-
Η TORCO δεν κολλάει εκτός αν μιλάς για τα TR-1 που δεν θεωρώ ότι έχουν να σου προσφέρουν κάτι καλύτερο από τους ανταγωνιστές τους... Τίτλοι όπως 'Racing' με αφήνουν αδιάφορο πλέον, χώρια που μπορεί να υποδηλώνει λιπαντικό με καθόλου ή λίγα καθαριστικά. Τα TR-1 έχουν χειρότερο Pour Point και Flash Point από το 20W50 της TOTAL που είναι και το φτηνότερό της.
Θέλεις φτηνό λιπαντικό ή θα πληρώσεις για κάτι καλύτερο τελικά; Νομίζω ότι θα μπερδευτείς έτσι...
-
Μάλιστα....
Βάζω το Castrol που πήρα και βλέπουμε στην πορεία.Ελπίζω να μην βγάλει προβλήματα
-
Δεν πρόκειται να σου βγάλει προβλήματα.
Μόλις κοίταξα για τα τεχνικά της σειράς High Mileage και δεν βρήκα τίποτα το κατατοπιστικό ή το χρήσιμο. Το μόνο ενδιαφέρον για σένα είναι ότι είναι παχύτερο από το TOTAL και το MOBIL που χρησιμοποίησες.
-
οκ!
Ευχαριστώ πολύ.
και την άλλη φορά αν έχω λεφτά ίσως πάρω το AMSOIL (αν δεν είναι συνθετικό) που μου πρότεινες και στο pm -
Δεν υπάρχει AMSOIL μη συνθετικό. Υπάρχει βέβαια η σειρά XL που είναι 100% Group III (δηλ. 100% επεξεργασμένο ορυκτέλαιο) που όμως κι αυτή ανήκει στα συνθετικά (Rule Made by Castrol).
Επίσης, το AMSOIL δεν σου το πρότεινα. Σου είπα μόνο ότι είναι κορυφαίο 20W50 που δεν έχει ως σύνθεση ουδεμία σχέση με τα φτηνά ορυκτέλαια που κυκλοφορούν ούτε και ως προς την τιμή που όμως είναι ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ χαμηλή χάριν στον Λαμπριανίδη. Με ρωτάς και σου απαντάω. Για να μην παρεξηγηθώ...
-
sure!
και απορίες που δεν απασχολούν τους άλλους τις στέλνω σε pm για να μην 'κουράζω' το topic
-
Έχει κανείς πληροφορίες για τα λιπαντικά** IGOL**? Η εταιρεία πάντως είναι Γαλλική.
-
Ναι, έχω χρησιμοποιήσει το IGOL SYMBOL CERAMIC 5W40. Είναι Group III πάρα πολύ καλό, εφάμιλλο του ELF EXCELLIUM 5W40. Η IGOL ανταγωνίζεται την MOTUL στην Γαλλία, εξαιρώντας τα 300V. Κάπου έχω τα τεχνικά του αλλά δεν τα βρίσκω. Όχι κάτι το εντυπωσιακό στα χαρτιά αλλά πολύ καλό στην πράξη. Εγκρίνω!
Όλα όμορφα και ωραία με τα κορυφαία των Group III, μέχρι να χρησιμοποιήσω AMSOIL οπότε και τέρμα το ψάξιμο για μάρκα στον κινητήρα μου... Τώρα ψάχνω τα ιξώδη. Πάντα για σκληρή-απαιτητική χρήση, δοκίμασα το AFL 5W40, δοκιμάζω το πανίσχυρο AMO 10W40, και το επόμενο -κατόπιν πολλής σκέψης που ακόμη συνεχίζεται- θα είναι το -πολύ ακριβό δυστυχώς- HDD 5W30! Πήρα και την ανάλογη ενθάρρυνση από την AMSOIL για το συγκεκριμένο 5W30.
-
http://www.chris-longhurst.com/carbible ... bible.html
More and more oil companies are coming out with 'high mileage' oils now, some recommended for engines with as few as 75,000 miles on them. So what is a 'high mileage' oil you ask? Well very generally speaking, these oils have two additives in them which are more suited to older engines. The first is normally a burnoff-inhibitor which helps prevent the oil from burning off if it gets past an engine seal into the combustion chamber. The second is a 'seal conditioner', the exact makeup of which I'm not sure of, but it's designed to soak into seals such as head- and rocker-cover gaskets and force them to expand. Thus if one of the seals is a bit leaky, the seal conditioner will attempt to minimise the leak.
I've not had experience of high mileage oils myself, but a few people who've e-mailed me have passed on various tales from it being the miracle cure to it making no difference at all. I think the general rule-of-thumb though should be 'if it 'aint broke, don't fix it.' Just because your engine has over 75,000 miles on it, doesn't automatically mean you need high mileage oil. Is the exhaust sooty or smokey? Are you noticing oil leaks? Is the engine consuming oil? If your engine is working fine, the exhaust is clean and you're not noticing any problems, my guess is that it doesn't need high-mileage oil. -
ότι ισχύει για τα λάδια μηχανής, ότι χαλάνε μετά από λίγα χρόνια ακόμα και κλειστα στο κουτί τους ισχύει και για τις βαλβολίνες?
-
Πολύ σωστά όλα όσα λέει η σελίδα του The Engine Oil Bible. Αξίζει να την διαβάσετε όσοι θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα λιπαντικά.
Ναι, ισχύει και για τις βαλβολίνες ότι για τα λιπαντικά κινητήρων. Αν και το σωστό δεν είναι ότι 'χαλάνε' αλλά ότι χάνουν ιδιότητες τόσες που βγαίνουν αρκετά έξω από τις υποσχόμενες προδιαγραφές.
-
Ο χρήστης Miltellas έγραψε:
Πολύ σωστά όλα όσα λέει η σελίδα του The Engine Oil Bible. Αξίζει να την διαβάσετε όσοι θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα λιπαντικά.Ναι, ισχύει και για τις βαλβολίνες ότι για τα λιπαντικά κινητήρων. Αν και το σωστό δεν είναι ότι 'χαλάνε' αλλά ότι χάνουν ιδιότητες τόσες που βγαίνουν αρκετά έξω από τις υποσχόμενες προδιαγραφές.
όποιο άλλο link έχεις εδώ είμαστε (ιδίως αν έχει σχόλια για τα hi mileage λάδια)
-
Δεν έχουν κάτι διαφορετικό αυτά τα λάδια, σύνθεση-πρόσθετο για να μη δημιουργούν κατάλοιπα όταν καίγονται (όπως τα λάδια για δίχρονα) και πολύ πρόσθετο (περισσότερο από τα κανονικά λάδια) για να φουσκώνουν οι φλάντζες.
Αν το αυτοκίνητό σου έχει μικροδιαρροές από ξερές φλάντζες και λαστιχάκια, αντί να τις φτιάξεις βάζεις ένα τέτοιο λάδι. Αν δεν σου κάνει δουλειά δεν ξαναβάζεις.
-
οκ παιδιά....μην σας κουράζω...το δοκιμάζω και ελπίζω όλα να πάνε καλά
-
Παρόντες και ακούραστοι!
-
Ο χρήστης Miltellas έγραψε:
Πολύ σωστά όλα όσα λέει η σελίδα του The Engine Oil Bible. Αξίζει να την διαβάσετε όσοι θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα λιπαντικά.Ναι, ισχύει και για τις βαλβολίνες ότι για τα λιπαντικά κινητήρων. Αν και το σωστό δεν είναι ότι 'χαλάνε' αλλά ότι χάνουν ιδιότητες τόσες που βγαίνουν αρκετά έξω από τις υποσχόμενες προδιαγραφές.
άρα ακόμα και αν δεν κάνουμε 50000 χμ σε 3 χρόνια τις αλλάζουμε?
-
ακόμα δεν έχω βρει κάτι τέτοιο στην Αθήνα
Καμία ιδέα?
-
Kαλησπέρα.
Γνωρίζει κανείς αυτή τη μάρκα λαδιών: ROWE
Βρήκα στου φίλου μου το μαγαζί τα παρακάτω λάδια:
ROWE HIGHTEC SYNTH RS 5W-40
Advanced fully synthetic multi-grade fuel-economy engine oil based on PAO for naturally aspirating and turbo-charged gasoline and diesel engines. Saves fuel and minimizes wear. API SL(EC)/CF, ACEA A3/B3/B4; MB 229.1 / VW 502.00 + 505.00 / BMW LL-98, PORSCHE performance Please observe Original Equipment Manufacturer’s instructions!......και θα τα δοκιμάσω για 1 φορά στο Sei μου. Εξάλου, το κόστος των 32
-
Είναι γερμανική εταιρία. Οι προδιαγραφές των συγκεκριμένων ROWE είναι για Group IV. Δεν ξέρω αν είναι 100% Group IV ή αν είναι Group III/IV σαν τα FUCHS TITAN SUPERSYN (που τώρα πια είναι Group III/IV και όχι σκέτα Group IV).
Για την τιμή τους δείχνουν άριστη αγορά πάντως! -
Ο χρήστης SirGus έγραψε:
Πολύ σωστά όλα όσα λέει η σελίδα του The Engine Oil Bible. Αξίζει να την διαβάσετε όσοι θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα λιπαντικά.
Ναι, ισχύει και για τις βαλβολίνες ότι για τα λιπαντικά κινητήρων. Αν και το σωστό δεν είναι ότι 'χαλάνε' αλλά ότι χάνουν ιδιότητες τόσες που βγαίνουν αρκετά έξω από τις υποσχόμενες προδιαγραφές.
άρα ακόμα και αν δεν κάνουμε 50000 χμ σε 3 χρόνια τις αλλάζουμε?
Εγώ τις αλλάζω το πολύ κάθε 2 χρόνια. Αλλά δεν είμαι ο μέσος όρος...
Περι λιπαντικών γενικώς