-
Παιδιά, σεβαστείτε και εμάς τους αναγνώστες που διαβάζουμε πάνω από 20 χρόνια το περιοδικό...
Αν δεν τεκμηριώνετε αυτά που λέτε να μη τα γράφετε καθόλου.
Για όνομα του θεού, λίγος σεβασμός... Για το περιοδικό που άνοιξε (και ανοίγει) τα μάτια στους έλληνες μιλάτε.
ΟΟι κατηγορίες (οι υπόνοιες) για πληρωμένα τεστ μάλλον θα πρέπει να απευθύνονται σε άλλα περιοδικά με... γερμανικές ρίζες... Οσοι διαβάζουν γενικά περιοδικά αυτοκινήτου καταλαβαίνουν τι εννοώ... -
Σας τα 'λεγα εγώ. Είδατε πού κατάντησε το thread?
-
Παιδιά ηρεμήστε. Πιστεύω ότι όλοι μας είμαστε σε θέση και καταλαβαίνουμε το πως λειτουργούν τα πράγματα σήμερα. Ολα ξεκινάνε και τελειώνουν σε μία και μόνο λέξη 'ΚΕΡΔΟΣ'.
Και για να βάλουμε τα πράγμτα στη σωστή τους θέση:
Πρώτον δεν αμφισβιτούμε την αξιοπιστία του περιοδικού, αλλά!
Στο συκγεκριμένο άρθρο (που δεν το έχω διαβάσει) και πάντα σύμφωνα με αυτά που γράφει ο Gabriell. Δίδεται αρκετή έμφαση για 10 αλογάκια παραπάνω. Εντάξι και λοιπόν, αυτά τα 10 κάνουν το σύνολο να ξεχωρίζει? Πόσος ντόρος έγινε (αν έγινε) για τα 1800cc της Corollas που εκτινάσει το μοτέρ του στα 193 αλογάκια και μάλιστα χωρί turbo κλπ.
Αυτό όμως τονίζεται και πρέπει να τονίζεται γιατί εμείς εδώ στην Ελλάδα το 90% πάμε να αγοράσουμε αυτοκίνητο και το πρώτο που ρωτάμε είναι πόσα αλογάκια έχει η μηχανή, χωρίς καν να ρωτάμε αν θα έχει και ρόδες μαζί.
Πρίν απο χρόνια όταν μεσουρανούσε η Citroen με τα GS μοντέλα της, οι κριτικές των διαφόρων περιοδικών γράψανε ότι το θεωρούσαν το ασφαλέστερο αυτοκίνητο. Τότε ήταν που και εγώ εγκατέλειψα την ιδέα για την αγορά μίας Rolls Royce και πήρα Citroen GS για να είμαι απόλυτα ασφαλής.Ακούστε λοιπόν. Πρώτον δεν λέω ότι το συγκεκριμένο άρθρο για την BMW προερχόταν απο τον αντιπρόσωπο, αυτό που λέω είναι ότι τα άρθρα μπορεί και να προέρχονται απο εκεί (για να έχουν και δόση διαφήμησης).
Μετά το πόσο αμερόληπτο μπορεί να είναι ένα άρθρο παίρνει κουβλεντα. Εγώ που έχω μεγάλη συμπάθεια στα Fiat αν έγραφα κριτικές θα έλεγα ότι όλα μα όλα τα Fiat είναι Piece of art, ενώ για όλα μα όλα τα υπόλοιπα θα εύρισκα κάποιο κακό τους σημείο.Και τέλος, θα έλεγα ότι δεν θέτω υπο αμφισβήτιση τις κριτικές του ειδικού τύπου, αλλά αλίμονο αν άφηνα τον τύπο να με κατευθύνει.
-
Το ενυπόγραφο του άρθρου δημιουργεί ατομική ευθύνη του συντάκτη και μειώνει την ευθύνη του περιοδικού. Επίσης αδικεί δοκιμές που γίνονται συλλογικά, με συμμετοχή ομάδας (όπως, φαντάζομαι, οι περισσότερες των 4Τ).
Ως προς το πρώτο σκέλος, αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που ένας σοβαρός συντάκτης δεν θα καταδεχθεί να υπογράψει ένα... τηλεκατευθυνόμενο άρθρο
Ως προς το δεύτερο, όταν συμμετέχουν πολλοί συντάκτες, αναφέρονται όλοι.
ΥΓ. Η συζήτηση για τέτοια άρθρα δεν αφορά τους 4T, αλλά όλα τα περιοδικά σε όλους τους τομείς.[/quote]
Επιτελους!