-
Νομίζω οτι εδώ και 2-3 χρόνια έχουν επιτραπεί... στην ταξινομίσεις υπάρχουν πια αρκετά τέτοια....
-
Αυτην την στιγμη που μιλαμε υπαρχουν στην περιοχη του Λαυριου-Σουνιο τουλαχιστον καμια δεκαρια αυτοκινουμενα με Ιταλικες πινακιδες.
Αν δεν κανω λαθος, εχω την εντυπωση πως εχθες το βραδυ πρεπει να δημιουργηθηκε καποια ενταση στον χωρο του ναου στο Σουνιο. Ειδα ενα περιπολικο με φαρους αναμενους και μπροστα του εφευγαν απο εκει 4-5 μαζεμενα αυτοκινουμενα με ιταλικες πινακιδες.
-
Παιδιά, τα αυτοκινούμενα ταξινομούνται ΚΑΙ στη χώρα μας.
Σαν ΙΧ βέβαια...
Κάποιοι φίλοι μου πήραν φέτος αυτοκινούμενα και μάλιστα έχει ιδρυθεί και κάποιο club
-
Φίλε πόσο περίπου τους στοίχισαν?Καινούρια ή μεταχεισμένα?
-
Ο χρήστης doom1983 έγραψε:
Φίλε πόσο περίπου τους στοίχισαν?Καινούρια ή μεταχεισμένα?μεταχειρισμενα απο το εξωτερικο.
Ο ενας πηρε ενα 4Χ4 πετρελαιο και ο αλλος ενα απλο πετρελαιο.
τους στοιχισαν αρκετούτσικα.
Υπαρχει ενα περιοδικο γι αυτα... θα μαθω και θα σου πω
-
To θέμα όμως είναι τι βολεύει καλύτερα? Ένα αυτοκινούμενο ή ένα τροχόσπιτο? Εχώ την εντύπωση ότι είναι καλύτερο το δεύτερο γιατί σε όποιο μέρος και να πας αφήνεις το τροχόσπιτο σε κάποιο ασφαλή χώρο και μετακινήσε με το αυτοκίνητο άνετα. Με το αυτοκινούμενο όμως δεν είναι λίγο δύσκολο να το μετακινείς για να πας μέχρι το super market ας πούμε...?
-
Oποιος δε βαριεται μπορει να ψαξει το τοπικ που ειχα με τιτλο 'Camper για Νορντκαπ' ή καπως ετσι να παρει μια ιδεα, για εντυπωσεις και δυνατοτητες. Πρεπει να ειναι 2-3 σελιδες πισω
Το περιοδικο λεγεται Camper market & travel ειναι 2 σε 1 και απο οτι καταλαβα πρωτοστατει στη δημιουργια κλαμπ και την προασπιση των δικαιωματων.
Για να ξερετε τα campers εφοσον δεν κατεβαζουν σκαλιά, πεδιλα σταθμευσης, ανοιγουν τεντες και βγαζουν εξω καρεκλακια, θεωρουνται ΙΧ επιβατικα και μπορουν να διανυκτερευσουν ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ. Κατι βλαχοδημαρχοι με κατι μπασκινες προσπαθησαν να τους γραψουν γιατι 'Απαγορευονταν το καμπινγκ' αλλα εφαγαν κοκκινη.
Οι τιμες ειναι 30 με 50 χιλιαδες για καινουργιο.
Τελος απο αποψη 'βολεματος'msamaro εξαρταται τι θες να κανεις. Ειναι απειρως πιο ευκολοδηγητο απο ενα αμαξι 5μ και 6μ ρυμουλκουμενο. Διαβασε το τοπικ μου και συζηταμε αποριες με οποιον θελει. Τωρα δεν τα ξαναγραφω ειναι πολλα. -
Τα αυτοκινουμενα τροχοσπιτα ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ στην Ελλαδα αλλα οι τιμες τους ειναι απαγορευτικες.
Μου εχουν πει οτι για αγορα να εχω στη ακρη ενα 40αρι Ευρωπουλα για καποιο συνιθισμενο και απλο.
Μαρκες τροχοσπιτων για να googlισετε ειναι η Adra Coral, η Caravans Ιnternational,η Mc Luis,η Roller team και αλλες.
Οσον αφορα για νοικιασμα,για ρωτηστε στη Hertz,νομιζω οτι νοικιαζει.
Μια αλλη περιπτωση ειναι στις μαντρες που 'ξεχειμωνιαζουν ' αυτοκινουμενα και ρυμουλκουμενα.Καποιος καμμενος μπορει να θελει να το ξεφορτωθει. -
Επειδή είχα ψάξει λίγο στην αρχή του καλοκαιριού, κοιτάξτε εδώ:
Τιμές τώρα περίπου 150 € τη μέρα
http://www.camperhellas.gr/
http://www.camperhirehellas.com/company ... 6d6bc570a4
Ο πρώτος δε νοικιάζει, αλλά πουλάει κατι μεταχειρισμένα.
Ο δεύτερος νοικιάζει 4θέσια και εως 7θέσια
Υπάρχει και κάποιος Ζαμπέτας στη Θεσσαλονίκη που πουλάει
Καλή τύχη -
Ο χρήστης Thodwris έγραψε:
Αυτην την στιγμη που μιλαμε υπαρχουν στην περιοχη του Λαυριου-Σουνιο τουλαχιστον καμια δεκαρια αυτοκινουμενα με Ιταλικες πινακιδες.
Αν δεν κανω λαθος, εχω την εντυπωση πως εχθες το βραδυ πρεπει να δημιουργηθηκε καποια ενταση στον χωρο του ναου στο Σουνιο. Ειδα ενα περιπολικο με φαρους αναμενους και μπροστα του εφευγαν απο εκει 4-5 μαζεμενα αυτοκινουμενα με ιταλικες πινακιδες.Θα διαμαρτυρήθηκε κάποιος οργισμένος Ελληνας της περιοχής. Θα τον ενόχλησε η παρουσία τους μπροστά στο αρχαίο μνημείο.
Αφού βεβαιώθηκε ότι οι κάφροι ξένοι φύγανε, πέταξε το πλαστικό καφέ του στο χώμα και γύρισε στο πολυτελές αυθαίρετό του.
-
Κι εμενα με ενοχλουν,παει μια παρεα απο δαυτους και κανουν την παραλια ιδιωτικη
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Τα αυτοκινουμενα τροχοσπιτα ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ στην Ελλαδα αλλα οι τιμες τους ειναι απαγορευτικες.
Μου εχουν πει οτι για αγορα να εχω στη ακρη ενα 40αρι Ευρωπουλα για καποιο συνιθισμενο και απλο.
Μαρκες τροχοσπιτων για να googlισετε ειναι η Adra Coral, η Caravans Ιnternational,η Mc Luis,η Roller team και αλλες.
Οσον αφορα για νοικιασμα,για ρωτηστε στη Hertz,νομιζω οτι νοικιαζει.
Μια αλλη περιπτωση ειναι στις μαντρες που 'ξεχειμωνιαζουν ' αυτοκινουμενα και ρυμουλκουμενα.Καποιος καμμενος μπορει να θελει να το ξεφορτωθει.Γιατι θεωρεις απαγορευτικη μια τιμη των 40 χιλιαδων; Μην ξεχναμε οτι το camper ειναι ανταγωνιστικο του εξοχικου και οχι καποιου αλλου οχηματος.
Για να προσθεσω, οι 2 μεγαλυτερες φιρμες στα camper ειναι η Hobby και η Hymer με τη Rimor απο κοντα.
Για ενοικιαση, προς το παρον, η Ελλαδα δεν ενδεικνυται οι τιμες ειναι απαγορευτικες. Για το εξωτερικο εδω εχω μερικα σάιτ για να ξεκινησει κανεις το ψαξιμο.
Τιγρη συνηθως ενοχλουν πολυ λιγοτερο απο καποιες οικογενειες που κανουν αποβαση σε παραλια, αραδιαζουν 2 τονους τσαντιροτσιμπραγκαλα και ολη την ωρα ακους ειτε κλαμματα ειτε στριγκλιες Κωστακηηηηηηηηηηηηηη
-
Σήμερα οδηγώντας στην 'κατάρα', ανάμεσα στα χιλιάδες ιταλικα αυτοκινούμενα είδα κι ενα ελληνικό 'του κουτιού'
Είχε και διεύθυνση επάνω την οποία επισκέφτηκα και είναι πολύ ενδιαφέρουσα: http://www.camperclub.gr/camperclub_gr/rent.htm -
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Σήμερα οδηγώντας στην 'κατάρα', ανάμεσα στα χιλιάδες ιταλικα αυτοκινούμενα είδα κι ενα ελληνικό 'του κουτιού'
Είχε και διεύθυνση επάνω την οποία επισκέφτηκα και είναι πολύ ενδιαφέρουσα: http://www.camperclub.gr/camperclub_gr/rent.htmOι τιμές που αναφέρονται είναι ημερήσιες; Λίγο ακριβά δεν είναι σε σχέση με τα δωμάτια;
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Γιατι θεωρεις απαγορευτικη μια τιμη των 40 χιλιαδων; Μην ξεχναμε οτι το camper ειναι ανταγωνιστικο του εξοχικου και οχι καποιου αλλου οχηματος.
Με καθαρά οικονομικά κριτήρια, η αγορά είναι σίγουρα ασύμφορη, εκτός κι αν έχεις πολύ μεγάλες διακοπές.
Όμως στη ζωή πολλά πράγματα είναι οικονομικά ασύμφορα, αλλά ο καθένας θέτει τις προτεραιότητές του διαφορετικά και κοστολογεί τις επιθυμίες του διαφορετικά επίσης. Ειδικά σε θέματα διακοπών και ελεύθερου χρόνου, ο παράγοντας 'κάνω το κέφι μου' υπερισχύει του παράγοντα 'είναι οικονομικά συμφέρον'. Άρα περί ορέξεως κολοκυθόπιτα, αρκεί βέβαια κανείς να ξέρει τις επιθυμίες του, τις εναλλακτικές επιλογές και το κόστος τους.
Φυσικά το αυτοκινούμενο δεν είναι 'τσάμπα διακοπές' όπως αναφέρθηκε, καθώς στις ~40 χιλιάδες της αγοράς πρέπει να προστεθεί και το ετήσιο κόστος συντήρησης, ασφάλισης και στάθμευσης, καθώς και το ενδεχόμενο κόστος διανυκτέρευσης σε camping (που από μόνο του είναι όσο το κόστος ενοικίασης φτηνού δωματίου).
Προσωπικά, θα ήθελα πάρα πολύ να νοικίασω ένα για λίγες ημέρες ή εβδομάδες, κατά προτίμηση για touring στο εξωτερικό.
-
catalyst ξαναλεω οτι ειναι εναλλακτικο του εξοχικου σε περιπτωση αγορας (που δε με απασχολει προσωπικα αλλα που ξερεις).
Δηλαδη αντι να πας Παρασκευη μεσημερι στο συγκεκριμενο εξοχικο σου, αραζεις καπου το καμπερ και ειναι το ιδιο και καλυτερα γιατι αλλαζεις και τοποθεσιες. Και το εξοχικο εχει συντηρηση, ασφαλεια κλπ. Το ενδεχομενο διανυκτερευσης σε καμπινγκ ειναι σπανιο γιατι οταν μπορεις να εισαι καπου μονος σου θα πας να μπλεξεις με τον πανικο; -
ειχε αφιερωμα και στην καθημερινή
Τιμες από 55 χιλΣημειωση. Αν εχεις 2 παιδιά θέλεις 2 δωμάτια άρα το κόστος πέφτει. Παρόλα αυτό για μένα αποτελεί εναλακτική, 'ετσι για να παω κάπου διαφορετικά μία στα τόσα. (Δεν εχω πάει, απλώς εχουμε στην οικογένεια ένα τροχόσπιτο παρακαρισμένο μόνιμα σε οικόπεδο, κανονικό σπίτι με τέντα)
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
catalyst ξαναλεω οτι ειναι εναλλακτικο του εξοχικου σε περιπτωση αγορας (που δε με απασχολει προσωπικα αλλα που ξερεις).
Δηλαδη αντι να πας Παρασκευη μεσημερι στο συγκεκριμενο εξοχικο σου, αραζεις καπου το καμπερ και ειναι το ιδιο και καλυτερα γιατι αλλαζεις και τοποθεσιες. Και το εξοχικο εχει συντηρηση, ασφαλεια κλπ. Το ενδεχομενο διανυκτερευσης σε καμπινγκ ειναι σπανιο γιατι οταν μπορεις να εισαι καπου μονος σου θα πας να μπλεξεις με τον πανικο;μόνος σου δε θα πας πουθενά, θα σε φάνε λάχονο οι κλέφτες
Θα πας καπου που θα εχουν παρκάρει και άλλοι
Ερωτηση?
Το ελεύθερο καμπιγκ δεν απαγορεύεται?
Ειδα για παράδειγμα 10 αμαξια παρακαρισμένα και διπλα την ταμπέλα ότι απαγορεύεται!!!!!Το αυτοκινούμενο δε θεωρείται καμπιγκ? Μπορεις να πεις τη μαλακία ότι απλώς παρκάρω?
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Δηλαδη αντι να πας Παρασκευη μεσημερι στο συγκεκριμενο εξοχικο σου, αραζεις καπου το καμπερ και ειναι το ιδιο και καλυτερα γιατι αλλαζεις και τοποθεσιες. Και το εξοχικο εχει συντηρηση, ασφαλεια κλπ. Το ενδεχομενο διανυκτερευσης σε καμπινγκ ειναι σπανιο γιατι οταν μπορεις να εισαι καπου μονος σου θα πας να μπλεξεις με τον πανικο;greo, κατάλαβα απόλυτα αυτό που λες, ξαναλέω όμως κι εγώ ότι ο καθένας θέτει τις προτεραιότητές του διαφορετικά και κοστολογεί τις επιθυμίες του διαφορετικά επίσης. Στην πράξη, ελάχιστοι άνθρωποι που ξέρουν στοιχειωδώς τι τους αρέσει θα θέσουν στον εαυτό τους το δίλλημμα 'αγορά camper ή εξοχικού' με οικονομικά κριτήρια, γιατί είναι 2 τελείως διαφορετικά πράγματα.
Άσε που δεν είπα ποτέ ότι το εξοχικό είναι οικονομικά συμφέρουσα επιλογή
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Ερωτηση?
Το ελεύθερο καμπιγκ δεν απαγορεύεται?
Ειδα για παράδειγμα 10 αμαξια παρακαρισμένα και διπλα την ταμπέλα ότι απαγορεύεται!!!!!Το αυτοκινούμενο δε θεωρείται καμπιγκ? Μπορεις να πεις τη μαλακία ότι απλώς παρκάρω?
Δεν ειναι μαλακια Ειναι ο νομος. Εφοσον η αδεια λεει ΙΧ επιβατικο, εχει ολα τα δικαιωματα του ΙΧ επιβατικου. Δηλαδη οπου επιτρεπεται το παρκινγκ παρκαρεις και την πεφτεις (και ειναι και σουπερ).
Πλεον υπαρχουν και αποφασεις που δικαιωνουν τα καμπερ απεναντι σε τοπικους δερβεναγες.Παντως τα 55χιλιαρικα για τιμη εκκινησης δεν ανταποκρινεται στην πραγματικοτητα.
ΑΥΤΟΚΙΝΟΥΜΕΝΑ. ΤΖΑΜΠΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΜΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΜΑΣ