-
Ο χρήστης yandr έγραψε:
Ο φίλος μας ο Παναγιώτης, σύμφωνα με τα λεγόμενά του δεν έκανε και τίποτα το εξωφρενικό. Απλά αντί να κάνει δεξιά για να περάσει το Ibiza, επιτάχυνε. Αφού ο άνθρωπος μπορούσε, γιατί όχι?
Κοίταξε, επειδή το θέμα έχει ξανασυζητηθεί πολλές φορές, επέτρεψέ μου να σου συνοψίσω τα συμπεράσματα.
moderator
Αυτό μας έλλειπε όποτε κάποιος θέλει για οποιονδήποτε λόγο να κινηθεί ταχύτερα να γκαζώνουμε και να μην τον αφήνουμε να προσπεράσει. Να πηγαίνουμε όλοι πατημένοι δηλαδή, στο όριο της τελικής μας.
Λοιπόν, κόβω την κουβέντα μιά και η συμπεριφορά σου σε κατατάσει κάπου πίσω στην εφηβική σου ηλικία και ασχολίες.
ΑΝΑΜΑΡΤΗΤΕ οδηγέ!
Αντε για να μην σου σούρω τίποτε άλλο χειρότερο
-
Ο χρήστης alexastrag έγραψε:
.............. Το μόνο που θα σου καταλογίσω είναι ότι δεν είσαι σοβαρός αφού με το Tsport, κάθεσαι και να παίζεις με τα Ibiza.
μα πιστευεις οτι οσοι παιρνουν γρηγορα σπορ αυτοκινητα [ή τουλαχιστον οι περισσοτεροι] τα περνουν γιατι ειναι εραστες της σπορ οδηγησης την οποιαν απολαμβανουν μονο για τον εαυτον τους;;;;
το κανουν ειτε για να πουλησουν ''μουρη'' στους αλλους και αλοιμονο σε αυτον που θα τολμησει να τους αμφισβητησει επιχειρωντας να τους προσπερασει ειτε για να ''βγαζουν'' χαζογκομενες .......αλλα αλοιμονο τους ετσι και πεσουν σε κανενα ''αγριεμενο'' με καλα στημενο αν και οχι απαραιτητο νο μουρ αυτοκινητο σε στροφιλικια και τοτε τα μαζευουν και φευγουν με τα αυτια κατεβασμενα και γινονται και ρεζιλι στην χαζογκομενα που εχουν διπλα τους!!!!
μιλαω γενικα ετσι .....και οχι σε συγκεκριμενη περιπτωση που σε αυτο το θρεντ αναφερθηκε για να μην αδικησω κανεναν που μπορει να ταιριαζει μεν με την περιγραφη μου αλλα τελικα να μην συμπεριλαμβανεται σε αυτην και να ηταν απλα μια λαθος επιλογη για την οποια πλεον μπορει να αισθανεται και λιγο ασχημα ενδειξη οτι δεν το κανει κατ'εξακολουθηση!!!!!!
ελπιζω!!!!Alex, θα συμφωνήσω μαζί σου όσον αφορά τους ιδιοκτήτες γρήγορων μοντέλων. Αλλα απο την άλλη είτε τα έχουν για τον εαυτό τους ή για τους άλλους το θέμα παραμένει ένα ότι έχουν ένα δυνατό μοντέλο στα χέρια τους. Και εκεί είναι που επισέρχεται η αλαζωνία του δυνατού (like USA), ε! και όπως και να το κάνουμε είτε το θέλουμε, είτε όχι κάπου κοινούμεθα με τον αέρα της υπεροχής, (ανθρώπινο χαρακτηριστικό). Απο εκεί και μετά είναι στην αντίληψη του καθενός πως αντιδρά. Αλλος αντιδρά όπως ο Παναγιώτης, άλλος είναι στο κάνε δεξιά και δεν βαριέσε αδερφέ, άλλος θα κάνει σφήνες, κατσίκες και slalom. κλπ.
-
Η τακτική του 'ισχυρού' είναι εκτός αλλαζονική και εντελώς επικίνδυνη και ταιριάζει μόνο σε παιδάκια και... αμερικάνους
Τις προάλες ερχόμουν από Τρίπολη και στην κατηφορική πριν τη διασταύρωση για Κόρινθο κινούμαι στην αριστερή με 150. Κάποια στιγμή βλέπω να με πλησιάζει (πολύ-πολύ αργά) ένα Suzuki Swift. Οι προφανείς επιλογές είναι δύο:- Κάνω στη μπάντα κι ας τον να περάσει, έστω και με 151 χαω.
- Επιταχύνω και τον αφήνω πίσω...
Εκτός κι αν θέλω να δοκιμάσω τις τελικές του 206 δε βρίσκω άλλο λόγο για να επιλέξω το (2). Στη μπάντα λοιπόν...
Κι αν θέλετε, η δική μου 'αλλαζονεία' εκφράστηκε με το χαρακτηριστικό μειδίασμα του 'ισχυρού' απένταντι στον 'αδύναμο' που ιδροκωπάει. Πράγματι το Swift με τέσσερα άτομα κυριολεκτικά κουτρουβάλαγε με 160 στην κατηφόρα, όταν όμως ίσιωσε (και ανηφόρισε λιγάκι) πάλι με 150 σταθερά εγώ (ούτε χιλιόμετρο παραπάνω) μπήκα αριστερά και, αφού είδε και απόειδε με την επιλογή (2) ο κάτοχος του Swift, τελικά έκανε στην άκρη.
Σιγά μη δώσω έστω και μία τρύπια δεκάρα σε όποιον νομίζει ότι το δυνατό αυτοκίνητο πρέπει και να τα ρίχνει σε οτιδήποτε πιο αργο κινείται στο δρόμο. Εμένα μου φτάνει ότι είτε κατηφόρα, είτε ευθεία, είτε ανηφόρα, με 150 ήθελα να πηγαίνω με 150 πήγαινα...
Ξαναδιαβάστε (δε θυμάμαι σε ποιο τεύχος είναι) το άρθρο του Ν.Δ. για την ικανοποίηση του να οδηγείς δυνατό αυτοκίνητο με μισά γκάζια (εκείνος αναφερόταν στο Renault 5 Turbo). -
Ο Πέτρος νομίζω το έθεσε πολύ σωστά.Και για να επιστρέψω στο αρχικό θέμα που έθεσε ο takiskoym θα απαντήσω κι εγώ ότι όντως ήταν λάθος το ότι έμεινες αριστερά.Έπρεπε να τον αφήσεις να περάσει κανονικά,και αφού ρε αδερφέ το ομολογώ ότι κι εγώ καμιά φορά το έχω το...κοντρικό μου,κάνε με τη σειρά σου αριστερά και επανέφερε την τάξη κανονικά και με ασφάλεια.Με το να μένεις αριστερά όντως υποδεικνύει ένα κάποιο πνεύμα αλαζονείας.Βέβαια αυτό που μετράει περισσότερο είναι ότι το κατάλαβες και το αναγνώρισες στον εαυτό σου.
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Η τακτική του 'ισχυρού' είναι εκτός αλλαζονική και εντελώς επικίνδυνη και ταιριάζει μόνο σε παιδάκια και... αμερικάνους
Τις προάλες ερχόμουν από Τρίπολη και στην κατηφορική πριν τη διασταύρωση για Κόρινθο κινούμαι στην αριστερή με 150. Κάποια στιγμή βλέπω να με πλησιάζει (πολύ-πολύ αργά) ένα Suzuki Swift. Οι προφανείς επιλογές είναι δύο:- Κάνω στη μπάντα κι ας τον να περάσει, έστω και με 151 χαω.
- Επιταχύνω και τον αφήνω πίσω...
και εγώ πιστεύω πως μόνο η επιλογή (1) είναι η σωστή αλλά και η νόμιμη! Βέβαια, αν προσπερνάω εκείνη τη ώρα άλλα αμάξια, ανάβω στιγμιαία το δεξί φλας για να καταλάβει ο 'ερχόμενος' πως τον έχω δει, αλλά δεν μπορώ να κάνω τίποτα για λίγο!
Το καλοκαίρι, σάββατο κατέβαινα την αθηνών πατρών και μπροστά μου είχα από την κακιά σκάλα μέχρι την ακράτα ενα X5 . Δεν μπρείτε να φανταστειτε(εκτός αν έχεται κατι αντίστοιχο) πως άνοιγαν και βοηθούσαν όλοι στην αθηνών πατρών. Την βγάλαμε όλη με 120-140, εκτός από ένα σημείο όπου μπερδευτήκαμε και μπήκα εγώ μπροστά και δεν μας αφήνανε και ο οδηγός του BMW από πίσω μου χαμογέλαγε Είχε πλάκα!μπροστά το τέρας και από πίσω το σουϊφτάκι΄, το οποίο ακολούθαγε στη σωστή απόσταση αλλά με το φλας, οπότε αναγκαστικά το αφήνανε και αυτό.
Τα ίδια μου έλεγε και ένας φίλος που κατεβαίνει συχνά μια με ένα μίκρα 1.2 και μία με ένα πριμέρα 1.8. Αν ένα αμάξι μας πλησιάζει, το αφήνουμε, ακόμα και εμείς που ξέρουμε τις δυνατότητες των αυτοκινήτων, οπότε ξέρουμε και πως τον πατάμε αν θέλουμε -
Δυο Έλληνες χθες, ο ένας λάτρης του άσματος 'Οι μάγκες δεν υπάρχουν πια' από την θέση του οδηγού και ο άλλος θύμα λάθος παρέας από την θέση του συνοδηγού, πήγανε και τα έβαλαν με το τρένο του ΟΣΕ για να καταρρίψουν την 'θεωρεία', με οδυνηρή για αυτούς τελικά κατάληξη.
Καλά υπάρχει λογική να τα βάλεις με το τρένο?
Αφού την βλέπεις κατεβασμένη την ρημάδα την μπάρα που πας?
Στους δρόμους διπλής κατεύθυνσης ο ΟΣΕ βάζει μπάρα μόνο στην κατεύθυνση ροής των οχημάτων αφήνοντας ανοικτό το διαγώνιο πέρασμα για τους μάγκες.Φαίνεται η μαγκιά στην άλλη ζωή ανοίγει τις πόρτες του Παραδείσου
-
Αμάν ρε παιδιά, ανάφερα μια εμπειρία που κατά τη γνώμη μου έχει να κάνει με την προκλητικότητα ορισμένων στο δρόμο, και έχει γίνει της επι χρήμασι εκδιδομένης γυναικός το κικγλίδωμα. Και ανοίξατε ολόκληρη συζήτηση, και πέσανε και βρισιές και είσαστε έτοιμοι να εξαντλήσετε όλη σας την αυστηρότητα για αν έπρεπε να παραχωρίσω δρόμο στον πίσω μου για να προσπεράσει. Και σας απαντώ εγώ. Και βέβαια πρέπει να κάνεις δεξιά σε τέτοιες περιπτώσεις και εφ όσον το επιτρέπουν οι οδηκές συνθήκες της λωρίδας που θα πάς.
Στη συγκεκριμένη όμως περίπτωση **ΟΧΙ **γιατί όπως σας είπα ο άνθρωπος δεν είλθε για προσπέραση, αλλά για χαλβά! Και επιτρέψτε μου και σαν παλαιότερος οδηγός, αλλά και λόγω ηλικίας να ξεχωρίζω πότε οι προθέσεις είναι τίμιες. Και στην παρούσα περίπτωση αλλού ήταν το θέμα. Και επειδή το περιστατικό το έζησα εγώ, και όχι εσείς, και εγώ ήμουν ο αποδέκτης των αντιδράσεων, δεν μπορείται εσείς να κάνετε υποθέσεις και συστάσεις για κόσμια οδήγηση. Τέλος πάντων, το μόνο μου ίσως λάθος στό όλο περιστατικό ήταν που απάντησα στην προκλητικότητα.
Λοιπόν θα παρακαλούσα το θέμα να κλείσει εδώ!
Οσο για το αν είμαι σοβαρός ή όχι, και ανφέρομαι στο φίλο kilo, φιλαράκο δεν πάς να παίξεις παρακάτω? -
χρήστο, αν είχαν κατέβει οι μπάρες όντως τα παιδιά έκαναν μ@@@κία. Πολύ συχνά όμως οι άτιμες δεν δουλεύουν!!!
Κάτι φίλοι κατέβαιναν από εθνική πειραιά, περνάνε τη διάβαση και έντρομοι βλέπουν από τους καθρέφτες να περνάει το τρένο!!!ΠΑΡΑΛΙΓΟ!!
Άλλη φορά (ήμουν συνοδηγός) έχω κατέβει να κάνω τον τροχονόμο (στην επαρχία )για να περάσει το κομβοϊ αυτοκινήτων που είχε δημιουργηθεί όταν χτυπάγανε οι σειρήνες,ενώ οι μπάρες ήταν ανοιχτές ( ! ) και τρένο δεν ερχόταν,αλλά κανείς δεν τόλμαγε να περάσει βέβαια!! -
Ο χρήστης takiskoym έγραψε:
Και επειδή το περιστατικό το έζησα εγώ, και όχι εσείς, και εγώ ήμουν ο αποδέκτης των αντιδράσεων, δεν μπορείται εσείς να κάνετε υποθέσεις και συστάσεις για κόσμια οδήγηση.Τότε γιατί ρώτησες την γνώμη μας στο 1ο σου post?
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Και επειδή το περιστατικό το έζησα εγώ, και όχι εσείς, και εγώ ήμουν ο αποδέκτης των αντιδράσεων, δεν μπορείται εσείς να κάνετε υποθέσεις και συστάσεις για κόσμια οδήγηση.
Τότε γιατί ρώτησες την γνώμη μας στο 1ο σου post?
Ρε που πήγε το πράγμα, και φτάνω πλέον και να απολλογούμαι. Τέλος πάντων. Λοιπόν,
Πρώτα, για να σας αναφέρω το περιστατικό που έχει να κάνει άμεσα με την συμπεριφορά μας στο βολάν. Μετά, οι περισσότεροι απο εσάς είσαστε σε σχέση με μένα, ποιό σύγχρονοι οδηγοί, δηλάδή ζήτε την σημερινή πραγματικότητα??? και πίστευα ότι σύγουρα θα είχατε να προσθέσετε δικές σας εμπειρίες καθώς και αντιδράσεις απο παρόμοια περιστατικά, που όμως απο ότι κατάλαβα μάλον κανείς μα κανείς σας δεν έχει ζήσει κάτι παρόμοιο, και όλοι σας έχετε την καλύτερη συμπεριφορά προς τους γύρω σας οδηγούς, όταν οδηγήτε. Και τέλος ζήτησα τη γνώμη σας στο που έκανα το λάθος στον όλο χειρισμό του θέματος που έχει να κάνει με την προκλητικότητα κάποιων πρωτοξάδερφων του Σουμάχερ.
-
1ο post >'Και ερωτώ εσάς. Έκανα κάπου λάθος?'
2ο post >'Ένταξη - ένταξη, θα παραδεχτώ ότι και εγώ του έκανα κοντρούλα'
και τελευταίο post >:'Και επειδή το περιστατικό το έζησα εγώ, και όχι εσείς, και εγώ ήμουν ο αποδέκτης των αντιδράσεων, δεν μπορείται εσείς να κάνετε υποθέσεις και συστάσεις για κόσμια οδήγηση'
Προσωπικά μου δείχνεις ότι ενώ στην αρχή είχες την υποψία ότι έκανες λάθος, κάτι που το τόνισαν όλοι αν δεν κάνω λάθος, στο τέλος αντιδράς σαν κλασικός Έλληνας ...
Από την στιγμή που ζήτησες άποψη και γνώμη τότε να περιμένεις και υποθέσεις, και συστάσεις, και συμβουλές, και οδηγίες και παρατηρήσεις και όλα τα σχετικά...
Αν δεν τα δέχεσαι τα παραπάνω τότε μην τα ζητάς!Με λίγα λόγια, μέτρα πόσοι σου είπαν ότι έκανες λάθος και πόσοι ότι έκανες σωστά και βγάλε ένα συμπέρασμα..
Αν δεν μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα τότε τι να πω...Αν δεν είχαμε τόση τάση για κόντρα στους δρόμους θα είχαμε γλυτώσει κάποια ατυχήματα (λίγα βέβαια)
Φιλικά -
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
1ο post >'Και ερωτώ εσάς. Έκανα κάπου λάθος?'2ο post >'Ένταξη - ένταξη, θα παραδεχτώ ότι και εγώ του έκανα κοντρούλα'
και τελευταίο post >:'Και επειδή το περιστατικό το έζησα εγώ, και όχι εσείς, και εγώ ήμουν ο αποδέκτης των αντιδράσεων, δεν μπορείται εσείς να κάνετε υποθέσεις και συστάσεις για κόσμια οδήγηση'
Προσωπικά μου δείχνεις ότι ενώ στην αρχή είχες την υποψία ότι έκανες λάθος, κάτι που το τόνισαν όλοι αν δεν κάνω λάθος, στο τέλος αντιδράς σαν κλασικός Έλληνας ...
Από την στιγμή που ζήτησες άποψη και γνώμη τότε να περιμένεις και υποθέσεις, και συστάσεις, και συμβουλές, και οδηγίες και παρατηρήσεις και όλα τα σχετικά...
Αν δεν τα δέχεσαι τα παραπάνω τότε μην τα ζητάς!Με λίγα λόγια, μέτρα πόσοι σου είπαν ότι έκανες λάθος και πόσοι ότι έκανες σωστά και βγάλε ένα συμπέρασμα..
Αν δεν μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα τότε τι να πω...Αν δεν είχαμε τόση τάση για κόντρα στους δρόμους θα είχαμε γλυτώσει κάποια ατυχήματα (λίγα βέβαια)
ΦιλικάΕντάξι να μη το συνεχείσουμε γιατί έχασε πλέον και το ενδιαφέρον του. Το γεγονός και μόνο ότι και εγώ απο ένα σημείο και μετά γούσταρα να παίξω με το Ibizaki αυτό τα λέει όλα. Κάτι που όπως βλεπετε δεν το αρνήθηκα απο την πρώτη στιγμή.
Φιλικώτατα
Τάκης -
Ο χρήστης takiskoym έγραψε:
Στη συγκεκριμένη όμως περίπτωση **ΟΧΙ **γιατί όπως σας είπα ο άνθρωπος δεν είλθε για προσπέραση, αλλά για χαλβά!Θα μου δανείσεις την κρυστάλινη σφαίρα σου;
Σημασία δεν έχει για ποιον λόγο ήρθε, αλλά για ποιο λόγο δεν τον άφησες να περάσει. Αν και είμαι εναντίων της υπέρβασης των ορίων ταχύτητας, δεν θα απαγορεύσω στον άλλο να φάει το κεφάλι του [1] αρκεί να μην κινδυνεύει το δικό μου. Και στη δική σου περίπτωση δεν κινδύνευε.
Και επιτρέψτε μου και σαν παλαιότερος οδηγός, αλλά και λόγω ηλικίας να ξεχωρίζω πότε οι προθέσεις είναι τίμιες.
Ποιος είπε ότι οι μαντικές ικανότητες αυξάνονται με την ηλικία;
Μία υπόθεση έκανες και κατά 50% έπεσες έξω (ή μέσα - όπως το βλέπεις). Δεν έχει καμία σχέση η ηλικία.
Πάντως δεν έχει καμία σημασία η πρόθεσή του στη συγκεκριμένη περίπτωση.
[1] Αν και θα ήθελα να υπάρχει ο θεσμός του εθελοντή τροχονόμου για να γράφω καμιά 100 άτομα κάθε μέρα.
-
ναι!!
και ενας 70χρονος που οδηγαει τα τελευταια 30-40 χρονια λογω εμπειριας ειναι πολυ καλυτερος απο εσενα εμενα και ολους τους νεωτερους του!
ρε τι αλλο θα ακουσουμε εδω μεσα!
-
Για να ξεφύγουμε λίγο από τη συγκεκριμένη συζήτηση να σας πω κι εγώ ένα 'παράξενο' που είδα χθες στην Λ.Κηφησίας στο ύψος του Αμαρουσίου: Δυο κοπελιές, 25-30 ετών (εκτιμώ) να οδηγούν ένα από τα λίγα Focus RS που κυκλοφορούν στους δρόμους μας!
Τις γνωρίζει κανείς? Τηλέφωνα, διευθύνσεις, κλπ?! Εεεεεε... κάτι τους έπεσε, και πρέπει να τους το δώσω!...
-
που παν και πεφτουν τα rs....
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
που παν και πεφτουν τα rs....Ωχ τι θα ακούσουμε τώρα από τις κυρίες του forum!!!
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
που παν και πεφτουν τα rs....
Ωχ τι θα ακούσουμε τώρα από τις κυρίες του forum!!!
Πέραν της πλάκας,οι γυναίκες γενικώς αρχίζουν και βάζουν γυαλιά σε πολλούς άντρες όσον αφορά αυτοκίνητα!Μιας και το forum πάει Καρδίτσα,να αναφέρω ότι τα 2 από τα 3 Civic Type R της πόλης ανήκουν σε γυναίκες!(Η μία μάλιστα φοιτήτρια,όποιος έχει τηλέφωνα κλπ... )
-
Προχθές είδα μία όμορφη κοπελίτσα να οδηγάει ένα streetKA σε ρυθμούς που θα τους ζήλευαν πολλοί άντρες!!!
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Προχθές είδα μία όμορφη κοπελίτσα να οδηγάει ένα streetKA σε ρυθμούς που θα τους ζήλευαν πολλοί άντρες!!!Μην ξεχνάμε ότι στις κοπέλες δεν υπάρχει το φαινόμενο 'λεβεντόμαγκας' και 'ξερεισποιοσειμεγώρε'... Οπότε όσες μπορούν οδηγούν και βάζουν γυαλιά σε πολλούς από μας, όσες δεν μπορούν ανεβάζουν το πεδιλάκι τους πάνω σε ένα θηριώδες SUV και απλά εμποδίζουν τους υπόλοιπους
Οτι πιο απίθανο εχω δει σε Ελληνικούς δρόμους!