Τα αυτοκινούμενα κι εμένα μου φαίνονται πολύ καλή φάση. Είναι πολύ καλά για ένα συγκεκριμένο είδος διακοπών, αν θέλεις δηλαδή να κάνεις camping γυρνώντας σε πολλά μέρη. Από την άλλη, αν θες να μείνεις πολλές μέρες στο ίδιο μέρος, το τροχόσπιτο είναι πιο βολικό και πολύ φτηνότερο, ενώ αν θυσιάσεις τις ανέσεις, και η σκηνή είναι μια χαρά και ακόμα φτηνότερη (αν και στο εξωτερικό έχει πρακτικά προβλήματα, λόγω καιρού). Η απαγόρευση μου φαίνεται πολύ χαζή, αλλά δε νομίζω ότι αν επιτραπούν θα 'χτυπήσουν' τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, γιατί απευθύνονται σε εντελώς άλλο κοινό. Τώρα για αυτό που λες, ότι είναι τσάμπα διακοπές δε συμφωνώ, γιατί το κόστος αγοράς τους είναι πολύ μεγάλο. Αν το δεις μόνο από οικονομική πλευρά, με τα ίδια λεφτά (ή και λιγότερα) θα μπορούσες να πηγαίνεις κάθε χρόνο σε ξενοδοχείο. Πάντως θα ήταν ωραία να υπήρχαν εταίρειες που να νοικιαζαν αυτοκινούμενα, ώστε να μπορείς να κάνεις διακοπές με αυτοκινούμενο κάποιες φορές χωρίς να χρειαστεί να το αγοράσεις. Στη Νορβηγία π.χ., ξέρω ότι υπάρχουν αρκετές τέτοιες, με τιμές που είναι κοντά στα 150 ευρώ τη μέρα για πλήρως εξοπλισμένο όχημα 6 ατόμων.