβουσε λιγο το αμαξι προς τα πανω,αλλα ο πισω αριστ. συνεχιζε το σβουρισμα.Το αμαξι πηγαινε μπρος-πισω (τραμπαλα) και εστριβε το πισω μερος προς τα αριστερα.Απλα ο πισω δεν ειχε προσφυση και ακολουθουσε σπιναροντας και γλυστρωντας την ακμη του 'κρασπεδου',αν μπορω να το πω ετσι.Τελικα εβαλα οπισθεν και πηγα απο αλλο σημειο.Συμπερασμα:Μαλλον εχεις δικιο τελικα και πισω δεν εχουμε μπλοκε (η οπως αλλιως θα το λεγαμε).Βεβαια ηταν λιγο οριακο,αλλα το αισθημα και η συμπεριφορα του μου θυμισε τη φαση που ειχα κολλησει στην αμμο το καλοκαιρι.
Θααα....ακολουθησουν ομως κι αλλα πειραματα.Τωρα που εχει ακομα χιονακι και οι παραλιες ειναι ακομα ελευθερες απο ξαπλωστρες.Ας εχουμε κι εναν ιμαντα αυτοτραβηγματος μαζι καλου κακου ....
Υ.Γ. Εκεινη τη στιγμη δεν εκανα κατι με το χειροφρενο,αν προκυψει ευλογα η απορια, γιατι συμφωνα με το βιβλιο του κατ. το Χαλντεξ αποσυμπλεκεται οταν σηκωθει το χερουλι του χειροφρενου.Μετα ομως οταν βρηκα μια φανταστικη αλανα με απατητο χιονι καπου στους 15 ποντους,εκανα διαφορα 'χαζα' και μεσα σ ολα ειπα να δω πως θα πηγαινε με αυτο το σκεπτικο σαν μπροστοκουνητο.Ματαια ομως!!!Μετα απο αρκετα σταματα-ξεκινα στο ιδιο σημειο και κρεμμασμενος εξω απ την πορτα κοιταζοντας τον πισω αριστερο, εδειχνε απλα οτι με το χ/φρ σηκωμενο ενα κλικ ειχε κινηση και πισω,εστω και σε μικροτερο βαθμο.Απλα σπιναραν παραπανω οι μπροστα.Πιθανως να θελει κινηση για μεγαλυτερη αποσταση ωστε σταδιακα να πεσει η πιεση μεσα στο Χαλντεξ και να απεμπλακει τελειως.Ημουνα μονος ομως.Αν ειχα τη βοηθεια καποιου εξωτερικου παρατηρητη(που να ξερει και κατι)........Next time.Ειπαμε,τα πειραματα δεν σταματανε.
Skoda Octavia 1.8 T