-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Αν δεν έχει αριθμό ας κάνουν ότι τους έχουν πει στην εκπαίδευση( ), αλλά οι περιπτώσεις που αναφέρουν πιο πάνω τα παιδιά δεν έχουν να κάνουν με κάτι τέτοιο...
Αν σου είναι εύκολο, μπορείς να μας θυμίσεις τον ασφαλή τρόπο με τον οποίο η αστυνομία μπορεί να σταματήσει μια μηχανή μεγάλου κυβισμού που δεν φέρει πινακίδες;
Δεν υπαρχει ασφαλης τροπος....
Απλα πιστευω οτι ειναι καλυτερο να τους 'εκπισωκροτουν' κατευθειαν στο κεφαλι για να ειναι 100% συγουροι! -
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
Αυτό νομίζω και εγώ.
Σκέψου επίσης, ότι όταν ένας αστυνομικός κάνει σήμα σε ένα αναβάτη να σταματήσει και αυτός δεν συμμορφώνεται δεν μπορεί να γνωρίζει αν αυτό το άτομο θέλει απλώς να αποφύγει την κλήση, ή έχει μόλις διαπράξει ληστεία μετά φόνου.
Απλα πιστευω οτι ειναι καλυτερο να τους 'εκπισωκροτουν' κατευθειαν στο κεφαλι για να ειναι 100% συγουροι!
-
Αυτό νομίζω και εγώ.
Σκέψου επίσης, ότι όταν ένας αστυνομικός κάνει σήμα σε ένα αναβάτη να σταματήσει και αυτός δεν συμμορφώνεται δεν μπορεί να γνωρίζει αν αυτό το άτομο θέλει απλώς να αποφύγει την κλήση, ή έχει μόλις διαπράξει ληστεία μετά φόνου.
αυτο δεν δινει σε κανεναν δικαιωμα να τον πεταξει κατω, πιθανοτατα σκοτωνοντας τον, ειδικα απο την στιγμη που εχει και επιβατη.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
...αυτο δεν δινει σε κανεναν δικαιωμα να τον πεταξει κατω, πιθανοτατα σκοτωνοντας τον, ειδικα απο την στιγμη που εχει και επιβατη.Συμφωνούμε.
Αυτό πως το σχολιάζεις;
...ειμαι στην παρακαμψη του φαναριου του RIMPAS εκει που ειναι και η καντινα. ακριβως στο φαναρι ειναι μπατσακι με ρανταρ χειρος. μεσα στο παρκινγκ ειναι 2 περιπολικα. ξαφνικα μια ομαδα απο τρικουλους μηχανοβιους (μην ρωτησετε το γιατι, ηταν κουλοι ηλι8ιοι και δεν μπορουσαν καλα καλα να προασπισουν την σωματικη τους ασφαλεια) περιπου 10 στον αριθμο με μεγαλου κυβισμου μηχανες περνανε με τουλαχιστον 200+ μπροστα απο το ριμπας με κατευ8υνση προς Α.Μαρινα....κανουν αναστροφη προς βαρκιζα εκει που ειναι η σταση του λεωφορειου....καποιοι φευγουν με τα οσα και καποιοι σταματανε επιεικτικα στο υψος που ηταν το μπατσακι και αλλοι καινε πισω λαστιχο και αλλοι φευγουν με σουζα...ολη αυτη την ωρα το μπατσακι κανει οτι δεν βλεπει...δεν εχει ιδρωση καν το αυτι του...
φευγουν οι λουκουμαδες μηχανοβιοι του γλυκου νερου...και στα καπακια ουτε λεπτο το μπατσακι σταματαει ενααυτοκινητο επειδη πηγαινε με την τρομακτικη ταχυτητα των 142κμ το οριο εκει εναι 80....και οχι μονο δεν του χαρισε τα 2 κμ για να γλυτωσει τουλαχιστον το δικαστηριο και τις πινακιδες αλλα τον κοροιδευε και απο πανω....δεν λεω παρανομησε και καλα εκανε και τον σταματησε και του επεβαλε ποινη...αλλα οταν κυριε κομπλεξικε μπαστουνοτσοπανοβλαχομπατσε κανεις οτι δεν βλεπεις τουσ λουκουμαδες μηχανοβιους που σε περιγελουν ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να εξαντλησεις τα ορια του νομου και να επιβαλεις τετοια ποινη την στιγμη που μπορεις να του κανεις ''εκπτωση'' 2 κμαυτη ειναι η πλειοψηφια των τροχομπατσων και γιαυτο προσωπικα εχω προσωπικα μαζι τους (παρολο που εχω φαει μονο μια κληση για ταχυτητα στα 12 χρονια που οδηγω και αυτη επειδη πηγαινα με 109 σε οριο 90)
-
Μπορούν πάντως να πυροβολήσουν τα λάστιχα ή ν' απλώσουν ειδικά καρφιά, όχι; Αν το κάνουν σε αυτοκίνητο κι αυτό αρχίσει τις τούμπες ή φύγει και πέσει σε κολώνα ο κίνδυνος δεν είναι ίδιος ή περίπου ίδιος;
Από την άλλη γιατί να μη σταματήσει κάποιος;
-
Μπορει απλα να μην το δει...
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Μπορούν πάντως να πυροβολήσουν τα λάστιχα ή ν' απλώσουν ειδικά καρφιά, όχι; Αν το κάνουν σε αυτοκίνητο κι αυτό αρχίσει τις τούμπες ή φύγει και πέσει σε κολώνα ο κίνδυνος δεν είναι ίδιος ή περίπου ίδιος;Από την άλλη γιατί να μη σταματήσει κάποιος;
στο θεμα με τα ορια, μου λετε ολοι οτι ο μπατσος δεν εχει δικαστικες αρμοδιοτητες και για αυτο δεν πρεπει να κρινει τα ορια αλλα απλα να τα εφαρμοζει. Εδω περα που εχει γινει οχι μονο δικαστης αλλα και δημιος (και μαλιστα και αλλου ατομο βλεπε συνεπιβατης), καθομαστε και το συζηταμε...
τεσπα, αμα μια μηχανη δεν θελει να σταματησει σε μπλοκο, πολυ δυσκολα ο μπατσος θα την σταματησει. Εκτος αν τον πεταξει κατω...
@Χρηστος Λαππας
Εβγαλε ολο του το αχτι απο το κραξιμο που εφαγε απο τα μηχανακια και απο την αδυναμια να κανει κατι για αυτο, σε αυτον που μπορουσε. Εμ βεβαια, ετσι ειναι, οπου εισαι ανισχυρος τρως την τσαπου και μετα βγαζεις το αχτι εκει που εισαι ισχυρος. -
Δηλαδή, θεωρείς ότι ένας «σωστός» αστυνομικός (όπως εσύ το αντιλαμβάνεσαι), από την στιγμή που δεν μπόρεσε να γράψει τους αναβάτες των μηχανών θα έπρεπε να φανεί πιο ελαστικός με τον οδηγό του αυτοκινήτου;
-
Θεωρητικα ο αστυνομικος ειναι αδεκαστος και ισος απεναντι σε ολους.Αλλα παντα θεωρητικα ετσι.Αλλα να του κανουν τα μυρια οσα οι μηχανες και μετα να θυμαται ποια ειναι η δουλεια του,ειναι μαλακια.
-
Δηλαδή, θεωρείς ότι ένας «σωστός» αστυνομικός (όπως εσύ το αντιλαμβάνεσαι), από την στιγμή που δεν μπόρεσε να γράψει τους αναβάτες των μηχανών θα έπρεπε να φανεί πιο ελαστικός με τον οδηγό του αυτοκινήτου;Θα μπορουσε να τον γραψει για 120...
Αλλα αφου εγινε ρομπα..... Εδειξε στους παρευρισκομενους ποιος ειναι ο 'μαμαω-πιδαω' εκει.....Ενας τετοιος με ειχε γραψει στο ΣΕΦ....
Σβουριζε ενα Βιταρα (!!!!) και μια μπεμπα σε μια πλατιουλα.
Δεν τους προλαβαν και μου πηραν αδεια πινακιδες και διπλωμα
για 'αναποδα χειροφρενα'.....
Με το Ε200Κ..... που και ΕSP ειχε.... Και χειροφρενο δεν ειχε.....
Μετα στο τμημα τα μασαγανε....
Γιατι μια με ειδαν οι τσεοι να σβουριζω....
Μετα.... Δεν με ειδαν ακριβως.... αλλα με ακουσαν.....
Και μετα δεν με ακουσαν....
Αλλα τους ενημερωσαν απο τον ασυρματο οτι καποιοι σβουριζουν και εκαναν ντου.....
Και τους ενημερωσε το τμημα οτι σβουριζα.... γιατι αρχηκα τους εκαναν καταγγελεια...και μετα δεν τους εκαναν καταγγελια....
Αλλα το ειδαν στην καμερα.....
(Καμερα;;;;;
Ποια καμερα;;;;;;
Δεν υπαρχει συμανση για καμερα...... και υπαρχει αποφαση που δεν επιτρεπει την χρυση του εξωπλησμου ασφαλειας των Ολυμπιακων Αγωνων μετα την λυξη τους....)
Και οταν ζητησα να δω την κασετα .....και μετα απο απειλες..... την ειδα.... δεν με ειδα να σβουριζω.....
Οποτε αρχησα τις Κριστο Παναγιωτες..... ζητησαν συγνωμη και επεστρεψαν τα χαρτια....
Ειθελαν εισαγγελεα και 'εισαγγελατο' ομως οι αλυτες...... -
και μια μπεμπα σε μια πλατιουλα.Εσύ τώρα γιατί με καταδίδεις;;;
Σου έχω πει ρε...στον τρίτο κύκλο της πλατείας πρέπει να εξαφανίζεσαι ώστε να ''κόβεις'' κίνηση...έχω κάνει ολόκληρη μελέτη στο θέμα
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Αυτό νομίζω και εγώ.
αυτο δεν δινει σε κανεναν δικαιωμα να τον πεταξει κατω, πιθανοτατα σκοτωνοντας τον, ειδικα απο την στιγμη που εχει και επιβατη.
kacey,συμφωνώ 100%
Σε άλλα ποσταρίσματά σου όμως σε άλλο thread ανέφερες ότι αν κάποιος με μηχανάκι σε περάσει για μ@@λ@@α και πάει να σου βγει από κάπου που δεν επιτρέπεται,τον κλείνεις χαλαρά και δε σε νοιάζει και πολύ τι θα γίνει,αφού δε νοιάζεται ούτε ο ίδιος καλά καλά για την ακεραιότητά του.(τουλάχιστον αυτό ήταν το νόημα από ό,τι κατάλαβα,μην ψάχνω τώρα ακριβώς τα λόγια σου με quote )
Αν ο μπάτσος λοιπόν είναι της ίδιας λογικής;Έχει άδικο;Κιεσύ δίκιο;Δεν είναι ίδια περίπτωση,αλλά η 'ευρύτερη' λογική δεν είναι ίδια (δε φέρεται νόμιμα το κωλόπαιδο);Και μάλιστα του μπάτσου δεν του τη βγήκε απλώς από δεξιά,αλλά πιθανόν να έχει να κάνει και με κάποιον κακοποιό,έτσι;
-
1ον) εγω ειμαι πολιτης αρα μπορω να κανω ΟΤΙ μλκια ή 'μλκια' θελω, και αμα εχω αδικο (γιατι οταν παει να περασει απο εκει που ΔΕΝ πρεπει, εχει εκεινος αδικο), να υποστω τις συνεπειες του νομου.
2ον) ο μπατσος ΔΕΝ μπορει να κανει οτι γουσταρει, ποσο μαλλον να σκοτωσει καποιον για τροχαια παραβαση. Ειδικα οταν κουβαλαει και επιβατες. Εδω στην αμερικη που ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να σε βγαλουν απο την πορεια σου αμα δεν σταματησεις σε μπλοκο, αμα εχεις επιβατη δεν το κανουν γιατι δεν φταιει (η δεν ξερουν αν φταιει) σε τιποτα.
3ον) παλι βγαινει καποιος και λεει οτι ΚΛΕΙΝΩ ΕΠΙΤΗΔΕΣ καποιον. Εγω αυτο που ειχα πει ηταν οτι για να τον αφησω να περασει επρεπε να κανω μαγικα και κωλοτουμπες, οποτε ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΑΣ ΠΕΡΑΣΕΙ.
-
Οκ για το 3,αν και εγώ άλλα κατάλαβα από τα γραφόμενά σου...
Στο 2 επίσης συμφωνώ,αλλά σκέψου ότι και ο μπάτσος μπορεί κάποια στιγμή να αγανακτήσει από τη συμπεριφορά κάποιων και να ξεφύγουν τα πράγματα.Δεν ξέρω πόσο άδικο θα του ρίξω...
Το 1 δεν το πολυκατάλαβα για να είμαι ειλικρινής... -
Το 1) ειναι το αντιθετο του 2), πως γινεται να καταλαβαινεις το ενα και οχι το αλλο? Λεει απλα οτι εγω εχω το δικαιωμα λαθους, ο μπατσος οχι (επειδη εχει εξουσια, οπλο, αρα και ευθυνες). Η αν θελεις, εχω το δικαιωμα εσκεμμενης μλκιας, ο μπατσος οχι.
Αλλα επειδη ειμαι λογικος ανθρωπος, ας το διορθωσω λιγο. Επειδη και ο μπατσος ειναι ανθρωπος, εχει και αυτος το δικαιωμα στο **λαθος **γιατι **ΛΑΘΗ **γινονται.
Το να ΕΠΙΛΕΞΕΙ να κλεισει καποιον επιτηδες, για **οποιονδηποτε **λογο ποσο μαλλον μια τροχαια παραβαση (αν και ο πραγματικος λογος ειναι ο εγωισμος του μπατσου -δεν σταματησες και με εγραψες? ελα να σε πεταξω κατω - σε συνδυασμο με την ατιμωρησια και την ασυλια που του παρεχει το σημα και η στολη), ενω μαλιστα φερει και επιβατη, ΔΕΝ ειναι λαθος. Ειναι προμελετημενη αποπειρα ανθρωποκτονιας. Προσεξε, δεν μιλαμε για καποιον που τον κυνηγασαν οι μπατσοι και το εχασε μονος του, ουτε για καποιον που τον κυνηγησαν οι μπατσοι και τρακαραν μεταξυ τους κατα λαθος. Μιλαμε για καποιον που τον εκλεισαν οι μπατσοι ΕΠΙΤΗΔΕΣ για να τον σταματησουν.
-
καλα ειναι γεγονος οτι τις μηχανες γενικα δεν τις αγγιζουν. ειδικα τις στρητ. (πολλες απ'αυτες γιατι δε μπορουν, πχ δεν προλαβαινουν, αλλες γιατι εκτος απο ταχυτητα κλπ, οι περισσοτεροι φορανε κ κρανος, εχουν διπλωμα ασφαλεια κλπ. αυτοι κυνηγανε τις παραβασεις των παπακηδων κυριως, κρανη κλπ, αντε και κανα παρκαρισμα σε πεζοδρομο στο κεντρο)
πρωτη θεση στην προτιμηση της τροχαιας στα 2τροχα εχουν σιγουρα οι παπακηδες, και μετα τα εντουρο. στρητ σπανια σταματανε.
οσο για το 'για ποιο λογο' να φυγεις απο μπλοκο.
υπαρχουν πολλοι λογοι, που μπορει να ειναι λαθος, δεν συνιστουν λογο για να χασεις τη ζωη σου ομως.
προσωπικα εχω φυγει απο μπλοκα, και με μηχανη, και με αμαξι, και με μηχανακια πιο παλια. ποτε δεν ειχα διαπραξει καποιο εγκλημα (ληστεια, βιασμο, φονο κλπ )
μια φορα μαλιστα με πιασανε και με μαζεψανεεδιτ: οι λογοι που ελεγα (λαθος μεν, δεν αξιζεις να χασεις τη ζωη σου)
α) βιαζεσαι
β) βαριεσαι
γ) δεν εχεις διπλωμα, ασφαλεια, πινακιδες, φωτα κοκ
δ) παραβαση του ΚΟΚ
ε) θες να σπασεις πλακα
κλπ -
...αυτο δεν δινει σε κανεναν δικαιωμα να τον πεταξει κατω, πιθανοτατα σκοτωνοντας τον, ειδικα απο την στιγμη που εχει και επιβατη.
Συμφωνούμε.
Αυτό πως το σχολιάζεις;
...ειμαι στην παρακαμψη του φαναριου του RIMPAS εκει που ειναι και η καντινα. ακριβως στο φαναρι ειναι μπατσακι με ρανταρ χειρος. μεσα στο παρκινγκ ειναι 2 περιπολικα. ξαφνικα μια ομαδα απο τρικουλους μηχανοβιους (μην ρωτησετε το γιατι, ηταν κουλοι ηλι8ιοι και δεν μπορουσαν καλα καλα να προασπισουν την σωματικη τους ασφαλεια) περιπου 10 στον αριθμο με μεγαλου κυβισμου μηχανες περνανε με τουλαχιστον 200+ μπροστα απο το ριμπας με κατευ8υνση προς Α.Μαρινα....κανουν αναστροφη προς βαρκιζα εκει που ειναι η σταση του λεωφορειου....καποιοι φευγουν με τα οσα και καποιοι σταματανε επιεικτικα στο υψος που ηταν το μπατσακι και αλλοι καινε πισω λαστιχο και αλλοι φευγουν με σουζα...ολη αυτη την ωρα το μπατσακι κανει οτι δεν βλεπει...δεν εχει ιδρωση καν το αυτι του...
φευγουν οι λουκουμαδες μηχανοβιοι του γλυκου νερου...και στα καπακια ουτε λεπτο το μπατσακι σταματαει ενααυτοκινητο επειδη πηγαινε με την τρομακτικη ταχυτητα των 142κμ το οριο εκει εναι 80....και οχι μονο δεν του χαρισε τα 2 κμ για να γλυτωσει τουλαχιστον το δικαστηριο και τις πινακιδες αλλα τον κοροιδευε και απο πανω....δεν λεω παρανομησε και καλα εκανε και τον σταματησε και του επεβαλε ποινη...αλλα οταν κυριε κομπλεξικε μπαστουνοτσοπανοβλαχομπατσε κανεις οτι δεν βλεπεις τουσ λουκουμαδες μηχανοβιους που σε περιγελουν ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να εξαντλησεις τα ορια του νομου και να επιβαλεις τετοια ποινη την στιγμη που μπορεις να του κανεις ''εκπτωση'' 2 κμαυτη ειναι η πλειοψηφια των τροχομπατσων και γιαυτο προσωπικα εχω προσωπικα μαζι τους (παρολο που εχω φαει μονο μια κληση για ταχυτητα στα 12 χρονια που οδηγω και αυτη επειδη πηγαινα με 109 σε οριο 90)
αυτο ειναι απο τις μεγαλυτερες αδικιες που μπορει να γινουν...εστω θα επρεπ ο τσεος να κανει την κινηση εστω για τα μ,ατια του κοσμου να σταματησει τους μηχανακιδες...αφου δεν εκανε καν την κινηση...ειναι απαραδεκτος και προκλητικοτατος ωστε να εξαντλησει την νομοθεσια σε ενα ιχ..που το πιο πιθανο να ειναι ο τυπος που σταματησε ασχετος με το θεμα και βρεθηκε κατα λαθος εκει!
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
καλα ειναι γεγονος οτι τις μηχανες γενικα δεν τις αγγιζουν. ειδικα τις στρητ. (πολλες απ'αυτες γιατι δε μπορουν, πχ δεν προλαβαινουν, αλλες γιατι εκτος απο ταχυτητα κλπ, οι περισσοτεροι φορανε κ κρανος, εχουν διπλωμα ασφαλεια κλπ. αυτοι κυνηγανε τις παραβασεις των παπακηδων κυριως, κρανη κλπ, αντε και κανα παρκαρισμα σε πεζοδρομο στο κεντρο)πρωτη θεση στην προτιμηση της τροχαιας στα 2τροχα εχουν σιγουρα οι παπακηδες, και μετα τα εντουρο. στρητ σπανια σταματανε.
υπαρχουν πολλοι λογοι, που μπορει να ειναι λαθος, δεν συνιστουν λογο για να χασεις τη ζωη σου ομως.
προσωπικα εχω φυγει απο μπλοκα, και με μηχανη, και με αμαξι, και με μηχανακια πιο παλια. ποτε δεν ειχα διαπραξει καποιο εγκλημα (ληστεια, βιασμο, φονο κλπ )
μια φορα μαλιστα με πιασανε και με μαζεψανεεδιτ: οι λογοι που ελεγα (λαθος μεν, δεν αξιζεις να χασεις τη ζωη σου)
α) βιαζεσαι
β) βαριεσαι
δ) παραβαση του ΚΟΚ
ε) θες να σπασεις πλακα
κλπΩραιο πραμα το κινηγιτουλη με τους τσεους.....
-
καλα ειναι γεγονος οτι τις μηχανες γενικα δεν τις αγγιζουν. ειδικα τις στρητ. (πολλες απ'αυτες γιατι δε μπορουν, πχ δεν προλαβαινουν, αλλες γιατι εκτος απο ταχυτητα κλπ, οι περισσοτεροι φορανε κ κρανος, εχουν διπλωμα ασφαλεια κλπ. αυτοι κυνηγανε τις παραβασεις των παπακηδων κυριως, κρανη κλπ, αντε και κανα παρκαρισμα σε πεζοδρομο στο κεντρο)
πρωτη θεση στην προτιμηση της τροχαιας στα 2τροχα εχουν σιγουρα οι παπακηδες, και μετα τα εντουρο. στρητ σπανια σταματανε.
α) βιαζεσαι
β) βαριεσαι
δ) παραβαση του ΚΟΚ
ε) θες να σπασεις πλακα
κλπΩραιο πραμα το κινηγιτουλη με τους τσεους.....
ε καλα, μη σας βαζω ιδεες... νταξ αν ερθει και μου κολλησει απο πισω με φαρο μπατσικο δε θα αρχισω να ανοιγω λες και παιζω σε αμερικανικη ταινια
ουτε αν με πλευρισει ζητας θα κοψω το τιμονι να τον στειλω στον αλλο κοσμο οπως κανω στο GTA
νταξ δεν ειμαστε κομπτον..αν ομως δω οτι με παιρνει, δε θα σταματησω
-
Ορισμένοι τσέοι πάντως είναι πολύ γαϊδούρια, και με την σμπεριφορά τους αμαυρώνουν όλους τους υπόλοιπους. Περιμένω στην εσοχή της εγνατίας αριστερά, για να στρίψω αριστερά στην καυτατζόγλου. Έρχεται από δεξιά Xsara με 3 κωλόπαιδα μέσα (λωρίδα για ευθεία), τους κοιτάζω, ε δεν άντεξα, λέω Θα στρίψετε αριστερά, για να ξέρω, γιατί είστε σε λάθος λωρίδα. Και γελούσαν σαν μαλακόπαιδα γυμνασίου. Τι να κάνεις, φοβόμουν μην μου κάνουν καμιά ιστορία αν έλεγα τπτ παραπάνω.
μπατσολογικη και μπατσοσυμπεριφορα