-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Αντιδράσεις αστυνομικών για τα πρόστιμακαι που είπαμε ότι καταλήγουν τα πρόστιμα; οεο;;
για την ασφάλεια μας βρε, όχι για τα ταμεία των ΔΗΜΩΝ και των ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ
-όταν τα λένε οι εγκάθετοι-
-
Άμα έχεις πρόβλημα να πας να τα πεις στο θέμα για τις δημοτικές εκλογές.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Άμα έχεις πρόβλημα να πας να τα πεις στο θέμα για τις δημοτικές εκλογές.θα τους τα πω
Βλέπεις δεν υπάρχει τροχαία Π.Φαλήρου, δυστυχώς, μόνο Καλλιθέας-Γλυφάδας (που παίρνουν τα ευρώ)
-
Θεωρώ απαράδεκτο να γράφουν για ζώνη και κράνος τον ΟΔΗΓΟ.
Αμα στουκάρει, δικιά του είναι η ζωή, ό,τι θελει την κάνει (εκτος κι άμα ανοίκουμε στο κράτος...).
Κανονικά τα πρόστιμα θα επρεπε να είναι για τους συνεπιβάτες, γιατί πολύ απλά ο οδηγος τους μεταφέρει = αυτός ευθύνεται.
Ειναι σαν να μου κόβει κληση ενας ράφτης γιατί τριγυρνάω με τρύπια μπλούζα και κινδυνεύω να κρυοπαγήσω.
-
Kαι των επιβατών δικιά τους είναι η ζωή οτι θέλουνε την κάνουνε με ποιο δικαίωμα εσύ τους λές να βάλουν ζώνη και γιατί είναι δικιά σου ευθύνη αν δεν φοράνε? Ο ράφτης τους είσαι?
Τα πρόστιμα για επιβάτες τα πληρώνουν αυτοί και όχι ο οδηγός...
Το θέμα με τα πρόστιμα για τις ζώνες έχει συζητηθεί κάποτε παλιότερα ( χαμός δλδ είχε γίνει ) αλλά τώρα που να ψάχνεις -
Ο χρήστης CARυοθραύστης έγραψε:
Θεωρώ απαράδεκτο να γράφουν για ζώνη και κράνος τον ΟΔΗΓΟ.Αμα στουκάρει, δικιά του είναι η ζωή, ό,τι θελει την κάνει (εκτος κι άμα ανοίκουμε στο κράτος...).
Κανονικά τα πρόστιμα θα επρεπε να είναι για τους συνεπιβάτες, γιατί πολύ απλά ο οδηγος τους μεταφέρει = αυτός ευθύνεται.
Ειναι σαν να μου κόβει κληση ενας ράφτης γιατί τριγυρνάω με τρύπια μπλούζα και κινδυνεύω να κρυοπαγήσω.
Το νοσοκομειακό κρεβάτι που θα καταλάβει ομως δεν είναι δικό του.
-
Δικιά τους είναι η ζωή, αλλά ο οδηγός είναι ο υπεύθυνος της ασφάλειάς τους, όσο βρισκονται μέσα στο αυτοκίνητο του.
Και βέβαια τις κλήσεις (των συνοδηγών) θα έπρεπε να τις φάει ο οδηγός ΟΛΕΣ.
-
Kid
δλδ η κλήση για ζώνη αποσκοπεί στο να μην επιβαρυνθεί το συστημα υγείας....? -
Kid
δλδ η κλήση για ζώνη αποσκοπεί στο να μην επιβαρυνθεί το συστημα υγείας....?Όχι αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δικαιούται να μην την φοράει. Εκτός αν δεν έχει πρόβλημα μετά το ατύχημα να τον αφήσουν να πεθάνει στον δρόμο επειδή δεν φόραγε ζώνη.
-
Είναι υποχρέωση του κράτους να περιθάλψει και να μαζέψει έναν τραυματία, δεν είναι υποχρέωση του να του επιβάλει τι να κάνει με τη ζωή ΤΟΥ.
Σου επιβάλει (πολύ σωστά) να μη βλάψεις τη ζωή κάποιου άλλου. Γι'αυτό πχ υπάρχουν και τα όρια στους δρόμους (θεωρητικά ε), για να μη βλάψεις τον άλλον.
-
Συγνώμη είναι ενήλικες και έχουν δικαίωμα να διαθέσουν την ζωή τους όπως θέλουν βρίσκονται εκεί επειδή το θέλουν και άρα κάνουν οτι γουστάρουν εσύ δεν έχεις δικαίωμα να τους επιβάλεις τπτ ποιο είσαι ο ράφτης τους? Και τι θα πεί υπεύθυνος είσαι εσύ? Δλδ το κράτος δεν είναι υπεύθυνο για τις ζωές των πολιτών του και είσαι εσύ πιο υπεύθυνος?
Προσπαθώ να ακολουθήσω την δική σου λογική αλλά φοβάμαι οτι κάπου φάσκεις και αντιφάσκεις και δυσκολεύομαι....
Εγώ είμαι φασίστας υποχρεώνω ζώνες παντού και σε όλους γιατί έτσι, έχω εισπράξει κουλές απαντήσεις του στυλ 'μα σε εμπιστεύομαι απόλυτα' και έχω δώσει κουλές απαντήσεις του στύλ 'εγώ όμως δεν με εμπιστεύομαι καθόλου οπότε φόρα την, άσε που βαριέμαι να χάνω χρόνο αμα μας σταματήσουνε επειδή δεν φοράς εσύ ζώνη' -
Εμένα με νοιάζει μόνο το ότι αν κάνω καμιά στραβοτιμονιά και γκρεμίσω τον τύπο στο μοτοσακό, θα πληρώνω τους κληρονόμους του αντί τον ίδιο για κανένα σπασμένο χέρι.
-
Αφού πληρώνει σύστημα υγείας γιατί να φοράει ζώνη για να μην χτυπήσει; Δηλαδή, σε αναγκάζω να πληρώνεις για περίπτωση που πάθεις ατύχημα, αλλά σε βάζω να μην το πάθεις. Γιατί τότε δεν αφαιρούν ένα μέρος από τα ασφάλιστρα υγείας σε όσους φοράνε ζώνη και να μένουν σταθερά σε όσους δεν φοράνε;
Γιατί δεν ανεβάζουν τα ασφάλιστρα σε όσους τρώνε λιπαρά φαγητά, πίνουν και ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΚΑΠΝΙΖΟΥΝ για να μην πληρώνουμε και εμείς οι υπόλοιποι; Και μην πεις ότι αυτοί πληρώνουν φόρο στα τσιγάρα γιατί άντε και αυτό το δέχομαι, αλλά φόρο στο σουβλάκι και το κοκορέτσι δεν πληρώνει κανείς και αν θεωρήσεις όλους τους φόρους στο κατάστημα συμβολή στο κράτος, τότε οι φόροι στο αυτοκίνητο τι είναι; Κάπου έχουμε αρχίσει να παραλογιζόμαστε σε αυτό το κράτος. Δεν υποστηρίζω το να μην φοράμε ζώνη γιατί η ζωή είναι γλυκιά και τραυματίας ή νεκρός δεν την χαίρεσαι, αλλά τουλάχιστον η ελευθερία στην επιλογή για το τι θα κάνω στη ζωή μου έπρεπε να είναι στον πολίτη. Με την τακτική αυτή και με τις παράνομες αυτοκτονίες / ευθανασίες ουσιαστικά μας λένε ότι όχι μόνο είστε δούλοι, αλλά δεν έχετε δικαίωμα ούτε επί της δική σας ζωής.
Και για να πάω στην δικιά μου περίπτωση, αν το κράτος ήθελε να είναι εντάξει απέναντί μου, θα έπρεπε πρώτα να μου πληρώσει τα δεδουλευμένα κάθε μήνα και να μην τα δίνει μετά από 2-3 χρόνια, να μου κολλήσει πρώτα όλα μου τα ένσημα που δουλεύοντας 10 ώρες την ημέρα παίρνω ένσημα για μισή ημέρα εργασίας (μην ρωτάτε το γιατί, ακόμα ούτε εγώ το έχω καταλάβει) και μετά να μου πει ενδιαφέρομαι για τη ζωή σου. Πώς ενδιαφέρεσαι ρε μεγάλε που δεν μου έχεις ασφάλεια υγείας ενώ σου δουλεύω κανονικά; Κάθε χρόνο μου ζητάς φόρο για τα δεδουλευμένα, τα οποία όμως παίρνω μετά από 2 χρόνια. Τα λεφτά πού θα τα βρώ; Θα κλέψω;
Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
φοβάμαι οτι κάπου φάσκεις και αντιφάσκεις και δυσκολεύομαι....Μάλλον δε διατύπωσα σωστά αυτό που θελω να πω (ποτέ δεν ήμουν καλος στο γραπτό λόγο ρε γμτ). Αλλά πού φάσκω και αντιφάσκω ακριβώς; Είσαι μέσα στο αμάξι μου; ΕΓΩ ευθύνομαι για το άμα θα πάθεις κάτι ή όχι. Οπότε ΕΓΩ πρέπει να πληρώσω άμα δεν εσυ δε φοράς ζωνη.
Εγώ είμαι φασίστας υποχρεώνω ζώνες παντού και σε όλους γιατί έτσι, έχω εισπράξει κουλές απαντήσεις του στυλ 'μα σε εμπιστεύομαι απόλυτα' και έχω δώσει κουλές απαντήσεις του στύλ 'εγώ όμως δεν με εμπιστεύομαι καθόλου οπότε φόρα την, άσε που βαριέμαι να χάνω χρόνο αμα μας σταματήσουνε επειδή δεν φοράς εσύ ζώνη'
Εχει τύχει να σταματήσω τελείως για να αποφασίσουν οι πίσω (γιατί εκείνοι συνήθως φέρνουν αντιρρήσεις) του τι ακριβώς θα γίνει: βάζουν ζώνη ή διαλέγουν άλλο αμάξι να πάνε εκεί που θένε...
Και στο 'σε εμπιστεύομαι' τους ρωτώ άμα κάνουν το ίδιο και τον απέναντι...
-
pipinos1976
συμφωνώ απόλυτα.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Εμένα με νοιάζει μόνο το ότι αν κάνω καμιά στραβοτιμονιά και γκρεμίσω τον τύπο στο μοτοσακό, θα πληρώνω τους κληρονόμους του αντί τον ίδιο για κανένα σπασμένο χέρι.Το βασικότερο όλων.
-
pipinos1976, CARυοθραύστης, με το να φοράς ζώνη δεν αποκλείεις τις πιθανότητες να τραυματιστείς σε ατύχημα. Παραταύτα, είναι παρόμοια λογική με τα δημόσια σχολεία. Παρόλο που πήγα σε ιδιωτικό, οι γονείς μου πληρώνουν φόρους και για τα δημόσια σχολεία.
-
(τεσπά επειδή είμεθα οφ τόπικ και όλα αυτά δεν έχουν σχέση με συμπεριφορές μπασκίνων, σταματώ εδώ)
-
Παντως οταν πριν χρονια πεθανε ο γιος ενος Αστυνομικου Διευθυντη με μηχανακι επειδη δεν φορουσε κρανος εβγαλε ανακοινωση να βγουν ολοι οι αστυνομικοι και να γραφουν οσους δεν φορουσαν κρανος.Σαν να ηθελε να προστατεψει τα παιδια των αλλων.
-
Δικιά τους είναι η ζωή, αλλά ο οδηγός είναι ο υπεύθυνος της ασφάλειάς τους, όσο βρισκονται μέσα στο αυτοκίνητο του.Και βέβαια τις κλήσεις (των συνοδηγών) θα έπρεπε να τις φάει ο οδηγός ΟΛΕΣ.
Το είπαν και άλλοι, αλλά δες το εξής απλό παράδειγμα:
Κάποιος δεν φοράει ζώνη, παραβιάζει το στοπ, τρακάρετε και σκοτώνεται. Θα σε τρέχουν σε δικαστήρια κλπ, κλπ, πράγμα που δεν θα συνέβαινε αν φορούσε ζώνη και δεν πάθαινε τίποτα σημαντικό.
μπατσολογικη και μπατσοσυμπεριφορα