-
Ο χρήστης skye έγραψε:
υπάρχει τόση βιβλιογραφία.
προτείνω μπακουνιν.OYYYYYYYYYYYYYYYYYYY 666 OYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY
-
Ο χρήστης A-Viper7 έγραψε:
υπάρχει τόση βιβλιογραφία.
προτείνω μπακουνιν.OYYYYYYYYYYYYYYYYYYY 666 OYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY
(((ΟΦ ΤΟΠΙΚ)))
ρε συ εντάξει, δεν είπα ότι συμφωνώ ή διαφωνώ με τις απόψεις του, αλλά πιστεύω είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να διαβάσεις, ειδικά σαν αρχάριος, αν σε ενδιαφέρει να μάθεις πέντε πράγματα για την αναρχία
-
Ο χρήστης xristos69 έγραψε:
Μπλεκεις τους αναρχικους, με τους κοινους ΜΑΛΑΚΕΣ...
δηλαδή οι μή μαλάκες αναρχικοί πως συμπεριφέρονται?Πως δρουν και που βρίσκονται ?
δεν γνωριζω διοτι δεν ακολουθω τον χωρο, σιγουρα ομως η αναρχια ως θεωρια και νοοτροπια ουδεμια σχεση εχει με το 'σπαω τις περιουσιες του κοσμου'. Αμα σπασεις το αυτοκινητο ενος τετοιου 'αναρχικου', καψεις το σπιτι του η το μαγαζι του, αμφιβαλλω εντονως οτι θα ερθει και θα σε βοηθησει καθ'οτι συναγωνιστης σου...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Μπλεκεις τους αναρχικους, με τους κοινους ΜΑΛΑΚΕΣ...
δηλαδή οι μή μαλάκες αναρχικοί πως συμπεριφέρονται?Πως δρουν και που βρίσκονται ?
δεν γνωριζω διοτι δεν ακολουθω τον χωρο, σιγουρα ομως η αναρχια ως θεωρια και νοοτροπια ουδεμια σχεση εχει με το 'σπαω τις περιουσιες του κοσμου'. Αμα σπασεις το αυτοκινητο ενος τετοιου 'αναρχικου', καψεις το σπιτι του η το μαγαζι του, αμφιβαλλω εντονως οτι θα ερθει και θα σε βοηθησει καθ'οτι συναγωνιστης σου...
Αν είναι χαοτικός παίζει και να το κάνει..
για να διαπιστώσεις αν κάποιος είναι ( οριτζιναλ έτσι, όχι και καλά yo και τέτοια ) αν έχει λεφτά βάλτον να τα κάψει!
έτσι έλεγε ένας φίλος μου σε έναν που του'λεγε @ρχιδιες. 'καψ'τα ρε! Φλώρε! Να σε δω να καις πεντοχίλιαρα!' )
Το θέμα είναι ότι οι περισσότεροι -και καλά αναρχικοί/χαοτικοί/δεν-ξερουμε-ούτε-και-εμείς-τι-είμαστε σήμερα είναι αλάνια straight outta Εκάλη και ό,τι κάνουν το κάνουν για μαγκιά ενώ η ζωή τους είναι full καπιταλέ.
Θυμάμαι όταν πήγαινα σχολείο στις μαθητικές πορείες τα ΖΩΑ που τα σπάγανε και ούτε καν ξέρανε γιατί το κάνανε, το κάνανε έτσι, για μαγκιά...
Είναι μόδα να είσαι αντιδραστικός.. -
Δεν θυμάστε μερικά χρόνια πριν που είχαν κλειστεί (ή τα είχαν κλείσει) τα κωλόπαιδα στο πολυτεχνείο?
Το επόμενο πρωί που βγήκαν και τους έπιασαν είδαμε όλοι ότι το 90% αυτών ήταν παιδιά μεγαλοδικηγόρων, επιχειρηματιών και άλλων 'μεροκαματιάρηδων' που δεν έχουν να φάνε... -
Αν και φαίνεται οξύμωρο, τέτοια παιδιά είναι βαθιά δυστυχισμένα (και καμμένα χαρτιά). Οι γονείς είτε για να τους παρέχουν 'του πουλιού το γάλα' (στην καλύτερη) ή από ατέλλειωτη ματαιοδοξία (το πιθανότερο), τους παρείχαν τα πάντα εκτός από... γονείς...
Συνήθως ξεκινάει με φωνές, ζημιές στο σπίτι, κοπάνες, προβλήματα απόδοσης στο σχολείο, κατόπιν συμπεριφοράς στο σχολείο, και βήμα βήμα πάει είτε στην αναρχία είτε στα ναρκωτικά, συχνά πυκνά και στα δύο...
Φυσικά όμως με το σπαθί τους κέρδισαν μια θέση στην στενή, και άσε τους άχρηστους που ΔΕ τους ανέθρεψαν να τραβάν τα βυζιά τους...
ΑΜ ΔΕ όμως... Μιας και 'καλά' ονόματα θα ξελασπώσουν εύκολα, θα κερδίσουν μια ακτίνα από γονική προσοχή, και μετά πάλι στην ρουτίνα του 'μη είναι'. Και θα πρέπει αυτή τη φορά να βρούνε κάτι ακόμα παραπέρα για να τραβήξουν την προσοχή για άλλη μια στιγμούλα...
-
Έχεις δίκιο, αυτοί χρειάζονται περισσότερο την προσοχή μας και την αγάπη μας παρά τη χλεύη μας.
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Έχεις δίκιο, αυτοί χρειάζονται περισσότερο την προσοχή μας και την αγάπη μας παρά τη χλεύη μας.Φυλακή θέλουν, όπως φυλακή θα ήθελα (και θα πήγαινα όμως είναι η διαφορά...) κι εγω αν έκανα τα ίδια...
Στη ζωή τους από γονείς ατύχησαν, όμως αυτή δεν είναι δικαιολογία ικανή να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους, ή να τους ανεχόμαστε εμείς έτσι...
Κι άλλοι από γονείς ατύχησαν (από τέκνα μέθυσων και κακοποιών, μέχρι ορφανά από την κούνια...), αλλά αν κάνουν τέτοιες στραβοτιμονιές, εμείς δεν κάνουμε στραβοματιές... -
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Έχεις δίκιο, αυτοί χρειάζονται περισσότερο την προσοχή μας και την αγάπη μας παρά τη χλεύη μας.
Φυλακή θέλουν, όπως φυλακή θα ήθελα (και θα πήγαινα όμως είναι η διαφορά...) κι εγω αν έκανα τα ίδια...
Στη ζωή τους από γονείς ατύχησαν, όμως αυτή δεν είναι δικαιολογία ικανή να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους, ή να τους ανεχόμαστε εμείς έτσι...
Κι άλλοι από γονείς ατύχησαν (από τέκνα μέθυσων και κακοποιών, μέχρι ορφανά από την κούνια...), αλλά αν κάνουν τέτοιες στραβοτιμονιές, εμείς δεν κάνουμε στραβοματιές...Συμφωνώ απόλυτα!
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Συνήθως ξεκινάει με φωνές, ζημιές στο σπίτι, κοπάνες, προβλήματα απόδοσης στο σχολείο, κατόπιν συμπεριφοράς στο σχολείο, και βήμα βήμα πάει είτε στην αναρχία είτε στα ναρκωτικά, συχνά πυκνά και στα δύο...
Ώπα μεγάλε πάρκαρέ το λίγο..
αυτά λίγο πολύ όλα τα κάναμε (κάποια απ'αυτά τουλάχιστον..) αλλά δε γίναμε τσογλάνια της κοινωνίας..
κι εγώ έκανα καμιά κοπάνα, κι εγώ αντέδρασα και φώναξα και έσπασα και προβλήματα απόδοσης στο σχολείο είχα και άσχημη συμπεριφορά κατά περιοδους..
αυτά δεν έχουν να λένε.
Όσο για το τι τους πρέπει δεν ξέρω..
σκέψου πάντως ότι το πως θα σε μάθουν παίζει πολύ μεγάλο ρόλο.. -
Ο χρήστης skye έγραψε:
Ώπα μεγάλε πάρκαρέ το λίγο..
αυτά λίγο πολύ όλα τα κάναμε **(κάποια απ'αυτά **τουλάχιστον..) αλλά δε γίναμε τσογλάνια της κοινωνίας..
κι εγώ έκανα καμιά κοπάνα, κι εγώ αντέδρασα και φώναξα και έσπασα και προβλήματα απόδοσης στο σχολείο είχα και άσχημη συμπεριφορά κατά περιοδους..
αυτά δεν έχουν να λένε.
Όσο για το τι τους πρέπει δεν ξέρω..
σκέψου πάντως ότι το πως θα σε μάθουν παίζει πολύ μεγάλο ρόλο..Αν ήσουν στην κατηγορία τους θα τα είχες κάνει όλα και θα σκεφτόσουν το επόμενο ξελάσπωμα, μόνο και μόνο για να τους την χώσεις...
Οπότε προφανώς ανήκεις(ουμε) σε άλλη κατηγορία και αναφέρομαι σε άλλες περιπτώσεις. Πίστεψέ με, έχω ζήσει κάμποσες από δαύτες, και δεν ήταν από τις κάργα καραμπινάτες...
Ας επανέλθουμε όμως εντός θέματος, ή αν κριθεί πως το παρά-θέμα έχει μέλλον, ας σκιστεί να συνεχίσουμε εκεί...
-
Αποτελέσματα της σημερινής βραδιάς:
-1 106
-1 Uno, διαλύθηκαν αμφότερα στη Βουλιαγμένης, κινητήρες έξω κλπ
όχι δεν έκαναν κόντρες-1 StreetKa, χωρίς να φταίει, έπεσε φορτηγό πάνω του (σοβαρά ο οδηγός του Ka)
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Αποτελέσματα της σημερινής βραδιάς:-1 106
-1 Uno, διαλύθηκαν αμφότερα στη Βουλιαγμένης, κινητήρες έξω κλπ
όχι δεν έκαναν κόντρες-1 StreetKa, χωρίς να φταίει, έπεσε φορτηγό πάνω του (σοβαρά ο οδηγός του Ka)
Οχι ρε φούστη μου Χριστουγεννιάτικα...
-
Τα κατάφερε!
Προχθές νομίζω, πηγαίνοντας σπίτι μου από την Περιφερειακή Υμηττού στην διχάλα που έχει για να πας Ελευσίνα ή Μαρκόπουλο ένα Corsa τελευταίας σοδειάς είχε καρφωθεί ανάμεσα σε αυτή πάνω σε εκείνα τα πράσινα γιγαντιαία σταντ με τα βέλη.
Μιλάμε ότι το διέλυσε....το σταντ με το βέλος. Το Corsa τα ίδια. Εγώ έκοψα μετά την φωτεινή επιγραφή για ατύχημα και περνόντας είδα έναν αποσβωλομένο υπάλληλο της ΑΟ να προσπαθεί να καταλάβει πώς τα κατάφερε να το κάνει αυτό η οδηγός. -
Κατά 90% θα χάζευε η άλλαζε σταθμό στο ραδιόφωνο, το λέω γιατί γνωστή μου τράκαρε με αυτό τον τρόπο, ευτυχώς που δεν έτρεχε.
-
[Μεταφορά από θέμα 'Περί αυτο-συνείδησης']
Η ώρα είναι 11:20 κατεβαίνοντας χαλαρά την άδεια για τα καθημερινά δεδομένα την Λεωφόρο Κηφισίας.
Το μόνο που σκέφτεσαι μια τέτοια μέρα είναι οι γιορτές και πως θα περάσεις το Σαββατοκύριακο σου οικογενειακά και πάνω από όλα με τους φίλους σου. Δυστυχώς πρέπει να πας στο γραφείο γιατί έχεις αφήσει εκκρεμότητες που πρέπει αναγκαστικά να γίνουν από εκεί.
Καθώς πλησιάζεις το φανάρι της Αλεξάνδρας στην αριστερή λωρίδα είσαι 100% σίγουρος ότι θα σε πιάσει το κόκκινο -όπως και γίνεται – αποφασίζεις να αφήσεις τους ανθρώπους με τις τσάντες των χριστουγεννιάτικων αγορών και όλο τον κόσμο της κλασικής διάβασης (100 μέτρα πριν το φανάρι) να περάσουν έχοντας στον μυαλό σου ότι θα κάνεις κάτι ελάχιστο για να τους ευχαριστήσεις εν όψη των εορτών.
Ενώ έχεις σταματήσει λοιπόν και περιμένεις να περάσει και η γιαγιούλα με τις σακούλες του Super Market, έρχεται ένα Toyota Corolla του '85 και σε αναγκάζει να θυμηθείς τα στολίδια που είχες πει στον ταρίφα πριν 6 μήνες που σε είχε τρακάρει πάλι από πίσω.
Κλασικές κινήσεις πλέον, χειρόφρενο, αλάρμ και αναμμένη την μηχανή του αυτοκινήτου - σε περίπτωση που κάνει την εξυπνάδα να φύγει- βγαίνεις έξω κρατώντας την ψυχραιμία σου και του ζητάς να βγει από το αυτοκίνητο ώστε να ανταλλάξετε τα στοιχεία των ασφαλιστικών. Αυτός όχι μόνο δεν βγαίνει αλλά αρχίζει να φωνάζει και να λέει φύγε γιατί εσύ δεν έπαθες τίποτα! Έχοντας ήδη δημιουργήσει κυκλοφοριακό πρόβλημα του εξηγείς ότι το αυτοκίνητο έχει ζημιά παρακαλώντας τον να βγει από το αυτοκίνητο. Αρχίζει να κλαίγεται και να λέει πως έχει άρρωστη γυναίκα και πως βιάζεται, δίνοντας σου μία επαγγελματική κάρτα. Αρχίζεις και φορτώνεις αλλά ξέρεις ότι ο μόνος τρόπος για να τον σταματήσεις είναι να κάνεις τον καραγκιόζη και να μπεις μπροστά του ώστε να μην τον αφήσεις να φύγει. Καταγράφεις στο κινητό σου την πινακίδα του αυτοκινήτου και αφήνεις άλλη μία γιαγιούλα να περάσει – τώρα έγινε το κακό..
Η επόμενη κίνηση είναι η επίσκεψη στην αντιπροσωπεία για την διερεύνηση της ζημιάς. Ευτυχώς η ζημιά περιορίζεται στον προφυλακτήρα χωρίς σημαντικές απώλειες. Πάνω που είσαι καθησυχασμένος σκέφτεσαι πως είναι καλύτερο να τα δώσεις τα λεφτά στους Γιατρούς χωρίς σύνορα παρά σε έναν (τουλάχιστον) απαράδεκτο οδηγό.
Καθώς φτάνεις στο γραφείο το πρώτο πράγμα που κάνεις είναι να δεις εάν αυτή η επαγγελματική κάρτα είναι όντως δικιά του – έχοντας πάντα τα χειρότερα στο μυαλό, ότι … ότι … ότι … Η συνομιλία στο τηλέφωνο έχει να κάνει ως εξής;
- Ναιι;;;; (φωνή ταλαιπωρημένου 55άρη)
- Για σας είμαι αυτός που με τρακάρατε πριν λίγο..
- Τι;;; ΟΟΧΙ!
- Εχμ.. τι όχι;
- Δεν σε τράκαρα!
- Τι λέτε;
- Μου χρωστάς λεφτά!! Εσύ φταις, ρώτησα εγώ!!
- Συγνώμη, εγώ φταίω που πέσατε πάνω μου;
- Ναι γιατί ρώτησα τον δικηγόρο μου εγώ και μου είπε ότι δεν είχες κανένα λόγο να σταματήσεις μες στην μέση!!!
- Δεν είχα λόγο να σταματήσω στην διάβαση να περάσουν οι πεζοί;;
- ΝΑΙ! Ναι αυτό!
- Κανένα πρόβλημα, να συναντηθούμε να ανταλλάξουμε τα στοιχεία και να καταγράψουμε το γεγονός.
- Ναι και θα με πληρώσεις!!!
- Να σας πληρώσω αν φταίω, δεν έχω κανένα πρόβλημα, μπορείτε να μου δώσετε τα στοιχεία σας; Τι ασφάλεια έχετε;
- Δεν ξέρω!
- Δεν ξέρετε τι ασφάλεια έχετε; Σε ποιον πληρώνετε τα ασφάλιστρα;
- Δεν ξέρω είναι στο αμάξι, να τα φέρω;
(εδώ συνειδητοποιείς ότι ο τύπος πίστεψε ότι θα πάρει λεφτά!) - Ναι αν μπορείτε..
(αναμονή 2 λεπτών) - Γράφετε;; Inn-teee-rsaaaa-loniko
- Μήπως ενοείτε Intersalonika;
- Δεν ξέρω ελάτε από εδώ να τα δείτε, δεν καταλαβαίνω!
- Μείνετε (αν)ήσυχος θα περάσω! «κλικ»
Το επόμενο βήμα ήταν τηλεφώνημα στην νομική προστασία της ασφαλιστικής…
Βάσει του παραπάνω θέτω το εξής:
Προσπαθείς να φανείς αντάξιος με τους ευρωπαίους συμπολίτες σου στον δρόμο, κάνεις ότι θεωρείς πιο σωστό και το αποτέλεσμα είναι να βγαίνεις και κερατάς και δαρμένος..
Έστω ότι καθένας μας θα μπορούσε να είναι στην θέση αυτή, πως αντιμετωπίζει από εδώ και πέρα την καθημερινή οδήγηση;Εγώ να σας πω την αλήθεια δεν ξέρω αν θα ξανασταματήσω στο συγκεκριμένο σημείο να αφήσω να περάσουν οι πεζοί, εκτός αν έχει πήξει η Κηφισίας στην κίνηση…
-
Ασχετες διαβασεις μες την μεση πολυσυχναστων λεωφορων με αυξημενα ορια ταχυτητας, δεν θα επρεπε να υπαρχουν. Και μην πειτε οτι εχω τιποτα με τους πεζους, ειναι πρακτικα ΑΔΥΝΑΤΟΝ να σταματαει ολοκληρη Κηφισσιας ή παραλιακη για να περασει ενα ατομο τον δρομο.
φυσικα εχεις δικιο απο νομικης αποψεως, αφου σταματησες προφανως δεν σταματαει ο αλλος πανω σου. Και καλα εκανες και σταματησες αφου εκρινες σωστο, απλα διαβαση δεν θα επρεπε να υπαρχει εκει περα.
-
Ο χρήστης Bruce έγραψε:
Ο πεζός έχει πάντα δίκιο.Εκτός κι αν πρόκετια για εθνική οδό....
...έχει πάντα δίκιο μόνο εκεί που υπάρχει διάβαση. Γιατί εάν ενώ εσύ πηγαίνεις με 80 στην Συγγρού σου πεταχτεί ο εν λόγω πεζός ούτε οι ικανότητες του Schumacher δεν σε γλιτώνουν.
fchris θαυμάζω την υπομονή σου! Στην Ελλάδα μην τρακάρεις ....δεν βγάζεις άκρη.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Ο πεζός έχει πάντα δίκιο.
Εκτός κι αν πρόκετια για εθνική οδό....
...έχει πάντα δίκιο μόνο εκεί που υπάρχει διάβαση. Γιατί εάν ενώ εσύ πηγαίνεις με 80 στην Συγγρού σου πεταχτεί ο εν λόγω πεζός ούτε οι ικανότητες του Schumacher δεν σε γλιτώνουν.
fchris περαστικά φίλε και καλά ξεμπερδέματα με την Ιντερσαλόνικα... Σε τέτοιες πειριπτώσεις φιλική δήλωση ( αλλά τι λέω την τελευταία φορά που το έψαξα η εν λόγω ασφαλιστική δεν συμετείχε στον φιλικό διακανονισμο) και αμα ο άλλος κάνει τον παλαβό, τροχαία. Αμα βίαζεται κάνει την φιλική δήλωση και τελειώνει το θέμα, αλλιώς ας κάτσει ( και εσύ μαζί ) να περιμένει την τροχαία. Ας τον δώ μετά τι εξυπνάδες θα σου τσαμπουνάει...Έχουμε γεμίσει υπανθρώπους που κοιτάνε πως θα κάνουν την λαμογιά για να βγούνε και από πάνω στο τέλος.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Ο πεζός έχει πάντα δίκιο.
Εκτός κι αν πρόκετια για εθνική οδό....
Ρε παιδιά..
τα έχουμε ξαναπεί.
δεν υπάρχει μόνο το θέμα της νομιμότητας, αλλά το θέμα της λογικής και του iq..
δηλαδή δε ρισκάρουμε τη ζωή μας επειδή ο άλλος οδηγός ΠΡΕΠΕΙ να σταματήσει.
Kαι δίκιο να έχεις, αυτό δε σημαίνει ότι θα πεταχτείς μπροστά απ'το φορτηγό επειδή 'πρέπει' να σταματήσει.
δηλαδή με ποια λογική, θα διεκδικήσεις την αποζημίωση απ'τον Άγιο Πέτρο αν σε πατήσει;
Οτι πιο απίθανο εχω δει σε Ελληνικούς δρόμους!