-
Αγαπητοι φιλοι αφορμη για αυτο το topic ειναι φυσικα οι καλοκαιρινες διακοπες που τελειωσαν. Οι πιο πολλοι απο εμας παμε διακοπες τον Αυγουστο κλεινοντας συνηθως καποιο δωματιο για καποιες μερες. Ετσι λοιπον περιοριζομαστε σε καποιο συγκεκριμενο μερος και αν μας αρεσει εχει καλως. Αν δεν μας αρεσει πρεπει να βρουμε πλοιο να φυγουμε και δωματιο εκει που θα παμε, πραγμα αδυνατο τον Αυγουστο. Και εδω ειναι η μεγαλη αδικια. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ ΧΩΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΤΟΝ ΙΤΑΛΟ Η ΓΕΡΜΑΝΟ Η ΑΥΣΤΡΙΑΚΟ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΑ ΟΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΟΥΜΕΝΟ ΤΟΥ ΝΑ ΚΑΘΕΤΑΙ ΟΣΟ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ? ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΕΧΩ ΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΟΥΜΕΝΟ? Να εχω ολο μου το σπιτι μεσα στο αυτοκινητο μου. Να εχω τα ποδηλατα η το μηχανακι και το φουσκωτο μαζι μου. Να σταματω σε οποια τοποθεσια μου μου αρεσει και οποτε θελω. Ειδα τα αυτοκινουμενα των τουριστων φετος και επαθα ενα μεγαλο σοκ. Μεχρι δορυφορικη τηλεοραση ειχαν. Γιατι το κρατος να μου απαγορευει αυτη την χαρα. Λετε να μην συμφερει να επιτραπουν τα αυτοκινουμενα γιατι τοτε τα δωματια θα βαρανε μυγες? Τα κοινα τροχοσπιτα δεν εχουν καμμια σχεση και δεν ειναι λυση γιατι εχουν δυσκολια στην μεταφορα και παρα πολλα μειονεκτηματα. Δεν ειμαστε Ευρωπαιοι αλλα κοροιδα μου φαινεται!
-
Αγαπητοι φιλοι αφορμη για αυτο το topic ειναι φυσικα οι καλοκαιρινες διακοπες που τελειωσαν. Οι πιο πολλοι απο εμας παμε διακοπες τον Αυγουστο κλεινοντας συνηθως καποιο δωματιο για καποιες μερες. Ετσι λοιπον περιοριζομαστε σε καποιο συγκεκριμενο μερος και αν μας αρεσει εχει καλως. Αν δεν μας αρεσει πρεπει να βρουμε πλοιο να φυγουμε και δωματιο εκει που θα παμε, πραγμα αδυνατο τον Αυγουστο. Και εδω ειναι η μεγαλη αδικια. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ ΧΩΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΤΟΝ ΙΤΑΛΟ Η ΓΕΡΜΑΝΟ Η ΑΥΣΤΡΙΑΚΟ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΑ ΟΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΟΥΜΕΝΟ ΤΟΥ ΝΑ ΚΑΘΕΤΑΙ ΟΣΟ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ? ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΕΧΩ ΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΟΥΜΕΝΟ? Να εχω ολο μου το σπιτι μεσα στο αυτοκινητο μου. Να εχω τα ποδηλατα η το μηχανακι και το φουσκωτο μαζι μου. Να σταματω σε οποια τοποθεσια μου μου αρεσει και οποτε θελω. Ειδα τα αυτοκινουμενα των τουριστων φετος και επαθα ενα μεγαλο σοκ. Μεχρι δορυφορικη τηλεοραση ειχαν. Γιατι το κρατος να μου απαγορευει αυτη την χαρα. Λετε να μην συμφερει να επιτραπουν τα αυτοκινουμενα γιατι τοτε τα δωματια θα βαρανε μυγες? Τα κοινα τροχοσπιτα δεν εχουν καμμια σχεση και δεν ειναι λυση γιατι εχουν δυσκολια στην μεταφορα και παρα πολλα μειονεκτηματα. Δεν ειμαστε Ευρωπαιοι αλλα κοροιδα μου φαινεται!
-
-
ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ?
ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ,ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΝΟΙΚΙΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΩΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ,ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΝΑ ΧΑΡΤΙ ΤΟ ΜΗΝΑ. -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ?
ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ,ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΝΟΙΚΙΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΩΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ,ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΝΑ ΧΑΡΤΙ ΤΟ ΜΗΝΑ.Πολλα μου φαινονται, αλλα να μου πεις τοσα θελεις για ενα καλο jeep.
-
Τα αυτοκινούμενα κι εμένα μου φαίνονται πολύ καλή φάση. Είναι πολύ καλά για ένα συγκεκριμένο είδος διακοπών, αν θέλεις δηλαδή να κάνεις camping γυρνώντας σε πολλά μέρη. Από την άλλη, αν θες να μείνεις πολλές μέρες στο ίδιο μέρος, το τροχόσπιτο είναι πιο βολικό και πολύ φτηνότερο, ενώ αν θυσιάσεις τις ανέσεις, και η σκηνή είναι μια χαρά και ακόμα φτηνότερη (αν και στο εξωτερικό έχει πρακτικά προβλήματα, λόγω καιρού). Η απαγόρευση μου φαίνεται πολύ χαζή, αλλά δε νομίζω ότι αν επιτραπούν θα 'χτυπήσουν' τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, γιατί απευθύνονται σε εντελώς άλλο κοινό. Τώρα για αυτό που λες, ότι είναι τσάμπα διακοπές δε συμφωνώ, γιατί το κόστος αγοράς τους είναι πολύ μεγάλο. Αν το δεις μόνο από οικονομική πλευρά, με τα ίδια λεφτά (ή και λιγότερα) θα μπορούσες να πηγαίνεις κάθε χρόνο σε ξενοδοχείο. Πάντως θα ήταν ωραία να υπήρχαν εταίρειες που να νοικιαζαν αυτοκινούμενα, ώστε να μπορείς να κάνεις διακοπές με αυτοκινούμενο κάποιες φορές χωρίς να χρειαστεί να το αγοράσεις. Στη Νορβηγία π.χ., ξέρω ότι υπάρχουν αρκετές τέτοιες, με τιμές που είναι κοντά στα 150 ευρώ τη μέρα για πλήρως εξοπλισμένο όχημα 6 ατόμων.
-
Για πες μας odiki_asfaleia είναι σίγουρο ότι απαγορεύονται? Γιατί έχω δει και με ελληνικές πινακίδες.
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Για πες μας odiki_asfaleia είναι σίγουρο ότι απαγορεύονται? Γιατί έχω δει και με ελληνικές πινακίδες.ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΠΡΙΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΟΥΝ ΠΡΟΛΑΒΑΝ 2-3 ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΔΕΙΕΣ.
-
Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ έχω ακούσει και από αλλού ότι απαγορεύονται, αλλά δεν το έχω ψάξει περισσότερο. Πάντως έχω δει ορισμένα μετασκευασμένα van με ελληνικές πινακίδες (είχε μάλιστα και ένας θείος μου, αλλά το δικό του ήταν εντελώς παράνομο, αφού ήταν επαγγελματικό) καθώς και 1-2 'κλασικά' αυτοκινούμενα πάλι με ελληνικές πινακίδες.
-
Ο χρήστης catalyst έγραψε:
Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ έχω ακούσει και από αλλού ότι απαγορεύονται, αλλά δεν το έχω ψάξει περισσότερο. Πάντως έχω δει ορισμένα μετασκευασμένα van με ελληνικές πινακίδες (είχε μάλιστα και ένας θείος μου, αλλά το δικό του ήταν εντελώς παράνομο, αφού ήταν επαγγελματικό) καθώς και 1-2 'κλασικά' αυτοκινούμενα πάλι με ελληνικές πινακίδες.ΜΕΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ VAN?ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΥΤΟ.
ΕΓΩ ΕΧΩ ΕΝΑ TRANSIT ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΡΙΧΝΩ ΜΕΣΑ ΕΝΑ ΣΤΡΩΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΑΩ.ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΘΕΙΟΣ ΣΟΥ? -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
ΜΕΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ VAN?ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΥΤΟ.
ΕΓΩ ΕΧΩ ΕΝΑ TRANSIT ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΡΙΧΝΩ ΜΕΣΑ ΕΝΑ ΣΤΡΩΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΑΩ.ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΘΕΙΟΣ ΣΟΥ?Είχε ένα τέτοιο. Δε ξέρω πώς το αγόρασε, γιατί έχουν περάσει πολλά χρόνια. Πάντως ακόμα και στο Χρυσό Οδηγό αν κοιτάξεις στα 'τροχόσπιτα', θα βρείς σίγουρα αρκετές εταιρείες που μπορούν να σου φτιάξουν ό,τι θέλεις για το Transit σου, από κρεββάτια, ντουλάπες, κουζινάκια κλπ. Αν βρω κάτι πιο συγκεκριμένο θα σου πω.
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Για πες μας odiki_asfaleia είναι σίγουρο ότι απαγορεύονται? Γιατί έχω δει και με ελληνικές πινακίδες.Προσωπικα με Ελληνικες πινακιδες δεν εχω δει ακομα. Λετε να επιτραπηκε και να μην πηρα μυρωδια? Μηπως καποιος ξερει κατι? Παντως θα το ψαξω και θα επανελθω πολυ συντομα.
-
Αν το δεις μόνο από οικονομική πλευρά, με τα ίδια λεφτά (ή και λιγότερα) θα μπορούσες να πηγαίνεις κάθε χρόνο σε ξενοδοχείο.Δεν διαφωνω, αλλα το θεμα ειναι οταν πας διακοπες τον Αυγουστο και βρεις ενα μερος που σου αρεσει, δεν μπορεις να μεινεις, γιατι θα πρεπει να εχεις κλεισει ξενοδοχειο μερες πριν και ετσι μενεις παντα στο 'ξενοδοχειο με θεα τα αστερια'.
-
ΜΕΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ VAN?ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΥΤΟ.
ΕΓΩ ΕΧΩ ΕΝΑ TRANSIT ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΡΙΧΝΩ ΜΕΣΑ ΕΝΑ ΣΤΡΩΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΑΩ.ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΘΕΙΟΣ ΣΟΥ?Είχε ένα τέτοιο. Δε ξέρω πώς το αγόρασε, γιατί έχουν περάσει πολλά χρόνια. Πάντως ακόμα και στο Χρυσό Οδηγό αν κοιτάξεις στα 'τροχόσπιτα', θα βρείς σίγουρα αρκετές εταιρείες που μπορούν να σου φτιάξουν ό,τι θέλεις για το Transit σου, από κρεββάτια, ντουλάπες, κουζινάκια κλπ. Αν βρω κάτι πιο συγκεκριμένο θα σου πω.
EYΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΩΤΕΡΩΝ!
-
Λοιπον μου ειπανε οτι επιτρεπονται και εχουν τεκμηριο σαν ΙΧ και στην Ελλαδα δεν κυκλοφορουν πανω απο 50 με Ελληνικες πινακιδες. Ρωτησα τηλεφωνικως και βρηκα μεταχειρισμενο VW με 6 εκατομυρια δεν ξερω ομως ποσα κυβικα (υποθετω 2000). Τωρα δεν ξερω τι ισχυει για τα πετρελαιοκινητα. Το πιο λογικο ειναι οτι οι πιο πολλοι δεν εχουν αγορασει λογω τεκμηριου απ' οτι καταλαβα. Αντε να καταργηθουν να τελειωνουν οι γκρινιες.
-
Α, ωραία. Εγώ έκανα μια βόλτα από το http://www.mobile.de, έριξα μια ματιά στα μεταχειρισμένα αυτοκινούμενα που πωλούνται και στις τιμές, και ήδη μου τρέχουν τα σάλια
Οσο για καινούργια στην Ελλάδα, στο http://www.mobile.com.gr έχει ορισμένα, αλλά είναι γύρω στα 15.000.000 (παλιές ελληνικές δραχμές)
Πάντως το diesel λογικά δεν είναι πρόβλημα, αφού έτσι κι αλλιώς δε θα κυκλοφορεί σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη το αυτοκινούμενο.
-
Α, ωραία. Εγώ έκανα μια βόλτα από το http://www.mobile.de, έριξα μια ματιά στα μεταχειρισμένα αυτοκινούμενα που πωλούνται και στις τιμές, και ήδη μου τρέχουν τα σάλιαΗδη πηρα χαρτες και βιβλια και μελεταω τοποθεσιες και νησια για το επομενο καλοκαιρι
-
Με το θέμα των αυτοκινούμενων τι γίνετε ρε παιδιά??Επτρέπονται στην Ελλάδα τώρα??Ημουν στο Πλατανίτσι συην Χαλκιδική και έτυχε να μπω μέσα σε ένα αυτοκινούμενο και έπαθα πλάκα.Ηταν με γερμανικές πινακίδες
-
Εκτος εαν παρεις κανα χρεπι 20ετιας και βαλε, πρεπει να κανεις διακοπες ισης διαρκειας με εργαζομενου στον εκπαιδευτικο τομεα για να κανεις αποσβεση καποια στιγμη
Αν πας απλα 3-10 μερες τον Αυγουστο καπου,κλεισε στο ακριβότερο hotel, πιο φτηνα θα σου ερθει! -
Φαντάσου να γίνει μόδα. Θα δούμε αυτοκινούμενο, με οδηγό τον κλασσικό στα @@ νεο-έλληνα, παρκαρισμένο μέσα σε αρχαιολογικούς χώρους, πάνω στην παραλία, σαν επέκταση του (αυθαίρετου) εξοχικού του, σε πάρκα, σε δάση, κτλ. Τυχόν όχληση απο την αστυνομία κ.τ.λ. θα αντιμετωπιστεί με οργή και αγανάκτηση για την απειλή των 'δημοκρατικού δικαιώματος του φτωχού να κάνει και αυτός διακοπές'.
ΑΥΤΟΚΙΝΟΥΜΕΝΑ. ΤΖΑΜΠΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΜΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΜΑΣ